Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 11:57   #511
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII

Dziewczyny ja za wami nie nadążam.
Mam pytanie czy posiadacie jakieś fajne proste szablony na pudełeczka. Zaproszenia zamawiamy (już wybraliśmy)A postanowiliśmy pudełeczka i winietki zrobić sami. Mam młodsze rodzeństwo, więc mi pomorze.
Szukam szablonu krzesełka i ewentualnie innych prostych szablonów, gdzieś na wątku ktoś wstawiał taki szablon krzesełka to chyba u was kiedyś widziałam.
Jeśli któraś posiada do proszę o PW, to wtedy podam maila.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:58   #512
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość

W sprawach śłubnych to cały czas pracuje nad zaproszeniami. Mam problem z polskimi znakami w czcionkac bo w wiekszosci intersujacych mnie czcionek tych znaków nie ma. Druga problematyczną sprawa sa koperty z kalki, spotkałyscie się może z takimi kiedys?

A tak wogole to własnie wysłałam kolejne CV. Trzymajcie kciuki żeby tym razem wypaliło.
tez am ten problem z czcionkami nie ma polskich znaków a jak gdzieś znajdę to po 120 dolarów za licencje
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:00   #513
halunia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny u mnie za oknem brzydko i ponuro nie chce sie nigdzie wychodzić

Spytaj się może Zubi89 bo ona robiła sobie parasolkę na szydełku to może wie tez jak aniołka zrobić

Co do błogosławieństwa to u nas jest tak że najpierw jest u TŻ błogosławieństwo a potem u Panny młodej jeszcze

Co do alkoholu to my kupujemy po 0,5 na osobę
włąsnie Zubi pamiętam jej parasolke dzieki
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:08   #514
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hmm nie wygląda mi to na kolekcje ślubną, żadnej białej sukni - jedna czarna wpadła mi w oko.
widzę, że na stronie VW tej kolekcji jeszcze nie ma, jest kolekcja na wiosnę 2012 i nic mnie nie zachwyciło, chyba jej się pomysły skończyły
Fakt, kolorystycznie na suknie ślubne to nie wygląda, może chciała jakiś nowy trend wprowadzić Ale nazwali to tak, nie inaczej...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:09   #515
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
tenebrosko kilka stron temu pisałam w sprawie tego papieru który ja kupiłam na głębokiej znalazłam go na allegro babka ma papiery tej firmy DCP http://allegro.pl/papier-dcp-120g-ec...844009277.html tutaj jest cena 32 zł za 250 arkuszy więc cenowo wychodziło opłacalnie kupić na sztuki w Lublinie. o większej gramaturze jest w podobnych cenach więc myślę że w sklepie też powinno być cenowo jakieś 30 -40 gr za arkusz

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

woooow zaczyna się u mnie przejaśniać nawet jakieś słoneczko się przebija przez chmurki
O, dzięki za informację, to tym bardziej odwiedzę ten sklep na Głębokiej. Gdyby było 30-40 gr za arkusz, to byłoby rzeczywiście bardzo opłacalne W innym sklepie papierniczym płaciłam za grubszą gramaturę po 2zł za arkusz, więc absolutnie by mi się to nie opłacało, ale takie ceny jak piszesz to co innego.

No i właśnie, słonko wyszło, od razu chce się żyć. Zaraz idę pozałatwiać kilka spraw na mieście.

Cytat:
emmm..w zasadzie to z żadnej, ale dostałam kilka dni temu od koleżanki z włoch taką kilogramową grubą gorzką czekoladę i trzeba było coś z nią zrobić
Rozumiem, myślałam, że szykuje się jakaś specjalna okazja. A ten przepis na biszkopt chyba najbardziej zakręcony, jaki słyszałam, niemniej jednak nie omieszkam wypróbować - jak tylko kupię sobie na nowe domostwo wagę kuchenną Chociaż najbliższa okazja będzie już 10 listopada

Co do wódki, to na razie był taki pomysł, żeby zrobić razem z pozostałymi PMkami (kicia, Jagodzia, Chatka) zamówienie hurtowe w Leclercu, podobno to taniej wychodzi niż w hurtowniach, tak Jagodzia pisała. Trzeba będzie po Nowym Roku obadać sprawę i oczywiście gdybyś chciała się dołączyć, to any problemos Mam nadzieję, że nasz niecny plan zadziała. A jak nie to drugi pomysł jest taki, żeby jechać po Nemiroffa na Ukrainę
Stary 2011-10-21, 12:14   #516
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:
tez am ten problem z czcionkami nie ma polskich znaków a jak gdzieś znajdę to po 120 dolarów za licencje
No własnie! Ceny straszne!

Dziękuję nena za propozycje ale bardziej intersują mnie czcionki z serii Zaner coś jak w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (49,4 KB, 28 załadowań)
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:15   #517
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Rozumiem, myślałam, że szykuje się jakaś specjalna okazja. A ten przepis na biszkopt chyba najbardziej zakręcony, jaki słyszałam, niemniej jednak nie omieszkam wypróbować - jak tylko kupię sobie na nowe domostwo wagę kuchenną Chociaż najbliższa okazja będzie już 10 listopada
hehe, u mnie też 10 listopada przecież zapomniałam juz

Cytat:
Co do wódki, to na razie był taki pomysł, żeby zrobić razem z pozostałymi PMkami (kicia, Jagodzia, Chatka) zamówienie hurtowe w Leclercu, podobno to taniej wychodzi niż w hurtowniach, tak Jagodzia pisała. Trzeba będzie po Nowym Roku obadać sprawę i oczywiście gdybyś chciała się dołączyć, to any problemos Mam nadzieję, że nasz niecny plan zadziała. A jak nie to drugi pomysł jest taki, żeby jechać po Nemiroffa na Ukrainę
chętnie bym dołączyła, jeśli mogę - a dziewczyny też chciałyby nemiroffa??
z ukrainy nie da rady, bo można przywieźć tylko litr mocnego alkoholu na głowę, a dokładnie sprawdzają na granicy

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:16   #518
Nattiv
Zakorzenienie

Nena Masz może jakiś fajny przepis na ciacha W-Z? Próbowałam już wiele, ale nigdy nie wyszło tak jak trzeba

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:17   #519
gamariel
Raczkowanie

Ale pędzicie z wątkami, nie ogarniam
gamariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:22   #520
Chatka
Wtajemniczenie

Hej!

Wszystkim, którym zostało pół roku -

tenebroska, 9 miechów
Nasze będzie dokładnie w dniu wyjazdu do Pragi

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
moj Brat jest bardzo fajnym i dobrze wychowanym chlopakiem w porownaniu z Jeg kolegami ..(3 gimnazjum sie klania..) i jest bardzo dobry dla wszystkich, wiec nie chce zeby w przyszlosci jakas wredna baba wykorzystywala jego dobroc A poza tym uczę Go, ze ma szanowac kobitki i byc szrmancki! no i otwiera mi grzwi, przepuszcza pierwszą, takze mlody dżentelmen z Niego a ja jako stara siostra wiem czego sama oczekuje od Facetow

a co do kamerzysty, to zapomnialam, ze nie robisz w Warszawie myslalam, ze pomozesz kolezance w wyborze
No to rzeczywiście pięknie Go wychowujesz, ja uważam, że w każdej rodzinie powinna być przynajmniej jedna dziewczynka i 1 chłopiec, żeby się uczyli nawzajem, jak się odnosić do płci przeciwnej
Pomóc bym chciała, ale widzisz, ja jednak ślubna lubelanka

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Te buty są firmy Visconi. Znalazłam ich stronę: http://visconi.pl/index.php

A poniżej zdjęcia Kiepskiej jakości, ale mniej więcej widać.
Fajnie wyglądaliście i piękna z Ciebie dziewczyna!

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co myślicie o takich?
http://www.bialebuty.com.pl/A_1555_P...5_cm-2459.html

Mi się marzy bukiet z bordowych róż, a może też dać taki mocny akcent na stopach? Będę jak Scarlet O'Hara.
Podobają mi się, ale nie pasuje mi ten plastikowy obcas... Uważam, że jak się robi takie buty, to obcas powinien być też obciągnięty tym samym materiałem, bo te plastikowe nigdy nie będą identycznego koloru, no i... ja bym tak po prostu nie chciała

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja jeszcze wróciłam z linkiem
http://www.bialeinspiracje.pl/?page_id=43
fajne zestawienia kolorystyczne

pomyślałam zwłaszcza o Chatce
ooo, kochano mojo śliczne, zapisuję sobie

Zdecydowanie miała dziewczyna "coś niebieskiego"

Cytat:
ładna fryzurka nowej pani clooney - dla dziewczyn marzących o warkoczu
Oo, ślicznie to z przodu wygląda Szkoda, że na moich cienkich włosach to pewnie nie wyjdzie.... Z tyłu mniej mi się podoba, ale przód super! Ale nic, zapisuję, będę próbować Dzięki

Cytat:
A mam pytanko do dziewczyn które mają w pakiecie u fotografa że relacja zaczyna się od przygotowań. Więc od którego momentu już będzie wam towarzyszył: u fryzjera, makijażystki a może dopiero przy zakładaniu sukni welonu itp?
Nasi powiedzieli, że mogą być od samego rana, odkąd chcemy A ja chcę mieć full reportaż z całego dnia, więc niech będą jak najwcześniej i niech cykają ile wlezie Normalnie sama bym się tym zajęła, ale obawiam się, że mogę być tego dnia trochę zajęta, więc idealnie, że będą cały czas

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Znowu wyjdę na drętwą, bo mnie to w ogóle nie śmieszy i nie lubię takich klimatów.

Laseczki, teraz nie w temacie. Dostałam propozycję zrobienia kursu podstawowego na strażaka-ratownika OSP. I nie powiem jara mnie to, przez TŻta właśnie i wiem, że nie będę z tym kursem w domu na dupie siedzieć, tylko czynnie brać udział w różnych akcjach. Czy to nie jest jakieś dziwaczenie z mojej strony, bo baba jestem, a moja rodzona matka jak się o tym dowiedziała to powiedziała swoje zdanie i mnie zdołowała... Wiem, ona patrzy w przyszłość i pewnie się martwi, że mogłoby mi się coś kiedyś gdzieś stać. Ale ja tego nie robię, żeby się pokazać, ale mnie to po prostu interesuje. No i tym oto sposobem pasja mojego przyszłego męża stała się moim zainteresowaniem, bardzo dużym zainteresowaniem!
E, mnie też nie bawią takie klimaty, więc niech też będę drętwa, trudno

Kochana, uważam, że jeśli takie są Twoje zainteresowania, to leć za tym, czemu nie! Podziwiam Cię za odwagę, ale widać od razu, że pasujecie z TŻtem do siebie, skoro nawet taką niebezpieczną pasję dzielicie ze sobą Długo trwa taki kurs?

nena, aaaaaaaaale fajne ciacho, aż mi śliny naszło! I faktycznie wygląda jak Pac-man

Talaaa, mi się ze zdjęć bardziej pierwsza podoba, drugiej też nie mogę sobie jakoś wyobrazić Ale widzę, że to jeszcze nie to, więc szukaj dalej

Marylka, czyli jednak Dominikana, super! Nie mogę się doczekać Waszych ślubnych zdjęć

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
O, dzięki za informację, to tym bardziej odwiedzę ten sklep na Głębokiej. Gdyby było 30-40 gr za arkusz, to byłoby rzeczywiście bardzo opłacalne W innym sklepie papierniczym płaciłam za grubszą gramaturę po 2zł za arkusz, więc absolutnie by mi się to nie opłacało, ale takie ceny jak piszesz to co innego.

Serio taki jest drugi plan? W sumie czemu nie, biorąc pod uwagę, że Rodzice TŻta mieszkają 30km od granicy A badałaś już, jak jest z cenami na Ukrainie w ogóle?
No po nowym roku trzeba to będzie jakoś ogarnąć, ja nie mam w ogóle pojęcia, jaką my w końcu wódkę weźmiemy, musimy w końcu zorganizować to spotkanie Rodziców, ale teraz to już w ogóle nie wiem kiedy, biorąc pod uwagę, że Mama właśnie wróciła do Wawy, a Tata sobie dalej siedzi na wsi Może jak Rodzice Ł. się zimą wybiorą do Wawy, to zrobimy u nas zapoznanie i tyle tego będzie.

Co do tego sklepu na Głębokiej, to szkoda, że dopiero teraz o nim wiem, bo nie wiem, kiedy teraz znów będę w Lbn... a chętnie też bym go odwiedziła.

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:22   #521
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe, u mnie też 10 listopada przecież zapomniałam juz

chętnie bym dołączyła, jeśli mogę - a dziewczyny też chciałyby nemiroffa??
z ukrainy nie da rady, bo można przywieźć tylko litr mocnego alkoholu na głowę, a dokładnie sprawdzają na granicy
Chyba trzeba by jeździć autobusem, i to kilka razy, hehe

Dziewczyny chyba inne marki będą brały, ale mam nadzieję, że przy takiej ilości to nie będzie miało aż takiego znaczenia i na każdą markę dadzą dobrą cenę. Trzeba będzie to wybadać.

Co do polskich ozdobnych czcionek, to ja dysponuję takimi jak w załączniku. Są one ogólnodostępne, ale gdyby którejś się jakaś spodobała i nie chciało jej się szukać, to służę pomocą
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf polskie czcionki ozdobne.pdf (195,6 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-10-21, 12:25   #522
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Nena Masz może jakiś fajny przepis na ciacha W-Z? Próbowałam już wiele, ale nigdy nie wyszło tak jak trzeba
Przez TŻta tez uwielbiam W-Z, bo wcześniej jej nie znałam, ale sama nigdy nie robiłam i chętnie podepnę się pod prośbę Nattiv

Chatka taki kurs trwa 5 dni. Pierwsze 3 dni to są wykłady w PSP (Państwowa Straż Pożarna), 4 dnia jest test sprawnościowy z komora gazową włącznie, a ostatniego dnia egzamin. No i najpierw muszę przejść rutynowe badania lekarskie.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:25   #523
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
oj nie mam, może dlatego, że chyba nigdy dobrej nie jadłam

moje kolczyki już zostały do mnie wysłane, a to oznacza, że za niecałe 2 tygodnie powinny być u mnie. Z rzeczy imidżowych do kupienia zostało mi zatem tylko:
- bielizna
- torebeczka

Robiłam dziś podsumowanie kosztów wesela i zastanawiam się ile kosztują różne rzeczy - bo mam pustą kratkę w kilku miejscach:
- jaki jest koszt mniej więcej bukietu ślubnego, bukietu dla świadkowej
- ile kosztuje wynajęcie busu/autokaru z kościoła na salę??

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:27   #524
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

No i właśnie, słonko wyszło, od razu chce się żyć. Zaraz idę pozałatwiać kilka spraw na mieście.

tak jak nena pisała - jako mieszkancy strefy przygranicznej mamy ustalony limit na przewożenie alko z Ukrainy. Poza tym na Ukrainie nie ma banderol, więc goście mogliby sobie pomyśleć, że wódka jest podrabiana...
Stary 2011-10-21, 12:28   #525
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie mam, może dlatego, że chyba nigdy dobrej nie jadłam

moje kolczyki już zostały do mnie wysłane, a to oznacza, że za niecałe 2 tygodnie powinny być u mnie. Z rzeczy imidżowych do kupienia zostało mi zatem tylko:
- bielizna
- torebeczka

Robiłam dziś podsumowanie kosztów wesela i zastanawiam się ile kosztują różne rzeczy - bo mam pustą kratkę w kilku miejscach:
popatrz sobie na stronkach busów bo często sobie liczą sobie od kilometra ale już powyżej iluś tam km jest stawka ogólna

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:36   #526
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

Autobus wychodzi ok 500 zl u nas z tego co sie orinentuje... placi sie od km plus chyba jakas podstawe?! Bukiet 1200-250 zalezy z czego i gdzie plus dodatkowo kwiaty do kosciola, do domu itd... miej wiecej u mnie tak to jest...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:37   #527
MARGIDA
Wtajemniczenie

Wpadłam się tylko przywitać, nadrobiłam to, co tu naskrobałyście
Wracam do pracki
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:40   #528
tenebrosa
Wtajemniczenie

nena, bukiet to pewnie w zależności od rodzaju kwiatów. W sierpniu siostra koleżanki brała ślub i za bukiet z róż i eustom + bukiet świadkowej i butonierki zapłaciła coś niewiele ponad 200zł, co mnie zszokowało (pozytywnie, bo tanio! ), biorąc pod uwagę, że czasami sam bukiet PMki potrafi kosztować 150zł.

Chatko, ten pomysł z Ukrainą to mi kilka dni temu braciszek podrzucił, ale jak widać niewiele można wwieźć, więc niniejszym pomysł upada :P Chociaż cenowo byłoby to ponoć bardzo opłacalne, acz niewykonalne jak stwierdzam.

U nas stanęło na Nemiroffie, bo po pierwsze: TŻ powiedział, ze kategorycznie nie chce żadnej polskiej wódki, po drugie: od wielu osób słyszeliśmy, że nie ma po niej żadnych skutków ubocznych na drugi dzień, a po trzecie: po konsultacjach rodzinnych też wyszło, że można śmiało stawiać na jakąś ukraińską wódkę (w rozmowie pt. co by tu wziąć zamiast Finlandii).
Stary 2011-10-21, 12:44   #529
Malenka321
Zakorzenienie

u nas błogosłąwieństwo także w domu Pani młodej i tez liczymy 0,5 l na osobę nie zależnie czy dorosły czy dziecko

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:44   #530
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
to jest trochę stuningowana wersja tego przepisu
http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/Marcello.html - ale wczoraj wieczorem próbowałam zrobić biszkopty i nie wiem czemu, ale mi z tego przepisu nie wyszły. Więc zrobiłam po swojemu - 3 biszkopty czekoladowe (takie zwyczajne,mam przepis od babci - zawsze wychodzą:
- 3 jajka trzeba zważyć na wadze i zapamiętać wynik
- zważyć tyle samo cukru (zwykły biały plus jedna torebka waniliowego), co ważą jajka
- następnie jajka zmiksować z cukrem na parze - ja gotuję niewielką ilość wody w garnku, na to kładę drugi, mniejszy garnek z jajkami i cukrem - tak aby nie dotykał wody i miksuję - wychodzi puszek
- potem na misce wagi wsypać dwie płaskie lyżki mąki ziemniaczenej, dwie łyżki kakao, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia i dopełnić mąką pszenną tak, aby całość ważyła tyle co zapamiętany wynik - wymieszać
- następnie po łyżce tego zmieszanego proszku wsypywac do zmiksowanych jajek i dokładnie ale bardzo delikatnie mieszać tylko w jedną stroną, żeby nam masa nie opadła. Po wymieszaniu przelewamy masę do tortownicy i pieczemy - w temp. 180 stopni, około 30 minut - do suchego patyczka
Dzięki Moja Mama piecze tak biszkopt. Tylko ja mam mały problem z tym sposobem - jeszcze nie dorobiliśmy się wagi
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:47   #531
E87
Wtajemniczenie

Ok ja mykam, milego weekendu
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:52   #532
Malenka321
Zakorzenienie

my wódkę załatwiamy już teraz. Myślę, że w następnym tygodniu kupimy bo potem ma być drożej

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-10-21, 12:54   #533
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
u mnie to przeważnie ja mu pokazuje co mi się podoba i czy mu się podoba
Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
My mamy z personalizacją

Seagirl ja jakbym miała 3 mies do ślubu to bym już żyła w stresie

No..3 z kawałkiem;-) Wczoraj sobnie uświadomiłam, a ja nie mogę się stresować bo choruję na nerwicę i mam później ataki strachu i paniki.
Dlatego staram się o tym nie mysleć, tzn myślę i robię przygotowania ale nie nakręcam się w ten sposób że OBoze to już niedługo, co to bedzie, jak to będzie czy wszystko załatwię i nie wkręcam się ze"Boże Wychodze za mąż", bo jak mnie dopadną te ataki to później cięzko z tego wyjsc i by na ślubie trzeba było pogotowie wzywać.
Mam nadzieję że jakos to przezyje, ten okres 3 miesięcy

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
my wódkę załatwiamy już teraz. Myślę, że w następnym tygodniu kupimy bo potem ma być drożej
My kupiliśmy wódkę już przed wakacjami, bo od lipca akcyza już zdrożała.
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:57   #534
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dla lubiacych robic reczne robotki
http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/zobacz/jak-zrobic-gwiazde-froebla
http://www.youtube.com/watch?v=3Uwy0...eature=related
wkleje na dole ten link z przerwami

http://www. spryciarze. pl/zobacz/jak-zrobic-gwiazde-froebla
JA je umiem robić świetna zabawa polecam każdemu

Cytat:
Napisane przez halunia86 Pokaż wiadomość
śliczniutkie

TAk mnie zachecacie ze chyba sama sie zdecyduje na wykonanie takich zawieszek

No nie bądźmy tacy jak pani K beze wole jesc rekoma przynajmniej mam przyjemnosc. Może i ladniej jak zaproszenia sa wypisane ale mam brzdkie pismo to nie bede straszyla i zdam sie na personalizacje

Uf to mnie pocieszylas- ciesze sie i pewnie mamy jeszcze czas

super wieści i az zazdroszcze tej Dominikany prosimy o relacje po powrocie
Kupiłam dzis na allegro te pływaki ( knoty z których mozna samodzielnie wykonać dekoracje płonace) poczekam az przyjda i zdam relacje bo jestem ciekawa jak długo płona i czy jeden wystarczy na całe wesele?
Hehe

Cytat:
Godzina 11.00 - tort zrobiony - REKORD
ekstremalnie czekoladowy tort czekoladowy Wam też przypomina Pac-mana?
komu trochę??
O lol Pac-man można prosić przepis??

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja za wami nie nadążam.
Mam pytanie czy posiadacie jakieś fajne proste szablony na pudełeczka. Zaproszenia zamawiamy (już wybraliśmy)A postanowiliśmy pudełeczka i winietki zrobić sami. Mam młodsze rodzeństwo, więc mi pomorze.
Szukam szablonu krzesełka i ewentualnie innych prostych szablonów, gdzieś na wątku ktoś wstawiał taki szablon krzesełka to chyba u was kiedyś widziałam.
Jeśli któraś posiada do proszę o PW, to wtedy podam maila.
Ja widziałam kilka na necie mogę ci wysłać

Cytat:
Napisane przez halunia86 Pokaż wiadomość
włąsnie Zubi pamiętam jej parasolke dzieki
A umiesz ogólnie szydełkować?? napisz do mnie na PW to ci wytłumacze

Hej dziewczyny

dzis przyszly mi probki zaproszen jak zrobie obiad to je wrzuce

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:57   #535
justyna_g4
Zakorzenienie

My mamy 200 osób z dziećmi i orkiestrą i chcemy kupić 300 butelek wódki. W dzisiajszych czasach zawsze można dokupić jak zostanie mało po pierwszym dniu wiec się nie przejmuję.

U mnie jest tak, ze rodzice Pana Młodego błogosławią go w swoim domu, później jadą do Panny Młodej i tam już oboje błogosławią Parę Młodą.

Wczorajsza rozmowa o sukienkach zainspirowała mnie, żeby przejrzeć ofertę komisu Emmi Mariage. Napisałam do nich czy mają jakąś sukienkę na mój wzrost z tych modeli co mi się podobają. Pani mi odpisała, żebym podała jej numery komisowe i zobaczy w umowach i jak będę chciała to mi ją do Krk sprowadzą. Że ja o tym wcześniej nie pomyślałam. Może dlatego, że jak byłam u nich w salonie to Pani, która tam była nie udzieliła mi żadnej informacji. Podała mi tylko sukienkę o którą pytałam i pomogła przymierzyć. Żadnych propozycji ani nic. Dzięki za pomysł.

A co do butów Jamee to strasznie mi się podobają. Szkoda, że nie są z żądnej sieciówki. Próbowałam znaleźć buty tej firmy gdzies w internecie ale nic z tego.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:01   #536
madzia2306
Zakorzenienie

ja do tej pory nie wiem ile liczyc wódki na głowę, tż mi mówi że litr na osobę a ja mówię że litr na parę... kurna kto wypije litra wódki? a mamy jednodniowe wesele... i w razie czego jest gdzie dokupic wódkę bo mamy dwie stacje benzynowe koło sali i market na przeciwko

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:02   #537
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
A mam pytanko do dziewczyn które mają w pakiecie u fotografa że relacja zaczyna się od przygotowań. Więc od którego momentu już będzie wam towarzyszył: u fryzjera, makijażystki a może dopiero przy zakładaniu sukni welonu itp?
U mnie w umowie jest zapisane, że od zakładania sukni.

Z jednej strony zazdroszczę dziewczynom, które maja już tylko 6 czy mniej miesięcy (gratulacje!). A z drugiej cieszę się, że mam jeszcze zapas czasu, żeby wszystko dograć. Jakby mi ci kamerzyści odpadli 3 miesiące przed ślubem, to bym chyba wpadła w depresję czy coś.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:03   #538
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
No..3 z kawałkiem;-) Wczoraj sobnie uświadomiłam, a ja nie mogę się stresować bo choruję na nerwicę i mam później ataki strachu i paniki.
Dlatego staram się o tym nie mysleć, tzn myślę i robię przygotowania ale nie nakręcam się w ten sposób że OBoze to już niedługo, co to bedzie, jak to będzie czy wszystko załatwię i nie wkręcam się ze"Boże Wychodze za mąż", bo jak mnie dopadną te ataki to później cięzko z tego wyjsc i by na ślubie trzeba było pogotowie wzywać.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

My kupiliśmy wódkę już przed wakacjami, bo od lipca akcyza już zdrożała.
witaj w klubie.. też mam nerwice...

no a z tego co mówili, to akcyza ma iść jeszcze bardziej w górę...

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-10-21, 13:03   #539
Blacky
Zadomowienie

My też pewnie będziemy kupować wódkę w tym roku - żeby koszty się bardziej rozłożyły. Liczymy 0,5 na głowę plus zapas na jakieś konkursy czy coś.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:03   #540
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Chatka taki kurs trwa 5 dni. Pierwsze 3 dni to są wykłady w PSP (Państwowa Straż Pożarna), 4 dnia jest test sprawnościowy z komora gazową włącznie, a ostatniego dnia egzamin. No i najpierw muszę przejść rutynowe badania lekarskie.
No to sam kurs króciutki, myślę, że warto go zrobić i mieć coś takiego za sobą
Też bym chętnie znalazła dobry przepis na WZtki, uwielbiam cholery, ale strasznie trudno jest kupić dobrą, nie suchą.

Cytat:
Wydaje mi się, że kwiaty, to zależy od tego, jakie no i jak skomplikowany ma być bukiet. Ja coraz bardziej myślę o tym, żeby zrobić sama, z pomocą jednej z moich Druhen, bo chcę maxymalnie prosty. Muszę dorwać jakieś hortensje i pokombinować
Natomiast co do busa, to też nie wiem, ile sobie liczą... Ale my chyba będziemy mieć z Big Busa, bo jego właściciel to nasz Gość weselny i najlepszy kumpel Taty TŻta Więc myślę, że nam jakoś taniej odpali busika

Cytat:
Chatko, ten pomysł z Ukrainą to mi kilka dni temu braciszek podrzucił, ale jak widać niewiele można wwieźć, więc niniejszym pomysł upada :P Chociaż cenowo byłoby to ponoć bardzo opłacalne, acz niewykonalne jak stwierdzam.

U nas stanęło na Nemiroffie, bo po pierwsze: TŻ powiedział, ze kategorycznie nie chce żadnej polskiej wódki, po drugie: od wielu osób słyszeliśmy, że nie ma po niej żadnych skutków ubocznych na drugi dzień, a po trzecie: po konsultacjach rodzinnych też wyszło, że można śmiało stawiać na jakąś ukraińską wódkę (w rozmowie pt. co by tu wziąć zamiast Finlandii).
No chyba faktycznie upada, skoro są takie ograniczenia. Ale miejmy nadzieję, że uda nam się takie hurtowe ilości, jakie chcemy dość tanio ogarnąć, jakby było nas 5, to już naprawdę chyba poważnie zniżki dostaniemy

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
No to się nie stresuj, tylko staraj się te strachliwe myśli kierować w pozytywne: jest! już tak niedługo będę żoną, hurra! A jak Cię łapie naprawdę duży stresior, to numer Chatki znasz, zawsze możemy gdzieś wyskoczyć i się wygadasz

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości