|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
wiem wiem, ale mimo to nie wiem czy uda mi się tak szybko schudnąć
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
współczuje wam chodzenia w zaawansowanej ciąży zimą ;x
mi od wczoraj coś się stało z kręgosłupem i chyba będę miała problemy bo boli mnie tak dziwnie w miejscu gdzie miałam znieczulenie.. no ale cóż dobrze chociaż tyle że zaczął mnie boleć teraz a nie bolał od razu.. uroki ciąży potrawą ciągnąć się nawet długo po niej.. grr z mojego farbowania dziś nic nie wyszło cały dzień byłam w drodze.. jutro może mi się uda.. ;x w ogóle to chce iść na basen z małym i nie wiem czy to dobry pomysł jakoś przeraża mnie wizja brudnych ludzi + małe dzieci ale chciałabym. Agnes, na pewno nie będziesz miała problemu
|
#1838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może idź do lekarza z tym kręgosłupem? jak będziesz farbować, to koniecznie pochwal się efektem nie wiem dokładnie kiedy powinno się iść z dzieckiem na basen, ale nie jest za wcześnie? mam nadzieje,bo kurtkę kupiłam w zeszłym roku w H&Mie na dziecięcym ![]() stąd moje obawy moje dziecie jakoś mało się dzisiaj rusza... ![]() idę kąpu i trochę pomęczyć Tża
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-21 o 23:18 |
|
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
Agnes, może i za wcześnie sama nie wiem chociaż i tak myślałam dopiero o styczniu/lutym
Zobaczę jeszcze czy przestanie mnie boleć czy nie jak nie to pójdę do lekarza i tak się wybieram to przy okazji załatwię to chociaż moja mama mówiła, że też miała takie bóle i teraz przy każdej zmianie pogody ją boli więc przyzwyczajam się do myśli, że mi tak zostanie. Jak coś z tego wyjdzie to się pochwale Pati w nocy też musisz budzić Filipa na jedzenie?
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-10-22 o 04:30 |
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
Siacha ja dopiero teraz sie dowiedziałam, że mamy prawie ten sam termin
Newet nie wiedziałam, aż mi głupio.. |
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
nie liczac pobudek na skurczybyki to sie nawet wyspalam koncze herbate i ide na lumpki, moze jeszcze upoluje te ogrodniczki![]() agnes a moze masz i nie czujesz po prostu pamietasz jak Karla przyszla z ktg i byla zdziwiona, ze cos pisalo a ona nie czula? Mi sie wydaje, ze te moje to za slabe na cos konkretnego, ale i tak potrafia zmeczyc![]() siacha no to jeszcze troche zostalo, ale wydaje mi sie, ze starczy ta kutrka, nie wygladala na tak szeroka w pasie
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
hej dotarlam do domu, ale tak sie zlazilam, ze musialam wrocic tramwajem, bo nie mialam sily juz isc
![]() no ale znalazlam to, co wczoraj zostawilam, i jeszcze wyszlo mi taniej niz bym zaplacila wczoraj te pierwsze 2 pary ogrodniczek (68) wzielam za 4,40 , te bezowe (80) i pajac (68) za cale 60 groszy sztuka majatek normalnie![]() no, to ide robic zeberka
|
|
|
|
#1843 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam : *
Cytat:
mnie też zawsze bolą plecy na zmianę pogody ![]() rób włosy i wstawiaj zdjęcia ![]() Cytat:
i wstałam o 11:45!! może i mam, sama już nie wiem hehe mnie strasznie męczy twardniejący brzuch, nie mogę się wtedy wyprostować, ani normalnie odetchnąć. i wiecie co... zaniepokoiło mnie to,że jak mam skurcz, to wtedy bardzo mocno bije mi serce, czuję takie kołatanie. nie wiem czy to dobry znak... Cytat:
ja dzisiaj byłam z TŻem na spacerku, bo w końcu ma sobotę wolną porobiliśmy kilka zdjęć, więc może później coś wrzucę na poczte trochę się nachodziłam, bo w sumie 3 godziny i czuję,że lekko brzuch mnie ciągnie, ale nic poza tym. Oliwka się mało rusza co mnie oczywiście niepokoi... idę robić kopytka do tego zostało mi mięsko z sosem, więc będzie pysznie!
|
|
#1844 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie znów
![]() widzę, że znalazłam się na liście zaginionych starających się:p ..tak jakoś nie było kiedy pisać, no i brak internetu też w tym pomógł ale teraz za to wracam z dobrymi wieściami ![]() mogę dołączyć do oczekujących jakoś we wrześniu dowiedziałam się o tej radosnej wiadomości a wstępny termin porodu to 3 lub 8 maja ) czyli aktualnie będzie to jakiś 12 tydzień a już traciłam nadzieję, że się uda i akurat w najmniej oczekiwanym momencie taka niespodzianka
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
agnes no to masz skurcze, co mowisz, ze nie
![]() a baby w ciazy to glupie, nie moglam juz znalezc tych spodenek i sie prawie poryczalam, ze ktos kupil ![]() justka wielkie gratulacje czesto tak jest, ze jak czlowiek ma cos na glowie i przestanie myslec, to sie udaje dlugo sie staraliscie?
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pati super, że jesteś już w domku, że wszystko u Was dobrze. Teraz odpoczynku Ci życzę sporo, żebyś odpoczęła i super, że Tż się tak małym interesuje Justka to gratulacje wielkie! ![]() Zabcia czyli zaczyna się oby te mdłości nie były zbyt duże, żebyś nie musiała romansować z toaletą U mnie trochę mdłości było, nawet sporo, natomiast zwracałam tylko dwa razy od początku ciąży. Byłoby pewnie więcej bo często mnie naciągało od zapachów, czy coś, ale broniłam się twardo Nadrobiłam Ostatnio troche latania miałam, więc nie było czasu na neta Muffinko ciuszki ślicznie
|
#1847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak samopoczucie? Cytat:
ja ostatnio się poryczałam, bo nie było winogrona w sklepie! Dodałam nowe zdjęcia do mojego folderu, jak ktoś chcę zobaczyć, to zapraszam zjadłam kopytka z sosem i mięsem, a za 5 minut zjadłam banana i jabłka Tż nie może patrzeć na to co jem
|
|
#1848 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zostało Ci coś jeszcze?Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde
Musze się ugadać z moją babcią, żeby mi zrobiła, bo tylko jej mi smakują
|
|
|
|
#1852 | ||
|
Zakorzenienie
|
kupiłam dzisiaj w zwykłym sklepie prawie identyczną.. ![]() rozmiar xxl ![]() też sobie współczuję ![]() Cytat:
Cytat:
ja ostatnio chciałam się rozejrzeć w lumpku, ale jak widziałam tłum tratujących się nawzajem babek w środku to mi się odwidziało..źle się czuję dziewczyny |
||
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co się dzieje? |
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
mi pasowała M, ale postanowiłam wziąć największy jaki był, bo nie wiem jaki brzuch będę miała.
![]() no w sumie to nie wiem jak to opisać.. czuję takie rozciąganie od środka ? głowa mnie boli, jestem totalnie zmęczona i mam zły humor od rana.. |
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
agnes teraz moze nie boli, ale potem to juz na pewno
tez myslalam, ze skurcz to tylko bolacy, ale twardnienie to tez skurcz, niestety u mnie to juz tylko bolesne, ale i tak dzisiaj troche lepiej na szczescie![]() nie moge sie zalogowac na poczte moze potem sie uda to zobacze![]() Zacpana bidulo, mam nadzieje, ze niedlugo poczujesz sie lepiej dzieki laseczki, mi tez sie podobaja ubranka ja chodze jak juz jest pare dni po dostawie, bo wlasnie nie ma tlumow (i taniej ) wiadomo, ze przebrane juz sporo, ale ja mam duzo i jak nic nie trafie to trudno zreszta teraz to rozgladam sie juz za ciuszkami 68+
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może z nerwów te bóle, bo non stop się czymś martwię. Chciałabym się wyłączyć na jakiś czas, ale nie mogę.. a te lekkie bóle brzucha to może macica mi się rozciąga? w końcu maleństwo rośnie.. czuję, że wszystko zaczyna mnie przerastać i to uczucie niesamowicie mnie denerwuje. Wcześniej jakoś w jaśniejszych barwach to widziałam.. a teraz nic sobie już nie wyobrażam.. ja szłam w środę, dostawa była w czwartek i normalnie babki się prawie pozabijały.. przepychanki, machanie koszykiem na wszystkie strony.. prawie jak bydło. Ale fakt ubranka dla dzieciaczków można znaleźć obłędne i jakieś misie nie mogę się doczekać aż moje mnie wreszcie kopnie, bo chcę już zacząć ten szał zakupów a właśnie, jak poczułyście pierwsze ruchy to od razu wiedziałyście, że to właśnie to?
Edytowane przez ZacpanaRapem Czas edycji: 2011-10-22 o 20:49 |
|
|
|
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
zacpana ja też co raz częściej widzę to wszystko w ciemnych barwach. Chcialabym sie cieszyc, ale sie boje tego co bedzie. Dziwne uczucie czasem mnie ogarnia...
Na początku jak sie Mała zaczynała ruszać to czułam takie przelewanie się, jakby bąbelki Wtedy nie wiedziałam co to do końca jest Ale jak już teraz nie raz kopnie to sie cały brzuch aż przekrzywia To już napewno Malutka się melduje
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zoska może ta pogoda tak na nas działa ? i źle się czuję widzą, że zamiast zawsze płaskiego brzucha zrobiła mi się już mała oponka.. z jednej strony to takie niesamowite, ale z drugiej.. Nic jeszcze nie widać, a ja już sobie wkręcam, że wyglądam jak waleń, że wszyscy gapią mi się na brzuch.. co będzie jak na prawdę będzie go widać..
|
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pytanko do dziewczyn już w bardziej zaawansowanej ciąży od kiedy zaczął Wam twardnieć brzuch? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

czesto tak jest, ze jak czlowiek ma cos na glowie i przestanie myslec, to sie udaje
moze potem sie uda to zobacze