|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
bo wiesz, on pewnie myslal ze dzidzi chce do mamy
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
a ja Wam jeszcze nie napisałam najlepszego...
tż jednak w sobote musi iść do pracy i od razu jak mu o tym powiedzieli to zadzwonił do swojej mamy czy zostanie z natalką
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-19 o 23:26 |
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
mój tez awentowego nie lubi a wszedzie go dawali w gratisie tzn w tych pudełkach co dawali przy wypisie, przy laktatorze... a maly nie chce i koniec.
lulla chyba faktycznie jestem dla niego wielkim smokiem ![]()
|
|
|
|
#2674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
natka, kto by nie chciał mieć takiego smoczka
a w ogóle Filipek jakiś smoczek ssie? Bo natalka na chwile i ten aventowski i taki z canpolu uspokajacz też tylko na chwile, to już woli swoją piąstke ssać ![]() martusiu, nie chodzi o nią, chodzi o mnie - nie będe się czuła spokojnie zostawiając z nią dziecko chociaż teoretycznie wychowała czwórke swoich to nie powinnam mieć obaw, ale mam jakąś niechęć do niej jako babci po tym jak w ciąży nawet się nie interesowała moim stanem, a teraz też już od chrzcin 3 tygodnie prawie i nawet nie zadzwoniła spytać jak tam wnuczka ogólnie to ona mi się wydaja taka jakaś nieporadna przy dziecku Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-19 o 23:34 |
|
|
|
#2676 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra zmykam, póki mały jeszcze śpi
![]() kolorowych snów Mamuśki
|
|
#2677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzie bedzie lepiej jak nie u mamy ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
kurcze no sa jakies wytyczne chyba, miarki itd rozmieszczone poszczegolnie dla przedzialu wiekowego maluszkow, wiadomo ze takie mleko trzeba odmierzac, ze nie mozna karmic na żądanie mm bo jelitka musza miec czas zeby to strawic ale mleko jest jalowe..
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-10-19 o 23:44 |
|||
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
teściowe to temat rzeka
tż jej powiedział że właśnie sie dowiedział o tym że nie dostanie wolnego i czy może przyjechać, więc teraz już sie nie wymigam w żaden taktowny sposób. Z drugiej storny wiem ze musze sie przyzwyczaić ze nati z nią zostaje bo jak chce wrócić do pracy kiedy to teściowa jest jedyną opcją, no oprócz niani ale jak zatrudnimy nianie to mi sie do pracy nie opłaca iść ![]() No nic będe musiała przeżyć jakoś. Mam tylko nadzieje że tż skończy w sobote jak najszybciej ![]() i widzisz, natalka ma kolki a Wy jałowe mleko mm |
|
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
Miałam nadrabiać...ale nie da rady
![]() o kupkach...wykrakałam sobie.odkąd zapytałam..to Sara już 3 zrobiła ![]() a wogóle moje dziecię nie śpi od 17...jest po 23... a ona ma się super guga sobie ,ogląda wszystko dookoła..nasłuchuje... i walczy z sobą by nie usnąć .. ciekawe która pierwsza z nas odpadnie ![]()
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
jak te dzieciaczki takie aktywne w nocy to mogłoby za mnie prace magisterską napisac
ja bym chętnie poszła spać ![]() ciekawe jak jutro będe wyglądać i ile mi natalka da rano pospać póki co walcze, tzn. szczerze powiem że po prostu daje jedną wielką ścieme w rozdziale metodologicznym - po prostu przerabiam troszke ten rozdział z mojej pracy licencjackiej, co bym nie miała plagiatu samej siebie, bo nie widze sensu pisania tego wszystkiego jeszcze raz skoro dokładnie musze to samo w nim napisać
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Co za dzień
co za noc ![]() Podsumowując, mały od 12 spał tyle co przy cyckach czyli max 30 min.Czyli cały dzień przekarmiłam. Teraz daliśmy mu mm więc powoli odpływa. Jestem padnięta .Kolorowych
|
|
|
|
#2682 |
|
Wtajemniczenie
|
A moje dziecie zjadlo przez ostatnio dobe tylko 330 ml
a to chyba dlatego ze ten cholerny proszek dawalam do mleka i pewnie jej nie smakowalo i bylo tez zageste. Teraz wrabala 80 ml i to w takim tempie jak blyskawica ![]() Stokrotko mala usnela czy dalej sobie gugacie
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-20 o 05:13 |
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Usnela...a raczej odpadla...sama w koszu swoim, hehe.
wlasnie wstala...ale przebralam ja,pojadla 10min niecale i juz kimac zaczyna ![]() wiec idziemy spac dalej
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My już Mam nadzieję że dzisiaj pogoda dopisze i w końcu pójdziemy na spacer. Wczoraj padało cały dzień więc się w domu kisiłyśmy. Tylko wieczorem wyskoczyliśmy na zakupy to się mała choć chwilę przewietrzyła |
|
|
|
|
#2686 | |||
|
Zadomowienie
|
dzińdybry
![]() Cytat:
). wkurza mnie, ze kto nie przyjdzie np teściów, teść, szwagierka a mała zapłacze to od razu hasło na pewno głodna jest. a ja odróżniam płacz mojego dziecka, wiem kiedy głodne.Cytat:
Cytat:
spoko
|
|
#2687 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dzis mała nawet tak nie marudzila w nocy wiec mozna powiedziec ze sie wyspalam![]() Cytat:
![]() u nas dzis deszczowo a my na bioderka dzisiaj ![]() Cytat:
on na reke do malej u mnie nie chce spac a u taty odpływa
|
|
|
#2688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Dzien dobry w ogole mamusie
|
|
|
#2689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za bioderkaa nie nie, ja pisałam o smoczku od butelki,. taki smoczek do ciumkania z TT jej nie odpowiada, tu akurat woli aventowy ale tylko na dworze, w domu mowy o tym nie ma, nie da się oszukać.
|
|
#2690 | ||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Ja najdłużej poza pogrzebem zostawiłam Frania raz dla mamy na 2 godziny i potem nie mogłam się go naprzytulać, nie wiem jak cały dzień przeżyję. Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. Moja wpada maksymalnie raz w tygodniu i z mostu stwierdza słysząc płacz Franka, że głodny albo ma kolkę. Liczę do 10 i milczę.Cytat:
? Też się czasem boję odkładać Walczyłam w nocy o spanie w łóżeczku, póki co 1:0 dla mnie, spał do 4.30. O 4,30 przekazałam tatusiowi to już było lulanie i spanie w naszym łóżku. Teraz znowu położyłam w łóżeczku - suszarka + owieczka i śpi już 10 minut .Słuchajcie chyba sama popełniłam błąd- nosząc go jak płakał, lulając, kładąc z nami spać. Ale to po części z wygody, bo go to szybciej uspokajało. Do tego w swoim łóżeczku spał wyłącznie w nocy, to jak się miał do niego przyzwyczaić, bo w dzień był ze mną na dole, tam ma łóżeczko turystyczne - może to za dużo bodźców dla takiego maluszka, musi wiedzieć, że ma 1 łóżeczko w którym śpi. Chodziło o to, by nie latać po schodach do niego na gorę, a może właśnie źle zrobiłam.
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robilam to samo na poczatku, malo tego-niepedagogicznie bralismy go na noc do lozka przez pierwszy tydz kiedy bylismy juz w domu, ale jakos przestawil sie szybko na lozeczko, sęk w tym ze na rekach zasypia od razu i sie uspokaja, odkladany do lozeczka jest wrzask, chociaz jak jest padniety to dla niego zadna roznica gdzie i u kogo spi co noc byly krzyki i placz jak sie kladlismy z Ł a Miki byl w lozeczku i raz, drugi Ł stwierdzil ze trzeba go troszke oduczyc tego ze wiecznie jest na rekach bo malutki sie wycwanil i dalismy sobie i jemu 3 min, po 3 min po prostu zasnal, oczywiscie mowilismy do niego zeby wiedzial ze jestesmy obok i zeby czul ze go nie zostawilismy samego ale nie podchodzilismy i sie uspokoil. moze sprobuj w ten sposob? w ciagu dnia oczywiscie Miki ma mnie do dyspozycji all the time i go lulam, nosze, obcalowuje itd ale ma wiedziec ze noc jest do spania i chociaz odstawia czasami cyrki to jest to w mniejszej czestotliwosci---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- i chcialam sie pochwalic ze nasze dziecię ma juz miesiac
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
na tvn jest o mitach wychowywania dzieci |
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi sie chce spac
w ciazy nie moglam spac bo bezssennosc a teraz nie moge spac bo mam żywy budzil w sypialni
|
|
#2694 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() Boże, mogła dziecku nerki rozwalić tymi gratisowymi miarkami Durna baba jakaś.Lulla, jeszcze raz brawa za ukończone 4 tygodnie
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-10-20 o 10:21 |
|
|
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
no mogła, nie mówiąc u utuczeniu, siostra szybko to dojrzała i wylewała mleko, no i kłótnie z teściową. a to ta sama teściowa, która budziła moją siostrę jak ta była w ciąży o 6ej rano na śniadanie bo uwaga "dziecko zagłodzi" mówiła, zjesz śniadanie możesz i do 12ej spać
|
#2696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Elo ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Co tu tak cicho? dziewczyny ja was widze..
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
Ja wcinałam chrupki i karmiłam Młodego =)
|
|
|
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
dzieci posnęły to i cichooooo
![]() aha, zapomniałam wam npisać - wczoraj włączyłam małej z easysleep na uśnięcie szum fal. i tak siedzę sobie, słuchamy tego morza, mała śpi jednym okiem, patrze a małż totalnie odpłynął i śpi. potem pyta mnie, a co to za fajne dźwięki puszczałaś tak dobrze sie spało
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-10-20 o 10:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

mężow i chwilę poryczał na rękach i zaraz oddał, bo ja to lepiej zrobię
bo wiesz, on pewnie myslal ze dzidzi chce do mamy

kurcze no sa jakies wytyczne chyba, miarki itd rozmieszczone poszczegolnie dla przedzialu wiekowego maluszkow, wiadomo ze takie mleko trzeba odmierzac, ze nie mozna karmic na żądanie mm bo jelitka musza miec czas zeby to strawic ale mleko jest jalowe..

.

za bioderka
.
na prawde 
Durna baba jakaś.
dziewczyny ja was widze..