|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lista weselnych kiczów
Cytat:
Piszę z perspektywy osoby, której naprawdę niewiele rzeczy smakuje, ale w życiu mi do głowy nie przyszło oczekiwać nie wiadomo jak szerokiego wyboru od gospodarzy
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na większości wesel, na jakich byłam, był do wyboru właśnie rosół lub flaki
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#664 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zwykle wlasnie ta podwiązka jest niebieska A w przesądy nie wierze ale znam, chociaż teraz to już bardzej kwestia tradycji niż przesądów. Tak czy siak nie zamiezam się tym martwic czy "spełniam wszystkie warunki"![]() A te zupki to nie wydaje mi się że to jakiś problem dla obsługi, taki sam jak i z kilkoma rodzajami mies czy czegoś tam na to 2 danie. Ale jakbym miala wybierac zupke "nie do wyboru" to jednak chyba rosół, bo chociaż "każdy" lubi a z obiadem nie ma co kombinowac. Byłam ost na weselu gdzie był kombinowany obiad właśnie czyli jakis tam mus/zupa nie wiem... serowo pieczarkowa czy jakaś z tym groszkiem ptysiowym, na 2 jakis dziwne mieso zawijane z czyms tam, i kelnerzy wynosili bardzo duzo niezjedzonych dan/pełnych talerzy - poprostu ludziom nie smakowało, mi tez. Także jestem za tym ze OBIAD=TRADYCYJNIE a jak mozna sobie wybrac spośród 2 np to juz super ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#665 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Widać co region to obyczaj
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przeglądam sobie listę waszych kiczów (jestem obecnie pomiędzy wieloma ślubami znajomych, ale już ponad rok po własnym
) i jestem trochę zdziwiona Bo wychodzi na to, że moje wesele było inne, chodź nigdy nie myślałam o niektórych rzeczach, z których rezygnowaliśmy jako o kiczowatych. Po prostu nie były "nasze" Ale jeśli komuś odpowiada, to czemu nie *ślub i wesele było bez kamerzysty *zupy były do wyboru, tak jak inne dania (ja nie jem mięsa więc to było zrozumiałe ) *kapela była rockowa na weselu, bez piosenek disco-polo i bez zabaw, jedynie goście zgadywali utwory i dostawali za to... lizaki a dlaczego nie flaszkę? *bo wesele było bezalkoholowe! (i goście bawili się do rana, mimo że ślub było o 12 ) goście na wyjście dostawali butelkę lepszego trunku (najczęściej następnego dnia) *nie było łzawych podziękowań, tylko bardzo zabawne i wesołe, zorganizowane przez nas i świadków, rodzice dostali koszulki- super teścia i super teściowej, chodzili w nich potem dumni *nie miałam welonu, białych pończoch(miałam gołe nóżki i wycięte buciki- niebieskie) *miałam bukiet z niebieskich hortensji-kulkę, pod nią zrobioną kokardę z trawy takiej sztywnej czadowy był ) *makijaż też miałam mocny, bo miałam wysoki kok w stylu lat 60 troszkę i takie wyciągnięte kreski plus kępki w kącikach) malowałam się sama, czesała mnie znajoma fryzjerka a moja suknie była pierwszą, którą przymierzyłam (a właściwie którą miałam ochotę przymierzyć ) choć nie ostatnią ; aha paznokcie miałam własne , kolczyki długie z niebieskimi kryształkami *salę dekorowałam sama dzień wcześniej ze świadkami i przyjaciółmi, było bardzo wesoło bez jakiś ozdób za nami, napisów młoda para etc. * na samochodzie była bardzo skromna dekoracja z żywych kwiatów, bez tablic rejestracyjnych *nie dekorowaliśmy klatki, wejścia do sali, domu i innych cudów Na Śląsku roznosi się ciasto więc sąsiedzi (rodzice mieszkają w malutkim bloku i znamy i lubimy wszystkich sąsiadów od ponad 20 lat)dowiedzieli się dzień wcześniej że wychodzę za mąż. Ciasto było w pudełkach obklejonych biedronkami
Se spánky z břidlicových střech se zády rtutě na oknech, páry z broušenýho skla, se stehny váhy, tě každej zná, tě každej zná, tě každej zná a když Tě ochutná, ví, že víš, že... Edytowane przez gayenka Czas edycji: 2011-10-22 o 12:54 |
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie - kamerzysta. Też nie chciałam, ale po rozmowie z koleżanką zmieniłam zdanie, po tym, jak powiedziała, ze jej córeczka uwielbia oglądać ich ślub i wesele
Sama bym chętnie oglądnęła moich rodziców ![]() Dekoracji klatki też u mnie nie było, a podziękowania zrobiliśmy w domu po błogosławieństwie Na sali DJ zadedykował od nas piosenkę z okazji rocznicy ślubu rodziców moich i TŻ, zwłaszcza, że oni też brali ślub w październiku
|
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hosenko dla mnie też wyglądałaś jak typowa Panna Młoda Nie miałaś welonu i białych butów ale nie było też niczego mega oryginalnego Co nie zmienia faktu, że wyglądałaś bardzo ładnie
|
||
|
|
|
|
#670 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#671 |
|
BAN stały
|
Ja też uwielbiam oglądać ślub i wesele moich rodziców (wujek z Niemiec kamerował), a było to w 88
Także u mnie na 100% będzie
|
|
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak was czytam to samej przed sobą mi glupio. Moje wesele będzie strasznie kiczowate wychodzi.
-mam kamerzystę(uparłam się, że po latach będę ogladać nasz film) -biale ponczochy(juz kupilam) -chciałam też tablice rej. -jako "oltarzyk" za parą mlodą ma byc girlanda ze śnieżynek (sama je wycinam) -prawdopodobnie będę mieć tipsy (moje paznokcie łamią się zawsze w najmniej odpowiednim momencie) -będzie muzyka w stylu disko polo i innych weselnych utworów |
|
|
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I wcale nie uważam że bedzie to kiczowate wesele, wg mnie trochę "kiczu" nie zaszkodzi byle nie przesadzić a poza tym co dla innych kiczowate dla Ciebie być nie musi. Moja dywiza - liczy się dobra zabawa i tego sie trzymaj. Bo co z tego jak wszyscy powiedza ze bylo bardzo elegancko och i ach ale ogólnie wesele nieudane bo sie ludziska nie bawią...
|
|
|
#675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I może byłam kiczowata,ale świetnie się z tym czułam. Akurat teraz kolorowe buty i brak welonu zaczyna być normą,tak samo jak mocny make-up. Mój fotograf i kamerzysta byli zachwyceni welonem,bo jak powiedzieli "teraz większość Panien Młodych nie ma welonów". Cytat:
Czy wyglądało to kiczowato? To już pozostawiam waszej ocenie (zdjęcie poniżej). Cytat:
![]() U nas również nie było zbieraniny w domu,jedynie Rodzice i świadkowie. Na sali jedynie żywe kwiaty na okrągłych stolikach, a za naszym stołem była taka wnęka,którą chcieliśmy jakoś wykorzystać,bo pierwotnie stał tam posążek Wenus z Milo...Mnie to trochę żenowało,więc posążek został wyniesiony,a na jego miejsce postawili stoliczek z kompozycją kwiatową ![]() I również mieliśmy rockową kapelę,zagrali tylko "Jesteś szalona" na wcześniejszą prośbę mojej Mamy. Chociaż powiem wam,że byli goście,którym to nie odpowiadało.Szli do zespołu i prosili o zagranie disco polo, a zespół kręcił nosem,że oni takich kawałków nie grają.Dla mnie super,bo nie lubię, ale niektórzy goście nie byli zachwyceni
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2011-10-22 o 10:02 |
|||
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamerzystów też miałam.Początkowo nie chciałam,ale jak zamówiłam kwartet smyczkowy do Kościoła to uznałam,że chcę mieć uwiecznione jak grają mój ulubiony utwór na wejście ("Canon" Pachelbela). Jednak zdjęcia nie oddają wszystkiego... A na podziękowania dla Rodziców nakręciliśmy filmik,który został potem wyświetlony na weselu. |
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
a! Powiem co jeszcze jest kiczem albo brakiem wyczucia może.
Do ślubu niech sobie każdy jedzie czym chce, ale jeśli ktoś wynajmuje zabytkowy samochód i ozdabia go tak mocno, że najpierw widać kwiaty i inne wstążki a potem dopiero 'co to za samochód'. Może to moje "zboczenie", ale w przypadku zabytkowego auta minimum! I jeszcze gdy młodzi chcą zasłonić zabytkowe, żółte tablice (to akurat jest grzechem!
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zaczynam zauważać, że kolorowe buty i brak welonu zaczynają być "znakiem rozpoznawczym" Panny Młodej
|
|
|
#679 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja bym chciała takie cudo na ślubie i dałabym albo jedną ozdobę dużą jak tu: http://blog.kacperolejnik.com/2009/1...kotow-relacja/ albo żadnej.
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej zrobić wszystko tak jak się chce niż silić się na oryginalność tylko po to, żeby pochwalić się znajomym, albo wyjść na "światowych" przed rodziną.. Czasami ludzie osiągają taki poziom zblazowania, że nie myślą o tym czego chcą na ślubie, tylko o tym jak jeszcze podkreślić swoją "światowość". Bez sensu! Rób co chcesz i baw się dobrze, czuj się komfortowo w tym dniu- to w końcu Wasz dzień No widzisz, a my nie
Se spánky z břidlicových střech se zády rtutě na oknech, páry z broušenýho skla, se stehny váhy, tě každej zná, tě každej zná, tě každej zná a když Tě ochutná, ví, že víš, že... Edytowane przez gayenka Czas edycji: 2011-10-22 o 13:24 |
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-09-28 o 20:14 |
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gayenka w sumie nie rozumiem Twojej wypowiedzi.Przecież sama wymieniałaś co Ci się podobało na Twoim weselu,ale nie oznacza to,że Twoja miłość do partnera była sprawą drugorzędną.Tak samo chyba nie posądzasz o to nas,skoro po prostu piszemy na temat zawarty w tytule tego wątku. |
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie przepraszam za nadinterpretacje Ale ołtarzyki takie z obrazami obkręconymi światełkami z choinki wiszącymi nad młodymi to dopiero widok Tego typu "ołtarzyki" - nie mam nic przeciwko o ile ten "ołtarzyk" jest fajnie i gustownie zrobiony żeby wyróżnić miejsce siedzenia mlodych. Takie które mi przypadly do gustu zamieszczam
|
|
|
#686 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
No nie jest
.O drugorzędnych sprawach te można pogadać
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na dobrą sprawę, to mi jest ciężko określić co jest kiczem a co nie idąc na wesele, zawsze gratuluje Młodym super wesela i nie wybrzydzam wychodzę z założenia, że tak miało być i tak im się podoba aczkolwiek solarium w nadmiarze źle wygląda u Panny Młodej
|
|
|
#688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nadmiar solarki źle wygląda zawsze, nei tylko na pannie młodej, ale rzeczywiście ostatnio taka moda naszła i to dość kiepsko wychodzi przy zwykle bladym młodym.
|
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
A propos białych rajstop/pończoch, to kojarzą się one raczej z małymi dziewczynkami lub z erotycznym strojem pielęgniarki
Jeśli są cienkie, to noga wygląda w nich tak jakoś "trupio". Z drugiej strony, jeśli wesele ma być eleganckie, to nie należy mieć (ponoć, według etykiet ubioru ) gołej nogi - nawet jeśli mamy odkryte palce. Powinno się wtedy wybierać rajstopy bez szwu palcowego. Jeśli chodzi o kolor, to wg. mnie cielisty. Tak też radziły panie w salonie.Zupełnie nie rozumiem, czemu niektóre z Was uważają kamerzystę za kicz. Przecież to odlotowa sprawa mieć świetnie zrobiony teledysk. To raczej ekstrawagancja niż kicz. No chyba, że macie na myśli pozbawionego talentu kamerzystę Zdziśka z wąsem ![]() Wracając do "typowej panny młodej", to zgadzam się z tymi z Was, które napisały, że kolorowe buty to już nie taka nowość. Nie wiem natomiast, czemu krytykowane są paznokcie w naturalnych kolorach i zrobione na frencza. Przecież to klasyczna elegancja - jeśli długość paznokcia też jest klasyczna
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-10-23 o 09:57 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

Na większości wesel, na jakich byłam, był do wyboru właśnie rosół lub flaki

W takim razie przepraszam za nadinterpretacje