mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-22, 13:26   #2221
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
lina ja raczej teraz nie kupuję, ale potem na pewno Mnie się podoba TA i TA
Sa sliczne ale drogie Sonia miala taki projektorek na sufit z fp w ksztalcie gwiazdki, ale zainteresowala sie nim chyba dopiero kolo 6-8 mcy i w sumie usnela przy nim moze dwa razy. Ale na pewno w tych wybor kolysanek i melodyjek jest fajniejszy niz w tych tanich nakrecanych. Ten nasz projektorek tez mial kilka opcji- kolysanki, dzwieki natury itd

Chociaz muzyczke uspokajajaca zawsze mozna z innego zrodla puscic, podsumowujac- wszystko zalezy od zasobnosci portfela
Na pewno polecam kupienie tanszej karuzelki i maty niz zdecydowanie sie tylko na jedna z tych rzeczy a drozsza...

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Wiecie co, moja biedna siostra studentka-az mi jej zal, rrodzice pojechali na cmentarze porzadki porobic i odwiedzic babcie , a ona sie boi zebym nie zaczela rodzic... Co chwila pyta czy qszystko w porzadku i krzyczy ze mam lezec jak tylko sie z lozka podniose...
Dziwie sie ze tak sie denerwuje bo poprzednio jak rodzilam to byla ze mna praktycznie caly czas az do wyjazdu do szpitala- a sonia sie urodzila pol godz po przyjezdzie do szpitala

Wlasnie, pytanie. Do dziewczyn z nakazem lezenia- faktycznie tak caly czas plackiem lezycie? Bo mi sie nudzi i co chwila wstaje, nie umiem tak bezczynnie lezec
Stary 2011-10-22, 13:26   #2222
muffinka90
Zakorzenienie

hej dotarlam do domu, ale tak sie zlazilam, ze musialam wrocic tramwajem, bo nie mialam sily juz isc

no ale znalazlam to, co wczoraj zostawilam, i jeszcze wyszlo mi taniej niz bym zaplacila wczoraj te pierwsze 2 pary ogrodniczek (68) wzielam za 4,40 , te bezowe (80) i pajac (68) za cale 60 groszy sztuka majatek normalnie

princesko to juz niedlugo i maluszek bedzie z toba

glam faktycznie niefart, ja tez niecierpie dentystow, brrr...

o kurcze, ja juz bylam pewna, ze ggoraa urodzila, a tu takie cudo mogliby pomoc, jak juz tak sie wczoraj rozkrecalo, a tak to bedzie czekac nie wiadomo na co...

karuzele kupilam kiedys kuzynkowi w prezencie w odwiedziny, a teraz dostalam w spadku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1363.jpg (99,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1364.jpg (96,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1365.jpg (135,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1366.jpg (127,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1367.jpg (100,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1368.jpg (75,8 KB, 28 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:27   #2223
Ona231
Zadomowienie

Glamm na allegro znalazłam parę fajnych FP używanych, raczej nie mam zamiaru inwestować w nowe. Bo te rzeczy trudno zniszczyć
Chyba, że dostanę, to wtedy się bardzo się ucieszę
Stary 2011-10-22, 13:33   #2224
amarantas
Raczkowanie

Śliczne ubranka, a za taką cenę, to aż grzech nie kupić
Właśnie dochodzą mi w piekarniku gołąbki, czekam na męża i będziemy jeść.
Dzisiaj mamy w planach porządnie wysprzątać naszą sypialnie, wszystkie kurze, pajęczyny, zaległe rzeczy do piwnicy albo do rodziców,a póżniej stawimy łóżeczko, które się wietrzy w innym pokoju
Torba do szpitala spakowana, wiec jak skończymy z pokojem, to będę mogła spokojnie czekać na poród.

Właśnie się dowiedziałam, że mój bratanek na chrzest 12 listopada i mój mąż ma być chrzestnym, a ja termin planowany na 13 listopada ;/ miejmy nadzieję, że urodzę wcześniej

Mi się odtatnio udało kupić FP leżaczek bujaczek używany - zaoszczędzone 100zł, oraz nianie i monitor oddechu używany - zaoszczędzone 200zł. A wszystko w bardzo dobrym stanie

wymianka

Edytowane przez amarantas
Czas edycji: 2011-10-22 o 13:35
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:33   #2225
lina84
Rozeznanie

Cytat:
ja teraz też nie bede kupować -zobaczymy -ale raczej nie kupie jakieś drogiej ,jakoś kolorową z przyjemna melodyjką
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:37   #2226
muffinka90
Zakorzenienie

amarantas ale mi zrobilas smaka na golabki teraz

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-22, 13:45   #2227
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Coś przegapiłam co z mamuśkami rodzącymi wczoraj?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 14:18   #2228
glamourous
Zakorzenienie

Joa poki co nic noweo sie urodzilo... biedna ggora sie meczy. Muffinko super ciuszki upolowalas, jak wy to w ogole robicie- mi sie w lumpku nic ponizej 8 zl za spioszki nigdy nie udalo utrafic a takie spodenki to min 12-15 zl

Uzywane karuzelki czy bujaczki- jak najbardziej, dzieci sie tym tak malo bawia ze ciezko zedrzec

A ja wlasnie pomoglam siostrze pizze zrobic, ciasto pieknie wyroslo, mnostwo dodatkow wiec niecierpkiwie czekamy az sie upiecze

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-10-22 o 14:20
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 14:21   #2229
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Joa poki co nic noweo sie urodzilo... biedna ggora sie meczy.
Dzięks już doczytałam
A ja dziś kupiłam stojak pod wanienkę,2 butelki,szczotkę + grzebyk,podkłady higieniczne oraz kocyk a i bezpieczne wałeczki.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-10-22, 14:59   #2230
glamourous
Zakorzenienie

A ja nic nie kupilam i sie pocieszam ze nakaz lezenia w domu o tyle dobrze mi zrobi ze zaoszczedze... Bo ostatnio nic tylko chodzilam i 1001 drobiazgow kupowalam...wiekszosc takich bez ktorych moglabym sie obyc Az sie boje p odliczyc wydatki w tym mcu... Zwlaszcza ze jesze dentysta mnie czeka i pewnie pare innych nieprzewidzianych wydatkow sie znajdzie

Mialam np wziac lozeczko od kuzynki, ale okazalo sie ze w piwnicy jej korniki tak ponadgryzaly ze do wyrzucenia...usialam wiec kupic

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Chlera zapomnialam ze mam isc potem na ta ip i tak sie obzarlam sosu czosnkowego( z duuza iloscia swiezego suyrowego czosnnku) ze chyba gin z krzykiem ucieknie ale pyszne bylo
Stary 2011-10-22, 15:09   #2231
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Joa poki co nic noweo sie urodzilo... biedna ggora sie meczy. Muffinko super ciuszki upolowalas, jak wy to w ogole robicie- mi sie w lumpku nic ponizej 8 zl za spioszki nigdy nie udalo utrafic a takie spodenki to min 12-15 zl

Uzywane karuzelki czy bujaczki- jak najbardziej, dzieci sie tym tak malo bawia ze ciezko zedrzec

A ja wlasnie pomoglam siostrze pizze zrobic, ciasto pieknie wyroslo, mnostwo dodatkow wiec niecierpkiwie czekamy az sie upiecze
Ja mam duzo juz rzeczy dla mlodego, wiec nie chodze z nastawieniem ze musze cos kupic, w jednym lumpku bylo juz 3 czy 4 dni po dostawie, wiec taniej i bez szalu, ale te niebieskie ogrodniczki sa jak nowki (a jaka piekna sukieneczka sztruksowa bezowa z Kubusiem i Prosiaczkiem byla )a w drugi to juz w ogole same koncowki, wiec 5zl/kg trzeba sie nagrzebac i tez wybor juz niewielki, ale mi sie nie spieszylo i znalazlam cos tam.
Wiadomo, ze w dniu dostawy jest kupa fajnych rzeczy, ale ceny 60zl/kg to troche nie dla mnie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-22, 15:16   #2232
basiula19
Zadomowienie

Witam

myślałam, że goora już urodziła faktycznie biedna sie namęczy.....mnie w nocy bolał brzuch spać nie mogłam dopiero o 4:30 zasnełam tak porządnie.....myślałam, że może coś się święci no ale dalej .........właśnie skończyłam robić tort uznania dla mężusia, że rok ze mną wytrzymał hehehh.........mieliśmy jutro jechać za zakupy tzn M chce mi kupić pierścionek z okazji 1 rocznicy ślubu, a że nie wie jaki to chce żebyśmy razem jechali no ale musimy niestety przełożyć wyjazd na poniedziałek bo siostra tż chce z nami jechac też.....i jak tu go nie kochać

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:27   #2233
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja karuzeli nakrecanych nie znosze, mloda usypiala przy karuzeli jak byla malutka i nie wyobrazam sobie co 3 minutki wstawac czy leciec i przebudzac ja np nakrecaniem.

Tak to melodyjka leciala, mloda usnela pilocik bach i spokoj
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:39   #2234
fatal21
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie, pytanie. Do dziewczyn z nakazem lezenia- faktycznie tak caly czas plackiem lezycie? Bo mi sie nudzi i co chwila wstaje, nie umiem tak bezczynnie lezec
Ja leze cały czas poza wyjsciem do wc i prysznicem.Jak mam cos zjesc to siadam.Wczoraj miałam kolejne załamanie nawet nakrzyczałam na swoje Maleństwo, że gdyby mniej uciskała szyjke to mogłabym funkcjonowac normalnie.
Co jakis czas taki dół mnie dopada i powiem Wam, ze jak kazda moja ciąza ma tak wygladac to chyba Zosia bedzie jedynaczka.Mąz sie wkurza jak tak mówie, ale ja tego lezenia juz mam po dziurki....Ja wiem, że to wszystko dla jej zdrówka,ale czasem sił brak.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:44   #2235
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no ja sie nie dziwie, mnie tez ciezko lezec, ale pare dni by sie przydalo takiego bezczynnego lezenia:P

ale tak powaznie to wam wspolczuje bardzo, zostaje chyba tylko myslec ze juz coraz blizej i wrocicie do normalnego finkcjonowania
baaaaa nawet do podwojnie szybszego
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:54   #2236
elf27
Zadomowienie

Ja też leżąca od połowy czerwca, 1 miesiąc totalnie plackiem mogłam tylko do wc i 1 tydzień był dramatem (zawsze była bardzo aktywną osobą, nie mogłam w miejscu usiedzieć), ale większym był strach odzidziunia.
Później miałam pozwolenie większej "aktywności" = 80% leżenia, tak to wc, może parę minut spaceru, na hokerze jezdziłam przygotowując czasem obiad Od sierpnia znowu leżenie. Jest ciężko, ale wytrwam. Wiem, ze gorzej cierpiałabym gdybym straciła synka dlatego zrobię dla niego wszystko. Jak go zobaczę, wynagrodzi mi wszystkie wyrzeczenia.

Bądźcie silne dziewczyny!

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-22 o 16:15
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:56   #2237
tuszka
Raczkowanie

Hej Dziewczyny,

Mam problemy z netem, więc nie czytam Was na bieżąco.
Z tego co widzę, to nic się nie zmieniło w ilości mam rozpakowanych.

Tak to właśnie jest, jak nie masz kiedy się położyć, to byś poleżała, ale jak musisz leżeć non stop, to szlag trafia.

Mój Maluch się przeciąga, aż mi brzuch skacze, ale nie wiem, czy się nie przekręił, bo czkawkę zamiast na dole, czułam po prawej stronie po środku brzucha. Dowiem się w pon., bo mam wizytę.

3mam kciuki za wszytskie mamy, które muszą leżeć
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:19   #2238
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam jedną z nich, a mianowicie tą: http://allegro.pl/fisher-price-karuz...876078932.html i mogę ją z czystym sumieniem polecić. Karuzela posiada kilka trybów działania (świeci się, kręci się, oraz kręci się i świeci jednocześnie i przy każdym trybie można włączyć muzykę lub nie (Bach, Mozart, Beetoven i odgłosy natury)) Karuzelka ma też dwie regulacje głosności z tym że żaden z nich nie jest na tyle głośny żeby wkurzać ucho - muzyczka jest bardzo przyjemna dla ucha. Maskotki są przyjemne w dotyku i zrobione z kilku rodzajów materiałów. Można odczepić karuzelkę i zostawić samą dolną część aby tylko świeciła i kręciła się. Jedyna wada to taka że świeci się delikatnie - w sumie w nocy nic nie oświetli ale uwagę dziecka zwróci obrazem na karuzeli.

Do tej karuzeli dokupiłam też matę Fisher Prica - Rain Forest. Ją także polecam... mnie się podoba.. zobaczymy czy dziecko przypadnie do gustu

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-10-22 o 16:21
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:26   #2239
owieczka86
Zadomowienie

Myszeczka86 - na panieńskim nie byłam, nie miałam jakoś ochoty zresztą co ja bym robiła w zadymionym głośnym klubie z osobami pod wpływem % - tylko bym się nudziła, a nie chciałam psuć innym zabawy

princessskaa - gratuluje wizyty

Gora
współczuję... i trzymam kciukasy

lina84
- nie mam karuzeli i nie wiem czy będę kupować. Myślicie że ona jest przydatna???

dygotka8 - ja też jeszcze ani wozka ani fotelika nie posiadam

Ona231 - karuzele śliczne ale drogie

muffinka90 - śliczne ubranka

Siedzę sama w domku i się zaczynam nudzić,byliśmy z Tż-tem an zakupach kupiliśmy dla Niego koszulę na wesele ktore jest z atydzień a czy pójdziemy to się okaże Tż z tata tną na podworku drzewo na zimę,mam nadzieję że nieawem skończą bo ostatnio nawet jak Tż ma wolne to więcej czasu sama siedze niż z nim a dziś mam wobec niego pewne plany... hehe
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:55   #2240
Tottie1984
Rozeznanie

W klubie umieściłam swoje zdjęcia w 38tc - zrobione dziś po powrocie z uczelni. Dziewczyny możecie się dowartościować teraz i cieszyć się ze swojej normalnej miseczki biustu Ja już jak tucznik wyglądam z tym brzuchem i cycem
Stary 2011-10-22, 17:04   #2241
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
W klubie umieściłam swoje zdjęcia w 38tc - zrobione dziś po powrocie z uczelni. Dziewczyny możecie się dowartościować teraz i cieszyć się ze swojej normalnej miseczki biustu Ja już jak tucznik wyglądam z tym brzuchem i cycem
Wyglądasz bardzo ładnie,ja tam żadnego tucznika nie widze,brzusio śliczny i fajna bluzeczka. A co do biustu to mój już przed ciążą był dość spory, a teraz
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 17:05   #2242
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Dobrze wyglądasz czym się martwisz

Stary 2011-10-22, 17:12   #2243
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Tottie oj nie przesadzaj bardzo ładnie wyglądasz - zajrzyj do kubu zostawiłam tam info co do biustonoszy.

Ja karuzeli nie mam, a czy będę kupować to jeszcze nie wiem.

Współczuję Wam dziewczyny leżenia - ja nie wiem jak bym wytrzymała, bo mam motorek w To by była gehenna, ale czego się nie robi dla miłości.

Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 17:16   #2244
glamourous
Zakorzenienie

A ja wrocilamze szpitala, dostalam zwolnienie optymistycznie na 3 tyg-mam nadzieje ze w ogole tyle wytrzymam. No i gin z 5 razy podkreslil ze mam lezec lezec lezec... Wiecie co mi z tym lezeniem to tylko szkoda soni i mojej mamy...bo sonia co chwila przychodzi zeby sie z nia pobawic, staram sie wymyslac zabawy gdzie leze- a to ksiazeczki, rysowanie itd ale i tak w sumie co chwila wstaje... A mama i tak tyle sie sonia zajmuje a teraz jeszcze ja jej na glowe spadlam wiec jej nie chce nadwyrezac i wszystko sama rzy sobie robie...

Aha a ten pessar to normalne ze tak nisko siedzi

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

To i ja ide zajrzec do klubu
Stary 2011-10-22, 17:23   #2245
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Wyczytałam, ze od 36 tyg to już się prawie nie tyje - hmm nie widzi mi się to jednak, bo np ja mam takie ataki apatytu, że masakra. Ciągle mam ochotę coś jeść, a w nocy to się budzę i czuję ssanie w żołądku.

A co do spania to ja też miała straszne problemy - pół nocy się przewracałam z boku na bok, aż w końcu wstawałam nad ranem wkurzona i niewyspana. Teraz jednak sypiam dość dobrze. Od kilku dni piję wieczorem herbatkę uspakajającą z Hippa.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

glamourous nie wylegujesz się dla tego, ze masz taki kaprys tylko dlatego, ze musisz - myślę, ze Twoja mama to rozumie.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 17:29   #2246
glamourous
Zakorzenienie

Tottie fajnie wygladasz, czepiasz sie sama siebie kobito
Jak sie zmobilizuje i laptop otworze to tez wkleje jakies fociaki
Stary 2011-10-22, 18:15   #2247
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
W klubie umieściłam swoje zdjęcia w 38tc -
Bardzo ładnie Jak młoda kobitka w ciąży, mężowi za komentarze to w zębiska kurka mać :P

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 18:31   #2248
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Myszeczko a cooto jest ten stojak?

O taki stojak mi chodzi

http://allegro.pl/little-tikes-muzyc...872447278.html

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 18:38   #2249
Myszeczka86
Zakorzenienie

Zakupiłam wczoraj strój dla Mojego Mikołajka rozmiar 0-3 miesiące

Mikołajek.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 18:46   #2250
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
A tooo... Mam identyczny od kuzynki jeszcze sonia sie nim bawila. Z tym ze u nas sie na to mowi klecznik
Mikolajek czadowy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości