|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Cytat:
Trudno mi nawet to było napisać, żeby zrozumieć Jak w Modzie na sukces ![]() Cytat:
Mam szlafrok żółty z kolorowe serduszka Mama mi kupiła po choinkę Troszkę wstyd mi go brać na porodówkę, ale z drugiej strony zamiast kupować nowy wolę kupić coś dla Dzidka.A ja myślałam, że tylko mnie dotyczy problem zatkanych uszu... Też na to cierpię i strasznie mi się to nie podoba :/ Wczoraj było u mnie w kościele święto - wprowadzenie relikwii Jana Pawła II i całą mszę miałam zatkane jedno ucho Ale po mszy było fajnie, bo ksiądz zamówił dla wiernych papieskie kremówki ORYGINALNE ![]() Byłam wczoraj u siostry i dostałam od niej m. in. 10 pieluch tetrowych, 1 komplet pościeli (dokupię jeszcze 2), śpiworek, matę edukacyjną, troszkę ubranek Dodatkowo w C&A kupiłam 6 szt. body, spodenki jeansowe, bluzeczkę a dla siebie w H&M rajstopy ciążowe Jutro muszę to wszystko posegregować rozmiarami, żeby wiedzieć co dokupić dla Dzidka, bo teraz to już mam co do segregowania
|
|||
|
|
|
#4742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Hej brzuchatki
![]() Obudziłam się jakoś przed 11, już nie sypiam do 12-13 chyba się odzwyczaiłam czekałam aż malec się przebudzi, ale cisza... to zaczęłam mu szurać ręką po moim brzuszku i głęboko oddychać a teraz po porannym kakao fika jakby się szaleju najadł ![]() Cytat:
strasznie się cieszę... jeszcze niech się poduczy niemca i zażąda żeby sam robił anlagi to wtedy by miał 8 eu no ale teraz musi po tej podwyżce minąć trochę czasu... od razu nie da ale dobre i to! a na starość z nauką wiecie jak jest... rosyjski zna ekstra ![]() Cytat:
szok! normalnie nieładnie się zachowujesz Oo mój taka sama reakcja jak Twój, i krzyka i obraza majestatu, że go nie posłuchałam i on musi na mnie czekać
|
|
#4743 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz, że nie można ciężarnych bić?? Cytat:
![]() Dobrze dobrze, masz mówić Agata bo ja Eweliny nie trawię straszne to imię no poważka!!!!!!!! Cytat:
masakra, czułam się jak czerwony kapturek Cytat:
- częściowa utrata słucha - pogorszenie wzroku - bóle brzucha - tkliwość piersi - zgaga - zaparcia - bezsenność - wymioty - solidne kopy, które często bywają bolesne - zakaz leżenia na brzuchu - nakaz leżenia na lewym boku normalnie żyć nie umierać! ![]() Cytat:
nigdy nie zwracałam na to uwagi! od teraz zacznę Cytat:
Ty to jesteś boska! Bo gdzie tu świeże, dzisiejsze mięso w niedzielę znajdziesz! Szacun Cytat:
![]() Nie dotykam brzuszka w nocy bo ... nie ma czego ![]() tak jak mówiły dziewczęta 30 październiczka zmiana czasiczku
|
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=nawojka8583;3010370 4]To straszne
Kochana, jeszcze 6 tyg i możesz powiedzieć DONOSIŁAM. A poród?! Uwierz, że strasznie to tylko brzmi. Leci Wam już siara z piersi?? Dziś w nocy obudziłam się z mokrą koszulką... Edytowane przez ciezaroweczka Czas edycji: 2011-10-23 o 12:43 |
|
|
|
#4745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. za prezenty i udane zakupy.
|
|
|
|
|
#4746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jakiej firmy jest mata?? Też już mam hehe ![]() Ja sobie segregowałam wczoraj i mam mnóstwo na r.62 i mniej już na r. 68, 74, 80 i 86 - na jakieś 9-12 miesięcy starczy szok no ale wezmę, a co mi tam ![]() Cytat:
niektóre miały zwykły, biały szlafrok- dla mnie nie fajnie, bo nie lubię bieli na sobie
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-23 o 12:52 |
|||
|
|
|
#4747 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ciezaroweczka;30104 461]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie prubóję nawet myśleć, bo za trudne do pojęcia dla mnie
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie przymierzylam moja koszule ciazowa
jak kupowalam to taka wielka byla a teraz jak ulal
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę przyduży na mnie, ale jest taki kudłaty i cieplutki że nie oddam go nikomu![]() A z tymi robaczkami w porze to przeważnie w takiej swojskiej, działkowej widziałam. W kupnej raczej nie żerują Patrzcie jakie piękne http://allegro.pl/wozek-chrzest-rocz...html?source=oo Są jeszcze taki buciki, smoczki i grzechotki
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-10-23 o 13:23 |
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdrościłam ale one chodzą na rynku powyżej 70 zł więc kupiłam zwykły ciepły za 39 A prezent rewelka- chciałabym aby ktoś mojemu dziecku taki kupił
|
|
#4752 | |
|
BAN stały
|
czesc brzuchatki
![]() Postanowilam od dzis sie oszczedzac . Tzn. ogarnelam dom, posprzatalam zabawki mlodej, pomylam gary i teraz leze na kanapie z lapotem, pije kawke i jem paczka, nie zamierzam odkurzac (a zawsze to robie w niedziele) tylko zlece mezowi jak wstanie (proboje go budzic od godziny ale jest kaput po nocce ). Korci mnie umyc lazienke ale nie chce wdychac chemii . Kurcze no trudno mnie posadzic na du..pie . Ale mialam wczoraj po przytulankach bolesne skurcze brzucha ze nawet tz sie przestraszyl i kazal mi wiecej lezec wiec musze troche poleniuchowac, mimo ze nie lubie bo glupio mi jak nic nie robie .Nawojka to Ty juz prawie 8. miesiac zaczynasz lol niezle Uska to samo ![]() U mnie dopiero poczatek 7. ![]() Siedze wlasnie na http://bobasshop.co.uk/ i na nast. weekend bedziemy juz zamawiac bobasowe rzeczy. Na pewno komplet poscieli, troche ubranek (maja fajne ceny), karuzele do lozeczka, kosmetyki i rzeczy poporodowe dla mnie typu majtki jednorazowe czy wkladki laktacyjne. Jakos mi sie wczesnie wydaje ale musze sie za to juz zabrac A meble (komoda i szafka na kosmetyki) kupimy w IKEII ![]() Co do siary to ja mam ale nie wyplywa sama, raz czy dwa sie zdazylo No i co do szlafroka to ja nawet nie zabieram na porodowke. Poprzednio wzielam, miejsca w torbie jajal 3/4 a nie uzylam ani razu bo byl upal na oddziale, tak grzeja ze masakra, musialam sobie wiatrka wlaczac na porodowce bo cala spocona bylam ![]() Cytat:
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-10-23 o 13:19 |
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie sobie wycisnęłam soczek z marchewki, jabłuszek i buraka mniammm
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuśki i brzuszki
![]() kurcze tyle nacytowałam i mi posta zeżarło ;/ no i nie pamietam co miałam napisac buuuuuuuuuuuuuw każdym razie mi nic nie wycieka jeszcze z biustu ale we wkładki się w rossmanie zaopatrzyłam (Agatku moje jeszcze tańsze były bo 30 szt 5 zł )---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- A ja mam własnie taki misiowo-grubaśny szlafrok żółty w białe owieczki ale nie chcę go brac do szpitala bo za grubasny dlatego kupię na all jakis najtańszy tylko do porodu...bo nie chcę z gołym tyłkiem latac po korytarzach ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- AgaMili musisz się pooszczędzac troszke.... my się seksowac ni mozemy na razie bo mam przepisane globulki dowcipne ;/ ale tylko do środy
|
|
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki.
Przyznaję się że ostatnie 2 dni przeleciałam "po łebkach" bo synek przeziębiony i nie mam czasu na nic. Teraz śpi więc korzystam. Mam wizytę u lekarza we wtorek, dowiem się ile ten mój młodszy synuś waży i czy wszystko ok. Pewnie tak, bo szaleje w brzuszku. Byłam wczoraj na glukozie i wyniki chyba w normie, zobaczymy co jeszcze lekarz powie. Dziś mam smaka na takie ohydnie tłuste i kaloryczne rzeczy typu frytki, chipsy, placki ziemniaczane czy krówki. Niestety nie chciałabym ich jeść, tym bardziej że mój synek ma lekka dietę po wczorajszych biegunkach i musiałabym się ukrywać... ![]() Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja nie mam łóżeczka, ani takich apteczno - kosmetycznych rzeczy. Ubranka, wózek, przewijak, pieluchy tetrowe mam. Mnie dziś pobolewa brzuch z lewej strony, ale całe szczęście nie cały czas i nie bardzo mocno. Nie wiem co to jest, ale chyba nie ma powodów do Paniki. Jak mąż wróci (wiecznie go nie ma) to trochę się położę, a on będzie hasał za Antosiem.Co do siary z piersi. Niby to nie ma znaczenia przy późniejszym karmieniu, czy ta siara jest czy nie, wielkość piersi tez nie ma znaczenia, ale... Ja miałam więcej pokarmu w tej piersi z której mi więcej siary leciało.
|
|
|
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupię next time w rossmanie Cytat:
![]() Wiecie co?? Wychowałam bezczelnego kota wstaję o 11, a on co? leżał na mojej miejscówie- fotelu od tej godziny do 14.20 ![]() Zszedł dopiero teraz, kiedy zdążyłam zjeść, wypić kakao, herbatę, i zasiadłam do kompa- złośliwiec mały ![]() Oto dowód w sprawie:
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4758 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jeśli któraś mnie jeszcze pamięta, to gorąco dziękuję ![]() Wpadłam żeby powiedzieć że żyję i prędko nie wpadnę Komputer mam w rozsypce i skorzystałam z wizyty u siostry. Nadal mamy Filipa ![]() Na początku grudnia zdaję na prawko Obym zdała za pierwszym razem, bo potem może nie być czasu ![]() tradycyjnie, gratuluję chłopczyków i dziewczynek, udanych wizyt!!! ![]() ![]() kl aski:
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam nie zauważa
mnie nie było, więc jest mi to wybaczalne ![]() klaurencja trzymam kciuki już teraz za prawko!!!!! ![]() W k. dałam foty
|
#4760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Agatek slicznego masz kotka,przypomina mi moja Latke,ktora jest w Polsce i strasznie za na tesknie.
|
|
#4761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4762 |
|
Rozeznanie
|
U nas piekna jesienna pogoda,sloneczko swieci,ale jakos nie mam ochoty nigdzie wychodzic...
|
#4763 |
|
Raczkowanie
|
a my dwa dni temu obchodziliśmy z Fifciem studniówkę
![]() Agatek, słodki ten twój koteczek
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Filip dziekuje za pochwały
Teraz znów przylazł do pokoju i oczywiście leży na fotelu zwinięty w kulkę nosz ile można się wylegiwać?? ![]() ewula83 u nas zimno, pochmurno, brr... nie mam ochoty na spacerki
|
#4765 | |||
|
Zadomowienie
|
Kropeczka tylko ja Cię, broń boszsz, nie chciałam urazić tymi lesbijkami, poprostu z tego co napisałaś wynika tak jakby dwie kobiety miały romans ze sobą.
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
ale ja mam to samo, też nie potrafię na du.. usiedzieć A teraz to juz wogóle mam takie wrażenie jakby mnie czas gonił i z chodzę jak nakręcona, nic nie umiem zrobić pomału.---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-10-23 o 16:19 |
|||
|
|
|
#4767 |
|
Rozeznanie
|
Cześc Dziewczyny
Wczoraj mnie nie było bo jakos tak kiepsko się czułam,robił mi się twardy brzuszek i maluszek jakby mniej fikał.no i dusił mnie na pęcherz,Tż mówi,że niema co się dziwic ,ze dusi bo przeciez waży 1800g ![]() ![]() Zmartwiły mnie to ,że tak twardy się robił,mimo,że w piątek u lekarza wyszło że wszystko jest dobrze! Dzisiaj lepiej ale i tak mam lenia. |
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Włacha jeszcze tylko 234 postów!!!!!
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
Czy orientujecie się może ile kosztuje badanie moczu ,morfologia i obciążenie glukozą??jutro rano idę i chcę się przygotowac
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Trudno mi nawet to było napisać, żeby zrozumieć 
Mam szlafrok żółty z kolorowe serduszka
Ale po mszy było fajnie, bo ksiądz zamówił dla wiernych papieskie kremówki ORYGINALNE
Dodatkowo w C&A kupiłam 6 szt. body, spodenki jeansowe, bluzeczkę a dla siebie w H&M rajstopy ciążowe 

chyba się odzwyczaiłam
dla męża za podwyżkę. Ja to ni cholery nie wiem jak jest ułożone to moje dziecko. Jedyne co mogę powiedzieć to że jest bardzo nisko
strasznie się cieszę... jeszcze niech się poduczy niemca i zażąda żeby sam robił anlagi to wtedy by miał 8 eu
od razu nie da
szok!
normalnie nieładnie się zachowujesz
a wiesz, że nie można ciężarnych bić??
straszne to imię 
masakra, czułam się jak czerwony kapturek
Ło matko, zaczynam się bać. Kurczak, zawsze jak się przebudzę w nocy to pierwsze co robie to dotykam brzusia, bo mam takie dziwne wrażenie, że znikł. Też tak macie

). Korci mnie umyc lazienke ale nie chce wdychac chemii . Kurcze no trudno mnie posadzic na du..pie