|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Ja mieszkalam z dziadkami i mozna powiedziec z mama, ojciec na weekendy z Katowic przyjezdzal tylko.
Babcia i mama zawsze robily mega zapasy sloikow, kapucha tez byla ugniatana(uwielbialam to) w takiej letniej kuchnii jak my to nazywamy sie zawsze wszystko robilo, buraczki , grzybki, no wszystko po prostu. Kompoty. Moja mama do tej pory co niedziele placek robi jakis zeby po obiedzie do kawy "cos slodkiego"bylo. Uwielbia swoje ogrody i zajmowanie sie nimi. Za to ja? 100% odwrotnie! Słoiki? nie bardzo;/ Kompoty- to i owszem. Ogród- najlepszy rowna zielona trawa ze skalniakiem i ogrodowymi duzymi meblami i to wsio-zadnych chwastow;/ ja po prostu NIE LUBIE KWIATOW.! Owszem choinki jakies, drzewa jak najbardziej, owocowe takze ale tak zeby siedziec w ziemii cale lato nie nie nie:P leń ze mnie po prostu i tyle, co nie zmienia faktu, ze faktycznie cuuuudnie wspominam te czasy pachnącej kapuchy i mycie słoikow i tak dalej....
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak madzia pl napisała kuzyn sie dostał jako grafik z zamiłowania i jest świetnym pracownikiem pracodawca a tak na marginesie mój T. tez hudraulik z zamiłowania bo szkołe inną skonczył;p
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
ja akurat niestety mam nie planowaną przerwe, ale za rok obronie się , pojde na mgr wroce na swoje zadupie i co?????
wtedy pojde chyba na jakies dodatkowe kursy czy cos, pazurki robic umiem i nawet sporo klientek mialam przed ciaza, az za duzo bo kregoslup wysiadal ale przy maluchach tak sie dalej w domu po prostu nie da.... kierunek studiow mi odpowiada super, tylko czy praca bedzie?? mysle ze do swojej nie bede miala co wracac, wiec trzeba bedzie kombinowac jak sie da, uruchomimy wszystkie znajomosci i tak dalej ale wiadomo jak to jest... poszlabym na kursy, ale zobaczymy .... jak nie to studium jakies....
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
Ja z żadnym kierunkiem szkoły nie trafiłam. Powołania w tym nie odnalazłam, a o to chodzi. Tylko nie zawsze można iść na taki kierunek jakby się chciało, bo to jednak koszty. Ale brakuje mi ogólnie chodzenia do szkoły i uczenia
![]() ![]() Dzisiaj dostałam propozycje pracy od pierwszego, może kokosów by nie było ale praca od 7-15 i 3 tyś na miesiąc.
![]() |
#635 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie tego nierozumie,moja kuzynka też skończyła szkołę średnią kosmetyczną później poszła na studia na kosmetologię,obecnie pracuje na jakimś magazynie,nawet nie zaczęła pracować jako kosmetyczka i teraz mówi,że chyba musi się przebranżowić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- La wenda dzieciaczki masz cudne ![]() Dawaj te przepisy Dyniowe,własnie dopiero się pytałam o dynię ![]() a najlepiej wklejajcie tam do nas do klubu,wtedy łatwiej można podejrzeć Libra też do klubu ten przepis by sie przydał ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
tylkooliwka teraz takie sa wlasnie czasy, ze po studiach jak znajdziesz prace w swoim zawodzie to jest extra!
szkola po to, ze chce miec dyplom z tego co mnie interesuje , co chcialabym robic, ale nie bede czekac az sie trafi szansa na taka prace, bo mzoe byc to za miesiac, rok czy piec a w tym czasie cos trzeba robic... ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- tylkooliwka problem w tym ze to nie zawsze jest widzi mi sie, tylko w tym ze niestety ale o miejsca pracy trudno....co innego jest kosmetyczkami, chcoiaz np u nas w miescie w tej chwili tylko staz O ILE 'W OGOLE. Latwiej jest otworzyc salon kosmetyczny niz poprawczak, czy dom dziecka.... to juz jest wyższa szkoła jazdy.
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
odebrałam wyniki badan i wszystko dobrze
![]() ![]() ![]() teraz nie wiem czy iść jeszcze z nią do innego lekarza czy poczekać;/
![]() |
#638 |
Rozeznanie
|
Sara ja bym poszła. Jeśli wyniki wyszły ok, to się ciesze. Ale na wszelki wypadek bym poszła.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamusie
zeby nie bylo...caly czas Was czytam i jestem na bierzaco ![]() ASIULEK avatarek bardzo mi sie podoba.juz wczesniej mialam napisac ![]() ![]() MLODA ja tez w tyle z nocnikiem.Karinka mowi jak jak juz zrobi w pampa...a jaksciagne jej i gania bez to sika tam gdzie stoi.chyba nie mam cierpliwosci do oduczania jej. ICE gratuluje i aby juz nic sie do Was nie przyplatalo DARUSIA jak samopoczucie i przygotowywania.ktory juz masz tydzien...juz sie nie moge doczekac Twojego malusza...to jest cos pieknego... kochane u nas dobrze.Adrisnek wazy juz 3550 ![]() ![]() ![]() te paluszki malusie,stopeczki non stop caluje...Karinka jest zazdrosna ale staramy sie niedoprowadzac do tych sytuacji...a czesto tak sie dzieje jak malemu daje jesc.wtedy musze szykowac butle dla niej ![]() Karinka chodzi caluje go,glaszcze,wczoraj porownywala swoja stope do z jego.przykladala i mierzyla ![]() jedynym przygnebieniem jest to,ze mam co raz mniej cierpliwosci dla Karinki ![]() tz wrocil juz do pracy .myslalam,ze gorzej bedzie...ale jest dobrze... a tu kilka zdjec moich maluchow ![]()
#640 |
Wtajemniczenie
|
cdn
![]()
MOJA PRINCESSA 26.03.2010 ![]() ![]() http://s6.suwaczek.com/201003261565.png ADRIANEK 11.10.2011 ![]() ![]() NASZ SLUB 11.08.2012 ![]() ![]() Edytowane przez agnieszka09 Czas edycji: 2011-10-21 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Darusia masz rację,jak nie ma pracy to trzeba coś szukać bo trzeba pracować tym bardziej jak się ma rodzinę ale w jej przypadku to na prawdę jest widzi mi się,dzisiaj chce być kosmetyczką a jutro może stomatologiem ![]() Agnieszka cudowne zdjęcia ![]() ![]() jak ja bym chciała pobyć z moim małym kochaniem w domu ach.... Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-10-21 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Wtajemniczenie
|
SARA gratuluje wynikow
![]() ![]() ![]()
#643 |
Zakorzenienie
|
tak się ciesze że wyniki dobre, całą noc nie mogłam spać.
Aga wyglądasz prześlicznie, zdjęcie jak Karinka daje buziaka Adriankowi boskie ![]() Aga mam jeszcze pytanie, nie wiesz może jak rozmiary bucików z primarka? znalazłam kozaczki fajne na Zosie ale wydaje mi się że rozmiary mają zaniżone?
#644 |
Wtajemniczenie
|
SARA dziekuje
![]() ![]()
#645 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka 32 leci
KOBIETO JAKA TY JESTES PIEKNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No i ja tez sie doczekac nie moge!!!!! Jezuuuuu nooo!!!!!! na prawde, juz bym chciala przytulic kruszynusie!!!! za kazdym razem jak wklejasz zdjecia to mnie POŻERA ZAZDROSC ZE JESZCZE MUSZE CZEKAC!!!!! Zdjecia dzieciakow sa cuuuudowne!!!! Odezwij sie na forum grudniowo listopadowym bo dalam cynka ze sie urodzil Adrianek... A jak karmienie? No i tez sie zastanawiam czy mam taka cierpliwosc, ale bede sie starala pogryzc sobie jezyk, wargi i nie wiem co jeszcze palce odgryze zeby na nia nie krzyczec! jak bedzie wyjdzie w praniu..... Moja to troche malo delikatna jest i ja sie tego wlasnie boje, ze bedzie robila cacy i jak nagle przypiepszy Amelii to normalnie sie zwine razem z nia do okola siebie.... ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- tylkooliwka to ja tez takich ludzi nie kumam, gdybym zajarzyla ze mi cos nie pasi to bym sobie darowala...tak tez zrobilam z technikum...tylko rodzice srednio zadowoleni byli...no ale coz....doprowadzilam do tego zeby miec poprawke i malo tego specjalnie jej nie zdalam.... ale oni nie wiedza ze to specjalnie. Skapneli sie dopieor pozniej jak z przedmiotu z ktorego mialam poprawke mialam same 5 a sie nie uczylam...:P no ale coz...moj blad...bunt ( a przechodzilam go cieeeeeezko, przez co moja mama miala ciezej:P) AGA NO JA SIE NAPATRZEC NIE MOGE!!!! Zwlaszcza, ze wiem ze juz niedlugo ja bede mogla taka kruszynke tulic!
![]() |
#646 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie laseczki
![]() la_wenda pisz częściej , dzieciaczki śliczne ![]() darusia - zdrowiejcie szybko ![]() Cytat:
![]() My też mamy taką wkładkę że Zosia wpadła razem z nią do kibelka. Dobrze że trzymałam Cytat:
![]() Ja też chętnie bym się pouczyła ale tak codziennie a nie zaocznie. A jak to się stało ze masz stypendium gwarantowane ? Cytat:
Cytat:
![]() Myślę że powoli opanujesz wszystko i będziesz miała czas i cierpliwość dla obojga. Na wszystko trzeba czasu. A tak na marginesie to Ty kwitniesz kobieto ![]()
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
madzia dla mnie to tez bylyby kokosy
![]() ja chyba na innej polkuli zyje niz czesc z was:P
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
Daria bo niestety tak jest że w różnych częściach kraju inne kwoty do przysłowiowych kokosów są potrzebne
#649 |
Zakorzenienie
|
Sara bardzo się cieszę,że wyniki dobre i myślę,że możesz już być spokojna.U mojej Agi pierwsze zlecone badania nie wyszły dobrze.Ale dla własnego spokoju możesz się skonsultować jeszcze z kimś.
Aga jaka Ty jesteś śliczna!Dzieci masz cudowne,aż chcę się na was wszystkich patrzeć.Nasze córki mają identyczne sukinki widzę-te w panterkę ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Aga Ty masz takie naturalnie piękne ciemne brwi czy henne nakładasz?
#650 |
Wtajemniczenie
|
DARUSIA dziekuje
![]() ![]() ![]() kochana napewno sie odezwe,tylko musze sie zorganizowac ![]() ja tez juz sie doczekac Amelki nie moge ![]() ![]() ![]() bardzo sie zdziwilam,ze obchodzi sie z nim delikatnie.choc zdarzylo sie,ze rzucila dla razy w jego strone zabwka i smoczkiem. IZAZULA dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- ANAKAZAR dziekuje ![]() ![]() ![]() ale lubie sobie czasami henne nalozyc aby poprawic ksztalt brwi
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Evitka - szukam polecanej przez Ciebie ksiązki w pdf "Dyscyplina bez krzyku i bicia" i za nic znaleźć nie mogę. Ty ją wyporzyczyłaś w bibliotece czy kupiłaś ?
![]() |
#652 |
Wtajemniczenie
|
IZAZULA bo ja jestem podstawiona
![]() ![]()
#653 |
Zakorzenienie
|
izazula zgadza sie
![]() ![]() Aga jak ty sie czujesz oblesnie to ja juz nie wiem!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale chyba cos z toba nie halo!!!! chcialabym byc tak oblesna ![]()
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale to 3tys brutto w banku to moim zdaniem malo jak na odpowiedzialnosc. To wyjdzie z 2 tys na reke z 1 tys zaplace za opiekunke i jeszcze bilet miesieczny. To niewiele zostanie. Wiecej dorobie siedzac w domu
![]() Izazula stypendium za srednia.moja promotorka powiedziala ze jak sie zdecyduje to mam u niej miejsce. I tak juz 3 latka o tym mysle..moze w przyszlym roku ![]() Sara idz moze do lekarki niech malej nozki przeswietla i zobacza czy nic sie nie stalo. Bedziesz spokojniejsza. Kolezanki syn kiedys chodzac po mieszkani lekko sie czyms w stope ukul.kulal miesiac az wkoncu poszla z nim do lekarza i sie okazalo ze wtedy ci lekko sie skaleczyl to wszedl gola stopa na igle do szycia i cala mu w noge weszla.musieli mu zabiegowo usowac. A moze ma problem z pazurkiem. Aga super masz komplecik dzieci w domu. Niestety tak to jest ze mniejsze dziecko jest bardziej absorbujace i musisz tak jakby na nowo z Karinka sie odnalezc. Ja z erykiem mam nasze wspolne wypady na basen. Wtedy tata z bratem siedzi.i jak emil w domu tp czasem idziemy sami na spacer zeby kazde dziecko mialo swoj czas taki wyjatkowy. Ja sie czuje za stara na to wstawanie w nocy mlodego. Wykancza
![]() |
#655 |
Wtajemniczenie
|
DARUSIA a pytalas o karmienie.ja karmie butla,choc tez czasami daje cycucha.jak karmie cycuchem to i tak potem musze dac butle bo za malo mamswojego mleka.
PLMADZIA wczesniej chcialam dwie dziewczynki...ale teraz ten moj chlopak ![]() ![]() zawsze jak go rozbiore,do kapiei czy przebrania to robi nam mini fontanne ![]() ![]() ![]() teraz juz calkiem doszlam do siebie wiec Karince poswiecam wiecej czasu.staram sie aby byl wlasnie czas tylko dla niej a wogole po tym porodzie sie czulam jabym wogole nie rodzila.tydzien nie minal a ja chcialam sama pokoj Karince malowac ![]() ![]()
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już będą 4 latka ![]()
![]() |
#657 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a w tej beczce mam ta kapuste ubijać czy gdzie ? ja nie mam wanny mam brodzik syfiasty :P bo teść z konkubina tam włażą i tak jakos nie uśmiecha mi się tam kapuchy pakować ![]() ja wczoraj drewnianą bekę zakupiłam w bricomarche może być ? 50kg do tego worek fooliowy a jutro jadę po kapuchę na targ i bedzie zabawa ![]() Tż jak zobaczył mnie z ta beką, to się za głowę złapał i uznał, że oszalałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale słodziaki Cytat:
![]() tej drugiej tez nie ma ![]() dziewczyny czy wy juz dzieciaczki wkładacie w śpiworki albo zakładacie te osłonki na nóżki do wózków? moja mama dzisiaj mi zrobiła awanturę, że jej nie chcę dac tego ocieplenia tej osłonki na nóżki, ale jak teraz Julce będzie takim ciepłym nogi przykrywała, to co ja zrobię zimą?! narazie przykrywa tylko cienkim polarkowym kocykiem i według mnie to wystarcza, ani nie jest zmarznieta, ani nie ma czerwonych rączek mimo, że jest bez rękawiczek, a dzisiaj juz założyłam jej zimową kurtkę, ale taką cienszą nie puchową, bo jak wyjeżdżałyśmy z domku to było -4 ![]()
Moje ciuszki na wymianke https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=233834 zapraszam Edytowane przez blistex Czas edycji: 2011-10-21 o 14:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Książki są w normalnych księgarniach ale myślałam że uda mi się coś ściągnąć albo wypożyczyć ![]() Jak Zosia zaśnie na spacerze to ją przykrywam kocykiem polarowym. Kiedyś go w lidlu kupiłam
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
kurde drcron ja nadal w tym roku nie kupilam tego spiwora, zapomnialam na smierc, w tamtym roku sie jakos dalo rade bez, koc gruby miala na kombinezon...zobaczymy... .
mam spiworek ale do tego quinny to jak bede z Amelią ( chyba Amelia, no cholera waham sie caly czas!) w domku to tz wezmie mala to wezmie spiworek z quinny. juz ze 2 panie widzialam ale nasze dzieciaki wieksze sa niz te co ja widzialam.... a swoja droga mam nadzieje ze sie nie obraziasz ale dla mnie dawanie kasy za oceny to jakas makabra po prostu jest;/ z motywacja malo ma wspolnego, raczej przekupstwo, ale to tylko moje zdanie.... w zyciu bym takiego czegos nie wlaczyla w zycie......
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Sorki ze dopiero teraz ale nie opuszczam Lennki na krok, chce z nią spedzić każda chwilę aby szybko do siebie doszła. Więc tak okazało się ze Lenka w drugiej dobie na intensywnej miała sepse! Nie wiedziałam o tym, dopiero przeczytałam na wypisie! W sumie teraz tak myśle ze dobrze bo pewnie bym sie załamała i juz myślała ze to koniec. Rok temu córka koleżanki zmarła na sepse po hemioterapii, miała 2,5 roku. Ogólnie na wypisie było napisane: Obustronne zapalenie płuc, posocznica, niewydolnośc krązenia, niewydolność oddechowa, i zapalenie wątropy, i jeszcze coś ale nie pamiętam. ogólnie niby wwszystko wróciło do normy, mała juz tez dochodzi do siebie za tydzień mamy kontrolne badania. Agnieszka z całego serca gratuluje! Ale laska z Ciebie, nono ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Aha i najlepsze w wypisie było napisane: Dziecko naegatywnie reaguje na kontakty z personelem oddziału!!!!! ![]() Moja krew, ja tez nienawidze szpitala! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.