|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
mag_99 w Magnolii, a ludzi tyle,że prawie nas z mamą staranowali
![]() to ja nie wiem jak z tymi sutkami... mi włosy wypadają garściami i w ogóle jakąś wysypkę na plecach
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
ja jestem za scinaniem w każdej postaci i długości najlepiej drastycznie zresztą włosy nie ręka odrosną u mnie to zawsze jest spontan przychodzi impuls chec obciecia szybka rozmowa z mężem na ten temat i jesli jest na tyle wczesnie ze fryzjer otwarty to lece![]() jak juz za pozno czekam do nastepnego dnia ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- co do sutów to słyszałam że jak się hartuje to podobno robią się twardsze i później łatwiej pękają ale mi mama powiedziała też że mam hartowac przy kąpieli i tez juz głupia z tego jestem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1773 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy!
Nie wiem jak odczytać ten wynik i co to oznacza ![]() Różyczka IgG 105,9 IU/ml wynik ujemny <5,0 IU/ml wynik dodatni >=10,0 IU/ml |
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz juz mam do ramion, a ostatnio scinalam chyba w lutym czy marcu i mialam tak do brody. moim zdaniem oznacza to ze masz przeciwciala na rozyczke - bylas szczepiona, lub ja przechorowalas kiedys.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1775 |
|
Raczkowanie
|
ufff doczytałam w necie, tak byłam szczepiona. już się bałam,że wysypki dostałam i to różyczka
|
|
|
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka fryzurka bardzo ładna
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
Ale plotkujecie
![]() ![]() Ja będę hartować sutki Nie dość, że masowanie ich szorstką rękawiczką(bo gąbki nei używam, bo się brzydzę) sprawia mi ogromną przyjemność, to moja mama, która jest dla mnie absolutnym ekspertem od karmianie piersią i oporządzania noworodków i niemowląt, mówiła, że ona przy każdej ciąży tak robiła i potem problemów z karmieniem nie miała żadnych (prócz nadmiaru mleka ).Moja mama wykarmiła - mnie (przez 6 mies) , siostrę(3 lata), bliźniaki (przez 1.5 roku). Jest dla mnie mistrzynią cyca ![]() No i dodatkowo mistrzynią nocnika, bo żadne z nas nie robiło w majty dłużej niż 1.5 roku ![]() ![]() ![]() Oczywiście hartowanie delikatne, nie jakieś zdzieranie sutków, żeby nie było ![]() Zariah, ja nie wiem jak w Anglii jest, tutaj mi przysługuje urlop zdrowotny. Część płaci socjal, resztę do iluś tam %(od 80-100%) dopłaca pracodawca. Tak samo jest z macierzyńskim. Mój dylemat jest taki, że po pierwsze, ja wolałabym NORMALNIE pracować. A po drugie, to mam od stycznia dostać nowy kontrakt, bo mój się kończy. I na pewno nei pójdę na żadne zwolnienie przed jego podpisaniem, bo się zwyczajnie boję, że mnie wyrolują. Teoretycznie nie mają prawa. Praktycznie, mogą wszystko;/ Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-21 o 20:30 |
|
|
|
#1778 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka fiu! fiu! właśnie takie fryzurki podobają mi się najbardziej
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że to dopiero w trzecim trymestrze - bo podobno takie masaże mogą spowodować skurcze macicy. Ja chyba spróbuję, bo podobno mniej bolą potem piersi przy karmieniu.. Ale rzeczywiście - trzeba poczytać jeszcze o tym![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Aguska - super fryzurka - uwielbiam takie też myślałam o czymś podobnym, ale ostatnio trochę zapuściłam i postaram się jeszcze wytrzymać![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Zia super fotki a rączka Dzidzi wygląda niesamowicie
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też ostatnio jestem skołowana jeśli chodzi o hartowanie. Bo moja koleżanka powiedziała że koniecznie to muszę robić natomiast w Internecie w artykułach pisanych przez ginekologów, doradców laktacyjnych itd jest napisane, że może takie maltretowanie sutków powodować wyrzut oksytocyny do krwi i skurcze i boję się to robić szczerze powiedziawszy :/ Póki co chyba dam sobie z tym spokój..
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Koniakonia śliczną masz córcie
Super Jej w tym płaszczyku![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Tikki - jaki zgrabniutki brzuszek!
|
|
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
mi mamka kazała kończyć prysznic zimnym strumieniem i mimo masowanie np.oliwką no i nie wiem... jej niby bardzo pomogło...
aaa w tesco kupiłam kred do biustu z bielendy na promocji za 4 zł, oliwkę z nivea dla dzieci i kobiet w ciąży za 3,75 zł |
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zjadłam 2 kanapki ze śledziem w pomidorach z puszki właśnie
strasznie zimno u nas w domu a na dworze 6stopni nie wiem co bedzie w zimie
|
|
|
|
#1784 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nigdy nie byłam chora dłużej niż 3 dni więc nie miałam okazji sprawdzić na własnej skórze. A wiadomość że nie płacą sprzedała mi moja Cip@lia biurowa. Prukwa jedna. Nie wiem dlaczego jej uwierzyłam ona nawet mnożyć nie potrafi bez kalkulatora... ech ![]() cieszę się że płacą bo gdyby coś się stało (tfu tfu odpukać w niemalowane) to nie zostalibyśmy bez środków do życia. Koniakonia super fotki ślubne zadziorna panna młoda a Nina cudo. Cytat:
![]() Ja też bym chciała tylko mam taki problem że ja zaraz odruchowo włosy biorę za ucho i nie widać już ładnej fryzurki tylko odsłaniam moją okrągłą buzię i po bokach mi sterczą kosmyki zza ucha
|
||
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w łasnie ogladam z Niną filmy z okresu jak była malutka , bozie jak to zleciało |
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
helou
![]() melduje sie, ze zyje... i jest nawet lepiej niz wczoraj, do malej trzeba bylo wstawac tylko juz 5 razy (zamiast 20 jak poprzedniej nocy ). Gdzies miedzy 9 a 10 najzwyczajniej w swiecie zasnelam... ale Sandra ladnie sie bawila... jedynie rozkrecila jeden dlugopis (kilku czesci brakuje), zdjela sobie spodnie od pizamy, rozrzucila troche swoich ubran i pieluszek, i zdjela kilka ksiazek z regalu... ale przynajmniej dala mamie pospac ![]() Przez caly dzien juz rozrabiala po swojemu, takze kryzys mamy raczej za soba ![]() A drugie malenstwo wczoraj w nocy i dzis rano probowalo chyba na ile moze sie rozciagnac mi w brzuchu, bo notorycznie czulam rozpychanie po obu stronach brzucha jednoczesnie No i dzis u mnie polmetek... skonczylam 20 tc... ![]() aaaa... no i widzialam zdjecia... wszystkie sliczne, Aguska, fajna fryzurka Pozdrawiam was i zycze milego weekendu
|
#1787 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak zwykle pisze nie w temacie.Ale muszę napisać,że na zdjęciu USG,od Zia to dzidziuś ułożył paluszki tak jakby trzymał kciuki
śmiesznie,nie??
|
#1788 |
|
Zadomowienie
|
Branoc
![]() słodkich snów
|
|
|
#1789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, jeszcze tylko połowka i będziesz ściskać swoja nową małą kruszynkę![]() Jeszcze tylko 1 dzień pracy i wolne do 29 Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2011-10-21 o 22:07 |
|
|
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby kolejne 20 było spokojne ![]() Mój dzidziuś to jeszcze nie daje o sobie znać tak żebym czuła, ale jeszcze mamy czas ![]() Dziś piątkowo-wieczorna cisza na wątku. Pewnie wszystkie zajęte mężczyznami a ja ze swoim tylko gg Ale za tydzień jadę na prawie 5 dni do domku
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
moj na kompie caly wieczor gra... ale nie moge narzekac cale popoludnie spedzilismy ze soba
|
|
|
|
#1792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dzieki za mile slowa odnosnie fryzurki
![]() Znalazlam fajnego fryzjera, a jak wiecie ciezko znalezc takiego ktory sie uslucha konkretnych zyczen Przynajmniej wiem, ze nie zetnie mnie zbyt krotko lub zbyt wycieniuje czego moje cienkie, niesforne wlosy nie lubia![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kiedys sie przebudzilam, widzialam jak maly wywala moje ubrania z szafy, ale nie ruszylam sie, stwierdzilam, ze jak ma fajna zabawe to niech sobie wyciaga te ubrania, przynajmniej mamuska ma jeszcze chwilke spokoju oczywiscie sprzatania pozniej wiecej ale te pare minut spanka wiecej bezcenne
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-21 o 22:27 |
||
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra... mialo mnie juz nie byc
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Sama chętnie poszalałabym z fryzurkami, ale jakie ciekawe cięcie można zrobić na lokach
My za pól tygodnia też będziemy świętować równą połowę
|
#1795 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale się uśmiałam z jej wyczynów rozrabiackich ![]() Cytat:
Ale Ci zazdroszczę wolnego. Oj oj oj jak bardzo dobranoc |
||
|
|
|
#1796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nie mogę się doczekać żeby usłyszeć że wszystko w porządku.
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
mężu się cieszy, że w normalnych ciuchach brzuch jest juz widoczny i nie da się ukryć, że to z przejedzenia
|
#1798 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też.. ale brzuch i tak ginie pod płaszczem
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
ja kupiłam sobie taki płaszczyk z 4 guzikami tylko u góry i na dole się rozszerza więc na ciąże i po ciąży będzie jak znalazł, ale brzucha to mi w nim nie będzie widać jeszcze przez długi czas. W kurtce zimowej już trochę widać. Pierwszy raz w życiu jestem dumna z większego brzucha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

najlepiej drastycznie
teraz juz mam do ramion, a ostatnio scinalam chyba w lutym czy marcu i mialam tak do brody. 

). Gdzies miedzy 9 a 10 najzwyczajniej w swiecie zasnelam... ale Sandra ladnie sie bawila... jedynie rozkrecila jeden dlugopis (kilku czesci brakuje), zdjela sobie spodnie od pizamy, rozrzucila troche swoich ubran i pieluszek, i zdjela kilka ksiazek z regalu... ale przynajmniej dala mamie pospac ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale za tydzień jadę na prawie 5 dni do domku