|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
zakupiłam dzisiaj pstrągi 2 szt. i nie wiem jak je zrobić, żeby były pyszne ![]() gotuję tez zupę cebulową i modlę się, żeby małemu podeszła bo nie jadł jeszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hmmmm ![]() Cytat:
Svi zdrówka dla chłopaków ![]() Jolu ale trafił Ci się klient Jeśli chodzi o Mikołajki, to kupimy małemu resoraka, jajko niespodziankę, balony... takie drobiazgi + coś słodkiego ( mała paczka)... większy prezent dostanie pod choinkę |
||||
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
napisałam priva, żeby ktoś mi nie licytował
Cytat:
ale przecież jest![]() ja jeszcze nie myślałam...pewnie jakiś drobiazg kupię ![]() ![]() Kurna mam dość już tego dnia...idę na dywanik do księgowości
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trafił ![]() Ja też myślałam o czymś drobnym, jakiejś książeczce (może z serii Mały chłopiec), akurat na Mikołajki Kuba dostanie paczkę od Małża z pracy, więc słodyczy nie kupię, bo te Mu chyba na 2 lata wystarczą . Ale kusi mnie to, też drobiazg (8 elementów), tylko cena nie drobna ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() Zapewniam Cię, że jest jak nowy, bo Kuba spał w nim z miesiąc ![]() Kuba ma jedno, ale na kablu i się złości, że za krótki ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-10-21 o 12:20 |
||
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ona musi coś wymyślić żeby na nią nie było![]() poka jakie ![]() Ja się zastanawiam czy lepiej TAKIE prostsze, czy coś TAKIEGO czy TAKĄ straż czy TAKI różowy ale nie wiem czy nie zbyt skomplikowany
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
upsss
![]() Jolu a wrzucasz coś do środka tego pstrąga? Bo ja myślałam o maśle i koperku ile go mniej więcej pieczesz??u mnie te Duplo prędzej były by pogubione, niż by się nimi wybawił ![]() Przemko kolekcjonuje resorówki i te większe autka burago (czy jakoś tak)... kredki mu jeszcze dokupię ... Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-10-21 o 12:29 |
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musiałabym poszukać, dostał na prezent, zerknę później, czy jest na all. Mnie się drugi i trzeci tylko podoba ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() A jakie to te Burago? Kuba ostatnio nie lubi rysować Stop przemocy
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() BURAGO u nas w sklepie kosztują ok 15 zł/szt modele 1:43 oczywiście ![]() No widzisz, a Przemko układać to może tylko puzzle i ostatnio rysowanie jest na tapecie ![]() Zmienne te nasze dzieci
|
|
|
|
|
#3609 | ||||
|
Zadomowienie
|
Właśnie przyszła paczka z Polskiej Róży, zaraz oblookam ten Vital C
![]() Cytat:
![]() Ano ![]() Prawda? Cfaniaki Dobrze, że przynajmniej szybciutko przysłali ![]() Cytat:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~ Wczoraj pisałam, że ten Sinecod na kaszle działa tak sobie, ale chyba jednak coś się poprawiło, bo w nocy kaszlu było mniej i teraz od rana też. Tymek już czwarty dzień w domu szału dostaje, sam nie wie co chce robić W ogóle zastanawiam się czy można z Nim np. jutro lub w niedzielę wyjść już na krótki spacer, czy siedzieć do niedzieli w domu, ale z kolei w poniedziałek od razu na głęboką wodę, czyli do przedszkola? .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-10-21 o 13:01 |
||||
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
morska ja bym go wzięła jutro na krótki spacer... no chyba, że będzie wiać i będzie bardzo zimno... Czytałam wcześniej, że Tymek dostał Ceclor...
Przemko też go ostatnio łykał |
|
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym poszła, to już będzie 5 albo 6 dzień na antybiotyku, tak? Edyta, mam jeszcze pytanie o śniegowce, zakłada się do nich np. same rajstopy, czy jeszcze dodatkowe skarpetki?
|
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radzi sobie z nim? potrafi skręcać itp? trzeci i drugi to takie dzieciowe właśnie też chyba najbardziej mi się podobają...choć różowy garbusik też fajny...choć trochę dziewczęcy![]() skoro już najbardziej lubi auta to może choć kolor dziewczęcy brać![]() Jak ktoś z całych sił próbuje mi nogę podłożyć to nie będę spokojna ![]() Cytat:
no powiedz coś więcej zajmuje go to auto? potrafi jeździć? fajnie wykonane? warto?![]() ja bym poszła...jeśli nie ma gorączki to spokojnie idźcie na krótki spacer
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, tak sie ciesze, ze mam to wolne, chociaz musze w niedziele na godzine wyskoczyc do pracy
![]() Miramej, przyznaje, ze Kubus mnie rozbawil, ale rozumiem, ze o takiej nieludzkiej porze nie bylo ci do smiechu ![]() Antonio dostanie prezent na Mikolajki, na 100% beda to auta, jedno na pilota i jakies inne pewnie Tatus tez dorzuci , standardowo tez ksiazki. Moj Maz jest biedny, bo w grudniu mam urodziny, mamy rocznice slubu i jest Gwiazdka i zajmuje mnie takze wymyslanie prezentow dla mnie .
|
#3614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to pewnie Zu tez sobie poradzi to ja już jestem zdecydowana na prezent...tylko muszę wybrać który może morska da cynka jak ten ich![]() Robię stacjonarne rzeczy, włączyłam sobie super muzyczkę...i mam ochotę zrobić tak: 7183bf1b0ef89775bb89233.jpg
|
|
#3616 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi odnośnie spaceru
Vital C w smaku taki właśnie malinowo-różany Tymek łyknął bez problemu.Karo - to autko jest ogólnie bardzo fajne, wykonanie też, tylko Tymek ma etap prowadzenia samochodzików ręką i tym też tak jeździ. A na kierownicy rajcuje go tylko przekręcanie kluczyka i obracanie autkiem w kółko Ale generalnie jako produkt - mi się podoba Cytat:
Wiesz co, w tamtych granatowych wystarczały same rajstopy, ale one miały inny środek, takie grube futerko. A te pomarańczowe mają cienkie, także nie wiem jak to będzie. Mam nadzieję, że będą tak samo ciepłe jak tamte. .
|
|
#3617 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie denerwuj się.Kobita próbuje się bronić,bo udowodniono jej winę i niestety gra nie fer play ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak patrzę,że ten 250 ml,jest sporządzony z 196 g owoców żurawin,a ten 500 ml z 398 g owoców,czyli 6 g różnicy to żadna różnica wydawało mi się,że tej różnicy jest więcej,ale nie obliczałam dokładnie Mogę się mylić możesz mnie poprawić ![]() Przywiózł mi kurier,zapłaciałam 24,69 widocznie ciężko,im było umieścić w regulaminie kwotę jaka pobierają następnym razem przejadę się jednak,do tej almy Wiesz,to zależy od organizmu mi chodziło,o to,że oba te leki pochodzą z grupy makrolidów ![]() Co do Eurespalu,czy Pulneo:Eurespal miał Damian,a Pulneo Bartoś,nie obserwowałam przy tych syropach żadnych skutków ubocznych ale to pewno zależy od organizmu właśnie Cytat:
A pytałam ![]() Cytat:
Nie daj się wyprowadzić z równowagi |
|||||||
|
|
|
#3618 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
jak się jej wydawało że te 12 zł to za dużo to po dziuple licytowała ![]() daj sobie spokój i głowy niepsuj bo bez sensu, niech spada ![]() Cytat:
Cytat:
![]() oostatnio widziałam reklamę szkoły ang która przyjmuje dzieciaki od 2 r.ż, nie za wcześnie ![]() myślałam o tym ale musiałabym ja wozic 15 km w jedną strone a jak ja juz i tak poźno w domu jestem to Cytat:
niewiem, zobacze, jak coś wylikam fajnego to kupie a jak nie to pod choinke dopiero ![]() samo życie......... nie daj sie ![]() .... a mnie czeka wyjątkowo cięzki tydzien.........
|
|
#3619 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, nie ma sprawy.
Do 4.11 bede tam prawie codziennie, bo to jest obok złobka. Antosia bede odbierala to moge kupić. Mnie będzie mniej, bo od tego poniedziałku smigam na kurs, o ktorym pisałam kiedś w klubie. Zaglądac bedę wieczorami. Jutro jadę na week do koleznaki i wroce w niedzielę poźno, więc tez duzo nie popiszę. Jak Kasia się do mnie odezwie z jakimś info, wyslę do Joli smsa ![]() Chyba małż dzisiaj posiedzi na lapku, bo przemontowuje kompa swojego, a karta graf. jeszcze nie dotarła, więc swojego nie ma ![]()
|
#3620 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , a dlaczego Ty kupiłaś w tym roku inne? Z ciekawości?Cytat:
![]() No ale jak może stwierdzić, że w złym stanie, jak go nie widziała, a na zdjęciach wydawał się jej chyba OK, skoro zalicytowała? ![]() Ja już nic nie piszę do niej ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
, a co się szykuje?Cytat:
Długo będziesz chodziła na ten kurs?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-10-21 o 19:30 |
||||
|
|
|
#3621 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3622 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() 8 dni - po 4 dni w tygodniu. (pon-czw). Tyle, ze w drugim tyg jest święto, wiec do piatku. 8-16. Myłam dzisiaj okna, odświeżylam ściany w salonie, tzn jedną pod oknem i te wąski wokoło okna. Posrzatałam trochę, powyrzucałam niepotrzebne rzeczy, część pochowałam i jakoś tak się zeszło. Antoś spi, Bartek ogląda Ratatuj, Malż gra na playstation. O i tak
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak rodzinnie ![]() Dziś wieczorem myślałam, że już wyjdę z siebie i stanę obok - Kuba najpierw nie chciał się rozbierać sam, no to Go rozebrałam - okazało się, że On jednak sam chciał , potem mówię, żeby wszedł pod prysznic - nie, On sam się boi, postawiłam Go więc - ale nie, On sam chciał . Płacze żałośnie, krzyczy, więc tłumaczę, że spełniłam Jego prośbę, pytam, czy pamięta, tak, pamięta. "Więc dlaczego teraz płaczesz?" - "Tak sobie płaczesz" ![]() A na koniec, już ubrany przez Małża, w świetnym humorze, zawołał: "Mamuśka, przyjdź"
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-10-21 o 21:16 |
|
|
|
|
#3624 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A ja i pozbywam się i nie, hehe ![]() Czesc wywoże do Rodzicow (no po Bartku to wiadomo, bedzie dla Antka). Duze rzeczy zostawiam (nie wiem na co liczę ), ale chłopięce Antkowe ubranka sezonowe sprzedaję lub oddaję (tu jak liczę to na córcię )Bardzo rodzinnie ![]() Matko, skąd ja to znam. Teraz mamy takie akcje z nocnikiem. że sam sobie ustawi... Zabawne te nasz dzieci
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jak ustawia sam? ![]() Powiem Ci, że już dziś mi nerwy na włosku wisiały , ale jak usłyszałam to mamuśka, to normalnie padłam
|
|
|
#3626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i musze przyznac że Kubuś super mówi
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Łączę się więc w bólu
![]() . I jaką ma pamięć, okazuje się, że potrafi dokończyć każdy wers z wierszyków, które Mu czytaliśmy, nawet w bajkach coś wtrąci, może to normalne, ale ja nie miałam pojęcia i mnie to zdziwiło
|
|
#3628 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aczkolwiek czasem wyciągnie jedno ![]() Cytat:
Cytat:
Udanego weekendowania Cytat:
ale mogłam Ci wziąć ten Vital bez problemu i dzisiaj jeszcze mógł iść do Ciebie ![]() A to nie wiesz? Pewnie wróżka jakaś A u mnie tak : mąż z Damianem ogladają Ratatuj,Bartoś śpi a ja na wizażu Cytat:
![]() Bartosz jak ma czasem takie humory,to wszyscy mówią,że do chrzestnego się podał bo chrzestny też taki humorzasty pedancik ![]() Aha,bo mi gdzieś umknęło Twoje pytanie też planuję coś na Mikołaja dla dzieciaków gorzej z Damianem,bo jemu to już kompletnie nie wiem co,jest w takim wieku,że ciężko coś wybrać,po za tym chyba prawie wszystko ma
|
|||||
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi dziadkowie uczyli brata mowic po niemiecku wlasnie w tym wieku, jak sie tylko zorientowali, ze lapie duzo z TV i szybko mu to poszlo. Chyba jednak jest inaczej, gdy dziecko ma codziennie kontakt z jezykiem obcym, ta jak moj brat, niz raz czy dwa razy w tygodniu. Tak tylko teoretyzuje, bo sie nie znam na tym szczerze mowiac.Cytat:
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas jest to samo ![]() Karo zmieniłaś avek i ciągle mi się wydaje,że to Ola bo w avkach,to Ola wiodła prym ![]() Edit. Litery mi się poprzestawiały
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-10-21 o 21:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

i modlę się, żeby małemu podeszła bo nie jadł jeszcze 
Ślicznie mówi, na razie większość to pojedyncze słowa, ale bywają też krótkie dialogi np
, a potem o 2.10 Kubuś się obudził i zaczął bardzo płakać, nerwowy jakiś był
, jak już się uspokoił, położył, to się pytam, czy coś Go boli, czy coś Mu się śniło, czy się przestraszył, a On do mnie "Tak sobie płaczesz" 
hmmmm 

Jeśli chodzi o Mikołajki, to kupimy małemu resoraka, jajko niespodziankę, balony... takie drobiazgi + coś słodkiego ( mała paczka)... większy prezent dostanie pod choinkę 

(8 elementów), tylko cena nie drobna

, a dlaczego Ty kupiłaś w tym roku inne? Z ciekawości?