|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
-jajka przed, może byś i nawet kromka chleba bo węgle też są potrzebne (organizm potrzebuje enerii) -wstrzymaj się z waflami i zjedz poprostu tuńczyka z jakimiś dodatkami -jeśli trening był późno jak u Ciebie możesz też zjeść coś z białka wolnowchłanialnego czyli np twaróg Generalnie polecam wątek na fitnesie Co zjadłaś dziś po treningu ?
|
|
#3512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sumie po treningu mogę zjeść tuńczyka z warzywami, zamiast jajka. Ale mam nadzieje, że sobotnie posiłki około treningowe już są lepsze? |
|
|
|
|
#3513 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez macerata Czas edycji: 2011-10-22 o 10:37 |
|
|
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
Erka.
1śn - dwa jajka na twardo z groszkiem i odrobiną majonezu. kawa z mlekiem 2śn - koktajl białkowy pól na pół mleko/woda 1h siłowni od razu po : garść suszonej porzeczki obiad - 240g grillowanego kurczaka, kuskus z fasolką szparagową i kalafiorem, posypane odrobiną parmezanu. przekąska - duża garść migdałów kolacja - 125g makreli w sosie pomidorowym, marchewka do pochrupania.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez macerata Czas edycji: 2011-12-04 o 15:30 |
|
|
|
#3515 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie (wreszcie weekend - padam na twarz
):śniadanie: owsianko-żytnianka gotowana na wodzie z sokiem z cytryny, szczyptą soli, białkiem jaja, wanilią, kardamonem, żółtkiem, miodem, gruszką, śliwkami, chilli i pestkami słonecznika; ii śniadanie: pudełeczko sałatki z brązowego ryżu, gotowanego indyka, papryki czerwonej, rzodkiewek, oliwy z oliwek i ziół; obiad: miseczka zupy krem brokułowo-cukiniowej na bulionie mięsnym z czosnkiem i natką pietruszki; 2 placuszki z kaszy gryczanej (kasza, jajo, cebula, natka pietruszki, przyprawy), smażone na oliwie; porcja surówki z czerwonej kapusty, czosnku, jabłka i dressingu; kolacja: solidna miseczka rozgrzewającego leczo (papryka czerwona, czosnek, pomidory, cukinia, mięso wieprzowe mielone, masa przypraw) & grzanka z chleba razowego z masłem; + woda; woda z imbirem i tymiankiem; kawa gotowana z przyprawami i miodem; napar z pokrzywy trening z ciężarkami & dużo łażenia
Edytowane przez GreenBalance Czas edycji: 2011-10-21 o 19:37 |
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U:
I. 2 kromki razowca z masłem, serkiem topionym i ogórkiem/miodem, ok. 100g serka homo naturalnego, kubek kawy z mlekiem i cukrem II. talerz gęstej zupy fasolowej szklanka soku marchwiowego III. banan, pasek czekolady truskawkowej, serek homo wiśniowy 125g, kawa 1h biegania IV. 2 kromki jak na śniadanie, reszta serka wymieszana z jogo nat, harbata malinowa z miodem może jeszcze coś wpadnie może być? Będę wdzięczna za komentarz
|
#3517 |
|
Raczkowanie
|
R:
Śn: owsiana z 3 łych z mlekiem 125ml 2% wkrojony ananas świeży, rodzynki, 2 suszone plasterki banana kawa z mlekiem IIŚn: kajzerka żytnia oblepiona ziarnem sałata, plaster szynki, plaster pomidora, rzodkiewka jabłko, kawa z mlekiem O: 2 sadzone na łyżeczce oliwy z oliwek, ok 200g warzyw na patelnie,wafel ryżowy mięta 10min biegu, 1h fitness (30min step, 30 piłki,maty,hantle), 5 min biegu ok 30min po - łyżeczka masła orzechowego + wafel ryżowy K: wiejski lekki z cynamonem i 200g mrożonych truskawek po: 2 marchewy ok 2l wody |
|
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze przesmaczne U
:1. schłodzony orzechowo-kakaowy pudding z kaszy manny (manna, mleko sojowe, kakao, popping amarantusowy, łycha masła orzechowego, miód, orzechy). 2. 2 kromki żytniego 100% na zakwasie z masłem, twarogiem (chudym, okropny nigdy więcej) i dżemem kaktusowym. 3. duża kromka żytniego (50g) z siemieniem lnianym z masłem, polędwicą z indyka i papryką. 35 minut na siłowni 4. pierś z kurczaka, 1/2 woreczka brązowego ryżu, brokuły, trochę pieczarek duszonych. po: domowe bakaliowe ciasto bez cukru 30 minut hula-hoop 5. jajecznica na maśle z jajka i kilku białek z polędwicą z indyka i szczypiorkiem, 2 małe grzanki z pszennego wieloziarnistego chleba natarte czosnkiem, pomidor (ale pyszne zakończenie dnia po: marchewki, herbata. i jak?
|
#3519 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
||
|
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za ocenę
dojem ten chudy i będzie już półtłusty. kupiłam ten na próbę, bo byłam ciekawa, czy poczuję różnicę w smaku (no i był też tańszy ).kiedyś jak przeszłam z chudego na półtłusty, to nie czułam różnicy. ale ten jest jakiś dziwny
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P:
śniadanie: szklanka mleka 3,2%;szklanka płatków z miodem;dwie kromki chleba sojowego z miodem drugie śniadanie:jabłko, serek danio obiad: 3 duże ziemniaki z masłem, dużo kalafiora z czosnkiem, jajko sadzone na maśle podwieczorek:serek wiejski z miodem, gruszka kolacja: 4 kromki chleba mieszanego z masłem i : serem gouda,szynką z indyka,miodem;pomidor;sał ata -za chwilkę wypiję szklankę mleka 3,2% z cynamonem Proszę o ocenę. Starałam się dziś, jak mi poszło? |
|
|
|
#3522 |
|
Raczkowanie
|
Dzisejsza R-ka
! od kilku dni robię eksperyment i jem kolację tylko białkowo-warzywną,zobaczymy czy coś się ruszy..sniadanie-mała grahamka-jedna połówka z szynką drobiową i sałatą, druga z serkiem wiesjkim light i pomidorem+połowa dużego jablka. 2 sniadanie-mały jogurt naturalny z wrzuconymi pestkami dyni,slonecznika,zurawiną . silownia-20 min steppera, 15 platformy wibracyjnej obiad-3 łyzki ryżu basmati, filet z kurczaka bez panierki,mała sałatka(sałata,pomidor,pa pryka,feta+sos) podwieczorek- kromka chleba razowego z sałatą i jajkiem na twardo. 1,5 h jogi kolacja-twarożek domowy 150 g+połowa pomidora i ogórek zielony. |
|
|
|
#3523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak nie, to podjadaj może orzeszki, pestki czy owoce suszone i pij soki owocowe/kakao. podbija kcal, a nie zapycha .
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
u, poproszę o ocenę.
5 łych musli orkiszowego z ciepłym mlekiem, otrębami i bananem wkrojonym 2 kromki razowca z masłem, sałatą, pomidorem i żywiecką z indyka; paluszek Prince Polo, kilka kostek gorzkiej czekolady talerzyk sałatki jarzynowej (jogurt+majonez) smażony filet z rybki + sałatka z ogórków + papryka marynowana bułka margaritka + kawa z Advocatem + Red Bull (praca) ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-10-22 o 01:11 |
|
|
|
|
#3525 |
|
Rozeznanie
|
plan na dziś rrRrr
ś: owsianka z 4 łyżek płatków na wodzie ze średnim jabłkiem, cynamonem, dwoma suszonymi daktylami, pół łyżeczki miodu, kubek kawy z mlekiem śII: dwie kanapki chleba z ziarnami posmarowane twarożkiem z rzodkiewką, z plastrem szynki z indyka, kubek rumianku z odrobiną miodu przekąska: jabłko, garść rodzynek o: zostal mi farsz z pierogów drożdżowych (mięso mielone z indyka, brokuły, czarne oliwki, kukurydza, papryka) więc muszę go wykorzystać i bedzie pizza pełnoziarnista, kubek czerowonej herbaty k: jajka, plaster szynki, pomidor
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U (choć pewnie powinno być P...)
Śn. płatki Frutina i musli z Lidla z ciepłym mlekiem 3,2 gotowanym z cynamonem, imbirem, suszonymi figami, łychą masła orzechowego i ok. 100 gramami twarogu pasek mlecznej czekolady i kruszonka z drożdżowego kawka czarna przekąska: kilkanaście świeżych orzechów włoskich, ciastko jakies z dżemem i kremem, kawa 3w1 Obiad miska żurku na żeberkach z marchewką, pietruszką, porem (połówka), podpieczoną cebulką i duzą ilością kiełbaski, do tego trochę ziemniaków i 2 korniszony ![]() łycha masła orzechowego again Podw. ogromne jabłko, Ricore, mały jogurt naturalny Kol. 2 x razowiec ze słonecznikiem z masłem, konserwą, chrzanem, ketchupem, musztradą, papryką, pomidorem, pół kabanosa z chrzanem ![]() po: kilkanaście swieżych orzechów włoskich Do ocenki! |
|
|
|
#3527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2011-10-22 o 09:06 |
|
|
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze utrzymanie
![]() Śniadanie; owsianka ( 5łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, jabłko, cynamon, 5 dużych śliwkek, płatki migdałowe) + 2 kostki gorzkiej czeko. 50 minut steppera. Obiad; 2 paruchy drożdżowe ze szklanką maślanki jagodowej. 15 minut twistera. Podwieczorek; 2 kromki chleba razowego' polskie zboża' z serkiem wiejskim 150 gram; miseczka surówki z marchwi, jabłka i odrobiny cukru. Kolacja; makrela w sosie pomidorowym; pół bułki owsianej |
|
|
|
#3529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapraszam! ![]() moja mama korzysta ile może i, tak jak ja, nie może doczekać się każdego mojego wolnego dnia
|
|
#3530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
morfinka, jeśli chodzi o rybę to była to morska miruna
dzięki za komentarz.a mamie się wcale a wcale nie dziwię
|
|
#3532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
morphine88 i GreenBalance - piękne jadło. Ja czekam aż kikimora_6 wstawi - od jej sniadań i bloga wiecznie chodzę z miną
|
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ją czasem widzę tylko w owsiankowym wątku.
|
|
#3534 |
|
Rozeznanie
|
Moje U
:śniadanie : owsianka z 5 łyżek pł.owsianych i 3 łyżek otrąb, gotowana na 1/2 szklanki mleka, z gruszką -160g i posypana cynamonem II : 1,5 kromki razowca ( 1 z chudym twarogiem, połówka z polędwicą i pl. pomidora), jabłko - 200g Obiad: talerz rosołu z ciemnym makaronem Podwieczorek: duży jogurt naturalny, polowa papryki Kolacja: 2 kromki razowca, 2 łyżeczki serka do kanapek, duuży pomidor, kawa z mlekiem 2% Do oceny ![]()
|
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam z Erką sobotnią. / od 11 /
1śn - 4 łyżki owsianych, kubek mleka, czyli owsianka. 2śn - dwa jajka sadzone z brokułem. 3śn - jakieś 150g twarogu półtłustego z jogurtem i dużą łyżką masła orzechowego z kawałkami orzechów. duża garść migdałów. obiad-kolacja - będzie duży stek z tuńczyka z fasolką szparagową, szparagami i małymi kukurydzami.
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
Hej, od poniedziałku zaczynam dietę.
Może ktoś mi tu ocenić? I 6:30 owsianka z serkiem homo nat. + owoce + orzechy i cynamon II 10:30 bułka pełnoziarnista z szynką z indyka i pomidorem III 15:00 obiad - to co w domu, tylko mniej 8 min ABS, 20 min BIEGANIA IV 18:00 ryba z piekarnika 20 min MIN HULA HOP V 21:00 serek wiejski z warzywami i szynką z indyka Może ktoś ocenić? Przyznam szczerze, że nie jestem pewna co do III, IV i V posiłku. Proszę o pomoc. Nie chcę popełniać jakiegoś głupiego błędu i chciałabym, żeby moja dieta była jak najbardziej efektywna. A oto moje pytania: III posiłek - obiad robią moi rodzice. W sumie mogłabym sama sobie zrobić. Powiedzcie proszę co można zrobić szybko na obiad dla jednej osoby. IV posiłek po ćwiczeniach - co wtedy powinnam zjeść? Białko (rybę) czy może jakiś owoc? V posiłek, czyli kolacja białkowa - serek wiejski? Z góry dziękuję
|
#3537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
j.w Fajnie, luźno. Rozumiem, że węgle Ci nie służą?Bo bardzo ubogi Twój jadłospis właśnie w węgle
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, kupuję w rybnym, ale ostatnio jakoś o nim zapomniałam, a dziś były zakupy - to taki duży, gruby kawał ryby, wygląda jak normalny stek. Smażę na patelni grillowej z dwóch stron. Bardzo dobry. ![]() Węgle - średnio. Mam wzdęcia, brzuch mnie boli. A dziś też dzień odpoczynkowy - tylko łażenie, więc rozumiesz.
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dzisiejsze R/U: I placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, jajko, czubata łyżka mąki, proszek do pieczenia, sól, miód) z powidłami śliwkowymi II pierś kurczaka zapieczona z serem, 2 ziemniaki z wody, surówka z pomidorów i cebulki Przekąska: kawa z mlekiem i łyżeczką cukru, 2 kostki czekolady chili&wiśnia, jabłko III 2 kromki grahama z masłem, polędwicą sopocką, pomidorem IV mała miseczka corn flakes z mlekiem 1,5%, dwa gryzy tosta z serem od tż 4 posiłki, bo pierwszy był około 11 ![]() od ponad tygodnia waga stoi w miejscu – czy to oznacza, że ten poziom kaloryczności jest dla mnie odpowiedni na utrzymanie? Pokusiłam się o policzenie, jest tu około 1600 kcal, czyli tyle, ile jadłam na redukcji, liczyłam na to, że powoli idąc w stronę U uda mi się pozbyć jeszcze 2-3 kg.. No i 1600 na utrzymaniu to dla mnie zdecydowanie za mało wiem, że jakościowo dziś ten jadłospis nie jest idealny, ale wstawiłam go, żebyście cokolwiek poradziły na rozruszanie – nie chcę zacząć tyć, gdy dojdę do 1800 czy 2000 kcal. Pozdrawiam i proszę o rady
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj dałam plamę
Już sama sobie nie ufam. Wystarczył jeden dzień, że mnie mama nie pilnowała i już... ;( Choć i tak się starałam. Proszę, napiszcie, czy się nadaje chociaż na U? śniadanie: 7 łyżek płatków gold flakes, pół szklanki mleka, kromka z odrobiną miodu -1,5 h jogi 2 śniadanie:giga jabło obiad k.40 g brązowego ryżu, jajko sadzone na teflonie, sałatka z dwóch pomidorów i dwóch łyżek jogurtu natralnegopodwieczorek: wiejski 150g z miodem, dwa jabłka kolacja: dwie kromki z odrobiną masła i szynką z indyka, sałatka z kapusty kiszonej, marchewka -w międzyczasie litr coli zero ;/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

)
):

:
nigdy więcej) i dżemem kaktusowym. 

bułka wygląda przepysznie!
Już sama sobie nie ufam. Wystarczył jeden dzień, że mnie mama nie pilnowała i już... ;( Choć i tak się starałam. Proszę, napiszcie, czy się nadaje chociaż na U?
k.40 g brązowego ryżu, jajko sadzone na teflonie, sałatka z dwóch pomidorów i dwóch łyżek jogurtu natralnego