Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-22, 21:54   #1891
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Dziewuszki bylam na basenie czuje sie cudnie mimo obolalych zakwaszonych miesni ktore dlugo nie byly aktywne i sie zastaly
Jestem zrelaksowana

A bylam na takim basenie obok mojego miasta (w aquaparku) gdzie jest podzial na basen sportowy i rekreacyjny (cieply)...
Wiec dzis poplywalam na sportowym pol godzinki a potem grzalam sie w cieplej wodzie z babelkami i innymi atrakcjami
A najfajniejsze jest to, ze wyplywa sie na powietrze i mimo zimna jest cieplusienko tylko woda paruje tak super, no po prostu super super!!!!

I teraz moje postanowienie: bede chodzila 2x w tyg na basen ale tylko na taki zeby poplywac zabka zeby rozluznic miesnie kregoslupa bo czuje sie o niebo lepiej i mysle ze rodzenie bedzie sto razy lepsze bo mamuska wygimnastykowana

Mam nadzieje ze do konca bede nie bede miala problemow z ciaza i bede mogla plywac
Bo w poprzedniej ciazy zagrozenie od samego poczatku i basen moglam sobie wybic z glowy.

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, dziękuję Wam bardzo za wsparcie i słowa otuchy dzisiaj cały dzień leżę.boję się robić cokolwiek, żeby serducha nie obciążać...a ono i tak wariujeoby do wtorku jakoś wytrzymać, a potem zobaczymy-co ma być to będzie... najgorsze jest to, że mam takie myśli, że żałuję tego ryzyka, że żałuję że jestem w ciąży, że bez sensu podjęłam te ryzyko, chociaż wszyscy mi odradzali...potem przepraszam Maluszka, że tak myślę, i strasznie mi źle...
kochana przestan tak myslec! Skoro masz bobaska w brzuszku tzn ze Pan Bog Ci go dal, wiedzial ze dasz rade i nie zrobil tego bez sensu.
Bedzie dobrze, przytulam Cie mocno i nie zamartwiaj sie tak
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
A taki podsmażone paseczki chudego boczku, z cebulką i pieczarkami, zalane to ok. 300 ml bulionu z paroma łyżkami śmietany i koncentratem, czasem do zagęszczenia jeszcze troszkę mąki z wodą. Taki sosik właśnie lubię z plackami ziemniaczanymi Ale niestety dziś nie wypaliły
robilam tylko do plackow sos po wegiersku ale ten tez musi byc pyszniutki

Karo89 mysle ze doktor moze juz podpatrzec U mnie juz zasugerowal plec choc wiadomo ze to nie w 100% jeszcze.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-10-22 o 21:56
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 21:57   #1892
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja nadal czekam cierpliwie...

W czwartek mam wizytę, jak myślicie ? będzie można wstępnie określić płeć? bo baaardzo jestem ciekawa czy moja dzidzia ma coś między nóżkami czy nie

p.s. zapomniałam dodać, że będzie to 18tydz +3d

sałatka gotowa, już nawet zjadłam trochę
Myślę,że jak Dziecko się dobrze "ustawi" to się dowiesz , ja idę w środę i też mam nadzieję ,że się dowiem Kogo tam mam
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 22:10   #1893
Karo89
Zakorzenienie

No to czekam cierpliwie do czwartku mam nadzieję, że jakiś zarys się pojawi

Aguśka to super, tez bym się przeszła na basenik. Niestety nie umiem pływać, więcej ściemniam, ale mimo to fajnie jest tak poćwiczyć w wodzie. Zapytam lekarki teraz jak będę co o tym sądzi i może też się wybiorę

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 22:15   #1894
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
W Primarku jest odzież ciążowa?? ...chyba, że ja mam w Hiszpanii okrojoną wersję .[COLOR="Silver"]

Ale moja kurtka nie jest ciazowa - ona jest poprostu 2 rozmiary za duza zeby mi w zimie bylo wygodnie i swobodnie

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przed chwilą czułam pierwsze kopniaki!!
Natka, piekny dzien! Jak ja wytrzymam jeszcze 3 tygodnie
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 22:34   #1895
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka to super, tez bym się przeszła na basenik. Niestety nie umiem pływać, więcej ściemniam, ale mimo to fajnie jest tak poćwiczyć w wodzie. Zapytam lekarki teraz jak będę co o tym sądzi i może też się wybiorę
ja tez specjalnie nie umiem plywac, zabka jedynie, jakos nawet przeplywam te dlugosci basenow. Zasapana troszke ale to wiadomo ze z poczatku musze bardzo spokojnie bo bardzo malo ruchu ostatnio mialam. Myslalam jeszcze o aqua aerobiku dla ciezarnych tylko nie wiem czy u mnie jest cos takiego organizowanego.
Mnie lekarz powiedzial "nie" jesli chodzi o basen. Ale on mi mowi wogole "nie" jakiemukolwiek ruchowi mimo iz ciaza rozwija sie dobrze...Ale tak mnie boli kregoslup, ze stwierdzilam ze jak nie poruszam sie to naprawde do porodu zastana mi tak miesnie ze nie dam rady urodzic.
Wiec cos trzeba wolec, wiem ze jest sie narazonym na infekcje, ale i bez basenu jest sie na nie w ciazy narazonym. A wole miec infekcje i ja zaleczyc niz nie ruszyc noga za pare tygodni
SZYMONEK

Stary 2011-10-22, 22:41   #1896
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Dziś był ładny dzień i pomyślałam, że ja też pójdę na basen (nie wiało, ani nie było zimno, więc w drodze powrotnej by mnie może nie przewiało), ale się nie mieszczę w swój strój Biust mi wypada i całość wbija się w kroku porażka. Zatem z basenu nici.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 23:09   #1897
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Myslalam jeszcze o aqua aerobiku dla ciezarnych tylko nie wiem czy u mnie jest cos takiego organizowanego.

Polecam aqua aerobik jako ćwiczenia w ciąży. Ja mam na szczęście basen na osiedlu a to jest i tak jedyne zajęcie dla mnie na basenie gdyż nie umiem pływać
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 00:16   #1898
karolca
Zakorzenienie

Ja chcę na basen!
Tylko muszę kupić nowy strój kąpielowy :/ Obecny (jednoczęściowy, basenowy) zrobił się ciasny w biodrach i piersiach... A dwuczęściowy jakoś mi się nie widzi.
Czekam do wizyty i jak lekarz powie, że łożysko jest na swoim miejscu i mam zielone światło, od razu ruszam pływać (mogę od razu po lekarzu, przejdę tylko na drugą stronę ulicy )

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 09:49   #1899
julliczka
Rozeznanie

Dzień dobry, ooo widzę, że niedzielny poranek bardzo leniwy nikogo nie ma

Mój TŻ ruszył o świcie w trasę i sama jestem (nie wspominając o rodzicach TŻ tam na dole)

Basen już jakiś czas za mną chodzi, ale się rozchorowałam. W zasadzie już doszłam do siebie, ale jeszcze przeczekam, w listopadzie zaczniemy chodzić.

Miłego dzionka

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:19   #1900
tikki85
Zakorzenienie

Dzień doberek

A ja od wczoraj zajadam się kwaśnymi pomarańczami . Mężowi nie smakują a mi wręcz przeciwnie .

Zia_ aaa myślałam, że ciążowa . Ja mam płaszczyk kloszowany od koleżanki więc na zimę będzie
Stary 2011-10-23, 10:20   #1901
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzień dobry

u mnie jesienno-ciążowej chandry ciąg dalszy... Nic mi się nie chce.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 11:01   #1902
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry niedzielnie jak humorki?

Ja dzisiaj leniwie, oj bardzo leniwie mezus zapodal sniadanko do lozka, zrobil mi wrap'a na obiadek do tesciowej jedziemy, wiec bosko teraz troche ogarnelam mieszkanko i lezakuje sobie, zaraz chyba zrobie sobie mini dzien pieknosci - jakis peeling, maska na twarz
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 11:57   #1903
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj leniwie, oj bardzo leniwie mezus zapodal sniadanko do lozka, zrobil mi wrap'a na obiadek do tesciowej jedziemy, wiec bosko teraz troche ogarnelam mieszkanko i lezakuje sobie, zaraz chyba zrobie sobie mini dzien pieknosci - jakis peeling, maska na twarz
Fajnie, ja dzisiaj tez leniwie. Jeszcze sie nie ubralam nawet
Planuje juz pakowanie na wyjazd itd, jedna noga juz jestem w PL

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:00   #1904
engela
Raczkowanie

agabi na stresowe sytuacje polecam zakupienie Ci suszonej lawendy w zielarskim(ok.4/5 zł). nie możemy pić naparu z niej, ale dobrze jest ją zaparzyć jak troszkę ostygnie wylać to na ręcznik i leżąc w łóżku lub podczas kąpieli położyć na twarz. wspaniale uspokaja i relaksuje. pamiętaj o spokojnym oddechu i myśl jak to będziesz wozić swoją dzidzie na spacerki .

karolca ja wyleczyłam u męża rok temu opryszczkę Carmexem w sztyfcie (Rosmann lub Supher-Pharm 8-9 zł). Łagodzi swędzenie, a jak zejdzie Ci już dziadostwo to nożem obcina się końcówkę i dalej regularnie smaruje.
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:12   #1905
Karo89
Zakorzenienie

Aguśka mi też potrzeba ruchu, dlatego chyba zdecyduję się na ten basen ewentualnie na jakieś ćwiczenia.

Cytat:
Dziś był ładny dzień i pomyślałam, że ja też pójdę na basen (nie wiało, ani nie było zimno, więc w drodze powrotnej by mnie może nie przewiało), ale się nie mieszczę w swój strój Biust mi wypada i całość wbija się w kroku porażka. Zatem z basenu nici.
Dobrze, że o stroju powiedziałaś. ja jednoczęściowego nie mam wcale, a dwu... chyba na basen wolałabym jedno. Zresztą w dwu to bym może i w biustonosz się zmieściła, natomiast z majteczkami było by już gorzej

Cytat:
Dzień doberek

A ja od wczoraj zajadam się kwaśnymi pomarańczami . Mężowi nie smakują a mi wręcz przeciwnie .
idę po pomarańczę

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

dzień doberek
U mnie dobrze.
Pogoda zapowiadała się piękna, słoneczko od rana było, niestety teraz tak się ponuro zrobiło, że boje się, że będzie padało

Mężul mój pojechał na zawody niestety z wiadomych powodów nie mogłam jechać z nim, tzn. jako jego pilot, jako widz nie chciało mi się. Więc gotuję powoli obiadek, klikam po necie i ogólnie relaksuję się, czekając aż wróci

Wczoraj stanęłam na tej swojej wadze łazienkowej. Nie do końca jej wierzę, bo lubi przekłamywać, ale wczoraj to mnie zaskoczyła. Wg niej od ostatniej wizyty przytyłam 3kg ile w tym prawdy to się w czwartek dowiem.

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2011-10-23 o 12:14
Stary 2011-10-23, 12:17   #1906
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
W Primarku jest odzież ciążowa?? ...chyba, że ja mam w Hiszpanii okrojoną wersję .

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

A co do Sylwestra to my prawie każdego spędzamy w domu, bo zasypiamy ok. 22.00 . tu w Hiszpanii fajerwerków na Sylwka nie puszczają
tikki U mnie w Primarku też nie widziałam odzieży ciążowej, ale ta kurtka może nie jest ciążowa tylko normalna rozszerzana... Oblukam.
U nas też sylwester bez fajerwerków, w ciągu roku więcej strzelają niż w sylwestra, dziwni są
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:18   #1907
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość

karolca ja wyleczyłam u męża rok temu opryszczkę Carmexem w sztyfcie (Rosmann lub Supher-Pharm 8-9 zł). Łagodzi swędzenie, a jak zejdzie Ci już dziadostwo to nożem obcina się końcówkę i dalej regularnie smaruje.
Wyjątkowo łagodnie przechodzę opryszczkę
Wczoraj troszkę bolała, a dziś już zasycha. Jak się uda nie będzie strupka nawet Jednak miód działa na mnie cuda

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:18   #1908
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka

Powiem Wam, ze ja nie jestem jakas maniaczka basenu ale teraz w ciazy poczulam sie z nim tak lekko no tak mi sie spodobalo, ze teraz czekam na nastepne wyjscie
Przede wszystkim poruszalam sie, dzis miesnie mnie bola okrutnie, ale to swiadczy o tym, ze bardzo bylam zastana...

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Polecam aqua aerobik jako ćwiczenia w ciąży. Ja mam na szczęście basen na osiedlu a to jest i tak jedyne zajęcie dla mnie na basenie gdyż nie umiem pływać
musze sie podpytac u mnie gdzies o ten aqua aerobik
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja chcę na basen!
Tylko muszę kupić nowy strój kąpielowy :/ Obecny (jednoczęściowy, basenowy) zrobił się ciasny w biodrach i piersiach... A dwuczęściowy jakoś mi się nie widzi.
Czekam do wizyty i jak lekarz powie, że łożysko jest na swoim miejscu i mam zielone światło, od razu ruszam pływać (mogę od razu po lekarzu, przejdę tylko na drugą stronę ulicy )
hihihi zycze by lekarz dal zielone swiatlo
Cytat:
Ja tez mam jednoczesciowy nie jakis specjalny ciazowy, ale byl wiekszy i jeszcze sie jakos mieszcze, pozniej pomyslalam ze kupie jakas gore do tankini bo majteczek kapielowych mam troche i bede tak sie ubierac.
Wazne zeby cycki nie wychodzily bo to jest dla mnie najgorsze jak plyne;
Sa na allegro specjalne stroje dla ciezarnych z m-scem na brzuszek ale mnie szkoda kasy.
Np taki: http://moda.allegro.pl/sale-alles-ma...878212355.html albo taki:
http://moda.allegro.pl/biord-ciazowy...887784315.html
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Fajnie, ja dzisiaj tez leniwie. Jeszcze sie nie ubralam nawet
Planuje juz pakowanie na wyjazd itd, jedna noga juz jestem w PL
kiedy wyjezdzasz??
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-10-23 o 12:20
Stary 2011-10-23, 12:30   #1909
desia888
Wtajemniczenie

Najprawdopodobniej juz w czwartek, wiec niedlugo!
Wiec na Wszystkich Swietych bedziemy juz w domku

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-23, 12:36   #1910
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Najprawdopodobniej juz w czwartek, wiec niedlugo!
Wiec na Wszystkich Swietych bedziemy juz w domku
Zazdroszczę... Zostajecie już na stałe?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:42   #1911
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę... Zostajecie już na stałe?
Jeszcze nie wiemy, napewno zostajemy do konca sierpnia 2012 i wtedy wstepnie ustalilismy ze wracamy do hiszpanii, bo wtedy adas musi szkole zaczac. Narazie chodzi do zerwoki tutaj a w Polsce tez juz mamy zarezerwowane miejsce dla niego. No ale jak juz zacznie do szkoly chodzic to wolalabym juz go nie przenosic i kombinowac, wiec bedziemy musieli juz na 100% zdecydowac sie - Polska czy Hiszpania.
Ja tam jestem calym sercem za tym zeby zostac w PL, ale wszytsko zalezy czy TZ bedzie potrafil sie zaaklimatyzowac. A zmuszac go nie chce bo to do niczego nie prowadzi! Musi sam chciec i dobrze sie czuc w Polsce.

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-23, 12:50   #1912
engela
Raczkowanie

http://www.youtube.com/watch?v=0DwdxYUN75s
Stary 2011-10-23, 12:53   #1913
Aguśkaa83
Zakorzenienie

desia to trudna decyzja przed Wami ale jeszcze macie troszke czasu zeby ja podjac.
SZYMONEK

Stary 2011-10-23, 12:54   #1914
engela
Raczkowanie

http://www.youtube.com/watch?v=7LrDy...feature=fvwrel

powazna dyskusja
Stary 2011-10-23, 12:55   #1915
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
ojoj minka w podkowke
SZYMONEK

Stary 2011-10-23, 13:00   #1916
gucia6
Zakorzenienie

dzien dobry niedzielnie

ja teraz sobie na chwilke do Was weszlam, bo maz wzial Sandre na mala wycieczke, a ja za chwile zabieram sie za jablecznik... a zaraz przed tym zjem sledzika w smietanie

Widze, ze na tapecie temat basenu... ja chce zaczac chodzic jak na kontroli bedzie szystko ok, no i jesli juz wyleczylam ta paskudna grzybice
Stroju tez nie bede kupowac... jak dla mnie troche duzo takie rzeczy kosztuja, poza tym mam jeden taki marszczony na biodrach i nieco wiekszy, wiec powinnam poki co zmiescic brzuch, a jak juz sie nie bedzie miescil, to wezme dwuczesciowy + pas ciazowy

a tak to w sumie raz na jakis czas jezdze rowerem, ale jednak nie relaksuje to tak jak woda i po dluzsym siedzeniu na siodelku niestety troche mnie brzuch pobolewa

Co do kurtek na zime, to sobie ostatnio kupilam 2 poncza z grubego polaru, zszyje je razem i bede nosic na tez polarowej kurtce jesiennej, a w razie czego jeszcze sie w cieplejszy sweter pod to wrzuce

Nic to. Zmykam, bo juz mi sie zoladek skreca i czas zabrac sie za pieczenie
Stary 2011-10-23, 13:05   #1917
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Jejciu ale minka smutna

Stary 2011-10-23, 13:22   #1918
tikki85
Zakorzenienie

a ja dostałam znowu 1 globulkę i maść i po infekcji nie ma śladu .
Stary 2011-10-23, 13:39   #1919
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Widzę, że poruszono temat basenu W zeszłym tyg chciałam się wybrać, ale postanowiłam zaczekać do wizyty, i wówczas poradzić się gina, jak on to teraz widzi? Za to wczoraj wybraliśmy się z Tż na siłownię, pochodziłam z 20 min po bieżni a póżniej pogimnastykowałam się trochę Plecy nie przestały mnie zupełnie boleć, ale ulga jest odczuwalna, dlatego zamierzam chodzic regularnie min. 1-2 razy w tyg, jak czas pozwoli, poza tym zawsze zostają spacery...

Strój kapielowy też pewnie muszę zmienić-mam jeden dwu a drugi jednoczęsciowy, ale biust zwiększył mi się prawie o 2 numery jak dotąd, więc raczej wskazany będzie nowy zakup...Ale też będę celować po prostu w większe rozmiary a nie ciążowe.

Gucia narobiła mi ochoty na coś słodkiego, więc zabieram się za wypieki-może jabłecznik(co oboje uwielbiamy)a może sernik, bo dawno nie robiliśmy.Mniam!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 13:44   #1920
Karo89
Zakorzenienie

Ja bym chętnie serniczka zjadła, takiego z polewą czekoladową na przykład niestety mój mąż nie lubi sera białego pod każdą postacią a co za tym idzie sernika, więc go nie piekę bo nie miałby go kto zjeść. Ja sama bym chyba nie dała rady

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości