TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 18:36   #4051
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

Ale mi reklamę robisz

Cytat:
Dobrenka: dziewczyno tosz Ty "Szwarceneger" niedługo będziesz

Bez przesady kobietom baaaaardzo ciężko robi się masę mięśniową, więc nie mam się o co martwić. A ćwiczenia siłowe bardzo dobrze pobudzają metabolizm, co w efekcie przy odpowiedniej diecie powoduje, że ładnie się chudnie.

Cytat:
o nie wiedziałam że to tez "obskoczyłaś" i jak? Możesz to jakoś odnieść do Turbo Fire? Tzn. jakie ono jest? Co o nim możesz powiedzieć?
-> tutaj <- o tym pisałam. W porównaniu do TF Slim in 6 to lajcik. To raczej taki trening wprowadzający, zresztą poczytaj to co w tym linku pisałam to będziesz wiedzieć czemu

A ja skończyłam drugi miesiąc mojego planu treningowego i robię sobie kilka dni luźniejszych, czyli albo w ogóle bez ćwiczeń albo minimalne jakieś. Mój organizm musi odetchnąć. Ale trzymam kciuki za Was i walczcie dalej z Szalinką

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:57   #4052
Narek
Zakorzenienie

Dzisiaj jestem po HIIT 15 i Sculpt 30 Zauważyłam, że wkurza mnie jedna laska, która cieszy się jak głupia na ćwiczenia w HIITach
Dziewczyny, takie głupie pytanie, ale co robicie z włosami na czas ćwiczeń? Ja swoje związuję w wysoki kucyko-warkocz i kolejny raz przywaliłam sobie tym biczem, tym razem w oko Wszystkie koki rozwalą mi się, kucyk odpada, bo włosy niesamowicie się skołtunią i zostają mi tylko warkocze, którymi biję się po twarzy

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:58   #4053
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez GoodStuff Pokaż wiadomość
Na tym, że 3 minuty przed końcem stałam i dyszałam jak po maratonie... Czyli nie dotrwałam do końca
A, to nie, ja robię, tylko śmiesznie

Cytat:
Napisane przez imway Pokaż wiadomość
dziś robię i powiem jak łydki ale i bez tego mnie bolą, bo zakwasy mi się zrobiły od czegoś innego (Neitka wykrakała :P)
Ja wykrakałam? Może i wykrakałam, ale źle nie życzyłam

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Ale mi reklamę robisz

A ja skończyłam drugi miesiąc mojego planu treningowego i robię sobie kilka dni luźniejszych, czyli albo w ogóle bez ćwiczeń albo minimalne jakieś. Mój organizm musi odetchnąć. Ale trzymam kciuki za Was i walczcie dalej z Szalinką
Bo też wszystko ładnie opisałaś Może pomóc osobom, które nie do końca wiedzą za co chcą się brać do ćwiczeń. Tak jak mnie wcześniej.

Ciekawa jestem tego Twojego programu. Ale i tak jeszcze kawał Szaliny przede mną. Jestem bardzo ciekawa, co powoduje, że jeszcze tego nie rzuciłam. Przecież ja nienawidzę sportu i wysiłku, zawsze byłam noga z wf, nigdy nic mi się tak nie spodobało i nie przychodziło mi tak naturalnie, jak TF. Zawsze słyszałam tę złotą radę fitnessu: znajdź rodzaj aktywności, który polubisz, ale zawsze myślałam "przerzucanie kanałów"

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 19:18   #4054
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Narek: Dziewczyny, takie głupie pytanie, ale co robicie z włosami na czas ćwiczeń?
Ja związywałam w kucyk i potem jeszcze na tą kitkę nakładałam w odstępstwach gumki. W ten sposób ani mnie to nie waliło po twarzy, ani nie kołtuniły mi się włosy.

Cytat:
Ciekawa jestem tego Twojego programu. Ale i tak jeszcze kawał Szaliny przede mną. Jestem bardzo ciekawa, co powoduje, że jeszcze tego nie rzuciłam. Przecież ja nienawidzę sportu i wysiłku, zawsze byłam noga z wf, nigdy nic mi się tak nie spodobało i nie przychodziło mi tak naturalnie, jak TF. Zawsze słyszałam tę złotą radę fitnessu: znajdź rodzaj aktywności, który polubisz, ale zawsze myślałam "przerzucanie kanałów"
Jak znajdę chwilkę to wrzucę rozpiskę z drugiego miesiąca tego mojego planu i opiszę co i jak.
Po prostu się Tobie spodobało to Szalinkowe szaleństwo

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
Stary 2011-10-19, 20:03   #4055
imway
Raczkowanie

ja związuję włosy w 'kok' na czubku głowy albo kucyk bardzo wysoki
imway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 21:03   #4056
perswazja
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ! Dawno mnie tu nie było... Regeneruje kostkę i od 1 listopada ruszam od samego początku ;D już nie mogę się doczekać

1...2...3...4...5...6...7...8...9...10...11...12.. .13...14...15...16...17.. .18...19...20 tydzień
perswazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 21:15   #4057
megi533
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
Cholera ale chyba musze przystopować z tymi magazynami żeby nie zaprzepaścić tego co robiłam.. Puki co cieszę się mieszkankiem, gotowaniem i czasem... za pare dni przenoszę się do domu rodzinnego musimy coś naskładać pieniążków, koniec z wynajmowaniem
Wiesz co ja nie mam tak w sumie że cały czas coś musze mielić ale w pewnym momencie dopada mnie taki głód że musze coś zjeśc bo wydaję mi się że nie doczekam
Też mam brzuszek teraz.. i problemy z WC delikatne no ale jak je się tyle ziemniaczków to jest się samemu winnym
W przyszły tydzień jestem do późna to zrobie jakąś pomidorówkę, troszkę się oddessam
A jak Twoje zdrówko, lepiej?
Znowu się zmierzyłam.. udka w normie w jeansy też wchodze bez wylewania ale rano wieczorem już nie
Noi na wadzę +1 więcej ale serio chodzę taka zapchana jak meserszmit
Nie mam za wiele tego tłuszczyku moja cała kumulacja jest na udach i tylku nigdzie więcej nie ma

też żałuje, ale się przytwardziło przynajmniej lekko chyba TF zrobiło co mogło.. można było jednak to zrobić na odwrót.. no nic nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem Ce zaczynasz? A czemu nie Insanity? Ja sama nie wiem co mi daje lepsze wyniki.. Lubie się namachać i na pocić a to chyba aeroby, tak? Myślisz że CE jeszcze zrzuci? Może i ja zamienie kolejność.. Przekonaj mnie
Heh dobre mam tak samo rano brzuch jak deska a wieczorem... no coment hihi ale powiem ci że z moimi ydami dobrze się dzieje bo teraz na suwaczku mam 53,5 a ostatnio było 53,8 niby nic ale dla mnie to coś hehe.Poki co ja sie tez musze pilnowac żeby nie przybrac na jesien ... miałas mnie pilnowac a tu widze ze ja nad toba musze czuwac hihi oczywiscie zartuje ja poki co sie jakos trzymam ale tez zaczynam miec "smaczki"Ze zdrowiem troche lepiej, po antybiotyku dochodze do siebie dzieki ze pytasz
Heh nie wiem czy cię przekonam bo nie wiem co lubisz i czy polubisz "ciężarki", przede wszystkim na Insanity mi sie wydaje ze nie zrzuci sie za duzo-przykładow dziewczyn co nic nie zrzucily jest sporo - poczawszy chyba od tygyska (jesli się myle to mnie popraw ale wydaje mi sie ze pisalas ze nic nie spadło)a jedynie wyrzezbiło sie ciałko a ja poki co musze zrzucic zeby potem kształtowac a w ce widziałam i filmiki typowo tylko siłowe ale i takie ogólne "mocne" areoby wiec chyba wole to zreszta poki sie dokładnie nie naucze robic tricepsowej pompki to chyba nie ma sensu bo chciałabym wszystko robic ok, nie wiem jak chcesz jesli czujesz sie na siłach i wydaje ci sie ze ten program ci pomoze to dajesz czemu nie? tylko wlasnie nie mozna sie sugerowac kims tylko samemu wybierac co sie uwaza za potrzebne, mi sie wydaje ze najpierw zrobie CE a potem insanity zreszta jakbym zrobila odwrotnie to moze pozniej ce byłoby za słabe ... sama nie wiem ja TESKNIE za obciazeniem powiem szczerze ze juz mam dosyc aerobow wiec stad moja decyzja a co ty postanowisz to bedzie dla ciebie dobre tak mi sie zdaje uuuf rozpisałam sie generalnie to wlasnie pije desperadosa bo musialam odreagowac po spotkaniu z moim promotorem pracy mgr

“Do your best and forget the rest!”

Edytowane przez megi533
Czas edycji: 2011-10-19 o 21:17
megi533 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 09:01   #4058
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, takie głupie pytanie, ale co robicie z włosami na czas ćwiczeń? Ja swoje związuję w wysoki kucyko-warkocz i kolejny raz przywaliłam sobie tym biczem, tym razem w oko
Ja też mam ten problem, robię ciasnego, wysokiego kucyka, troszkę mnie głowa ciągnie, ale jak zrobię luźniejszego, to się rozwala, za to jak już jest taki ciasny, to włosy mi strasznie skaczą. Ale u mnie to dlatego, że kitka jest krótka i akurat przez głowę sięga do oka. coś muszę wymyślić...

Cytat:
Po prostu się Tobie spodobało to Szalinkowe szaleństwo
uhm Dziś mam farbować włosy henną, cała operacja trochę potrwa, a ja zamiast się cieszyć, to się martwię, że Szaliny nie zrobię jak będzie późno

Cytat:
Napisane przez perswazja Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ! Dawno mnie tu nie było... Regeneruje kostkę i od 1 listopada ruszam od samego początku ;D już nie mogę się doczekać
Współczuję, że musiałaś przerwać, ale już niedługo do boju

neitka
Stary 2011-10-20, 09:25   #4059
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gamonek Pokaż wiadomość
dzis znowu był temat tego ze czemu nie schudłam 15 kg :P hahah
nie przejmuj się i rób powoli swoje.. jeszcze pokażesz i jej i sobie

Cytat:
wrociłam do domu myslałam ze nie dam rady pomeczyć turbusia ale się udało fire 45
az jakoś lepiej mi się zrobiło
jak się jest zmęczonym fizycznie i psychicznie nie polecam ćwiczeń , jednak po zmęczeniu psychicznym czy mocnym pracowaniu "głową" takie ćwiczenia dają wiele przyjemności
itd itd
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:38   #4060
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Ja robie jedna gumka mocnego kucyka a druga tak zawijam go w pol, bo mam dlugie wlosy i by mi sie do plecow kleily, juz nie mowiac o podbitym oku

Jeszcze mnie miesnie nie przestaly bolec po jednym a ja juz drugie core20 dzisiaj robie

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:43   #4061
megi533
Rozeznanie

Ja tez robie kucyka jak najwyżej, zakładam opaskę żeby mi grzywka nie przeszkadzała a że mam bardzo długie włosy to przyklejają mi się do karku i szyi - co jest bardzo nie miłe ale zreszta i tak mam całą głowę mokrą więc juz włosy mi nei przeszkadzają
Wczoraj miałam fire45ez i .... dzisiaj tez mam ehhh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 09:44   #4062
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Ja dzis robilam hiit 15
uwielbiam bardziej się przy nim męczyłam niż przy 20 czy 25
itd itd
Stary 2011-10-20, 12:14   #4063
imway
Raczkowanie

Cytat:
uwielbiam bardziej się przy nim męczyłam niż przy 20 czy 25
mam dokladnie tak samo

A co do fire 45 ez, to w sumie łydki dużo bardziej mnie nie bolą niż wcześniej, ale faktycznie odczuwam jakiś dyskomfort z przodu na piszczelach, hmm

W ogóle po 3 tygodniach TF waga u mnie ciągle stoi w miejscu (1kg mniej niż na początku, ale to już w zeszłym tygodniu tak było :P), za to w łydce i ramionach spadło kolejne 0,5cm, w biodrach 1cm, a w brzuchu to nawet 3 bardzo jestem zadowolona

Edytowane przez imway
Czas edycji: 2011-10-20 o 12:18
imway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 15:02   #4064
gamonek
Rozeznanie

o tak po turbusiu widac efekty

ETAP 1:
118-117-116-115-114-113-112-111-110
ETAP 2:
109-108-107-106-105-104-103-102-100
ETAP 3: 99-98-97-96-95-94-93-92-91-90

gamonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 15:57   #4065
Narek
Zakorzenienie

Dzięki za rady Też mam długie włosy(nawet bardzo ) i w sumie nie przeszkadza mi to, że by się do mnie przyklejały, tylko kołtunią mi się strasznie podczas tych wszystkich podskoków, albo biją po twarzy, co też jest średnio przyjemne

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2011-10-20, 17:22   #4066
megi533
Rozeznanie

Zrobiła Fire45ez w tym tygodniu jeszcze jeden i... tydzień przerwy od fire45ez ale za to nieubłagalnie wracają hiit-y w tym hiit30....hmmm obaczymy jak to bedzie, 5dni i sie przekonam, fire45ez to swietny program zeby "rozkminic" to i owo ostatnio jest mi to potrzebne.......

Aaaaa słuchajcie czy któraś orientuje sie czy trzymanie gardy podczas wykonywania tych wszystkich ciosów i ćwiczeń daje jakies dodoatkowe efekty oprócz prawidłowej postawy?Szalina ciągle przypomina o trzymaniu gardy przy twarzy, tzn tej 2-ej reki podczas gdy jedna boksuje....

Stary 2011-10-20, 22:13   #4067
heeyka
Przyczajenie

Wy tu dziewczyny się włosami martwicie, a ja mam takie krótkie, że jak zwiąże sobie to jest bezproblemowo W ogóle to jakoś ost średnio mi szedł turbo fire, motywacja spadła, dieta ( szkoda gadać), ćwiczyłam 2-3 razy w tygodniu. Normalnie tylko w dupę lać eh.. No ale się wziełam w garść i ćwiczę sobie od początku, bo jakoś tak lubię jak wszystko jest zgodnie z planem.
heeyka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:02   #4068
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
No i nie wiem, czy Wy też tak macie, ale ten filmik powoduje, że robią mi się straszne bąble na stopach. Może ja jakoś intensywnie przy nim tupię?
Tylko po tym jednym filmie ci się robią?
Cytat:
na razie niestety i tak mam wolne, bo mój bark jest w opłakanym stanie
może idź do jakiegoś lekarza?
Cytat:
któraś może też tak miała??
kurcze nie pamiętam.. może faktycznie ma większe oddziaływanie na nóżki..
Cytat:
Bez przesady kobietom baaaaardzo ciężko robi się masę mięśniową, więc nie mam się o co martwić. A ćwiczenia siłowe bardzo dobrze pobudzają metabolizm, co w efekcie przy odpowiedniej diecie powoduje, że ładnie się chudnie.
Mi kiedyś bardzo łatwo przychodziło robienie mięśni na udach i łydkach.. aż się wystraszyłam i głownie dlatego zaprzestałam aktywności.. Teraz tak nie mam.. tzn. mięśnie są.. ale po jakiej długiej pracy.. ale się wściekłaś na robienie tej masy mięśniowej.. Myślisz że siłowe pobudzają metabolizm.. Ja nie robiłam ich zbyt wiele.. może to błąd.. nie wiem sama co dla mnie najlepsze.. Cały czas mi się wydaję że najlepsze jest jak się człowiek wyskacze i jak pot leje się z tyłka to wtedy coś się dzieje
Cytat:
W porównaniu do TF Slim in 6 to lajcik. To raczej taki trening wprowadzający, zresztą poczytaj to co w tym linku pisałam to będziesz wiedzieć czemu
Uuuuuuu.. faktycznie.. dzięki
Cytat:
muszę się zabrać kiedyś za ten Twój plan
itd itd
Stary 2011-10-21, 10:16   #4069
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrenka: może idź do jakiegoś lekarza?

Dałam mu odpocząć i przeszło.

Cytat:
Mi kiedyś bardzo łatwo przychodziło robienie mięśni na udach i łydkach.. aż się wystraszyłam i głownie dlatego zaprzestałam aktywności.. Teraz tak nie mam.. tzn. mięśnie są.. ale po jakiej długiej pracy.. ale się wściekłaś na robienie tej masy mięśniowej.. Myślisz że siłowe pobudzają metabolizm.. Ja nie robiłam ich zbyt wiele.. może to błąd.. nie wiem sama co dla mnie najlepsze.. Cały czas mi się wydaję że najlepsze jest jak się człowiek wyskacze i jak pot leje się z tyłka to wtedy coś się dzieje
Musiałabyś być na +bilansie. W innym wypadku jest to efekt puchnięcia mięśni i jedynie wyrabiania tego co masz, a nie rośnięcia. I nie mówię tego ja, tylko tak mówi teoria. Po prostu mięśnie muszą mieć z czego rosnąć. A u kobiet muszą nawet bardziej niż u mężczyzn.
Ja nie myślę, takie są zasady funkcjonowania organizmu. Aeroby działają wtedy kiedy ćwiczysz. Hiity wtedy kiedy ćwiczysz i jakiś czas po. A siłowe pobudzają metabolizm do nawet 72 h (tak przeczytałam). Nie będę się wdawać w szczegóły tego pobudzania, bo na chwilę obecną nie potrafię tego zgrabnie wyjaśnić Są kobiety, które robią tylko siłowe + dieta i chudną. Tylko mówimy o porządnym treningu siłowym.

Stary 2011-10-21, 10:27   #4070
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkie koki rozwalą mi się, kucyk odpada, bo włosy niesamowicie się skołtunią i zostają mi tylko warkocze, którymi biję się po twarzy
musisz mocniej spinać podpinać dopinać i juz..

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Zawsze słyszałam tę złotą radę fitnessu: znajdź rodzaj aktywności, który polubisz, ale zawsze myślałam "przerzucanie kanałów"
prze agentka jesteś
itd itd
Stary 2011-10-21, 14:09   #4071
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
musisz mocniej spinać podpinać dopinać i juz..
To takie proste nie jest- mam długie, ciężkie, śliskie włosy i większość fryzur rozwala mi się w ekspresowym tempie

Dzisiaj Fire 55 W końcu coś męczącego, bo po ostatnich HIITach nie czułam się ani jakoś wybitnie zmolestowana, ani spocona

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2011-10-21, 14:12   #4072
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
A co do fire 45 ez, to w sumie łydki dużo bardziej mnie nie bolą niż wcześniej, ale faktycznie odczuwam jakiś dyskomfort z przodu na piszczelach, hmm
Polecam altacet - trzy razy i po sprawie w moim przypadku.
Cytat:
Napisane przez megi533 Pokaż wiadomość
Aaaaa słuchajcie czy któraś orientuje sie czy trzymanie gardy podczas wykonywania tych wszystkich ciosów i ćwiczeń daje jakies dodoatkowe efekty oprócz prawidłowej postawy?Szalina ciągle przypomina o trzymaniu gardy przy twarzy, tzn tej 2-ej reki podczas gdy jedna boksuje....
Może to wariackie, ale mnie bardziej męczy trzymanie ręki w górze niż jak ona sobie dynda, a po drugie, jak mam ja w górze, to inaczej jakoś mi pracują mięśnie na samej górze pleców i mięśnie karku - są mniej spięte jakby. Myślę, że warto sobie wyrobić nawyk trzymania gardy...
Cytat:
Tylko po tym jednym filmie ci się robią?
Tak. Zauważyłam to niedawno. Na początku w pierwszym miesiącu porobiły mi się bąble, ale myślałam, że to coś z wiązaniem butów i ogólnie innym rodzajem aktywności. Potem bąble zniknęły i myślałam, że skóra się przyzwyczaiła, ale pod koniec drugiego miesiąca znowu pojawia się ten filmik i już podczas robienia go czułam, że jakoś dziwnie mi się chodzi. I faktycznie po tym jednym filmiku robią mi się bąble.
Cytat:
prze agentka jesteś
Polecam się
Cytat:
To takie proste nie jest- mam długie, ciężkie, śliskie włosy i większość fryzur rozwala mi się w ekspresowym tempie
Ja czasem nakładam oliwę z oliwek podczas TF, wtedy lepiej mi się kitka trzyma, a akurat jest to dla mnie taki olej, który najlepiej działa, jak mam go na głowie ok. godziny, bo np kokosa by mi było szkoda. Może spróbuj coś położyć na włosy? jakąś odżywkę czy coś? Akurat będą dwie pieczenie... na jednym fajerze

A ja melduję, że pogibało mnie już do końca Wczoraj wyszłam z pracy (byłej, ale czasem z doskoku jeszcze chodzę) czując, że chyba złapałam chorobę od swojej podopiecznej. Jak szłam/jechałam do domu byłam przekonana, że zrobię TF, wypocę się porządnie, potem szybko b.gorący prysznic i do łóżka. Ale zanim się wzięłam, zmierzyłam sobie temperaturę. Wyszło 38,5. I teraz zonk: przez jakieś 30 minut się zastanawiałam czy się grubo nie ubrać i jednak nie zrobić Na szczęście wyobraziłam sobie reakcję Tż jakby się o tym powiedział i odpuściłam. I dobrze, bo teraz nadal siedzę z temperaturą i ogólnie niewesoło mi, bo dopiero nadgoniłam z treningami, a tu znowu dziura w planie (bo niestety moja przerwa MUSI wypadać w soboty). Ale to nic, jak wyzdrowieję to zrobię kilka razy rano i wieczorem i nadgonię.

neitka

Edytowane przez neitka
Czas edycji: 2011-10-21 o 14:16
Stary 2011-10-21, 14:22   #4073
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czasem nakładam oliwę z oliwek podczas TF, wtedy lepiej mi się kitka trzyma, a akurat jest to dla mnie taki olej, który najlepiej działa, jak mam go na głowie ok. godziny, bo np kokosa by mi było szkoda. Może spróbuj coś położyć na włosy? jakąś odżywkę czy coś? Akurat będą dwie pieczenie... na jednym fajerze
Olej na włosy podczas ćwiczeń to obowiązkowo Ostatnio ćwiczyłam z olejkiem Himalaya Herbals wtartym w skórę głowy i z kokosem na długości
Pomyślę nad czymś, w końcu wpadnę na jakiś genialny pomysł radzenia sobie z kudłami

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2011-10-21, 14:33   #4074
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
ale powiem ci że z moimi ydami dobrze się dzieje bo teraz na suwaczku mam 53,5 a ostatnio było 53,8 niby nic ale dla mnie to coś hehe.
ooooo ja Ciebie doskonale rozumie bo dla mnie to też byłby sukces
Cytat:
Poki co ja sie tez musze pilnowac żeby nie przybrac na jesien ... miałas mnie pilnowac a tu widze ze ja nad toba musze czuwac hihi oczywiscie zartuje ja poki co sie jakos trzymam ale tez zaczynam miec "smaczki"
Na jesień zawsze coś tam sobie przybieram ale w brzuszku w sumie najbardziej.. ale przyjdzie ciepełko i spada.. Spokojnie po świętach zacznę na pewno działac bo wracam na jakiś czas do domu i zaczną się "karmienia mamine"
Cytat:
Heh nie wiem czy cię przekonam bo nie wiem co lubisz i czy polubisz "ciężarki", przede wszystkim na Insanity mi sie wydaje ze nie zrzuci sie za duzo-przykładow dziewczyn co nic nie zrzucily jest sporo - poczawszy chyba od tygyska (jesli się myle to mnie popraw ale wydaje mi sie ze pisalas ze nic nie spadło)a jedynie wyrzezbiło sie ciałko a ja poki co musze zrzucic zeby potem kształtowac a w ce widziałam i filmiki typowo tylko siłowe ale i takie ogólne "mocne" areoby wiec chyba wole to zreszta poki sie dokładnie nie naucze robic tricepsowej pompki to chyba nie ma sensu bo chciałabym wszystko robic ok, nie wiem jak chcesz jesli czujesz sie na siłach i wydaje ci sie ze ten program ci pomoze to dajesz czemu nie? tylko wlasnie nie mozna sie sugerowac kims tylko samemu wybierac co sie uwaza za potrzebne, mi sie wydaje ze najpierw zrobie CE a potem insanity zreszta jakbym zrobila odwrotnie to moze pozniej ce byłoby za słabe ... sama nie wiem ja TESKNIE za obciazeniem powiem szczerze ze juz mam dosyc aerobow wiec stad moja decyzja a co ty postanowisz to bedzie dla ciebie dobre tak mi sie zdaje uuuf rozpisałam sie generalnie to wlasnie pije desperadosa bo musialam odreagowac po spotkaniu z moim promotorem pracy mgr
Kurcze nie moge znaleźć tego co mi napisał Tygrysek na temat kolejności.. W sumie to może z Szalinką pobrykam bo chorobliwie za nią tęsknie.. i kto by pomyślał tak sie "ostekałam" na początku a teraz zastanawiam się nad Turbo powtórką z rozrywki .. Może faktycznie lepiej jest pociągnąć Szalinkę a potem kombinować dalej.. ehhh.. znowu nie mam pomysłu na siebie
itd itd
Stary 2011-10-21, 14:56   #4075
megi533
Rozeznanie

Cytat:
Musiałabyś być na +bilansie. W innym wypadku jest to efekt puchnięcia mięśni i jedynie wyrabiania tego co masz, a nie rośnięcia. I nie mówię tego ja, tylko tak mówi teoria. Po prostu mięśnie muszą mieć z czego rosnąć. A u kobiet muszą nawet bardziej niż u mężczyzn.
Ja nie myślę, takie są zasady funkcjonowania organizmu. Aeroby działają wtedy kiedy ćwiczysz. Hiity wtedy kiedy ćwiczysz i jakiś czas po. A siłowe pobudzają metabolizm do nawet 72 h (tak przeczytałam). Nie będę się wdawać w szczegóły tego pobudzania, bo na chwilę obecną nie potrafię tego zgrabnie wyjaśnić Są kobiety, które robią tylko siłowe + dieta i chudną. Tylko mówimy o porządnym treningu siłowym.
Potwierdzam słowa tygryska, tez kiedys o tym czytałam ale co rusz nawet mówią o tym to w tv to w gazetach, że dobre cwiczenia siłowe potrafią zdziałać wiele, a tez nie zawsze jest tak że wiecej cwiczen i wiekszy pot na gowie daje lepsze efekty, bo tak jak wyzej jest napisane w takim przypadku - aeroby - spalają kalorie tylko podczas ich robienia a hiity czy ćw siłowe jeszcze długo po ich skońćzeniu co podkreca metabolizn

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Może to wariackie, ale mnie bardziej męczy trzymanie ręki w górze niż jak ona sobie dynda, a po drugie, jak mam ja w górze, to inaczej jakoś mi pracują mięśnie na samej górze pleców i mięśnie karku - są mniej spięte jakby. Myślę, że warto sobie wyrobić nawyk trzymania gardy...

.
Heh musze to sprawdzic przy najblizszej okazji czy nie trzymanie jest cieższe niż tzrymanie tzn ja własnie zawsze trzymam ale przy osotatnich cwiczeniach zaczełam sie zastanawiac czy to daje jakies doodatkowe efekty nie wiem np na talie , brzuszek czy ramionka

A tak na marginesie to co to za fikusne zdjecie w avatarze?? czyzby twoj TŻ z nietypowym nakryciem głowy ??

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
ooooo ja Ciebie doskonale rozumie bo dla mnie to też byłby sukces

Na jesień zawsze coś tam sobie przybieram ale w brzuszku w sumie najbardziej.. ale przyjdzie ciepełko i spada.. Spokojnie po świętach zacznę na pewno działac bo wracam na jakiś czas do domu i zaczną się "karmienia mamine"

Kurcze nie moge znaleźć tego co mi napisał Tygrysek na temat kolejności.. W sumie to może z Szalinką pobrykam bo chorobliwie za nią tęsknie.. i kto by pomyślał tak sie "ostekałam" na początku a teraz zastanawiam się nad Turbo powtórką z rozrywki .. Może faktycznie lepiej jest pociągnąć Szalinkę a potem kombinować dalej.. ehhh.. znowu nie mam pomysłu na siebie
Generalnie powiem że z dnia na dzień (za wyjatkiem dni kiedy sie objem i nie pojde tam gdzie chodzi sie piechota)widze ze moje ciałko robi sie co raz fajniejsze i to tak uda jak i całą reszta, dzisiaj np ubierałam sie do pracy i musiałam wziasc takie bardziej sportowe rzeczy, które moge zabrudzic zakładam bluze taka na ekspres co zawsze była opieta a tu masz jeszcze na koszulke założyłam i luzna była i to sporo takze wydaje mi sie ze te zaawansowane tygodnie dobrze robia na moje zwłoki A jesień i zima to dla mnie tez okres w którym zawsze tylko tyłam a nie chudłam a tu zanosi sie (odpukac) ze to bedzie pierwszy raz jak moze troche uda mi sie zrzucic a nie przytyc zobaczymy bo zazwyczaj juz przy takiej pogodzie i terminie zaczynał suwaczek podskakiwac...
Słuchaj jesli tobie najlepiej cwiczyło sie TF to dlaczego masz do tego nie wrocic to ci musi dawac radosc i przyjemnosc a nie cos robic na siłe bo tak trzeba, moze zacznij sobie od 2/3 miesiaca zeby od poczatku nie robic albo zrob połączenie TF z CE nio albo jeszcze Insanity do wyboru do koloru ja poki co szykuje sie na CE akurat jak wroce z Pragi 22.11 to zostana mi 2dni TF (chyba ze cos połącze zeby to skończyc przed wyjazdem) i potem rusze z tym ....

Edytowane przez megi533
Czas edycji: 2011-10-21 o 14:59
Stary 2011-10-21, 15:46   #4076
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Potwierdzam słowa tygryska, tez kiedys o tym czytałam ale co rusz nawet mówią o tym to w tv to w gazetach, że dobre cwiczenia siłowe potrafią zdziałać wiele, a tez nie zawsze jest tak że wiecej cwiczen i wiekszy pot na gowie daje lepsze efekty, bo tak jak wyzej jest napisane w takim przypadku - aeroby - spalają kalorie tylko podczas ich robienia a hiity czy ćw siłowe jeszcze długo po ich skońćzeniu co podkreca metabolizn

Heh musze to sprawdzic przy najblizszej okazji czy nie trzymanie jest cieższe niż tzrymanie tzn ja własnie zawsze trzymam ale przy osotatnich cwiczeniach zaczełam sie zastanawiac czy to daje jakies doodatkowe efekty nie wiem np na talie , brzuszek czy ramionka

A tak na marginesie to co to za fikusne zdjecie w avatarze?? czyzby twoj TŻ z nietypowym nakryciem głowy ??
Święta prawda. Dla mnie Insanity jest 100x bardziej męczące niż TF, poza tym jakby nie patrzeć przy Insanity jest to 45-50 minut dziennie (w pierwszym miesiącu) a w TF często jest krócej albo mniej intensywnie, a ja na tym dużo więcej chudnę/rzeźbię (chociaż to nei w 100% rzeźba, wiadomo). Poza tym ile razy tak jest, że się z jakiejś gazety robi ćwiczenia porozpisywane - takie proste - brzuszki, pompki itp i naprawdę różne dziewczyny miały po tym efekty?

A przy tych wszystkich zygzakach masz rękę w górze? Bo przy tym to na pewno ma znaczenie....

Mój Tż, fakt, ale ja wiem czy to nakrycie takie nietypowe takie, wszak wszystkie mamy Ale nie nosi, bo mówi, że w uszy ciśnie. Ja nie wiem, a taki dobrałam mu kolor

neitka
Stary 2011-10-21, 15:51   #4077
megi533
Rozeznanie

Cytat:
A przy tych wszystkich zygzakach masz rękę w górze? Bo przy tym to na pewno ma znaczenie....

Mój Tż, fakt, ale ja wiem czy to nakrycie takie nietypowe takie, wszak wszystkie mamy Ale nie nosi, bo mówi, że w uszy ciśnie. Ja nie wiem, a taki dobrałam mu kolor
Tak przy zygzakach to obowiązkowo i tam widze ze to ma sens tzn nie sens a przynosi jakis efekt ale i tak trzymam zawsze jka trzeba jak mus to mus Szalina kaze to trzeba tak robić
No faktycznie kolor dobrany idealnie, no wiesz nie chce nosić a to TŻ jeden heheh, musze cos takiego sprezentowac mojemu ciekawe co na to powie hehe

Stary 2011-10-21, 16:16   #4078
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Dzisiaj mam przymusowe wolne ale ostatnio mialam w zeszly piatek wiec no, wszystko gra.

Kuzwa ja to chyba bym musiala czasami tak jak Szalinka, cwiczyc jak jeszcze wszyscy spia

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:31   #4079
megi533
Rozeznanie

Stary dobry Fire30 nic w tak krótkim czasie nie wyciska tyle potu co ten fire hihi własnie go skończyłam ćwicząc na 120% i oficjalnie do poniedziałku mam rest kiedyś było mi cięzko dociągnać z nim do końca szczegolnie po 2-im drillu a teraz wow sama śmietanka jak jutro bedzie w miare ładnie i ciepło to wsiadam na rower i gnam gdzies daleko hihi a jak bedzie kiepsko z pogoda to moze wsiade na mój stacjonarny rowerek niezastąpiony zimą czuje niedosyt po tym tygodniu badz co badz recovery ...

Stary 2011-10-22, 19:55   #4080
MistrzyniWKochamCieMisiu
Raczkowanie

Hej
Podczytuję Was i bardzo chciałabym spróbować poćwiczyć, bo zawsze mam problem z motywacją. Skąd mogę ściągnąć TF? Czy mógłby mi ktoś podesłać linka ?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc w poszukiwaniach.

MistrzyniWKochamCieMisiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości