Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 12:51   #1621
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

o rety. A ja miałam ostatnio wyrzuty sumienia, że spałam do 11.30
Ale ja kładę się spać po północy
W ogóle to mam tak, że w dzień mogę spać non stop. A noc działa na mnie energicznie, chyba pójdę do pracy na nocną zmianę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:54   #1622
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Hej Karolca, czy ja też mogę liczyć na dostęp do emaila, muszę się tam ogarnąć jakoś , no i pewnie wrzucę coś , choć troszku się wstydzę
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:56   #1623
karolca
Zakorzenienie

Zrobiłam też porządek z etykietami na poczcie.
Wnioski:
usunęłam wiadomosci aniołkowych mam
usunęłam etykiety dziewczyn, które są poszukiwane
są etykiety dziewczyn, które nie wrzuciły maila - być może nie dostały dostępu lub są od niedawna a są już na liście.

Nie będę każdej po kolei sprawdzała, same się odezwijcie, podaje nicki:

alamig
ewelajna25
Furczak
iw32
joanaros
kubusewa
MegMakeUp
pempek

Na pewno koniakonia, iw32 nie mają maila, bo są nowe
chociaż Konia udziela się bardzo intensywnie w tej części

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2011-10-21 o 16:50
Stary 2011-10-21, 12:57   #1624
koniakonia
Zakorzenienie

A ja się dzisiaj pożarłam z Mamą , źle mi z tym ... pewnie się pogodzimy, ale nie lubię tego stanu.

Dzisiaj TŻ wraca z delegacji i musimu obgadać strategię na przyszłość, tzn. czy zostajemy w mojej wiosce czy walimy na Poznań nie wiem co lepsze, tam będziemy sami, praktycznie bez rodziny, tu zostawiam wszystkich , ale nie będzie dojazdów do pracy , a to kupa siana ....ale mielibyśmy mieszkanie dla siebie całe , ale żłobek dla dzieci będzie wtedy konieczny ....jak nie urok to sraczka
Stary 2011-10-21, 12:58   #1625
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Pierwsze są 0-13 kg,
a później foteliki 9-18 czyli na parę lat starcza, są tez 9-36 , ale to ponoć trochę mniej bezpieczne.

A co do dwóch wózków to nie ma potrzeby mieć jednocześnie w domu głębokiego i spacerówki, bo głębokim to maks do 6 miesięcy chyba pojeździmy.Dzieciaczki rosną, chcą siedzieć i widzieć wszystko , bo na leżąco zaczyna być nudno.
Ja chcę głeboko-spacerowy. Nie, że stelaż i przekładka, tylko kilka ruchów i z głebokiego mam spacerówkę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-21, 12:58   #1626
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wnioski:
są etykiety dziewczyn, które nie wrzuciły maila - być może nie dostały dostępu lub są od niedawna a są już na liście.

alamig
ewelajna25
Furczak
ivonka7
iw32
joanaros
koniakonia
kubusewa
mag_99
MegMakeUp
pempek

Bo tu ruch jak w ulu , a to lubię bardzo
Stary 2011-10-21, 12:59   #1627
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się dzisiaj pożarłam z Mamą , źle mi z tym ... pewnie się pogodzimy, ale nie lubię tego stanu.

Dzisiaj TŻ wraca z delegacji i musimu obgadać strategię na przyszłość, tzn. czy zostajemy w mojej wiosce czy walimy na Poznań nie wiem co lepsze, tam będziemy sami, praktycznie bez rodziny, tu zostawiam wszystkich , ale nie będzie dojazdów do pracy , a to kupa siana ....ale mielibyśmy mieszkanie dla siebie całe , ale żłobek dla dzieci będzie wtedy konieczny ....jak nie urok to sraczka
To, co oszczędzicie na dojazdy będzie na żłobek/przedszkole. Ale perspektywy nieco lepsze.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-21, 13:00   #1628
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcę głeboko-spacerowy. Nie, że stelaż i przekładka, tylko kilka ruchów i z głebokiego mam spacerówkę

no ja mam zmienną górę , stelaż mam jeden , wkładam co chcę albo to albo to ( tzn. teraz już nie ) a taki o jakim piszesz to jaki ? możesz podać nazwę?
Stary 2011-10-21, 13:01   #1629
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze są 0-13 kg,
a później foteliki 9-18 czyli na parę lat starcza, są tez 9-36 , ale to ponoć trochę mniej bezpieczne.

A co do dwóch wózków to nie ma potrzeby mieć jednocześnie w domu głębokiego i spacerówki, bo głębokim to maks do 6 miesięcy chyba pojeździmy.Dzieciaczki rosną, chcą siedzieć i widzieć wszystko , bo na leżąco zaczyna być nudno.
Ja kupuje dwa w jednym spacerowka poczeka na czasy az dzidzi bedzie moglo w niej jezdzic.
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Napisałaś o tym że często narzeka się na wózki 3w1.
I też słyszałam takie opinie, ale szczególnie jeśli chodzi o wagę (podobno są one cięższe, bo mają bardziej skomplikowany stelaż, podobnie będzie chyba z tymi 2w1). Także myślałam że chodzi o to by kupić osobno głęboki (prostszy i mniej drogi bo służy krócej) i osobno spacerówkę (lepszą i droższą) plus fotelik. Mi by się przydał lekki wózek (bedę miała do pokonania trochę schodów), ale nie mam miejsca na dwa (nawet w piwnicy).
Ja chyba kupię 3w1 ale będę szukała z takim fotelikiem, żeby pasował do bazy i samochodu (trzymanie fotelika pasami nie bardzo mnie przekonuje).
Jeżdżę samochodem bardzo dużo (po mieście i do Rodziny, która mieszka w innym mieście).
Ja tak nie pisalam - nie znam sie na wozkach zbytnio - dopiero zaczelam sie rozgladac. Ja kupuje 2 w 1 i do tego fotelik. A jak duzo jezdzisz autem i tak bedzie z dzidzi to ja bym zainwestowala w porzadny fotelik - bezpieczenstwo dziecka najwazniejsze
Cytat:
o rety. A ja miałam ostatnio wyrzuty sumienia, że spałam do 11.30
Ale ja kładę się spać po północy
W ogóle to mam tak, że w dzień mogę spać non stop. A noc działa na mnie energicznie, chyba pójdę do pracy na nocną zmianę
No ja w dzien nie spie od dawna ale co najlepsze klade sie spac ok 21 juz, potem kolo 6 rano budze sie z mezem i mu robie sniadanie i owoce do pracy, on wychodzi a ja wracam do lozka i do 11-12 spie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:01   #1630
karolca
Zakorzenienie

Ufff... ogarnęłam to wszystko
Myślałam, że będzie gorzej a tak to w sumie jak w pracy, bo też muszę pilnować kto, co, gdzie, kiedy, jak i dlaczego. Uwielbiam za to arkusz kalkulacyjny , klik, klik i wszystko jest.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-21, 13:03   #1631
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
To, co oszczędzicie na dojazdy będzie na żłobek/przedszkole. Ale perspektywy nieco lepsze.
no więc właśnie, podobierać dzieciaczki rozsiane po mieście i w domu będę tak samo późno jak z dojazdami, ale znów zimą jak się ma jechać ponad godzinę w jedną stronę to trochę wkurzające ....a ja chcę osiąść już na stałe, żeby ładować kasę w to co już będzie naszym gniazdem , a tak to takie zawieszenie ciągle ......
Stary 2011-10-21, 13:04   #1632
anagat
Zadomowienie

Dzięki Zia za komplement Muzyka do klipu jest z pewnego BEZNADZIEJNEGO filmu.. Serio beznadzieja Bo obejrzeliśmy , jak tylko dostaliśmy klip.. Ale muzyczka fajna

Ja mam bardzo złe dwa ostatnie dni. I już nawet o pracę nie chodzi. Nic tam, jakoś dam sobie ze wszystkim radę. Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni, nie?
Nic tam, ubieram uśmiech na gębę i spadam do pracy, bo dziś nie wiem jakim cudem na popołudnie mam.
Jutro jadę na te urodziny do znajomych, więc mam nadzieję, że trochę się podładuję.

Miałam wczoraj taki humor, że poszłam zrobić skan. Tym razem z koleżanką, więc było łatwiej. O ile nasze pomiary są prawidłowe, to odległość ciemnieniowo siedzeniowa u dzidzi to 9.5 cm.
Widziałyśmy zarówno paluszki u rączek , jak i u stópek. Serduszko 4-o komorowe, żołądek i ładne komory w mózgu.
Ktoś bardziej doświadczony na 100% by rozpoznał płeć, bo miałyśmy super widok. Najpierw wydawało nam się, że dziewczynka, ale potem zwątpiłyśmy. Więc tak czy siak nadal jest 50/50.
To by był jedyny pozytyw u mnie.

Pozdrawiam Was gorąco!
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:04   #1633
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Wnioski:

alamig
ewelajna25
Furczak
ivonka7
iw32
joanaros
koniakonia
kubusewa
mag_99
MegMakeUp
pempek

Hmm... Ja też się udzielam Nie miałabym naprawdę nic przeciwko temu, aby dostać dostęp
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:05   #1634
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no i jeszcze jak widzę czasem te dziecioczki w tramwajach w tym tłumie i ten ruch na ulicy to nie wiem czy chciałabym tam żyć, u mnie spokój, jak takie większy przystanek alaska oj kurna mam nad czym dumać
Stary 2011-10-21, 13:05   #1635
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam zmienną górę , stelaż mam jeden , wkładam co chcę albo to albo to ( tzn. teraz już nie ) a taki o jakim piszesz to jaki ? możesz podać nazwę?
Nie, wszystko jest na stałe zamontowane
Coś w tym stylu

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja kupuje dwa w jednym spacerowka poczeka na czasy az dzidzi bedzie moglo w niej jezdzic.

Ja tak nie pisalam - nie znam sie na wozkach zbytnio - dopiero zaczelam sie rozgladac. Ja kupuje 2 w 1 i do tego fotelik. A jak duzo jezdzisz autem i tak bedzie z dzidzi to ja bym zainwestowala w porzadny fotelik - bezpieczenstwo dziecka najwazniejsze

No ja w dzien nie spie od dawna ale co najlepsze klade sie spac ok 21 juz, potem kolo 6 rano budze sie z mezem i mu robie sniadanie i owoce do pracy, on wychodzi a ja wracam do lozka i do 11-12 spie
Ja wstaję o 5 z mężem, przy okazji zaliczam pierwsze śniadanie i idę spać dalej.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-21, 13:08   #1636
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Coś w tym stylu

Ja wstaję o 5 z mężem, przy okazji zaliczam pierwsze śniadanie i idę spać dalej.
Ja tez zjadam z mezem i potem spac - od jakiegos czasu jak wstaje to odrazu musze cos zjesc inaczej mi sie robi niedobrze - prawie jak w 1 trymestrze

wozek fajny, no i praktyczny.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:09   #1637
iw32
Rozeznanie

Cytat:

No to przemyślcie to Konia dobrze, my uciekamy z miasta na wieś Ja i tak nie mogę liczyć na pomoc rodziców bo mieszkają daleko ode mnie więc bez żłobka i tak się nie obejdzie. W Poznaniu już się wielki tłok zrobił, korki niesamowite. Ja mieszkając i pracując w Poznaniu tracę na dojazdy tyle samo czasu co ludzie mieszkający poza a jaki maja tam spokój. Ja się nie zastanawiam, uciekamy w spokojniejsze i czystsze rejony
Stary 2011-10-21, 13:10   #1638
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja mysle, zeby usunac... jestem drastyczna Ale swoja droga po co komus byc na liscie jak sie nie udziela?
Ja chciałabym zostać na liście mimo ze rzadko się udzielam, jednak codziennie czytam co tam u Was i czuję się jedną z kwietniówek. Tylko jakoś ciężko mi się wbić z pisaniem. Postaram się poprawić w tej części tym bardziej, że obecnie jestem na L4.
A poniżej wstawię Wam zdjęcie mojego Robaczka.
Przezierność 1,3 więc ok, kość nosowa jest i jakieś tam przepływy żylne też. Serduszko biło 160 na minutę, a dzieciaczek najpierw spał a potem zaczął ruszać się strasznie, zasłaniał buźkę rączkami - może nie chciał być oglądany

A wózek będzie turkusowy albo ten
http://allegro.pl/wozek-vector-espir...871081456.html
albo ten
http://allegro.pl/wozek-vector-espir...871081461.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nowy-2.jpg (94,2 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2011-10-21 o 13:13
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:14   #1639
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Napisałaś o tym że często narzeka się na wózki 3w1.
I też słyszałam takie opinie, ale szczególnie jeśli chodzi o wagę (podobno są one cięższe, bo mają bardziej skomplikowany stelaż, podobnie będzie chyba z tymi 2w1). Także myślałam że chodzi o to by kupić osobno głęboki (prostszy i mniej drogi bo służy krócej) i osobno spacerówkę (lepszą i droższą) plus fotelik. Mi by się przydał lekki wózek (bedę miała do pokonania trochę schodów), ale nie mam miejsca na dwa (nawet w piwnicy).
Ja chyba kupię 3w1 ale będę szukała z takim fotelikiem, żeby pasował do bazy i samochodu (trzymanie fotelika pasami nie bardzo mnie przekonuje).
Jeżdżę samochodem bardzo dużo (po mieście i do Rodziny, która mieszka w innym mieście).
Na stronach sklepów internetowych są podane wagi stelaży i wszystkich wersji , wybór wózka mi spędzał sen z oczu bo ja na 3 piętrze bez windy , a i tak wzięłam czołg

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
No to przemyślcie to Konia dobrze, my uciekamy z miasta na wieś Ja i tak nie mogę liczyć na pomoc rodziców bo mieszkają daleko ode mnie więc bez żłobka i tak się nie obejdzie. W Poznaniu już się wielki tłok zrobił, korki niesamowite. Ja mieszkając i pracując w Poznaniu tracę na dojazdy tyle samo czasu co ludzie mieszkający poza a jaki maja tam spokój. Ja się nie zastanawiam, uciekamy w spokojniejsze i czystsze rejony
aaaa no a ja mam teściów na piątkowie i tam moglibyśmy zamieszkać ,z tym że faktycznie czasowo to się jedzie od TŻ pracy tak jak do nas do domu ...
chyba ten spokój mnie przekonuje, ale właśnie pod poznaniem to fajne domy budują , osiedla , a moja wioska to stoi w miejscu , to Twoje osiedla super
Stary 2011-10-21, 13:17   #1640
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Coś w tym stylu

podoba mi sie

u mnie waga wozka nie ma az takiego znaczenia bo mieszkam na parterze a rodzice z winda

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-10-21 o 13:18
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:20   #1641
tikki85
Zakorzenienie

Moja dzidzia kopnie jak mąż weźmie rękę z mojego brzucha . Złośliwiec mały .

Wstawiam zdjęcie brzucholka na spacerze (16+1) . Na maila wrzucę inne z twarzą .
211020111210.jpg
Stary 2011-10-21, 13:26   #1642
iw32
Rozeznanie

Cytat:
aaaa no a ja mam teściów na piątkowie i tam moglibyśmy zamieszkać ,z tym że faktycznie czasowo to się jedzie od TŻ pracy tak jak do nas do domu ...
chyba ten spokój mnie przekonuje, ale właśnie pod poznaniem to fajne domy budują , osiedla , a moja wioska to stoi w miejscu , to Twoje osiedla super
No to zapraszam, są jeszcze domki na sprzedaż My za nasze 120 metrów z ogródkiem zapłaciliśmy tyle samo co kumpela na Piątkowie (tam, gdzie jeszcze chwilkę pomieszkamy) za dwupokojowe mieszkanie. Jak dla mnie to nie ma co się zastanawiać
Stary 2011-10-21, 13:27   #1643
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Coś w tym stylu

aaa już wiem jaka to bryka , zdecydowanie dobra dla wiosennych dzieci
Stary 2011-10-21, 13:28   #1644
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
podoba mi sie

u mnie waga wozka nie ma az takiego znaczenia bo mieszkam na parterze a rodzice z winda
U mnie waga też nie ma większego znaczenia, ale szerokość i wysokośc po złożeniu
I właśnie wiem, że będę miała z tym mega problem, bo przez butlę gazową gówno mi się zmieści do bagażnika Maksymalna szerokość wózka - 50-55 cm (większosc z tego stylu ma 60) a wysokość max 40 cm. I cały bagażnik będzie zajęty wózkiem :/
Ale jak mężowi mówiłam, że chcę małe kombi lub dużego hatchbacka, to bardzo mocno wybijał mi to z głowy. A zalezy mi na przekładanej rączce i uniwersalności wózka. Mogłabym wybrać sobie jakiś zgrabny, lekki wózek ze stelażem i przekładana gondola lub spacerówka (do tego możliwość przełożenia przód/tył) ale w czasie spaceru jest to niepraktyczne.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-21, 13:30   #1645
tikki85
Zakorzenienie

Ja w końcu muszę gdzieś z małżem jechać na oględziny wózków . Chcę wiedzieć czy nam się spodoba w prowadzeniu ten, co wstępnie wybraliśmy

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

U mnie też waga nie gra roli, bo chyba do samolotu można każdy wózek . U mnie są windy, teściowie mieszkają na wsi a rodzice na 1-szym piętrze, ale zawsze ktoś pomoże z wniesieniem .
Stary 2011-10-21, 13:30   #1646
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff... ogarnęłam to wszystko
Myślałam, że będzie gorzej a tak to w sumie jak w pracy, bo też muszę pilnować kto, co, gdzie, kiedy, jak i dlaczego. Uwielbiam za to arkusz kalkulacyjny , klik, klik i wszystko jest.
dobra jestes ja tego nie ogarniam
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
A poniżej wstawię Wam zdjęcie mojego Robaczka.
Przezierność 1,3 więc ok, kość nosowa jest i jakieś tam przepływy żylne też. Serduszko biło 160 na minutę, a dzieciaczek najpierw spał a potem zaczął ruszać się strasznie, zasłaniał buźkę rączkami - może nie chciał być oglądany
to super wiesci i robaczek piekny

anagat pogratulowalabym plci ale na razie tego nie zrobie jak sie upewnisz to wtedy
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:30   #1647
ivonka7
Rozeznanie

Witajcie!
A my chyba znowu złapaliśmy jakiegoś wirusa- mam nadzieje że przez weekend wykuruje się, ale w nocy prawie nie spałam z powodu zatkanego nosa. Budziłam się co chwile taka niedotleniona :/
Ale malutka ładnie rusza się codziennie i to dodaje sił

U nas na obiadek racuszki z jabłkami

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Co do wybulwiania macicy to DZIEKI ZA INFO Wlasnie mialam pyta czy ktores z was tez sie tak robi ze bardziej cos czujecie po jednej stronie. Ja czuje doslownie taka kulke jakby (albo kule duza raczej) po jednej stronie brzucha i dziec tez zazwyczaj po tej stronie bardziej szaleje a teraz juz iwem dlaczego
Ja tez tak miałam, zwłaszcza kiedy jeszcze nie zażywałam magnezu. Lekarz powiedział że to skurcze macicy i że są widoczne w jednym miejscu mięśnia, miałam wtedy kłaść się i zażywać buscopan. Teraz kiedy suplementuje podwójną dawkę magnezu nie mam już takich problemów.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
No właśnie też znalazłam ulotki w necie i poczytałam, czosnek i tak już wcinam od wczoraj a z tym erdomedem to mnie zapewniała że maleństwu na bank nie zaszkodzi, ale i tak jestem skłonna nic z tych rzeczy nie brać
Ja też dawniej też stawiałam na naturę, ale skończyło się cwaniakowanie kiedy infekcja zeszła do płuc. Jeżeli lekarz daje Ci erdomed który ma usunąć wydzielinę z twoich dróg oddechowych to właśnie po to żebyś nie miała komplikacji! Lekarze wiedzą że większość leków jest niewskazanych w ciąży z prostej przyczyny-nikt nie robi testów na ciężarnych, ale lekarze znają skład i wybierają te bezpieczne dla dziecka. Zwłaszcza że to już II trymestr. Lepsze to niż antybiotyk. Zdrowiej szybko!

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dziewczyny, załamana jestem odebrałam wyniki moczu. leukocyty- zasłaniają pole widzenia, bakterie-liczne, białko -ślad, nabłonki-liczne... a do lekarza dopiero jutro o 15 idę... myślicie , że takie złe wyniki siuśków nie zagrażają Maluszkowi ????
Lekarz pokieruje twoim leczeniem, nie lekceważ takiej infekcji bo układ moczowy i nerki muszą działać perfekcyjnie w ciąży!!! Tyko leczenie, a jak już wyniki będą OK to będziesz wspierać układ moczowy żurawiną.

Pisałyście jeszcze o wózkach - tylko skrętne koła! Szukajcie modeli w których skrętne koła da się zablokować -i wtedy są extra na grząski teren: np.plaża itp. Ten "nasz" Graco Symbio takie ma-testowaliśmy w sklepie i wydaje sie to super patent. A odnośnie wagi to jest to model 3w1 i jest podobno najlżejszy na rynku!! tylko 7,5 kg. (dla mnie to i tak dużo)
pozdrawiam!
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:35   #1648
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie waga też nie ma większego znaczenia, ale szerokość i wysokośc po złożeniu
I właśnie wiem, że będę miała z tym mega problem, bo przez butlę gazową gówno mi się zmieści do bagażnika Maksymalna szerokość wózka - 50-55 cm (większosc z tego stylu ma 60) a wysokość max 40 cm. I cały bagażnik będzie zajęty wózkiem :/
Ale jak mężowi mówiłam, że chcę małe kombi lub dużego hatchbacka, to bardzo mocno wybijał mi to z głowy. A zalezy mi na przekładanej rączce i uniwersalności wózka. Mogłabym wybrać sobie jakiś zgrabny, lekki wózek ze stelażem i przekładana gondola lub spacerówka (do tego możliwość przełożenia przód/tył) ale w czasie spaceru jest to niepraktyczne.
ja mam przekladaną rączkę, polecam, parę razy jechałam głębokim z rączką za budą , miny mijanych ludzi bezcenne
Stary 2011-10-21, 13:39   #1649
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam przekladaną rączkę, polecam, parę razy jechałam głębokim z rączką za budą , miny mijanych ludzi bezcenne
Mój brat miał właśnie taki uniwersalny wózek, z przekładaną rączką itp. Wózek był świetny, ale nikt nie pamięta jakiej firmy i po złożeniu był tylko trochę większy od "parasolki" lub niedużej spacerówki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-21, 13:44   #1650
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Mój brat miał właśnie taki uniwersalny wózek, z przekładaną rączką itp. Wózek był świetny, ale nikt nie pamięta jakiej firmy i po złożeniu był tylko trochę większy od "parasolki" lub niedużej spacerówki.
Moj jest duży , ale dajemy radę
Z tym bagażnikiem to będziesz musiała pokombinować

A ogólnie to bardzo ważna jest spacerówka , tzn. ta funkcja druga lub kolejny wózek jak ktoś ma najpierw samą gondolę, bo jednak tym się jeździ najdłużej
Ja teraz Młodej kupuję parasolkę , a starym będzie śmigać Bobasek.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-10-21 o 13:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości