|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
ja mam niecałe 2 minuty drogi na rynek. Jest budka z żywnością ekologiczną, ale ja kupuje od rolników. Może nie są to zbyt ładne okazy ale na pewno zdrowe. Jajka też kupuję wiejskie. Oliwii dosłownie wszystko smakuje. Nie wybrzydza, staram się jej gotować. Nawet jak nic nie ma to ziemniaka, marchew, kawałek brokuła ugotuję w 15 minut i już ma obiadek. Czasem jej kupię słoik, najlepiej lubimy Gerbera ale bobovitą też nie pogardzi (tą bez cząsteczek). Owoców w słoikach nie kupuję - szkoda kasy. Właśnie zajadam spagetti na obiadek, a rano zrobiłam szarlotkę (nawet sie udała) i jak tż wróci z pracy jedziemy do rodziców ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Aaaa! moje dziecko zaczęło mi dziś czyścić podłogi. Raz ją wyciagałam spod szafki i raz z pod stołu. Ale ona się tylko odpycha na rękach i sunie do tyłu. Zauważyłam, że próbuje podnosić dupkę ![]() Poza tym - zębów nadal brak ![]() Kilka dni temu obcięłam jej grzywkę. Wyglada teraz jak typowy łobuz.
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
![]() A Ty co tak krótko? Co u Was kochane? Widzę dalej katar, nie przejmuj się tu wątkowa walka z katarkami i kaszlami ![]()
#3963 | ||||
Wtajemniczenie
|
heloł
wróciłam od rodzicow, ale czekamy na gosci więc zaraz spadam ![]() Cytat:
zawsze dostawal kaszkę na noc, ale przeczytałam wpis Tity i postanowilam dać mu samo mleko i spal o wiele lepiej, ciekawe czy to jednorazowy "wybryk" dzisiaj się okaże ![]() Cytat:
![]() w zime bedę tak robić Cytat:
![]() Cytat:
współczuje |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | ||
Zakorzenienie
|
witajcie!
dzisiejsza nocka ciężka, mała postanowiła od 2 do 4 nie spać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do słoiczków, ja kupuję różnych firm, zależy co mi wpadnie w oko i co małej smakuje ![]() teraz czaje sie, zeby zrobic małej jakiś mus ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
Harrods- super, ze sie pojawiłaś, a Mateuszek śliczny i gratulujemy 7 miesięcy
![]() ktoś się pytał o gabaryty Nadii- waga 8200 ostatnio, wzrost 72 cm. N.ika- na rehabilitacji byłyśmy dwa razy i Nadia tak psozla do przodu, ze juz niepotrzebne były kolejne wizyty-chodziłyśmy prywatnie morkda- to rpawidlowo tak do tylu ![]() poka fotkę grzywki ![]() u nas będzie szla dolna dwójka, bo juz widzę wyraźnie koronę pod dziąsłem, a tka obstawiałam górna jedynkę ![]() Nadia dziś stoi na potęgę, to jej nowa ulubiona pozycja ![]() Mama już woła zawodowo, teraz uczymy ja tata ![]() Cały czas łobuzuje, dzis chciała kotom chrupki wyjadać z miski, musiałam jej z reki wyjmować i przestawiłam miski na parapet.
#3966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Stoi? Super. Mateusz jest jeszcze w pozycji poziomej, na razie próbuje się zabrać do raczkowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Zadomowienie
|
Zdjęcia Oliwki z obciętą grzywą w albumie.
Wróciliśmy od rodziców. Mam zapalenie pęcherza i .... masakra!!! umieram
#3968 |
Zadomowienie
|
witam się wieczorkiem
![]() ![]() u nas nocka była super. Mała zasnęła o 21 zjadła 100 ml mm. potem płakała przez sen więc o 23.30 wzięłam ją dostawiłam do cycka. pociumkała i zasnęła. Obudziła się dopiero o 3.30 a potem o 7.30 ![]() A z pokarmem u mnie coraz gorzej. W dzień już nie muszę ściągac dwa razy bo cycki prawie puste. W nocy nie wiem jakim cudem Mała się najada bo mi się wydaje, że niewiele tam jest. Zobaczymy jak dziś będzie. Poddałam się z tym karmieniem i nawet walczyć mi się nie chce. Tak jak piszecie pokarmiłam 6 miesięcy i musi tyle wystarczyć. subtelle,marta_27 ja Kali gotuję a ze soiczków podaję jej deserki i dania, których mi się nie uda ugotować...czyli jakieś cudaczne obiadki ![]() do swoich dań używam warzyw z ogródka rodziców, dokupuję jednak ziemniaczki, kalafiora, brokuły czasem seler i pietruchę. kupuję na rynku lub w sprawdzonym sklepie. kasiuni_a nawet to (nie) karmienie jest mi na ręke bo muszę wziąć się za siebie i wprowadzić jakąś dietkę ![]() 87czarna my dwa tygodnie walczyłyśmy z katarem i w końcu pani dr kazała kupić tantum protect i po trzech dniach przeszło. Zapytaj o to lekarza może to pomoże ![]() traicionera to my nadal chodzimy i zamierzam poprosić o zajęcia aż do konca roku bo widzę, że Mała jest aktywniejsza. ![]() ![]()
![]() |
#3969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oliwka cudna jak zawsze ![]() Lena poszla spac o 20, ale byla niezle marudna, bo drugi zebol wychodzi. Poza tym chciala by wstac, a rzadko jej to wychodzi(stac, stoi) to co chwilke sie po nas/po meblach wspina i marudzi, zeby jej pomoc. Zjadla tylko 90ml kaszki to pewnie wczesnie sie obudzi. Poza tym ma chyba katarek, bo przez sen chrapnela z 2 razy.
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() chyba trochę się nie odzywałam, mała w między czasie sama usiadła ![]() Ja małej daję głównie słoiczki, chyba z 4 razy ugotowałam zupki, używam do tego warzyw z mrożonek ![]() Ale moje dziecko mało je, mało rzeczy jej smakuję, tylko 3 razy pochłonęła cały słoiczek, zwykle ogranicza się do połowy. Natomiast owoców nie chce jeść wogóle, dzisiaj znowu po dłuższej przerwie chciałam jej dać słoiczek Banan z gruszką i nie ruszyła ![]() Ale z chęcią zjada jogurty oraz mleczne deserki ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Moja od początku na mm, i raz miała taki porządny katar, tż przyniósł do domu, miał wtedy grypsko, i był rozłożony i ją zaraził ![]() dobrze, że tylko na katarze się u niej skończyło. ostatnio też miała katarek, ale taki 3 dniowy, także tż był wtedy przeziębiony ![]()
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3972 | |||||||
Raczkowanie
|
dobry wieczór
![]() u nas dzień jak co dzień, nic nowego więc się nie będę rozpisywać ![]() spóźnione życzenia dla Wiktorka z okazji pół roczku ![]() i gdzieś przegapiłam pół roczku Krzysia - wszystkiego co najlepsze ![]() Kasiuni_a z Dawidka fajny chłopaczek ![]() pooglądałam fotki Cytat:
warzywa mają inne niż w marketach-to widać i czuć Łucji na razie nic po nich nie było Cytat:
a niedawno takie maleństwa były z tych naszych pociech tylko jadły, spały i płakały ![]() Cytat:
na każdą z nas przyjdzie pora odstawienia od piersi ![]() Cytat:
ciekawe, że w nosidle te kilogramy czuć znacznie mniej ![]() Cytat:
może przy okazji zajrzę co mają ja przed wprowadzeniem Łucji warzyw pogadałam z właścicielką warzywniaka zapytałam skąd mają warzywa itp. powiedziałam od razu, że chcę je dawać malutkiemu dziecku i na podstawie tego co usłyszałam stwierdziłam, że są w miarę bezpieczne, wprawdzie ekologiczne nie są ale na pewno to nie giełdowe/marketowe warzywa Cytat:
![]() spryciula z niej, a koty nie będą miały pewnie lekko ja tylko czekam kiedy Łucja zacznie ganiać naszego, bo jak go widzi to aż woła z radości, ale kot tej fascynacji niestety nie podziela ![]() Cytat:
![]() pół słoiczka to dobry wynik ![]() ja czekam z niecierpliwością aż moje dziecko zje pół słoiczka ![]() w tej chwili Łucja nie chce jeść ani zupek gotowanych przeze mnie ani słoiczków przez ostatnie 2 dni próbowałam jej dać jarzynową z Hipp ale w ogóle nie jest zainteresowana jedzeniem, tylko pierś nie wiem czy się cieszyć czy martwić ![]() postanowiliśmy na kilka dni zrezygnować z jedzonka mam nadzieję, że "zatęskni" i później będzie już ładnie zjadać jarzynki i owoce jedyną rzeczą jaka jej pasuje jest soczek jabłkowy i tylko to z "inności" będę jej dawać przez najbliższy tydzień uciekam spać dobrej nocy ![]()
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-10-22 o 22:05 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Mateusz zamiast spać po śniadaniu to buszuje na macie. a potem będzie maruda pewnie. wczoraj Mati zaczął się do przodu przesuwać. na razie pracował samymi rączkami a nóg nie ciągnął tylko kopał nimi w powietrzu. ścigał nakrętkę od niekapka i co dotknął paluszkami to nakrętka leciała dalej i znów musiał ją gonić. a wnerwiał się przy tym okrutnie. niezły ubaw z niego mieliśmy ![]() o matko, współczuję. oby szybko przeszedł ![]() Cytat:
![]() już doczytałam że w albumie jest zdjęcie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() współczuję zapalenia pęcherza. nie zazdroszczę bo wiem co to znaczy. jak masz to weź furagin. zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tż ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Rozeznanie
|
Witam dwa dni mnie nie było na wizażu, a tu trochę do nadrobienia
![]() Zaraz to zrobię, u nas wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Już sama nie wiem, co mam zrobić ![]()
![]() |
#3975 |
Zadomowienie
|
dzień dobry w niedzielne przedpołudnie
![]() u nas nocka znów bardzo fajna. Kala po 110 ml mm obudziła się dopiero o 3.30 ![]() ![]() O 11. próbowałam ściągnąc mleka, bo Mała zawsze dojada ok. 12 moim mlekiem i zonk. Z dwóch piersi uciagnęłam raptem 40 ml. Mam jednak 60 ml z wczoraj więc 100 dostanie za chwil kilka ![]() iizabelaa ![]() Moja Kala owoce ze słoiczka zjada chętnie(przeważnie cały słoik) zupki jak jej gotuje to zjada 200 - 250 ml obojętnie co bym jej nie ugotowała ![]() problem jest ze świeżymi owocami a w szczególności z bananem. Moja Niunia jak tylko dostanie odrobinę zaraz rośnie jej w gardle i wymiotuje. Wchidzi jej tylko jabłuszko i dziś spróbuję gruszkę ale wcześniej jej ja ugotuję marta_27 ja wczoraj pokusiłam się o odrobinę whiskacza ![]() Natka3008 jechać, jechać. Może Małej nic nie będzie. Wiesz, że ja dopiero teraz zauwazyłam, że między naszymi córciami jest równiutki miesiac róznicy ![]() i jak zwykle prosimy o głosiki http://www.bebiko.pl/home/konkurs/ga...kreslenie/1617
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-10-23 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Zakorzenienie
|
agaagaach,bo mógłby ten katar w końcu minąć... :/
U nas w zasadzie po staremu... Maja ciągle chodzi z czerwonymi policzkami,więc wypatrujemy kolejnych zębów.Ostatnio nie jestem w formie psychicznej i szczerze mówiąc nie chcę mi się pisać,więc podczytuje co piszecie. Buziaki dla wszystkich maluchów ![]() Idę na kawę ![]()
![]() |
#3977 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zaraz sobie Oliwkę pooglądam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() myślę, że dobrze robisz odstawiając na kilka dni wszystkie nowości, może za drugim podejściem mała będzie bardziej zainteresowana jedzeniem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas leniwa niedziela, Dawid śpi a my leżymy przed tv ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-10-23 o 10:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |
Zakorzenienie
|
Ja bym sie nie zastanawiala i jechala
![]() Cytat:
U nas nocka okropna Lena poszla spac o 20 ale o 24.30 sie obudzila... zasnela po 5 minutach i obudzila sie o 1.00 zostawilam ja u nas w lozku, Tz przeziebiony poszedl do salonu, bo tez zle sie czul. Lena krecila sie okropne, makatar, wiec nie spala spokojnie, chociaz obudzila sie o 7.40, ale ja bylam padnieta i modlilam sie zeby zasnela na dluzej, bo pol nocy ja przkkrecalam, bo spala glowa w dol, albo tak sie pchala, ze nie mialam miejsca w lozku. Po 20-30min zasnela do 9.40... Siedzialam na podlodze, a Lena szarpala mnie za koszulke i sie wspinala do stania... co jakis czas jej wychodzilo i byla zadowolona:d Tz dal Lenie jesc o 11.20 i zasnela, a jak ja przenosil do lozeczka to pelna zycia Teraz walnela nosem w kafelki i usnela mi na rekach... odlozylam do lozeczka i znowu wariuje... ![]() ![]()
![]() |
#3979 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Nie było mnie pare dni, przeczytałam co u Was ale nie mam siły odpisywać, bo od powrotu zmagam się z chorobą. W sumie nic mi nie jest ale mam gorączkę 38.5 i boli mnie całe ciało. Do tego zajmowanie się MAluchem, który w ostatnich dniach zrobił się bardzo absorbujący..Spi 2x po pół h w ciągu dnia. Nie zdążę się okręcić i już się budzi i niestety przez te krótkie drzemki nie jest w zbyt wspaniałym humorze ![]() Boję się bardzo żeby Szymonka nie zarazić ![]() Z tego co pamiętam ( a z pamięcią słabo:P) Dziękuję za gratulacje pół roczku Szymonka ![]() Gratuluję zębów i nowych umiejętności, przespanych nocek ![]() Któraś z Was pytała, czy dzieci na piersi chorują mniej niż na mm. JA Szymona karmiłam 2 miesiące mieszanie i odpukać nie mieliśmy póki co nawet katarku, mimo tych pogód niefajnych, także uważam, że nie ma reguły że te dzieci na mm chorują częściej niż na piersi. Harrods, Subtelle witajcie ,fajnie że wróciłyście ![]() Oczywiście Subtelle, Harrods, Mordka, Tajka i inne dziewczyny które chwaliły się pociechami, Wasze maluszki cudne ![]() Harrods współczuję, że masz takiego abrosbującego maluszka, ale to minie na pewno! Myślę, że szybciej niż się spodziewasz ![]() Z nowości to Szymuś już nie je w nocy. JE na noc ok 20, następnie ok 6 rano, także mamy sukces ![]() Do tego na pół roczku zrobił Nam prezent i zaczyna stawać na nogi, jak się go oczywiście trzyma pod paszkami, jak siedzi to też rwie się do stania ![]() Poza tym że troche marudzi, jest cudnym i pogodnym dzieckiem. Nie boi się obcych, smieje się do ludzi na ulicy ![]() Aha i znalazłam pracę, jako Agent Nieruchomości (podobno zarobki dobre ![]() PRzepraszam ,żę nie poodpisywałam wszystkim, ale naprawdę czuję się tragicznie, i mam nadzieję, że szybko dojdę do siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie, ze Leoś tak się chichra. Moja Lila nie smieje sie na glos. Otwiera buzie jak do smiania sie ale nie wydaje zadnego dzwieku, tzn wydaje ale pisk albo takie 'hhhhyyyyy'. Ale nie smieje sie "hahahaha" Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio, czyt. odkad ma zeby moja Lila zaczela jesc to, co jej gotuje. Osttatnio zjadla zupę dyniową. Kupuje dla niej warzywa i owoce organic na takich specjalnych farmach, czasami, ale rzadko w markecie (głownie owoce). Któras z Was (nie pamietam ktora) pytala czy mieszamy firmy gotowych dan. Wiec ja tak . Kupuje wlasnie Hipp Organic i inne organic dostepne w Anglii np. Ella's Kitchen. Ale kupuje głownie obiadki. Owoce dostaje zazwyczaj swieze. Jejku! Wspolczuje! Wiem, co czujesz, niestety tez mam czesto! Zdrowka zycze! Cytat:
![]() Dziewczyny, pamietacie w poniedzialek chwalilam sie,ze wyszedl pierwszy ząbek. W srode wyszla nad nim gorna jedynka, a wczoraj druga dolna jedynka! Mamy 3 zęby w tydzien! Bardzo ciesze sie, ze przechodzi to bez wiekszego marudzenia niz zwykle, goraczki, biegunki, itp. Jedyne co, to ma twarde kupy i mimo jabluszka i sliweczki nie chca byc luzniejsze. Nocki tez ok. Apetyt jej dopisuje, je lyzeczka bez problemu. Od poniedzialku zaczela jesc moje obiadki i to naprawde ze smakiem, wiec ciesze sie okrutnie. Wekuje do sloiczkow po kupowanych obiadkach. Jedyne co , to niesamowicie slini sie i czesto pakuje raczki do buzi i dotyka zabkow paluszkami. A teraz powiem Wam numer. Lilka spala od 18:30 do 9:15!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Lece na spacer ![]() Zyczenia z okazji pol roczku dla Szymonka i spoznione dla Wiktorka i jeszcze bardziej spoznione dla Krzysia! Ale najlepsze życzenia dla całej trójeczki ![]() Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-10-23 o 12:46 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zadomowienie
|
aguchaw1
![]() ![]() kasienkakg ostre, ostre ![]() ![]() Kala zjadła o 15 190 g zupki kalafiorowej, która jej ugotowałam. Dołożyłam jeszcze pół ugotowanego żółteczka ![]() ![]()
![]() |
#3982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za życzenia zdrówka, niestety nadal się męczę ![]() Pewnie jutro pójdę do lekarza. Byłam z mała ponad godzinę na spacerze (brrr! zimno 7 stopni) i jak zasnęła o 14 tak śpi do teraz ![]() Zdążyłam wszamać pizzę na obiad.
![]() |
#3983 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Dawno się odzywałam, ale z Michałkiem miewamy się dobrze
![]() ![]() W tym tygodniu idziemy na trzecią dawkę Hexy. U nas jak zwykle opóźnione szczepienie bo znowu zakażenie układu moczowego zaliczyliśmy, ale tym razem obyło się bez szpitala tylko podawałam mu doustnie Bactrim. Michał wcina słoiczki. Raz dziennie dostaje jakiś obiadek 5+ i zje cały słoiczek i do tego pół słoiczka owoców i herbatka i zadowolony na jakies 3 godziny ![]() Biorę się za czytanie Was w kierunku fotelika samochodowego, bo musimy kupić bo już nie mieści się do starego.
![]() |
#3984 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mamy zaba numer dwa ![]() Lena caly czas podciaga sie do stani juz sily nie mam jej pomagac hehe Poszlismy na spacer i wyladowalismy u sis tzta... mialo byc na 5 minut a siedziielismy 3h jeszcze obiad zjedlismy i kawa z ciachem hehehe
![]() |
#3985 |
Zadomowienie
|
jeny, jak te wasze dzieciaki ząbkują. Brawo! brawo!
ja się tych zęboli chyba nie doczekam. Nawet miesiąc młodszy kuzyn Oliwki ma od wczoraj 2 zęby, a my nic. Co do fotelika to ja mam na oku maxi cosi Tobi i Pearl lae kupimy dopiero na początku grudnia ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- tajka - ale zabalowałaś. A właśnie ciacho.... przecież mam szarlotkę, którą wczoraj robiłam. Lece po kawałek ![]()
#3986 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Nie nadrobię Was dziś, bo na chwilkę tylko jestem. Mam jeszcze mamę do jutra, więc spędzam z nią więcej czasu. Gratuluję Waszym pociechom ząbków, siadania, stawania i innych umiejętności!!! ![]() U nas zdarzyły się 2 w całości przespane noce ![]() Zębów nadal brak. Raczkować się nie chce... Pozdrawiam Was niedzielnie. Buziaki dla dzieciaczków ![]()
#3987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() buziole Dziecko w koncu spi, bo dzis spala tylko przez 20 minut w wozku i tyle.
![]() |
#3988 |
Zadomowienie
|
szymelka - zazdroszczę tych nocy
![]() moja nauczyła się i zawsze między 00:00 a 1:00 w nocy budzi sie i ryczy bo chce do nas do łóżka, a ja głupia ją biorę, bo nie chce żeby się rozbudziła i tak śpimy do rana. Tż na skrawku, Oliwia rozwalona w środku i ja na skrawku łóżka i codziennie nie wyspana.
#3989 |
Zadomowienie
|
Jeszcze niedawno czulam to samo co Ty, rowniez nie moglam sie doczekac. Ale naprawde niepotrzebnie! Jak juz 1 zab wyjdzie, to pozniej sypią się kolejne, czyli marudzenie , a czesto i goraczki i brak apetytu i nieprzespane nocki i inne nieprzyjmne sprawy. A dopóki zebow nie bylo, to jednak byl swiety spokój. Tak wiec mordka - naciesz sie tym spokojem, bo juz niedlugo tak jak i ja - bedziesz wyrzynac sliniaczki ze sliny!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
ja wyrzynam juz z 3-4 miesiace a zeby dopiero wyszly teraz
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.