Rocznik 87 Zgłoś Się!!! :) cz. III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 07:23   #4651
black secret
Wtajemniczenie

Dot.: Rocznik 87 Zgłoś Się!!! :) cz. III

witam

Cytat:
Wczoraj przedpołudnie spędziłam bardzo rodzinnie, a wieczorem byłam na randce, ale nie wróżę tej znajomości żadnej przyszłości
randce?? i teraz piszesz dopiero o tym tak spokojnie?? Dlaczego nie wrozysz tej znajomosci przyszłosci?? jak poznałas tego osobnika?? napisz cos wiecej,bo ciekawosc babska mnie zaraz tu zje

Znalazłas w szafie botki?? pamietaj o zaniesieniu do szewca

Lim zamierzasz isc do kina na "Baby są jakieś inne" jeszcze?? bo jestem ciekawa jak wypada film i chce TZ zaciagnac....jesli znajdzie czas... bo po pracy to on pada jak wraca po 18 do domu,a wychodzi o 5:40...
A jedyny wolny pewny dzien-niedziela to nie ma siły sie ruszac i lezałby chetnie i odpoczywał przed TV... no chyba,ze trafi sie wolna sobota moze znow ktoras

Cytat:
Zgadza się, lekarz powiedział że to typowy uraz od dźwigania/szarpnięcia. Prawdopodobnie przy przenoszeniu mebli coś sobie nadwyrężyłam. Szkoda, że nie widziałyście miny lekarza jak powiedziałam że nosiłam meble
No to teraz juz wiesz,ze nie ma sie co forsowac, dzwigac.
hehe a co lekarz myslał,ze kobiety to jakies bezradne sa??
ja tez nosiłam meble, malowałam, kładłam płytki, panele, regipsy...

A co planujesz kupowac??

Ja dzis krece sie po domu od 5:10.... wstałam zrobic sniadanie mamie i TZ, odprawiłam ich do pracy i zostałam sama z moja psinka kochana

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:27   #4652
Limonka1987
Zakorzenienie

Bry

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Zgadza się, lekarz powiedział że to typowy uraz od dźwigania/szarpnięcia. Prawdopodobnie przy przenoszeniu mebli coś sobie nadwyrężyłam. Szkoda, że nie widziałyście miny lekarza jak powiedziałam że nosiłam meble
Nie wiem czemu mówi się o nas "słaba płeć"

Cytat:
Ja chyba skorzystam z pozostałych 2 dni zwolnienia i wyciągne TZ na Marywilską na zakupy. Akurat tak się fajnie składa że ma drugą zmianę jutro i pojutrze dziś z kolei robiliśmy zakupy spożywcze, oglądaliśmy "O północy w Paryżu" i gotowalismy obiad. Przed chwilą pojechał do pracy a ja mam chwilę dla siebie
Daj znać czy jest na Marywilskiej coś ciekawego, bo zastanawiam się czy się w końcu tam nie wybrać.
Szczególnie chętnie zakupiłabym jakieś cieplejsze sweterki na zimę i marynarkę w jakimś wyrazistym kolorze (np. kobalt), więc bądź czujna

Jak Wam się podobało "O północy..."? Bo mi bardzo.
Szczególnie urzekające były te stylizacje z lat 20.

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
randce?? i teraz piszesz dopiero o tym tak spokojnie?? Dlaczego nie wrozysz tej znajomosci przyszłosci?? jak poznałas tego osobnika?? napisz cos wiecej,bo ciekawosc babska mnie zaraz tu zje
Ostatnio wpadłam przez przypadek na kolegę z mojej pierwszej pracy i w weekend zadzwonił z zaproszeniem na kolację.
Niestety przez te kilka lat zapomniałam jak wiele rzeczy mnie w nim wkurza
Tak więc wieczór nie należał do niezapomnianych.

Cytat:
Znalazłas w szafie botki?? pamietaj o zaniesieniu do szewca
Znalazłam, ale do tej pory jakoś nie po drodze mi było do szewca

Cytat:
Lim zamierzasz isc do kina na "Baby są jakieś inne" jeszcze?? bo jestem ciekawa jak wypada film i chce TZ zaciagnac...
Wybieram się, nie odpuściłabym sobie filmu z Więckiewiczem
Mam nadzieję, że w weekend po zajęciach uda mi się kogoś wyciągnąć do kina.

Cytat:
Ja dzis krece sie po domu od 5:10.... wstałam zrobic sniadanie mamie i TZ, odprawiłam ich do pracy i zostałam sama z moja psinka kochana
O której??? Kochana, korzystaj z tego, że chwilowo nie musisz się zrywać do pracy i nie wstawaj w środku nocy
Jakiej rasy masz psa? Jak się wabi?

Dziewczyny, gdy raz jeszczę uwierzę w ludzi i w czyjeś dobre intencje, przywołajcie mnie proszę do porządku. Moja naiwność jednak nie zna granic...
Stary 2011-10-18, 16:57   #4653
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
witam
No to teraz juz wiesz,ze nie ma sie co forsowac, dzwigac.
hehe a co lekarz myslał,ze kobiety to jakies bezradne sa??
ja tez nosiłam meble, malowałam, kładłam płytki, panele, regipsy...

A co planujesz kupowac??
Hehe, podejrzewam że chodziło o to że mam niewiele ponad 160cm i lekką niedowagę i raczej nie sprawiam wrażenia osoby która jest w stanie nosić ciężary
Dziś już rzuciłam temblak i pojechałam na miasto załatwić sprawę w ZTM. A po powrocie zrobiłam pranie ręczne. Mam nadzieję że ręka się nie zemści

Buty muszę kupić jakieś kozaki na zimę
Cytat:
5.10? ja dziś wstałam o 11 korzystam ze zwolnienia, pojutrze znów zacznie się wstawanie o 6/7

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Daj znać czy jest na Marywilskiej coś ciekawego, bo zastanawiam się czy się w końcu tam nie wybrać.
Szczególnie chętnie zakupiłabym jakieś cieplejsze sweterki na zimę i marynarkę w jakimś wyrazistym kolorze (np. kobalt), więc bądź czujna
Będę to miała na uwadze

Cytat:
Jak Wam się podobało "O północy..."? Bo mi bardzo.
Szczególnie urzekające były te stylizacje z lat 20.
A podobał się nie jest to może mój ulubiony gatunek ale momentami był zaskakujący. No i rzeczywiście stylizacje

Cytat:
Dziewczyny, gdy raz jeszczę uwierzę w ludzi i w czyjeś dobre intencje, przywołajcie mnie proszę do porządku. Moja naiwność jednak nie zna granic...
Co się stało?

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:15   #4654
mag_rat
Zadomowienie

Hej

Copy, ja przy przeprowadzce z domku do bloku też nosiłam meble, skręcałam nowe itp itd, ale aż tak się nie nadwyrężyłam, siłacz z ciebie

Black secret, mam takie same ciapcie jak twoje czarne, ale dalej niż do sklepu tuż przy bloku się nie odważyłam wyjść, na codzień chodzę na obcasach i dziwnie się bardzo w nich czuję. Ale ciepłe są, wykorzystuje jako kapcie bo zimą potwornie marznę w stopy. Drugie botki bardzo fajne

Ostatnio kupiłam dwie pary botków ale dochodzę do wniosku, że do pełnego szczęścia potrzebne mi jeszcze jakieś najchętniej sznurowane z futerkiem, w stylu tych Limonkowych.

Lim, nie wiem czemu ale ostatnio chodziła mi po głowie pewna hmmm... scena matrymonialna nazwijmy to i się zastanawiałam długo z jakiego to filmu, po czym tknęło mnie, że to ty z własnego doświadczenia opowiadałaś Jak pracę nad książką? Bo wiesz, ja do prac redakcyjnych jestem zwarta i gotowa

Wiecie co... byłam dziś u dentysty. Ja tylko chciałam się dowiedzieć czy mój jeden jedyny ubytek się powiększył na tyle, że muszę go już teraz leczyć... ja wcale nie chciałam dowiedzieć się że: mam POWAŻNĄ wadę wymowy, ZAAWANSOWANĄ wadę zgryzu i na domiar tego złego przełykam ślinę jak niemowlę i powinnam iść na terapię do logopedy.

mag_rat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 22:24   #4655
Trinette
Zakręcony Chochlik

Laski mam foty albumowe ze slubu i pleneru (tu tragicznie wyszłam). TŻ skomentował "Tofik "

Kierunek - FB

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Edytowane przez Trinette
Czas edycji: 2011-10-18 o 22:54
Trinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 07:46   #4656
black secret
Wtajemniczenie

ja tez chce zobaczyc...

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

a tak w ogole witam

Cytat:
Bry

Ostatnio wpadłam przez przypadek na kolegę z mojej pierwszej pracy i w weekend zadzwonił z zaproszeniem na kolację.
Niestety przez te kilka lat zapomniałam jak wiele rzeczy mnie w nim wkurza
Tak więc wieczór nie należał do niezapomnianych.
Znalazłam, ale do tej pory jakoś nie po drodze mi było do szewca
Wybieram się, nie odpuściłabym sobie filmu z Więckiewiczem
Mam nadzieję, że w weekend po zajęciach uda mi się kogoś wyciągnąć do kina.
O której??? Kochana, korzystaj z tego, że chwilowo nie musisz się zrywać do pracy i nie wstawaj w środku nocy
Jakiej rasy masz psa? Jak się wabi?
Yhy w takim razie rozumiem dlaczego nie wrozysz nic tej znajomosci....to wszystko wyjasnia.
To jak wrocisz z seansu-koniecznie wystaw recencje filmu
Wczoraj wyjatko cos mnie wzielo,a dzis wstałam przed 8,bo musze do biura Avonu na 10 jechac.
A tak poza tym spie ile sie da, w ciagu dnia tez...
Mój psinek to kundelek-cały czarniutki,a wabi sie Bax
Jego foto na fb mozesz zobaczyc
Co źli ludzie Ci zrobili??

Cytat:
Hehe, podejrzewam że chodziło o to że mam niewiele ponad 160cm i lekką niedowagę i raczej nie sprawiam wrażenia osoby która jest w stanie nosić ciężary
Dziś już rzuciłam temblak i pojechałam na miasto załatwić sprawę w ZTM. A po powrocie zrobiłam pranie ręczne. Mam nadzieję że ręka się nie zemści

Buty muszę kupić jakieś kozaki na zimę

5.10? ja dziś wstałam o 11 korzystam ze zwolnienia, pojutrze znów zacznie się wstawanie o 6/7
to drobniutka jestes ja mam 160 cm i waze 46 kg a wydaje mi sie,ze wygladam na "nabita"
hehe jaka reakcje,ale spokojnie to bylo wyjatkowo-tez uwielbiam spac długo. mama to mi gada,ze ja zycie przespie
Oj kochana z tym praniem recznym to nie pospieszylas sie przypadkiem? mam nadzieje,ze nie zaszkodzi Ci...
Hehe jak kupisz pochwal sie zdobycza koniecznie

Cytat:
Napisane przez mag_rat Pokaż wiadomość
Hej

Black secret, mam takie same ciapcie jak twoje czarne, ale dalej niż do sklepu tuż przy bloku się nie odważyłam wyjść, na codzień chodzę na obcasach i dziwnie się bardzo w nich czuję. Ale ciepłe są, wykorzystuje jako kapcie bo zimą potwornie marznę w stopy. Drugie botki bardzo fajne
Wiecie co... byłam dziś u dentysty. Ja tylko chciałam się dowiedzieć czy mój jeden jedyny ubytek się powiększył na tyle, że muszę go już teraz leczyć... ja wcale nie chciałam dowiedzieć się że: mam POWAŻNĄ wadę wymowy, ZAAWANSOWANĄ wadę zgryzu i na domiar tego złego przełykam ślinę jak niemowlę i powinnam iść na terapię do logopedy.
ja normalnie w nich smigam. wazne,ze cieple. wkurza mnie,ze sa takie pospolite, duzo ludzi w nich chodzi,ale jedne takie to nie wszystkie takie sama z innymi

Ojej to faktycznie diagnoza u dentysty...
A wada zgryzu jakos Ci przeszkadza? Utrudnia??to samo z wymowa...? nie ma to jak o wadzie wymowy w tym wieku Ci mowia... A to przełykanie sliny?? zwrociłas kiedys sama w ogole na to uwage??

Stary 2011-10-19, 10:43   #4657
mag_rat
Zadomowienie

Trini, obejrzałam, fajne Pięknie wyglądałaś, bardzo podoba mi się góra sukienki A to czarno białe

Black, no właśnie w niczym nic mi nie przeszkadza, nie spotkałam się z tym, żeby ludzie nie rozumieli co do nich mówię, jak sama się słuchałam kiedyś na jakiejś kasecie też problemu z rozumieniem siebie nie miałam. Dlatego jestem w lekkim szoku, że żaden lekarz wcześniej nie zwrócił na nic uwagi. No i zastanawiam się ile w tym rzeczywiście prawdy, pójdę jeszcze do kilku specjalistów. Z połykaniem to w życiu mi nie przyszło do głowy, żeby ludzi pytać jak połykają, byłam pewna, że robię to normalnie. Bardzo bym nie chciała aparatu nosić ortodontycznego, nie wyobrażam sobie takiego wydatku i kilku lat męczenia się... Pójdę na konsultację do logopedy, ponoć może jakieś ćwiczenia zalecić, żeby "normalne" połykanie wyćwiczyć. Wczoraj pół dnia skołowana chodziłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 12:58   #4658
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Trini, obejrzałam, fajne Pięknie wyglądałaś, bardzo podoba mi się góra sukienki A to czarno białe

Black, no właśnie w niczym nic mi nie przeszkadza, nie spotkałam się z tym, żeby ludzie nie rozumieli co do nich mówię, jak sama się słuchałam kiedyś na jakiejś kasecie też problemu z rozumieniem siebie nie miałam. Dlatego jestem w lekkim szoku, że żaden lekarz wcześniej nie zwrócił na nic uwagi. No i zastanawiam się ile w tym rzeczywiście prawdy, pójdę jeszcze do kilku specjalistów. Z połykaniem to w życiu mi nie przyszło do głowy, żeby ludzi pytać jak połykają, byłam pewna, że robię to normalnie. Bardzo bym nie chciała aparatu nosić ortodontycznego, nie wyobrażam sobie takiego wydatku i kilku lat męczenia się... Pójdę na konsultację do logopedy, ponoć może jakieś ćwiczenia zalecić, żeby "normalne" połykanie wyćwiczyć. Wczoraj pół dnia skołowana chodziłam
No to faktycznie lekarz moze jakis dziwny...po tylu latach nagle zauwaza takie wady,a nikt ani Ty sama nie zauwazyłby do tej pory...Przeciez nawet z tego co pamietam w podstawowce nawet szczegolna uwage do tego przywiazuja i kieruja wtedy dzieci. I wtedy nie wykryliby u Ciebie...? faktycznie idz do innego lekarz i dowiesz sie czy jest cos na rzeczy. I nie przejmuj sie tym. Nie miałas do tej pory z tym problemu to i teraz nie pozwol zeby bezpodstawnie sie problem pojawił.
Moj 8-letni kuzyn majac ok 3-4lat miał zdiagnozowana wade wymowy i od razu to bylo wiadome, chodził do larynglologa i juz jest ok

Ja byłam w biurze. Pierwsze zamowienie zlozone. jestem bardzo miło zaskoczona i pozytywnie nastawiona na dalsze bycie konsultantka

Stary 2011-10-19, 13:38   #4659
mag_rat
Zadomowienie

Cytat:
No to faktycznie lekarz moze jakis dziwny...po tylu latach nagle zauwaza takie wady,a nikt ani Ty sama nie zauwazyłby do tej pory...Przeciez nawet z tego co pamietam w podstawowce nawet szczegolna uwage do tego przywiazuja i kieruja wtedy dzieci. I wtedy nie wykryliby u Ciebie...? faktycznie idz do innego lekarz i dowiesz sie czy jest cos na rzeczy. I nie przejmuj sie tym. Nie miałas do tej pory z tym problemu to i teraz nie pozwol zeby bezpodstawnie sie problem pojawił.
Moj 8-letni kuzyn majac ok 3-4lat miał zdiagnozowana wade wymowy i od razu to bylo wiadome, chodził do larynglologa i juz jest ok

Ja byłam w biurze. Pierwsze zamowienie zlozone. jestem bardzo miło zaskoczona i pozytywnie nastawiona na dalsze bycie konsultantka
No to fakt, jak jeszcze do szkoły nie chodziłam to byłam parę razy u logopedy bo miałam z "sz" problemy, ale potem nigdy nikt mi na nic uwagi nie zwrócił... Tak jak mówisz, pójdę do jeszcze kogoś na konsultacje.

Ja w sumie jestem konsultantką Oriflame, ale zamówienia robię baaaardzo rzadko i tylko na swoje potrzeby bo nie mam czasu i ochoty zdobywać klientki W Avonie jest siostra już parę lat i sobie chwali.

Stary 2011-10-19, 13:51   #4660
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
No to fakt, jak jeszcze do szkoły nie chodziłam to byłam parę razy u logopedy bo miałam z "sz" problemy, ale potem nigdy nikt mi na nic uwagi nie zwrócił... Tak jak mówisz, pójdę do jeszcze kogoś na konsultacje.

Ja w sumie jestem konsultantką Oriflame, ale zamówienia robię baaaardzo rzadko i tylko na swoje potrzeby bo nie mam czasu i ochoty zdobywać klientki W Avonie jest siostra już parę lat i sobie chwali.
Umow sie na konsultacje jak najszybciej i sie problem rozwiaze I daj nam znac jak sie spawy maja
Bedzie ok zreszta-nie ma sie co martwic

Ja kiedys tez chciałam do Oriflame sie wkrecic,ale stwierdziłam,ze jednak nie. sama tlyko uzywałam doslownie kilka produktow.
Ja w Avon najpierw chciałam wejsc dla wlasnych potrzeb,ale widze,ze oprocz moich moge pomoc innym w ich I tak nazbierałam pierwsze dosc pokazne zamowienie (szczegolnie jak na pierwszy raz).

Stary 2011-10-19, 18:52   #4661
Limonka1987
Zakorzenienie

Cześć kobietki

Copy, Black- z uwagi na to, że to publiczne forum nie będę opisywać szczegółów, ale mówiąc krótko ktoś komu wierzyłam zrobił mnie w... Tu wiadomo co możecie sobie wstawić
Swoją drogą powinnam podziwiać talent aktorski tej dziewczyny: nie każdy potrafi tak wiarygodnie rozpłakać się na zawołanie

Copy- mam nadzieję, że robienie prania nie było zbyt pochopną decyzją i z ręką jest coraz lepiej.

Mag_rat- jaka scena matrymonialna? Coś Ci się musiało pomylić, w końcu ja już jestem prawie wtórną dziewicą
Botki polecam, bo są bardzo wygodne i ciepłe.
Wadą zgryzu się nie przejmuj, bo gdyby to było coś poważnego na pewno już wcześniej jakiś specjalista zwróciłby Ci na to uwagę.
Chociaż warto się oczywiście skonsultować z jeszcze jakimś lekarzem

Tofiku eeee... to jest Trinette - zdjęcia super! Czarno-białe oczywiście rządzi!
Czekam na resztę

Black- życzę owocnej kariery jako konsultantka

A ja dziś mam dobry humor, bo wreszcie coś mi się w życiu ułożyło dokładnie tak jak chciałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 15:07   #4662
dzierzka
Raczkowanie

Cytat:
Hej

Nie przejmuj się - ja przy ostatniej wizycie u dentysty dowiedziałam się, że mam coś nie halo ze szczęką i wskazał mi miejsce gdzie mam się udać żeby mieć założone szyny

Na czym ma polegać ta wada wymowy i zgryzu? jestem po logopedii więc jak coś mogę pomóc

Jeśli chodzi o połykanie to możesz robić ćwiczenia takie jak np. głaskanie językiem podniebienia, przytrzymywanie jakiegoś cukierka czubkiem języka za górnymi zębami i jednoczesne przełykanie itp.
dzierzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:41   #4663
biemi
Raczkowanie

Cytat:
witaj napisz nam cos o sobie
pracujesz? uczusz sie?? czym sie interesujesz??
pozdrawiam
pojawiłam się i zniknęłam
jak każda cierpię na permanentny brak czasu
pracuję, i obecnie walczę z pracą mgr.. bo jakoś sama nie chce się napisać
interesuję się wszystkim po trochu, jak mi sięcoś spodoba zaczynam to robić zapominając o tym co do tej pory mnie interesowały, taki niestały i neispokojny duch ze mnie

brak naturalek powrót do blondu i też jest ładnie i zdrowo ot co

moje blogowe dyrdymałki
http://biemi-bo.blogspot.com/
biemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 19:37   #4664
mag_rat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzierzka Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się - ja przy ostatniej wizycie u dentysty dowiedziałam się, że mam coś nie halo ze szczęką i wskazał mi miejsce gdzie mam się udać żeby mieć założone szyny

Na czym ma polegać ta wada wymowy i zgryzu? jestem po logopedii więc jak coś mogę pomóc

Jeśli chodzi o połykanie to możesz robić ćwiczenia takie jak np. głaskanie językiem podniebienia, przytrzymywanie jakiegoś cukierka czubkiem języka za górnymi zębami i jednoczesne przełykanie itp.
Ojej, dziękuję, że się odezwałaś! Co jeden lekarz to lepszy widzę...
A i właśnie nie wiem w zasadzie na czym polegają moje "wady" bo nic więcej się nie dowiedziałam - tyle, że przez to przełykam ślinę wypychając językiem górne zęby do przodu stopniowo tak je wypchnę, że będę bardzo "świszczeć" podczas mówienia. A ze zgryzem to zawsze wiedziałam, że nie jest idealnie, ale nigdy nikt mi nie mówił że to jest na tyle poważne, żeby kwalifikowało się do aparatu...

Czyli mówisz, że ten utrwalony nawyk przełykania można naprawić? Możesz mi polecić jakiś artykuł czy coś, gdzie byłyby opisane ćwiczenia? Albo polecić jeszcze jakieś które mogłabym wykonywać bez chodzenia do logopedy na "terapię"? Choć na wizytę i tak pójdę, niech fachowca oceni co i jak.

Lim
, ja odnoszę się do czasów Mr. Szefa Pewna sytuacja mi się przypomniała A ta "wtórność" to napewno chwilowa, mając na uwadze Twój urok osobisty

A co do fałszywości "koleżanek" to nie wiem o co poszło, ale doskonale znam to uczucie totalnego zawiedzenia - niedawno miałam jedną taką sytuację, a taka która mnie bolała przez bardzo długi czas i w sumie dalej mam żal rozegrała się liceum. Zaprzyjaźniłam się szalenie ze starą znajomą, po czym ona trenowała na mnie gierki psychologiczne, raz rozpłakując się na zawołanie twierdząc, że rodzice się rozwodzą, a innym razem twierdząc, że zostało jej pół roku życia bo ma białaczkę i czeka na dawcę z Francji Była przy tym wszystkim taka przekonująca i przedstawiała obraz wraka człowieka, że nie sposób było jej nie uwierzyć, do tego chodziła w chustce na głowie, że niby jej włosy wypadły. A potem się okazało, że sprawdzała moją reakcję.

Edytowane przez mag_rat
Czas edycji: 2011-10-20 o 19:45
Stary 2011-10-20, 23:53   #4665
asiaczek87
Zakorzenienie

Witajcie

Wróciłam
Wybroniona, teraz czekam na dyplom
Tri a ja bym chciała zobaczyć jakieś ślubne foto, jest jakaś inna możliwość poza fb którego nie mam

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:
Copy, Black- z uwagi na to, że to publiczne forum nie będę opisywać szczegółów, ale mówiąc krótko ktoś komu wierzyłam zrobił mnie w... Tu wiadomo co możecie sobie wstawić
Swoją drogą powinnam podziwiać talent aktorski tej dziewczyny: nie każdy potrafi tak wiarygodnie rozpłakać się na zawołanie
Oj to ja też ostatnio coś takiego przeżyłam ale bez płaczu a samo zrobienie w.... teraz okazuje się że wyszło jak wyszło i po co to rozgrzebywać :/ no nic się nie stało, jeszcze się lepiej poczułam Teraz wiem że znajomi pozostają znajomymi i lepiej mieć dystans co do niektórych, tak jest wygodniej i się nie rozczaruję przynajmniej..

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:07   #4666
dzierzka
Raczkowanie

Cytat:
Ojej, dziękuję, że się odezwałaś! Co jeden lekarz to lepszy widzę...
A i właśnie nie wiem w zasadzie na czym polegają moje "wady" bo nic więcej się nie dowiedziałam - tyle, że przez to przełykam ślinę wypychając językiem górne zęby do przodu stopniowo tak je wypchnę, że będę bardzo "świszczeć" podczas mówienia. A ze zgryzem to zawsze wiedziałam, że nie jest idealnie, ale nigdy nikt mi nie mówił że to jest na tyle poważne, żeby kwalifikowało się do aparatu...

Czyli mówisz, że ten utrwalony nawyk przełykania można naprawić? Możesz mi polecić jakiś artykuł czy coś, gdzie byłyby opisane ćwiczenia? Albo polecić jeszcze jakieś które mogłabym wykonywać bez chodzenia do logopedy na "terapię"? Choć na wizytę i tak pójdę, niech fachowca oceni co i jak.
Cieszę się, że mogę pomóc Szkoda, że stomatolog nie powiedział nic więcej - jakie to serialowe zasiać niepokój i zostawić człowieka z domysłami Jeśli chodzi o zgryz to ciekawe czy wg. niego kwalifikuje się do aparatu tylko ze względów estetycznych czy powoduje wadę wymowy

Jesli chodzi o przełykanie to powinnaś opierać język na dziąsłach za zębami ale da się wyrobić taki nawyk właśnie przez ćwiczenia, tu znajdziesz kilka:
http://www.logopedia.net.pl/artykuly...polykania.html

Jednak powinnaś pójść do logopedy żeby zbadał Twój zgryz i wymowę, żebyś miała pewność co jest ok a co nie i żeby zweryfikował jakie dokładnie ćwiczenia powinnaś robić
dzierzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:57   #4667
Ewelain1987
Zadomowienie

witam..moge sie przylaczyc?? mam na imie ewelina i urodzilam sie 2 listopada 1987 r.

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 21:35   #4668
Paulunia8713
Zadomowienie

Witam po długiej przerwie
U mnie bez zmian. Malutka rośnie jak na drożdzach, rozgadała się więc wkońcu mam z kim przez cały dzień pogadać. Do wiosny siedzę z małą w domu a potem będę rozglądać się za pracą bo Julia idzie do przedszkola Mam nadzieję, że szybko coś się znajdzie
Z TŻ układa się dobrze. Wiadomo jak to w małżeństwie bywa są małe i duże kłótnie ale dajemy im radę. Oprócz tego w listopadzie mamy trzecią rocznice ślubu i już myślę jak ten dzień zoorganizować
Postaram się częściej pisać

Ewelain witaj
Stary 2011-10-21, 21:43   #4669
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Cytat:
Tofiku eeee... to jest Trinette - zdjęcia super! Czarno-białe oczywiście rządzi!
Czekam na resztę
Dziękuje Wszystkim najbardziej podoba się czarno-biale (pomysł TŻ )
Tofikiem oczywiście moge byc "Jest Master? "
Cytat:
Napisane przez dzierzka Pokaż wiadomość
Ja szyne nosze Mam ja do końca życia
Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Witajcie

Wróciłam
Wybroniona, teraz czekam na dyplom
Tri a ja bym chciała zobaczyć jakieś ślubne foto, jest jakaś inna możliwość poza fb którego nie mam
Przyznam, że wolałabym ich nie wstawiać nigdzie indziej. Także proponuje założyc fb i poznajdywać nas

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
witam..moge sie przylaczyc?? mam na imie ewelina i urodzilam sie 2 listopada 1987 r.
Witamy Powiedz coś o sobie.
Cytat:
Napisane przez biemi Pokaż wiadomość
pojawiłam się i zniknęłam
jak każda cierpię na permanentny brak czasu
pracuję, i obecnie walczę z pracą mgr.. bo jakoś sama nie chce się napisać
interesuję się wszystkim po trochu, jak mi sięcoś spodoba zaczynam to robić zapominając o tym co do tej pory mnie interesowały, taki niestały i neispokojny duch ze mnie
Też czasu nie mam. Nauka przez cały weekend + przez wolny poniedzialek. Świadek nas zaprosił do siebie, ale niestety nie pojdziemy, bo przeziebiona jestem i ciagle kasze. Nie mam teraz czasu na chorowanie, zwlaszcza majac 80str do nauki, choc z checia bym z nim i jego narzeczoną zabalowała i pograła w guitar hero ehhh życie jest ciężkie...
Jak bedziesz miała końcówke terminu na oddanie pracy to od razu zacznie lepiej isc Tak miałam z inzynierka. Zarwane nocki nie były mi straszne.
Skąd jesteś?Masz faceta?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulunia8713 Pokaż wiadomość
Z TŻ układa się dobrze. Wiadomo jak to w małżeństwie bywa są małe i duże kłótnie ale dajemy im radę. Oprócz tego w listopadzie mamy trzecią rocznice ślubu i już myślę jak ten dzień zoorganizować
Postaram się częściej pisać
Jak dla mnie, nie ma różnicy miedzy małżeństwem a byciem w związku. Trzeba się jakoś dogadać i tyle.
Poza tym wczoraj mnie koleżanka uświadomiła, że mieliśmy dwu-miesięcznicę TŻ stwierdził "To my jestesmy katastrofa smolenska ze obchodzimy miesiecznice i tygodnice? "

Walt Disney

Stary 2011-10-21, 22:09   #4670
Paulunia8713
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, nie ma różnicy miedzy małżeństwem a byciem w związku. Trzeba się jakoś dogadać i tyle.
Poza tym wczoraj mnie koleżanka uświadomiła, że mieliśmy dwu-miesięcznicę TŻ stwierdził "To my jestesmy katastrofa smolenska ze obchodzimy miesiecznice i tygodnice? "

Dla mnie też jest to bez różnicy Tak krótko byłam w związku z TŻ, że wydaje mi się, że my zaczęliśmy jako małżeństwo
Żle to ujęłam poprostu
Stary 2011-10-21, 22:14   #4671
Ewelain1987
Zadomowienie

Paulunia8713 witaj..widze ze w tym samym roku bralysmy slub tylko ze ja bralam w grudniu..w jakim wieku jest twoja coreczka i jak ma na imie??moja coreczka ma 2 latka i 5 m-cy i ma na imie Weronika.

Trinette witaj..hmmm..to moze zaczne ze jestem mezatka od niecalych 3 lat(27 grudnia mamy rocznice), mam coreczke Weronike, skonczylam studia licencjacke Pedagogike resocjalizacyjna, mialam isc w tym roku na mgr ale niestety nie wyszlo. Pracuje narazie na pol etatu ale od wrzesnia mam zamiar isc na caly etat gdyz cora pojdzie do przedszkola.niewiem co jeszcze mam napisac..poprosze pytania a napewno odpowiem

Stary 2011-10-22, 09:09   #4672
Paulunia8713
Zadomowienie

Cytat:
Paulunia8713 witaj..widze ze w tym samym roku bralysmy slub tylko ze ja bralam w grudniu..w jakim wieku jest twoja coreczka i jak ma na imie??moja coreczka ma 2 latka i 5 m-cy i ma na imie Weronika.
My 3 rocznicę będziemy mieć 22 listopada Co do córeczki to ma na imię Julia bo tak wybrał tatuś Ma 2 latka i 9 miesięcy. 31 stycznia będzie wielka imprezka
Stary 2011-10-22, 19:46   #4673
freddy296
Wtajemniczenie

Hej

pamietacie mnie jeszcze, co nie???

Wiem Lim jestem okropna..... tyle czasu nic nie pisalam....

ale nie mam czasu..... praca, po pracy praca - roznosze pisma sądowe, w miedzy czasie fitness no i oczywiscie dom oraz rodzina

Kuba robi sie coraz starszy.. w lutym skończy 5 lat!!! Kiedy to zleciało Za rok pojdzie do zerówki...

Obroniłam sie we wrzesniu, tak wiec jestem juz pania mgr zarządzania

Tri zaprosilam Cie na facebooku.... mam nadzieje, ze mnie pamietasz

Edit: Pamietasz....
tri na slubie wygladals przepieknie Sliczna sukienka! Podobaja mi sie koronkowe! No i świadkową mialas idealna

Edytowane przez freddy296
Czas edycji: 2011-10-22 o 19:54
freddy296 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 19:48   #4674
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość
Hej

pamietacie mnie jeszcze, co nie???

Wiem Lim jestem okropna..... tyle czasu nic nie pisalam....

ale nie mam czasu..... praca, po pracy praca - roznosze pisma sądowe, w miedzy czasie fitness no i oczywiscie dom oraz rodzina

Kuba robi sie coraz starszy.. w lutym skończy 5 lat!!! Kiedy to zleciało Za rok pojdzie do zerówki...

Obroniłam sie we wrzesniu, tak wiec jestem juz pania mgr zarządzania

Tri zaprosilam Cie na facebooku.... mam nadzieje, ze mnie pamietasz
No wiesz... jak w ogóle śmiesz pytać Ja pamiętam i zapewne reszta też. Gratuluje obrony!
Te dzieci rosną jak na drożdżach a to niestety uświadamia mi, że się starzeje Nie chce!

Walt Disney

Stary 2011-10-22, 20:50   #4675
marie_marie22
Zadomowienie

Ja tu tak ni z gruszki ni z pietruszki... Heeeej wszystkim Ja też jestem z tego rocznika, więc dołączam :P
marie_marie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 21:11   #4676
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Napisane przez marie_marie22 Pokaż wiadomość
Ja tu tak ni z gruszki ni z pietruszki... Heeeej wszystkim Ja też jestem z tego rocznika, więc dołączam :P
Hej, napisz cos o sobie

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Dziewczyny potrzebny mi szybki, skuteczny sposob na wyleczenie gardla. Nie moge prawie mowic, taka mam chrype i tak mi gardlo zatyka

Walt Disney

Stary 2011-10-22, 21:28   #4677
Limonka1987
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Mag_rat- Mr Szef... Ech... Kiedy to było...
Chociaż muszę powiedzieć, że ostatnio wpadłam na chwilę do mojej byłej firmy i jest tak seksowny jak zawsze
Twoja koleżanka to MISTRZ po prostu! Dziewczyna miała ewidentne problemy ze sobą i mam nadzieję, że trafiła w końcu do jakiegoś specjalisty, bo wszystkich zdrowych w rodzinie to ona nie miała

Freddy- straaaaaasznie miło Cię widzieć!
Wiem, że jesteś zaganiana do granic, ale postaraj się bywać u nas częściej, bo tęsknimy!
Gratuluję zaszczytnego tytułu magistra
Z Kuby się już duży kawaler robi, wrzuć nam jakieś fotki tu lub na FB.
Jak Ci się podoba praca w sądzie? Zadowolona jesteś?
Świadkowa dziękuje

Asiaczku- Ciebie też miło widzieć z powrotem, zgubo jedna
I Tobie również gratuluję mgr przed nazwiskiem
Powiedz coś więcej co u Ciebie słychać.

Paulinko- jest i trzecia zguba
Cieszę się, że Juleczka rośnie zdrowo, a z TŻ wszystko się układa jak należy
Wpadaj do nas częściej, aby dzielić się swym rodzinnym szczęściem

Marie_marie22- ja również witam w naszych skromnych progach

Trinette- ja też jestem przyziębiona i latam z gilem do pasa
Strasznie dużo się uczysz... Na prawdę tak Was męczą na tych studiach?

Ewelain1987- chyba nie miałam okazji się jeszcze przywitać, co niniejszym nadrabiam
Pytaniami na pewno Cię jeszcze zarzucimy, bo my ciekawskie baby jesteśmy
Na początek powiedz gdzie pracujesz i co lubisz robić w wolnym czasie.

Dzierzka- widać, że mamy wśród nas profesjonalistkę w każdym calu

Właśnie wróciłam do domu.
Cały dzień byłam na uczelni, a później od razu zajechałam na piwko z koleżankami.
Urwałam się jednak wcześniej, żeby jutro na wykładach być w stanie względnej używalności.

Z ciekawostek to miałam dziś warsztaty z ambasodorem Rosji i powiedział mi, że miałabym tam duże powodzenie z uwagi na moją WSCHODNIĄ urodę. Tak, że wiecie dziewczyny... Miło było, ale teraz lecę pakować walizki i gooooooooooo! Do Moskwy

Buziam
Stary 2011-10-22, 22:22   #4678
freddy296
Wtajemniczenie

Tri szybki sposob na gardlo to ponoc płukanka gardła roztworem wody z solą. działa tylko trzeba umiec płukac i zdac sobie sprawy ze jest to obrzydliwie słone.... bleee.... drugi sposob wyprobowany przez mojego tzta - to płukanka wody z wodą utlenioną tez dobre, ale tu warunek - nie mozesz miec kaszlu. kilka kropel wody utlenionej do zwyklej wody i płuczesz...

Lim wrzuciłabym foty kuby ale jest problem.... 3 lata temu wrzucilam do morza aparat.... brat go naprawiał sukcesywnie bo co chwila sie psuł.... ale teraz znow nie dziala....korozja postepuje i juz nie chce znow bratu zawracac glowy tym gratem..... chociaz swojego czasu dalam za niego 1000 zł niestety, na dzien dzisiejszy jest wart tyle co dobre buty.... z 200 zł.
mam na telefonie jakies foty.... moze cos zgram

Lim praca w Sądzie jest fajna.... teraz znow pracuje w księgach wieczystych ale zawsze jakis kontakt z innymi wydziałami sie ma i zawsze cos sie słyszy.... jakies ciekawe sprawy, zachowania ludzkie. w ksiegach jest o tyle dobrze ze mam spokojna prace i przede wszystkim swietna ekipę. obecnie jestem na stazu urzedniczym i jeżdze na szkolenie do Sądu okręgowego... a tam jak Sędziowie zaczna opowiadac jakie to ludzie maja problemy to czasami po prostu boki zrywac
np ostatnio mialam o sprawach cywilnych i rozwodach....
byli ludzie którzy złozyli pozew o rozwód.... wszystko pieknie ładnie.. ale po głebszej analizie wniosku okazalo sie ze to 'małżeństwo' było juz po rozwodzie tylko po prostu zapomnieli o tym mało waznym wydarzeniu zapomnieli ze sie juz rozwiedli

takze ludzie sa naprawde nieobliczalni.....

Tri a faktycznie.... starzejemy sie.... sama mysl o tym, ze moje dziecko zaraz skonczy 5 lat mnie przytłacza... przydałoby sie drugie dziecko ale na razie nie chcemy... ciezko by mi było znow wracac do nieprzespanych nocy i pieluch

ok wracam do Tzta.... chwilowa przerwa w filmie. on siku ja na laptopa.... tylko mi sie lekko przedłuzyla....

buzki!!

Edytowane przez freddy296
Czas edycji: 2011-10-22 o 22:23
freddy296 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 11:50   #4679
Ewelain1987
Zadomowienie

Limonka1987 dziekuje za przywitanie..ja pracuje w sklepie spozywczym jako kasjerka a w wolnym czasie lubie czytac ksiazki ale ze wzgledu na moje rozbrykane dziecko tego czasu mam bardzo malo. a ty pracujesz? uczysz sie?? moze pisalas juz o tym ale jakos niechce mi sie czytac ponad 100 stron..

Stary 2011-10-23, 12:00   #4680
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Mag_rat- Mr Szef... Ech... Kiedy to było...
Chociaż muszę powiedzieć, że ostatnio wpadłam na chwilę do mojej byłej firmy i jest tak seksowny jak zawsze
Kochana, ja ostatnio widzialam, ze oni szukają księgowej Chyba ktoś od nich odszedł.
Cytat:
Trinette- ja też jestem przyziębiona i latam z gilem do pasa
Strasznie dużo się uczysz... Na prawdę tak Was męczą na tych studiach?
Gdybym sie tyle uczyla, co o tym mowie, to dawno bym byla dyrektorem w jakiejs firmie Lenie sie i coś tam podczytuje.
Na dodatek prawie głos straciłam, uszy mnie bola, kaszle i sie dusze Ta choroba wybrala sobie najgorszy moment
Cytat:
Z ciekawostek to miałam dziś warsztaty z ambasodorem Rosji i powiedział mi, że miałabym tam duże powodzenie z uwagi na moją WSCHODNIĄ urodę. Tak, że wiecie dziewczyny... Miło było, ale teraz lecę pakować walizki i gooooooooooo! Do Moskwy

Buziam
Zostajesz z nami! Gdzie my taka druga znajdziemy!?
Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość
Tri szybki sposob na gardlo to ponoc płukanka gardła roztworem wody z solą. działa tylko trzeba umiec płukac i zdac sobie sprawy ze jest to obrzydliwie słone.... bleee.... drugi sposob wyprobowany przez mojego tzta - to płukanka wody z wodą utlenioną tez dobre, ale tu warunek - nie mozesz miec kaszlu. kilka kropel wody utlenionej do zwyklej wody i płuczesz...
Przyznam, że troche sie boje zastosować. Nie wiem jak to poskutkuje na moje obolale uszy.

Walt Disney

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości