|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
nieee tylko nie charakter tatusia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- moje sniadanko to cieplutkie bułeczki z piekarnika dwie przekrojone na pół z serkiem topieonym z szynką i serem żółtym , z pastą jajeczną i z paprykarzem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
desia,Aguska dziekuje za potwierdzenie
![]() ![]() koniakonia uwazam ![]() ![]() ![]() tikki ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj jak wracalam do domu autobusem to taka na oko 5 letnia dziewczynka pyta mamy -mamo,a Ty urodzisz kiedys jeszcze takie małe dziecko Mama: no pewnie i urodzę Mała: no ,ale to trzeba zasnać Yyy ![]() ![]() za chwile patrzy na mnie i mowi tak : -Ta Pani ma biały kaptur i czarne kalosze, dziwne nie? ![]() cziqua fajne to Twoje pstrokate towarzystwo ![]() Cytrynka no gratulacje !!! Widze,ze dyskusja nt wózków ![]() ![]() ![]() Jak ja bylam mała to bylam okropna jak rzep przy mamie..Wisialam na nogawce i WSZEDZIe chciałam z Nia wejsc. Za to Moj Maz mial instynkt obronny jesli chodzi o jedzenie ![]() Kiedys tez jak przyszli goscie do domu,a mama byla w łazience T.mowi do cioci "ja Was poczestuje ciastkami sa tam na najwyzszej polce,ale nic nie mowcie mamie" ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2011-10-21 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evvcia co studiujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam, ale to kawałek czasu przed ciążą - chyba dużo stresów jakoś wtedy było i okazało się że to od zgrzytania zębami;/ Bolały mnie stawy żuchwowo - skroniowe, dobrych parę tygodni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Wtajemniczenie
|
a tak wogóle dzień doberek
![]() ![]()
#1597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zadomowienie
|
Dzienoberek
![]() Ja ja sniadanie mialam bule z serkiem, rzodkiewka i salata. I herbatke i actimel. Teraz juz siedze w pracy, ale jest cicho i spokojnie. Ale fajnie ze juz piatek ![]() Dzis rano zastanawialam sie gdzie w mojm brzuchu plywa sobie bobas. I wyszukalam ze w okolicach 20 tygodnia macica siega juz pepka, a u mnie (16 tydzien) pewnie pare cm pod pepkiem. Znalazlam tez ze czesto na tym etapie macica moze sie "wybulwic" z jednej strony ze wzgledu na to gdzie jest lozysko - i faktycznie, jak leze na plecach i mam brzuch zapadniety to czuje wieksza gulke po prawej ![]() Lacze sie z toba w bolu - moj katar dobija juz do dwoch pelnych tygodni - czasem apre godzin mam spokoj a czasem napady smarkania ze zyc sie odechciewa :P Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-10-21 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Rozeznanie
|
no i musiałam zrobic jajecznice
![]()
#1600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
Hej
Poleżałam sobie trochę w łóżku od rana ![]() ![]() Moja dzidzia jest jednak wstydliwa. Jak leżę opatulona kołdrą i przyłożę ręce do brzucha, poczuję od czasu do czasu kopniaka (tylko nie jestem na 100% pewna czy ręką też czuję ![]() ![]()
#1602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobiety! ![]() Co myślicie o tym, aby usuwać z listy osoby, które nie odezwały się w tej części? Jest prawie 15 takich osób. 8 odezwało się tylko raz, ale one pisały, że nie mają czasu i tylko dają znać, że żyją.
![]() |
#1604 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() niedawno wstałam ale miałam tak masakryczną noc co chwilę się budziłam a teraz czuję jakbym się podłożyła pod jakąś ciężarówkę ![]() Tikii jak myślisz ze u was jest zimno to zapraszam do nas do Pl ![]() Zastanawialiśmy sie wczoraj gdzie takie już 16 cm dziecko się mieści w moim brzuchu, nawet pokulone to już spora istotka. I chyba nasz egzemplarz jest trochę złośliwy ![]() ![]() Karolca ja gdzieś czytałam że maluchy już w brzuchu reagują na światło i pod wpływem silniejszych bodźców się uspokajają. |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
marcowe mamy kwietniowe zaginione i wtedy jest porządek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam dla Was fajna stronke, nie wiem czy moze ktoras juz przypadkiem kiedys tam dotarla. Naprawde fajne artykuly,filmiki ![]() ![]() http://www.babycentre.co.uk/pregnanc...pment/19weeks/ Swoja droga dla tych co nie maja pomysłu na obiad mam tez fajny przepis-ale ostrzegam,ze jeszcze sama nie wyprobowalam(zrobie to w weekend ![]() http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 |
Zakorzenienie
|
Więc tak:
jest 21 dziewczyn, które w tym wątku się NIE odezwały. jest 5 dziewczyn, których nie ma liście (!).
#1611 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, w koncu doczekalam sie dostepu do poczty
![]() ![]() Ide ogladac wasze brzusie i na pewno sama tez cos niedlugo wrzuce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Odnosnie mojego Filipa, on jest mieszany, do mnie upodobnil sie wlasnie pod wzgledem wrazliwosci, empatii a do meza zainteresowaniami. Tak samo jak maz, kreci czym kolwiek w lewa strone, od malego jak tylko cos umial utrzymac w raczkach, to uwielbia trzymac roznego rodzaju buteleczki, kremiki i ciagle chce zeby mu dac i tak z tym chodzi, tak samo jak maz byl maly to to samo robil. Z latarka pewnego czasu spal i nie dalo mu sie jej zabrac i maz tez jak byl w jego wieku spal z latarkami, kabelkami i Filip jest taki sam. Zobaczymy jak to bedzie pozniej. Ale np. widze po nim uzdolnienie muzyczne, ma niesamowity sluch muzyczny (mysle ze po mnie), potrafi nasladowac kazdy dzwiek, to jak ktos zaspiewa cos w tv, ma to wyczucie i potrafi powtorzyc dany dzwiek. Maz nie ma ani troche wyczucia muzycznego tanczy okropnie ![]() ![]() ![]() No a Twoj to widze ze grozny jest jak juz piesc na swoim koledze wyprobowuje ![]()
![]() |
#1613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://est-ouest-est-ouest.blogspot....orzechami.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
Zaginione mamusie w pierwszym poście.
Jak się przez jakiś czas nie odezwą, to serio trzeba porządek na liście zrobić ![]() e-mailem też się zaraz zajmę. Nowaken, dopisałam Cię. Zaraz napiszę o pozostałych ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Poszukiwane, które odezwały się ale nie ma ich na liście (chyba, że nie chcecie być dopisane ![]() Paulii2 - 5 postów kolanka - 3 posty Karinio - 2 posty monka2k - 1 post Nie będę Was ścigała w pierwszej wiadomości... ![]()
#1615 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zadroszcze sniadanka... ja sie musialam zadowolic 2 kromkami chleba z sekrkiem ![]() ![]() Co do wybulwiania macicy to DZIEKI ZA INFO ![]() Wlasnie mialam pyta czy ktores z was tez sie tak robi ze bardziej cos czujecie po jednej stronie. Ja czuje doslownie taka kulke jakby (albo kule duza raczej) po jednej stronie brzucha i dziec tez zazwyczaj po tej stronie bardziej szaleje a teraz juz iwem dlaczego ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak w ogole to dzien dobry, ja wstalam pol h temu ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-10-21 o 11:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Zadomowienie
|
Obejrzalam juz polowe Waszych zdjec na poczcie. O mamusiu, jakie wy wszystkie sliczne jestescie!
![]() I fajne macie dzieci, zwierzaki i brzusie oczywiscie, Troche sie uspokoilam bo patrzac na wasze zdjecia juz mi sie nie wydaje ze moj brzuch za malo rosnie. Chyba za bardzo bym chciala miec nie wiadomo jaki brzuchol, a to 'dopiero' 16 tydzien wiec jeszcze sie doczekam. W weekend powybieram jakies swoje zdjecia i tez wrzuce, juz utworzylam sobie etykietke ![]() Anagat, widzialam tez twoje slubne video! Faktycznie caly czas sie usmiechalas i wygladalas bardzo bardzo ladnie i radosnie. Film super zrobiony moim zdaniem, nie widac wogole takiego typowego napiecia u ludzi ktorzy nie lubia byc kamerowani, widac za to duzo pozytywnych emocji ![]() Ide przejrzec menu z mojej pracowej kantyny, bo za chwile uciekam na lancz. Potem pewnie bede dalej ogladac wasze zdjecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a później foteliki 9-18 czyli na parę lat starcza, są tez 9-36 , ale to ponoć trochę mniej bezpieczne. A co do dwóch wózków to nie ma potrzeby mieć jednocześnie w domu głębokiego i spacerówki, bo głębokim to maks do 6 miesięcy chyba pojeździmy.Dzieciaczki rosną, chcą siedzieć i widzieć wszystko , bo na leżąco zaczyna być nudno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też słyszałam takie opinie, ale szczególnie jeśli chodzi o wagę (podobno są one cięższe, bo mają bardziej skomplikowany stelaż, podobnie będzie chyba z tymi 2w1). Także myślałam że chodzi o to by kupić osobno głęboki (prostszy i mniej drogi bo służy krócej) i osobno spacerówkę (lepszą i droższą) plus fotelik. Mi by się przydał lekki wózek (bedę miała do pokonania trochę schodów), ale nie mam miejsca na dwa (nawet w piwnicy). Ja chyba kupię 3w1 ale będę szukała z takim fotelikiem, żeby pasował do bazy i samochodu (trzymanie fotelika pasami nie bardzo mnie przekonuje). Jeżdżę samochodem bardzo dużo (po mieście i do Rodziny, która mieszka w innym mieście). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.