|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie?? | |||
Wella |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Goldwell |
0 | 0% |
Joanna |
0 | 0% |
inne |
0 | 0% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Rozeznanie
|
Dot.: Trwała
FUXIA hihi ja tez chodziłam w podobnym uczesaniu jak Ty
![]() ![]()
![]() |
#1112 |
Przyczajenie
|
Dziekuję Wam bardzo za doradzenie, rzeczywiście kogo bym nie spytała to mi każdy odradza, także może zooferuę sobie jakieś obcięcie włosków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Przyczajenie
|
mała pomyłka miało być -> zaoferuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Raczkowanie
|
Dot.: trwała na duże wałki?
Też myślę o trwałej, i tez chciałabym na grubych wałkach żeby uniknąć efektu "baranka"
![]() Zapytam w mojim salonie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyszłam żeby was podnieść na duchu i troche zaśmiecić wątek
![]() Co do pytania to wiem że SIĘ DA . I to na pewno! Trzeba tylko poszukać dobrego fryzjera, który się tego podejmie. Myślę, że to podobna sprawa, jak z moimi włosami, tylko, że moja dotyczy farbowania. Jestem naturalną blondynką i mam pofarbowane włosy na brązowo a teraz chcę znowu mieć ciemny blond ale uzyskany BEZ dekoloryzacji. Wszędzie mówią, że niemożliwe, a tu na wizażu co? Wiele żywych dowodów, że to jednak możliwe ![]() Więc się nie poddaję ![]() I wam też się uda ![]() To jest możliwe, jestem tego pewna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 |
Przyczajenie
|
nieudana trwała :(( co z nia zrobić??`
Witam,
w ubiegłym tygodniu zrobiłam trwała, niestety okazało sie to totalno klapa ![]() ![]() ![]() i drugie moje pytanie, kiedy po trwałej mozna zafarbowac włosy? jedyny plus jest taki ze trwała ściągneła mi kolor ( czarny) i nie zniszczyła mocno włosów. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
Konto usunięte
|
Dot.: nieudana trwała :(( co z nia zrobić??`
z tego, co wiem, po trwałej nie wolno czesać włosów, jeśli już to grzebieniem o szerokim rozstawie zębów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: nieudana trwała :(( co z nia zrobić??`
Cytat:
![]() z tego co wiem po trwałej mozna zafarbowac włoski po m.in.2 tygodniach a teraz to proponuje kupic sobie jakies kosmetyki(szampony, odzywki, fluidy) do kręconych wlosow,zeby byl ładniejszy skręt, suszyc wlosy suszarka z dyfuzorem (wtedy nie beda Ci sie baranki robily na glowie, nie beda wloy przypominaly siana i nie beda roztopierzone, tylko ładnie skręcone) i tak ja napisala avariel - uzywaj tylko grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
ja olalam wszelkich fryzjerow (nie mieszkam w polsce - cieszcie sie, ze mozecie sobie sciac wlosy tak tanio!), zrobilam sobie trwala sama; bylo to juz jakies dwa lata temu. zeby uzyskac wieksze loki, nie jakies mocne skrety tylko takie loko-fale, trzymalam trwala krocej i uzylam walki o srednicy okolo2 cm. myslalam ze mimo wszystko sa za duze ale wyszlo jak chcialam
![]() ALE: wlosy jednak sie niszcza. za to moja kumpela zrobila sobie jakis zabieg w salonie, cos na bazie kwasow jakichs, ktory nie niszczy wlosy i robi slabe duze loki albo jak sie chce to fale. wyglada super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
Witam
Też to kiedyś przechodziłam,ale to nie jest możliwe.Moja ciocia którą widuję bardzo rzadko ma proste włosy jak druty,odwiedziła mnie miała ładne grube loki jak naturalne,okazało się,że fryzjer zrobił jej trwałą a ona nakręca włosy po myciu na grube wałki i to sie jej trzyma aż do mycia włosków,a że myje je raz w tygodniu albo i rzadziej bo nie przetłuszczają jej się tak szybko to ta fryzura sie jej utrzymuje cały czas. Pozdrawiam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
KASIA Bujakiewicz nie ma trwalej
nie mylcie lokow uzuskanych na walki z trwala ondulacja.... o trwalej mozna troche poczytac w watkach o tym temacie uzyskanie lokow tak jak to nazywacie grubych nie jest mozliwe na wlosach cienkich dlugich, niestety, uzyc walkow grubych mozna ale nie zawsze uzyska sie wogole skret jest to zalezne od wielu czynnikow, bardzo wielu... i tak wlasnie od dlugosci , rodzaju i stanu wlosa itp
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
[1=30766aa7dce2531e8b37b15 ae86c8847ef0755ae_5f137ef 245055;3000680]ja tez robiłam na największych i jak dla mnie były malutkie
![]() ![]() Tak, we Wrocławiu ![]() Mam tam taką fryzjerkę, do której chodzę już od lat - i jestem z niej w miarę zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
![]()
chcialabym sie zapytac czy istnieje zrobienie trwalej(skrecającej) ale tylko tak na 2-3 tygodni??
![]()
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trwala...i jej ilość...czas????:P:P!
tak, istnieje
![]() juz byly watki na ten temat, wpisz w wyszukiwarke headline lub headlines, bo roznie dziewczyny pisały nazwe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
dziekuje bardzo
![]()
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
hmmm liknelam wlasnie w wyszukiwarke i nic nie znalazlam
![]()
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
moja siostra miala headlines robiona na wakacje - ma wlosy do ramion - i miala delikatny skręt, takie grubsze delikatne loki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Raczkowanie
|
Dot.: beznadziejna trwała
Ja zrobiła sobie trwałą jakies 4 lata temu- wczesniej mialam geste półproste włosy ( takie z wywijającymi sie we wszystkie strony końcówkami). Wyszła bardzo fajnie, ale nie pamiętam jaki to byl rodzaj trwalej,poszlam do pierwszego leoszego salonu na moim osiedlu, bo akurat byla promocja na trwała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
jakos chyab sie te walki nie pzryjely,
ale robi sie taka trwala "spiralną" nakrecajac wloski na specjalne walki, specjalna technika, i takie loczki wychodza no ale nie sa takie "anglezy" te uzyskuje sie zawsze po trwalej lub na wlosy podatne , nakrecajac na walki oczywiscie technika o ktorej wspomnialam
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
Dzięki za informację Gaguś. To ja sobie chyba zacznę szperać za zakładem, który robi taką trwałą a'la anglezy, może coś znajdę w Krakowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
Mam bardzo szybko przełuszczające się włosy, w dodatku są cienkie i gęste, długie, prawie do łokci, czy nadaja się na trwałą? Słyszałąm o ziołowej - nie znam się na tym totalnie- podobno mniej niszczy włosy. Mam wogóle niezniszczone włosy, oglądałam je sobie na badaniu włosa (jakaś promocja była) i mam nierozwarstwione, niepołamane, nigdy nie farbowałam. Czy bardzo zmieni się ich kondycja po ziołowej trwałej
![]()
![]() |
#1134 |
Raczkowanie
|
Odsyłam do: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77214
- tam naprawde jest na ten temat duzo. Pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Raczkowanie
|
Trwała Zrobic??pomocy...
mam serdecznie dość prostych włosów. Probowałam kręcić itp., ale to nie dla mnie. Efekt utrzymuje sie zdecydowanie za krótko. Dlatego pomyslałam o trwałej. Ale zeby ostatecznie nie zniszczyć włosów nie chcę loków. Tylko fale, ewentualnie leciutkie loczki(zawsze dodadza objetosci włosom itp). To chyba nazywa się lekka trwała
![]() ![]()
![]() |
#1136 |
Rozeznanie
|
Dot.: Trwała Zrobic??pomocy...
Ja bym Ci odradzała. Sama sobie zrobiłam trwałą dwa lata temu, miałam długie (do połowy łopatek) i proste (nawet nie potrzebowały prostownicy) włosy. Chciałam, żeby mi się ładnie skręcały w takie duże loko-fale. A miałam już dość spania w papilotach i eksperymentów z lokówką. Nio, więc poszłam do salonu i dokładnie omówiłam sprawę z fryzjerką. Zrobiono mi trwałą, która nazywała się bodajże ziołowa. Ale niestety bez efektu, o jaki mi chodziło. Tzn. włosy po myciu skręcały się w jakieś drobne loczki, ale jak już wyschły to nie było po tym śladu – nadal były proste. Jedynym plusem całego zabiegu było to, ze były bardziej podatne na stylizacje. Ale ogromnym minusem było to, ze strasznie się zniszczyły, przedtem były gładkie i śliskie, potem stały się suche, szorstkie i łamliwe. Teraz po dwóch latach już prawie udało mi się ściąć tamten pechowy zabieg. I nie zamierzam go kiedykolwiek powtarzać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 |
Przyczajenie
|
Dot.: robicie trwałą???
ja mam trwałą od jakiś 7 lat, odnawiam ją co pół roku. Włosy są miękkie i wyglądają naturalnie, długości do brody po skręceniu. Zawsze wyglądalam jak sierotka, bo mam cienkie i niezbyt gęste włosy, a od kąd zrobiłam trwałą mam mnóstwo włosów. Najważniejsze jes, nie ściąć ich zbyt krótko i delikatnie wycieniowac, żeby sie ładnie rozkładały na głowie. Co pół roku zastanawiam się, czy nie zostawić włosów na proste, ale jak sobie pomyśle, o codziennym układaniu tych moich piórek, to sie łamię i znów kręce włosy.I nic z nimi nie muszę robic, poza umyciem, przeczesaniem bardzo szerokim grzebieniem, nałożeniem pianki do loków (teraz Taft Xlooks Twist Look Curl - dla mnie jest dobra), wysuszeniem ich suszarką z dyfuzorem i roztarciem już wysuszonych włosów w rękach, zeby nie były posklejane. NIe czeszę ich w żadnym wypadku pomiędzy jednym a drugim myciem włosów i w ogole nic z nimi więcej nie robie. Dla takiego leniucha jak ja jest to swietne rozwiązanie. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
Raczkowanie
|
No tak, ale moje tez sa juz suche, tony pianek, lakierow, zeby je uniesc u nasady...i co???i nic!co wiecej nikt chyba nie zna metody na to, zeby zmienic to zjawisko:/
![]() |
#1139 |
Raczkowanie
|
Moze sprobuj zrobic sobie headlines. JA to mialam ostatnio i jestem zadowlona mialam na srednie walki...otrzymalam ładny skret wlosy - o dziwo jeszcze sie utrzymuje
![]() ![]() JA kiedys tez robilam trwała normalna włosy i dosc zniszczone byly;/ Tak samo ostatnio zastanawialam sie czy zrobic trwała zwykła czy headlines i porozmawialam z fryzjerka. Powiedziala mi ze jak zrobie hedalines to nie musze pozniej scinac wlosow(tak jakby to bylo po trwałej zwykłej), fakt faktem efekt ten niby utrzymuje sie od 6-8 tyg. (u mnie mija moze z 2 miesiac i wloski nadal ladnie wygladaja), ale mozna przynajmniej, pozniej kiedy sie rozprostuja zrobic znowu ten zabieg bez scinania wlosow. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Rozeznanie
|
Ja odradzam, miałam na długich włosach, po umyciu robiło się siano, nici z trwałej, nawet byłam u fryzjera z reklamacją, ale nic się nie dało zrobić. Musiałam spinać w kucyk dopóki nie doczekałam się odrostów. Także odradzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.