|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Jakie ćwiczenia na siłowni aby wyszczuplić nóżki?
i brzuszek..prosze doradzcie. nie chce rozbudowac a wyszczuplic!!
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie ćwiczenia na siłowni aby wyszczuplić nóżki?
Podstawą jest dieta, a nie trening. Musisz ułożyć dietę z ujemnym bilansem kalorycznym nie większym niż 15% zapotrzebowania. Jeżeli dieta jest kiepska to nawet setki powtórzeń nie przyniosą efektów.
Do tego dołóż trening aerobowo siłowy: 3x 30 minut interwałów i 3x siłownia.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
ja tez chce wysmuklic nogi... a te diety to dla mnie czarna magia :/
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny niestety chudnie się po całości a nie w określonym miejscu.
Podajcie proszę swoje wymiary, wagę, wiek, jak wygląda obecnie dieta - postram się pomóc.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Ja mam tak samo niestety... ;/ chodze na siłownie ale co mi po tym jak i tak diety nie umiem utrzymaći ćwiczenia też nie wiem czy robie dobre.. także przyłaczam się do Was...
Ja mam 18 lat, 54 kg, 157 cm wzrostu.. hmm a wymiary to tak mniej więcej: biust - 82 talia-67 uda-90 Mam typową figurę gruszki... przy diecie SB schudłam do 52 kg, ale nie wytrzymałam i kilogramy wróciły. Teraz staram się jeść w miare racjonalnie, rzadko jadam pieczywo i ziemniaki... jednak często się łamię.. niestety Pozdrawiam i czekam na odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
nikt już nie odpowie w tym wątku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Chyba coś pokeciłaś z wymiarem uda, bo nie możesz mieć 90cm
dieta to podstawa, bez diety nie ma i nie będzie efektów
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
![]()
Po pierwsze chcialabym się przywitać z Wizażankami, ponieważ jest to mój pierwszy post na forum
![]() Poza tym-jak w temacie. Na dniach będę miec bieżnię. chciałabym trochę schudnąć, ujędrnic ciało i ukształtować sylwetkę, ale wiem że sama bieżnia bez odpowiedniego programu ćwiczeń oraz diety, mi w tym nie pomoże, dlatego proszę o rady i jakiekolwiek wskazówki ![]() ![]() jezeli ten konkretny temat byl poruszany juz na forum, a ja slepa-przeoczylam to z gory przepraszam prosilabym, jesli to mozliwe, o przeniesienie mojej wypowiedzi do topiku odpowiadającego tematyka mojemu postowi Edytowane przez nutshell_ Czas edycji: 2006-10-22 o 00:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Pingwinku możesz mi doradzić jakąś dietke i ćwiczenia? mam 15 lat i ważę 60kg przy 162 cmwzrostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bieżnia - jak ćwiczyć oraz jaką stosować dietę by osiągnąć pożądany efekt?
Cytat:
Ważna w takim przypadku jest konsekwencja zarówno w diecie, jak i treningu ![]() Co do ujędrniania, to - moim zdaniem - szybsze efekty da trening siłowy niż bieżnia: mogłabyś 3x w tyg. ćwiczyć na bieżni, a 3x robić trening siłowy, ale na dobry początek bieganie też będzie świetne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Siłownia + dietka = POMOCY :(
Witam dziewczyny
![]() Mam takie głupiutkie pytanie - od Października chodzę na siłownię 2-3 razy w tyg. Najwięcej ćwiczę mięśnie brzucha - ławka ukośna, podnoszenie nóg, leżąc, ale niestety on zamiast się modelować robi się co raz bardziej okrągły ![]() ![]() Mój błąd zapewne tkwi w diecie - której nie mam, ale niestety całe dnie spędzam na uczelni więc nie mam szans jadać porządnych dań ![]() Codziennie jadam to samo - czyli 2 kanapki chleba pełnoziarnistego na sniadanie do tego szyneczka, albo serek topiony, a do szkoły zabieram 3 takie podwójne kanapeczki i 2 jabłka. Staram sie nie jeść wieczorami, czyli ostatni posiłek koło 17-18 bo o 21 chodzę spać. Co powinnam zmienić, żeby mój brzuch zaczął chudnąć, a nie robić się bardziej i bardziej okrągły ? Wiem, że jadam za mało białka, a za dużo ww ale naprawdę nie mam pomysłu na inne posiłki. Noszenie pudełeczek z jedzeniem odpada, gdyż uczę się w prywatnej uczelni i ludzie by mnie zjedli wzrokiem jak bym nagle wyciągła takie pudełeczko - niestety niektóre osoby są bardzo w niej nietaktowne :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Dot.: Siłownia + dietka = POMOCY :(
ojej ale to znaczy ze nie jesz w ogole obiadow? tylko te kanapki? mozesz tez nosic serek wiejski, kefir (taki w buteleczce a w domu cos do niego dosypac np musli) warzywka/owoce, jakies miecho... no i koniecznie wode
![]() a ludzmi sie nie przejmuj, pomysl jak cie beda wzrokiem pozerac jak bedziesz miec sliczny brzuszek i figure ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
No wiesz, innego wyjścia nie ma - jak chcesz jeść normalnie (czyli zdrowo), to trzeba nosić jedzenie ze sobą albo znaleźć dobrą restaurację i chodzić tam te kilka razy dziennie. Dla mnie jedyny możliwy wariant to noszenie 4-5 pudełek z jedzeniem przygotowanym w domu. Jeśli nie masz możliwości odgrzewania w szkole, to bierz rzeczy gotowe typu biały ser, jajka na twardo, parówki sojowe etc. To przykłady posiłków białkowych, które łatwo zabrać i zjeść gdziekolwiek, prosto z pudełka, bez podgrzewania. Jeśli jesz mięso, to bierz rybę, którą można zjeść na zimno (zwłaszcza tuńczyk w puszcze świetnie się sprawdza w roli jedzenia 'turystycznego'), jakąś wędlinę, pieczony drób.
Poza tym pamiętaj o zdrowych tłuszczach - polewaj sałatki oliwą lub olejem lnianym, dodawaj do niektórych potraw mielone siemię lniane, zażywaj kapsułki z kwasami nienasyconymi. Nie ma potrzeby wykonywać bardzo dużo ćwiczeń na mięśnie brzucha - wystarczy 3 razy w tyg. po 3 serie dwóch różnych ćwiczeń z obciążeniem, np. 15 powtórzeń. Ważna jest technika i systematyczność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bieżnia - jak ćwiczyć oraz jaką stosować dietę by osiągnąć pożądany efekt?
serdecznie dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo dziękuję za pomoc. Postaram się zacząć nosić te pudełeczka do szkoły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
pingwin2 - może mogłabyś mi coś doradzić? ;> mam 16latek, 174 wzrostu i 61 wagi :/ niby jest wsio ok.. ale przest ostatnie poltora miesiaca, jak juz przestałam cwiczyc przytyłam... prawie 4kg ;/ szookk... zrobily mi sie dość duże faldki na brzuchu, w udzie widać ze przybyło pare cm.. i ledwo ledwo co zapinam juz swoje ulubione spodnie, ktore lezały na mnie jeszcze na poczatku wrzeznia świetnie ;/ ucze sie wiec praktycznie mam siedziacy tryb zycia.. raz w tygodniu chodze na trening koszykowki a tak to na nic nie mam czasu. Mam zamiar od poczatku roku wziasc sie za cwiczenia silowe i aerobowe, ale teraz chcialabym poswiecic czas na cwiczenia w domu..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
a nie cwiczysz ze zbyt duzym obciazeniem? brzuch tego nie lubi, rozwijaja sie miesnie a tluszcz i tak zostaje wiec sie wyglada jak w ciazy:/ Np kiedys robilam sklony na boki z hantlami ktore byly za ciezkie i efekt byl taki ze boczki byly twarde ale nic sie nie zmniejszyly a wrecz obwod pasa sie powiekszyl.
No i o diecie tez nalezy pamietac ![]() pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do dietki to naprawde próbowałam, ale nie mam pomysłu co brać do szkoły i jak to zjeść. Jakoś nie mogę się przełamać, żeby np zabrać ze sobą pudełeczko z ryżem albo czymś takim :P ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z braniem jedzenia na zajecia mam to samo. ostatnio kupuje jogurty pitne i jest ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
hehe z tym jedzeniem to miałabym tak samo
![]() Ale czytam o diecie south beach i chyba się na nią skuszę ... nie jest bardzo skomplikowana, a to jest coś o co mi chodzi. Tylko czy ja wytrzymam ![]() Życze powodzenia w walce o zgrabne ciałko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Kwestia priorytetów.
Jak komuś zalezy to lata z pudełkami. Na początku ludzie sie dziwnie patrzą, ale po jakimś czasie im mija. Jogurt piyne to nie jest posiłek, bo nie ma w nim białka, za to jest dużo węglowodanów prostych z cukru. Nie musisz brać ryżu, weź serek wiejski i jabłko, kanapki z dużą ilością szynki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Siłownia - kto podpowie co i jak?
Witam, zapisałam się na siłownie i w związku z tym mam kilka pytań. Chcę sobie pomóc a nie zaszkodzić dlatego chciałabym aby ktoś mi podpowiedział jak i co ćwiczyć, po ile powtórzeń i w ilu seriach, żeby zrzucić tłuszcz a nie rozbudować mięsni. Wiem, że najlepszy byłby tu instruktor, ale z powodów finansowych nie moge sobie na niego pozwolić. Chodzę jeszcze na aerobik raz w tygodniu, więc koszty by mnie przerosły. Dlatego ma wielka prośbe do was.... Otóż siłownia posiada nastepujący sprzęt: atlas (z którego raczej nie korzystam), rowerek, steper, orbitrek, masażer, 2 ławeczki. Byłabym bardzoo wdzięczna jeśli ktoś pomógł by mi ułozyć plan jak na tym wszystkim ćwiczyć. Najbardziej zalezy mi na zrzuceniu z brzucha.. Mam zamiar zacząć A6W, ale wiem że pierw musze chociaż troche zrzucić, żeby uzyskac lepsze rezultaty. POjedyncze wejście na siłownie to godzinka, więc mógłby ktoś chociaż mniej więcej powiedzieć mi od czego zaczynać tzn. np. napierw 20 min rowerek, potem 20min orbiterek, na końcu masażer itp. ? To tylko tak dla przykłądu bo pewnie taki układ nie ma sensu ... Bedę wdzięczna za każdą wskazówkę
![]()
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Dot.: Siłownia - kto podpowie co i jak?
Witaj
![]() A potem to już 10 - 15 minut rozgrzewki na rowerku i jazda na maszynach, na koniec znowu 30 minut na rowerze. Do jakiej siłowni tak wogóle chodzisz, że tam nie ma instrutora, który by za darmo powiedział co i jak? Dziwie się, bo u mnie w mieście to standard, że masz opiekę nad sobą. Ile płacisz, tak z ciekawości? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Siłownia to miejsce, gdzie się powinno wykonywać typowy trening siłow z obciążeniem!!!
Omijanie atlasu to wielki błąd!!! Moja rada 30 minut poświęć na trening siłowy, a reszte na aeroby- czasem ze stałym tępem, czasem interwały. Wykonywanie tylko aerobów ( zawsze takich samych z taką samą prędkościa, bo interwały to inna bajka) przynosi skutek wręcz odwrotny do zamierzonego, bo po jakimś czasie organizm -przyzwyczaja się do treningu aerobowego i spala się coraz mniej kalorii -powoduje spowolnienie metabolizmu i odkładanie tłuszczu Trening siłowy ( oczywiście tutaj też należy pamiętać o progresji) -przyspiesza PPM -podkręca metabolizm tzw. spalanie potreningoweTakich wątków było już mnóstwo, proszę skorzystaj z wyszukiwarki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do Pingwina odnośnie posiłków okołotreningowych.Jeśli wykonuję 40 min siłowych i około 40 aerobowych (zwykłe na przemian z HIIT)to ile mniej więcej(w gramach) białka i ile węglowodanów ma wynosić posiłek przed- i potreningowy(dodam że chcę schudnąć,ale też wyrobić trochę mięśnia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie robimy hiitu po treningu siłowy!!!!!!
Jeśli chodzi o posiłki:-standardowo przyjmuje się 0.8 g ww na kg wafgi ciala i 0.5 g b na kg wagi ciała. Jeśli chodzi o rezygnację z ww wogóle to ciężko odpowiedzieć na to pytanie jeśli nie zna się całej diety. Oczywiście są szkoły, gdzie sie rezygnuje z ww wogóle. Ja osobiście uważam, że można zrezygnować z ww przed treningiem, ale powinno sie je dostarczyć po, bo to sprzyja szybszej regeneracji, podkręca metabolizm i powoduje, ze na redukcji nie palimy mięśni.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź, widzę ,że z tym hiitem trochę się rozpędziłam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
hej hej
![]() ja tez niedawno jeszcze chodzilam na silke - zaluje ze sie zdemobilizowalam i jakos tak wyszlo ze zaniedbalam i przestalam ![]() no ale oprocz tego co Panie wyzej napisaly to mysle, ze zawsze warto sie zapytac o rade trenera - na kazdej silowni powinien byc i jest po to by sluzyc rada!! ![]() ![]() u mnie na silowni nawet byl segregator gdzie byly rozpiski roznych treningow np. dla osoby poczatkujacej dla kobiety na redukcje masy i takie tam inne ![]()
![]() |
#239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.