|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII
Dziewczyny ja za wami nie nadążam
Mam pytanie czy posiadacie jakieś fajne proste szablony na pudełeczka. Zaproszenia zamawiamy (już wybraliśmy)A postanowiliśmy pudełeczka i winietki zrobić sami. Mam młodsze rodzeństwo, więc mi pomorze. Szukam szablonu krzesełka i ewentualnie innych prostych szablonów, gdzieś na wątku ktoś wstawiał taki szablon krzesełka to chyba u was kiedyś widziałam. Jeśli któraś posiada do proszę o PW, to wtedy podam maila. |
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma polskich znaków a jak gdzieś znajdę to po 120 dolarów za licencje
|
|
#513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nazwali to tak, nie inaczej...
|
|
#515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i właśnie, słonko wyszło, od razu chce się żyć. Zaraz idę pozałatwiać kilka spraw na mieście. Cytat:
Chociaż najbliższa okazja będzie już 10 listopada ![]() Co do wódki, to na razie był taki pomysł, żeby zrobić razem z pozostałymi PMkami (kicia, Jagodzia, Chatka) zamówienie hurtowe w Leclercu, podobno to taniej wychodzi niż w hurtowniach, tak Jagodzia pisała. Trzeba będzie po Nowym Roku obadać sprawę i oczywiście gdybyś chciała się dołączyć, to any problemos Mam nadzieję, że nasz niecny plan zadziała. A jak nie to drugi pomysł jest taki, żeby jechać po Nemiroffa na Ukrainę
|
|
#516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję nena za propozycje ale bardziej intersują mnie czcionki z serii Zaner coś jak w załączniku |
|
|
|
|
#517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam juzCytat:
z ukrainy nie da rady, bo można przywieźć tylko litr mocnego alkoholu na głowę, a dokładnie sprawdzają na granicy |
||
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Nena Masz może jakiś fajny przepis na ciacha W-Z? Próbowałam już wiele, ale nigdy nie wyszło tak jak trzeba
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
Ale pędzicie z wątkami, nie ogarniam
|
|
|
|
#520 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Wszystkim, którym zostało pół roku - ![]() ![]() tenebroska, 9 miechów Nasze będzie dokładnie w dniu wyjazdu do Pragi ![]() Cytat:
![]() Pomóc bym chciała, ale widzisz, ja jednak ślubna lubelanka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
A ja chcę mieć full reportaż z całego dnia, więc niech będą jak najwcześniej i niech cykają ile wlezie Normalnie sama bym się tym zajęła, ale obawiam się, że mogę być tego dnia trochę zajęta, więc idealnie, że będą cały czas ![]() Cytat:
![]() Kochana, uważam, że jeśli takie są Twoje zainteresowania, to leć za tym, czemu nie! Podziwiam Cię za odwagę, ale widać od razu, że pasujecie z TŻtem do siebie, skoro nawet taką niebezpieczną pasję dzielicie ze sobą Długo trwa taki kurs?nena, aaaaaaaaale fajne ciacho, aż mi śliny naszło! I faktycznie wygląda jak Pac-man Talaaa, mi się ze zdjęć bardziej pierwsza podoba, drugiej też nie mogę sobie jakoś wyobrazić Ale widzę, że to jeszcze nie to, więc szukaj dalej ![]() Marylka, czyli jednak Dominikana, super! Nie mogę się doczekać Waszych ślubnych zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
W sumie czemu nie, biorąc pod uwagę, że Rodzice TŻta mieszkają 30km od granicy A badałaś już, jak jest z cenami na Ukrainie w ogóle?No po nowym roku trzeba to będzie jakoś ogarnąć, ja nie mam w ogóle pojęcia, jaką my w końcu wódkę weźmiemy, musimy w końcu zorganizować to spotkanie Rodziców, ale teraz to już w ogóle nie wiem kiedy, biorąc pod uwagę, że Mama właśnie wróciła do Wawy, a Tata sobie dalej siedzi na wsi Może jak Rodzice Ł. się zimą wybiorą do Wawy, to zrobimy u nas zapoznanie i tyle tego będzie. Co do tego sklepu na Głębokiej, to szkoda, że dopiero teraz o nim wiem, bo nie wiem, kiedy teraz znów będę w Lbn... a chętnie też bym go odwiedziła.
|
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny chyba inne marki będą brały, ale mam nadzieję, że przy takiej ilości to nie będzie miało aż takiego znaczenia i na każdą markę dadzą dobrą cenę. Trzeba będzie to wybadać. Co do polskich ozdobnych czcionek, to ja dysponuję takimi jak w załączniku. Są one ogólnodostępne, ale gdyby którejś się jakaś spodobała i nie chciało jej się szukać, to służę pomocą
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chatka taki kurs trwa 5 dni. Pierwsze 3 dni to są wykłady w PSP (Państwowa Straż Pożarna), 4 dnia jest test sprawnościowy z komora gazową włącznie, a ostatniego dnia egzamin. No i najpierw muszę przejść rutynowe badania lekarskie.
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje kolczyki już zostały do mnie wysłane, a to oznacza, że za niecałe 2 tygodnie powinny być u mnie. Z rzeczy imidżowych do kupienia zostało mi zatem tylko: - bielizna - torebeczka Robiłam dziś podsumowanie kosztów wesela i zastanawiam się ile kosztują różne rzeczy - bo mam pustą kratkę w kilku miejscach: - jaki jest koszt mniej więcej bukietu ślubnego, bukietu dla świadkowej - ile kosztuje wynajęcie busu/autokaru z kościoła na salę??
|
|
|
|
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
plus dodatkowo kwiaty do kosciola, do domu itd... miej wiecej u mnie tak to jest...
|
|
|
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam się tylko przywitać, nadrobiłam to, co tu naskrobałyście ![]() Wracam do pracki
|
|
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
nena, bukiet to pewnie w zależności od rodzaju kwiatów. W sierpniu siostra koleżanki brała ślub i za bukiet z róż i eustom + bukiet świadkowej i butonierki zapłaciła coś niewiele ponad 200zł, co mnie zszokowało (pozytywnie, bo tanio!
), biorąc pod uwagę, że czasami sam bukiet PMki potrafi kosztować 150zł.Chatko, ten pomysł z Ukrainą to mi kilka dni temu braciszek podrzucił, ale jak widać niewiele można wwieźć, więc niniejszym pomysł upada :P Chociaż cenowo byłoby to ponoć bardzo opłacalne, acz niewykonalne jak stwierdzam. U nas stanęło na Nemiroffie, bo po pierwsze: TŻ powiedział, ze kategorycznie nie chce żadnej polskiej wódki, po drugie: od wielu osób słyszeliśmy, że nie ma po niej żadnych skutków ubocznych na drugi dzień, a po trzecie: po konsultacjach rodzinnych też wyszło, że można śmiało stawiać na jakąś ukraińską wódkę (w rozmowie pt. co by tu wziąć zamiast Finlandii).
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
u nas błogosłąwieństwo także w domu Pani młodej i tez liczymy 0,5 l na osobę nie zależnie czy dorosły czy dziecko
|
|
|
|
#530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Mama piecze tak biszkopt. Tylko ja mam mały problem z tym sposobem - jeszcze nie dorobiliśmy się wagi
|
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok ja mykam, milego weekendu
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
my wódkę załatwiamy już teraz. Myślę, że w następnym tygodniu kupimy bo potem ma być drożej
|
|
|
|
#533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego staram się o tym nie mysleć, tzn myślę i robię przygotowania ale nie nakręcam się w ten sposób że OBoze to już niedługo, co to bedzie, jak to będzie czy wszystko załatwię i nie wkręcam się ze"Boże Wychodze za mąż", bo jak mnie dopadną te ataki to później cięzko z tego wyjsc i by na ślubie trzeba było pogotowie wzywać. Mam nadzieję że jakos to przezyje, ten okres 3 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- My kupiliśmy wódkę już przed wakacjami, bo od lipca akcyza już zdrożała. |
||
|
|
|
#534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetna zabawa polecam każdemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
można prosić przepis??Cytat:
![]() A umiesz ogólnie szydełkować?? napisz do mnie na PW to ci wytłumacze ![]() Hej dziewczyny dzis przyszly mi probki zaproszen jak zrobie obiad to je wrzuce
|
||||
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy 200 osób z dziećmi i orkiestrą i chcemy kupić 300 butelek wódki. W dzisiajszych czasach zawsze można dokupić jak zostanie mało po pierwszym dniu wiec się nie przejmuję.
U mnie jest tak, ze rodzice Pana Młodego błogosławią go w swoim domu, później jadą do Panny Młodej i tam już oboje błogosławią Parę Młodą. Wczorajsza rozmowa o sukienkach zainspirowała mnie, żeby przejrzeć ofertę komisu Emmi Mariage. Napisałam do nich czy mają jakąś sukienkę na mój wzrost z tych modeli co mi się podobają. Pani mi odpisała, żebym podała jej numery komisowe i zobaczy w umowach i jak będę chciała to mi ją do Krk sprowadzą. Że ja o tym wcześniej nie pomyślałam. Może dlatego, że jak byłam u nich w salonie to Pani, która tam była nie udzieliła mi żadnej informacji. Podała mi tylko sukienkę o którą pytałam i pomogła przymierzyć. Żadnych propozycji ani nic. Dzięki za pomysł. A co do butów Jamee to strasznie mi się podobają. Szkoda, że nie są z żądnej sieciówki. Próbowałam znaleźć buty tej firmy gdzies w internecie ale nic z tego.
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
ja do tej pory nie wiem ile liczyc wódki na głowę, tż mi mówi że litr na osobę
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z jednej strony zazdroszczę dziewczynom, które maja już tylko 6 czy mniej miesięcy (gratulacje!). A z drugiej cieszę się, że mam jeszcze zapas czasu, żeby wszystko dograć. Jakby mi ci kamerzyści odpadli 3 miesiące przed ślubem, to bym chyba wpadła w depresję czy coś.
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a z tego co mówili, to akcyza ma iść jeszcze bardziej w górę... |
|
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
My też pewnie będziemy kupować wódkę w tym roku - żeby koszty się bardziej rozłożyły. Liczymy 0,5 na głowę plus zapas na jakieś konkursy czy coś.
|
|
#540 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też bym chętnie znalazła dobry przepis na WZtki, uwielbiam cholery, ale strasznie trudno jest kupić dobrą, nie suchą. Cytat:
![]() Natomiast co do busa, to też nie wiem, ile sobie liczą... Ale my chyba będziemy mieć z Big Busa, bo jego właściciel to nasz Gość weselny i najlepszy kumpel Taty TŻta Więc myślę, że nam jakoś taniej odpali busika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

nie ma polskich znaków a jak gdzieś znajdę to po 120 dolarów za licencje
u mnie za oknem brzydko i ponuro nie chce sie nigdzie wychodzić 

Chociaż najbliższa okazja będzie już 10 listopada
zapomniałam juz

myslalam, ze pomozesz kolezance w wyborze

<3