|
|
#4051 | ||
|
KOTerator
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
to chyba Milce Sonia odda na zawsze swój piękny, różowy transporterek albo może dorwę gdzieś jeszcze dzisiaj jakiś tańszy, u weta nie widziałam ![]() ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Zrobie ![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Dawno Cię nie było ![]() Cytat:
. Bianka jest ... prawie (ale tylko prawie) tak piękna jak moja Sonia Nie śpię od 5, nie mogę się doczekać kiedy przywiozę to biedne futro do domu... EDIT: No, to jadę!
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-22 o 08:38 |
||
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
chociaz pyszczek (choc wiele z nas pewnie widzialo takie biedactwa i jak zdrowieja na oczach to az cieszy, ja wierze ze w domu koty(w ogole zwierzeta) szybciej dochodza do siebie bo maja ludzi dla siebie i jak nawiaza z nimi wiez to jeszcze bardziej pomaga, ale z ludzmi jest chyba podobnie)
|
#4053 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Jest cudowna . Jak przyszłam to weterynarz ją nosił na rękach po klinice ! Oswoiła się już u niego. Od razu ją mogłam nosić, pogłaskać![]() W samochodzie była bardzo grzeczna. Pojechała w moim transporterze bo nigdzie nie dostałam dzisiaj, ale już wypucowałam w domestosie, po za tym to nic pewnego, żeby miała jakiegoś wirusa... ![]() W domu włożyłam do klatki, ok. godzinę temu i ona jeszcze nie przestała mruczeć ! Cały czas mruczy ! I to tak naprawdę głośno ! W życiu nie słyszałam, żeby kot tak długo i głośno mruczał ! Zjadła już i wypiła bardzo dużo wody (aż chyba za dużo, ze szklankę...) a teraz śpi . Wiadomość z ostatniej chwili: zrobiła qpala do kuwety ![]() ![]() I jeszcze sesja (jest w klatce, klatka nakryta kocami/obrusami, żeby jej było cieplej i ciemniej): Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-22 o 11:47 |
|
|
|
|
#4054 |
|
KOTerator
|
Dalej mruczy
![]()
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
wyglada swietnie, widac ze po przejsciach ale wyglada na zadowolona, jest sliczna. Czy ma zielone oczy? troche niewyraznie na fotkach.
super ze dala sie oswoic
|
#4056 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
i trochę niebieskie jeszcze, zielono/niebieskiezdjęcia niewyraźne bo ciemno ma w klatce niedługo postaram się wrzucić lepsze fotki ![]() i dalej mruczy w ogóle nie przestała
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Prześliczna kicia, cudownie że wszystko poszło dobrze
|
#4058 |
|
KOTerator
|
Kto ma najsilniejszą i najbardziej rozmruczaną kotkę? Ja |
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
monika_sonia, to super, że wszystko się dobrze z kicią układa
) dużo głasków dla dziewczynki!
|
|
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
Obiecane fotki mojej kotki
. Niestety nie lubi byc fotografowana, ale to moze przez to ze jeszcze oswaja sie z namiCo do jej ''niby'' ciazy- jak na razie był to fałszywy alarm, usg nie nie wykazało, mała waży 3,100 kg.. Odnośnie wieku to dalej jest nieustalony- niestety.. Martwi mnie to ze nie chce sie bawić, tylko je i śpi,a i jeszce uwielbia by ja cały czas głaskać.. i wcale syjamem nie jest ( jakos tak mi pierwszego dnia wygladała)
|
#4061 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() bo już mi brakuje powodów do głaskania Milka waży 1,5 kg... ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Jak ma na imię?
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-22 o 18:51 |
||
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara, chociaz TZ upierał sie przy Pumie
|
#4063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ode mnie tez mozesz wyglaskac, tego nigdy za malo.Jej, to tyle co moj kapke ponad 3msc kociak... Dobrze, kocie mamy, bo ja do was z pytaniem. Znacie moze karme Matisse firmy Farmina? Bo szukam o niej z ciekawosci opinii i malo co znalazlam.
|
|
#4064 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Milka ma pół roku, może nawet więcej - 7/8 miesięcy, miała już na pewno rujkę/rujki... Matisse: dehydrated chicken meat (36%), rice (20%), chicken fat, corn, dehydrated fish (6%), corn gluten, dehydrated whole eggs (4%), hydrolyzed animal proteins, dried beetroot pulp, fish oil, vegetable oil, sodium chloride, potassium chloride, dihydrate calcium sulfate, dried brewer’s yeast, mono-dicalcium phosphate, calcium carbonate. Ja ekspertem nie jestem, ale skład mnie nie powalił na kolana, wcale dużo mięsa nie ma, dużo ryżu, kukurydza i gluten kukurydziany osobno podany, czyli dużo tego będzie, tauryny chyba trochę za mało (2900.00mg/kg), nie kupiłabym tego dla mojej Sonii. |
|
|
|
|
#4065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciezko mi znalezc cos, co by na tyle smakowalo, zeby psia miska byla tylko psia, a nie z kocim ogonem... Moje (a wlasciwie TZta i psa ) koty sa wlasnie po mamusce kilku miesiecznej (mamuska w nowym domu wraz z corka, jeden chlopak tez w nowym domu, a TZ i pies nie pozwolili oddac dwoch kotow... no ale co poradzic jak spia razem <w sensie pies i koty> na jednym poslaniu)
|
|
#4066 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Napisałam tylko moje odczucia po przeczytaniu składu, niekoniecznie trafne, nie analizowałam dokładnie, mogę się mylić . Chociaż patrząc na cenę, to chyba się nie mylę ![]() Czym teraz karmisz kociaki?
|
|
|
|
|
#4067 | |||
|
Zakorzenienie
|
<
Cytat:
Zdecydowanie mniejszy problem mielismy ze znalezieniem zwirku.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2011-10-22 o 23:01 |
|||
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz Forint urósł na Perfect Fit, a właściwie wyrósł, bo strasznie wielki z niego kot, zdrowy, ruchliwy, nie gubi sierści, futerko grube i lśni więc chyba mu służy, w dodatku smakuje
![]() I chyba zostaniemy bo ostatnio weszła wersja Sterile
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam problem. Kicia zaczyna zalatwiac swoje potrzeby fizjologiczne poza kuweta .. Pierwszy raz w poniedziałek ( w ten dzien co ja przygarneliśmy), w czwartek to samo i wczoraj..Wybiera miejszce pod drzwiami wyjściowymi..Jak ja oduczyc, aby tam nie chodziła, czym spryskac aby nie było zapachu?????
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymyj to miejsce sowicie wodą z octem, koty nie cierpią zapachu octu
mam nadzieję że pomoże, a jej siuśki czy inne, które zrobi poza kuwetą wkładaj do kuwety, żeby czuła tam zapach, nie doczytałam skąd kicię macie, ale może żwirek jej nie odpowiada, może spóbujcie innego!?Kicia może mieć też jakieś problemy zdrowotne, np zapalenie pęcherza, i dlatego robi poza kuweta, inna przyczyną może być zbliżająca się rujka i burza hormonów, najlepiej będzie jeśli ją szybko wysterylizujesz a jeszcze przed zanieś mocz do badania |
|
|
|
#4071 |
|
KOTerator
|
Biedna Milka ... Nie ma na nic siły... Załatwia się ładnie w kuwecie, ale nie potrafi wyjść, musimy ją wyciągać... Cały czas ją też układam do spania, przekręcam z boku na bok, sama nie potrafi się ułożyć... Mam nadzieję, że jak jej jutro zdejmę opatrunek z przedniej łapki to będzie już troszeczkę bardziej mobilna...
|
|
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... Żwirek kupiłam Benka ale tez zółty, nie chce sie zbrylac wiec teraz mamy tez jasno niebieski bezzapachowy tez Benka ( ale jeszcze nie otwarty)
|
|
#4073 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
PF je, kiedyś kupiłam mu RC , tylko powąchał. Czy Wasze koty jedzą karmy rybne (suche, mokre) ? Mój Cham za nic nie tknie. On je właściwie tylko kurczaka, najlepiej w galaretce. Ewentualnie wołowinę, ale też w galaretce.
|
|
#4074 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze trzeba jej postawić osobną kuwetę na kupę, niektóre koty mają takie wymagania ![]() mój Ravic ostatnio zrobił kilka razy qpę do miski stojącej w łazience, dokładnie naprzeciwko kuwety nie wiem co to było, złośliwość, lenistwo, czy może chciał mnie nauczyć trzymania misek w porządku
|
|
|
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie poza.... tzn. czasami robi do kuwety a czasami poza nia ( pod drzwiami wyjsciowymi 0 Tz sie wscieka bo jest wrazliwy na zapachy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4078 |
|
KOTerator
|
Nakarmiłam Milkę na noc, bo sama nie miała siły nawet podejść do miski...
Później jeszcze wypiła dużo wody a ja ją trzymałam nad miską jak piła...Ściągnęłam Milce opatrunek... Godzinę się z tym męczyłam. Miałam to zrobić jutro, ale pomyślałam, że może lepiej teraz bo jest strasznie śpiąca i przez noc prześpi a rano jak będzie coś źle to od razu pojedziemy do szpitala... Tragicznie to wygląda, łapka jest chudsza od tej zdrowie przedniej o połowę, nie ma dwóch palców (jeden z łapki i ten jeden niżej), kostka jakaś usunięta, nie ma skóry, widać kość, strasznie to zakrwawione... Krew jej leci... Rusza łapką, ale naprawdę... tragedia... nie wiem jak ona ma kiedyś na niej chodzić Boję się, że zostaniemy przy dwóch łapach tylko... Zabrałam jej kuwetę, żeby sobie nie wybrudziła łapki w piasku, niech się załatwi pod siebie... ale ona już zdążyła to zabrudzić futerkiem Ułożyłam ją, otuliłam i śpi. Mam nadzieję, że rano będzie tak samo albo lepiej ![]() Nigdy nie miałam do czynienia z niepełnosprawnym kotem Psychicznie nie wyrabiam, nie mogę już patrzyć na jej cierpienie Jest taka kochana, cały czas mruczy albo miauczy (ale nie z bólu, patrzy nam w oczy i się odzywa, chce rozmawiać), jak ją miałam na kolanach to się łasiła o moją rękę, jak ją nakarmiłam to aż było widać wdzięczność w jej oczach, nie potrafię tego opisać; jest bardzo ciekawska, rozgląda się po całym domu jak ją na chwilkę wyciągnę z klatki na kolana... Jest cudowna i wdzięczna nam ale ja już chyba dłużej nie wytrzymam Nie wiem już jak jej pomóc... Martwię się cały czas, że nie będzie samodzielna, że trzeba będzie ją ciągle przewracać z boku na bok, karmić, dawać wodę, wkładać i wyciągać z kuwety (nie chodzi o nasz czas ani poświęcenie, ale o jakość życia kota, bo co to za życie jak będzie takim warzywem ). Ja się chyba nie nadaję do opieki nad nią |
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez sie lzy pojawily jak przeczytalam posta, idziesz jutro do veta? zapytaj o wszystko co Cie trapi i nie poddawaj sie, Milka przeszla duzo i juz rozumie ze nie musi walczyc bo jest jej cieplo, ma jedzenie, otaczaja ja dobre osoby, jest slaba i potrzebuje czasu na pozbieranie sie, czytalam historie jeszcze bardziej przykre o kotku z 2 lapkami tez ktory chcial zyc, nauczyl sie jak z tym zyc. Chcialabym aby Milce sie udalo
|
|
#4080 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Jutro jak trzeba będzie to pojedziemy W czwartek na pewno jadę to jeszcze popytam, ale już pytałam o wszystko i wet jest dobrej myśli, mówił, że jak się zagoi to będzie się na tej łapce wspierać, więc będzie mieć dwie i pół łapki... Ale marnie to teraz widzę, naprawdę - dobrze nie jest, jest coraz gorzej ![]() Będziemy o nią walczyć, damy jej czas, żeby wyzdrowiała, musi być dobrze... Tylko nie możemy znieść, że ktoś jej zrobił taką krzywdę, a my jej nie możemy bardziej pomóc... Nie wiem już sama, czy jej nie oddam do szpitala aż wyzdrowieje całkowicie bo już nie mogę na to patrzeć...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

)
albo może dorwę gdzieś jeszcze dzisiaj jakiś tańszy, u weta nie widziałam 

. Bianka jest ... prawie (ale tylko prawie) tak piękna jak moja Sonia

! Oswoiła się już u niego. Od razu ją mogłam nosić, pogłaskać
! Cały czas mruczy
! W życiu nie słyszałam, żeby kot tak długo i głośno mruczał

nie wiem co to było, złośliwość, lenistwo, czy może chciał mnie nauczyć trzymania misek w porządku