|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
![]() ![]() ![]() Dobry Wieczór ![]() Dzisiaj miałam pracowity dzień., ale za to jutra czeka mnie leniwa niedziela z rodzinką ![]() Z samego rana wpakowałam Piotrusia w wózek i wysłałam z małżem na spacer ![]() ![]() ![]() Potem przyjechał mój brat z dziewczyną i o 19 pojechał dopiero ![]() Piotruś nie mógł dziś zasnąć ![]() z małżem 50 min cudowaliśmy, żeby zasnął ![]() ![]()
#2822 |
Zakorzenienie
|
ola mnie dzisiaj zaskoczyla
zjadla na obiad pol obiadku z duzego sloika hipp'a bo od wczoraj zostala i do tego caly maly sloiczek inne zupki ![]() teraz dopiero mi zasnela ![]() dzisiaj spala tylko 1,5h |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zadomowienie
|
padam ... dosłownie dzisiejszy dzień mnie wykończył, jeszcze niedawno po kąpieli usypiałam Marudka bo wrzeszczał, nie wiem czy bronił się tak przed zaśnięciem
![]() nie mam siły włączyc telewizora więc zaraz podreptam pod prysznic i w łóżku zasnę w 5 sekund ![]() spokojnej nocki ![]()
#2824 |
Rozeznanie
|
andziot - najpierw Ci odpiszę, potem doczytam resztę zaległości
przepraszam Cię, musiałam przegapić Twoje pytanie, już odpowiadam ![]() teraz mi się trochę naprawił (tj. jak skończył chorować) i ostatnie dni wyglądały tak: jak zaśnie po 19, to czasem jeszcze popiszczy z zamkniętymi oczkami ale przeważnie dam smoka i kima dalej potem się budzi ok.2.30-3.00 (chyba dlatego że antybiotyk mu dawałam o 3) dostaje UU i śpi dalej budzi się ok.5.30-6.00 przeważnie z grubą zawartością w pieluszce ![]() jest lepiej bo te pierwsze pobudki jescze przed północą były masakrą... stałe posiłki: rano kaszka jak idziemy na spacer to po spacerze UU i potem owoc po kolejnej drzemce obiadek na razie tyle kaszki wieczorem nie daję bo nie chcę go rozepchać za bardzo, muszę jakoś przetrwać do czasu kiedy zacznie jadać podwieczorki i kolacje (nie pamiętam kiedy to u Kasi było...) chyba że faktycznie znowu zacznie się budzić częściej w nocy to pomyślę o tej kaszce... a jak u Ciebie? przeszłaś już na mm? a warkocz - cudny!!!!! Kasia ma takie "śliskie" włosy że nie na razie tylko kitki nosi, i gumka też się zsuwa
#2825 |
Zakorzenienie
|
a ja sie witam i zegnam, mielismy aktywny dzien poza domem, Zoska dobry humor tylko jesc nie chciala, wiec pewnie nadrobi w nocy...
wczoraj akcja "nie pozwalamy Zosce jesc co 2,5 godziny w nocy..." obudzila sie o 23:50 karmilam , o 2:20 znowu sie obudzila, wiec walczylismy na zmiane z TZtem, smok, butla z woda, smok, nic..... po poltorej godziny sie poddalam i dostala UU... ![]() jutro ja przenosimy do swojego pokoju..moze bedzie latwiej? sie zobaczy tymczasem zegnam bom nietomna ![]() ps, dzis powtorka, z akcji, oduczamy nocnych karmien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
anula - powodzenia!!! edytuję bo skleroza nie boli wszystkiego najlepszego dla Tymusia i Igusi!!!!!
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-10-22 o 20:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje za zyczenia
jestem wzruszona ![]() zyczenia dla wszystkich solenizantow ![]() igulek najlepszego z okazji pol roczku ![]() ![]()
![]() |
#2828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałam, bo u nas baardzo mało UU się zrobiło odkąd stałe jedzenie jest, nie chce już po posiłkach, doszło do tego że tylko 2-3 razy na dobę jadła mleko i to jeszcze nie za dużo, a to za mało ![]() w nocy już nie je ... nie przeszłam jeszcze na butlę, chcę dotrwać do pół roczku, dlatego zaczęłam kombinować, żeby mi mleko nie zanikło, dlatego biorę ją o 6 do karmienia, mimo że jeszcze by spała ![]() potem je koło 10 potem przed deserkiem daje koło 15 (bo po deserze też już nie chciała U ) i po kaszce gdzieś o 19 kaszkę robisz na swoim mleku ? co do warkoczyka - też myślałam, że się nie będzie trzymał, bo wszystkie spinki jej bardzo szybko spadają, ale o dziwo cały dzień go nosi i wytrzymuje wszystkie jej szaleństwa ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-22 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zadomowienie
|
Igusiu i Tymusiu wszystkiego dobrego z okazji Waszego święta
![]() Aga_pe i Tobie moc życzen z okazji urodzin ![]() Dziękujemyza zyczenia Oliwce ![]() delicadeza my mamy nianie elektroniczną jeszcze od czasów, jak Emilka byla mała, czyli jakieś 4,5 roku. jak dla mnie jest super ![]() agus super, ze będziesz miała przepisane oceny ![]() asiak gratki za zabka Wojtusiowego ![]() kamikadze ja też gotuje obiadki i miskuje blenderem, ale wody nigdy nie dolewam. cafe dużo zdrówka ![]() ![]() andziot ślicznie Zosi w warkoczyku ![]() aniu ja mam parowar, jakiś czas temu czesto używałam, ale oststnio zaniedbałam i stoi sobie w kąciku ![]() anula trzymam kciuki za przenoszenie Zosi do wlasnego pokoju ![]() A moje kolano znowu się odezwało ![]() ![]() ![]() Spokojnej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Wtajemniczenie
|
Agnieszka pe-Wszystkiego Najlepszego
![]() ![]() ![]() DOBRANOC KOCHANE ![]() a dziś była SAŁATA na kolację mniam ![]()
#2831 |
Raczkowanie
|
Igusi i Tymusiowi STO LAT z okazji ich święta!!!!
Mam gości, więc nie jestem na bieżąco, niestety... A zgadnijcie co mamy na kolację?? ................ SAŁATĘ!!!
#2832 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry...
ale tłum!!! nie wiem, czy sie przebiję ![]()
#2833 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Noc tragiczna że szkoda gadać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aga_pe, ode mnie też najlepsze życzenia ![]() ![]()
#2834 |
Rozeznanie
|
Witam o poranku
i znikam bo mam stertę prasowania po wczorajszym praniu miłego dnia girlz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Wtajemniczenie
|
czeesc
![]() norbi od niedawna jak mnie wola albo jest glodny to wola: mmmaaammmm mmaaaammm ![]() dzisiaj zaczal sie przemieszczac na czworakach. idzie mu to mega nieudolnie ale duuzo smiechu mamy matal a jak eda? raczkuje?
#2836 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry niedzielnie!
![]() Dziękujemy za wczorajsze życzenia!! ![]() ![]() Naaaaaaaaaaajlepszego dla solenizantek mimbki i mary ![]() oraz najszczersze spóźnione życzenia dla agi_pe ![]() STOOOOOOO LAT dziewczynki! ![]() ![]() ![]() ![]() Moniu dzisiaj Iga również zaliczyła synchron z Tymusiem ![]() Teoria na dziś: może jej zimno? Rączki ma mocno zimne, kark hmmm ciężko powiedzieć ale raczej letni. W pokoiku w nocy ma 19st. czasem 20. Śpi pod cienką kołderką, tą samą pod którą spała latem więc dziś zapakujemy ją do śpiworka i zobaczymy ![]()
#2837 |
Wtajemniczenie
|
Taka impra na wątku??? Dobrze, żem przylazła
![]() maryyyyyyyyyyyyyy mimbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii najlepszego laseczki ![]() a aga co za swieto miała? ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Dżiiiiiiiiiiiiiiiiizas... nic nie wiem ![]() wiecznie nie w temacie ![]() chcę już wrócić tu ... tęsknie ![]()
Karolinka 03-06-2011 Wiktoria 18-10-2006 ![]() ![]() Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-10-23 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
Moria, nie mam pojęcia o co loto
![]() ![]() ![]() Poza tym Tymek chyba zapatrzył się na Igę, bo na drugi dzień po zlocie zaczął sobie ściągać skarpetki ![]() Mimbi, Mary, naj naj naj dla naszych cudownych dziewczyn które zawsze potrafią poprawić humor ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-10-23 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry niedzielnie !
mimbi WSZYSTKIEGO mary NAJLEPSZEGO ![]() ![]() ![]() spałam do 9:30 ![]() Zosia obudziła się o 5 i wałęsała się od naszego łóżka, swojego i nawet Gabrysi ![]() nigdzie nie mogła zasnąć aż mężul wstał (i chwała mu za to ![]() zimno
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-23 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Nocka znow super, jedna pobudka o 4.30 i spanko do 8 ![]() Anula ![]() MARY, MIMBI Najlepszego ![]() ![]() ![]() A u nas na sniadanie byla SALATA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pobiłam rekord w spaniu od porodu ![]() ![]() Spaliśmy razem do 8.30 ( pierwsza pobudka o 3.30 i butla, o 5.30 wzięłam do nas, bo gadał jak najęty ![]() Monia, Piotruś też płacze przez sen, nawet wczoraj wieczorem rozpłakał się tak bardzo, że miałam problem go uciszyć ( musiałam wziąć na ręce i przytulić ), to są "objawy" skoku rozwojowego ![]() Mary, mimbi - najlepszego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki
![]() Spóźnione życzenia dla Igusi i Tymusia - zdrówka maluszki i przespanych całych nocy ![]() spóźnione życzenia dla Agi_pe, sto lat kochana ![]() Mimbi, Mary spełnienia marzeń ![]() U nas nocka standard od wielu dni, zasypia na butli ok. 21, potem jeszcze tysiąc pięcset razy się budzi, wyciągam z łóżeczka i w moment zasypia, potem z zegarkiem w ręku zaczyna się kręcic o 5, na śpiocha daję butlę (jak zdążę zanim się obudzi ![]() ![]() ![]() Pogoda piękna, może dzisiaj wychylę nosa z domu, ostatnio tylko Tż chodzi z małą na spacery, bo ja od 1,5 tygodnia walczę z zapaleniem gardła ![]()
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
Mimbi, Mary Najlepszego Kobietki !!
![]() ![]() ![]() helloo no i tyle napisałam dziecko własnie wstało.... tak wiec noc udana, karmienie 3,6 i teraz .. ja tez pospałam d 10,30 ![]() Lece do mojej Malutkiej Gabulki Potem wróce ![]() Miłego dzionka ![]()
#2844 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry.....Wyspałam sie
![]() ![]() Mam truskawy mrożone i nie wiem co z nimi zrobić,a mam na nie ochotę ![]() MARY -100 LAT KOBIETO ![]() ![]() ![]() MIMBI-TOBIE TEŻ 100 LAT KOBIETO ![]() ![]() ![]()
#2845 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry !!!!
Nie mamy już goraczki !!! ![]() ![]() Dziękujemy za kciuki - faktycznie coś jest w tych trzydniówkach... niebieska.lwica jarmark jest od rana na Żelaznej w starej fabryce Norblina, Ja jestem tam w każdą sobotę ok. 11 więc jak masz ochotę się wybrać to może się spotkamy??? Jadę pewnie sama bez Ivo. MoniaK u nas noce takie same jak u Was nadal. do tego ostatnie dni jak zasypiał ok. 19.30 to traktował to jako drzemkę , budził sie po około 40 minutach i do 23.30 nie spał. Każde zblizanie się z nim do pokju gdzie śpimy to był ryk nie z tej ziemi. Jedyne co mnie pociesza - moja mama mówi , że ja byłam identyczna (nikt się nie chciał mną zajmować ![]() ![]() Mam nadzieję, że Ivo szybko stanie na nogi ![]() Wczoraj też obnizyliśmy łóżeczko ( nie wiem juz która z Was o tym pisała). Syneczek siadał na kolanach i trzymając się szczebelków wychylał się i wyglądał z łóżka . Jak byliśmy teraz u lekarza to nam nawet kazał to zrobić patrząc na to co robi już Ivo ![]() Mary, mimbi jeszcze jeden i jeszcze raz, sto lat sto lat niech żyją nam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
Hello!
![]() dzięki za życzenia! ![]() ![]() i dołączam się do życzeń dla Mimbi, ale zaraz do Niej dzwonię, może już wstała ![]() Lecę się ogarniać i robić tartę z jabłkami, po południu goście na ciasto i kawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zadomowienie
|
MoniaK, Ani2631, Gusiagatko
![]() ![]() ![]() ![]() Bassienka to w tym kolanie znowu zbiera Ci się woda??? MoniaK ![]() Amarcia a jak tam zdrówko??? lepiej??? Mary, Mimbi wszystkiego najlepszego z okazji waszych świąt!!! Dużo zdrówka, pieniążków, miłości i ogromu szczęścia z waszych malutkich pociech!!! Mary a dla nas też przygotowałaś jakieś pyszności??? ![]() ![]() dzisiejsza nocka zaliczona do udanych, musiałam wstawać kilka razy, żeby przesunąć go do tył, cały czas przesuwa się w górę łóżeczka, aż w końcu brakuję mu miejsca i klinuje się w szczebelkach ![]() ![]() piszecie o tym płaczu podczas snu, u nas też jest niestety, dlatego wieczorne usypianie trwa u nas coraz dłużej, bo co chwila się wybudza z rykiem ![]()
#2848 |
Zakorzenienie
|
Daisyy, Ania, boszzz jak ja wam zazdroszczę
![]() Kamikadze, oj zanim zacznie chodzić to przynajmniej jeszcze z pół roku ![]() ![]() ![]() Zosia, cieszę się że u was lepiej ![]()
#2849 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Również składam najserdeczniejsze życzenia Mary i Mimbi ![]() U nas dziś nic ciekawego-jejciu mam zrypany humor ![]() Kuba dopiero pół godziny temu usnął, a tak to piszczał i śmiał się ![]() Coś jeszcze miałam pisać,oczywiście skleroza ![]() Ach wiem!że weekend ,ja mogę siedziec przed kompem, nadrabiać wizaż a tu ciszaaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zadomowienie
|
hejka
Mary i Mimbi dostają po kwiatku ![]() ![]() U nas dziś optymistyczny dzień i tak już ma zostać. Jutro przyjeżdża mamusia i będzie superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BARDZO PROSZĘ O LINKA GDZIE MOŻNA OBLICZYĆ ILE FRANUŚ MA TYGODNI ???? PLISS
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-23 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.