![]() |
#601 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Cytat:
Bo taki obiad można im zorganizować, ew. razem z nimi zjeść i po obiedzie papa. A poprawiny mogą trwać do północy nawet no i gości będzie więcej.
![]() |
#602 |
Zadomowienie
|
U nas jeszcze 3-4 lata temu poprawiny, to był po prostu obiad i tyle. Teraz trochę to się pozmieniało, mianowicie jest orkiestra i zabawa trwa dalej....
Teraz mam trochę inne zmartwienie..... tzn. wczoraj mój TŻ powiedział, że jego kuzyn kupił swojej narzeczonej pierścionek zaręczynowy za 10 tys. zł - białe złoto i diamenty. Ja mu na to odp., że to przesada kupować tak drogi pierścionek i że białe złoto absolutnie mi się nie podoba.... no i wtedy on posmutniał..... ![]() ![]()
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niulka nie martw się, na pewno będzie dało się zamienić, Twój TZ coś wykombinuje. I takie są uroki niespodzianek.
![]() |
#605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm ale dalej nie rozumiem jak mógł kupić pierścionek z białego złota widząc ze dziewczyna nosi wszytsko w zółtym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zadomowienie
|
Dziękuję iwoncia8 za wytłumaczenie koleżance o co mi chodzi
![]() Mój narzeczony wie, że ja nie chodzę w biżuterii, a o kolor złota to nigdy mnie nie pytał. Nasłuchał się tylko, że białe jest teraz bardzo modne i tyle. Mi osobiście podobają się pierścionki ze złota łączonego tj białego z żółtym.
#607 |
Raczkowanie
|
![]()
A ja słyszałam że białe złoto kruszy się po kilku latach
![]() ![]() A ja osobiście wolę żółte złoto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Faceci zwykle myślą inaczej niż my, a poza tym ja nie nosze nic w złocie - wole srebro, a pierścionek i obrączki chciałąbym mieć w żółtym złocie. Więc TŻ uświadamiam że tak chce i tyle, więc z jego obserwacji niespodzianka byłaby marna - zapewne właśnie białe złoto.
![]() |
#609 |
BAN stały
|
Dlatego ja dyskretnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry !
Chętnie do Was dołączę, choć nie jestem jeszcze oficjalnie zapierścionkowana ![]() Mieszkamy z TŻ razem od maja tego roku, a od czerwca mamy prześliczną, przekochaną, przecudowną córeczkę! Nie chcieliśmy brać ślubu na szybko, bo dziecko, bo ciąża - choć rodzina/znajomi chyba na to po cichu liczyli. Chcemy wszystko przygotować bez pośpiechu i zadbać o każdy najdrobniejszy szczegół. W końcu to jeden z najważniejszych i najpiękniejszych dni w życiu! ![]() ![]() ![]() Aktualnie mieszkamy w Puławach - widzę, że są na wątku dziewczyny z okolic (Dęblin, Lublin), to fajnie ![]() ![]() Wątek pewnie rozkręci się bardziej dopiero w przyszłym roku, ale dołączam juuuż dziś. A taka wariatka ze mnie, prawie 3 lata wcześniej mnie się zachciało ![]() (Ciekawe tylko jak ja połączę udzielanie się tu i na Mamusiach... ![]()
#611 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy, przerwałaś milczenie, bo dawno już nikt tutaj nie pisał... ![]() ![]() A połączysz, połączysz pisanie, tylko musi się wątek bardziej rozkręcić ![]() ![]() A powiedz cos o Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Rozeznanie
|
Właśnie widzę, ż się Dziewczęta obijają
![]() Będę tu chyba najmłodsza, bo aktualnie mam 19 lat, TŻ w styczniu kończy 22. Na co dzień jestem "kurą domową" ![]() ![]() Jeszcze odnośnie daty to marzy mi się wrzesień - ze względu na pogodę, nie za ciepło, nie za zimno. A poza tym wrzesień jest miesiącem moich urodzin ![]()
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że ten 2014 się nam uda wszystkim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Rozeznanie
|
O, czyli jednak nie jestem najmłodsza
![]() Witam moją rówieśniczkę! ![]() Witajcie Dziewczyny! ewelko, dla mnie jednak czerwiec to bardzo cieplutki miesiąc ![]() ![]() ![]() Jak teraz to piszę to zastanawiam się nad sensem tak wczesnych przygotowaniem ![]()
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ mój chce wziąć ślub przed trzydziestką, więc w grę wchodzi 2014 i 2015, ale ja bym wolała 2015 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Raczkowanie
|
![]()
Witaj !
No nie jesteś najmłodsza Ja również obecnie mam 19 lat ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluje córeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Pogoda fatalna, czyli dziś pewnie znów nici ze spaceru, ehh.. Muszę kupić kaloszki! ![]() asqua92, chcecie sami finansować wesele? Czy z pomocą rodziców? ![]() Paula, no hej! ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś sobie wymyśliłam, że chcę długie włosy na ślubie! Długie, lśniące, rozpuszczone. Żadne koki. Mam mnóstwo czasu, więc może uda się conieco zapuścić ![]()
#619 |
Raczkowanie
|
![]()
2 sierpnia akurat w sobotę wypada
![]() Też myślałam o rozpuszczonych włosach po co milion kombinacji a w prostych i wygodnie będzie ![]() Pewnie że się uda zapuścić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Żona Idealna :)
|
siemano Laski
![]() wybaczcie, ze mnie nie było, ale przeprowadzke mieliśmy to raz, dwa ciagle jestem to w jednej to w drugiej pracy albo na uczelni, więc czasu na nic nie mam ![]() ![]() ![]() my też chcemy wrzesień ( w rocznicę zaręczyn) tak wstępnie, ale może jeszcze zmienimy zdanie :P a włosy już zapuszczam, bo też chcę miec długie ![]()
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
Chcielibyśmy sami większość, może trochę nam pomogą rodzice znając ich
![]()
![]() |
#622 |
Zadomowienie
|
Popieram! Z długimi jest więcej mozliwości. Ja też zapuszczam
![]()
#623 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja to mam o tyle dobrze że włosy mi szybko rosną
![]() U mnie też będziemy się starać uzbierać jak najwięcej kasy na wesele a resztę dorzucą nam moi rodzice bo raczej od strony mojego TŻ to nie mamy bardzo na co liczyć ![]() ![]() A myślałyście nad tym czy chcecie wynająć sale i płacić od osoby czy może jakaś sala i kucharka tak wszystko osobno ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Żona Idealna :)
|
Cytat:
![]() ![]() co do sali to na tych które mamy na oku płaci się za os i nie ma możliwości wynajęcia swojej kucharki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |||
Rozeznanie
|
Witam w piękny, słoneczny dzionek!
![]() Cytat:
![]() Witaj lasko ![]() ![]() Cytat:
W dodatku TŻta brat w sierpniu 2012 bierze ślub, więc trudno wymagać od Jego rodziców dużej pomocy finansowej. Witam kolejną "zapuszczaczkę" ! ![]() Moje rosną beznadziejnie wolno! Chciałabym jakoś przyspieszyć ich wzrost sztuczkami dziewczyn z wizażowych wątków o pielęgnacji, ale niestety... czas, czas, czas! A raczej jego brak ![]() Cytat:
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-10-21 o 14:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Raczkowanie
|
Ja tez zapuszczam, tylko one i tak sa marne i cienkie więc nie wiem jak długo z nimi wytrzymam, moze do 2014 roku zapuszcze bo bardzo wolno mi rosną chociaż mam juz pare cm za ramiona. Musze je podciąć troszke bo juz mi się zaczynają rozdwajać.
My na 100% sale od osoby, chociaż jak ktoś ma czas i chęci to tak z kucharka wychodzi taniej i na pewno smaczniej.
#627 |
Raczkowanie
|
![]()
No na pewno taniej kucharka sala oddzielnie u mnie ma być na weselu około 150 osób i naliczyłam koszty ok. 30 tyś. a rodzina (dokładnie brat taty) na wesele na 160 osób wydali 20 tyś. sala i kucharka osobno oczywiście
![]() Ale to jeszcze czas ja chcę wesele jedno dniowe bez poprawin na drugi dzień grill dla rodzeństwa i rodziców ![]() ![]() Edytowane przez xPaulax19 Czas edycji: 2011-10-21 o 21:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
No nie wiem, czy z kucharką wyjdzie taniej
![]() Moja mama stwierdziła, że już nigdy samodzielnie nie będzie robiła wesela - za dużo stresu, nerwów, pracy, a na weselu straszne zmęczenie....
#629 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moi znajomi w przeliczeniu na osobę w tym roku wydali ok 75 zł / dzień( sala, kucharka, kelnerki,całokształt jedzenia, owoce, alkohol, ciasta itp) nie licząc czasu i paliwa. Co w porównaniu z 130/150 zł za osobę za 1 dzień ( u nas takie średnie stawki teraz są) to jest połowa ceny. No jeszcze jest sprawa dobrej nie za drogiej kucharki i sali ![]() A jedzonko pychotka ![]() No ale kosztowało ich to dużo pracy i zaangażowania, szukali promocji, np jak do alkoholu był sok i inne takie... Czy sie opłaca - przy dobrej organizacji tak - czy ja znajde na to czas i chęci- nie ![]()
Edytowane przez iwoncia8 Czas edycji: 2011-10-22 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Raczkowanie
|
![]()
Mój TŻ upiera się na kucharkę i sale osobno
![]() Zobaczymy jeszcze się pomyśli ale taniej na pewno wychodzi może nie jakieś kolosalne kwoty ale można zaoszczędzić naprawdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.