|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() A rodzynki zjadam na deser prosto z paczki, kupuję sobie takie 0,5 kg. |
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
hehe ja też nie lubię rodzynek
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
nadrabiam Was pol dnia juz od piatku po obiadku sie dolacze aktywnie, a jutro to juz w ogole bo mam wolny dzien. mozecie mi powiedziec, czy pieczony losos jest bezpieczny? chyba tak - ale na wszelki w pytam![]() Aguska super fryzurka, tez taka chcialam, ale nie wyszlo tym razem, zle mnie malpa obciela;( agabi...trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze!!! |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() my dzis idziemy na obiad do teściowej a dodam ze leżeliśmy w łóżku do 13
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię rodzynek a szczególnie tych w serniku, bo są takie rozpulchnione
|
|
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
jezu co wy gadacie!!! sernik jest moim ulubionym ciastem zaraz po szarlotce
|
|
|
|
#1928 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry.
nie lubię sernika lubię tylko tzw. sernik na zimno. kocham szarlotkę |
|
|
|
#1929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja idę teraz pośmigać z koleżankami po CH, co prawda pogoda obrzydliwa, że z domu nie chce się ruszać, ale już po obiadku to trochę ruchu nie zaszkodzi Miłego popołudnia!
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sernik uwielbiam, ale bez rodzynek
|
|
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smacznego! A sernik uwielbiam w kazdej posatci i ze wszytskim ,mniam
|
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a sernik lubie, o ile bialy ser nie smierdzi, bo raz jadlam sernik ktory strasznie smierdzial...nie wiem co to byl za ser ![]() a czy jest cos takiego jak kolki wzdeciowe? mnie lapie cos takiego rano czasami, strasznie boli ...cos w rodzaju skurczu..a po chwili jak pojde do toalety to juz jest ok, mialam tak przed ciaza podczas okresu, bol taki ze nie mozna isc. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-23 o 15:25 |
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Na poprawę humoru http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs |
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
listeria nie przezywa w tak wysokiej temperaturze![]() A odnosnie fryzurki, to jak Cie obciela ze zle to zrobila?
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam lubie zarowno sernik jak i jablecznik/szarlotke, czyli ser i jablka pod kazda postacia...
za rodzynkami tez nie przepadam, ale jak cos jest kupne, czy w goscinie, to zjem, ale sama rodzynek nie dorzucam do swoich wypiekow ![]()
|
#1936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- nie mam pojecia Aguska jak ona mnie sciela zupelnie inczej - pokazalam jej magazyn z fryzura, sliczny bob..taki dluzszy - jak Twoj..a ta mi opierdzielila i grzywke krocej...a mowilam zeby jej nie ruszala, za krotko sciela wlosy...beznadziejnie postopniowane z tylu...nic nie moge z nimi zrobic teraz, musze poczekac az odrosna, cale szczescie ze kolor juz sie zmywa bo byl straszny...ale powiedziala ze to przez ciaze taki wyszedl. zawsze mnie tak dobrze scinala - a wlosy super odrastaly...nie wiem co jej sie stalo, dam jej jeszcze raz szanse, ale jak kolejnym razem zetnie mnie nie tak jak chce - to normalnie nie zaplace i juz. bo troche to kosztuje. a bylam kiedys tak scieta jak Ty - swietnie sie czulam. |
|
|
|
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
Hehe.. coś sennie się tu robi w weekendy;p
Właśnie wróciłam.. Było rewelacyjnie.. Miałam niewielkie rozdwojenie jaźni wczoraj, bo przyzwyczajona do samotnego siedzenia w domu w ciszy, nagle zostałam otoczona przez 12 osób dorosłych i 5oro dzieci.. Ufff ![]() ![]() Uwielbiam to, ja jednak jestem przyzywczajona do bycia w dużej rodzinie i ten szaszor sprawia mi przyjemność ![]() No i... poczułam wczoraj dzidzię Najadłam się przed snem i czułam takie delikatne 'pękanie bańki'- takie wrażenie to było Bardzo delikatne , nieregularne, jak przyłozyłam rękę mocniej , to się nasiliło No i chyba z 10 minut trwało Suuuper.. Chyba wcześnie dość, nie? Ale to nie mogło być nic innego![]() Łożysko mam na tylnej ścianie, więc to podobno ułatwia sprawę. No i zrobię sobie pieczonego łososia na obiadek.. i jakąs zupkę Jak tylko zachce mi się z wyra wstać, bo na razie odpoczywam po 2 godzinach za kierownicą. Agabi, nie denerwuj się kobietko.. Ja przed ciążą miałam zawsze wolną akcję serca, a teraz czasem jak mi serducho szarżuje, to masakra. W ciąży bije szybciej tak czy siak.. Dzidzi to raczej nie zaszkodzi, więc spokojnie poczekaj co Ci powiedzą we wtorek. Może być tak ,że ta nieregularność , którą ty czujesz, jest w granicach fizjollogii (bo w cykli oddechowym serce trochę zwalnia-przy wydechu, a przy wdechu -przyspiesza). Najmniej potrzebne Ci nerwy. Zia, możesz mnie nazwać papugą, bo też sobie kupię tę kurtkę Daj znać, co jeszcze kupujesz, bo jak na razie ze spodni, które od Ciebie spapugowałam , jestem super-hiper zadowolona ![]()
|
|
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
ojaaa dziewczyny nic mi nie mówcie o tych słodkościach...
muszę pilnować wagi, jutro Pani Doktor podczas wizyty ma mi dać jakiś jadłospis czy cuś... |
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jedna fryzjerka raz to mi tez tak grzywke wycieniowala ze naprawde nie dalo sie z niej nic zrobic, w zaden sposob ulozyc, kazdy kosmyk odstawal, a mnie wlosy sie bardzo faluja, wiec ja nie moge miec zbyt pocieniowanych wlosow bo zaraz wszystko w kazda strone idzie ![]() No coz jesli to Twoja fryzjerka, moze miala jakis gorszy dzien i nie skupila sie na tym co jej pokazalas. Oby nast razem sie udalo. ![]() anagat fajnie ze juz jestes no i rzeczywiscie musialas miec swietna odmiane
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju mnie chyba znowu katar bierze. Oszaleję przez to. Dbam o siebie jak nigdy
|
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
anagat ciesze sie ze mialas udany pobyt u przyjaciol
a ja niestety nie jestem goscinna, mojego Tz kolega ktory byl u nas w weekend tydzien temu zapowiedzial sie ze przyleci za 3 tyg...w dodatku w czasie w ktorym nam nie pasuje (Tz mu napisal zeby przyjechal kiedy indziej...a ten swoje...kupil bilet i zadowolony), wkurzylam sie i chce go widziec ostatni raz u nas, bo nie trawie czegos takiego.lubie gosci..ale takich na 2-3 godz, nie na dluzej, a jak na dluej to przynajmniej w czasie w ktorym nam pasuje. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-23 o 16:30 |
|
|
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
aaa.. dziewczyny zdesperowane zatkanym nosem.. Jak będziecie chciały, posłuchacie, jak nie , to nie
![]() Moja mama kiedyś mnie przekonała, żeby wkładać drobny kawalątek czosnku do nosa. I trzymać jak długo się da.. Może powodować łzawnienie, szczypie.. Ale im dłużej sie z nim wytrzyma, tym bardziej odetkany nos jest. Ja sie najpierw śmiałam, ale w desperacji zastosowałam i to działa. Serio.. Mnie teraz nie męczą przeziębienia w ogóle, ale jakby zaczęły, to czosnej idzie jako pierwszy.. I na kanapkę i do nosa na trochę.. P.S. tylko uważajcie, żeby go tak umieścić, żeby go potem łatwo i szybko wyjąć- nie za mały! ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Oj ja nie każdego umiałabym gościć przez 3 tygodnie Mój mąż nawet dla najbliższych ma limit tygodniowy, potem już tylko sie irytuje. Ja mam ludzi, z którymi mogłabym na stałe mieszkać i mi nie przeszkadzają. Jedyną rzeczą jest to, że ja każdego , kto przyjeżdża na dłużej niż 2 dni, uczę od razu, że u mnie panuje SAMOOBSŁUGA i współpraca. Z moja pracą, to na ogół moi goście gotują, robią zakupy i ogólnie panoszą się po domu TO mi ani ani nie przeszkadza. Natomiast osoba, która 3 dnia nadal nie wie, gdzie trzymam herbatę, cukier , mleko i kawę, w swoim bólu pozostaje sama Bo ja siedząc w salonie tylko wyjaśniam- np. 3 szafka od zlewu półka druga![]() ![]() Tak zachowuję się u swoich znajomych i tego wymagam od swoich bliskich znajomych. Kiedyś odwiedziła mnie kumpela, która zrobiła mi remanent w kuchni Po powrocie z pracy, nie mogłam znaleźć absolutnie niczego , hehe..
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro o serniku mowa, to ja najchętniej zajadam się sernikiem gotowanym
Najlepszy jest właśnie z rodzynkami (ale nie lubię jak są duże i jest ich więcej jak samego twarogu) i suszonymi morelami.
|
#1944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
anagat, u mnie też najczęściej panuje samoobsługa. Teściowa przyjeżdża, w kuchni robimy wspólnie (bo mam dużą kuchnię a podzielona praca idzie szybciej). Rano wstaje bardzo wcześnie, więc zrobi sobie kawę czy co tam chce i jest ok. Szwagierka w miarę możliwości także pomoże sprzątnąć, ja za to zajmę się jej córą. U teściowej też - kuchnia jest do dyspozycji
|
#1946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale wczoraj popoludniu zaczelo mnie bolec gardlo i to tak z jednej strony, wiec podejrzenie od razu - migdal ![]() No i zrobilam sobie miksture taka jak kiedys mi babci robila - duzy kubek goracego ,prawie gotujacego mleka z lyzka masla, cukier i cale zabek posiekanego czosnku i to wypilam , potem zjadlam jeszcze kilka razy po lyzeczce miodu i rano bol gardla soboe poszedl ![]() Jak narazie nie boli! A co do gosci to ja tez lubie goscic tylko najblizsza rodzine/przyjaciol, ktorym moge tak zostawic wolna reke i ktorzy potrafia goscine docenic i jeszce mi obiad ugotuja i naczynia zmyja ![]() Goscilam niedawno tesciowa 2 tygodnie i byly to najgorsze 2 tygodnie od dawna Po 2 tygodniach nadal nie potrafila sobie isc do kuchni i wody nalac a ja sila rzeczy jak tylko chcialam nalac sobie to z grzecnosci jej sie pytalam a ona za kazdym razem :tak chetnie! i musialam jeszce jej zaniesc ![]() Masakra! a jestem zwierzeciem jak najbardziej stadnym i sa osoby z ktorymi moge mieszkac i byc szczesliwa!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-23 o 17:05 |
|
|
|
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
to jeszcze fajnie jesli lubicie jak ktos Wam w kuchni sie krzata...ja nie jestem fanem aby ktos urzedowal w mojej kuchni, bo albo ktos nie zmyje tak jak ja lubie, albo postawi gdzies indziej. a juz najbardziej nie cierpie porzadkowania na sile...tak zrobila Tz mama..zrobila mi porzadek w calym domu, mimo ze nie chcialam, bo szmatki mam uzywac takie jakie ona uwaza za najlepsze, to ma stac tam albo tam a nie tu gdzie ja chce...wiec powiedzialam ze nie lubie tak jak ona chce, ale niech jej bedzie i zmienie na swoj sposob jak tylko wyjedzie...wiec po tym troche sie uspokoila z tym porzadkowaniem
wiec chcialam sie zemscic i jak bylismy u niej we wloszech, to chcialam tez tak sie wtracac...to mi zakazala kategorycznie, nawet nie moglam umyc szklanki...wiec powiedzialam...a widzi pani jak to fajnie jak sie ktos wtraca?
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-23 o 17:15 |
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię jak mi się ktoś po kuchni krząta
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie na szczęście nikt na dłużej nie przyjeżdża...wszystkich mamy bardzo blisko
![]() Ale narobiłyście mi smaka na te ciasta ... okropne jesteście!!! Ja mam ostatnio napady głodu...dosłownie jak nigdy 2h. po śniadaniu czuję burczenie...a na słodkie to już nawet nie wspomnę (a tak fajnie było na początku jak słodki ebyło bllleeee) i dupa ... staram sie jak mogę... jem dużo owoców... ale ciągnie mnie do batonów, ciast i ciasteczek... Dzis na śniadanie zrobiłam omlety na słodko!
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

niestety mój mąż nie lubi sera białego pod każdą postacią a co za tym idzie sernika, więc go nie piekę bo nie miałby go kto zjeść. Ja sama bym chyba nie dała rady 

nadrabiam Was pol dnia juz od piatku