Lista weselnych kiczów - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 17:34   #661
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Dot.: Lista weselnych kiczów

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
A ja nie lubie nic co ma grzyby/pieczarki - wg mnie na obiad powinny byc dania do wyboru, bo jednak każdy przychodzi głodny ( a czasem nawet zmarznięty) i powinien zjeźć normalny obiad, a nie każdy lubi to samo, a jak ma np 2 zupy albo 2 drugie dania do wyboru to jest wieksze prawdopodobienstwo ze się zje i bedzie mu smakowac.
W życiu nie widziałam dwóch zup na weselu, według mnie trochę przesada... Jak komuś nie zasmakuje zupa to zazwyczaj przy drugim daniu jest duży wybór mięs, surówek i dodatków, więc jest co zjeść.

Piszę z perspektywy osoby, której naprawdę niewiele rzeczy smakuje, ale w życiu mi do głowy nie przyszło oczekiwać nie wiadomo jak szerokiego wyboru od gospodarzy
Stary 2011-10-21, 18:32   #662
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
W życiu nie widziałam dwóch zup na weselu, według mnie trochę przesada... Jak komuś nie zasmakuje zupa to zazwyczaj przy drugim daniu jest duży wybór mięs, surówek i dodatków, więc jest co zjeść.
Poważnie? Na większości wesel, na jakich byłam, był do wyboru właśnie rosół lub flaki
Stary 2011-10-21, 18:34   #663
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Poważnie? Na większości wesel, na jakich byłam, był do wyboru właśnie rosół lub flaki
Ooo to teraz mnie zaskoczyłaś
Stary 2011-10-21, 18:45   #664
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Niebieska podwiązka nie jest obowiązkowa. BA! Żadna nie jest obowiązkowa. Ale nie znasz tego: coś starego, coś pozyczonego i coś niebieskiego Stąd wzięła się niebieska podwiązka.
a stare i pożyczone to był u mnie pierścionek
Dwie zupy to jednak problem dla obsługi... a na drugie zawsze masz wybór - kilka rodzajów mięs lub dań wegetariańskich, surówki, ziemniaki, ryż, frytki lub inne takie.
No wiem ze nie obowiązkowa Ale zwykle wlasnie ta podwiązka jest niebieska A w przesądy nie wierze ale znam, chociaż teraz to już bardzej kwestia tradycji niż przesądów. Tak czy siak nie zamiezam się tym martwic czy "spełniam wszystkie warunki"

A te zupki to nie wydaje mi się że to jakiś problem dla obsługi, taki sam jak i z kilkoma rodzajami mies czy czegoś tam na to 2 danie. Ale jakbym miala wybierac zupke "nie do wyboru" to jednak chyba rosół, bo chociaż "każdy" lubi a z obiadem nie ma co kombinowac.

Byłam ost na weselu gdzie był kombinowany obiad właśnie czyli jakis tam mus/zupa nie wiem... serowo pieczarkowa czy jakaś z tym groszkiem ptysiowym, na 2 jakis dziwne mieso zawijane z czyms tam, i kelnerzy wynosili bardzo duzo niezjedzonych dan/pełnych talerzy - poprostu ludziom nie smakowało, mi tez. Także jestem za tym ze OBIAD=TRADYCYJNIE a jak mozna sobie wybrac spośród 2 np to juz super

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:

Piszę z perspektywy osoby, której naprawdę niewiele rzeczy smakuje, ale w życiu mi do głowy nie przyszło oczekiwać nie wiadomo jak szerokiego wyboru od gospodarzy
A ja z kolei bylam tylko na 1 weselu gdzie wyboru nie było , o czym juz pisałam wyzej .

iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 19:02   #665
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jest w linku powyżej

Jeżeli się komuś podoba typowy wygląd Panny Młodej, to zabraniać nie bedę Ja chciałam wyglądać inaczej. Rzecz gustu
Wiesz, pierwszy raz mi się podobają kolorowe buty do białej sukni. Super!

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
No to tak jak na weselach, na których ja byłam

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 19:09   #666
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
No to tak jak na weselach, na których ja byłam
Widać co region to obyczaj
Stary 2011-10-21, 21:14   #667
gayenka
Zakorzenienie

Dziewczyny przeglądam sobie listę waszych kiczów (jestem obecnie pomiędzy wieloma ślubami znajomych, ale już ponad rok po własnym) i jestem trochę zdziwiona Bo wychodzi na to, że moje wesele było inne, chodź nigdy nie myślałam o niektórych rzeczach, z których rezygnowaliśmy jako o kiczowatych. Po prostu nie były "nasze" Ale jeśli komuś odpowiada, to czemu nie
*ślub i wesele było bez kamerzysty
*zupy były do wyboru, tak jak inne dania (ja nie jem mięsa więc to było zrozumiałe)
*kapela była rockowa na weselu, bez piosenek disco-polo i bez zabaw, jedynie goście zgadywali utwory i dostawali za to... lizaki a dlaczego nie flaszkę?
*bo wesele było bezalkoholowe! (i goście bawili się do rana, mimo że ślub było o 12) goście na wyjście dostawali butelkę lepszego trunku (najczęściej następnego dnia)
*nie było łzawych podziękowań, tylko bardzo zabawne i wesołe, zorganizowane przez nas i świadków, rodzice dostali koszulki- super teścia i super teściowej, chodzili w nich potem dumni
*nie miałam welonu, białych pończoch(miałam gołe nóżki i wycięte buciki- niebieskie)
*miałam bukiet z niebieskich hortensji-kulkę, pod nią zrobioną kokardę z trawy takiej sztywnej czadowy był )
*makijaż też miałam mocny, bo miałam wysoki kok w stylu lat 60 troszkę i takie wyciągnięte kreski plus kępki w kącikach) malowałam się sama, czesała mnie znajoma fryzjerka a moja suknie była pierwszą, którą przymierzyłam (a właściwie którą miałam ochotę przymierzyć) choć nie ostatnią ; aha paznokcie miałam własne, kolczyki długie z niebieskimi kryształkami
*salę dekorowałam sama dzień wcześniej ze świadkami i przyjaciółmi, było bardzo wesoło bez jakiś ozdób za nami, napisów młoda para etc.
* na samochodzie była bardzo skromna dekoracja z żywych kwiatów, bez tablic rejestracyjnych
*nie dekorowaliśmy klatki, wejścia do sali, domu i innych cudów Na Śląsku roznosi się ciasto więc sąsiedzi (rodzice mieszkają w malutkim bloku i znamy i lubimy wszystkich sąsiadów od ponad 20 lat)dowiedzieli się dzień wcześniej że wychodzę za mąż. Ciasto było w pudełkach obklejonych biedronkami
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

Edytowane przez gayenka
Czas edycji: 2011-10-22 o 12:54
gayenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 22:21   #668
Hosenka*
Zakorzenienie

A właśnie - kamerzysta. Też nie chciałam, ale po rozmowie z koleżanką zmieniłam zdanie, po tym, jak powiedziała, ze jej córeczka uwielbia oglądać ich ślub i wesele
Sama bym chętnie oglądnęła moich rodziców

Dekoracji klatki też u mnie nie było, a podziękowania zrobiliśmy w domu po błogosławieństwie Na sali DJ zadedykował od nas piosenkę z okazji rocznicy ślubu rodziców moich i TŻ, zwłaszcza, że oni też brali ślub w październiku

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 22:52   #669
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No i szacun za brak białych rajtów - nigdy nie zrozumiem czemu panny młode je ubierają
Ja też tego nie rozumiem, nie podobają mi się w ogóle Ja miałam cieliste
Cytat:
Ja zawsze spotykałam się z pysznym rosołkiem

Hosenko dla mnie też wyglądałaś jak typowa Panna Młoda
Nie miałaś welonu i białych butów ale nie było też niczego mega oryginalnego Co nie zmienia faktu, że wyglądałaś bardzo ładnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 23:16   #670
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja też tego nie rozumiem, nie podobają mi się w ogóle Ja miałam cieliste
Mi się podobają białe, ale w wydaniu pończoch z pasem

Stary 2011-10-21, 23:18   #671
chryja_bez_ryja
BAN stały

Ja też uwielbiam oglądać ślub i wesele moich rodziców (wujek z Niemiec kamerował), a było to w 88 Także u mnie na 100% będzie
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 01:42   #672
samiramis
Raczkowanie

Dziewczyny jak was czytam to samej przed sobą mi glupio. Moje wesele będzie strasznie kiczowate wychodzi.
-mam kamerzystę(uparłam się, że po latach będę ogladać nasz film)
-biale ponczochy(juz kupilam)
-chciałam też tablice rej.
-jako "oltarzyk" za parą mlodą ma byc girlanda ze śnieżynek (sama je wycinam)
-prawdopodobnie będę mieć tipsy (moje paznokcie łamią się zawsze w najmniej odpowiednim momencie)
-będzie muzyka w stylu disko polo i innych weselnych utworów
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 09:10   #673
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak was czytam to samej przed sobą mi glupio. Moje wesele będzie strasznie kiczowate wychodzi.
-prawdopodobnie będę mieć tipsy (moje paznokcie łamią się zawsze w najmniej odpowiednim momencie)
Spokojnie, ja tez chce kamerzyste, może jakiś tam "ołtarzyk" ( dziewczynom chyba bardzije chodzi o obraz Maryi albo jakis inny święty co i u mnie odpada), nie wiem czy na własnych paznokciach wyjade bo sa bardzo łamliwe ( ale jak bede miec nie swoje to i tak nie za długie i zeby wygladaly naturalnie) no i disco polo oczywiscie też.Rajstopy odpadają.

I wcale nie uważam że bedzie to kiczowate wesele, wg mnie trochę "kiczu" nie zaszkodzi byle nie przesadzić a poza tym co dla innych kiczowate dla Ciebie być nie musi. Moja dywiza - liczy się dobra zabawa i tego sie trzymaj.
Bo co z tego jak wszyscy powiedza ze bylo bardzo elegancko och i ach ale ogólnie wesele nieudane bo sie ludziska nie bawią...

Stary 2011-10-22, 09:43   #674
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się podobają białe, ale w wydaniu pończoch z pasem
Oooo i sexy koszulką

Stary 2011-10-22, 09:58   #675
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Typowa Panna Młoda to dla mnie: welon + jasne paznokcie (przeważnie tipsy) + białe rajstopy/pończochy + białe buty + jasny makijaż. "Typowa", bo te elementy póki co niestety przeważają u Panien Młodych
Ja miałam mocny,zielony makijaż, buty śmietankowe (na zmianę srebrne,bo nie mogłam nigdzie znaleźć sensownych zielonych), pończochy cieliste, a welon 3 metrowy obszyty koronką.Nie miałam tipsów,nie miałam frencza tylko zwyczajny,mleczny lakier (z zielonymi pazurami wyglądałabym głupkowato,ale gdybym miałą różowe,fioletowe lub czerwone dodatki,to zapewne użyłabym lakieru w tym odcieniu).
I może byłam kiczowata,ale świetnie się z tym czułam.

Akurat teraz kolorowe buty i brak welonu zaczyna być normą,tak samo jak mocny make-up.
Mój fotograf i kamerzysta byli zachwyceni welonem,bo jak powiedzieli "teraz większość Panien Młodych nie ma welonów".

Cytat:
bo zazwyczaj kiczowato ozdabiają auto
U mnie były tylko małe kokardki na klamkach.
Hmm to nie wiem...ja miałam bardzo minimalistyczną ozdobę z żywych kwiatów i jakichś wstążeczek.Tablice rejestracyjne były zwykłe.
Czy wyglądało to kiczowato? To już pozostawiam waszej ocenie (zdjęcie poniżej).

Cytat:
Napisane przez gayenka Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeglądam sobie listę waszych kiczów (jestem obecnie pomiędzy wieloma ślubami znajomych, ale już ponad rok po własnym) i jestem trochę zdziwiona Bo wychodzi na to, że moje wesele było inne, chodź nigdy nie myślałam o niektórych rzeczach, z których rezygnowaliśmy jako o kiczowatych. Po prostu nie były "nasze" Ale jeśli komuś odpowiada, to czemu nie
*ślub i wesele było bez kamerzysty
*zupy były do wyboru, tak jak inne dania (ja nie jem mięsa więc to było zrozumiałe)
*kapela była rockowa na weselu, bez piosenek disco-polo i bez kiczowatych zabaw, jedynie goście zgadywali utwory i dostawali za to... lizaki a dlaczego nie flaszkę?
*bo wesele było bezalkoholowe! (i goście bawili się do rana, mimo że ślub było o 12) goście na wyjście dostawali butelkę lepszego trunku (najczęściej następnego dnia)
*nie było łzawych podziękowań, tylko bardzo zabawne i wesołe, zorganizowane przez nas i świadków, rodzice dostali koszulki- super teścia i super teściowej, chodzili w nich potem dumni
*nie miałam welonu, białych pończoch(miałam gołe nóżki i wycięte buciki- niebieskie)
*miałam bukiet z niebieskich hortensji-kulkę, pod nią zrobioną kokardę z trawy takiej sztywnej czadowy był )
*makijaż też miałam mocny, bo miałam wysoki kok w stylu lat 60 troszkę i takie wyciągnięte kreski plus kępki w kącikach) malowałam się sama, czesała mnie znajoma fryzjerka a moja suknie była pierwszą, którą przymierzyłam (a właściwie którą miałam ochotę przymierzyć) choć nie ostatnią ; aha paznokcie miałam własne, kolczyki długie z niebieskimi kryształkami
*salę dekorowałam sama dzień wcześniej ze świadkami i przyjaciółmi, było bardzo wesoło bez jakiś ozdób za nami, napisów młoda para etc.
* na samochodzie była bardzo skromna dekoracja z żywych kwiatów, bez tablic rejestracyjnych
*nie dekorowaliśmy klatki, wejścia do sali, domu i innych cudów Na Śląsku roznosi się ciasto więc sąsiedzi (rodzice mieszkają w malutkim bloku i znamy i lubimy wszystkich sąsiadów od ponad 20 lat)dowiedzieli się dzień wcześniej że wychodzę za mąż. Ciasto było w pudełkach obklejonych biedronkami
To akurat uważam za kicz

U nas również nie było zbieraniny w domu,jedynie Rodzice i świadkowie.
Na sali jedynie żywe kwiaty na okrągłych stolikach, a za naszym stołem była taka wnęka,którą chcieliśmy jakoś wykorzystać,bo pierwotnie stał tam posążek Wenus z Milo...Mnie to trochę żenowało,więc posążek został wyniesiony,a na jego miejsce postawili stoliczek z kompozycją kwiatową

I również mieliśmy rockową kapelę,zagrali tylko "Jesteś szalona" na wcześniejszą prośbę mojej Mamy.
Chociaż powiem wam,że byli goście,którym to nie odpowiadało.Szli do zespołu i prosili o zagranie disco polo, a zespół kręcił nosem,że oni takich kawałków nie grają.Dla mnie super,bo nie lubię, ale niektórzy goście nie byli zachwyceni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011_08_27_145201-1.jpg (32,3 KB, 122 załadowań)

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2011-10-22 o 10:02
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 10:07   #676
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, ja tez chce kamerzyste, może jakiś tam "ołtarzyk" ( dziewczynom chyba bardzije chodzi o obraz Maryi albo jakis inny święty co i u mnie odpada), nie wiem czy na własnych paznokciach wyjade bo sa bardzo łamliwe ( ale jak bede miec nie swoje to i tak nie za długie i zeby wygladaly naturalnie) no i disco polo oczywiscie też.Rajstopy odpadają.

I wcale nie uważam że bedzie to kiczowate wesele, wg mnie trochę "kiczu" nie zaszkodzi byle nie przesadzić a poza tym co dla innych kiczowate dla Ciebie być nie musi. Moja dywiza - liczy się dobra zabawa i tego sie trzymaj.
Bo co z tego jak wszyscy powiedza ze bylo bardzo elegancko och i ach ale ogólnie wesele nieudane bo sie ludziska nie bawią...
Z tym ołtarzykiem to chyba bardziej jakieś serduszka czy obrączki na ścianie za stołem prezydialnym.

Kamerzystów też miałam.Początkowo nie chciałam,ale jak zamówiłam kwartet smyczkowy do Kościoła to uznałam,że chcę mieć uwiecznione jak grają mój ulubiony utwór na wejście ("Canon" Pachelbela). Jednak zdjęcia nie oddają wszystkiego...
A na podziękowania dla Rodziców nakręciliśmy filmik,który został potem wyświetlony na weselu.
Stary 2011-10-22, 10:44   #677
karolca
Zakorzenienie

a! Powiem co jeszcze jest kiczem albo brakiem wyczucia może.
Do ślubu niech sobie każdy jedzie czym chce, ale jeśli ktoś wynajmuje zabytkowy samochód i ozdabia go tak mocno, że najpierw widać kwiaty i inne wstążki a potem dopiero 'co to za samochód'.
Może to moje "zboczenie", ale w przypadku zabytkowego auta minimum!
I jeszcze gdy młodzi chcą zasłonić zabytkowe, żółte tablice (to akurat jest grzechem! )

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 10:56   #678
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Z tym ołtarzykiem to chyba bardziej jakieś serduszka czy obrączki na ścianie za stołem prezydialnym.

Kamerzystów też miałam.Początkowo nie chciałam,ale jak zamówiłam kwartet smyczkowy do Kościoła to uznałam,że chcę mieć uwiecznione jak grają mój ulubiony utwór na wejście ("Canon" Pachelbela). Jednak zdjęcia nie oddają wszystkiego...
A na podziękowania dla Rodziców nakręciliśmy filmik,który został potem wyświetlony na weselu.
Piękny utwór

Ja też zaczynam zauważać, że kolorowe buty i brak welonu zaczynają być "znakiem rozpoznawczym" Panny Młodej
Stary 2011-10-22, 12:17   #679
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Do ślubu niech sobie każdy jedzie czym chce, ale jeśli ktoś wynajmuje zabytkowy samochód i ozdabia go tak mocno, że najpierw widać kwiaty i inne wstążki a potem dopiero 'co to za samochód'.
I jeszcze gdy młodzi chcą zasłonić zabytkowe, żółte tablice (to akurat jest grzechem! )
O tak. To po co wynajmować taki samochód skoro nie chce się pokazać jego piękna?
Ja bym chciała takie cudo na ślubie i dałabym albo jedną ozdobę dużą jak tu:
http://blog.kacperolejnik.com/2009/1...kotow-relacja/
albo żadnej.

Stary 2011-10-22, 12:43   #680
gayenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Moim zdaniem powinnaś robić to co chcesz, co Ci się podoba i na co masz ochotę. To Twój ślub, Twoje wesele i Twoi goście. Jeśli masz ochotę nawet na wielką lalkę Barbie na samochodzie to Twoja sprawa Lepiej zrobić wszystko tak jak się chce niż silić się na oryginalność tylko po to, żeby pochwalić się znajomym, albo wyjść na "światowych" przed rodziną..
Czasami ludzie osiągają taki poziom zblazowania, że nie myślą o tym czego chcą na ślubie, tylko o tym jak jeszcze podkreślić swoją "światowość". Bez sensu! Rób co chcesz i baw się dobrze, czuj się komfortowo w tym dniu- to w końcu Wasz dzień
Cytat:

To akurat uważam za kicz

No widzisz, a my nie
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

Edytowane przez gayenka
Czas edycji: 2011-10-22 o 13:24
Stary 2011-10-22, 12:47   #681
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
O tak. To po co wynajmować taki samochód skoro nie chce się pokazać jego piękna?
Ja bym chciała takie cudo na ślubie i dałabym albo jedną ozdobę dużą jak tu:
http://blog.kacperolejnik.com/2009/1...kotow-relacja/
albo żadnej.
My też mieliśmy serducho zrobione na samochodzie, nie do końca takie jak miało być ale... to nie było najważniejsze

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-09-28 o 20:14
Stary 2011-10-22, 13:17   #682
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Nam było żal zasłaniać te tablice

Gayenka w sumie nie rozumiem Twojej wypowiedzi.Przecież sama wymieniałaś co Ci się podobało na Twoim weselu,ale nie oznacza to,że Twoja miłość do partnera była sprawą drugorzędną.Tak samo chyba nie posądzasz o to nas,skoro po prostu piszemy na temat zawarty w tytule tego wątku.
Stary 2011-10-22, 13:25   #683
gayenka
Zakorzenienie

Cytat:
Nam było żal zasłaniać te tablice

Gayenka w sumie nie rozumiem Twojej wypowiedzi.Przecież sama wymieniałaś co Ci się podobało na Twoim weselu,ale nie oznacza to,że Twoja miłość do partnera była sprawą drugorzędną.Tak samo chyba nie posądzasz o to nas,skoro po prostu piszemy na temat zawarty w tytule tego wątku.
Rozumiem, może to faktycznie nie jest wątek na tego typu refleksje
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

Stary 2011-10-22, 13:40   #684
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, ja tez chce kamerzyste, może jakiś tam "ołtarzyk" ( dziewczynom chyba bardzije chodzi o obraz Maryi albo jakis inny święty co i u mnie odpada),
O ołtarzyku pisałam m.in. ja i miałam na myśłi gołąbki, serca, baloniki itp.

Instagram

Stary 2011-10-22, 14:19   #685
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
O ołtarzyku pisałam m.in. ja i miałam na myśłi gołąbki, serca, baloniki itp.
Ołtarzyk kojarzy mi się właśnie z obrazami świetychW takim razie przepraszam za nadinterpretacje Ale ołtarzyki takie z obrazami obkręconymi światełkami z choinki wiszącymi nad młodymi to dopiero widok

Tego typu "ołtarzyki" - nie mam nic przeciwko o ile ten "ołtarzyk" jest fajnie i gustownie zrobiony żeby wyróżnić miejsce siedzenia mlodych. Takie które mi przypadly do gustu zamieszczam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5bf1ee0735ead14cmed.jpg (68,1 KB, 151 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000866.jpg (58,5 KB, 139 załadowań)

Stary 2011-10-22, 16:23   #686
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez gayenka Pokaż wiadomość
Rozumiem, może to faktycznie nie jest wątek na tego typu refleksje
No nie jest.
O drugorzędnych sprawach te można pogadać

Stary 2011-10-22, 19:52   #687
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Ołtarzyk kojarzy mi się właśnie z obrazami świetychW takim razie przepraszam za nadinterpretacje Ale ołtarzyki takie z obrazami obkręconymi światełkami z choinki wiszącymi nad młodymi to dopiero widok

Tego typu "ołtarzyki" - nie mam nic przeciwko o ile ten "ołtarzyk" jest fajnie i gustownie zrobiony żeby wyróżnić miejsce siedzenia mlodych. Takie które mi przypadly do gustu zamieszczam
ta druga super wygląda

tak na dobrą sprawę, to mi jest ciężko określić co jest kiczem a co nie idąc na wesele, zawsze gratuluje Młodym super wesela i nie wybrzydzam wychodzę z założenia, że tak miało być i tak im się podoba

aczkolwiek solarium w nadmiarze źle wygląda u Panny Młodej
Stary 2011-10-22, 20:56   #688
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
ta druga super wygląda

tak na dobrą sprawę, to mi jest ciężko określić co jest kiczem a co nie idąc na wesele, zawsze gratuluje Młodym super wesela i nie wybrzydzam wychodzę z założenia, że tak miało być i tak im się podoba

aczkolwiek solarium w nadmiarze źle wygląda u Panny Młodej
Ja też zawsze mówię młodym ze super wesele itp.Nawet jak cos mi sie nie podoba. Najważniejsze żeby każdy robił " po swojemu"

Nadmiar solarki źle wygląda zawsze, nei tylko na pannie młodej, ale rzeczywiście ostatnio taka moda naszła i to dość kiepsko wychodzi przy zwykle bladym młodym.

Stary 2011-10-23, 02:02   #689
GRUBSTEIN
Raczkowanie

A propos białych rajstop/pończoch, to kojarzą się one raczej z małymi dziewczynkami lub z erotycznym strojem pielęgniarki Jeśli są cienkie, to noga wygląda w nich tak jakoś "trupio". Z drugiej strony, jeśli wesele ma być eleganckie, to nie należy mieć (ponoć, według etykiet ubioru ) gołej nogi - nawet jeśli mamy odkryte palce. Powinno się wtedy wybierać rajstopy bez szwu palcowego. Jeśli chodzi o kolor, to wg. mnie cielisty. Tak też radziły panie w salonie.

Zupełnie nie rozumiem, czemu niektóre z Was uważają kamerzystę za kicz. Przecież to odlotowa sprawa mieć świetnie zrobiony teledysk. To raczej ekstrawagancja niż kicz.
No chyba, że macie na myśli pozbawionego talentu kamerzystę Zdziśka z wąsem

Wracając do "typowej panny młodej", to zgadzam się z tymi z Was, które napisały, że kolorowe buty to już nie taka nowość.
Nie wiem natomiast, czemu krytykowane są paznokcie w naturalnych kolorach i zrobione na frencza. Przecież to klasyczna elegancja - jeśli długość paznokcia też jest klasyczna
GRUBSTEIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 09:55   #690
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GRUBSTEIN Pokaż wiadomość
Wracając do "typowej panny młodej", to zgadzam się z tymi z Was, które napisały, że kolorowe buty to już nie taka nowość.
Nie wiem natomiast, czemu krytykowane są paznokcie w naturalnych kolorach i zrobione na frencza. Przecież to klasyczna elegancja - jeśli długość paznokcia też jest klasyczna
Nowość na pewno nie, co najmniej od 3-4 lat, ale "normalne" jeszcze niestety nie są

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-10-23 o 09:57
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości