|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rocznik 87 Zgłoś Się!!! :) cz. III
witam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Znalazłas w szafie botki?? pamietaj o zaniesieniu do szewca ![]() Lim zamierzasz isc do kina na "Baby są jakieś inne" jeszcze?? bo jestem ciekawa jak wypada film i chce TZ zaciagnac....jesli znajdzie czas... bo po pracy to on pada jak wraca po 18 do domu,a wychodzi o 5:40... ![]() A jedyny wolny pewny dzien-niedziela to nie ma siły sie ruszac i lezałby chetnie i odpoczywał przed TV... no chyba,ze trafi sie wolna sobota moze znow ktoras ![]() Cytat:
hehe a co lekarz myslał,ze kobiety to jakies bezradne sa?? ja tez nosiłam meble, malowałam, kładłam płytki, panele, regipsy... A co planujesz kupowac?? Ja dzis krece sie po domu od 5:10.... wstałam zrobic sniadanie mamie i TZ, odprawiłam ich do pracy i zostałam sama z moja psinka kochana ![]()
![]() |
#4652 | |||||
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szczególnie chętnie zakupiłabym jakieś cieplejsze sweterki na zimę i marynarkę w jakimś wyrazistym kolorze (np. kobalt), więc bądź czujna ![]() Jak Wam się podobało "O północy..."? Bo mi bardzo. Szczególnie urzekające były te stylizacje z lat 20. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Niestety przez te kilka lat zapomniałam jak wiele rzeczy mnie w nim wkurza ![]() Tak więc wieczór nie należał do niezapomnianych. Znalazłam, ale do tej pory jakoś nie po drodze mi było do szewca ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że w weekend po zajęciach uda mi się kogoś wyciągnąć do kina. Cytat:
![]() Jakiej rasy masz psa? Jak się wabi? Dziewczyny, gdy raz jeszczę uwierzę w ludzi i w czyjeś dobre intencje, przywołajcie mnie proszę do porządku. Moja naiwność jednak nie zna granic... ![]()
![]() |
#4653 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś już rzuciłam temblak i pojechałam na miasto załatwić sprawę w ZTM. A po powrocie zrobiłam pranie ręczne. Mam nadzieję że ręka się nie zemści ![]() Buty ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4654 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Copy, ja przy przeprowadzce z domku do bloku też nosiłam meble, skręcałam nowe itp itd, ale aż tak się nie nadwyrężyłam, siłacz z ciebie ![]() Black secret, mam takie same ciapcie jak twoje czarne, ale dalej niż do sklepu tuż przy bloku się nie odważyłam wyjść, na codzień chodzę na obcasach i dziwnie się bardzo w nich czuję. Ale ciepłe są, wykorzystuje jako kapcie bo zimą potwornie marznę w stopy. Drugie botki bardzo fajne ![]() Ostatnio kupiłam dwie pary botków ![]() ![]() Lim, nie wiem czemu ale ostatnio chodziła mi po głowie pewna hmmm... scena matrymonialna nazwijmy to ![]() ![]() ![]() Wiecie co... byłam dziś u dentysty. Ja tylko chciałam się dowiedzieć czy mój jeden jedyny ubytek się powiększył na tyle, że muszę go już teraz leczyć... ja wcale nie chciałam dowiedzieć się że: mam POWAŻNĄ wadę wymowy, ZAAWANSOWANĄ wadę zgryzu i na domiar tego złego przełykam ślinę jak niemowlę i powinnam iść na terapię do logopedy. ![]()
#4655 |
Zakręcony Chochlik
|
Laski mam foty albumowe ze slubu i pleneru (tu tragicznie wyszłam). TŻ skomentował "Tofik
![]() Kierunek - FB ![]()
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2011-10-18 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- a tak w ogole witam ![]() Cytat:
To jak wrocisz z seansu-koniecznie wystaw recencje filmu ![]() Wczoraj wyjatko cos mnie wzielo,a dzis wstałam przed 8,bo musze do biura Avonu na 10 jechac. A tak poza tym spie ile sie da, w ciagu dnia tez... Mój psinek to kundelek-cały czarniutki,a wabi sie Bax ![]() ![]() Jego foto na fb mozesz zobaczyc ![]() Co źli ludzie Ci zrobili?? Cytat:
![]() ![]() hehe jaka reakcje,ale spokojnie to bylo wyjatkowo-tez uwielbiam spac długo. mama to mi gada,ze ja zycie przespie ![]() Oj kochana z tym praniem recznym to nie pospieszylas sie przypadkiem? mam nadzieje,ze nie zaszkodzi Ci... Hehe jak kupisz pochwal sie zdobycza koniecznie ![]() Cytat:
![]() Ojej to faktycznie diagnoza u dentysty... A wada zgryzu jakos Ci przeszkadza? Utrudnia??to samo z wymowa...? nie ma to jak o wadzie wymowy w tym wieku Ci mowia... A to przełykanie sliny?? zwrociłas kiedys sama w ogole na to uwage??
![]() |
#4657 |
Zadomowienie
|
Trini, obejrzałam, fajne
![]() ![]() ![]() Black, no właśnie w niczym nic mi nie przeszkadza, nie spotkałam się z tym, żeby ludzie nie rozumieli co do nich mówię, jak sama się słuchałam kiedyś na jakiejś kasecie też problemu z rozumieniem siebie nie miałam. Dlatego jestem w lekkim szoku, że żaden lekarz wcześniej nie zwrócił na nic uwagi. No i zastanawiam się ile w tym rzeczywiście prawdy, pójdę jeszcze do kilku specjalistów. Z połykaniem to w życiu mi nie przyszło do głowy, żeby ludzi pytać jak połykają, byłam pewna, że robię to normalnie. Bardzo bym nie chciała aparatu nosić ortodontycznego, nie wyobrażam sobie takiego wydatku i kilku lat męczenia się... Pójdę na konsultację do logopedy, ponoć może jakieś ćwiczenia zalecić, żeby "normalne" połykanie wyćwiczyć. Wczoraj pół dnia skołowana chodziłam ![]()
#4658 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj 8-letni kuzyn majac ok 3-4lat miał zdiagnozowana wade wymowy i od razu to bylo wiadome, chodził do larynglologa i juz jest ok ![]() Ja byłam w biurze. Pierwsze zamowienie zlozone. jestem bardzo miło zaskoczona i pozytywnie nastawiona na dalsze bycie konsultantka ![]()
![]() |
#4659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w sumie jestem konsultantką Oriflame, ale zamówienia robię baaaardzo rzadko i tylko na swoje potrzeby bo nie mam czasu i ochoty zdobywać klientki ![]()
![]() |
#4660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bedzie ok zreszta-nie ma sie co martwic ![]() Ja kiedys tez chciałam do Oriflame sie wkrecic,ale stwierdziłam,ze jednak nie. sama tlyko uzywałam doslownie kilka produktow. Ja w Avon najpierw chciałam wejsc dla wlasnych potrzeb,ale widze,ze oprocz moich moge pomoc innym w ich ![]()
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
![]() Copy, Black- z uwagi na to, że to publiczne forum nie będę opisywać szczegółów, ale mówiąc krótko ktoś komu wierzyłam zrobił mnie w... Tu wiadomo co możecie sobie wstawić ![]() Swoją drogą powinnam podziwiać talent aktorski tej dziewczyny: nie każdy potrafi tak wiarygodnie rozpłakać się na zawołanie ![]() Copy- mam nadzieję, że robienie prania nie było zbyt pochopną decyzją i z ręką jest coraz lepiej. Mag_rat- jaka scena matrymonialna? Coś Ci się musiało pomylić, w końcu ja już jestem prawie wtórną dziewicą ![]() Botki polecam, bo są bardzo wygodne i ciepłe. Wadą zgryzu się nie przejmuj, bo gdyby to było coś poważnego na pewno już wcześniej jakiś specjalista zwróciłby Ci na to uwagę. Chociaż warto się oczywiście skonsultować z jeszcze jakimś lekarzem ![]() Tofiku eeee... to jest Trinette ![]() Czekam na resztę ![]() Black- życzę owocnej kariery jako konsultantka ![]() A ja dziś mam dobry humor, bo wreszcie coś mi się w życiu ułożyło dokładnie tak jak chciałam ![]()
#4662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na czym ma polegać ta wada wymowy i zgryzu? jestem po logopedii więc jak coś mogę pomóc ![]() Jeśli chodzi o połykanie to możesz robić ćwiczenia takie jak np. głaskanie językiem podniebienia, przytrzymywanie jakiegoś cukierka czubkiem języka za górnymi zębami i jednoczesne przełykanie itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak każda cierpię na permanentny brak czasu pracuję, i obecnie walczę z pracą mgr.. bo jakoś sama nie chce się napisać interesuję się wszystkim po trochu, jak mi sięcoś spodoba zaczynam to robić zapominając o tym co do tej pory mnie interesowały, taki niestały i neispokojny duch ze mnie ![]()
![]() |
#4664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i właśnie nie wiem w zasadzie na czym polegają moje "wady" bo nic więcej się nie dowiedziałam - tyle, że przez to przełykam ślinę wypychając językiem górne zęby do przodu stopniowo tak je wypchnę, że będę bardzo "świszczeć" podczas mówienia. A ze zgryzem to zawsze wiedziałam, że nie jest idealnie, ale nigdy nikt mi nie mówił że to jest na tyle poważne, żeby kwalifikowało się do aparatu... Czyli mówisz, że ten utrwalony nawyk przełykania można naprawić? Możesz mi polecić jakiś artykuł czy coś, gdzie byłyby opisane ćwiczenia? Albo polecić jeszcze jakieś które mogłabym wykonywać bez chodzenia do logopedy na "terapię"? Choć na wizytę i tak pójdę, niech fachowca oceni co i jak. Lim, ja odnoszę się do czasów Mr. Szefa ![]() ![]() ![]() ![]() A co do fałszywości "koleżanek" to nie wiem o co poszło, ale doskonale znam to uczucie totalnego zawiedzenia - niedawno miałam jedną taką sytuację, a taka która mnie bolała przez bardzo długi czas i w sumie dalej mam żal rozegrała się liceum. Zaprzyjaźniłam się szalenie ze starą znajomą, po czym ona trenowała na mnie gierki psychologiczne, raz rozpłakując się na zawołanie twierdząc, że rodzice się rozwodzą, a innym razem twierdząc, że zostało jej pół roku życia bo ma białaczkę i czeka na dawcę z Francji ![]()
Edytowane przez mag_rat Czas edycji: 2011-10-20 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Wróciłam ![]() Wybroniona, teraz czekam na dyplom ![]() Tri a ja bym chciała zobaczyć jakieś ślubne foto, jest jakaś inna możliwość poza fb którego nie mam ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o przełykanie to powinnaś opierać język na dziąsłach za zębami ale da się wyrobić taki nawyk właśnie przez ćwiczenia, tu znajdziesz kilka: http://www.logopedia.net.pl/artykuly...polykania.html Jednak powinnaś pójść do logopedy żeby zbadał Twój zgryz i wymowę, żebyś miała pewność co jest ok a co nie i żeby zweryfikował jakie dokładnie ćwiczenia powinnaś robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zadomowienie
|
witam..moge sie przylaczyc?? mam na imie ewelina i urodzilam sie 2 listopada 1987 r.
#4668 |
Zadomowienie
|
Witam po długiej przerwie
![]() U mnie bez zmian. Malutka rośnie jak na drożdzach, rozgadała się więc wkońcu mam z kim przez cały dzień pogadać. Do wiosny siedzę z małą w domu a potem będę rozglądać się za pracą bo Julia idzie do przedszkola ![]() ![]() Z TŻ układa się dobrze. Wiadomo jak to w małżeństwie bywa są małe i duże kłótnie ale dajemy im radę. Oprócz tego w listopadzie mamy trzecią rocznice ślubu i już myślę jak ten dzień zoorganizować ![]() Postaram się częściej pisać ![]() Ewelain witaj ![]()
#4669 | |||||||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tofikiem oczywiście moge byc ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak bedziesz miała końcówke terminu na oddanie pracy to od razu zacznie lepiej isc ![]() Skąd jesteś?Masz faceta? ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() Poza tym wczoraj mnie koleżanka uświadomiła, że mieliśmy dwu-miesięcznicę ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie też jest to bez różnicy ![]() ![]() Żle to ujęłam poprostu ![]()
![]() |
#4671 |
Zadomowienie
|
Paulunia8713 witaj..widze ze w tym samym roku bralysmy slub tylko ze ja bralam w grudniu..w jakim wieku jest twoja coreczka i jak ma na imie??moja coreczka ma 2 latka i 5 m-cy i ma na imie Weronika.
Trinette witaj..hmmm..to moze zaczne ze jestem mezatka od niecalych 3 lat(27 grudnia mamy rocznice), mam coreczke Weronike, skonczylam studia licencjacke Pedagogike resocjalizacyjna, mialam isc w tym roku na mgr ale niestety nie wyszlo. Pracuje narazie na pol etatu ale od wrzesnia mam zamiar isc na caly etat gdyz cora pojdzie do przedszkola.niewiem co jeszcze mam napisac..poprosze pytania a napewno odpowiem
#4672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4673 |
Wtajemniczenie
|
Hej
pamietacie mnie jeszcze, co nie??? ![]() Wiem Lim jestem okropna..... tyle czasu nic nie pisalam.... ale nie mam czasu..... praca, po pracy praca - roznosze pisma sądowe, w miedzy czasie fitness no i oczywiscie dom oraz rodzina ![]() Kuba robi sie coraz starszy.. w lutym skończy 5 lat!!! Kiedy to zleciało ![]() Obroniłam sie we wrzesniu, tak wiec jestem juz pania mgr zarządzania ![]() Tri zaprosilam Cie na facebooku.... mam nadzieje, ze mnie pamietasz ![]() Edit: Pamietasz.... ![]() tri na slubie wygladals przepieknie ![]() ![]()
Edytowane przez freddy296 Czas edycji: 2011-10-22 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() ![]() Te dzieci rosną jak na drożdżach a to niestety uświadamia mi, że się starzeje ![]() ![]()
![]() |
#4675 |
Zadomowienie
|
Ja tu tak ni z gruszki ni z pietruszki... Heeeej wszystkim
![]() ![]()
#4676 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Dziewczyny potrzebny mi szybki, skuteczny sposob na wyleczenie gardla. Nie moge prawie mowic, taka mam chrype i tak mi gardlo zatyka ![]()
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mag_rat- Mr Szef... Ech... Kiedy to było... Chociaż muszę powiedzieć, że ostatnio wpadłam na chwilę do mojej byłej firmy i jest tak seksowny jak zawsze ![]() Twoja koleżanka to MISTRZ po prostu! Dziewczyna miała ewidentne problemy ze sobą i mam nadzieję, że trafiła w końcu do jakiegoś specjalisty, bo wszystkich zdrowych w rodzinie to ona nie miała ![]() Freddy- straaaaaasznie miło Cię widzieć! Wiem, że jesteś zaganiana do granic, ale postaraj się bywać u nas częściej, bo tęsknimy! Gratuluję zaszczytnego tytułu magistra ![]() Z Kuby się już duży kawaler robi, wrzuć nam jakieś fotki tu lub na FB. Jak Ci się podoba praca w sądzie? Zadowolona jesteś? Świadkowa dziękuje ![]() Asiaczku- Ciebie też miło widzieć z powrotem, zgubo jedna ![]() I Tobie również gratuluję mgr przed nazwiskiem ![]() Powiedz coś więcej co u Ciebie słychać. Paulinko- jest i trzecia zguba ![]() Cieszę się, że Juleczka rośnie zdrowo, a z TŻ wszystko się układa jak należy ![]() Wpadaj do nas częściej, aby dzielić się swym rodzinnym szczęściem ![]() Marie_marie22- ja również witam w naszych skromnych progach ![]() Trinette- ja też jestem przyziębiona i latam z gilem do pasa ![]() Strasznie dużo się uczysz... Na prawdę tak Was męczą na tych studiach? Ewelain1987- chyba nie miałam okazji się jeszcze przywitać, co niniejszym nadrabiam ![]() Pytaniami na pewno Cię jeszcze zarzucimy, bo my ciekawskie baby jesteśmy ![]() Na początek powiedz gdzie pracujesz i co lubisz robić w wolnym czasie. Dzierzka- widać, że mamy wśród nas profesjonalistkę w każdym calu ![]() Właśnie wróciłam do domu. Cały dzień byłam na uczelni, a później od razu zajechałam na piwko z koleżankami. Urwałam się jednak wcześniej, żeby jutro na wykładach być w stanie względnej używalności. Z ciekawostek to miałam dziś warsztaty z ambasodorem Rosji i powiedział mi, że miałabym tam duże powodzenie z uwagi na moją WSCHODNIĄ urodę. Tak, że wiecie dziewczyny... Miło było, ale teraz lecę pakować walizki i gooooooooooo! Do Moskwy ![]() Buziam ![]()
#4678 |
Wtajemniczenie
|
Tri szybki sposob na gardlo to ponoc płukanka gardła roztworem wody z solą. działa tylko trzeba umiec płukac i zdac sobie sprawy ze jest to obrzydliwie słone.... bleee.... drugi sposob wyprobowany przez mojego tzta - to płukanka wody z wodą utlenioną
![]() Lim wrzuciłabym foty kuby ale jest problem.... 3 lata temu wrzucilam do morza aparat.... ![]() ![]() ![]() mam na telefonie jakies foty.... moze cos zgram ![]() Lim praca w Sądzie jest fajna.... teraz znow pracuje w księgach wieczystych ale zawsze jakis kontakt z innymi wydziałami sie ma i zawsze cos sie słyszy.... jakies ciekawe sprawy, zachowania ludzkie. w ksiegach jest o tyle dobrze ze mam spokojna prace i przede wszystkim swietna ekipę. obecnie jestem na stazu urzedniczym i jeżdze na szkolenie do Sądu okręgowego... a tam jak Sędziowie zaczna opowiadac jakie to ludzie maja problemy to czasami po prostu boki zrywac ![]() np ostatnio mialam o sprawach cywilnych i rozwodach.... byli ludzie którzy złozyli pozew o rozwód.... wszystko pieknie ładnie.. ale po głebszej analizie wniosku okazalo sie ze to 'małżeństwo' było juz po rozwodzie tylko po prostu zapomnieli o tym mało waznym wydarzeniu ![]() ![]() takze ludzie sa naprawde nieobliczalni..... ![]() Tri a faktycznie.... starzejemy sie.... sama mysl o tym, ze moje dziecko zaraz skonczy 5 lat mnie przytłacza... przydałoby sie drugie dziecko ale na razie nie chcemy... ![]() ![]() ok wracam do Tzta.... chwilowa przerwa w filmie. on siku ja na laptopa.... tylko mi sie lekko przedłuzyla.... ![]() buzki!!
Edytowane przez freddy296 Czas edycji: 2011-10-22 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zadomowienie
|
Limonka1987 dziekuje za przywitanie..ja pracuje w sklepie spozywczym jako kasjerka a w wolnym czasie lubie czytac ksiazki ale ze wzgledu na moje rozbrykane dziecko tego czasu mam bardzo malo. a ty pracujesz? uczysz sie?? moze pisalas juz o tym ale jakos niechce mi sie czytac ponad 100 stron..
#4680 | ||||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na dodatek prawie głos straciłam, uszy mnie bola, kaszle i sie dusze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.