|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
ja też oglądałam, i też go lubię
Cytat:
Ja w przyszłym tygodniu odrosty robię, bo już patrzeć na siebie nie mogę :PFurczak to super, że wszystko dobrze, fajna pamiątka taki film. Nie mogę się doczekać kiedy my pójdziemy ![]() Negila super wieści. Mała przewijak fajna sprawa, ja będę chciała żeby można było na łóżeczko postawić. W sumie jak patrzyłam za łóżeczkami to niektóre mają takie w "zestawie" już. A co do stojaka na wanienkę to tak jak dziewczyny pisały, to na chwilę się przyda, bo potem to kąpiel dzidzi trzeba przenieść do łazienki Dzień dobry. U mnie pogoda okropna, leje, brzydko, ponuro... ech... nie lubię takiej pogody. Jadę do koleżanki na ploty, przynajmniej mi czas jakoś zleci. Miłego dnia
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Jutro ja robię wyniki zobaczymy jak bedzie u mnie....mam nadzieję, że ok! chociaż ciągle lekko przeziębiona...i nie wiem jakie to bedzie miało odzwierciedlenie?? Zrobiłam obiadek: kurczaczek z warzywkami na patelnię i makaronem razowym ( makaronu malutko) Maż wstanie (śpi po nocce) i bedzie czekał na niego na patelni...bo żonki nie ma ![]() Aha co do tego przewijaka to chyba macie rację dziewczyny Zajmuje miejsce taka szafka... a miejsca nie mamy dużo. Tylko nie wiem jak to zorganizować... bo łużeczko bedzie w sypialni...i ew. na nim przewijak... muszą być obok przybory, pieluszki...a komody w sypialni nie mamy, będą w pokoju obok ( chyba, że zmieści się obok łużeczka ta szafka) i nie wiem gdzie bedziemy kompać maluszka??? a potem to już całkiem bo mamy prysznic... POMUSZCIE
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-10-20 o 12:17 |
|
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Aguska zle mialas ciezkie przezycia po porodzie!
Ale tak to jest, porod to jeszcze nie wszystko , nie wchodzi sie w role mamy tak supernaturalnie tylko wlasnie trzeba sie tego nauczyc i napewno kazda nowa mama ma chwile mega zalamania, zwatpienia i rozpaczy. Ja tam tez bylam zalamana, Adas ciagle plakal, chyba byl glodny bo ja mialam malo mleka, ja podminowana, jak TZ go bral to maly sie od arzu uspokajal, to wtedy to ja juz wogole dolina bo co to za matka co dziecka uspokoic nie potrafi Duzo moglabym pisac. Ale chodzi o to ze pierwsze dni przy pierwszym dziecku sa ciezkie, ciagle watpliwosci , strach itd. Ale Aguska mysle ze przy drugim dziecku juz bedzie lepiej. A pozatym bedziemy mialy siebie nawzajem na wizazu i edziemy mogly sie wymieniac radami albo chcociaz wyzalic jesli akurat ktoras bedie tego potrezbowala! Agabi , nie martw sie, lekarz napewno dobierze odpowiednie leki! Bedzie dobrze, a malenstwu napewno to nie zaszkodzi! Juliczka, masz racje ze o ryby sie nie martwisz! Nie mozna dac sie zwariowac ze jak czegos tam nie jemy to dzidziusiowi cos bedzie! Dziecko wyciagnie z Nas to czego potrzebuje naszym kosztemjesli czegos nam wtedy zabraknie to Nasz organizm sie upomni, stad sa ciazowe zachcianki min, a pozatym to wlasnie po to robimy morfologie zeby wiedziec kiedy cos jest nie tak! Jak ja powiedzialam ginkowi ze nie jem miasa, to tylko spojral na wyniki i sie usmiechnal ze z takimi wynikami to nawet by sie nie domyslil tego i ze nie mam siewogole przejmowac, a wtedy nawet nie bralam witamin, a teraz biore! Wiec luzik.
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak miałam USG w 17 tygodniu (początek 18 bo to było 17+2 dni) to dziecko wg strony miało wzrost wg strony ale wg usg ważyło 170 ram ![]() Czyżby mały tłuścioszek mi rósł?
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
nie umiem wrzucić filmiku na youtube nagrali mi go w jakiś plikach ale pokarzę Wam fotkę ![]() 13tc 001.jpg |
|
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ajjj... zazdraszczam
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko mam dziś dzien wywodów |
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak sobie nóżki zgina
|
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz Karolca, najważniejsze, że lekarz mówi, że wszystko dobrze. A wszystkie tabelki, schematy itp. to tylko przykład, żeby człowiek sobie mógł tak ogólnie wyobrazić jaki ten człowieczek w brzuszku już jest.
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny, takie fajne tematy poruszacie a ja musze pracowac i nie moge sie udzielac
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
negila dobrze ze wszystko ok!! tylko Twojego stresu szkoda.
adaikaka sweet ![]() u mnie zaraz obiadek (wczorajsza pomidorowka), a po obiadku mam 4 duze biale obrusy do prasowania (na polowanie) wiec sobie popoludnie spedze w domku prasujac w sypialni, bo tylko tam nie mam siersci psa.a nie chce zeby mi szlachta jadla i na siersc sie natknela
|
|
|
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
Adaikaka - cudne malenstwo
Emigra, Karolca rosna wam male slodkie tluscioszki ![]() No i wlasnie konia o to mi chodzi, to zawsze tak jest ze na zewnatrz wszystko wyglada pieknie i ladnie a co sie w domkach dzieje to ho ho W kazdym razie mamy siebie nawzajem , no i my mamusie juz od kilku lat moze cos tam podpowiemy i okazemy sie przydatne, byloby milo Ja mialam poczatki ciezkie a teraz prosze jaki adas szczesliwy i usmiechniety chlopak ![]() Zia na obiadek chyba zrobie spagetti bolonskie, a dla mnie moze makaronik (bo juz bedzie) z bialym serkiem, wedlug przepisu, ktory ktos podawal, chyba karolca mniam
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-20 o 13:01 |
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec kupilam taka poleczke na koleczkach (trzy poleczki jedna na drugiej) jak znajde zdjecie to Ci wkleje, ona super sluzyla jesli chodzi o trzymanie takich rzeczy wlasnie jak pieluszki tetrowe, pampersy, czy srodki pielegnacyjne Teraz ta poleczka sluzy na zabawki.Nie jest za piekna ale musze Ci powiedziec ze strasznie praktyczna. Jak na poczatku kapalismy malego w kuchni na stole, jezdzilam ta poleczka a na niej mialam wszystko wiec nie musialam po kolei wszystkiego nosic do kuchni i wszystko mialam w jednym miejscu czyli na tej poleczce. Bardzo to wygodne. Jesli chodzi o ubranka, ja mam duza szafe w szypialni wiec tych ubranek nie bylo tak duzo wiec wymyslilam ze jedna polka bedzie dla malucha. A teraz Filipowe ubranka mam w pokoju obok w komodzie. Ale jesli nie masz miejsca, mozesz sobie wiekszosc ubranek trzymac w komodzie w pokoju obok, a miec pod reka jakies spioszki czy kaftanik wlasnie np na tej poleczce ![]() Jesli chodzi o kapanie maluszka pozniej, ja mam wanne wiec tu nie bylo problemu, ale Ty mozesz kupic sa takie miski (czy kubelki) duze do kapania i wtedy pod prysznic Ci sie moze to zmiescic Bo nawet jak ceraty bedziesz podkladac, to na dluzsza mete jak juz bedzie dziecko wieksze nie sprawdzi sie to, bo sprzatania bedziesz miala wiecej niz samej kapieli.Cytat:
![]() Jesli chodzi o forum, swietna rzecz, tylko wydaje mi sie ze przy dwojce maluchow nie bedzie tak czasu na pisanie, Ty masz starszego synka moj bedzie mial dopiero 3 latka, wiec bede musiala miec oczy szeroko otwarte Cytat:
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ był normalnym bobasem ![]() Oboje byliśmy z zagrożonej ciąży i oboje przyszliśmy na świat przez cc
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A z warzywek to wszystkie po trochu, faktycznie ciezko sie zdecydowac![]() A na jutro planuje rosolek, tylko musze sie udac na specjalny targ po selera i pietruszke bo w normalnych sklepach nie maja
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z sosem bolońskim
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-10-20 o 13:36 |
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale rownoczesnei bedzie trezba mu tez duzo czasu poswiecic, bo tyle lat sam a tutaj nagle jakis nowy obiekt maminych uczuc sie pojawi Mam nadzieje ze bedzie dobrze i pojdzie nam jakos bezbolesnie. A pare minut zeby na forum skrobnac mam nadzieje ze znajde, to sie jeszcze okaze
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge sie grudnia doczekac
juz wszedzie w sklepach mamy swiateczne bajerki, od ciastek po ozdobki, a ja czekam tylko na Targ Swiateczny - co roku pilam sobie tam grzanca z mezem, teraz nie moge, ale i tak ten klimat ... zima, mroz, gorace kakao, ludzie swiatecznie nastrojeni i unoszacy sie zapach cynamonu i gozdzikow .... ach
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak sie ladnie ustawia do zdjęcia wszystko fajnie widac ![]() No wlasnie dziewczyny tka tu piszecie,ze PO porodzie tez lekko nie jest. Wierze wlasnie,ze to musi byc trudno tak zaadaptowac sie do nowej roli. Przeciez tyle sie zmienia...obowiazki nowe,nasze cialo sie zmienia..Generalnie na oswojenie sie potrzeba czasu. Wierze jednak w to,ze wsparcie TZ tez jest b.wazne..i moze ciut poprawic nasze ogolne samopoczucie. I moooocno wierze w to,ze jeden usmiech Malucha potrafi zdzialac cuda prosze mi tu potwierdzac te teze![]() emigra to mamy dzis to samo na obiad ja wybralam marchewka+groszek![]() Ja wlasnie wrocilam od laryngologa i na szczescie nie dorobilam sie zadnego zapalenia...przewialo tylko i mam smarowac olejkiem kamforowym Uff bo juz mialam wizje nieprzespanych nocy z tego powodu. Bede chodzila w kapturze
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1409 |
|
Raczkowanie
|
hejo dziewczynki
!co do chorowania to przechodziłam to jakieś 2 tyg, temu, byłam u lekarza i polecam: *sen *psikacze do gardła są tylko dwa dla nas w tym tamtum verde *tabletki na gardło dla kobiet w ciąży (mi nie pomogły - za słabe) *czosnek-najlepiej,aby nie podrażnić żółądka z chlebem i masłem *herbata z cytrynka i miodem *na gorączkę (powyżej 37,7 stop.) apap *płukanie szałwią *na noc jak bardzo gardło boli pomaga połknięta łyżeczka masła *i rosołek ze swoją zbawieną mocą Co do moczu też miałam z nim kłopoty Doktorek Nieszczęsny przepisał mi Urosept,ale go nie łykałam bo przeczytałam ulotkę, a on mi kazał łykać 3 tab. 3 razy dziennie. Pomogła żurawina i picie ogromnych, ale to ogromnych ilości wody i kapusta kiszona .Teraz w poniedziałek ide na badanie czystości pochwy. Podobno już jest u mnie lepiej. |
|
|
|
#1410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mala wklejam Ci zdjecie tej poleczki
![]() Malo widac, ale nie mam innego (to sa trzy poleczki), jedna nad druga, na koleczkach ![]() Na drugim zdjeciu Filip ma juz 3 m-ce skonczone (lezy na przewijaku ktory sie naklada na lozeczko) i juz wtedy zaczynalam podkladac cos miekkiego tam gdzie jego glowka a sciana bo odpychal sie nozkami i uderzal w sciane lekko glowka. Poza tym juz byl coraz wiekszy, ale ja i tak czesto nawet jak juz siedzial sadzalam go na przewijaku do ubierania bo tak wygodniej i nie bola tak plecy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A odnosnie tej tezy to powteirdzam w 100%.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

:P

nagrali mi go w jakiś plikach

mniam