Panny Młode 2014 :) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 20:38   #601
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8
Dot.: Panny Młode 2014 :)

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Tak wiem, też myślałam o takim rozwiązaniu, tylko mój narzeczony twierdzi, że to wyjdzie na to samo co poprawiny.
To nie wyjdzie na to samo wg mnie, ale zależy jak u Was te poprawiny wyglądają.
Bo taki obiad można im zorganizować, ew. razem z nimi zjeść i po obiedzie papa. A poprawiny mogą trwać do północy nawet no i gości będzie więcej.

iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 07:54   #602
niulka_1985
Zadomowienie

U nas jeszcze 3-4 lata temu poprawiny, to był po prostu obiad i tyle. Teraz trochę to się pozmieniało, mianowicie jest orkiestra i zabawa trwa dalej....
Teraz mam trochę inne zmartwienie..... tzn. wczoraj mój TŻ powiedział, że jego kuzyn kupił swojej narzeczonej pierścionek zaręczynowy za 10 tys. zł - białe złoto i diamenty. Ja mu na to odp., że to przesada kupować tak drogi pierścionek i że białe złoto absolutnie mi się nie podoba.... no i wtedy on posmutniał..... i co teraz, jeżeli on kupił pierścionek z białego złota, a ja mu tak wybrzydziłam (nieświadomie)....
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:09   #603
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jeszcze 3-4 lata temu poprawiny, to był po prostu obiad i tyle. Teraz trochę to się pozmieniało, mianowicie jest orkiestra i zabawa trwa dalej....
Teraz mam trochę inne zmartwienie..... tzn. wczoraj mój TŻ powiedział, że jego kuzyn kupił swojej narzeczonej pierścionek zaręczynowy za 10 tys. zł - białe złoto i diamenty. Ja mu na to odp., że to przesada kupować tak drogi pierścionek i że białe złoto absolutnie mi się nie podoba.... no i wtedy on posmutniał..... i co teraz, jeżeli on kupił pierścionek z białego złota, a ja mu tak wybrzydziłam (nieświadomie)....
nie rozumiem problemu to nie ty masz problem tylko jego dziewczynie ma się podobać wiec troche nie rozumiem ja np. bym się bardzo ucieszyła z białego złota bo żółtego złota bym nie nosiła nawet po pijaku (fuuuuj) i mój TŻ wie, ze nie lubie żółtego i nic mi w tym kolorze nie kupuje.... kuzyn zapewnie wie co lubi jegi dziewczyna wiec tak kupił... nie rozumiem czemu sie kieruje Twoja sugestią
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:39   #604
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
nie rozumiem problemu to nie ty masz problem tylko jego dziewczynie ma się podobać wiec troche nie rozumiem ja np. bym się bardzo ucieszyła z białego złota bo żółtego złota bym nie nosiła nawet po pijaku (fuuuuj) i mój TŻ wie, ze nie lubie żółtego i nic mi w tym kolorze nie kupuje.... kuzyn zapewnie wie co lubi jegi dziewczyna wiec tak kupił... nie rozumiem czemu sie kieruje Twoja sugestią
Chodzi o to że być może TŻ niulce kupil też z białego złota.

Niulka nie martw się, na pewno będzie dało się zamienić, Twój TZ coś wykombinuje. I takie są uroki niespodzianek.

Stary 2011-10-06, 08:54   #605
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
Chodzi o to że być może TŻ niulce kupil też z białego złota.

Niulka nie martw się, na pewno będzie dało się zamienić, Twój TZ coś wykombinuje. I takie są uroki niespodzianek.
łooo tak to jest jak ja czytam coś jak dopiero co wstałam i nie wypiłam jeszcze kawy już kumam o co chodzi...

hmm ale dalej nie rozumiem jak mógł kupić pierścionek z białego złota widząc ze dziewczyna nosi wszytsko w zółtym albo nosi srebro czy tam białe złoto i chce zeby chłopak skumał ze ten akurat pierścionej chce z żółtego. Jak dla mnie to ktoś tutaj sobie daje złe sygnały. Poza tym mój TŻ tez chce mnie zaskoczyć zareczynami ale wie jaką biżuterią lubię zaskoczenie nie wyklucza "znania" sobie nawzajem.
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:07   #606
niulka_1985
Zadomowienie

Dziękuję iwoncia8 za wytłumaczenie koleżance o co mi chodzi

Mój narzeczony wie, że ja nie chodzę w biżuterii, a o kolor złota to nigdy mnie nie pytał. Nasłuchał się tylko, że białe jest teraz bardzo modne i tyle.
Mi osobiście podobają się pierścionki ze złota łączonego tj białego z żółtym.
Stary 2011-10-06, 10:50   #607
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19
Wink Dot.: Panny Młode 2014 :)

A ja słyszałam że białe złoto kruszy się po kilku latach Tak kolega mi opowiadał który miał ślubne obrączki z białego złota i nie polecał mi go pod żadnym względem po paru latach zmienili obrączki na żółte złoto

A ja osobiście wolę żółte złoto Lub srebro takie prawdziwe
xPaulax19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:04   #608
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
łooo tak to jest jak ja czytam coś jak dopiero co wstałam i nie wypiłam jeszcze kawy już kumam o co chodzi...

hmm ale dalej nie rozumiem jak mógł kupić pierścionek z białego złota widząc ze dziewczyna nosi wszytsko w zółtym albo nosi srebro czy tam białe złoto i chce zeby chłopak skumał ze ten akurat pierścionej chce z żółtego. Jak dla mnie to ktoś tutaj sobie daje złe sygnały. Poza tym mój TŻ tez chce mnie zaskoczyć zareczynami ale wie jaką biżuterią lubię zaskoczenie nie wyklucza "znania" sobie nawzajem.
Gorzej jak nie nosi biżuteri.

Faceci zwykle myślą inaczej niż my, a poza tym ja nie nosze nic w złocie - wole srebro, a pierścionek i obrączki chciałąbym mieć w żółtym złocie. Więc TŻ uświadamiam że tak chce i tyle, więc z jego obserwacji niespodzianka byłaby marna - zapewne właśnie białe złoto.

Stary 2011-10-06, 18:32   #609
chryja_bez_ryja
BAN stały

Dlatego ja dyskretnie oglądając obrączki i pierścionki w necie komentowałam "łeeeee, białe złoto, okropne", wiadomo, że facet w myślach nie czyta i jak da mu się jasno do myślenia, że nie lubi się czegoś to tego nie kupi.
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 13:04   #610
enchantresss
Rozeznanie

Dzień dobry !

Chętnie do Was dołączę, choć nie jestem jeszcze oficjalnie zapierścionkowana Nasz ślub prawdopodobnie również odbędzie się w roku 2014. Data wydaje mi się baaaardzo odległa, ale wcześniej niestety nie damy rady (z wielu względów, od Nas niezależnych).
Mieszkamy z TŻ razem od maja tego roku, a od czerwca mamy prześliczną, przekochaną, przecudowną córeczkę! Nie chcieliśmy brać ślubu na szybko, bo dziecko, bo ciąża - choć rodzina/znajomi chyba na to po cichu liczyli. Chcemy wszystko przygotować bez pośpiechu i zadbać o każdy najdrobniejszy szczegół. W końcu to jeden z najważniejszych i najpiękniejszych dni w życiu! Póki co nie mamy NIC zaplanowanego, dopiero zaczynamy badać rynek, ale jedno wiem na pewno - Nasza Gabrysia w miniaturowej białej sukieneczce poda Nam obrączki!!! ))) Gdy sobie to wyobrażam to momentalnie ''pocą mi się oczy''

Aktualnie mieszkamy w Puławach - widzę, że są na wątku dziewczyny z okolic (Dęblin, Lublin), to fajnie Będziemy mogły dzielić się opiniami na temat lokalnych zleceniodawców, a w przyszłości może nawet spotkanko zapoznawcze, kawa i ciacho... Tak sobie głośno myślę, nie biiiijcie...

Wątek pewnie rozkręci się bardziej dopiero w przyszłym roku, ale dołączam juuuż dziś. A taka wariatka ze mnie, prawie 3 lata wcześniej mnie się zachciało Pocieszam się, że nie ja jedyna!

(Ciekawe tylko jak ja połączę udzielanie się tu i na Mamusiach... )

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:05   #611
Ewelka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Dzień dobry !

Chętnie do Was dołączę, choć nie jestem jeszcze oficjalnie zapierścionkowana Nasz ślub prawdopodobnie również odbędzie się w roku 2014. Data wydaje mi się baaaardzo odległa, ale wcześniej niestety nie damy rady (z wielu względów, od Nas niezależnych).
Mieszkamy z TŻ razem od maja tego roku, a od czerwca mamy prześliczną, przekochaną, przecudowną córeczkę! Nie chcieliśmy brać ślubu na szybko, bo dziecko, bo ciąża - choć rodzina/znajomi chyba na to po cichu liczyli. Chcemy wszystko przygotować bez pośpiechu i zadbać o każdy najdrobniejszy szczegół. W końcu to jeden z najważniejszych i najpiękniejszych dni w życiu! Póki co nie mamy NIC zaplanowanego, dopiero zaczynamy badać rynek, ale jedno wiem na pewno - Nasza Gabrysia w miniaturowej białej sukieneczce poda Nam obrączki!!! ))) Gdy sobie to wyobrażam to momentalnie ''pocą mi się oczy''

Aktualnie mieszkamy w Puławach - widzę, że są na wątku dziewczyny z okolic (Dęblin, Lublin), to fajnie Będziemy mogły dzielić się opiniami na temat lokalnych zleceniodawców, a w przyszłości może nawet spotkanko zapoznawcze, kawa i ciacho... Tak sobie głośno myślę, nie biiiijcie...

Wątek pewnie rozkręci się bardziej dopiero w przyszłym roku, ale dołączam juuuż dziś. A taka wariatka ze mnie, prawie 3 lata wcześniej mnie się zachciało Pocieszam się, że nie ja jedyna!

(Ciekawe tylko jak ja połączę udzielanie się tu i na Mamusiach... )

Witamy, przerwałaś milczenie, bo dawno już nikt tutaj nie pisał...

A połączysz, połączysz pisanie, tylko musi się wątek bardziej rozkręcić Na razie większość tylko snuje plany, albo marzy im się ta data, mało która jakieś szczegóły już ma

A powiedz cos o Was Ile macie lat?
Ewelka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 16:55   #612
enchantresss
Rozeznanie

Właśnie widzę, ż się Dziewczęta obijają

Będę tu chyba najmłodsza, bo aktualnie mam 19 lat, TŻ w styczniu kończy 22. Na co dzień jestem "kurą domową", zajmuję się Maleństwem i domem, a co drugi weekend studium w Lublinie. TŻ jest piłkarzem, a dokładniej bramkarzem. Poza tym uczy się w studium masażu... Chyba tyle o Nas

Jeszcze odnośnie daty to marzy mi się wrzesień - ze względu na pogodę, nie za ciepło, nie za zimno. A poza tym wrzesień jest miesiącem moich urodzin , dlatego też uwielbiam ten miesiąc.

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-10-18, 19:56   #613
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Właśnie widzę, ż się Dziewczęta obijają

Będę tu chyba najmłodsza, bo aktualnie mam 19 lat, TŻ w styczniu kończy 22. Na co dzień jestem "kurą domową", zajmuję się Maleństwem i domem, a co drugi weekend studium w Lublinie. TŻ jest piłkarzem, a dokładniej bramkarzem. Poza tym uczy się w studium masażu... Chyba tyle o Nas

Jeszcze odnośnie daty to marzy mi się wrzesień - ze względu na pogodę, nie za ciepło, nie za zimno. A poza tym wrzesień jest miesiącem moich urodzin , dlatego też uwielbiam ten miesiąc.
Też mam 19 lat również chciałabym ślub we wrześniu, bardzo lubię ten miesiąc właśnie dlatego że nie jest ani za ciepło ani za zimno
Mam nadzieję, że ten 2014 się nam uda wszystkim

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:53   #614
Ewelka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Też mam 19 lat również chciałabym ślub we wrześniu, bardzo lubię ten miesiąc właśnie dlatego że nie jest ani za ciepło ani za zimno
Mam nadzieję, że ten 2014 się nam uda wszystkim
A ja wybrałam czerwiec z tych samych względów co Wy wrzesień
Ewelka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:12   #615
enchantresss
Rozeznanie

O, czyli jednak nie jestem najmłodsza
Witam moją rówieśniczkę!

Witajcie Dziewczyny!

ewelko, dla mnie jednak czerwiec to bardzo cieplutki miesiąc Ale również bardzo przyjemnie. U Nas rocznica jest 22 czerwca (wypada niedziela), więc w sumie również miłe skojarzenia Jeszcze kupa czasu, więc może i ja zmienię zdanie. Chociaż na dzień dzisiejszy to jednak wrzesień

Jak teraz to piszę to zastanawiam się nad sensem tak wczesnych przygotowaniem

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-10-19, 15:59   #616
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
O, czyli jednak nie jestem najmłodsza
Witam moją rówieśniczkę!

Jak teraz to piszę to zastanawiam się nad sensem tak wczesnych przygotowaniem
Witaj

TŻ mój chce wziąć ślub przed trzydziestką, więc w grę wchodzi 2014 i 2015, ale ja bym wolała 2015 on też by chciał 2014, więc teraz to w sumie sprawa funduszy

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-10-20, 10:27   #617
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

Witaj !
No nie jesteś najmłodsza Ja również obecnie mam 19 lat Mój TŻ w sierpniu skończy 22 także widzę że rocznikowo mamy tyle samo My planujemy na sierpień 2014 w urodziny mojego przyszłego męża Może nie będzie zapominał o rocznicy ślubu
Gratuluje córeczki
Stary 2011-10-20, 11:24   #618
enchantresss
Rozeznanie

Dzień dobry Jak Wam dzionek mija ???

Pogoda fatalna, czyli dziś pewnie znów nici ze spaceru, ehh..
Muszę kupić kaloszki!

asqua92, chcecie sami finansować wesele? Czy z pomocą rodziców?

Paula, no hej! Kolejna 19-stka, chyba jednak Nas tu sporo, a myślałam, że będę jedyną siksą Dziękuję! A którego dnia Twój przyszły mąż ma urodzinki? ))) Ja mam 17września, ale w roku 2014 wypadają w środę

Dziś sobie wymyśliłam, że chcę długie włosy na ślubie!
Długie, lśniące, rozpuszczone. Żadne koki.
Mam mnóstwo czasu, więc może uda się conieco zapuścić

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-10-20, 12:36   #619
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

2 sierpnia akurat w sobotę wypada
Też myślałam o rozpuszczonych włosach po co milion kombinacji a w prostych i wygodnie będzie
Pewnie że się uda zapuścić W końcu to sporo czasu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 18:16   #620
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

siemano Laski

wybaczcie, ze mnie nie było, ale przeprowadzke mieliśmy to raz, dwa ciagle jestem to w jednej to w drugiej pracy albo na uczelni, więc czasu na nic nie mam na wątki na kótrych jestem dłuższy czas wchodzę az dziennie i to nie zawsze ale postaram się tu częściej udzielac

my też chcemy wrzesień ( w rocznicę zaręczyn) tak wstępnie, ale może jeszcze zmienimy zdanie :P a włosy już zapuszczam, bo też chcę miec długie

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:28   #621
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:

asqua92, chcecie sami finansować wesele? Czy z pomocą rodziców?
Chcielibyśmy sami większość, może trochę nam pomogą rodzice znając ich

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-10-21, 07:15   #622
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
włosy już zapuszczam, bo też chcę miec długie
Popieram! Z długimi jest więcej mozliwości. Ja też zapuszczam
Stary 2011-10-21, 09:01   #623
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

Ja to mam o tyle dobrze że włosy mi szybko rosną

U mnie też będziemy się starać uzbierać jak najwięcej kasy na wesele a resztę dorzucą nam moi rodzice bo raczej od strony mojego TŻ to nie mamy bardzo na co liczyć A ja wolę mieć swoje pieniądze i wydać na co będę chciała

A myślałyście nad tym czy chcecie wynająć sale i płacić od osoby czy może jakaś sala i kucharka tak wszystko osobno ???
Stary 2011-10-21, 13:12   #624
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Cytat:
Napisane przez xPaulax19 Pokaż wiadomość

U mnie też będziemy się starać uzbierać jak najwięcej kasy na wesele a resztę dorzucą nam moi rodzice bo raczej od strony mojego TŻ to nie mamy bardzo na co liczyć A ja wolę mieć swoje pieniądze i wydać na co będę chciała

A myślałyście nad tym czy chcecie wynająć sale i płacić od osoby czy może jakaś sala i kucharka tak wszystko osobno ???
my chcemy sami wszytsko opłacic, ja mam tylko mamę i nie chcę jej naciągac a w rodzinie TŻ jest hmm tak sobie tzn mamę bardzo lubię i ona mnie też ale ojca to chyba wcale nie zaprosimy mniejsza o to zbieramy kasę, zeby za wszystko płacic z własnej kieszeni

co do sali to na tych które mamy na oku płaci się za os i nie ma możliwości wynajęcia swojej kucharki ale po nowym roku pewnie będziemy się bardziej rozglądac i moze jeszcze inną salę wynajmiemy, z własną kucharką wychodzi taniej

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:27   #625
enchantresss
Rozeznanie

Witam w piękny, słoneczny dzionek!

Cytat:
(...)
Też myślałam o rozpuszczonych włosach po co milion kombinacji a w prostych i wygodnie będzie
Mnie się marzą rozpuszczone, lekkie fale, np. coś w tym stylu. Nawet podobny kolorek mam

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
siemano Laski
Witaj lasko
Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Chcielibyśmy sami większość, może trochę nam pomogą rodzice znając ich
To tak jak u Nas. Większość pewnie sami, ale część dołożą rodzice.
W dodatku TŻta brat w sierpniu 2012 bierze ślub, więc trudno wymagać od Jego rodziców dużej pomocy finansowej.

Cytat:
Popieram! Z długimi jest więcej mozliwości. Ja też zapuszczam
Witam kolejną "zapuszczaczkę" !

Cytat:
Moje rosną beznadziejnie wolno! Chciałabym jakoś przyspieszyć ich wzrost sztuczkami dziewczyn z wizażowych wątków o pielęgnacji, ale niestety... czas, czas, czas! A raczej jego brak Na jakieś wcierki, nie wcierki.

Cytat:

U Nas raczej sala i płacenie za "talerzyk" od osoby.

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-10-21 o 14:02
Stary 2011-10-21, 16:13   #626
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Ja tez zapuszczam, tylko one i tak sa marne i cienkie więc nie wiem jak długo z nimi wytrzymam, moze do 2014 roku zapuszcze bo bardzo wolno mi rosną chociaż mam juz pare cm za ramiona. Musze je podciąć troszke bo juz mi się zaczynają rozdwajać.

My na 100% sale od osoby, chociaż jak ktoś ma czas i chęci to tak z kucharka wychodzi taniej i na pewno smaczniej.

Stary 2011-10-21, 21:32   #627
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

No na pewno taniej kucharka sala oddzielnie u mnie ma być na weselu około 150 osób i naliczyłam koszty ok. 30 tyś. a rodzina (dokładnie brat taty) na wesele na 160 osób wydali 20 tyś. sala i kucharka osobno oczywiście
Ale to jeszcze czas ja chcę wesele jedno dniowe bez poprawin na drugi dzień grill dla rodzeństwa i rodziców A później tydzień gdzieś w fajnym miejscu na ciepłych plażach

Edytowane przez xPaulax19
Czas edycji: 2011-10-21 o 21:34

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 19:37   #628
niulka_1985
Zadomowienie

No nie wiem, czy z kucharką wyjdzie taniej Mam dwie zamężne siostry - jednej wesele było robione samodzielnie tzn z kucharką, a drugiej w restauracji, gdzie się płaci od osoby i koszt był porównywalny. Zaznaczę jeszcze, że te wesela były po roku, więc poziom cen można przyjąć za podobny...
Moja mama stwierdziła, że już nigdy samodzielnie nie będzie robiła wesela - za dużo stresu, nerwów, pracy, a na weselu straszne zmęczenie....
Stary 2011-10-22, 20:05   #629
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
No nie wiem, czy z kucharką wyjdzie taniej Mam dwie zamężne siostry - jednej wesele było robione samodzielnie tzn z kucharką, a drugiej w restauracji, gdzie się płaci od osoby i koszt był porównywalny. Zaznaczę jeszcze, że te wesela były po roku, więc poziom cen można przyjąć za podobny...
Moja mama stwierdziła, że już nigdy samodzielnie nie będzie robiła wesela - za dużo stresu, nerwów, pracy, a na weselu straszne zmęczenie....
To zależy wszystko od kwestii zorganizowania, tego czy kupuje się jak leci czy szuka po promocjach itp. Wiadomo że trzeba doliczyć przeznaczony do tego celu czas i włożoną pracę czy wyjeżdżone paliwo, no i oczywiscie w jakiej cenie jest alternatywna sala z kateringiem.

Moi znajomi w przeliczeniu na osobę w tym roku wydali ok 75 zł / dzień( sala, kucharka, kelnerki,całokształt jedzenia, owoce, alkohol, ciasta itp) nie licząc czasu i paliwa. Co w porównaniu z 130/150 zł za osobę za 1 dzień ( u nas takie średnie stawki teraz są) to jest połowa ceny. No jeszcze jest sprawa dobrej nie za drogiej kucharki i sali
A jedzonko pychotka
No ale kosztowało ich to dużo pracy i zaangażowania, szukali promocji, np jak do alkoholu był sok i inne takie...
Czy sie opłaca - przy dobrej organizacji tak - czy ja znajde na to czas i chęci- nie

Edytowane przez iwoncia8
Czas edycji: 2011-10-22 o 20:07
Stary 2011-10-22, 20:38   #630
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

Mój TŻ upiera się na kucharkę i sale osobno
Zobaczymy jeszcze się pomyśli ale taniej na pewno wychodzi może nie jakieś kolosalne kwoty ale można zaoszczędzić naprawdę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości