|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII
Witam drogie PMki
![]() Gratuluje tym PM którym zostało już tylko pół roku do tego dnia ![]() Cytat:
![]() Konflikt z Tż zażegnany ale ma niedosyt bo jak jestem zła to lubię trajkotać jak najęta i wczoraj Tż jak zadzwonił to sie nasłuchał trochę. Przeprosił ale samo przepraszam tu nie wystarczy, niech się trochę zacznie starać to w końcu będzie tak jak trzeba. Co do brania rutinoscorbinu przed okresem to powiem wam ze u mnie zadziałało, brałm go po 2,3 tabletki ok 2 tygodnie przed okresem a okres pojawiał sie tydzien po weselu. Moja znajoma która pracuje w aptece mówiła ze nie zawsze może zadziałać ale polega to na tym że rutinoscorbin zwęża sciany naczyn krwionośdnych przez co okres może pojawić sie później.
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie hehe mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mi
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
bierzcie i jedzcie z tego wszyscy
![]() Cytat:
a fakt, ja uwielbiam domowe słodkości |
|
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
U nas także błogosławieństwo jest u młodej...
|
|
|
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje dla Was dziewczynki! Ehh czas jednak szybka leci! ![]() Ja wpadłam tylko pogratulować i życzyć miłego weekendu, bo do mamusi spylam, żeby mnie troszkę podtuczyła! Buziaki i do niedzieli
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze takie pytanko ile wódki liczycie na osobe??
|
|
|
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
Standardowo liczy się 0,5l na głowę jak się nie mylę
|
|
#488 |
|
Wtajemniczenie
|
Spoko, spoko :P Mam prawie 100% pewności, że niespodzianek nie będzie
![]() Błogosławieństwo u nas również odbywa się w domu PMki, przed wyjściem do kościoła. Nena, a ja tak nie w temacie - z jakiej okazji zrobiłaś ten torcik? Wygląda pysznie!!!!!!! ![]() Wiecie co Wam powiem - cieszę się, że podpisaliśmy umowę z naszym studio foto-video na początku tego roku. Właśnie wprowadzili nowy cennik i nieźle wywindowali swoje stawki. Tak więc wczesne planowanie górą!
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Seagirl ja jakbym miała 3 mies do ślubu to bym już żyła w stresie ![]() śliczna ta sukni Papilio jest misiak dosyć krzywo wycięte te kartoniki czy to tylko tak na próbę? Mi się podobają te: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1319114034 paulinka jak zobaczyłam ten filmik w minucie 2:30 myślałam, że padnę jamee ja mam w umowie info, że ma foto zezwolenie na robienie zdjęć więc jestem spokojna. Na twoim miejscu bym nie była, ale może lepiej nie siać paniki. Może nie będzie tak źle jak się to teraz wydaje. Oby efekt końcowy był zadowalający - miejmy nadzieję. Brydzia to my jesteśmy z podobnych okolic, bo ja z M-ce ale na razie jeżeli chodzi o fryzjera lub makijażystkę to nie szukałampatiss mi się podoba takie przystrojenie kościoła - widziałam właśnie na wątku od pmki fioletowej. I ile ci powiedzieli za taki wystrój? zubi i kindzia ja to jeszcze nigdy w życiu nie spałam sama w domu. Zawsze mam jakieś schizy i jak już nadejdzie taki moment, że będę zmuszona być sama całą noc, to chyba nie zmrużę oka. Ja wszystko słyszę w nocy z podwójna siłą. Strach ma wielkie oczy nena ty zawsze takie fajne rzeczy wynajdujesz na tym necie. Gdzie kopiłaś kurtkę jeśli można wiedzieć? Jak na all, to u jakiego sprzedawcy? aha juz wiem, new look. Mamy ten sklep to muszę look'nąć tam któregoś dnia
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
My będziemy liczyć 0,5 l na osobę... bo chyba tak sie powinno liczyć...
|
|
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
Nena1984 a możesz się pochwalić przepisem?
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
nena
uwielbiam tort czekoladowy ![]() My liczymy0.5l na osobę dorosła. Mi się fotografowie nie będą kręcili po domu bo do fryzjera idę do salonu. Ze mną będzie pani a u TŻ będzie robił zdjęcia jej mąż. Ale już sama nie wiem niedługo mamy iść podpisać aneks do umowy z konkretnymi godzinami.
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Ja policzyłam litra na głowę z poprawinami.+ 3 litry napojów.
Tylko nie wiem ile wina liczyc...?? |
|
|
|
#495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny postanowiłam zacząć prowadzić notatnik związany ze ślubem. Już sobie upatrzyłam cosw stylu notatniko-kalendarza plus kieszonka na kartki oraz z osobną książeczką na nr telefonów. Dodatkowo oznajmiłam TŻtowi, że musimy obgadać wszystkie związane sprawy z weselem i ślubem. Oczywiście stwierdził, że on ma wszystko w głowie i nie potrzebuje tego spisywać. No, ale ja (po szkoleniu na naukach przedmałżeńskich) wprost powiedziałam, że ja tego potrzebuję i chcę by przy tym był. Zastosowałam jasny, klarowny i logiczny przekaz - zadziałało
No tylko wczoraj były mecze w tv i powiedziałam, że zrobimy to w weekend - taka dobra jestem ![]() Cytat:
![]() 0,5 l na głowę.
|
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
My się długo nad tym zastanawialiśmy, ale TŻcik wymyślił w końcu, że najrozsądniej będzie kupić 2 butelki 0,5l na trzy osoby, czyli innymi słowy liczymy 1l na 3 osoby. I chyba przy tym już zostaniemy. Wybraliśmy też już na markę i na 99% będzie Nemiroff. Oprócz wódki na weselu będzie tez wino w trzech rodzajach, kolorowe drinki i pewnie jakiś bimberek na stole wiejskim. Zaznaczam, że mamy też poprawiny, ale nie planujemy specjalnie więcej wódki kupować z tej okazji, myślimy, że spokojnie wystarczy to, co zaplanowaliśmy.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-10-21 o 11:29 |
|
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To bylo dobre! My mamy 0,7 na dwie osoby (wliczajac dzieci, wtedy wiadomo vodka dla doroslych)na 1 dzien plus troche jeszcze dokupimy na poprawimy.
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych- na FB pojawiła się nowa kolekcja sukni ślubnych Very Wang
http://www.facebook.com/media/set/?s...7876468&type=1
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do błogosławieństwa to u nas jest u Panny Młodej w domu. Wódki planujemy 0,5 litra na głowę.
|
|
#501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koszt to 400 zł z tego co pisała mi PMka od której sa te fotki to ja to wyszło 250 zł z tym, że podzielili to jeszcze na 2 pary wiec zaplacili 125 zł... Mam nadzieje, że my też nie będziemy jedyni więc może coś taniej będzie.. |
|
|
|
|
#502 | |
|
Raczkowanie
|
DOKŁADNIE
Cytat:
zdecydowalismy na 100% ze wodki u nas nie bedzie, ale beda inne alkohole.mam pytanie wie moze któraś z was jak na szydełku zrobic aniołka ??? pomyslalam ze skoro mam czas i bym sie nauczyla to moge zrobic w podziekowaniu dla gosci?
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
tenebrosko kilka stron temu pisałam w sprawie tego papieru który ja kupiłam na głębokiej znalazłam go na allegro babka ma papiery tej firmy DCP http://allegro.pl/papier-dcp-120g-ec...844009277.html tutaj jest cena 32 zł za 250 arkuszy więc cenowo wychodziło opłacalnie kupić na sztuki w Lublinie. o większej gramaturze jest w podobnych cenach więc myślę że w sklepie też powinno być cenowo jakieś 30 -40 gr za arkusz
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- woooow zaczyna się u mnie przejaśniać nawet jakieś słoneczko się przebija przez chmurki
|
#504 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My tak z TŻtem siębie nawzajem nazywamy. Strasznie lubie to okreslenie.Cytat:
Cytat:
W sprawach śłubnych to cały czas pracuje nad zaproszeniami. Mam problem z polskimi znakami w czcionkac bo w wiekszosci intersujacych mnie czcionek tych znaków nie ma. Druga problematyczną sprawa sa koperty z kalki, spotkałyscie się może z takimi kiedys? A tak wogole to własnie wysłałam kolejne CV. Trzymajcie kciuki żeby tym razem wypaliło. |
||||
|
|
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to jest trochę stuningowana wersja tego przepisu http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/Marcello.html - ale wczoraj wieczorem próbowałam zrobić biszkopty i nie wiem czemu, ale mi z tego przepisu nie wyszły. Więc zrobiłam po swojemu - 3 biszkopty czekoladowe (takie zwyczajne,mam przepis od babci - zawsze wychodzą: - 3 jajka trzeba zważyć na wadze i zapamiętać wynik - zważyć tyle samo cukru (zwykły biały plus jedna torebka waniliowego), co ważą jajka - następnie jajka zmiksować z cukrem na parze - ja gotuję niewielką ilość wody w garnku, na to kładę drugi, mniejszy garnek z jajkami i cukrem - tak aby nie dotykał wody i miksuję - wychodzi puszek - potem na misce wagi wsypać dwie płaskie lyżki mąki ziemniaczenej, dwie łyżki kakao, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia i dopełnić mąką pszenną tak, aby całość ważyła tyle co zapamiętany wynik - wymieszać - następnie po łyżce tego zmieszanego proszku wsypywac do zmiksowanych jajek i dokładnie ale bardzo delikatnie mieszać tylko w jedną stroną, żeby nam masa nie opadła. Po wymieszaniu przelewamy masę do tortownicy i pieczemy - w temp. 180 stopni, około 30 minut - do suchego patyczka potem pieczemy tak samo drugi biszkopt. Można zrobić też 3 - ale wtedy będzie bardzo wysoki, ja zrobiłam dwa - z tym że jeden mi mocno wyrósł i przekroiłam go na 3 części Gdy mamy już biszkopty - kroimy je na pół, nasączamy (ja to robię sokiem pomarańczowym wymieszanym z wódką/rumem itp) i przekładamy kremem i dodatkowo dwie warstwy jakimiś owocami (ja użyłam wiśni) krem czekoladowy zrobiłam z przepisu umieszczonego na blogu i jeszcze zrobiłam krem waniliowy (zawszę się boję, że zabraknie mi na dekoracje) - masło, cukier puder do smaku, aromat waniliowy utarte w donicy po przełożeniu i wysmarowaniu wierzchu i brzegów czekoladowym kremem na wierzch wylewamy polewę czekoladową (moze być gotowa ze sklepu), ja swoją zrobiłam z czekolady i mleka i posypałam startą gorzką czekoladą. No i tyle
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-10-21 o 11:50 |
||
|
|
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewno cos w adresie sie pokrecilo wysle ci jeszcze raz na Pv
|
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze poczekać aż moj informatyk wróci, ale prawdopoodobnie to wina ilości zdjęć jakie wklejam... |
|
|
|
|
#508 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
u mnie za oknem brzydko i ponuro nie chce sie nigdzie wychodzić Cytat:
![]() Co do błogosławieństwa to u nas jest tak że najpierw jest u TŻ błogosławieństwo a potem u Panny młodej jeszcze ![]() Co do alkoholu to my kupujemy po 0,5 na osobę
|
|
#509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
widzę, że na stronie VW tej kolekcji jeszcze nie ma, jest kolekcja na wiosnę 2012 i nic mnie nie zachwyciło, chyba jej się pomysły skończyły ![]() dorwałam polską wersję czcionki Scriptina, jakbyś była zainteresowana to mogę przesłać |
||
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba skorzystam z przepisu i zrobię jutro.My liczymy 0,5l na osobę.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

Ta dam! 

Buziaki i do niedzieli

ale na razie jeżeli chodzi o fryzjera lub makijażystkę to nie szukałam

No więc podnoszę swoją i patrzę, a tam nieogolone pachy