|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Dzięki za odpowiedz. ![]() mały mi się rusza, w pachwinie mnie kłuje. :/ Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-10-20 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
siemanko mamuśki
![]() ja z samego rana pojechałam oddac moje siuśki do labu. posiew do poniedziałku ale zrobiłam tez zwykle badanie-o 15 wynik i z tym pojde do gina. dzisiaj jak brałam to próbke to sie tak bardzo starałam sterylnie, ze masakra ![]() bo wiecie co, gin mi jeszcze przepisała globulki dopochwowe bo powiedziała, ze skoro ja nie czuje bólu pęcherza itp to to moga byc bakterie i leukocyty z pochwy w tym moczu. no ale ich jeszcze nie biore tez bo kazała poczekac do tego dzisiejszego wyniku. Cytat:
![]() super, że Dorotka ok ![]() ![]() Cytat:
no i białe wrzucałam z jasnoniebieskim np. no ale czerwonego nie zaryzykowałam z niczym innym bo to pierwsze pranie to bałam sie ze zafarbuje... wszystko juz wyprałam i wyprasowałam co mam. jeszcze mam dostac ubranka od kolezanki. wole to sobie rozłozyc na raty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Raczkowanie
|
A macie zamiar kupować już butelke w razie jakby były przeszkody w karmieniu piersią??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja obok mam kinder bueno, które zaraz zjem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Rozeznanie
|
Przepis na kokosanki w klubie
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
jak teraz wszystkiego nie wysłużą, to będzie dla następnej dzidzi ![]()
![]() |
#4416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasik, mamkolejne pytanie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Wtajemniczenie
|
a co to ten klub?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
ja tak...jak nie do mleka to moze się przydac np do herbatki koperkowej... wiem, ze jaks ię karmi piersią to nie ma koniecznosci dopajania ale czasem mysle, ze taka herbatka koperkowa na brzusio moze dobrze zrobic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Wtajemniczenie
|
Butelkę lepiej mieć, nawet jakby jakieś picie podać, albo lekarstwo....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
Od położnej dostalam taką małą listę,może Wam się przyda: Dla bobaska: -nos- woda morska w areozolu -pleśniawki- Pioktanina na wodzie lub Aphtin -pępek- Octanisep -zaparcia- czopki glicerynowe -wysypka,potówki- Kalium tab. -dopajanie- glukoza -na pośladki-Alantan Plus |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
Hej laski!
Na wstępie dziękuję za słowa otuchy, wsparcia, pisania smsów do mnie od wielu z Was ![]() ![]() ![]() Przeleciałam Was po łebkach ![]() ![]() ![]() ![]() Wróciłam- wypisali mnie dziś, ale wracam do szpitala za niecałe 3 tygodnie... ![]() "-powrót do szpitala w dniu 7.11 - liczenie ruchów płodu rano i wieczorem -wizyta u gin prowadzącego po 10 dniach" ![]() Dużo się nasłuchałam, nawidziałam i NIKOMU NIE ŻYCZĘ TRAFIĆ na patologię ciąży... masakra... problemy z tarczycą, kolki nerkowe, nadciśnienie, szok! Niektóre dziewczyny niedoinformowane, głupawe, a ja to robiłam chyba za informację ![]() Dziewczyna w 34 tyg, 22 lata- nadciśnienie. Lekarz na obchodzie pyta się czy się leczy czy co, a ona, że leczyła się i 'sama postanowiła' przerwać leczenie nadciśnienia ![]() ![]() ![]() Jedna w 24 tc zaczynała rodzić, leżała non stop, żeby zatrzymać, ale nic nie dało, więc urodziła 650 g dziecko- walczą o życie ![]() ![]() Jedna 19 lat, przytyła w ciąży 30 kg, mówi, że 'nie wpadła' ![]() ![]() Druga 23 lata, 3 dziecko ![]() ![]() Dziewczyny przychodziły, odchodziły, normalnie jak w kalejdoskopie się zmieniały ![]() Spałam mało, bo co 2 h przychodziła położna i sprawdzała tętno dziecka kobietom od 33/34 tyg ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() Miałyśmy tydzień temu w czwartek szkolenie z bardzo fajną położną. Dowiedziałam się szokujących informacji typu: - smoczek powoduje wady zgryzu ![]() Radzą nie dawać smoczka (bo dziecko tego nie potrzebuje) albo dać ale na krótki okres do 3-6 miesięcy MAX- kiedy zaczną wyrzynać się ząbki ![]() ![]() - butelka też powoduje wady, najlepiej karmić sztucznym specjalną łyżeczką, bądź kubełkiem (są takie) -mleko matki nie uczula, dziecko mlekiem matki się nie przejada, w pierwszych 2 dobach życia pije 3 ml siary, dzieci karmione piersią rzadziej chorują, karmiąc z cyca dziecka dodatkowo się NIE DOPAJA! - na cesarskim cięciu od kwietnia b.r ojciec kanguruje - osobny pokoik dostaje, rozbiera koszulkę i od razu po porodzie kładą dziecko na brzuch ojca ![]() ![]() to narazie tyle, może jeszcze mi się coś przypomni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-20 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
Czesc Agatku!!
fajnie, ze jestes znów z nami! szkoda tylko,z ebedziesz musiała wrócić tam no ale mus to mus - dla dzidzi!!!! o smoczku to wiedzialam ale wole się zaopatrzyc bo jak mój junior będzie rozdarciuchem ![]() dobra spadywam bo podam małżowi obiadek i po wyniki i z mama na zakupy i do lekarza narka |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za wszystkie info ![]() A te sytuacje co piszesz... smutne ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 |
Raczkowanie
|
Ja się własnie zatanawiam ktora lepsza tommee tippee czy medela calma.
http://allegro.pl/medela-butelka-cal...862827860.html http://allegro.pl/tippee-butelka-260...867730545.html Ja wiem z doświadczenia ,że karmienie piersią to nie taka prosta sprawa. Dziecko głodne placze, zje tyle ile w piersi i czasem malo i placz, piersi bolą. Ja to plakałam jak przychodziło mi karmić. Tak mocno młody ciągnął , że czasem mi krew leciała. On sie męczył i ja się męczyłam , a przecież tu nie oto chodzi. Ciekawe jak będzie z drugą dzidzią. |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zadomowienie
|
Hej hej mauśki
![]() Mam chwileczkę, więc zajrzałam i troszkę Was poczytałam ![]() Wczoraj z TŻ-em bylismy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Byłam w szoku bo wiekszość cieżarówek z facetami przyszło ![]() Omawialiśmy co zabrać ze sobą na porodówkę (jakie dokumenty i rzeczy) i przepisy prawne dot. cieżarnych. Zdziwiłam się bo ponoć do szitala należy zabrać aż 3 koszule do karmienia dziecka. Jeeej... skąd ja tyle wezmę, myślałam ze jedna (góra dwie) w zupełności wystarczy. Widziałam też podpaski poporodowe - były ogromneee ![]() Jutro mam wizytę u gina, zobaczymy czy wszystko w porządku. Coś czuję, ze tym razem dostanę "zlecenie na glukozę" ![]() Angelika_26 ja wczoraj na szkole rodzenia dostałam butelkę z AVENTU ![]() Czubasek ścinasz włoski? A jaką będziesz miała fryzurę? Ja właśnie zapuszczam kłaczki, zeby móc zwiazać bo to wygodniej przy dziecku. Lecę kopytka TŻowi zrobić bo za godzinke z pracy przyjdzie. Później jeszcze do Was zajrzę. Miłego dzionka ![]() aaa... zapomiałam - ja zaczynam 24 tydz. startowałam od wagi 68 (jestem dość wysoka 172cm) i przybrałam jakieś 5,5kg, to chyba w normie ![]()
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-10-20 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Wtajemniczenie
|
Agatka, to teraz odpoczywaj, rób wyprawkę i nie myśl o szpitalu.
To co dziewczyny wyprawiają na patoligii ciąży i na poporodowych salach to szok. Ja miałam jedną taką 30 letnią panią prawnik, co nic, totalnie nic nie umiała przy dziecku zrobić, o byle co ryczała itd. Jak tylko dziecko zakwiliło to dzwoniła po położne... ![]() Innej mąż zabraniał publicznie karmić piersią w szpitalu bo nie wypada. Ale ona byla normalna i go wyśmiała... |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |||
Zadomowienie
|
Agatek witaj z powrotem
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() AAaaa to takie tajne stowarzyszenie brzuchatek ![]() Napisz do Inutil bo to ona stoi na czele ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Tż mi właśnie zadzwonił że zostaje 5 godzin dłużej w pracy.....super bo pracuje na pół etatu i już drugi tydzień tak wpadają mu dodatkowe godziny ![]()
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
A glukoza z pon...
![]() Koleżanka która miała skurcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4432 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluję zakupu samochodzu - oby Wam się dobrze jeździło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za to tż teraz będzie miał automat - nigdy nie jeździłam więc zobaczę jak to jest i czy mi się spodoba ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie smutaj się tak, najważniejsze aby twój dzidziuś był zdrowy i rósł jak najwięcej, jakoś zniesiesz kolejny pobyt w szpitalu. Będziemy cię wspierać smskami więc dasz radę ![]() Swoją drogą szkoda że nie ma wirelessa tam ![]() ![]() Boże jak czytałam historie tych lasek to zastanawiałam się jak takie osoby moga wychować swoje dziecko ![]()
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
kasik, aha
![]() ![]() bambusiek, no pewnie że zapytaj o ten przewijak. Będziesz wiedziała na czym stoisz. ![]() Omg ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-10-20 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() agatku witaj spowrotem ![]() ![]() ![]() a ja czekam na swoją mega pakę która zamówiłam na allegro i już się nie mogę doczekać. Jestem taka ciekawa tych ubranek ![]() ![]()
![]() |
#4435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4436 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze Was mamusie nie nadrobiłam do końca ,ale juz nie duzo zostało. Zaczął mnie ten bok jeszcze gorzej bolec i w nocy zaczęło juz promieniowac na brzuch i plecy.Poszłam rano do lekarza i przepisała mi homeopatyczne jakieś tabletki trameel co godzinę pod jeżyk i tak 2 dni,a później 3po 1 i smarować maścia przeciwbólową ,ale jak narazie nie bardzo pomogło i przeszło mi już na cały brzuch ,tak że ledwo chodzę .Leżenie tez nie pomaga ,ale dzis jadę na 19 do gina więc mam nadzieje ,że moze cos jeszcze doradzi bo nie wytrzymam.
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
Ja też się cieszę, że wróciłam, ale jakoś odzwyczaiłam się od internetu albo od wizażu, bo dziwacznie się czuję
![]() ![]() Widzę nowe mamusie dołączyły i tak jakoś nie chcę się wtrącać ![]() Dziś wieczór robię spore zakupy na allegro, 'żeby nie było' bo nie wiadomo jak to będzie jak wrócę do szpitala... ![]() ![]() Normalnie najlepszy z tego wszystkiego był chyba prysznic.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jacy sexi doktorzy byli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bybella mnie odwiedziła, jaka piękna dziewczyna z niej o matko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4438 |
Rozeznanie
|
wiec tak:
Co do butelki to uważam, że mimo iż będę karmić piersią (taki jest zamiar) to kupię ![]() Co do smoczka, kupuję jeden i to jak najmniejszy bo: po I - jeden wystarczy, może okazać się zbędny, nie wszystkie dzieci, szczególnie te karmione piersią chcą smoka, ale to nie reguła. po II - jak najmniejszy, mój synek miał wiele smoczków (dostałam chyba w 3 paczuszkach na "powitanie maluszka" i niestety preferował tylko te z NUK'a i tylko te silikonowe (żółta guma) i tylko te najmniejsze bo tym większym się dławił jak zaczynał go intensywnie ssać. co do dopajania glukozą, z tego co wiem, przy dzieciach karmionych piersią często skutek był taki, że dziecko po czasie domagało się właśnie częściej glukozy niż mleczka mamy bo to pierwsze jest słodkie, a taki maluszek choć mały już swój gust smakowy ma ![]() ![]() a co do CC i kangurowania to znalazłam artykuł o zaleceniach WHO w tej sprawie: http://www.pierwszykontakt.org/2011/...ciu-cesarskim/ więc pozostaje tylko wierzyć, że szpitale na bank będą się do tego stosować ![]() Agatek - Witaj ![]() ![]()
Tomuś - 17.09.2007 ![]() Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ![]() ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-10-20 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wczoraj byłam padnieta i po południu już nie miałam siły wejść na forum. Wrócily uroki ciaży z pierwszego trymestru ![]() Dopiero wstałam, tzn wstałam o 7, pojechałam do fryzjera, wróciłam i poszłam spać. ![]() Cytat:
![]() Uploaded with ImageShack.us Agatek witaj z powrotem ![]() Co do butelki to ja się zaopatruję w nią mimo tego że mam zamiar karmić piersią. u mnie na obiadek dziś pierożki z kapustką i mięsem ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-10-20 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Rozeznanie
|
Przyszło moje zamówienie z allegro,pochwalę się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.