|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI
[1=558fe7df0ceabebb8cf4d53 7e95b2859a6095933_609daf7 2764f9;30103582]Treść usunięta[/QUOTE]
a ja chce isc na "dom snow" pomimo recenzji ![]() moje spa dzisiaj: peeling z soli na cale cialo, masaz syrenka, depilacja, balsam odzywczy masaz bankami chinskimi meni/pedi moczenie stop w soli, peeling stop/dloni lakier z bell , na dlonie z pierre rene jakas seria paryska ![]() twarz - peeling, maseczka z glinki, krem z nianacymidem, serum z witamina c depilacja brwi wlosy szampon z placenta, saszetka z joanny, odzywka maska z granatu i aloesu zostalo- uzyc balsamu zlotujacego, wybielic zabki
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dodaja - gratuluje zdania prawo jazd sama dzień przed Tobą zdałam
jakieś szczęscie akurat mamy:P tak sie ciesze że sie wkońcu nam udało ![]() Tak wogule to witam ![]() co do podkładu sama bym kupiła jakiś tańszy ale póki co najlepszy dla mnie jest Estee Lauder DW i jako jedyny jest dla mnie idealny, i jeszcze revlon ale jakoś tańszego nie moge znalesc
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zdawałam o 18.00 więc było już dosyć ciemnawo, zastanawiałam sie czy dam rade bo nigdy po ciemku nie jeździłam ale o dziwo poszło mi dobrze, aż sie sama zdziwiłam, ale wkońcu trafiłam na ludzkiego egzaminatora![]() a tak pozatym ucze sie na kolokwium z kosmetologi, już mi sie mózg filcuje normalnie :P
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja już 2x kupiłam gupon na citeam i 2x wszystko było jak należy raz był to kupon do dominium na 50zł za 23zł a drugim razem kupon na przedłużenie rzęs (dla mamy) za 79zł z prawie 300zł citeam to grupa allegro także nie ma się co bać
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kitka marta 85 witaj ponownie ![]() Shadii fajnie ze jestes party_girl piekna suknia wrocilam z rzeszowa i padam, ide wykapac i spac, dobranoc
|
|
|
#1447 |
|
Raczkowanie
|
Ja już 4 raz dzisiaj nasmarowałam się masłem do ciała i nadal mam szorstką skórę... Musze mocno o nią zadbać...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kitka
ParoleParole Soph caate E.J. Dianula Dziekuje kochane ciesze sie ze sukienka rowniez przypadla wam do gustu![]() Caate podziwiam Cie za to zamilowanie do samochodow i za te zdolnosci w tym kierunku Cytat:
marta 85 hej ciekawe rady wkleilasCytat:
![]() wesele super, choc i wczoraj i dzis w miare wczesnie sie skonczylo smiesznie bylo - zespol bardzo fajnie gral, duzo zabaw bylo, sala piekna, jedzenie dobre, no i panna mloda przepieknie wygladala a fryzura i makijaz nawet mi sie udaly... a dzis to nie bylo zbyt co fotografowac, wszyscy na kacu, zmeczeni itp..
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
tak
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1452 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1453 |
|
CABIN CREW
|
kobietosukcesu, caate, loluska, E.J. , Parole, marta dziękuję bardzo
wczoraj spedzilam fajny wieczór w mieście, dziś pół dnia odsypialam... byłam w rossie i kupilam syrenkę i lakier wibo nude muszę też zainwestować w eveline serum te w butelce z pompka- czas na walke z cellulitem
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
pojawię się tutaj w piątek Idę coś ze sobą zrobić
|
|
|
|
#1455 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
A jak tęsknię za wagarami, nigdy się tak super po sklepach nie chodziło jak podzas wagarów ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() dodaja: tych w kartonikach nie podam Ci nazwy, bo nie pamiętam a skończyły się. A do samodzielnego mieszania mamy to: http://www.dso.pl/dymatize-nutrition...00-p-3474.html Na początku mnie najadało na cały dzień faktycznie, ale teraz niekoniecznie. Może dlatego, że bardziej jem z psychicznego głodu niż fizycznego. Tylko z moim picie tego bywa różnie Jak stały gotowe to mi się chciało, bo nienawidzę myć miksera, zawsze to tak robię, że na dnie zostaje i zasycha. Nawet zmywarka na krótkim myciu tego domyć nie chce A tak to kartonik i siup wypijałam ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- a z jakiej firmy to masło?
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-10-23 o 22:45 |
||
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie pisałam tak dokladnie o swojej pielęgnacji to dziś z racji, że była ona meeega to napiszę:
włosy: szampon ziołowy isany maska proSalon nawilzająca waniliowa z jedwabiem odżywka ziaji z ceramidami ciało: depilacja peeling winogronowy z Biedronki masaż bańkami masaż syrenką balsam intensywnie nawilżający z Eveline stopy: zmycie lakieru, nalożenie odzwyki usuniecie skorek moczenie w wodzie z solą miod i mleko krem nawilżajacy Twarz: na nos i brode masaka na wągry ( azjatycki wybyryk z wakacji ktory nic nie daję ale trzeba zużyc) na resztę twarzy maseczka z szarej glinki ziaji regulowanie brwi krem oliwkowy ziaja Normalnie czuję się taka odpręzona
|
#1457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie jak vichy zapchalo to 3tyg sie leczylam. lirene i max factor xperience mnie nie zapych oraz estee lauder, ale ze te dwa pierwsze za slabo kryja, a ten trzeci ejst za drogi, to szukam posredniego. jednak boje sie testowac, bo moja twarz tak latwo zapchac, ze uzyje raz i juz wiem, ze nie bede mogla uzywac i kasa w bloto... podklad to dla mnie najgorszy kosmetyk ![]() Cytat:
wrocilam od TZ i paaadam., ogladalismy dosc ciekawy film, aczkolwiek dziwny, dla mnie malo realny 'dla niej wszystko'. wypilam kakao, zaraz drozdze, demakijaz i spaac
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-10-23 o 23:06 |
|||
|
|
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Z Joanny na opakowaniu pisze od 4-8myć. Farbowałam joanna i kolor trzymał mi się ok miesiaca czyli jakieś 12myć. Cytat:
mi złapało bo dłużej trzymałam na włosach ok45-50min![]() Dziś tylko podstawa , jutro wolne to nadrobię pielęgnację
Edytowane przez karolcia198506 Czas edycji: 2011-10-23 o 23:54 |
||
|
|
|
#1459 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tak na szybko bo jeszcze muszę się wykąpać i zrobić podstawy a jutro po 5 muszę do pracy wstać. Ale przynajmniej udało mi się kupić kurtkę, 2 bluzki i... stringi a wszystko to po to by dostać kartę stałego klienta do sklepu do którego mam daleko i rzadko będę tam zaglądać Mój były bo teraz jesteśmy przyjaciółmi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jakoś bardziej jestem za nimi ![]() Party super, że się udały imprezy A teraz mykam na szybko Dobrej nocy
|
|
|
#1461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- u mnie dziś było: mycie włosów szamponem z sodą, wax, maska bingo zmieszana z sokiem z cytryny, a na noc jest olej z pestek winogron. Na twarz mycie żelem peelingującym z biedronki, maść z witaminą a na dzień i dzień bez makijażu, a na noc acnefan. Dłonie: odsuwanie skórek, odżywka, lakier bordowo-fioletowy, krem kilka razy; stopy:pumeks + krem rano i krem wieczorem; ciało: prysznic i balsam- jutro depilację muszę zrobić i peeling by się przydał, bo dawno był... |
|
|
|
|
#1462 | |
|
Raczkowanie
|
The Body Shop
Ono jest świetne, ale nie wiem co się z moją skórą stało... Może nie jest tragiczna, ale na pewno nie tak mięciutka jak ja bym chciała![]() Cytat:
Też chciałabym mieć swoje.. ale uwielbiam siebie w blondzie... Poza tym wyglądałabym jak przygłup w takich długich odrostach, bo chciałabym mieć długie, więc zostało by farbowanie na zbliżony do naturalnego koloru.. W tamtym roku próbowałam i nic tego nie wyszło Może niedługo znów spróbuję...
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie potrzebuje jakiegos mocnego krycia jakie daje np vichy dermablend ale albo kupie mocno kryjący albo za słabo,tylko jeden znalazlam taki po środku z Avonu,ale on mi np na wykładach cały dzien nie wytrzymuje.... |
|
|
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję dziewczyny za powitanie cieszę się, że znowu mogę z Wami popisać Odkąd mnie nie było moja pielęgnacja była do jeszcze chcę poprawić stan paznokci, bo czekając w sobotę na promotorkę z nerwów i stresu oberwałam wszystkie paznokcie I nie polecam tego szamponu z Isany https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...oo.html&next=1 jakoś tak oblepia włosy i stają się ciężkie, przez co kupiłam wczoraj ziołowy z czarnej rzepy z Barwy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...zu.html&next=1 innego nie widziałam a chciałam z rumiankiem,chcę wymyć z włosów te wszystkie silikony, żeby znowu były choć trochę puszyste
|
#1465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak być piękną po nieprzespanej nocy
Nie ma znaczenia, czy całą noc pracowałaś, cierpisz na bezsenność czy byłaś na całonocnej imprezie. Cienie pod oczami, podpuchnięte powieki i blada twarz w każdym wypadku wyglądają tak samo źle. Kiedy skóra nie ma szans na zregenerowanie się w naturalny sposób, zachodzące w niej procesy zdecydowanie zwalniają. Martwy naskórek nie złuszcza się samoistnie, więc cera nabiera ziemistego kolorytu. Słabe krążenie krwi skutkuje niedotlenieniem komórek. Nagromadzona w różnych przestrzeniach (m.in. pod oczami) limfa jest przyczyną widocznego opuchnięcia. Oczywiście najlepszym lekarstwem jest sen, ale co robić, gdy budzik dzwoni przeraźliwie, przypominając o czekających na ciebie obowiązkach? Na szczęście znamy sprytne sztuczki, dzięki którym błyskawicznie zlikwidujesz skutki zarwanej nocy. 1. Zrób peeling Skóra, która nie zdążyła się zregenerować, jest matowa i poszarzała. Najszybszym sposobem na przywrócenie jej blasku będzie więc złuszczanie. Sięgnij po preparat do pilingu z delikatnymi drobinkami ścierającymi. Rano raczej unikaj pilingów enzymatycznych, ponieważ zawarte w nich kwasy mogą uwrażliwiać skórę na słońce i doprowadzić do powstawania trwałych przebarwień. 2. Weź zimny prysznic Wystarczy, że obniżysz temperaturę wody o kilka stopni, żeby poprawiło się krążenie w całym ciele, co natychmiast doda ci energii. Gdy brak ci czasu, przynajmniej twarz umyj zimną wodą. 3. Intensywnie nawilżaj skórę Brak snu, klimatyzacja, nadmiar alkoholu... Wszystko to sprawia, że skóra się odwadnia. Od razu wyraźniej widać na niej drobne linie i zmarszczki pod oczami. Utraconą równowagę przywróci jej intensywnie nawilżający krem. Polecamy także kosmetyki tonujące, które nie tylko nawilżają, ale i poprawiają koloryt cery, natychmiast dodając jej blasku. Wypróbuj też nawilżające kremy stopniowo opalające – skóra będzie jakby delikatnie muśnięta słońcem. 4. Zaufaj herbacie Kompresy z zaparzonych i schłodzonych torebek herbaty naprawdę działają! Zawarta w herbacie kofeina obkurcza naczynia krwionośne, tanina redukuje stany zapalne, a zimno zmniejsza opuchliznę. 5. Zregeneruj się w podskokach Nadal jesteś opuchnięta? Zrób kilka pajacyków (tak, tak, tych ćwiczeń znanych z przedszkola!). Potem weź kilka głębokich wdechów i wykonaj kilka podskoków! Choć brzmi to zabawnie, naprawdę działa! Ruch i głębokie oddechy usprawnią krążenie limfy, dzięki czemu przestanie zalegać m.in. pod oczami. Świetna jest również joga, ale jeśli masz naprawdę mało czasu, zrób kilka pajacyków i voila! Dodatkowo poprawi ci się humor. 6. Poznaj sztukę kamuflażu Na rynku dostępnych jest wiele kremów pod oczy, które pomagają zwalczać cienie pod oczami, ale żaden z nich nie daje błyskawicznego efektu. A korektor to pewna sprawa! Ważne, żeby dobrać odpowiedni kolor – powinien być nieco jaśniejszy od twojej skóry (ale bądź ostrożna: wybierając zbyt jasny, możesz wyglądać nienaturalnie). Najlepiej użyj go już po aplikacji podkładu. Połóż go tylko na te miejsca, które wciąż pozostają widoczne. Po pierwsze, użyjesz mniej kosmetyku, po drugie, nie zetrzesz go, nakładając podkład. 7. Nie szalej z podkładem W tym wypadku im mniej, tym lepiej. Wybierz kosmetyk o kremowej konsystencji z cząsteczkami odbijającymi światło. Nakładaj go palcami, by jak najlepiej stopił się ze skórą. 8. Zniweluj czerwień Koncentrując się na okolicy pod oczami, łatwo możesz przegapić inną wyraźną oznakę wyczerpania – zaczerwienione powieki. Na szczęście łatwo to zamaskować. Wystarczy, że do porannego makijażu wybierzesz cienie w odpowiednich kolorach. Kosmetyki w odcieniach błękitu, fioletu lub szarości świetnie zneutralizują zaróżowione powieki. 9. Podkręć rzęsy Makijażyści nie mają wątpliwości, w jaki sposób sprawić wrażenie świeżego, „obudzonego” spojrzenia. Wystarczy odpowiednio podwinąć rzęsy. Dlatego koniecznie użyj zalotki. Trzymaj ją blisko nasady rzęs, wtedy wystarczy, że raz ściśniesz włoski i efekt maksymalnie otwartego oka gotowy! 10. Nabierz kolorków Blada twarz wygląda na zmęczoną, dlatego odrobina różu doda jej świeżości i zdrowego kolorytu. Dodatkowo delikatne plamy koloru na policzkach odwrócą uwagę od zaczerwienionych i podpuchniętych oczu. Róż nakładaj na najbardziej wystające części policzków (najlepiej widać je wtedy, kiedy się uśmiechasz). 11. Dodaj blasku Wizażyści uważają, że opalizujące cienie do oczu tylko podkreślają widoczne zmęczenie. Jest jednak wyjątek. Nakładając odrobinę błyszczącego cienia w kremie na wewnętrzne kąciki oczu, sprawisz, że spojrzenie nabierze świeżości. Użyj złocistych odcieni, jeśli masz ciemną cerę, lub srebrnych i perłowych cieni, gdy masz jasną karnację. 12. Rozjaśnij oczy Jeśli kosmetyki nie pomagają i oczy wciąż są zaczerwienione, sięgnij po krople do oczu, np. Visine (kupisz je w aptece bez recepty). Zawarte w nich składniki obkurczają naczynia krwionośne, niwelując zaczerwienienia widoczne na gałce ocznej. 13. Weź pigułkę Jeśli twoje oczy są permanentnie przekrwione i podpuchnięte, nawet jeśli się wysypiasz, przyczyną może być alergia. Możesz sięgnąć po dostępne bez recepty preparaty antyhistaminowe, ale najlepiej wybierz się do lekarza na badania. 14. Włącz kredki do akcji Beżową, cielistą lub białą kredką narysuj linię po wewnętrznej stronie dolnej powieki. Tym sposobem zmniejszysz widoczność zaczerwienienia i jednocześnie rozświetlisz spojrzenie. By podkreślić górne rzęsy, użyj mniej oczywistych kolorów niż czarny, np. czekoladowego. Postaraj się, żeby linia była grubsza przy zewnętrznych kącikach – to optycznie otworzy oko.
|
#1467 | ||
|
zawsze mam racje
|
U mnie wczoraj skromnie:
-maseczka -kąpiel z pianką -maska na włosy: wax beauty formulas+babydream+mleko w proszku+ miód) - w efekcie miękkie i nieplączące się włosy - a tak to podstawy jak krem do buzi, serum x3, balsam do ciała itd ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Był taki ciemnoniebieskie, nie pamiętam już z czym, ale bardzo fajny
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Włączyłam sobie Lisa jak kaczyński u niego był i łoo mamo Dzięki bogu, ze nie wygrał.nowa gazetka na wątku rosmanowym na szczęście nic mi się nie podobaoby tylko tak zostało do końca
|
#1469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To fajnie, byle by tylko w miare dobrze krył
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapomniałam wcześniej napisać, że w mojej pielęgnacji od kilku miesięcy zagościł krem pod oczy, nie wyobrażam sobie nie wklepać go rano i wieczorem, jak i kremu do twarzy na dzień i na noc, to kremy przeciw zmarszczkom
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2011-10-24 o 10:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

jakieś szczęscie akurat mamy:P tak sie ciesze że sie wkońcu nam udało 

miałam zrobić zupę z serków topionych ale to w poniedziałek ugotuję.

pojawię się tutaj w piątek 

Dzięki bogu, ze nie wygrał.