|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
W ogóle widzę, że dzisiaj jakiś senny dzień. Mój mały też dostał cycki + 60ml i trochę herbatki koperkowej, ubrałam go na spacer z tż, wsadziłam do wózka i zanim wyjechali to juz spał
, teraz sobie dalej śpi w wózku więc mama miała dla siebie 2 godzinki i oczywiście zamiast wgrzebać się w łóżko to ja sprzątałam a teraz się relaksuję przy herbatce czekając na pobudkę mojego słodziaka ![]() jeju, już niedługo odchowalnia. I pewnie mamy listopad-grudzień zaczęły się rozpakowywać
|
|
|
|
#2762 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Nie pamiętam która wkleiła linka do easysleep, ale DZIĘKUJĘ. Stefek poległ przy falach morza
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilkę, wczoraj się żaliłam że may mi wyje, marudzi , wieczorem to dał koncert i wcale to kolka nie była, bo noszony wysoko na rękach się uspokajał i w kąpieli byl spokojny...
jakoś usnął wczoraj spał dwa razy po 3 h ![]() jestem pewna że to był następny skok rozwojowy! mały jak się obudził o 4 rano jak zaczął gaworzyć i się usmiechać, no mówie wam a od rana szał "a gu" "a ga" "gi" i inne takie i uśmiechać się na mój widok , albo po karmieniu ![]() aaa i spokojny się zrobił aa i ja do niego "agu" a on mi odpowiada
|
|
#2764 | ||
|
kosmitka
|
Też tak całymi dniami??
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.A czemun nie jesz surowych?
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że gotowane bardziej smakują ja tam nie toleruję w innej formie niż sok i surowe ![]() Małgosia, ale wypasss Niesamowite jak maluszki szybko rosną. Jeszcze niedawno pisałaś smsy z porodówki a teraz już masz kolejny skok rozwojowy i prawie gaworzącego malucha haha ![]() Ja też tak sobie myślę że niedawno mały był taki malusieńki, a teraz rośnie w oczach. I co prawda już od początku charakterny walczy i się siłuje, aż się wszyscy śmieją a ja wkurzam bo przy cyce to walka jest a teraz jeszcze doszły nogi którymi się odpycha i wypuszcza cycka, ja mu znowu podaję a ten snowu się odpycha i wielce zadowolony to co dopiero jak zaczną raczkować, chodzić, broić Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej szkoda bo taki maluśki jest taki słodziutki |
|
|
|
|
#2766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie widzę w tym nic dziwnego, że codziennie. Wręcz przeciwnie - to bardzo dobrze.
|
|
#2767 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
uśpij mojegoGratki!! Nasz franek gaworzy tak od 2 tyg- ale ma chyba jakiś długi skok, bo ani spanie sie nie poprawia, ani marudzenie nie mija. Teraz juz 3 podejscia robiłam - uspałam, odkładałam, po 5 min ryk i tak w kółko. ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
No fajny taki maluszek, ale czy musi tyle płakać? Mój 3h to spi max raz dziennie po kapieli. A tak cyc co 2h nawet nocą.
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia no , jeszcze trochę i zacznie mówić
a szybciej gestami pokaże więc też jakiś tam komfort ![]() A sok jabłkowy piłam w szpitalu normalny. Jak 2 dni temu była połozna to mówiła żeby rozcieńczać. Wiesz czemu? |
|
|
|
#2769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochane te nasze dzieciaczki ![]() Cytat:
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
a śmiać mi się chce, że tak się mądrowałam, że będe jeść od razu wszytko normalnie
ale już jem coraz więcej. Jadłam już naleśniki, kotlety schabowe, rybę, zupy też już wcinam różne. Przez pierwsze 2 tyg to był tylko rosół, marchewka i gotowane mięsko
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że później ktoś powiedział, że można więcej Mały dalej śpi... powinnam go obudzić, wiem. Ale jak sobie pomyślę że później może nie spać do 1 to nie umiem ( chociaż w sumie i tak dokarmiamy, to takie 4-5 godzin snu chyba nie zaszkodzi- gorzej moje cycki to zniosą bo po tym całodniowym karmieniu już po godzinie zaczynają pobolewać )
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-20 o 17:24 |
|
|
|
|
#2772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nie moge sie doczekać kiedy moja tak zacznie chociaz dzis tak sie usmiechała rano patrząc mi w oczy jakby robiła to świadomie, ale wiem ze to niemożliwe bo ma przeciez dopiero 16 dni ![]() Cytat:
własnie padła po maratonie aktywności od godz 11...darła sie, przystawiłam do piersi, pociamkała 2 minuty i odpadła...no mała terrorystka mi rośnie ![]() Cytat:
Cytat:
nawet kakao wczoraj spożyłam a dzis kawe rozpuszczalną i jest ok tylko owoców sie boje innych niz jabłka no i nie przyprawiam mocno
|
||||
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam z ciekawości na listopad-grudzień-patrzcie jaka okruszynka
Cytat:
U nas najmniej to chyba 50cm było. W sumie w tych cm to tak nie widać, ale jeszcze ta waga. Mój to pewnie by jak roczniak wyglądał przy niej ![]() |
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie boisz sie ze sie młody tak przyzwyczai i bedzie chciał cały dzien na tobie wisiec? tak czy siak podziwiam ze to wytrzymujesz... |
|
|
|
|
#2775 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my staramy sie codziennie ale gdziesz na 15 minut tylko mała zawsze pozniej ladnie spi![]() Cytat:
![]() dz\iesiaj nie sciagałam bo jakos nie było czasu po karmieniu bo tu bioderka tu tesciowa na kawe wpadła ale wieczorem znowu bede sciagac my malo dokarmiany bo gdzies ok 30 ml dojada wiec mam nadzieje ze to opanuje szybko i ze bedzie tylko cyc![]() mysle ze twoja metoda powinna sie sprawdzic trzymam kciuki kochana ![]() Cytat:
wczoraj ja wziełam na pol sciaca to cyca nie chciała chwycic wiec teraz juz nawet nie bede probowac
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam moją śpiącą królewnę
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj rano karmiłam go w łózku na leżąco i jak podawałam mu pierś i lekko ścisnęłam to zaczęła tak tryskać że szok. Więc wydaje mi się, że mój królewicz jest po prostu leniwy i wypija sobie płynną część a jak zaczyna się ta pożywniejsza i trzeba więcej possać i się pomęczyć to zasypia w oczekiwaniu na butlę ;]. Ooo i przyszedł mi laktator medeli ![]() ![]() ale się cieszę. Jakbym przynajmniej jakiś ciuch zakupiony na all odebrała ![]() |
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi kupił glukozę 75g na spr tej cukrzycy, ale ona wygląda TAK i jest jej jakby dużo więcej niż tej w ciąży którą robiłam ....
|
|
|
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i prawie wcale nie ściągam w rezultacie...---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
a słodycze wcinam....
|
||
|
|
|
#2780 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
A o rozcieńczonym kilka osób mi mówiło, gdzies w jakims poradniku tez czytałam, ale ja nie piję - tylko herbatki i woda. Jak śpią. Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.Ma kakao też mam ochotę, ale się boję. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o matko! czyli muszę to całe rozrobić... masakra! A już myślałam, że może to jakaś inna glukoza
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś koleżanka z innego forum podpowiedziała, że może te problemy z brzuszkiem to nietolerancja laktozy/skaza białkowa. Zaczęłam o tym czytać i od razu skojarzyłam jego krostki na twarzy (a myślałam, że to trądzik niemowlęcy – Grześ też miał), no ale od kilku dni większe zaczerwienienia, no i do tego bóle brzuszka, zaczęłam czytać o skazie białkowej, objawy się zgadzają.
Zadzwoniłam do pedi, ona już przez telefon potwierdziła, ale przyjechała do nas na wizytę domową i rzeczywiście Tomcio ma skazę, od razu recepta na Bebilon Pepti i Tom już wcina pierwszą flachę, mam nadzieję, że mu się poprawi – i brzuszek i buzia.
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
witojcie
aahoooj ale mi dizsiaj odwala... siedzę sama z dzieckiem, dopiero teraz do kompa doszłam, ciekawe na jak długo... maly spi po 15minut w dzien... jesli wogole zaśnie... zaraz i tak się pewnie obudzi i pora na kąpanie ![]() tz pracuje od soboty i ma dyzury róznie rozłozone.. ale sama jakoś daję radę z dzieckiem, nawet kąpiel opanował prawie że do perfekcji a nocki bywają rożne, zdecydowanie wolę jak tż jest w domku, wiadomo że w razie czego jesli wogóle wstanie to coś tam pomoże...ale ja wychodze w założenia że twardym trzeba być, nie miętkim ja staram się wychodzić codziennie, wczoraj np spacerowaliśmy prawie 2 godziny a dzisiaj niecałe 40minut (tylko do sklepu) - co chwilę pada i strasznie wilgotno jest. Połozna kazała nam przed zimą zahartować Leosia idę Was troche ponadrabiać poki maly jeszcze śpi
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2785 | ||
|
Zadomowienie
|
tyle co zdąrzyłam poczytać co u Was i już się głodomorek obudził... teraz znowu przysnął i jestem...
Małgosia, brawa ![]() ja już się nie mogę doczekać, aż mój tak zacznie sobie gadać ![]() Cytat:
Cytat:
żeby się poprawiło jak najszybciej.Monia jak tam po wizycie?
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jakos dzis ogarnac sie nie moge- nawet glupie werandowanie mi nie wyszlo :/ w sesnie takim,ze dzien minal, a ja nie mialam kiedy to zrobic! Te dzieci za długo na piesiach wisza noooo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam harmony- ale poki co cos mi nie idzie obsluga
|
||||
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
archi- medela mini electric.
ja jem kauste , kiszona tez, pomidoryi salate. |
|
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
po troche odpisuje co by zdazyc zanim amly sie odinstaluje
![]() Cytat:
za październik.Ja na ktg nie chodzilam tak czeto- moja lekarka zrobila mi jakos 3x- dwa dlatego,ze bylam juz po terminie. ALe pewnie co lekarz to ma swoj sposob postepowania. I zdrowka zycze Ja tez odkad wyszlam ze szpit. to kaszle- strasznie suche powietrze tam bylo. Mam nadzieje,ze nic mi sie nie przypaleta... Cytat:
My sie od wczo. dopiero werandujemy- znaczy sie 1x werandowalismy bo dzis to juz nie starczylo czasu ![]() Ja tez bardzo tesknilam Sen - popoludniami padam na twarz - musze nocne karmienia odespac bo trwaja one czasem i 2h(w tym przerwy na odbicie, pieluche) Piotrus slodziak i chyba nawet grzeczny- jak czytam co Twoj Franciszek wyprawia to mam gesia skorke... chyba nie wyszla bym z baby blues ... Dzis nawet mialam mysli, raptem po 10 dniach z dzieckiem po drugiej stronie- ze to wszytko zdecydowanie za dlugo trwa( konkretnie przeraziło mnie, po lekturze ksiazki, ze dzieci w pieluszki robia nawet do 2 roku zycia ) ech , nie zla matka jestem....ja tez |
||
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

, teraz sobie dalej śpi w wózku więc mama miała dla siebie 2 godzinki
i oczywiście zamiast wgrzebać się w łóżko to ja sprzątałam 

( chociaż w sumie i tak dokarmiamy, to takie 4-5 godzin snu chyba nie zaszkodzi- gorzej moje cycki to zniosą bo po tym całodniowym karmieniu już po godzinie zaczynają pobolewać 

żeby się poprawiło jak najszybciej.