|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
glam a na dlugo zostaje twoj maz?
wracacie tam razem? czy decyzja nadal w toku....czy moze on tutaj?
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
no własnie
ja swojego będę miała w piątek dopiero no ale cóż co zrobić, poza tym mamy ciche dni. Tu za nim tesknie a przed wczoraj się obraziłam na niego tzn. nawet nie obrazilam ale przykro mi się zrobiło jak rozmawialiśmy przez telefon, wczoraj miałam dzwonić do niego ale nie zadzwoniłam, dziś też nie i nie wiem czy jutro zadzwonię. W sumie zaczęłam mu wyrzucać, że całą ciąże sama jestem i jak urodze to też tak bedzie, wiem, że to nie jego wina, że musi pracować zebysmy mieli za co żyć ale uniosłam się i poryczałam jak bóbr. Teraz mi głupio z tego powodu.
|
|
|
|
#2403 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc kobitki,
Tak właśnie lukałam na liste i tak se myślę, jak to nie wiadomo kto następny do rozpakowania
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-23 o 22:53 |
|
|
|
#2404 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja już nie mogąc się doczekać wstawiłam łóżeczko i okleiłam ścianę. Oto wyniki naszych działań (moich i męża )IMG_1446.jpgIMG_1445.jpg No i idę jeszcze na jeden odcineczek Żony idelanej i spać. Miłych snów, albo szybkich porodów i zdrowych bobasów
|
|
|
#2405 |
|
Rozeznanie
|
ROJKU - jak nie bedzie za wielki to pewnie będzie na świta
SLiczny ten kącik ,fajniusi piesek Spaniel ) ,widze że też masz tą zieloną grzechotkę z ikeiIde też lulać ) Dobrej nocki kochane
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez uciekam lulu
a jeszcze co do ochraniaczy my jeden bok na poczatku zawinlismy zeby widziec mala.
|
|
#2407 | |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że nie ma innych nieśpiących. U mnie był kilka dni spokój, a dziś mała kopie mnie mocno i boleśnie i nie mogę przez to usnąć
![]() Cytat:
Lęce dalej nadrabiać. Widzę, ze przybyło nam rozpakowanych mam gratulacje
|
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Ja tylko na chwilę, bo zbieram się do lekarza, a potem ze zwolnieniem do pracodawcy i do ZUSu. Ciekawa jestem co mi powie gin, już w sumie za 1,5 tygodnia mogłabym rodzić Nie mogę się już doczekać tego maleństwaMam nadzieje, że ggora już urodziła
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Witam poniedzialkowo
![]() Dzisiaj nawet sie wyspalam, po ostatnich 2 nockach, myslalam ze dzisiaj tez tak bedzie, ale cieple mleczko przed snem pomoglo Darusiaa nie taka z Ciebie znieczulica jak pisalas Strasznie szkoda mi gory, ile ona sie nameczy biednA
|
|
|
|
#2410 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj pol dnia wklejalam zdjecia do albumu, z 5 lat zebralo mi sie ponad 500, nawet polowy jeszcze nie zrobilam, a potem chce to podpisac jakos. Plecy wysiadaja, bo to wszystko na krzesle robilam. udalo mi sie rodzine na basen namowic- to kilkanascie kilometrow, wiec sama nie bardzo moge-, ale dopiero wieczorem, no i boje sie, ze bedzie duzo ludzi, jeszcze nie plywalam z duzym brzuchem na normalnym basenie. A brzuszek mi mega urosl przez ostatnie 2 tyg jak dobrze mierzylam to 5 cm - mam juz 106 cm. |
||
|
|
|
#2411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A brzuszek niedlugo opadnie, ja 2 tygodnie temu mialam 104cm a dzisiaj juz 100cm aaa i brzuch mi jeszcze nie opadl, bo pod biustem mieszcza mi sie max 2 palce |
|
|
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
Mi juz chyba opadl, mam mniejsze problemy z zoladkiem za to lezy mi na nogach
choc moze jeszcze opadnie
|
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
princeska tylko Bahamadia urodzila, gora jeszcze sie meczy
![]() Jeszcze niedawno rozpakowywaly sie mamuski wrzesniowe, a one teraz o kolkach, szczepieniach, ulewaniu itd. za to u nas zaczelo sie dziac |
|
|
|
#2415 | |||
|
Wtajemniczenie
|
glamourous
no dzisiaj się okaże czy i ja nie mam przez przypadek tej cholestazy- zaraz jade po wyniki bo swędzą mnie stopy i dłonie i do tego tak jak Olusię drętwieją te palce strasznie- kiedyś z dziewczynami pisałyśmy o tym zespole cieśni nadgarstka, ze bolą stawy nadgarstkowe i może wystąpiĆ drętwienie palcy- i ja to mama ze łożysko mi się postarzało i mam 3 stopień dojrzałości- nie wiedząc czemu, no chyba że dzisiaj mi wyjdzie ta cholestaza z badań ![]() Cytat:
![]() gratulacje Baha ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
moze dzisiaj wejdę ![]() rojku śliczny niebanalny kącik Przyleciałam sie przywitaĆ i lecę po te wyniki i do gina- ech ale mam stressssssssa |
|||
|
|
|
#2416 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Ale sie działo jak mnie nie było ![]() bahamadia_25 moje serdeczne gratulacje .No a po moich mufinkach został marny ślad -- 1 sztuka . Piję herbatę, obejrzę odcinek jakiegoś serialu dla relaksu i robię generalne porządki dalej, bo idzie mi jak krew z nosa .A chcę dzisiaj łóżeczko rozłożyć i spakować torbę chociaż częściowo... nikaa2 nie martw się na zapas, może to jednak nie cholestaza, rojku śliczny kącik, bardzo mi się podoba ochraniacz do łóżeczka Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-10-24 o 09:09 |
|
|
|
#2417 |
|
Wtajemniczenie
|
Uf nadrobiłam. Ale widzę, że nie wiadomo co u Gory... Może już urodziła, tylko nie ma jak nas powiadomić?
Mam nadzieję, że do tej pory jej nie męczą...Mi wczoraj skoczyło takie ciśnienie, że pojechałam z tż na IP. Podłączyli mnie do ktg na pół godzinki, dali lek na ciśnienie i czekałam pół godz czy spadnie czy nie... Spadło Lekarz nie miał zbytnio chęci zająć się mną, chyba nia miał humoru i olewke było widać na każdym kroku... Jak mnie poprosił na usg to tylko przyłożył tą głowicę i po chwilce stwierdził, że wszystko ok. A ja myślałam, że powie jaka waga itd Ale byłam taka poddenerwowana tą sytuacją, że nic nie powiedziałam.. Lek mam przepisany Dopegyt.
|
|
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiol obyś miaŁA rację
a ja właśnie czuję małego czkawkę i to silnie, ze aż boli i to po prawej stronie na wysokosci pępka- to chyba sie przekręcił i leży poprzecznie, prawda? ![]() aa i musze ginowi powiedzieĆ, ze czuję czasami jakby mi ktoś szpilki wkładał w pęcherz- dam znaĆ co powiedział, bo wiem że niektóe z was tez tak mają lecę
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-24 o 09:22 |
|
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
Asiol tez musze sie sily zebrac na spakowanie torby, choc tz i mama jeszcze na mnie krzycza, ze mam nie wstawac z lozka, ze do porodu jeszcze troche i zdaze sie spakowac, ale ja wole byc przygotowana, bo jak wezmie mnie z zaskoczenia to co wtedy??
princeska jak smialas lekarzowi w weekend zawracac glowe?? |
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam wieści od Paula_22
Danielek urodził sie 12.10 o godzinie 11.45 ważył 2100 i 49cm. Poród przez cc w 33 tygodniu ciąży. Nadal jesteśmy na intensywnej terapii, ale jest OK. Gratuluje Kochana
|
|
#2421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to byłam przerażona jak czekałam 40min na lekarza (już po mierzeniu ciśnienai, ktg, wzięcia leku), a za mną w kolejce dziewczyna w ciąży wczesnej (brzuszka nie było jeszcze widać) z krwawieniem małym i zamiast ją brać badać to ona musiała siedzieć i czekać... Dla mnie to nie do pomyślenia... |
|
|
|
|
#2422 |
|
Zadomowienie
|
Oooo i kolejna sie posypala
Kochana GRATULACJE I duzo duzo zdrowka ![]()
|
|
|
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje i ja. Coś wcześnie te dzieci się rodzą...33 tydzień
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
princeskaa niby ta moja miescina taka mala w porownaniu do wroclawia, ale w naszym szpitalu 3 lata temu zmienil sie ordynator i kilku lekarzy z porodowki - opieka jest rewelacyjna, szybko zajmuja sie kobietami, a tym bardziej z ciaza zagrozona
|
|
|
|
#2426 |
|
Rozeznanie
|
Paula_22 gratulacje!!! Mam nadzieję, że Was wypuszczą w miarę szybko i wszystko jest u Was ok
No faktycznie z zaskoczenia bierze niektóre z nas. Nie znamy dnia i godziny ![]() Dziękuję dziewczynki za komplementy mojego kącika
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Goldika cos sie ostatnio nie odzywala - moze tez juz na porodowce??
|
|
|
|
#2428 |
|
Rozeznanie
|
dzień doberek ))
ooo na dzień dobry widze wieśći )Paula_22 -GRATULACJĘ ![]() dzisiaj mnie mój maluszek obudził ,wystawiał rączkę aż było widać przez skóre . Czekam na kolejne dobre wieści -o rozpakowanych mamusiach )nikaa2 wydaje mi sie że te bony to na weekend i nie jest tak że we wszytskich sklepach tylko to jakoś dzielą ,bo koleżanka z innego miasta pisała że tydzień temu było we Wrocławiu
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dawno nie pisalam bo nie mialam co w sumie. Nic ciekawego u mnie sie nie dzieje. Nadrobilam co u Was i gratuluje rozpakowanym ![]() zal mi Gory... ![]() zazdroszcze rozpakowanym... bo nie mam zadnych objawow porodowych. Czuje sie coraz lepiej i mm takiego powera ze moglabym gory przenosic O.o latam na spacery, na zakupy, wchodze na 2 pietro bez przystankow ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() wlasnie dobija mnie fakt, ze wszelkie porodowe objawy poszly w ✂✂✂✂u, a ja czuje sie prawie jak przed ciaza tyle, ze z nadwaga |
|
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Goldika moze za bieganie to sie nie bierz, bo jeszcze maluszka po drodze zgubisz i nawet nie poczujesz
A jak Cie wezmie z zaskoczenia?? teraz mozesz nic nie czuc, a za chwile wody odejda albo cos wtym stylu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

ja swojego będę miała w piątek dopiero no ale cóż co zrobić, poza tym mamy ciche dni. Tu za nim tesknie a przed wczoraj się obraziłam na niego tzn. nawet nie obrazilam ale przykro mi się zrobiło jak rozmawialiśmy przez telefon, wczoraj miałam dzwonić do niego ale nie zadzwoniłam, dziś też nie i nie wiem czy jutro zadzwonię. W sumie zaczęłam mu wyrzucać, że całą ciąże sama jestem i jak urodze to też tak bedzie, wiem, że to nie jego wina, że musi pracować zebysmy mieli za co żyć ale uniosłam się i poryczałam jak bóbr. Teraz mi głupio z tego powodu.

bo swędzą mnie stopy i dłonie i do tego tak jak Olusię drętwieją te palce strasznie- kiedyś z dziewczynami pisałyśmy o tym zespole cieśni nadgarstka, ze bolą stawy nadgarstkowe i może wystąpiĆ drętwienie palcy- i ja to mam

)