|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
Sonia miala taki projektorek na sufit z fp w ksztalcie gwiazdki, ale zainteresowala sie nim chyba dopiero kolo 6-8 mcy i w sumie usnela przy nim moze dwa razy. Ale na pewno w tych wybor kolysanek i melodyjek jest fajniejszy niz w tych tanich nakrecanych. Ten nasz projektorek tez mial kilka opcji- kolysanki, dzwieki natury itdChociaz muzyczke uspokajajaca zawsze mozna z innego zrodla puscic, podsumowujac- wszystko zalezy od zasobnosci portfela ![]() Na pewno polecam kupienie tanszej karuzelki i maty niz zdecydowanie sie tylko na jedna z tych rzeczy a drozsza... ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Wiecie co, moja biedna siostra studentka-az mi jej zal, rrodzice pojechali na cmentarze porzadki porobic i odwiedzic babcie , a ona sie boi zebym nie zaczela rodzic... Co chwila pyta czy qszystko w porzadku i krzyczy ze mam lezec jak tylko sie z lozka podniose... Dziwie sie ze tak sie denerwuje bo poprzednio jak rodzilam to byla ze mna praktycznie caly czas az do wyjazdu do szpitala- a sonia sie urodzila pol godz po przyjezdzie do szpitala Wlasnie, pytanie. Do dziewczyn z nakazem lezenia- faktycznie tak caly czas plackiem lezycie? Bo mi sie nudzi i co chwila wstaje, nie umiem tak bezczynnie lezec
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
hej dotarlam do domu, ale tak sie zlazilam, ze musialam wrocic tramwajem, bo nie mialam sily juz isc
![]() no ale znalazlam to, co wczoraj zostawilam, i jeszcze wyszlo mi taniej niz bym zaplacila wczoraj te pierwsze 2 pary ogrodniczek (68) wzielam za 4,40 , te bezowe (80) i pajac (68) za cale 60 groszy sztuka majatek normalnie![]() princesko to juz niedlugo i maluszek bedzie z toba glam faktycznie niefart, ja tez niecierpie dentystow, brrr... o kurcze, ja juz bylam pewna, ze ggoraa urodzila, a tu takie cudo karuzele kupilam kiedys kuzynkowi w prezencie w odwiedziny, a teraz dostalam w spadku
|
|
|
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Glamm na allegro znalazłam parę fajnych FP używanych, raczej nie mam zamiaru inwestować w nowe. Bo te rzeczy trudno zniszczyć
Chyba, że dostanę, to wtedy się bardzo się ucieszę
|
|
#2224 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne ubranka, a za taką cenę, to aż grzech nie kupić
![]() Właśnie dochodzą mi w piekarniku gołąbki, czekam na męża i będziemy jeść. Dzisiaj mamy w planach porządnie wysprzątać naszą sypialnie, wszystkie kurze, pajęczyny, zaległe rzeczy do piwnicy albo do rodziców,a póżniej stawimy łóżeczko, które się wietrzy w innym pokoju Torba do szpitala spakowana, wiec jak skończymy z pokojem, to będę mogła spokojnie czekać na poród. Właśnie się dowiedziałam, że mój bratanek na chrzest 12 listopada i mój mąż ma być chrzestnym, a ja termin planowany na 13 listopada ;/ miejmy nadzieję, że urodzę wcześniej ![]() Mi się odtatnio udało kupić FP leżaczek bujaczek używany - zaoszczędzone 100zł, oraz nianie i monitor oddechu używany - zaoszczędzone 200zł. A wszystko w bardzo dobrym stanie
Edytowane przez amarantas Czas edycji: 2011-10-22 o 13:35 |
|
|
|
#2225 |
|
Rozeznanie
|
ja teraz też nie bede kupować -zobaczymy -ale raczej nie kupie jakieś drogiej ,jakoś kolorową z przyjemna melodyjką
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
Coś przegapiłam co z mamuśkami rodzącymi wczoraj?
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Joa poki co nic noweo sie urodzilo... biedna ggora sie meczy. Muffinko super ciuszki upolowalas, jak wy to w ogole robicie- mi sie w lumpku nic ponizej 8 zl za spioszki nigdy nie udalo utrafic
a takie spodenki to min 12-15 zlUzywane karuzelki czy bujaczki- jak najbardziej, dzieci sie tym tak malo bawia ze ciezko zedrzec A ja wlasnie pomoglam siostrze pizze zrobic, ciasto pieknie wyroslo, mnostwo dodatkow wiec niecierpkiwie czekamy az sie upiecze
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-10-22 o 14:20 |
|
|
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
Dzięks już doczytałam
![]() A ja dziś kupiłam stojak pod wanienkę,2 butelki,szczotkę + grzebyk,podkłady higieniczne oraz kocyk a i bezpieczne wałeczki.
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nic nie kupilam i sie pocieszam ze nakaz lezenia w domu o tyle dobrze mi zrobi ze zaoszczedze... Bo ostatnio nic tylko chodzilam i 1001 drobiazgow kupowalam...wiekszosc takich bez ktorych moglabym sie obyc
Az sie boje p odliczyc wydatki w tym mcu... Zwlaszcza ze jesze dentysta mnie czeka i pewnie pare innych nieprzewidzianych wydatkow sie znajdzieMialam np wziac lozeczko od kuzynki, ale okazalo sie ze w piwnicy jej korniki tak ponadgryzaly ze do wyrzucenia...usialam wiec kupic ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Chlera zapomnialam ze mam isc potem na ta ip i tak sie obzarlam sosu czosnkowego( z duuza iloscia swiezego suyrowego czosnnku) ze chyba gin z krzykiem ucieknie ale pyszne bylo
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, ze w dniu dostawy jest kupa fajnych rzeczy, ale ceny 60zl/kg to troche nie dla mnie |
|
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() myślałam, że goora już urodziła faktycznie biedna sie namęczy.....mnie w nocy bolał brzuch spać nie mogłam dopiero o 4:30 zasnełam tak porządnie.....myślałam, że może coś się święci no ale dalej
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
ja karuzeli nakrecanych nie znosze, mloda usypiala przy karuzeli jak byla malutka i nie wyobrazam sobie co 3 minutki wstawac czy leciec i przebudzac ja np nakrecaniem.
Tak to melodyjka leciala, mloda usnela pilocik bach i spokoj
|
|
#2234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co jakis czas taki dół mnie dopada i powiem Wam, ze jak kazda moja ciąza ma tak wygladac to chyba Zosia bedzie jedynaczka.Mąz sie wkurza jak tak mówie, ale ja tego lezenia juz mam po dziurki....Ja wiem, że to wszystko dla jej zdrówka,ale czasem sił brak. |
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
no ja sie nie dziwie, mnie tez ciezko lezec, ale pare dni by sie przydalo takiego bezczynnego lezenia:P
ale tak powaznie to wam wspolczuje bardzo, zostaje chyba tylko myslec ze juz coraz blizej i wrocicie do normalnego finkcjonowania baaaaa nawet do podwojnie szybszego
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
Ja też leżąca od połowy czerwca, 1 miesiąc totalnie plackiem mogłam tylko do wc i 1 tydzień był dramatem (zawsze była bardzo aktywną osobą, nie mogłam w miejscu usiedzieć), ale większym był strach odzidziunia.
Później miałam pozwolenie większej "aktywności" = 80% leżenia, tak to wc, może parę minut spaceru, na hokerze jezdziłam przygotowując czasem obiad Od sierpnia znowu leżenie. Jest ciężko, ale wytrwam. Wiem, ze gorzej cierpiałabym gdybym straciła synka dlatego zrobię dla niego wszystko. Jak go zobaczę, wynagrodzi mi wszystkie wyrzeczenia.Bądźcie silne dziewczyny! Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-22 o 16:15 |
|
|
|
#2237 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
Mam problemy z netem, więc nie czytam Was na bieżąco. Z tego co widzę, to nic się nie zmieniło w ilości mam rozpakowanych. Tak to właśnie jest, jak nie masz kiedy się położyć, to byś poleżała, ale jak musisz leżeć non stop, to szlag trafia. Mój Maluch się przeciąga, aż mi brzuch skacze, ale nie wiem, czy się nie przekręił, bo czkawkę zamiast na dole, czułam po prawej stronie po środku brzucha. Dowiem się w pon., bo mam wizytę. 3mam kciuki za wszytskie mamy, które muszą leżeć |
|
|
|
#2238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tej karuzeli dokupiłam też matę Fisher Prica - Rain Forest. Ją także polecam... mnie się podoba.. zobaczymy czy dziecko przypadnie do gustu
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-10-22 o 16:21 |
|
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
Myszeczka86 - na panieńskim nie byłam, nie miałam jakoś ochoty zresztą co ja bym robiła w zadymionym głośnym klubie z osobami pod wpływem % - tylko bym się nudziła, a nie chciałam psuć innym zabawy
![]() princessskaa - gratuluje wizyty ![]() Gora współczuję... i trzymam kciukasy lina84 - nie mam karuzeli i nie wiem czy będę kupować. Myślicie że ona jest przydatna??? dygotka8 - ja też jeszcze ani wozka ani fotelika nie posiadam Ona231 - karuzele śliczne ale drogie muffinka90 - śliczne ubranka Siedzę sama w domku i się zaczynam nudzić,byliśmy z Tż-tem an zakupach kupiliśmy dla Niego koszulę na wesele ktore jest z atydzień a czy pójdziemy to się okaże Tż z tata tną na podworku drzewo na zimę,mam nadzieję że nieawem skończą bo ostatnio nawet jak Tż ma wolne to więcej czasu sama siedze niż z nim a dziś mam wobec niego pewne plany... hehe
|
#2240 |
|
Rozeznanie
|
W klubie umieściłam swoje zdjęcia w 38tc - zrobione dziś po powrocie z uczelni. Dziewczyny możecie się dowartościować teraz
i cieszyć się ze swojej normalnej miseczki biustu Ja już jak tucznik wyglądam z tym brzuchem i cycem
|
|
#2241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze wyglądasz czym się martwisz
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
Tottie oj nie przesadzaj bardzo ładnie wyglądasz - zajrzyj do kubu zostawiłam tam info co do biustonoszy.
Ja karuzeli nie mam, a czy będę kupować to jeszcze nie wiem. Współczuję Wam dziewczyny leżenia - ja nie wiem jak bym wytrzymała, bo mam motorek w |
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wrocilamze szpitala, dostalam zwolnienie optymistycznie na 3 tyg-mam nadzieje ze w ogole tyle wytrzymam. No i gin z 5 razy podkreslil ze mam lezec lezec lezec... Wiecie co mi z tym lezeniem to tylko szkoda soni i mojej mamy...bo sonia co chwila przychodzi zeby sie z nia pobawic, staram sie wymyslac zabawy gdzie leze- a to ksiazeczki, rysowanie itd ale i tak w sumie co chwila wstaje... A mama i tak tyle sie sonia zajmuje a teraz jeszcze ja jej na glowe spadlam
wiec jej nie chce nadwyrezac i wszystko sama rzy sobie robie...Aha a ten pessar to normalne ze tak nisko siedzi ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- To i ja ide zajrzec do klubu
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Wyczytałam, ze od 36 tyg to już się prawie nie tyje - hmm nie widzi mi się to jednak, bo np ja mam takie ataki apatytu, że masakra. Ciągle mam ochotę coś jeść, a w nocy to się budzę i czuję ssanie w żołądku.
A co do spania to ja też miała straszne problemy - pół nocy się przewracałam z boku na bok, aż w końcu wstawałam nad ranem wkurzona i niewyspana. Teraz jednak sypiam dość dobrze. Od kilku dni piję wieczorem herbatkę uspakajającą z Hippa. ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- glamourous nie wylegujesz się dla tego, ze masz taki kaprys tylko dlatego, ze musisz - myślę, ze Twoja mama to rozumie. |
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Tottie fajnie wygladasz, czepiasz sie sama siebie kobito
Jak sie zmobilizuje i laptop otworze to tez wkleje jakies fociaki
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładnie
kurka mać :P
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
O taki stojak mi chodzi ![]() http://allegro.pl/little-tikes-muzyc...872447278.html
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupiłam wczoraj strój dla Mojego Mikołajka rozmiar 0-3 miesiące
Mikołajek.jpg
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mikolajek czadowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

Mnie się podoba
Sonia miala taki projektorek na sufit z fp w ksztalcie gwiazdki, ale zainteresowala sie nim chyba dopiero kolo 6-8 mcy i w sumie usnela przy nim moze dwa razy. Ale na pewno w tych wybor kolysanek i melodyjek jest fajniejszy niz w tych tanich nakrecanych. Ten nasz projektorek tez mial kilka opcji- kolysanki, dzwieki natury itd

te pierwsze 2 pary ogrodniczek (68) wzielam za 4,40 , te bezowe (80) i pajac (68) za cale 60 groszy sztuka

ale pyszne bylo

faktycznie biedna sie namęczy.....mnie w nocy bolał brzuch spać nie mogłam dopiero o 4:30 zasnełam tak porządnie.....myślałam, że może coś się święci no ale dalej