|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII
Cytat:
i sądzę, że to była dobra decyzja mam co chciałam
|
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
My też tak chcemy zrobić. Mamie bukiet a tacie wazon z grawerem i w środku może jakieś cukierki
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu moim zdaniem nie każdej dziewczynie pasuje ten model z obszernym dołem. To wszystko trzeba dobrze w lustrze ocenić. Dobranie sukni do figury jest wielką sztuką.
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-10-21 o 22:04 |
|
|
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
Zresztą to jedyna okazja, żeby założyć wielką suknię z wielkim trenem - nie zamierzam jej przepuścić.
I nie da się zignorować WOW. ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Ja się nie poczułam w ogóle urażona - po prostu chciałam wyrazić swoje gorące poparcie dla księżniczek.
|
|
#815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
A ja odwrotnie - w necie wypatrzyłam model A i tylko takie chciałam mierzyć, ale w salonie okazało się, że źle w nich wyglądam - poszerzały mnie i w nich wyglądałam jak beza. Pani zaproponowała obniżony stan i bingo! Podkreślona talia, bioderka, proporcje zachowane - rewelacja.
A potem doszedł księżniczkowaty dół i było marzenie.
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
beat@ gratuluję zakupu
witaj w gronie szczęśliwych posiadaczek sukni ja jeszcze nie myślałam o planie dnia w dzień ślubu. może jak umówię fryzjerkę to coś mi się wyklaruje filmik obejrzany, więc można się zbierać do łóżeczka. dobrej nocki |
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
również mówię wszystkim dobranoc |
|
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obejrzałam "nie mów pannie młodej" i normalnie w życiu bym nie pomyślała, że można mieć aż tak olewczy stosunek do ślubu...
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
jagata co prawda nie oglądałam ale znam 3 PMki które w ogóle traktują ślub jak jakąś konieczność i ogólnie nie rozumiem ich
niby taka love ale kurcze jak przyszło co do czego to mówią że najchętniej by nie brały ślubuteż lecę spać dobranoc
|
#822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo to on wszystko na ostatnia chwile zostawiał
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa no ale faceci chyba już tacy są
|
|
#824 |
|
Wtajemniczenie
|
No chyba tak ale ten Pan młody trzy dni przed weselem znalazł się na wytrzeźwialce a nie miał jeszcze tyle rzeczy kupionych ani garniaka, obrączek nawet sali nie miał zarezerwowanej
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Brydziu, nie zgodzę się, że to ździersto, bo tak zarabiam. Kwiaciarka Ci zrobi bukiet w godzinę/dwie? Pół dnia? I ma za to 200zł. Makijaż? Próbny+ślubny = ok.400zł. A tutaj Wam się wydaje, że 2tysiące to dużo...
Nie wiem dlaczego, ale mam takie wrażenie ( oczywiście, nie tylko rozmawiająć z Wami, ogólne )Że wszystko jest do przełknięcia tylko nie fotograf Suknia za 7tysięcy,wypożyczenie samochodu za tysiąc a fotograf najlepiej żeby 500zł kosztował Ja rozumiem, że każda z nas ma różne budżety, możliwości Tylko niestety, jak się chce coś konkertnego, to trzeba za to zapłacić.Ciekawe, czy mnie któraś znajdzie na fb Może Chatka, bo zna imię i nazwisko
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Beat@
gratuluje zakupu sukni!!!! Bardzo łada jest Cytat:
Cytat:
Dobrej nocy!
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowałam, że u kosmetyczki zakupię sobie taki pakiet dla Panny Młodej:
-dwa tygodnie przed zabieg oczyszczanie kawitacyjne twarzy -tydzień przed regulacja brwi,makijaż próbny, zabieg na dłonie GRATIS -2 dni przed ślubem manicure, pedicure ślubny lub tipsy ślubne -dzień ślubu makijaż ślubny Koszt pakietu 280zł Cena bardzo kusząca Dostałam maila z odpowiedzią, że mogę się zapisać już i jak tylko otworzą gabinet o 9 to dzwonię i rezerwuję
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja lece na miasto z kumpelą szukac dla niej sukienki..slub bierze w sierpniu. 3majcie wizazowe kciuki żebym sie nie zakochala sie juz w innej sukience- bo będzie problem
![]() Przejdziemy wszystkie salony w miescie...: |
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Jestescie tak fajnie zorganizowane i zgrane ze bardzo fajnie mi sie Was czasami podczytujeJa tez w 2012 załoze ślubną sukienke tylko jeszcze nie wiem jaką,mam do Was pytanie o sukienke czy znacie ten model http://www.peridress.com/catalog/Dem...8-p-23397.html co o nim sadzicie?Dostałam propozycje zakupu tej sukienki ale nie potrafie podjąc decyzji....bardzo podoba mi się ten fason z falbanami ,wczesniej spodobała mi sie http://www.foryoudresses.com/La-Spos..._321086_0.html ale jest to bardzo droga sukienka i musiałabym duzo sobie odmówic zeby na nią nazbierac,buszuje na allegro i na we dwoje ale nie moge jej znalezc.... ![]() Wy jestescie zorientowane pomozecie???Co sadzicie o tej pierwszej Demetrios??? Prosze o szczerośc ![]() Pozdrawiam
|
#830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry wybórCytat:
A tak w ogóle to witaj i opowiedz coś o Was ![]() Mamy dzisiaj 350 ddś |
||
|
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale nie powiesz mi, że 2 -3tysiące za fotografa to nie jest dużo? Myślę o tym w ten sposób, że tyle ludzie zarabiają w ciągu całego miesiąca (a niektórzy przecież mniej), a tutaj fotograf/kamerzysta dostają tyle za ok 12h+ obrabianie. Rozumiem, że to jest czasochłonne, ale choćby to tydzień robił to ma 2-3 tysiaki za tydzień pracy. Czyli w sezonie jakieś 8-12 tysięcy za miesiąc, jeżeli pracuje w każdy weekendWiem, że to uogólniłam, nie liczyłam żadnych kosztów, ale chciałam Ci obrazowo pokazać o co chodzi ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
Każda ma tutaj inny gust więc jednej będzie się podobać, innej nie Co innego gdybyś dała zdjecie na Tobie
|
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też czytałam że trochę osób ją polecaCytat:
makijaż próbny i ślubny max 200zl, zespół 3 osobowy 3,5 k a fotograf 3k ![]() Więc tak, wszystko jest do przełknięcia tylko nie fotograf - gdyby tak było wziełabym kogoś za tysiąc zł Co nie zmienia że 3 tys to dużo
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Makijażystkę mam w dniu ślubu na 10:30 umówioną razem z mamą
Następna rzecz którą można odchaczyć w terminarzyku.
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
dziendoberek moje miłe
ja już w pracy od 7>30. O 13 przyjeżdza mój idealny narzeczonY ja nie wiem co rodzicom na podziękowanie... mamie trzeba coś szczególnego bo ma wtedy urodziny.... Brydzia_ nam fotograf szarpnie ok. 2,5 tys ale skoro nie mamy kamerzysty to już trudno... chociaż zdjęcia zrobimy porzadne. U mnie to wygląda tak, że jak jakiś tani fotograf to ma wszystko w d..... i brzydkie zdjęcia. Wbrew pozorom wcale nie ma tu aż tylu fotografów. A jak są fajni to biorą i ponad 3 tys lolita25 jak chcesz dołączyć do wyślij mi priv według tego co mamy w pierwszym poście;* ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- ech też musze kogoś poszukać tylko kogo?? Fryzure mi zrobi znajoma i myslę, że większości będzie robiła. To siostra świadka więc wątpię, że bedzie liczyła tak surowo...
|
|
|
|
#835 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie sobotnio porządkowo!
Cytat:
Super cena!! Sama bym się za taką zdecydowała. Ja się jeszcze nie orientowałam jeśli chodzi o kosmetyczkę. Nie mam pojęcia gdzie iść. Muszę się zapytać kuzynki, która miała ślub w maju w tym roku. Cytat:
![]() Cytat:
Mi się bardziej podoba Demetrios z racji tego, że nie lubię falbanek. Ale tak jak dziewczyny mówią. Ocenić najlepiej ze zdjęć na Tobie. Jak już pisałam, że nie lubię falbanek, a jak kindzia pokazała swoje zdjęcia w takiej to po prostu Cytat:
|
|
#836 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje!!! chociaż sukienka poprawiła humor. jak ja nie lubie takich co zwiewają jak komuś coś zrobią;/Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak mają taki zapał to co po ślubie?? |
||||||
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo
Co do cen fotografów to tak. Ja zapłacę za fotografa więcej niż za suknię. Bo zapłacę 2550zł plus jeszcze tyle ile będę miała za osobę na sali razy 2. Poniekąd ich cenę rozumiem bo jest ich dwoje więc wiadomo zrobią więcej zdjęć. Ale mówili że z roku na rok podwyższają o 50zł każdy pakiet a tym czasem moja znajoma też ich chciała wziac i już jej zaśpiewali 2850zł. Czyli 300zł więcej. I nie wiem czym jest to spowodowane bo na brak zainteresowania narzekać nie mogą. Chyba im czynsz za lokal podwyższyli i sobie na ślubach odbijają. No ale ich jest dwoje to ja rozumiem ale tu w okolicach znam fotografów którzy pracują pojedynczo i biorą około 3tys.
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam dostępu
Cytat:
bardzo ładnie w niej wyglądasz
|
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=niut0;30088773]Kasiu bo Ty patrzysz na to z drugiej strony
![]() No ale nie powiesz mi, że 2 -3tysiące za fotografa to nie jest dużo?;) Myślę o tym w ten sposób, że tyle ludzie zarabiają w ciągu całego miesiąca (a niektórzy przecież mniej), a tutaj fotograf/kamerzysta dostają tyle za ok 12h+ obrabianie. Rozumiem, że to jest czasochłonne, ale choćby to tydzień robił to ma 2-3 tysiaki za tydzień pracy. Czyli w sezonie jakieś 8-12 tysięcy za miesiąc, jeżeli pracuje w każdy weekend Wiem, że to uogólniłam, nie liczyłam żadnych kosztów, ale chciałam Ci obrazowo pokazać o co chodzi [QUOTE=niut0;30088773]Nie, nie jest to dużo, bo za granicą za to samo dostaję 2 tysiące, ale euro... 12 h pracy a obrabianie nie zajmuje jednego dnia. Obrazowo - zdjęcia ze ślubie 31.07 oddaliśmy w ostatnim tygodniu września, codziennie pracując nad nimi. 8-12 tysięcy za miesiąc, ale sam sprzęt warty jest 50 tysięcy ![]() Ja nie mówię, że to mało, ale za co jak za co - za to co nie można samemu sobie zrobić, bo to wymaga umiejętności, sprzętu, czasu trzeba płacić. Rozumiem, że jak ktoś sobie liczy 4 tysiące a zdjęcia kopiuje prosto z aparatu, to jest za dużo. Ale za przerobienie 1200zdjęć to nie jest I wiecie, chodzi mi o to: Ilee oni chcą za zdjęcia, pogłupieli! Ale zaraz idzie PM i wynajmuje stary samochód za 1200zł którym przejedzie się godzinę. Albo jak kupuje się drogą suknię a później jej wartość spada o półowę ( czyli jakieś 3tysiące) to o tym się nie myśli, ale że zdjęcia drogie to wszyscy marudzą ![]() Żeby była jasność, nie chcę tu nikogo obrazić, nie odnoszę personalnie do żadnej z Was
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2011-10-22 o 11:13 |
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu tu raczej chodzi o to że każdy tak mówi że 3tys to dużo patrząc na własne zarobki. I dlatego dla nas to dużo.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

i sądzę, że to była dobra decyzja mam co chciałam

witaj w gronie szczęśliwych posiadaczek sukni

papier jakiś taki cienki, wydruk niezbyt wyraźny... nie zdecyduję się na nie
też czytałam że trochę osób ją poleca
<3
Pokazuję chłopakowi żeby się zatrzymał, TŻ siostry wysiadł z auta bo poczuł jak samochodem zarzuciło a tamten odjechał
No i musieliśmy na policję czekać, wymarzłam się strasznie ale najważniejsze że zapamiętałyśmy tablice to ich znajdą. Ależ się wkurzyłam
bo na samej sukience się dużo dzieje więc nie mogę też za bardzo przesadzić ze świecidełkami