![]() |
#4621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)
Dzieki Desti,jak to tak dlugo trwa to uzbroje sie w cierpliwosc,ja to wlasciwie kosmetyki kupuje tradycyjnie w sklepach bo jak cos mi sie podoba to lubie to miec zaraz.Tylko te BBkremy to chyba tylko przez internet mozna kupic,moze mozesz jakis sprzedawcow na przyszlosc mi polecic?Aha a ten kremik ,ktory zamowilam to wlasnie na Twoim sroczym blogu go zobaczylam(super blog,musze czesciej tam zagladac!)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
niestety te produkty troche ida, jak juz pisalam te z darmowa przesylka dluzej inne szybciej, ja juz sie przyzwyczailam i potem odpowiednio wczesnie zamawiam
![]() na blogu u mnie jest post z wszystkimi sprzedawcami z ebaya, u ktorych kupowalam ![]()
#4623 |
Raczkowanie
|
witam. mieszkam w Hamburgu, czy jest tu jeszcze jakas dziewczyna z tego miasta?
Ale tylko nieliczni mają cos do powiedzenia, bo tylko nieliczni potrafią zniesc ciszę, i napiecie, konieczne, kiedy się myśli. PANIE POMÓŻ MI DOPOKI NIE BEDE WIEDZIALATRZYMAC JEZYK ZA ZEBAMI, CO CHCE POWIEDZIEC. AMEN
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
Tadyszka - Czemu spamujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Wtajemniczenie
|
Oj... pewnie nie wiedziala, ze w obu watkach udzielaja sie te same osoby
![]() Tadyszka, zdaje sie, ze Jola jest z Hamburga. |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Raczkowanie
|
nie ,no wlasnie masz racje. wcale nie chcialam spamowac, wybaczcie
![]() szkoda ze tylko jedna osobka jest z mojego miasta
Ale tylko nieliczni mają cos do powiedzenia, bo tylko nieliczni potrafią zniesc ciszę, i napiecie, konieczne, kiedy się myśli. PANIE POMÓŻ MI DOPOKI NIE BEDE WIEDZIALATRZYMAC JEZYK ZA ZEBAMI, CO CHCE POWIEDZIEC. AMEN
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Witaj Tadyszka
![]() A jest z (prawie) HH ![]() ![]() ![]() Sylwek ![]() Zalatwiaj wolne na 15 pazdziernika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4628 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny mnie tu dawno nie bylo...
![]() ? oo widze dziewczyny z hamburga ![]() ![]()
#4629 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny czy ktoras zamawia rzeczy na www.ccbparis.de ?
Ja zlozylam juz kolejne zamowienie ( mialam kilka lat przerwy) , testuje co nie co z probek i coraz bardziej mi sie wiele rzeczy podoba. Kiedys mieli inne rzeczy i wiele odsylalam spowrotem, az wkoncu zaprzestalam zamawiac tam kosmetyki. Na wiosne odkrylam te wszystkie zmiany, natknelam sie kilka razy na recenzje kosmetykow na niemieckich blogach i jakos tak wyszlo ze sie pokusilam i okazalo sie, ze moga miec rzeczy ktore beda mi pasowac. Wczoraj i dzis testowalam podklad Teint Osmose, jest to bardziej krem tonujacy. Biala emulsja i dopiero pod wplywem rozsmarowywania utlenia sie kolor. Mialam kiedys probke z katalogu, ale byla bardzo ciemna. Przy ostatnim zamowienie wzielam kolejna, bo moze jednak i chyba dostalam inny odcien( odkrylam ze sa dwa, dostalam teraz jasniejszy), bo juz kolor nie jest za ciemny i tak sie zastanawiam czy by czasem nie zamowic przy kolejnym razie calej tubki tego jasnego? ;o) Na wiosne dostalam gratis ichni podklad w piance . Poczatki byly nieudane, ale jak go wyciagnelam pod koniec sierpnia okazalo sie ze jednak umie sie tym czyms poslugiwac i umie stopniowac kolor. jak mi sie sporo nalozy to owszem jest za ciemny, ale jak naloze malo to jest idealnie. Transparentny odcien, wyrownujacy tylko kolor cery i nie jestem zaklajstrowana, nie widac ze mam cos na twarzy. Czy ktos jeszcze cos zamawia od nich i moze sie podzielic opinia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Matka Smoka
|
Dziewczyny, czy w dm nadal można kupić olejek Diadermy? Jeśli tak, to w okolicach jakich kosmetyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Ineso, mozna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Matka Smoka
|
O super, nie wiem na co trafi-na R. czy dm. Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba pomalu zabiore sie za kwasy-cos mi skora znowu szaleje,masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Konto usunięte
|
Majka a czemu nie lubisz firm wysylkowych?
ja wole takie niz drogeryjne. w domu na spokojnie idzie sobie przetestowac a jak nie pasuje to sie odsyla, do tego zawsze jakies prezenty sa , sama przyjemnosc zamawiac ;o) Wlasnie dostalam blyszczyk Avonu z serii anti age Anew, jaki on fajny, gesty, ale nie klejacy, nawilzajacy i chroniacy usta i balam sie ze kolor bedzie zbyt kryjacy, a jednak jest taki jak lubie. teraz zastanawiam sie nad odcieniem czerwonym, jak by byl stonowany i delikatny to chetnie przygarnela bym jeszcze czerwien ;o) |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Konto usunięte
|
Od CCB? Paczka wczoraj przyszla jedna szminka idzie nazad bo za blada dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
Moni, ja zamawiałam w CCB na biust i na brzuch kosmetyki z serii ujędrniającej czy odchudzającej i byłam zadowolona. Kolorówka o ile pamietam (mało brałam ale jednak) to była taka jak w sklepach, nic szczególnego nei zapamiętałam.
#4638 |
Konto usunięte
|
Wlasnie jako gratis dostalam ten preparat pielegnacyjny na biust zuzyc zuzyje, ale naprwno nie kupie ponownie. nie potrzebuje takich rzeczy, mnie wystarczy zwykly blasam do ciala nie musze miec kazdego kosmetyku na oddzielna czesc ciala ;o)
Ja tam znalazlam tusz w kolorze czarnogranatowym, nareszcie cos co nie jest niebieskie na rzesach, a naprawde ciemno granatowe, ale jak znam zycie za rok juz tego koloru moze nie byl. I uwazam ze cienie maja fajne, chodz jeszcze 8 lat temu bardzo mi sie sciagaly, teraz mi sie powieki zmienily, poza tym znalazlam sposob na przedluzenie trwalosci pudrowym cieniom, ale takich kolorow jak u nich to ze swieczka szukac w drogeriach, nawet Art Deco takich nie ma. Poza tym AD dosc napigmentowane sa i jak sie chce nalozyc tylko transparentna cienka warstwe to trzeba sie czasami natrudzic, a od agnes b. mam szaro-srebrno-granatowy i nie ma problemow. Umie go bez kombinacji nalozyc cienka transparentna warstwa, a jak chce ciemniejszy kolor to dokladam. A i wkoncu zamowilam ich pensete do wyrywania brwi i zaluje ze dopiero teraz to zrobilam. Do tej pory mialam pecha z pensetami. Albo nie wyrywaly, albo brzegi byly ostre i mi obcinaly wloski, albo mimo ze brzegi dochodzily to jednak z jednej wlosek moglam zlapac i wyrwac a z drugiej strony wlosek sie wyslizgiwal. Ichnia penseta jest idealna, tak jak zachwalaja w recenzjach ;o) I maja pomadki w czerwonym chlodnym kolorze ktore sa transparentne a nie typowe kryjace mocne kolory. Ile ja sie naszukalam czerwonej pomadki zeby wygladala naturalnie, bo ja niestety nie wygladam za dobrze w klasyczniej czerwieni, musze miec cos transparentnego i w zimnym odcieniu. Kredki metaliczne swietne kolory, spory wybor i trwale, a do tego miekkie, to tez ich mocny punkt. Wczesniej latalam po drogeriach szukalam az mi sie przypomnialo ze agnes b. mial tekie kredki, weszlam na stronke i sa, kolorow wiecej niz 8 lat temu, wiec zaczelam zamawiac od nowa i wkoncu jestem zadowolona. Moje poszukiwania sepcyficznych odcieni dobiegly konca ;o) |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Matka Smoka
|
Pytałam na jakimś wątku dla mam z Niemiec, ale bez odzewu, więc jak zwykle do Was uderzam i przepraszam za OT
![]() Czy wiecie może czy w drogeriach dm jest może jakiś odpowiednik kaszki jaglanej z Rossmana? Oraz drugie: czy jest u Was w sprzedaży jakiś przeciwgorączkowy produkt dla dzieci z alergią? chodzi mi o to, żeby nie miałam barwników, dodatków smakowych, itp. Lista kosmetyczna dla tż na zakupy w dm jest już długa bardzo, więc o nic Was nie pytam czy polecacie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Wtajemniczenie
|
Moni, moze Cie to zainteresuje.
Sa nowe cienie w dm, Manhattan & Buffalo. Sa w kartonowym pudeleczku, w srodku 4 cienie i koszt 3,5 Euro czy jakos tak. Trzymaja sie super! Jeszczce nigdy nie mialam tak trwalych cieni, przetrwaly nawet impreze, bez bazy. Sa to delikatne kolorki, sa 4 zestawy kolorystyczne: zielonkawy, niebieskawy, fioletowawy i bezowy. Wszystkie kolory delikatne, zeby sie nie wygladalo jak pani Kasia z warzywniaka. Napackalam to sobie na powieke, i bylam zachwycona: Szybko poszlo, a nigdy nie mialam tak profesjonalnie pomalowanych powiek! A przynajmniej mnie sie to wydawalo profesjonalne. Kupilam wszystkie zestawy, i jeszcze dla mamy. Kurcze, chce mi sie loda i coli. Pozdrawiam Was! Ineso, ja nic nie wiem o kaszkach i alergiach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Konto usunięte
|
Sywus ja juz je macalam jak tylko weszly i kredki tez obmacalam, ale mnie te cienie nie interesuja. Jak by interesowaly juz bym kupila. za to jak wyszly wypiekane cienie Manhattanu to owszem skusilam sie na szary i chcialam jeszcze ten braz bo taki taupe jest, ale mam takich odcieni juz chyba ze 3 w tym jedna paletka brazow od RdL limitowanka z zeszlego lata i wzielam szarosc, bo w drogerii wydawala mi sie szaroniebieska, w domu okazalo sie ze niebieskoci tam nie ma, ale i tak sie ucieszylam bo to ta szarosc co sama na powiece robi ping, a te Buffalo mnie nie zachwycily ;o( jakos kolorystycznie mi tez nie pasowaly
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zadomowienie
|
miala ktoras z Was te nowe perfumy Heidi Klum " Shine" dzisiaj spryskalam sie nimi i fajny maja zapach taki slodki. Testowal ktos?
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Konto usunięte
|
obwachalam te perfumy jak tylko sie w Rossmannie pokazaly, ale to nic dla mnie.
A ja dzis korzystalam z 25% na Max Factora w Rossmannie i kupilam cienie Burt Bark czy jak mu tam i z tej samej serii ten bezowy, czailam sie na nie z 5 lat. Do tego Lipbalm, ale nie wiem czy sie nada na zime. Kolorek ladny transparenry tak jak chcialam. ale niestety ta tlustosc szybko mi z ust znika i kaciku ust wysuszaja sie na wiorek. Jeszcze nie popekaly, ale ostatnio co dorwe taka pomadke ze jest jak szyft pielegnacjyny i ma lekki kolor to i tak mi to malo, szybko usta wchlaniaja ta warstweke, ja chyba musze zrezygnowac z tych wyszystkich kolorowych pomadek i uzywac w zimie zwyklej pielegnacyjnej pomadki bez kolorku. Dam MF czas do poniedzialku, jak usta nadal beda jak wiorek to w poniedzialek kupuje pielegnacyjne pomadki w Aldi Süd , bedzie 3er Set za 1,59€ |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Matka Smoka
|
![]() Cytat:
![]() desti - wynalazłam na Twoim blogu fixator pe2 do makijażu - czy jesteś z niego zadowolona? i ile mniej więcej kosztował? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Dziewczyny mam nowe wiesci. PUPA wchodzi do DE! Pierwszy sklep zostal otwarty na Königsalle 100 w Düsseldorfie. http://www.honeyandmilk.net/2011/10/...ldorf-und.html Majka kiedy wpadalamy do tego fryzjera ogladac kolorowke PUPA? ;o) No tak doczytalam jakie maja ceny, jak zwykle w De wysokie, a jakoscia wcale nie grzesza. Moze sie cos znienilo jak pisze Magi, trzeba obmacac bo jestem ciekawa czy nadal to jest to samo czy jednak juz lepiej, wiec te Mac -ceny bym jeszcze zrozumiala. Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2011-10-21 o 09:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zadomowienie
|
czym byscie polecily wykonac ten makijaz?http://www.youtube.com/user/megiloun...14/lIgpKgoEiWQ (nie posiadam tych przedstawionych w filmie) Chodzi mi produkty z DM lub Rossmanna, cos z dolnej polki, chodzi mi glownie o ten zielony kolor. A tak w gole jak jest z tymi cieniami sypkymi, trzymaja sie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
prawde mowiac ja go nie uzywam do fixowania makijazu, tylko do nakladania wypiekanych cieni na mokro ![]()
![]() |
#4650 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
tak sobie mysle co by ci tu doradzic. Ten taupowaty bez wyglada na matowy to ja mam takie cos od Nivea, niestety w DE juz tej marki nie ma. W zewnetrzy kacik szukalabym ciemnego i chlodnego brazu. Moze Max Factor Burt Bark czy jak mu tak z tych okraglych cieni by sie nadal. Ta zielen na sroku powieki i te biel opalizujaca na zielona jak i to jasne zloto to mysle ze mozna szukac w RdLY, Essence czy p2 oni kiedys mieli takie rozne jasne pelowe cienie. Art Deco wiek ze mialo biel opalizujaca na niebiesko, ale to juz nie drogeria, chodz moze i tak tez bys cos znalazl. trzeba by zerknac. Pod luk brwiowy jako rozswietlacz to ja lubie cien Manhattanu w bezu zdaje sie kolor Sand, pieknie rozswietla. A tak wogole to kochane jak by ktos mial mozliwosc pisania na YT to ja bym prosila zeby sie skontaktowac z ta pani. To nasza wizazanka jest. ja mialam z nia kontakt jakis czas temu i kilka razy chcialam sie do niej odezwac i za cholere nie pamietam jej nicku. Nie wiem tez czy nadal jest na Wizazu, do tego zapomnialam nick , wiec nie mam jak sie z nia skontaktowac. Gdyby ktos mial mozliwosc nawizac z nia kontakt to bym prosile zeby przekazac ze jej szukam i zeby sie odezwala, albo niech poda jaki ma nick na wizazu, to ja juz ja wtedy znajde. Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2011-10-21 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.