Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-20, 21:03   #601
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a ja chyba poki co nie podołam odpieluchowywaniu.... albo wy tu za pięknie o tym pisałyście..... dzisiaj byl dzien bez pampka, nocnik caly czas na wierzchu, ciągle pytania czy chce siusiu... a ani razu nie zrobił siusiu do nocnika, tylko chyba 7 razy na podłogę i wielka frajda bylo to jak mama z mopem latała... zrobił siku i wolał mnie żeby pokazać gdzie... na nocniku nie chciał siadać... nawet na moment;/ chwile posiedział na desce założonej na normalną muszle.. ale to i tak nic nie zrobił.... az kolo 18 sie wkurzyłam (miałam sporo pracy przy kompie ze zdjęciami) i założyłam mu pampka... chyba to jeszcze nie nasz czas;/
też myślę, że za wcześnie-pewnych rzeczy si nie przeskoczy.
Ja czekam jednak do wiosny, chyba że sama zechce wcześniej-czasem ma napady, że krzyczy "mama siusiu" i "każe" sobie nocnik przynieść.
ja mam wykładzinę i nie ma mowy o zaszczanej , co najwyżej jak przyjdzie czas po spodniach/gaciach będzie lać. Teraz sadzam ją czasem, tak kurtuazyjnie, rzekłabym

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
z innej beczki:co robicie z Dyni???
ja robię lence zupkę z dyni-ulubiona od niemowlęctwa (jedna z pierwszych).
Dynię tż kroi w kostki i ja ją siup do woreczków i zamrażary. Jak potrzebuję to wyciągam trochę do tego jabłko i ziemniak + ewentualnie mięsko/rybka i "przemyt" typu brokuł i inne "ulubione"

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
U nas podobnie. Siku jezcze czasem z siebie wyciśnie ale kupy nie ma opcji. jak widzę, że zaczyna produkować (zgięta w pół, oparta o krzesło ) to patrzę na nią i pyatm- kupka? na co ona głosno krzyczy "nieeeee..." i ucieka pod stół. Potem pokazuje minkę, że śmierdzi ale nawet przebrać się nie da tylko nie chce wyleźć spod tego stołu. Ogólnie nigdy nie przyznaje sie do kupki. zawsze opowiada "nie" z tonem jakby chciała powiedzieć "chyba was pogięło- ja i kupa"??

i u nas tak samo-jak kupa to się zgina w poł, opiera o kanapę np. lub o mnie (wtedy się jakby przytula) i jak sie pytam czy robi kupę to z pełna szczerością mówi przez zęby "tak"

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
a ja wczoraj spotkałam sie z krytyką dotyczącą ubioru Julki spałysmy u babci, a że u babci nie było kulek, to musiałysmy sie po nie przejść do biedronki, wczoraj padało i było dosć chłodno, ale z racji tego, że stosuję zimny chów < jak to beznadziejnie brzmi > Julce założyłam tylko polarka getry, gumiaki szaliczek i rękawiczki bez palców, ja byłam podobnie ubrana, no i spotkał nas sąsiad i do mnie z tekstem, że jest tylko 4 stopnie na dworze i że powinnam jej kombinezon załozyć, bo się zapalenia płuc nabawi zrobiło mi się przykro i powiedziałąm tak tak ma pan rację, ale to ja sie będę z nią męczyła nie sąsiad
czy wy tez uważacie, że za cienko ją ubieram ?
przejmować innymi się nie trzeba, wiadomo, ale ja raczej z ciepłego chowu-sama jestem zmarzluchem, marznąc nie lubię i młodą też nie za cienko ubieram. Znaczy bez przesady, żadne tam kozaki czy zimowe kurty, bardziej na cebulkę.
Np. body, bluzeczka z długim, sweterek i jesienna kurtka jak na spacer typowy albo jak dzis "na drogę"-body na krótki, sweterek i kurteczka jesienna, dresy bez rajtek. a po południu body kr.bluzka długi, sweterek i polarek. Tak sie staram żeby można było coś zdjąć lub doubrać w razie w.
Jak widziałam nie dawno jak my z koleżankami i nasze dzieci na dwa długie rękawy i kamizelki, a mama z dzieckiem w sandałkach na gołe stópki, krótkich porach i krótki rękaw. Dodam, że sama była w dżinsach i kozakach. Mi było szkoda tego małego

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Na teściową mam najlepszy sposób - pogniewać się i mam z nią spokój juz ponad dwa mce. Tylko dziwna kobieta-bo, że ze mną się pogniewała, to rozumiem, ale za dziećmi moimi wogóle nie tęskni
Ale ta miłość osłabiająca
zdrówka dla oli
Ja się ze swoją tak ze 3 tyg temu ścięłam (o dziecko, a jakże)że mnie z chaty wywaliła-mnie swoją najukochańszą synową. I trudno-narzucać swojego zdania sobie nie dam . Mój cyrk moja małpa (kapucynka kochana)

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
wymyśliłam jeszcze zestaw sztućców gerlacha ? co wy na to ? moja mama ma taki wybrakowany, bo moje dziecko co chwilę, jej łyzeczkę albo widelec gdzieś wyrzucA
moim zdaniem fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam chodzić do dentysty i jeszcze nigdy znieczulenia nie brałam,bo lubię jak mi tam gmera na żywca
ty futrzana gwiazdo-ty nienormalna jesteś całkiem

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
no i urok dziewczynek... dziś na spacerze odpiła się kompotu i w ten ziąb dwa razy tyłek wystawiała żeby siku zrobić
i min dlatego czekam do wiosny
---
co do ambicji to ja tez nie mam na nic ciśnienia, ale już kombinuję ze w razie co to nie chciałabym mieć małej w swojej szkole, że jak łobuz będzie to będą mi jęczeć (no i ta druga podstawówka w okolicy lepsza jest).
Ciśnienie mam tylko na to by ją dobrze wychować i zapewnić jej wszystko co tylko mogę do prawidłowego rozwoju.

A my teraz z dwoma koleżankami z rańca samego, już po 8 wkraczamy na placyk w centrum handlowym, taki mały darmowy, ale fajny i jesteśmy tam do ok.9.30-10.00 sami albo prawie sami i nasze maluchy super szaleją. siedzimy tak do ok.10.30. Po południu nie da rady, bo dużo starszych dzieci i tłum, ale rano super alternatywa dla takiej chalatej aury.

dziś wchodzimy na placyk, a lenycha "mamusiu, nie ma śimaka, nia ma simaka" i fakttycznie nie bylo (tam jest taki duży stwór z takiego materiału co materace na wf, wielkości 3 naszych maluchów), i się okazłao że ktoś go za zjeżdżalnie schował> taki placyk (tyko już trochę biedniejszy-nie ma juz tego domku) http://www.arkadywroclawskie.pl/foto...plac_zabaw.jpg

rano w pokoju przy śniadaniu:
"tatusiu, nie ma mamy" <słyszy moje kroki> "o idzie, idzie, tuwa tuwa ![parówa, więc jej okrzyk radości, że coś jej skapnie].
Ja wchodzę do pokoju i młoda zobaczyła moje grzanki z dżemem i z żalem w głosiku "nie ma tuwy..."

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 21:11   #602
sara 85
Zakorzenienie

Ana ja lubię chodzić do dentysty i chodzę co pół roku. W ogóle się nie boje, nigdy nie miałam znieczulenia. Mój tż bez znieczulenia nawet na fotel nie usiądzie

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
t
"tatusiu, nie ma mamy" <słyszy moje kroki> "o idzie, idzie, tuwa tuwa ![parówa, więc jej okrzyk radości, że coś jej skapnie].
Ja wchodzę do pokoju i młoda zobaczyła moje grzanki z dżemem i z żalem w głosiku "nie ma tuwy..."
Zosia też uwielbia parówki od wszystkich sępi jedzenie

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 21:21   #603
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
też myślę, że za wcześnie-pewnych rzeczy si nie przeskoczy.
Ja czekam jednak do wiosny, chyba że sama zechce wcześniej-czasem ma napady, że krzyczy "mama siusiu" i "każe" sobie nocnik przynieść.
ja mam wykładzinę i nie ma mowy o zaszczanej , co najwyżej jak przyjdzie czas po spodniach/gaciach będzie lać. Teraz sadzam ją czasem, tak kurtuazyjnie, rzekłabym

i u nas tak samo-jak kupa to się zgina w poł, opiera o kanapę np. lub o mnie (wtedy się jakby przytula) i jak sie pytam czy robi kupę to z pełna szczerością mówi przez zęby "tak"

A my teraz z dwoma koleżankami z rańca samego, już po 8 wkraczamy na placyk w centrum handlowym, taki mały darmowy, ale fajny i jesteśmy tam do ok.9.30-10.00 sami albo prawie sami i nasze maluchy super szaleją. siedzimy tak do ok.10.30. Po południu nie da rady, bo dużo starszych dzieci i tłum, ale rano super alternatywa dla takiej chalatej aury.

dziś wchodzimy na placyk, a lenycha "mamusiu, nie ma śimaka, nia ma simaka" i fakttycznie nie bylo (tam jest taki duży stwór z takiego materiału co materace na wf, wielkości 3 naszych maluchów), i się okazłao że ktoś go za zjeżdżalnie schował> taki placyk (tyko już trochę biedniejszy-nie ma juz tego domku) http://www.arkadywroclawskie.pl/foto...plac_zabaw.jpg

tez mysle ze poczekamy, bo poki co to taka walka z wiatrakami... jak robi kupe to za kazdym razem sie wypiera ze nie... wysylam go po pampersa, przynosi... a pozniej w nogi....

gdzie ty ten placyk darmowy dorwalas:P to to w arkadach darmowe jest?

tuwa wymiata:P

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Ana ja lubię chodzić do dentysty i chodzę co pół roku. W ogóle się nie boje, nigdy nie miałam znieczulenia. Mój tż bez znieczulenia nawet na fotel nie usiądzie[COLOR="Silver"]

ja jutro ide...tezet sie wycwanil i mni wysyla a on za mnie w srode pojdzie... juz mam stracha, ciekawe co teraz bedziemy robic:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 21:29   #604
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

i min dlatego czekam do wiosny

---

za rok też będzie zima

po 8?? OMG ja dziś na 9 u gina byłam i dzień dla mnie taaaaaki długi my z chaty jak wygrzebiemy się o 11 to jest dobrze

nie wiem czy wam pisałam ale z nowości to moja się nauczyła, że jak ją pytam jaka będzie duża to podnosi rączki wysoki, po czym mówi "nie" opuszcza i mówi: "mała"
Lenka superowo zdania składa, moja zdań dwuwyrazowych jeszcze nie składa, chyba że "nie nie"

Cytat:
Ana ja lubię chodzić do dentysty i chodzę co pół roku. W ogóle się nie boje, nigdy nie miałam znieczulenia. Mój tż bez znieczulenia nawet na fotel nie usiądzie

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

OMG ty i Ana to jakieś nienormalne jesteście z tym dentystą ja to spać nie mogę jak mam iść do dentysty i pierwsze co robię jak wchodzę to zastrzyk biorę a i tak stękam (pomimo tego, że bólu nie czuję). Zawsze upocona wychodzę. A jak szłam zęba wyrwać to poszłam z mamą i trzymała mnie za rękę miałam 24 lata byłam po relanium i wzięłam dwa znieczulenia, gębę od tego miałam zdrętwiałą chyba 2 dni

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

własnie mi się przypomniało, że ja 26 też idę. OMG czyli za 6 dni
Stary 2011-10-20, 21:38   #605
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Minka moj tez robil kupe na raty i jeszcze sisiu musialo byc osobno teraz mam sposob jak idziemy utopic w kibelju to od razu go sadzam.i juz nie dorabia

Libra jak bieganie.ja teraz codziennie.bo inaczej bym na dupie wieczorem nie usiedziala

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 21:48   #606
evitka21
Zakorzenienie

młoda tak w arkadach jest taki malutki darmowy.

minka, wiem, że będzie zima, ale wiesz chodzi mi o początki, kiedy jej nie wytłumaczę że "teraz nie rób sisi", im starszy pęcherz tym dłużej trzymać potrafi.
Bo jak mam ja jednocześnie oduczać i być bez z pieluch i na spacerze pozwalać walić w pieluchy.... może jakby ona miała większe chęci, ale tak...jeszcze nie ma na to parcia .

I jednak w zimie przyszłej tez nie będę jej "bożenki" (uwielbiam to wasze okreslenie0 na mrozie (lub prawie) wystawiać raczej, raczej będziemy kibelka szukać (dookoła nas pełno Ch i knajp)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 22:13   #607
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
tak

Ja tam przesądna jestem pod tym względem mówcie co chcecie
zegarków ,butów sie nie daje w prezencie
O butach wiem ale zegarek ?
Kiedyś jak spotkalismy fajne buty pasujące na Tża i on nie miał pieniędzy to mu je pożyczyłam i kazałam sobie oddać całą kwotę. Wtedy jeszcze nie teściowa mnie poparła

Cytat:
Dziś byłam rano z Olą u lekarza - wymiotowała dwa razy (właściwie, to jakby si jej ulało bo nie chlustało, jak przy rota) - osłuchowo oki, w brzuszku bez rewolucji, gardło czyste. Nie wiadomo, o co chodzi. Mam obserwować. Póki co jest dobrze.
Przy okazji zapytałam o to mówienie - pediatra powiedziała, że niektóre dzieci nie mówią, dopóki nie zrobią tego perfekcyjnie , czyli jak zaczną mówić, to pełnymi zdaniami." I że sama jest tego przykładem.
Do logopedy należy się udać, jeśliby dziecko w tym wieku wyraźnie nie rozumiało, co się do niego mówi i nie wydawało z siebie różnych tonacji dźwięków.
Tak więc-żadna z nas, mam dzieci, które mówią tylko kilka wyrazów - nie ma powodów do obaw

A z moim straszym też się nie nudzę- w dzienniku elektronicznym zauważyłam jedną nieobecność nieusprawiedliwioną na lekcji - w środku dnia wagary?!
Okazało się, że znowu zasłabł i był w gabinecie pielęgniarskim kiedy Pani na lekcji sprawdzała obecność.
Cały czas słabo je, w przyszłym tygodniu zrobię mu badania. Mam nadzieję, ze nic poza małą anemią nie wyjdzie.
Zdrówka dla wszystkich
Tak sobię myślę ze moze to niejedzenie młodego to nie efekt zakochania a czas dojrzewania i hormony

Cytat:
Ja też z zabobonnej rodziny
Zegarek - odmierza czas (do odejścia), łapcie, buty - ktoś odejdzie (na zawsze).
Nie wspomne o prezentach typu kosmetyki - sugerują, że ktoś jest z higieną na bakier, a np. witaminy (popularny prezent wnuczków dla babć, Buerlecithin, etc.) - sugerują, że babcie już znacznie podupadły na zdrowiu.

U mnie tylko praktyczne prezenty - babci nowa chustka na głowę (jak znalazł do Kościoła), mamie-kwiaty i rajstopy (no, w ostateczności mogą być przeciwżylakowe...)
To juz wiem jak to jest z zegarkiem ale nie wiem czy to działa. Moja mama od swojego teścia dostała zegarek na pierwsze urodziny jakie spędziła i nosiła go kilkadziesiąt lat a później dostała odemnie .
My z Tżem dostaliśmy w ubiegłym roku zegarki od jego siostry.

U nas nie daje się butów, noży. Moja mama lubi dostawać preparaty wzmacniające, apteczne bo twierdzi ze ma po nich niezłego kopa . Z kwiatów zawsze jest bardzo zadowolona i to jeszcze połączonych z niezapowiedzianą wizytą urodzinową

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Ja też uważam ze wykształcenie jest ważne w życiu ale o jakie Wam chodzi bo można by dyskutować całymi godzinami. Bo czy można powiedzieć że np. fryzjerka czy kucharz jest nieukiem tylko dlatego że skończyli szkołę zawodową ? A czy można powiedzieć że ktoś, kto ledwo studia skończył i w dodatku kupował prace zaliczeniowe w necie jest wykształcony ?
Czy ktoś, kto jest wyżej kształcony jest szczęśliwszy od tego kto niżej ?
Takie pytania możnaby mnożyć i mnożyć... Takie mam dylematy na noc
Stary 2011-10-20, 22:19   #608
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

I tu sobie postaw pytanie bo skoro na tym drugim to i na ocenach mniej niz 5 6 mozna dojśc daleko a najczęsciej tak włąsnie jest. bo człowiek w pewnym okresie życia sam dochodzi do tego że jest mu to potrzebne i ze CHCE sie uczyc... a na przysmus bedzie tylko odwrotnie.
no właśnie konia do wodopoju zaciągniesz ale napić się już go nie zmusisz
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Libra jak bieganie.ja teraz codziennie.bo inaczej bym na dupie wieczorem nie usiedziala
biegam co drugi dzień ale za to co dzień po południu daję sobie taki wycisk na rowerze (Miko ze mną oczywiście) że do domu mokra przyjeżdżam , 20 km robię i ostatnio mam non stop pod wiatr ale cisne na trójce za to z powrotem już lzej , i codziennie brzuszki , wiem niby się nie powinno codziennie ale ja robię codziennie i widzę efekty spodnie i to dresowe z dupy lecą ale dziwne bo wagowo nie bardzo troszkę spadła i stoi może mięśnie sie budują

EVitka usmiałam się z tuwy i z Asiulka nie przyznawania się do kupy
Ana nie chcę Cię urazić ale ja nie wyobrażam sobie domu bez zapachu ciasta czy bez takich typowych zwyczajów jak robienie słoików ,kiszenie kapusty czy teraz też zapachu chleba który piekę od jakiegoś czasu.Pamietam letnie popołudnia w domu jak rozchodził się zapach ciasta z owocami , albo właśnie ten cały syf w kuchni podczas szatkowania i kiszenia kapusty takie mam wspomnienia i w kuchni musi się ogień palić bo mimo że grzejniki gorące to ja muszę słyszeć jak się pali.
Kominek to już nie to samo. Nic do Ciebie nie piję żeby nie było
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 22:28   #609
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,
Czuję już sie dobrze i odzyskałam siły.
Tz przyniósł mi śniadanie do łóżka dzieckiem zajmuje sie babcia a ja zastanawiam sie czy wstać czy iść jeszcze spać.

Co do dziecka to ja chyba mam jakieś małe wymagania co do niego. Chodzi mi o to że nie pragnę tego aby była naj, naj, naj. Ona dla mnie jest wyjątkowa, niesamowita i niepowtarzalna. I codziennie jak ja widzę to wydaje mi się to takie niesamowite że ją mam i jakoś tak trudno mi uwierzyć że to moje własne dziecko.

Wczoraj czytałam o tych wątpliwościach Bao czy Drcrona na temat mówienia i jednocześnie przeczytałam posta Sary i Ice. Wiem że mowa jest ważna ale gdy popatrzymy tam gdzie są naprawdę ważne problemy to to czy moje dziecko już mówi czy będzie mówiło za pół roku jet jakoś dla mnie bez różnicy.

Co do ambicji rodziców. JA na szczęście nie miałam w dzieciństwie z tym problemów. Tata nie miał czasu zajmować sie naszą nauką. Mi od trzeciej klasy podstawowej nikt w domu nie sprawdza czy odrobiłam lekcję czy i co mam zadane. To był tylko i wyłącznie mój problem. Tato też mi czy siostrze nie pomagał w odrabianiu lekcji. Nie miał na to czasu.
Do wczesnych lat powtarzał nam że nauka to nasz własny problem. Nie decydował za nas gdzie powinnyśmy się uczyć czy na jakie studia pójść. Powiedział tylko że jak chcemy studiować to będziemy studiowały a on to sfinansuje. Nie było mu łatwo bo my praktycznie razem studiowałyśmy i to trochę kosztowało. Nigdy z siostrą nie miałyśmy z niczego korków. Moja siostra miała często świadectwo z paskiem, ja nie ale utrzymywałam sie dość wysoko w klasie i to mi wystarczało.
Ja pragnę aby moje dziecko było zdrowe, radosne i pełne pasji.

Co do religii to ja jeszcze z tych co została wychowana na religii przy kościele. Za moich czasów nie było religii w szkole. Uwielbiałam chodzić na te religie, uwielbiałam długie rozmowy/dyskusje z księdzem czy katechetką. Teraz jest inaczej i ja jestem przeciwna religii w szkole. Nie rozumiem zmuszania dzieci do wiary. Wiarę trzeba poczuć w sobie a oni powinni być pomocni w odnalezieniu tej wiary. A tylko zniechęcają do niej.
I jak czytam Was (czyli to pokolenie wychowane właśnie na religii w szkole) to to właśnie widać - Wasze "zniechęcenie" do wiary katolickiej.
Pop madrze gadasz

Ja mam nadzieję że moje dzieci będą robiły to co będą lubiły i tyle

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To jakby kóra się chciała usmiechnąć przy obecnej podłej pogodzie http://www.rodziceradza.pl/Ciaza/Dwi...rt,273357.html
Fakt. Robię co mogę. Próbuję, powtarzam, próbuję być cierpliwa. I nawet jestem - przez całe trzy minuty dziennie - i wciąż nad tym pracuję. A jak rano wypiję melisę zamiast kawy, to zasoby cierpliwości rozciągają się do jakichś dziesięciu minut. Po Persenie - do dwudziestu.

ten kawałek mi się bardzo spodobał . nigdy nie jechałam na ww preparatach

Zimno jak cholera sie zrobiło .

Ja OLę ubieram w kurteczkę i bluzę buty jesienne , spodnie bez rajtek , ale ona ogólnie raczej lubi ciepło , SZymek może łazic rozebrany i jemu jest gorąco .

Ja się też dość ciepło ubieram bo nie nawidzę zimy i zimna .
Chciałabym żeby cały rok lato było .
Stary 2011-10-20, 22:29   #610
sidorcia
Rozeznanie

http://tvnplayer.pl/odcinek,Zaklinac...,E01,2935.html

wpadłam tylko na chwilkę, drcron coś dla Ciebie pytałaś niedawno o to
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 22:31   #611
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
kształcenie jest ważne w życiu ale o jakie Wam chodzi bo można by dyskutować całymi godzinami. Bo czy można powiedzieć że np. fryzjerka czy kucharz jest nieukiem tylko dlatego że skończyli szkołę zawodową ? A czy można powiedzieć że ktoś, kto ledwo studia skończył i w dodatku kupował prace zaliczeniowe w necie jest wykształcony ?
Dokładnie tym bardziej że teraz zwykle to dobry fachowiec zarabia więcej niż Ci po studiach co na kuroniu siedzą Bo studia skończył ale tak naprawdę g wie .
Tzta syna była wypchęła do liceum a wiadomo było że nie za dobrze się uczy że na studia nie pójdzie . maturę oblał chłopak dorosły zawodu żadnego . Ja byłam za technikum ale co ja tam mogę . A teraz by miał chociaż chłopak zawód . Nie każdy musi być super wykształcony . Oby dobrze uczciwie pracował i robił to co mu sprawia jakąś frajdę i to się liczy Dobry mechanik , hydraulik czy kucharz są czasem na wagę złota
Stary 2011-10-20, 22:32   #612
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pop madrze gadasz

Ja mam nadzieję że moje dzieci będą robiły to co będą lubiły i tyle

Fakt. Robię co mogę. Próbuję, powtarzam, próbuję być cierpliwa. I nawet jestem - przez całe trzy minuty dziennie - i wciąż nad tym pracuję. A jak rano wypiję melisę zamiast kawy, to zasoby cierpliwości rozciągają się do jakichś dziesięciu minut. Po Persenie - do dwudziestu.

ten kawałek mi się bardzo spodobał . nigdy nie jechałam na ww preparatach

Zimno jak cholera sie zrobiło .

Ja OLę ubieram w kurteczkę i bluzę buty jesienne , spodnie bez rajtek , ale ona ogólnie raczej lubi ciepło , SZymek może łazic rozebrany i jemu jest gorąco .

Ja się też dość ciepło ubieram bo nie nawidzę zimy i zimna .
Chciałabym żeby cały rok lato było .
myslalam ze o sobie piszesz:P

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2011-10-20 o 22:34
Stary 2011-10-20, 22:44   #613
la_wenda
Raczkowanie

Witam!
Znalazłam Was na nowym wątku i jestem z siebie dumna
POoglądałąm zdjęcia pięknych Waszych pociech i mam dwie refleksje:
- dlaczego tak mało tych zdjęć?
- ale 'dorosłe' te Wasze dzieci!

Jesień nadeszła i nieuchronnie nadciąga zima. Plus jest taki, że będę częściej mogła tu zaglądać. Chociaż nie wiem czy na zdrowie mi to wyjdzie....
Bo zazdrość mnie zżera jak czytam ile Wasze dzieci potrafią już powiedzieć i o postępach w sprawach nocnikowych, że o kolejnych ciążach tudzież narodzinach nie wspomnę.

Tak wogóle to cieszę się, że ciągle tu jesteście i że zawsze, jakby co, można się odstresować zaglądając do Was. Żywię przy tym szczerą nadzieję, że nie usłyszę 'a sio! poszła won!'
Dla przypomnienia spróbuję wstawić swojego Apolla w wannie i na grzybach z siostrą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1021małe.jpg (67,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1083małe.jpg (161,6 KB, 45 załadowań)
Stary 2011-10-20, 22:51   #614
la_wenda
Raczkowanie

Co do pogody to zgadzam się z większością czyli oby do wiosny.
Czasem chodzi mi nawet po głowie szalona myśl o zakupie domu gdzieś na południu Europy, żeby w zimie tam emigrować i dalej się ogródkiem zajmować. Trzeba by tylko jakąś okrągłą sumkę w totka trzasnąć
Życzę nam Wszystkim tymczasem żeby te jesienno zimowe nastroje nas nie przytłoczyły za bardzo. Ten czas można wykorzystać na przytulanie, chichotanie, turlanie i łaskotanie, czytanie i rozmawianie itd itd....
Latem mam przecież ciągły niedoczas więc w zimie będę nadrabiać zaległości.
No i obiecuję do Was drogie Anielice i Diablice zaglądać i oczywiście czasem coś napisać.
Do zobaczenia za jakiś czas bo wyjeżdżamy na weekend do Wrocławia na urodziny szfagra.( 40 lat na karku i kawaler, leniwiec jeden).
Może jakieś zakupki się uda przy okazji załatwić. Pochwalę się jak wrócę. Dobranoc

Edytowane przez la_wenda
Czas edycji: 2011-10-20 o 22:54
la_wenda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 22:54   #615
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Minka moj tez robil kupe na raty i jeszcze sisiu musialo byc osobno teraz mam sposob jak idziemy utopic w kibelju to od razu go sadzam.i juz nie dorabia

własnie muszą zakupić nakładkę na deskę, może zrobi na raz, bo mnie po tej jej kupie plecy bolą od schylania się po ten nocnik dobrze, że wodę spłukuje co drugi raz, bo będziemy mieć dopłate

Cytat:
młoda tak w arkadach jest taki malutki darmowy.

minka, wiem, że będzie zima, ale wiesz chodzi mi o początki, kiedy jej nie wytłumaczę że "teraz nie rób sisi", im starszy pęcherz tym dłużej trzymać potrafi.
Bo jak mam ja jednocześnie oduczać i być bez z pieluch i na spacerze pozwalać walić w pieluchy.... może jakby ona miała większe chęci, ale tak...jeszcze nie ma na to parcia .

I jednak w zimie przyszłej tez nie będę jej "bożenki" (uwielbiam to wasze okreslenie0 na mrozie (lub prawie) wystawiać raczej, raczej będziemy kibelka szukać (dookoła nas pełno Ch i knajp)
kumam, bo na początku Amela taz chodziła na spacer z pieluchą, ale potem był taki moment, że wołała co chwilę sisi bo nie chciała w pieluche i nie chciałam jej mieszać w głowie, że teraz to w pieluchę a w domu to na nocnik. Ale cieplej było to tyłek mogła wietrzyć zresztą nasze maluchy sa jeszcze małe, nie ma sensu robić nic na siłę.

Cytat:
[/COLOR]Ja też uważam ze wykształcenie jest ważne w życiu ale o jakie Wam chodzi bo można by dyskutować całymi godzinami. Bo czy można powiedzieć że np. fryzjerka czy kucharz jest nieukiem tylko dlatego że skończyli szkołę zawodową ? A czy można powiedzieć że ktoś, kto ledwo studia skończył i w dodatku kupował prace zaliczeniowe w necie jest wykształcony ?
święta racja! tu nie chodzi o to kto ma wyższe tylko kto się do czego nadaje i czy dana specjalizacja ma w dzisiejszych czasach sens
magistrów teraz mamy jak mrówków, więc po co komu w dzisiejszych czasach sam magister dla papierka to nic nie gwarantuje, a mało tego często ludzie którzy mają wyższe wykształcenie mają większe roszczenia, ale robić to im się nie chce
nie pisze tu o wszystkich, ale niektórym się wydaje, że to, że skończyli studia sprawi, że od razu 2500zł na rękę dostaną i tak jak Ania napisała g. umieją

Cytat:
no właśnie konia do wodopoju zaciągniesz ale napić się już go nie zmusisz

biegam co drugi dzień ale za to co dzień po południu daję sobie taki wycisk na rowerze (Miko ze mną oczywiście) że do domu mokra przyjeżdżam , 20 km robię i ostatnio mam non stop pod wiatr ale cisne na trójce za to z powrotem już lzej , i codziennie brzuszki , wiem niby się nie powinno codziennie ale ja robię codziennie i widzę efekty spodnie i to dresowe z dupy lecą ale dziwne bo wagowo nie bardzo troszkę spadła i stoi może mięśnie sie budują

EVitka usmiałam się z tuwy i z Asiulka nie przyznawania się do kupy
Ana nie chcę Cię urazić ale ja nie wyobrażam sobie domu bez zapachu ciasta czy bez takich typowych zwyczajów jak robienie słoików ,kiszenie kapusty czy teraz też zapachu chleba który piekę od jakiegoś czasu.Pamietam letnie popołudnia w domu jak rozchodził się zapach ciasta z owocami , albo właśnie ten cały syf w kuchni podczas szatkowania i kiszenia kapusty takie mam wspomnienia i w kuchni musi się ogień palić bo mimo że grzejniki gorące to ja muszę słyszeć jak się pali.
Libra normalnie szacun, ja dupy ruszyć nie mogę, tzn nie umiem się zmotywować wiem, że jak się już wpadnie w ten wir to łatwiej, ale mi nie idzie... ja mam zawsze jakąś wymówkę

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Dokładnie tym bardziej że teraz zwykle to dobry fachowiec zarabia więcej niż Ci po studiach co na kuroniu siedzą Bo studia skończył ale tak naprawdę g wie .
Tzta syna była wypchęła do liceum a wiadomo było że nie za dobrze się uczy że na studia nie pójdzie . maturę oblał chłopak dorosły zawodu żadnego . Ja byłam za technikum ale co ja tam mogę . A teraz by miał chociaż chłopak zawód . Nie każdy musi być super wykształcony . Oby dobrze uczciwie pracował i robił to co mu sprawia jakąś frajdę i to się liczy Dobry mechanik , hydraulik czy kucharz są czasem na wagę złota
wystraczy pomyśleć ilu mamy bezrobotnych np. socjologów, pedagogów, fizjologów i masę innych, a ile mechaników, hydraulików itp.
Stary 2011-10-20, 23:08   #616
mloda1989
Zakorzenienie

minka znowu szaleje:P a mnie te futrzaki kusza;/
Stary 2011-10-20, 23:24   #617
libra777
Zakorzenienie

La wenda fajnie że się odezwałaś , super wyglądacie
Minka bo to właśnie najtrudniej zacząć później już jakoś leci
Stary 2011-10-20, 23:56   #618
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
minka znowu szaleje:P a mnie te futrzaki kusza;/
mamie na buty poluje, bo biedna nie może się na żadne zamówienie załapać ja mam już 2 pary, tzn jedna mi dziś przyszły a drugie może w poniedziałek będą. Przyszły mi te na koturnie, fajne, ale ciut za duże (ale 38 byłyby pewnie za małe ) no i oczywiście noga jak we wszystkich mi zjeżdża
jutro władkę wsadzę i może będzie lepiej

Cytat:
La wenda fajnie że się odezwałaś , super wyglądacie
Minka bo to właśnie najtrudniej zacząć później już jakoś leci
no własnie ja wiem... ale jakoś mi nie idzie

miałam iśc wczęśniej spać, bo nietomna chodze ostatnio i co?? wyszło jak zwykle
Stary 2011-10-21, 07:28   #619
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:

Libra ja też mam wątpliwościTrochę mniejsze niż Pop,ale mamMnie to ubijanie przeraża,bo ja to chyba jakiegoś chłopa muszę to tego ubijania kijem zawołać.

My to byśmy nagotowały i ciasta jakie by nam wyszły
I pewnie głodne byśmy chodziły. U mnie to facet piecze i gotuje więc ja tylko od czasu do czasu.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
P0P - możesz sobie umierającą udawać, ale znów smsa Ci wysłałam i bez odpowiedzi Kobietą znajdź wszystkie telefony i wybierz właściwy :P
Kurcze nie ma pojęcia gdzie mam telefon jak wstanę to poszukam

Cytat:
Ja jestem z tych co jak ość w rybie zobacza to juz nie zjem... dlatego jadam tylko dorsza!
Dziewczyna z nad morza i ryb nie lubi. Przeca wszystkie ryby mają ości

Cytat:
U nas też sie przyjęła ta nazwa. Uwielbiamy ją. To o ile dobrze pamiętam od Catro.

PS. Ja bardzo lubię czytać te wasze dialogi z małą. Oczywiście też zazdroszczę troszeczkę.

Lawenda- widać że zima idzie bo się odezwałaś. Twoja dwójka jest cudna.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 07:41   #620
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzień dobry

Cytat:
Ja niestety rower już na zime odstawiłam, bo ten facet ciągle śpi w piwnicy i bym się bała tam zejść, to poszły w odstawe do domu ojca.
Biegam codziennie, Też waga stoi, ale wiadomo tłuszcz lżejszy od mięśni, że widzę po sobie jak schudłam, a waga ta sama. No już nie mówiąc że takiej pupy to ja nigdy nie miałam, wiesz o co chodzi i sam zarys, bo normalnie jak stałam to miałam talie i biodra, ale brakowało trójwymiaru, czyli tej pupy jak i bokiem się stoia teraz juz jest.

Musze dzisiaj jakieś witaminy kupić, bo mi się skończyły, miałam capivit, i teraz chyba tez te same kupię.

Ja mam wykształcenie wyższe kilka kierunków, i nie uważam że nic nie umiem Już nie mówiąc że nie dość że pracy na zakończenie żadnej nie kupowałam, a co więcej ciągle mózg ćwicze na pisaniu innych.Choc prawdą jest że studia niewiele wiedzy dają, ale chodzi o same kontakty międzyludzkie. Czytam książki, przynajmiej jedna w miesiącu, bo uważam że mózg jak mięsień niećwiczony zanika. A pracy po zawodówkach faktycznie jest sporo, tylko to trzeba mieć predyspozycje w psychice, bo jednak człowiek różnego klienta może trafic i się nasłucha, już nie mowiąc że niektórzy biora fachowca żeby lepiej się poczuć taka namiastka służącego
Kolega mojego tz informatyk a założył jednoosobową firme i montuje tylko nowe części od hydrauliki. Chwali sobie że dużo lepiej na tym wychodzi, chwilka pracy i ma kase, a jako informatyk, to czasami musiał godzinami nad czymś ślęczeć, po prostu się chłopak odnalazł, a sie z niego śmiali że nie gramotny

Minka z tymi nakładkami to zanim kupisz to zmierz na jaki wymiar, bo ja mam deskę co wpada mi do środkaMalego sadzam normalnie na dużej desce i chyba tak woli bo wszystko widzijak plum robi.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:19   #621
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ty futrzana gwiazdo-ty nienormalna jesteś całkiem

Futrzana wioskowa gwiazda

Tuwa wygrała
Cytat:

Mój teżbez znieczulenia nie usiądzie,gdyby mógł to by ze 3 zastrzyki sobie walnął.Zawsze go pod drzwi dentysty odprowadzam,żebym miała pewność,że wszedłTeraz sobie "otwierając"orzecha ukruszył gamoń 5 i idzie we wtorek do dentysty,a ja go straszę,że się dentyście ręką zatrzęsie i wjedzie mu w nerw wiertełkiem
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
OMG ty i Ana to jakieś nienormalne jesteście z tym dentystą ja to spać nie mogę jak mam iść do dentysty i pierwsze co robię jak wchodzę to zastrzyk biorę a i tak stękam (pomimo tego, że bólu nie czuję). Zawsze upocona wychodzę. A jak szłam zęba wyrwać to poszłam z mamą i trzymała mnie za rękę miałam 24 lata byłam po relanium i wzięłam dwa znieczulenia, gębę od tego miałam zdrętwiałą chyba 2 dni

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

własnie mi się przypomniało, że ja 26 też idę. OMG czyli za 6 dni
Ja tam za was wszystkie mogę chodzić.Dla mnie to czysta przyejmność.Jeszcze jakiego mam przystojnego dentyste
Cytat:
Widzisz Libra różnica między nami taka,że Ty sobie niewyobrażasz takiego domu,a ja jak najbardziej.Jakoś nie czuję,żeby moje dzieciństwo było gorsze tylko dlatego,że zapach ciasta się po chacie nie roznosił czy że słoiki nie brzęczały.Moja mama to taka ala Pop,pracuję na wysokim stanowisku,tata to samo i jakoś nie wyobrażam sobie mojej matki wracającej z pracy i lecącej do kuchni,żeby nam ciacho robić.Taki model rodziny.Tak samo moje babcie:kobiety zawodowo pracujące i non stop dokształcające się.Wolały pracować niż stać przy garach.Każdy lubi co innego.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:30   #622
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ja niestety rower już na zime odstawiłam, bo ten facet ciągle śpi w piwnicy i bym się bała tam zejść, to poszły w odstawe do domu ojca.
Biegam codziennie, Też waga stoi, ale wiadomo tłuszcz lżejszy od mięśni, że widzę po sobie jak schudłam, a waga ta sama. No już nie mówiąc że takiej pupy to ja nigdy nie miałam, wiesz o co chodzi i sam zarys, bo normalnie jak stałam to miałam talie i biodra, ale brakowało trójwymiaru, czyli tej pupy jak i bokiem się stoia teraz juz jest.

Musze dzisiaj jakieś witaminy kupić, bo mi się skończyły, miałam capivit, i teraz chyba tez te same kupię.

Ja mam wykształcenie wyższe kilka kierunków, i nie uważam że nic nie umiem Już nie mówiąc że nie dość że pracy na zakończenie żadnej nie kupowałam, a co więcej ciągle mózg ćwicze na pisaniu innych.Choc prawdą jest że studia niewiele wiedzy dają, ale chodzi o same kontakty międzyludzkie. Czytam książki, przynajmiej jedna w miesiącu, bo uważam że mózg jak mięsień niećwiczony zanika. A pracy po zawodówkach faktycznie jest sporo, tylko to trzeba mieć predyspozycje w psychice, bo jednak człowiek różnego klienta może trafic i się nasłucha, już nie mowiąc że niektórzy biora fachowca żeby lepiej się poczuć taka namiastka służącego
Kolega mojego tz informatyk a założył jednoosobową firme i montuje tylko nowe części od hydrauliki. Chwali sobie że dużo lepiej na tym wychodzi, chwilka pracy i ma kase, a jako informatyk, to czasami musiał godzinami nad czymś ślęczeć, po prostu się chłopak odnalazł, a sie z niego śmiali że nie gramotny

Minka z tymi nakładkami to zanim kupisz to zmierz na jaki wymiar, bo ja mam deskę co wpada mi do środkaMalego sadzam normalnie na dużej desce i chyba tak woli bo wszystko widzijak plum robi.
o tak dobrze wiem o co chodzi a jaka jędrna
Ja biorę vigor i omega 3 gold i magnez bo ja dużo kawy chlam 4-5 dziennie

bez takich typowych roboli co pracują fizycznie nie mielibyśmy co jeść ani gdzie mieszkać
Z ćwiczeniem mózgu też się zgodzę i niektórym bardzo szybko zanika

A ja dzisiaj chyba cały dzień przesiedzę w domu , bo czekam na kurierów ,jeden ma zabrac jedną maszynę a drugi przywieźć inną chyba że może chociaż po południu wyskoczę.
Ja rowerem to nawet w zimie będę jeździć ,tż już będzie w domu to będę mogła sobie kursować
Idę gołąbki robić , kapucha juz sparzona.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Ana dlatego napisałam że nic do Ciebie nie "piję".
Stary 2011-10-21, 09:07   #623
la_wenda
Raczkowanie

libra wpadłam na chwilkę a tu gołąbkami zapachniało...mmmniam
a ja dzisiaj placuszki z dyni smażyć będę. Wczoraj było ciasto z dyni no i zupka dyniowa już też była.
Czy jest na forum jeszcze jakiś fan dyniowych potraw?
Nam w tym roku urosły dwie ale za to jakie ogromne!
Jedna oczywiście Ignasia druga Michaliny.

Edytowane przez la_wenda
Czas edycji: 2011-10-21 o 09:11
la_wenda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:10   #624
la_wenda
Raczkowanie

A to fotka ze święta dyni z dyniami rekordzistkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0597małe.jpg (180,3 KB, 39 załadowań)
Stary 2011-10-21, 09:46   #625
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

ale ja nie poję do nikogo konkretnego, sama też się uczę chodzi o ludzi, którzy robią papiery i myslą, że już będzie super, bo mają wyższe

patrz! w ogóle nie pomyślałam o tym, żeby nakładkę zmierzyć ja moją sadzam normalnie u tz'ta rodziców, ale ona ma lęki, że wpadnie
Stary 2011-10-21, 09:48   #626
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

A trabią w tv i td.. że zawodówki zanikają a i braknie niedługo ludzi własnie typu kucharz, stolarz fryzjerka i setki podobnych bo wymyślaja jakies licea profilowane!!

Nie zawsze uważałam że wykształcenie wyzsze to nic... ale kiedys było faktycznie tak że na studia szli ci co chcieli i po to aby sie uczyc wiadomo z wyjatkami.. teraz.. studia jak zapłącisz to kazdy może mieć.
i w dzisiejszych czasach niestety nie mgr przed nazwiskiem stanowi o człowieku tylko to co soba repreezentuje i jak sobie w zyciu radzi ( to juz tak uogólniłam)

No niestety ale z drugiej strony ten mgr itd liczy sie u pracodawcy!!
Tylko że jak ktos sie nie nadaje to szybko wylatuje...

A ja musze przygotować na niedziele do szkoły scenkę aktorską - pokazac lustro. temat dowolny. Ja nie mam pojecia co i jak chodx facet pokazał wiwle możliwości to jakos tak daawno publicznie nie wystepowałam!

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
to u was??????????? serio taaakie sa??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:06   #627
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

u nas nocka lepsza, mala sie tylko 2 razy z krzykiem obudzila, poprzednia nawet minuty nie spalismy, ani my, ani ona.

U lekarza niby ok, wyszla jej wysypka ale to obstawiam mandarynki bo tesciowa chyba z 5 jej dala w sobote na imieninach. Poza tym gardelko ma lekko zczerwienione tylko, najprawdopodobniej zeby---tylko jakieeeeeeeeee????!!!!!
no i fakt ze moga byc zebuchy bo dluybie w buzi a za chwile placze, gryzie smoka od butli, no nie wiem...zobaczymy , wazne ze juz lepiej bo przeciez byla nieprzytomna;/

Co do szkoly, Bao zastanow sie czy tyle wymagajac bedzie to dobre dla Kubusia?
Ode mnie rodzice jakos duzo nie wymagali, zawsze wpajali mi ze to moja szkola, ze to moje decyzje itd.
Jedna podjelam zla,poszlam do szkoly za namową kuzynki i mi nie odpowiadalo i wtedy zawalilam rok..... nie chcialam sie przymuszac, pozniej poszlam do liceum normalnego i super.

Bao ja teraz zaluje ze nie zrobilam tak:
-zawodówka
-technikum
dopiero studia!!!

takze to ze Kuba pojdzie na studia nie znaczy ze bedzie mial extra prace i bedzie super wyksztalconym gosciem.
Oznacza to ze po porstu bedzie mial papierek, teraz wiekszosc fachowcow po zawodowkach ma wiecej pracy niz ludzie po studiach.

Ja jestem pewna, ze dam Oliwce wolny wybor, moge jej podpowiedziec, ale nie bede jej na sile nigdzie pchać czy nie bede wymagala samych 5.

Samo to jak trudno jest znalesc dobrego lekarza??! widac to nie jednokrotnie po naszych dzieciach...
płytkarza??

baaa...fryzjera???

Ja dzisiaj tez juz mniej połamana, przynajmniej na ta chwila tak mi sie wydaje.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Madziwnia zgadzam sie z toba i z tym co napisalas w 100%%%%!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:07   #628
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
libra wpadłam na chwilkę a tu gołąbkami zapachniało...mmmniam
a ja dzisiaj placuszki z dyni smażyć będę. Wczoraj było ciasto z dyni no i zupka dyniowa już też była.
Czy jest na forum jeszcze jakiś fan dyniowych potraw?
Nam w tym roku urosły dwie ale za to jakie ogromne!
Jedna oczywiście Ignasia druga Michaliny.
pachnie pachnie bo już w garnku siedzą
ja lubię dynię ,posmakowała mi zapiekanka z dynią i w dyni
robiłam ją w wydrążonych dyniach(jako miseczki)
a farsz to:ziemniaki w mundurkach ugotowane , obrane i starte na grubej tarce 4 szt takie większe , 250g mięsa mielonego , jedna cebula i 2 ząbki czosnku zeszklone na maśle, łyżka śmietany ,jajko ,sól, pieprz, gałka muszkatołowa i miąższ z dyni rozdrobniony to wszystko razem wymieszane i wpakowane w te wydrążone dynie miałam takie małe i do piekarnika na 1,5 godziny 180 stopni pod koniec pieczenia ser żółty na wierzch bardzo dobre
można też zrobić w naczyniu żaroodpornym jak dynia duża

Te wielkie dynie to taka odmiana chyba dynia olbrzymia
Cytat:
świetne zdjęcie też bym się chciała wybrac na święto dyni ale zawsze jakoś nie po drodze mi
Cytat:
No niestety ale z drugiej strony ten mgr itd liczy sie u pracodawcy!!
Tylko że jak ktos sie nie nadaje to szybko wylatuje...
no czasem się liczy a czasem jest tak że właśnie dla magistrów nie ma pracy tak jak w mojej miejscowości 3 panie magister(nauczycielki) siedzą w domu bo nie ma dla nich pracy ani w naszej gminie ani w sąsiednich gminach
Niemcy już wykorzystują sytuację i proponują naszym uczniom szkoły i pracę i do tego stypendium u siebie.I co najważniejsze po skończonej szkole dostaną pracę tam gdzie mieli praktykę
Stary 2011-10-21, 10:09   #629
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Futrzana wioskowa gwiazda

Tuwa wygrała

Mój teżbez znieczulenia nie usiądzie,gdyby mógł to by ze 3 zastrzyki sobie walnął.Zawsze go pod drzwi dentysty odprowadzam,żebym miała pewność,że wszedłTeraz sobie "otwierając"orzecha ukruszył gamoń 5 i idzie we wtorek do dentysty,a ja go straszę,że się dentyście ręką zatrzęsie i wjedzie mu w nerw wiertełkiem

Ja tam za was wszystkie mogę chodzić.Dla mnie to czysta przyejmność.Jeszcze jakiego mam przystojnego dentyste

Widzisz Libra różnica między nami taka,że Ty sobie niewyobrażasz takiego domu,a ja jak najbardziej.Jakoś nie czuję,żeby moje dzieciństwo było gorsze tylko dlatego,że zapach ciasta się po chacie nie roznosił czy że słoiki nie brzęczały.Moja mama to taka ala Pop,pracuję na wysokim stanowisku,tata to samo i jakoś nie wyobrażam sobie mojej matki wracającej z pracy i lecącej do kuchni,żeby nam ciacho robić.Taki model rodziny.Tak samo moje babcie:kobiety zawodowo pracujące i non stop dokształcające się.Wolały pracować niż stać przy garach.Każdy lubi co innego.
ja tżta zawsze zapisuje,bo on z własnej woli nie pójdzie, nawet jak go ząb będzie bolał.

Moja mama od zawsze jak pamiętam robiła kompoty, sałatki, ogórki kładła itd. Zawsze na weekend piecze ciasto. Tak samo robiły moje babcie. Moja mama mimo że dużo pracuje to zawsze znajdzie czas.

Ja z siostrą wszystkie wolne dni od szkoły spędzałyśmy u dziadków na wsi. Wieć ja wychowana na wsi,mimo że mieszkam wmieście. Żałuje że Zosia nie będzie miała takiej możliwości. Dziadkowie mieszkają jeszcze na wsi, a mleko kupują w sklepie.

Ana marsz do klubu na wątek zakupy

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:10   #630
libra777
Zakorzenienie

Darusia to prawda mało jest ludzi którzy na prawdę są oddani temu co robią ,że lubią to co robią,też jestem za zostawieniem wolnego wyboru dziecku ,ewentualnie delikatnie podpowiedzieć
Dobrze że już lepiej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości