|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
Naprawdę tak obserwujesz okna sąsiadek i to, w co się ubierają? Zawsze mnie śmieszyły takie rywalizacje. Skoro tak im się podobają Twoje okna, to niech sobie kobieciny zrobią podobne, co z tego. W tamtym roku również zaczęłam chodzić w płaszczu i choć wytężam umysł to za cholerkę nie potrafię sobie przypomnieć, czy przypadkiem któraś z sąsiadek nie zaczęła też tak chodzić po mnie. Albo posiadanie zwierząt... wszyscy z moich sąsiadów (ja również) od dawna mieli psy, oprócz jednej rodziny. Jakiś czas temu ta rodzina też wzięła sobie psy i nigdy w życiu bym nie pomyślała, że zrobili to z zazdrości Mało tego... cała nasza kamienica zamawia w tym samym czasie ziemniaki na zimę a zaczęło się od tego, że my zamawialiśmy, w dodatku sami załatwiliśmy sąsiadom ziemniaki w tamtym roku... Niektóre pomysły zwyczajnie się podchwytuje i nie ma w tym nic dziwnego. Nawet nie wiem, czy takie zachowania, które opisujesz można nazywać nie posiadaniem własnego stylu. Albo nie znam dobrze tej sytuacji, albo po prostu za dużo obserwujesz i widzisz takie pierdółki, na które wiele osób nigdy nie zwróciłoby uwagi Nawet jeśli ktoś się na Tobie wzoruje (bo sytuacje, które przytoczyłaś nie wyglądają na kopiowanie), to chyba nic strasznego.Jeśli chodzi o obchodzenie świąt przez osoby niewierzące, to nie widzę w tym nic złego. Dla mnie jest to również część tradycji, bo przecież oprócz kościoła w świętach chodzi przede wszystkim o spędzanie czasu z rodziną. I miło jest, gdy spotykają się przy jednym stole ludzie, bez względu na wiarę. U mnie w rodzinie jest osoba, która kategorycznie oznajmiała, że ona świąt nie obchodzi, więc żeby jej nie zapraszać... a jej dzieci czuły się wyobcowane. To dopiero było dziwne dla reszty rodziny, bo nikt przecież tej osobie nie wciskałby opłatka w dłoń ani nie kazał iść do kościoła, chodziło o zwyczajne bycie ze sobą w dniach, w których przeważnie ma się czas dla rodziny, bo mało kto idzie wtedy do pracy.
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-10-20 o 21:10 |
|
|
|
|
#3632 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3633 | ||||||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Noszenie płaszcza - faktycznie, ogromna rzadkość. Na pewno każda dziewczyna nosząca płaszcz zimą (czyli na moje oko co druga) ściągnęła ten pomysł od Ciebie. Cytat:
Cytat:
Mnie dziwi za to Twoje zachowanie. Narzekasz na te sąsiadki, a jesteś wcale nie lepsza od nich - gapisz się ludziom w okna, podpatrujesz, co mają i zupełnie normalne sprawy interpretujesz jako ściąganie od Ciebie Faktycznie, chodzenie w płaszczu albo kupno ziemniaków to taka rzadkość, że na pewno w życiu by na to nie wpadli, gdyby nie Ty |
||||||
|
|
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
O tak, nie znosze niewychowanych facetów.
W grupie na studiach mam sporo chłopaków i mało który przepuszcza w drzwiach, wręcz bym powiedziala, ze nieliczni to robią. Ok, nie karzę im czekać nie wiadomo ile az dziewczyna podejdzie, czy przepuszczać wszystkich, ale jak jest sytuacja, ze idzie 5 facetow, miedzy nimi dziewczyna, a oni pchają sie pierwsi to po prostu brak mi słów. Takich sytuacji jest wiele, zero dżentelmeństwa. I moze dziwna jestem, ale juz na wstepie większości tych facetów nie polubiłam.
|
|
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie planowanie np przez gazownię przeglądu instalacji w mieszkaniach w godzinach 12-14, kiedy większość ludzi jest w pracy. Wczoraj wywiesili takie zawiadomienie u mnie na drzwiach od klatki, na końcu było napisane "prosimy o poważne potraktowanie naszej prośby i udostępnienie mieszkań i piwnic" więc wieczorem pod spodem dopisałam "prosimy o ustalenie poważnej godziny"
![]() Niech przyjdą o godzinie 7 rano kiedy jeszcze jestem w domu i szykuję się do pracy, bardzo chętnie wtedy udostępnię im mieszkanie
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#3638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I nie zapominajcie o suszarce obrotowej - pewnie była robiona na zamówienie i w żadnym sklepie nie można jej dostać, więc zawistni sąsiedzi postanowili perfidnie skopiować ten jakże świetny pomysł
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-10-20 o 22:22 |
||
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jesteście złośliwe
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie tez to wkurza ze robią to wtedy kiedy jestem w pracy ale z drugiej strony nie rozumiem tego oburzenia, To też są ludzie pracujący, to jest ich praca i też zapewne woleliby ją wykonywać w normalnych godzinach jak wiekszość ludzi. Oni raczej nie chodzą o 10 czy 14 dla przyjemności albo ze złośliwości tylko dlatego że pracują w takich godzinach. Za robienie nadgodzin po 16 pewnie nikt im nie zapłaci
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Z Bydgoszczy
Dziwi mnie to, że ludzie się mnie pytają czemu do pracy nie wracam tylko z dzieckiem w domu siedzę. A skoro mam wychowawczy do czerwca 2012 to po co mam go skracać i wracać?
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pracuję od 8.30 do 17.30 więc cały dzień mnie nie ma, w ten sposób żaden pan z gazowni czy inkasent nie zastanie mnie w domu. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-10-20 o 22:34 |
|
|
|
|
#3643 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem czy pracują do 14 czy do 16
jasna sprawa, wszyscy pracujemy i powinny być jakieś kompromisy, np u nas jest zawsze dodatkowa wizyta w sobotę. Ale wyobraź sobie że czasami ludzie mają i o to pretensję - najpierw warczą że ktoś zarządza kontrolę w ciągu dnia, kiedy oni pracują, a potem że śmie przychodzić w sobotę jak wypoczywają z tym oburzeniem nie było bezpośrednio do Ciebie tylko tak ogólnie, bo znam ludzi którzy tak właśnie się zachowują i okrutnie mnie to dziwi |
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Co mnie dziwi?
Zawiść bez powodu. Właśnie jej doświadczam i nie jest miło.
|
|
|
|
#3645 |
|
BAN stały
|
Zdziwiło mnie dzisiaj zachowanie koleżanki z roku, która pyta pełna przejęcia, dlaczego moja kumpela nie jest smutna, że przecież jej chłopak jest nad morzem. Kumpela odpowiedziała, że czemu ma popadać w jakieś załamania, za 3 tygodnie się zobaczą, że takie jest życie, a póki co korzysta z czasu wolnego i chodzi na koncerty. Na to koleżanka, że jak tak można, ze powinna się rozpłakać, żeby facet nie wyjeżdżał tak daleko do pracy
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weźcie nawet nie oglądajcie takich filmów, bo potem popaprańce, żeby miec oglądalność będą takie nagrywac. Ja tego nie widziałam, ale sam opis mówi wiele. |
|
|
|
|
#3647 | ||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
?Niech się boją, co wrażliwsi niech się nabawią nerwicy czy czego tam jeszcze, znienawidzą szkołę, bo taki młody nauczycielek musi pokazać co to nie on? ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
Gdyby chodziły w dokładnie takich samych płaszczach to bym przyznała rację, ale żew płaszczach? Toż to nie wielka osobliwość.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2011-10-21 o 07:50 |
||||
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mnie zmroziło, nie mogę obejrzeć do końca A ten dzieciak przeżył?
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Co Ty, po przejechaniu przez dwie ciężarówki? Zmiażdżyło ją w pół. Na wp.pl był ten filmik i artykuł .W szpitalu stwierdzili śmierć mózgową.
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pitolę... A swoją drogą - zastanawiam się teraz co w ogóle robił dwuletni dzieciak sam, w miejscu, gdzie jeżdżą ciężarówki tam i z powrotem?? Cała sytuacja jest chora, ale wynika chyba z niej, że rodziców to nawet w pobliżu nie było, skoro nikt dziecku nie pomógł. No kto jak kto, ale rodzice to by się chyba rzucili na pomoc jako pierwsi
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-10-21 o 08:31 |
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza ciężarówka przejechała po niej przednimi kołami, zatrzymała się na chwilę i zaraz dalej pojechała, miażdżąc ją tylnymi kołami. Druga ciężarówka zrobiła to samo. A co najlepsze, dopiero któraś z osób przechodzących tamtędy, odciągnęła ją na bok. Kierowca tłumaczył, że dla niego lepiej będzie, jak ona umrze, bo wtedy będzie musiał zapłacić mniejszą karę, niż gdyby ona przeżyła. Szok
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choinka, lampki, ozdoby, kolacja - tak, nikt mi się nie każe dzielić opłatkiem i śpiewać kolęd ku chwale Jezusowi.
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo jest równouprawnienie albo siedzisz w domu sprzątając i gotując obiady, ale za to dżentelmeni całuję Cię w łapkę i przepuszczają w drzwiach. I podsadzają na konia, kiedy wybierasz się na przejażdżkę.
|
|
|
#3654 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Cytat:
Lub jeśli się jest ateistką, nie widzę sensu rozgłaszania tego wszem i wobec, a później ozdabiania mieszkania na całego. A sąsiadka, zapytana, po co wiesza te ozdoby, jeśli jest ateistką, odpowiedziała: ''Bo mi się podobają.'' ![]() rickybobby, tak jak napisałam: owszem, kiedyś, mówiła, że ubiera choinkę dla syna, bo był mały, itd, więc to zrozumiałe. Teraz syn ma prawie 18. Ale ona nie potrafi odpowiedzieć na pytanie, dlaczego to robi. Że jej się podoba, to nie jest odpowiedź.
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-10-21 o 11:39 |
||
|
|
|
#3655 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3656 |
|
|
Z tym różańcem bym się nie zdziwiła
![]() Resztę traktuję z przymrużeniem oka Przecież nie polecę się kłócić. Po prostu nie spotkałam się z czymś takim
|
#3657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi to nie przeszkadza, ale dziwi mnie że jedna grupa poucza czasami drugą a wcale nie jest lepsza (dla ścisłości, nie mam nic personalnie do jednych i drugich, ich sprawa) nie wiem, to tak żeby sobie nastrój poprawic? ![]() mm444, masz rację, może w takim razie supermarkety bezczeszczą symbole religijne i powinni tego zakazac?
Edytowane przez Tygrysiak Czas edycji: 2011-10-21 o 10:56 |
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Mało tego, według niektórych katolików, ten bałwan i bombki są lekko pogańskie i odciągają od istoty Bożego Narodzenia, jaką jest obchodzenie świąt podczas uroczystości religijnych.
Ateista może się obwiesić lampkami choinkowymi, bo mu się podoba klimat tego święta, co go wcale nie czyni udawanym katolikiem. Mi się podoba kształt świecznika zwanego menorą, ale nie jestem wyznawcą religii mojżeszowej
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie, ja zawsze myślałam ze istotą i symbolem bożego narodzenia jest dzielenie się opłatkiem i 12 potraw na stole.
Choinka i ozdoby na początku nie były akceptowane przez kosciół, dopiero stosunkowo niedawno odwołano się do tego jak do symboliki rajskiego drzewa, co moim zdaniem i tak niewiele ma wspólnego stricte z bożym narodzeniem, ale ja się nie znam to tylko moje odczucia. Natomiast bałwanki i gwiazdki i lampki zawieszam, bo kojarzą mi się z zimą, robię to pierwszego dnia zimy. Sorry katolicy nie mają na to patentu
|
|
|
|
#3660 | |
|
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Naprawdę tak obserwujesz okna sąsiadek i to, w co się ubierają? Zawsze mnie śmieszyły takie rywalizacje. Skoro tak im się podobają Twoje okna, to niech sobie kobieciny zrobią podobne, co z tego. W tamtym roku również zaczęłam chodzić w płaszczu i choć wytężam umysł to za cholerkę nie potrafię sobie przypomnieć, czy przypadkiem któraś z sąsiadek nie zaczęła też tak chodzić po mnie. Albo posiadanie zwierząt... wszyscy z moich sąsiadów (ja również) od dawna mieli psy, oprócz jednej rodziny. Jakiś czas temu ta rodzina też wzięła sobie psy i nigdy w życiu bym nie pomyślała, że zrobili to z zazdrości 
nie na pewno nie,to sąsiedzi podkradają pomysły

?