|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
Nazwę Cie aniołem, choć mi też bliżej do diabła.
|
|
#902 |
|
Rozeznanie
|
bo na tym właśnie polega MIŁOŚĆ - na kłóceniu się i godzeniu, na wytykaniu sobie błędów i przebaczaniu, na milczeniu i rozmowie, na słuchaniu i mówieniu, na pewności i zwątpieniu, na byciu razem i byciu daleko od siebie. Jeśli potrafimy pomieścić w sobie i zrozumieć te skrajności to znaczy, że dojrzeliśmy do kochania drugiej osoby i bycia kochanym.
Ludzie sparzeni są najbardziej zgryźliwi i ironiczni. Czasami są takie dni, że uśmiechasz się nawet do herbaty. Nie zostawiaj kobiety głodnej Twoich słów. Nigdy Najsmutniejszy rodzaj smutku to kiedy płaczesz pod prysznicem albo w łóżku w nocy, ponieważ nikomu nie pokazujesz, co naprawdę czujesz. boję się, że ludzie, na których mi zależy, kiedyś odejdą.
|
|
#903 |
|
Przyczajenie
|
Chers
ta cholerna nadzieja, niszczy mnie od środka kiedyś wybuchnę Ci śmiechem w twarz, lecz jeszcze nie teraz zatęsknij za mną ________________ ' nie mam sił w pojedynkę walczyć o nas dwoje. '
/ _niebanalna / Edytowane przez magiczne chwile Czas edycji: 2011-10-21 o 22:54 |
|
|
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
Niezmiernie się z tego powodu cieszę ;D Wiesz co najbardziej w Tobie uwielbiam?
To, że jesteś tylko Mój.
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy w życiu wybiera sobie dłoń,
którą chce trzymać i przychodzi taki wieczór kiedy mówimy po prostu: 'złap, bo mi zimno...' Chciałabym żebyś kiedyś zauważył te oczy, które z rozpaczy do Twoich, tęskniąc, odgadują źle jak długo mogą patrzeć. Szukałam Twych dłoni u innych i oczu Twoich, ze spojrzeniem litościwym, takim jak w momentach gdy nie śmieję się z słów Twoich i patrzysz tak i wzrokiem mówisz: "jak możesz nie rozumieć, że nie kocham?" Kiedy pokażesz mi, że nie ma dla mnie miejsca w sercu Twoim, wypełnię swoje czymś innym, byleby słowa Twoje zbyt długo nie szumiały mi głowie.
|
|
#906 |
|
Rozeznanie
|
patrysiowa_ & Toogether93, dziękuję Pyszczki, Wy wiecie jak bardzo Was ubóstwiam ♥
uwielbiaj ![]() "Żegnaj" - niedbale i szybko wypowiedziane tak smutne w sobie słowo; szybkim krokiem wyszła zza rogu, było słychać za nią nieme mruczenie; - zobaczysz, pobiegnie za Tobą! - nie pobiegnie. - skąd możesz to wiedzieć? - bo dobrze go znam. Gdybym wiedziała, że pobiegnie, nigdy bym się w nim nie zakochała.
|
|
#907 |
|
Przyczajenie
|
jedyne czego teraz chcę, to żebyś był obok.
________________ ' nie mam sił w pojedynkę walczyć o nas dwoje. ' / _niebanalna / |
|
|
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
Utopiłam dziś smutki w herbacie.
Miłość ukryłam w rękawiczkach. Szli ulicą spokojnie, jak gdyby nigdy nic. Tylko serca biły im tak, jakby zaraz miały przestać kochać. Nikt nie potrafi pozbierać myśli porozrzucanych na kilometr, upchniętych gdzieś w kąt, zapomnianych. Bo przecież ciągle brakuje nam czasu, ciągle ktoś, gdzieś, coś...
|
|
|
#909 |
|
Raczkowanie
|
'Najprzytulniej jest mi tam, gdzie nikt nie zdąrzy, nie odnajdzie drogi nikt oprócz nas...' `Mała dziewczynka pełna gigantycznych trosk.` 'a tak naprawdę tylko Ty i Ja, słyszymy siebie, wiemy co nam w duszy gra.' `Zawsze bądź taki sam, chociaż wszystko płynie wokół nas...` Sylwia Grzeszczak
|
|
|
#910 |
|
Rozeznanie
|
mimo, iż wiesz, że to nie ma sensu,bo gdzie znaleźć sens w nie-spotykaniach się, ale chciałoby się usłyszeć, że mimo wszystko da się radę, razem, ale się nie słyszy. w około śmierć, nauka, bolące serce i na nowo śmierć, nauka gdzieś odlegle czuć bolące serce... chcę Cię kochać, ale nie mam na to czasu. i nagle po raz wtóry cholerna bezsilność, łzy napływające do oczu co pięć minut, kolejne rozczarowanie i kolejna zima przed nami... czasem nic bardziej nie koi skołatanej psychiki jak przytulenie. - chcesz się przytulić? - spojrzała na nią smutnymi oczami. - nie... - powiedziała cicho, a jej głos był niczym na wyczerpaniu, lekko chrypiący. - chcesz żeby Cię przytulić? - spytała po raz wtóry nie spuszczając wzroku, a jej głos nadal spokojny. - nie... - jej głos jeszcze bardziej cichy i tłamszony przez łzy spływające do gardła. - to Cię przytulę. - jak powiedziała tak też zrobiła, bo czasem trzeba zrobić coś na co ktoś nie ma ochoty by potem poczuł się lepiej. mam dość czarnych poniedziałków, złowieszczych wtorków, śród i czwartków bez większego sensu by zapłakiwać się weekendami.
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2011-10-22 o 10:53 |
|
|
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
wiedziałam, że łatwo nie będzie, no ale bez przesady.
kocham cię, kochać. 'nasze życie będzie jak poemat, trzeba tylko znaleźć dobry temat.'
|
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
"chcę poczuć ciepłą bryzę
spać pod palmą czuć przypływ oceanu znajdować się w szybkim pociągu podróżować odrzutowcem, daleko stąd i oderwać się /wanna feel the warm breeze sleep under a palm tree feel the rush of the ocean get on board a fast train travel on a jetplane, far away and break away dorastałam w małym miasteczku a kiedy padał deszcz wpatrywałam się w okno myśląc, co będzie jeśli przestanę być szczęśliwa. modliłabym się. /grew up in a small town and when the rain fell down I just stared out my window dreamin' of what could be and if I'll end up happy I would pray. z ciemności do słońca. /out of the darkness and into the sun"
|
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
paralogiczna , reedcherry , madeleineeee , ratatamm , niebanalna ,
ostatnio nawet próbowałam płakać nawet już nie umiem tylko ta przerażająca pusta i jakby zduszony krzyk na pograniczu z histerią. to chyba strach. jakby sie podświadomie na mnie mścił, za to, co zrobiłam. to jest czasem nie do wytrzymania to jest takie uczucie w środku, jakbyś słuchała ostrego rocka, jakiegoś heavy metalu, ich darcie się jest tak słabe w środu wszystko krzyczy 1000 razy bardziej. są momenty kiedy chce do tego wszystkiego wrócić, żeby pogubić sie jeszcze bardziej , popełnić znów ten sam błąd
że znalazłeś dziewczynę i jesteś teraz żonaty Słyszałam, że Twoje marzenia się spełniły Domyślam się, że ona dała Ci to, czego nie dałam Ci ja Edytowane przez Gueen Czas edycji: 2011-10-22 o 13:22 |
|
|
|
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
iluzje wciąż Nas wciągają w bagno beznadziei.
chodź ze mną, razem, naprzeciw marzeniom. "przyrzekam kochać Cię na wieczność - każdego dnia z wieczności osobna." ona nie chciała się narzucać, on nie chciał jej za bardzo komplikować życia sobą. tak jakby nie wiedzieli, że znaczą dla siebie więcej niż wszystko. nie palę . . ale jeśli kiedyś zobaczysz mnie z papierosem, będzie to znaczyło, że nie mogę sobie z czymś poradzić. masz w sobie coś co sprawia że Ci nigdy nie odmawiam. i doszłam do takiego momentu, do którego zawsze dojść chyba chciałam. z zimną krwią mogę powspominać przeszłość, nie budząc w sobie jakiś niepotrzebnych emocji. ostatnie dni miały tylko uświadomić mi, gdzie jestem i co mam. teraz mogę objąć wzrokiem to moje małe niebo i zadbać o każdy jego kawałek. perfekcyjne opanowanie udawania obojętności. zauroczył ją. w taki głupi, naiwny, banalny sposób. zawróciła się. wiedziała, że bez niego nie osiągnie swoich marzeń. zbyt dumni by do siebie wrócić, zbyt zakochani by o sobie zapomnieć. |
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
" Dobre chwile dzisiejszego dnia są smutnymi wspomnieniami jutra
Nigdy więcej słodkich słów z ust marionetek, nigdy więcej słodkich słów z ust hipokrytów Otwórz oczy i spójrz w siebie: Czy jesteś zadowolony z życia jakie wiedziesz? Wiem, że nie wiesz ile życie naprawdę jest warte "
|
|
|
#916 |
|
Rozeznanie
|
potrzebuję kogoś, kto odprowadzi wieczorem pod dom, żeby się upewnić, czy aby bezpiecznie wracam, w każdej chwili będzie kontrolował, czy się uśmiecham, kto będzie pisał "dobranoc" i "dzień dobry", kto będzie podjadał kanapki i robił herbatę z cytryną, kogoś, kto będzie pukał do drzwi codziennie bez względu na godzinę, z kim można będzie leżeć na poduszce głowa przy głowie i w lato spać pod jednym kocem, kto umie przytulać i umie znikać kiedy potrzeba, ale tylko na niby, schowany za rogiem czekać na moment, w którym będzie mógł znowu położyć głowę na kolanach, z kim można czytać książki i oglądać filmy, a później godzinami o nich rozmawiać, kogoś, kto rzuca śnieżkami w okno i w letnie noce zabiera, żeby oglądać gwiazdy, kto pilnuje, kto opiekuje się, kto mówi, że tak, że nie, że uważaj, że pamiętaj i że nie marudź.
"Nigdy nie jesteśmy bardziej samotni, niż leżąc w łóżku z naszymi tajemnicami i wewnętrznym głosem, którym żegnamy lub przeklinamy mijający dzień." Jeśli się boisz, to ci się nie uda.
|
|
#917 |
|
Raczkowanie
|
![]() nie bój się miłości, choć tak pięknie drży Twoje serce nie wyrzekła się tego bólu, tylko on sprawiał, że w ten nader dziwny sposób była jednością z jego sprawcą nie zawiedźmy naszego stwórcy, chociaż my dla korzyści zdradził swych, tych którzy zaufali miliony kłamstw by usłyszeć prawdę, tysiące deszczowych dni, za jeden słoneczny setki zła, za jeden dobry uczynek dziesiątki nienawiści, by zaznać słodkiej miłości nie wystarczy mieć duszy na ramieniu, nie mając serca nie nazywaj się człowiekiem jedyne czego chcę od Ciebie to Ty sam trzymał rękę za jej rękę, nie potrafił przejść przez mękę od pewnego czasu, wierzę w cuda, odkąd pojawiłeś się, nie jest trudno nie wiem kiedy mówisz prawdę, a kiedy kozaczysz stój i patrz jak zatracam się już nie w Twoich oczach i choćbyś nie wiem jak kochał, Ty nie wrócisz, prawda? on jeden mógł zranić najdotkliwiej, nie wykorzystał tej władzy "wiesz, że mogę zranić, lecz wierzysz we mnie" "gdy patrzysz na mnie Twoje oczy zawsze śmieją się" "byś mógł nosić ze sobą mój świat" "spojrzymy kiedyś wstecz czując do siebie wstyd" "świadomie decydować jak chcę żyć i kim chce być" "czasem w tym co kocham wolę zostać amatorem" "ja muszę żyć tak żeby nikt nie uronił przeze mnie łez"
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-10-22 o 15:03 |
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
również jesteście niezastąpione Cytat:
____ Jesienią potrzebujemy więcej miłości żeby wraz z suchymi liśćmi nie zamarznąć pod warstwą chłodnego wiatru Tylko potrzymaj, tylko przytul do piersi by wyparował chłód jesiennych deszczy z dłoni delikatnie dziewczęcych [...] jakby dzwonił raz po raz urwany telefon, czułam że pustka po Tobie drażni mnie znikającym dźwiękiem Twoich słów nieobecnych Droga, którą pójdę to droga zmieniająca przeznaczenie - nie możemy pójść nią razem wydaje mi się twój uśmiech Głupia duma jest wszystkim, co mi pozostało pozwól mi więc ukryć łzy i smutek, który spowodowałeś I jest za późno, może się zmieniłeś Udaj, że nie widzisz łez po prostu daj mi płakać Ja tylko chcę pozwolić Ci odejść Droga nie jest prosta, ale uczucie jest silne, To jest ta jedna rzecz, która mnie zatrzymuje
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
widzisz, niespełniona miłość jest czymś, co sprawia że wysycha gardło,
pękają usta, niszczy się głos od nadmiaru dymu. zamiast twoich zdjęć, kochany przed snem chciałabym oglądać prawdziwego Ciebie i móc zamiast polaroidowych tęczówek całować długie rzęsy. nie mam na myśli słów twoich, bo niewiele mówisz do mnie, o mnie dużo mówić nie można o mnie się nie da, można tylko myśleć, w cieniu innych wspominać tylko zapach włosów, gorzką słodycz oczu. to wspomnienie było najpiękniejszą melodią dla moich zmysłów, dla mojej wyobraźni. Niedokończony epizod niezłączonych ust, niewypowiedzianych słów mimo splecionych palcy, obejmowanych bioder... Wzruszył ramionami i powiedział - chciałbym zrobić Ci teraz zdjęcie, wyglądasz jakbyś trzymała w dłoniach ogień. A ja miałam ochotę wyjąć dla niego moje płonące serce. weź to serce żeby go nie zranił, z żalem połknij łzy rozpaczy. to są te dni gdy wracam do domu i już od progu biegnę do twojego zdjęcia choć piętnaście minut temu żegnałam się z Tobą na skrzyżowaniu bezcałuśnie. poznaj to uczucie kiedy ktoś robi ci nadzieję i ze szczęściem otwierasz rano okno, z uśmiecham dopijasz kawę, a do domu wracasz ze smutkiem niewypowiedzianych słów, niespoglądających na Ciebie oczu.
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
'krzyczała, płakała. On milczał, patrzył w ziemię' ''- dlaczego kiedy myślę o Tobie, jest mi ciepło ? - bo ja myślę wtedy jak rozgrzac Twoje serce'' 'Bała się że jeśli zapłacze choć jedną łzą, łzy nie będą chciały przestać padać.' 'Tylko jedna chwila, jak fenoloftaleina zabarwi dzień.´ 'zbieram liście. liście z drzewa pod którym staliśmy gdy padał deszcz.' ''Ceną była śmierć za wolności smak'' "Twoje słowa, które ranią Pocałunki co nie cieszą" "I za każdym razem kiedy poczuje samotność cofam się w tamte dni " "A ja.. Lubię spacerować oddzielnie. Lubię Cę spotykać niechcący.. " coraz częściej jest mi wszystko jedno i milczę coraz częściej
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Im bardziej Cię nie mam, tym bardziej Cię pragnę.
Nie mogę złapać tchu, łapię paranoję. Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach. Nic nie jest idealne. Wszystko jest takie, jakim je stworzysz. Najgorszy jest lęk przed czymś, czego nie można nazwać. |
|
|
|
|
#922 |
|
Przyczajenie
|
Gueen - miło mi, dziękuję
Miłość jest dawaniem, nie braniem, naprawianiem, nie niszczeniem, zaufaniem, wiarą, nigdy zwodzeniem, cierpliwym znoszeniem i wiernym dzieleniem każdej radości i każdego smutku, dzisiaj i zawsze. I czy w tym momencie wiesz w co wierze? Spotykamy tak wiele osób, by uświadomić sobie, że tylko kilka jest wyjątkowych.. Wszyscy uśmiechają się w tym samym języku. Tylko uśmiech jest jednakowy na całym świecie. Możesz się uśmiechnąć po angielsku, a będzie to znaczyło dokładnie to samo w Tajlandii. Uśmiech...to nic prostszego...potrafi sprawić tyle radości drugiemu człowiekowi, nawet jeśli jego serce już dawno jest lodem. To najprostsza z rzeczy jaką człowiek może dać drugiej osobie, mamie, tacie, rodzeństwu, przyjaciołom. Wystarczy dosłownie kilka sekund aby ich uszczęśliwić. i myślę ile jeszcze mam kredytu w Twoim sercu.. pytam sama siebie..: dorosłeś? pozostaje głucha na swoje odpowiedzi są bezsensu |
|
|
|
|
#923 |
|
Przyczajenie
|
Płaczę ja, a wraz ze mną październikowe niebo niespełnionych marzeń.
________________ ' nie mam sił w pojedynkę walczyć o nas dwoje. ' / _niebanalna / |
|
|
|
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
hug me .
|
|
|
#925 |
|
Raczkowanie
|
Gueen, nieperfeekcyjna ♥
Nie ma nic bardziej idealnego
niż moje odbicie w Twoich oczach. Od początku wiedziałam, że będziesz osobą, której trudno będzie się pozbyc z mojego życia. Może parę szczerych rozmów wszystko by zmieniło, parę szczerych słów, o których gdzieś zapomnieliśmy. Każdy błąd z Tobą chciałabym popełniac w nieskończonosc. Ludzie mówią, że jesteśmy szaleni, głupi, bo zawsze robimy wszystko na odwrót. Nie mamy zasad, pohamowań, a nawet sumienia i nie znamy pojęcia 'wewnętrzny głos'. Ja jednak twierdzę, że po prostu się kochamy.
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
czy można tęsknić za kimś, kto stoi tuż obok? jak na Ciebie spojrzeć, żebyś nic nie dostrzegł? miał głos jak grzmot podczas burzy. więc dlaczego czułam się tak bezpieczna? nie powącham Cię już więcej. po prostu stanę obok i wstrzymam oddech. uwielbiam jak patrzysz na mnie z góry. gdy muszę zadrzeć głowę, aby spojrzeć w te głębokie oczy.
|
|
|
#927 |
|
Przyczajenie
|
''It's like your screaming and no one can hear. You almost feel ashamed, that someone could be that important, that without them you feel like nothing. No one will ever understand how much it hurts. You feel hopeless, like nothing can save you. And when it's over and it's gone, you almost wish that you could have all that bad stuff back, so you could have the good.. To jest jak krzyk i nikt nie może cię usłyszeć. Praktycznie czujesz wstyd, że jest ktoś bez kogo czujesz się jak nic. Nigdy, nikt nie zrozumie jak bardzo to boli. Czujesz się beznadziejnie, ale nic nie może cię ocalić. Kiedy wszystko jest skończone i odchodzi, jesteś w stanie życzyć sobie by wszystkie złe zdarzenia powróciły, by było dobrze.. Tell me what I'll never be, make me feel broken. Powiedz mi jaki nigdy nie będę, spraw, abym się załamał. Look how you want me now that I don't need you. Spójrz, jak pragniesz mnie teraz, kiedy Cię nie potrzebuję. Who am I to say you love me? Kim jestem, by mówić, że mnie kochasz?" Edytowane przez kamilamcr Czas edycji: 2011-10-22 o 22:26 |
|
|
|
|
#928 |
|
Rozeznanie
|
Gdybyśmy nie tracili osób które kochamy, nie wiedzielibyśmy ile dla nas znaczą.
Może dla Ciebie to dziwne, ale w trudnych chwilach lubię być sama. Lubię założyć słuchawki na uszy, puścić piosenki dające mi do myślenia, rozmyślać. Możesz twierdzić, że pogłębiam się w to wszystko jeszcze bardziej, ale mi to pomaga. W myślach tylko ten cały syf, który co chwile zagłusza muzyka. Lubię to. Cholernie mocno lubię odpocząć od świata i zostać sama z moimi problemami. nie staraj się ratować czegoś, co Cię niszczy. rzadko mamy wpływ na to, kto pojawi się w naszym życiu, ale czasem mamy po prostu szczęście. Nigdy nie żałuj, że zrobiłaś cokolwiek, jeśli robiąc to byłaś szczęśliwa.
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Dziś tęsknię jakby bardziej.
Kiedy byłeś, nie czułam Twojej obecności, więc jakim cudem, gdy Cię nie ma czuję brak Ciebie? pytasz, kiedy się tak zmieniłam? kiedy Cię nie było, skarbie. przypuszczam, że nie byłam bez znaczenia, przypuszczam również, że nie byłam wystarczająco ważna. zdecydowanie powinieneś tu być. trzymać mnie za rękę i odprowadzać do domu. śmiać się ze mną i ze mnie. zdecydowanie. zdecydowanie Cię tu nie ma. sięgam pamięcią wstecz, ta jesień była nasza.
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
cześć.
'słowami też można dotykać, nawet czulej niż dłońmi'
' tak, uduśmy swoje uczucia. Perfekcyjny pomysł.'
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

dobrze, że jesteś