![]() |
#1801 | |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
![]() ja się nie dowiem, bo mam w kierunku GBS więc pewnie tylko tej bakterii szukają, innych nie wypiszą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie, witam po kolejnej nieprzespanej nocy
Spakowalam. Dzis mniej wiecej torbe dla siebie, jeszcze tylko rzeczy dla maluszkow i kestesmy gotowi Chociaz chcialabym jeszcze z 3 tygodnie minimum wytrzymac ![]()
#1803 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
i wiesiołek też??? nic o tym nie słyszałam wcześniej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No, a ja Was cały czas czytam jakby co, ale nie mam o czym pisać.. no chyba że o bolącej dupce jak leżę - przekręcam się jak paralityk wszystko boli, i nad ranem już bolą mnie tak biodra, że nie mogę spać ![]() ale w dzień jest ok, muszę tylko trochę rozchodzić się ![]() Ćwiczycie dziewczyny mięśnie Kegla?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Raczkowanie
|
ja nie mam opakowania, bo mi liście malin przez wakacje zbierała, myła i suszyła siostra. Ale jak siostra była w ciąży i kupowała - to tam na opakowaniu jest chyba 1łyżeczka/szklankę, czyli taki słaby napar w porównaniu do zaleceń położnej. No i sis też piła z przepisu położnej a nie z tej etykiety.
#1805 |
Raczkowanie
|
ja też... jak stara babcia jęczę...
![]() my dziś samiutkie przez 2 dni, mąż w Wawie na szkoleniu... wstawiłam pranie, trochę odkurzę i leżę przez resztę czasu i dziś pakuję torbę- bo w końcu czas leci ![]()
#1806 |
Zakorzenienie
|
asiol-ja nie mam tego przybornika z ikei-zastanawiam się co bym miała do niego wkładać....???
#1807 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny! nadal piszę ze szpitala, dziś na obchodzie ordynator powiedzial mi ze jutro wypis
![]() i tak zaniedługo wracam tutaj na cesarkę ![]() fajnie, bo przynajmniej sobie wszystko pooglądałam, leże na noworodkowym więc sa dziewczyny które przyjezdzają, czekaja na poród i później już z dzieciaczkami są transportowane do sal za szklanymi drzwiami dziś np było 5 cięć i ani jednego porodu naturalnego ![]() do cięcia przyjmuja dzień wcześniej, robią badania przesypia sie nockę, o 6 rano na ktg i do ciecia od razu, chwila moment i juz jadą we dwójkę ![]() szczerze mówiąc już się nie mogę doczekać kiedy tu wrócę ![]() moja ginka jest tw szpitalu więc codziennie sobie gadamy
#1808 |
Wtajemniczenie
|
witam was mamuśki
![]() pisze jeszcze od mamuni, ale jutro zamierzam być na bierząco wyślę wam ze szkoły rodzenia wyprawkę: WYPRAWKA DLA NOWORODKA WG ZALECEŃ SZKOŁY RODZENIA: -40pieluch tetrowych -3paczki pieluch 1x -5 pieluszek flaneolowych -6koszulek -6kaftaników trykotowych -2czapeczki płócienne -2 czapeczki trykotowe -1kołderka z grubej flaneli lub kocyk -3prześcieradełka -3 powleczenia na kołdrę -łóżeczko z materacem kokosowym -ochraniacz na szczebelki łóżeczka - 1 termometr pokojowy -1 termometr do mierzenia temp. -6śpioszków -1 śpiworek ciepły na zimę -4pajacyki na zatrzaski - 3pary skarpetek -wózek z materacykiem -gruby śpiwór za zimę do wóżka - torba na niezbędne rzeczy poza domem - fotelik samochodowy ZESTAW DO PIELĘGNACJI I KĄPIELI NOWORODKA: -wanienka do mycia - 2 rękawice do mycia - 2 miseczki do mycia oczu i twarzy -1 termometr kąpielowy -szczoteczka do włosów ze sztucznego włosia -gaziki sterylne 5x5 -wata bawełniana -oliwka z oliwek extra virgin lub olej migdałowy -octenisept -krem do pośladków/maść - płyn do kąpieli dla niemowląt nieperfumowany - nożyczki do paznokci - wiadro ![]() -3ręczniki - płatki mydlane -rumianek -maść majerankowa DODATKOWO: -odciągacz pokarmowy -1 op. rivanolu - 1 op.Tantum rosa -opcjonalnie 1 op. nadmanganianu potasu Co najdziwniejsze ale mój maluszek się strasznie wierci jak na ten okres ciąży, bo 3 dni temu był główką do dołu(bo tak czułam czkawkę)czyli na godzinie 12tej ![]() ![]() ![]() Doczytam was przez weekend, teraz tylko widze, ze truskafka w szpitalu- mam nadzieje ze to nic poważnego, zreszta na pewno skoro pisze ze już do domy idzie ![]() 3mam za Was wszystkie kciuki ![]() Wy 3majcie za moje badania jutro ![]() p.s. goora też tak chciałabym wytrzymać chociaż do 36t.c. ale coś mnie tak ciągnie w dole i ta nieszczęsną luteinę dowcipna biorę2x2. Ja dopiero maluję mieszkanie a mowa o spakowaniu torby ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-20 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Wtajemniczenie
|
Truscafka cieszę się, że jest u Ciebie ok i że już jutro do domku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie -pół nocy się męczyłam z tym kaszlem i wydzielina z nosa i garadła .
Rano troche pospałam i nie wytrzymałam musiałam troche posprzatać bo nasze mieszkanie wyglądało jak po tajfunie jakimś .. Wczoraj tż robił obiad -owszem obiad był pycha-ale jak weszłam do kuchni -to masakra -nie widziałam ze tyle naczyń można wyciagnąć do obiadu.. Ale nic specjalnie nie mówiła bo się chłop znięcheci i nawet herbaty mi nie zrobi ![]() nikaa2 -dziekuje za tą wyprawkę -musze wkońcu jakoś dość do jakiegoś ładu-bo dzidzia jeszcze nas zakoczy i będzie siwy dym truscafka extra ze masz dobry humorek-tak dalej 3 maj ![]() joamic1 widze że Twoje maleństwo waży ponad 2500 -zobaczymy w poniedziałek ile mój Macius waży
#1812 |
Zakorzenienie
|
Witam Was Maminki ![]() Muszę Wam powiedzieć, że dziś rano przeżyłam szok - WYPADŁ MI CZOPEK ![]() Dzwoniłam do lekarza i powiedział, że do 2 tyg urodzę. Jestem u mamy we Wrocku, bo na 17-45 wizyta, ale w razie czego torby oczywiście nie wzięłam...siedzę jak na szpilkach bo czuję, że niebawem się wypakuję ![]() Nadrabiam co dzisiaj popisałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Raczkowanie
|
Hej na którejś stronie widziałam przepis na dynię do słoiczka i teraz nie mogę znaleźć przepisu czy może ktoś go wrzucić jeszcze raz albo przesłać mi na prv???
A tak w ogóle robicie jakieś słoiczki dla dzieci? czy potem będziecie na gotowych bazować? Ja na razie mrożę wszystkie warzywka z działki od rodziców i teściów, z jabłek powstały musy teraz czas na dynie ![]()
![]() ![]() 3080g 50 cm i ciągle rośnie 2 t.ż. - 3600g 3 t.ż. -4160g 6 t.ż. -5330g/59 cm 13 t.ż. - 6500/65 cm 20 t.ż.-7300/67 cm 26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Wtajemniczenie
|
Nam mówiono, że liście malin od 36t.c 1 łyżeczka na filiżankę, 2 razy dziennie.
Ja więcej jak filiżankę bym nie wypiła... fuj... dziś sobie odpuściłam, wieczorem wypiję...
#1815 | |
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilę, mam przerwe w szkoleniu.
heheheh, faktycznie cichutko tutaj, ale chyba nie dlatego że część na porodówkach? Truscafko, mam nadzieję, że po wypisie ze szpitala trochę przystopujesz, ja zaczynam stopowanie jutro ![]() Złożyłam wczoraj to łóżeczko, oczywiście chuda kota już musiała do niego wleźć ![]() Miałam jeszcze coś napisać, ale zapomniałam. chyba z głodu. Idę na lunchyk ![]() Do później! ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Rany! znowu jakiś czop! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 3080g 50 cm i ciągle rośnie 2 t.ż. - 3600g 3 t.ż. -4160g 6 t.ż. -5330g/59 cm 13 t.ż. - 6500/65 cm 20 t.ż.-7300/67 cm 26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Wtajemniczenie
|
truscafka fajnie że wychodzicie do domku, choc powinnas sie oszczedzac !!! doskonale sama wiem co mówie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja zebrałam troche internetowej literatury, teraz mysle co dalej.... przeciez nie sposob tego poczytac, zwlaszcza ze z kompa czytac nienawidze :/ pare pozycji jest w bibliotece wiec chyba sie przejde, ale nie kazda moge wypozyczyc :/ wiem, wiem ...marudze.... ale nie wiem jak sie zabrac do pisania pracy.... znajomi co maja za soba mowia ze pikus, ale ja nie wiem od czego zaczac pisanie :/ niby rozdzialy mam, ale jakos weny brak.... lece wstawic wode, zrobie miętki i odpocząć dam oczkom i dalej wracam do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Rozeznanie
|
mam pytanko, jakie macie termometry do mierzenia gorączki??
Ja mam elektroniczny z biedronki ,ale jest do bani co chwile pokazuje inną temperature i wogóle wyłancza się co co chwile. Przy dziecku musze zaopatrzyć się w dobry termometr,słyszałam ze te w smoczku są do bani .
#1819 |
Zadomowienie
|
a mi tam nic nie wylata
![]() ![]() no dziś już 20 także i z dnia dzisiejszego można by go podciągnąć jako prezent rocznicowy hehehe miałam o coś Was zapytać ale skleroza ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- ja ostatnio kupiłam ten bezdotykowy Microlife ddrogi jak cholera ale czytałam, że bardzo dobry jest.....
#1820 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() nie wiedziałam gdzie zasięgnąć najlepszej opini, wiec weszła na wasz wątek ![]() ![]() na razie jeszcze nie jestem w ciaży, ale czas najwyższy i chęci są ![]() ![]() do tej pory myślałam, że najlepiej urodzić na wiosnę (marzec-maj), oststanio się nad tym zastanawiałam, że moze lepiej jesienią. jakie widzicie plusy tego, że akurat teraz zostaniecie mamusiami- oczywiscie po za największym ,,oczywistym" PLUSEM ![]() ![]() ja na razie widzę minusy- latem gorąco, a tu z duzym brzuszkiem trzeba chodzić, jak dziecko się urodzi to będzie ponuro, zimno, spacery raczej odpadają ![]() niech mi ktoś zarzuci jakieś plusy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
plany planami ale skąd wiesz w którym cyklu zajdziesz i na kiedy wypadnie Ci termin??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zadomowienie
|
mój bombelek znowu ma czkawke.......wogóle ostatnio często ma tak już jakoś 2 tydzień....normalnie codziennie a nawet kilka razy na dzień dziś to już 2 i napewno bedzie miał wieczorem bo zawsze ma heheheh
#1823 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u dzieci taki paskud wywoluje plesniawki, a podczas porodu podejrzewam, ze moge mu ''podrzucic'' co nieco... zobaczymy, jak do wizyty nie urodze to sie czegos dowiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a robiłaś ogólny wymaz/posiew czy na paciorkowca? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ni ja też się zastanawiałam - myślę, że jak już to pieluchy/ chusteczki /krem - ale musiałabym jeszcze obmacać to z bliska .... U nas na razie dla malucha mamy strasznie mało miejsca, bo wstawaimy jego łóżeczko do pokoju w którym śpimy Cytat:
gold-fish ja w sumie zalet i wad zimowych dzieci nie widzę ![]() ![]() Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-10-20 o 14:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
myślę, że jeśli pragnie się dziecka a potem nosi je 9 mcy pod swoim sercem to naprawdę to w jakim miesiącu się urodzi jest najmniej istotną sprawą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
elf mialam na wynikach napisane posiew bakteriologiczny czyli nie na jednego paciora tylko
![]() Bahamadia co to za czopy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- dla mnie tez bez znaczenia jest miesiac, w ktorym dziecko sie urodzi, chociaz jak rok temu kuzynka urodzila na koniec czerwca w najgorsze upaly, to dzieciaczek sie strasznie meczyl, a ona pare dni przed porodem byla tak spuchnieta na calym ciele, ze ciezko bylo ja poznac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.