Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 10:42   #4861
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

witam
zaczynamy dziś 25tc
tylko po tej wczorajszej tragicznej wiadomości mała nie daje o sobie znaku ;(
oczywiście noc nie przespana schizuje ;/
dziś byłam na pobraniu krwi wyniki dopiero w piątek bo mam toxo zobaczymy co z tą anemią bo porobiły mi sie nawet rany na ustach ;/
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 10:44   #4862
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Maga strasznie mi przykro

ja już sie w ciążowe spodnie daawno nie mieszcze

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
no właśnie od razu uprzedzali, że ma byc dłuższa bo wc nie ma na tej sali i jak będę latać siku w trakcie akcji to świecić du.pką bedę na drodze do łazienki i z powrotem więc tshirt odpada. Ja szukam takiej najzwyklejszej za 20-30zł max, może coś znajdę w pepco
Wszystko też zależy czy otworzą nową część szpitala, tam będzie już wypas na porodówce i nie będę się musiała martwić czy mam długą koszulę . Niby mówią, że do świat oddadzą ale kto to wie - jak do świąt nie oddadza to na pewno już się nie załapię bo watpię czy do 3 króli to zrobią a ja mam termin na 7.01
Zuzia ja też się boję, że nie zdążą otworzyć bo oficjalnie to ba być gotowe to skrzydło jakoś pod koniec stycznia....

kurcze ale lenia złapałam a miałam jechać po wózek....
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 10:45   #4863
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 10:49   #4864
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dobry
dobry

aaa zapomniałabym jestem za tytułem nr 2
Stary 2011-10-24, 10:49   #4865
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. Staram się jakoś funkcjonować chociaż jest bardzo ciężko, ale za każde słowo wsparcia bardzo dziękuję. Bardzo to ważne w takiej chwili. Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś zajrzeć na Wasz wątek i podzielić się lepszymi wiadomościami, bo teraz tylko to nas trzyma, że następnym razem się uda
Maga trzymamy mocno kciuki i czekamy na dobre wieści
Moja koleżanka z pracy miała identyczną sytuację jak Twoja, a dziś ma ślicznego, zdrowego, półrocznego synka

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-10-24 o 10:51
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 10:50   #4866
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

nie chce mi się nic

ktos moze by chciał jakis obiad ugotowac za mnie?
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 10:51   #4867
enaria
Raczkowanie

GG do enaria

Jeśli już było o tej koszuli to sorki ale co myślicie o:

http://www.koszulkadoporodu.pl/preze...u-czerwona.php

Ja też się czuje lepiej w wygodniejszych rzeczach stąd zakupy.
Ale przyznaje się też że odwiedziałam entliczek... i kupiłam parę śpioszków, jakieś body, skarpeteczki... jakiś pajacyk...
na jedych śpioszkach jest napis: "Mleczkiem karmi mnie mamusia, a tatuś na rękach husia"... a na jedym body: "50% mamy i 50% taty"

enaria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 10:59   #4868
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Neska mi tez nic się nie chce, co prawda mięcho z obiadu mam wczorajsze, tylko ziemiory i surówka do zrobienie ale jutro mamy inspekcje domu, agencja robi nalot 2 razy w roku i trzeba ogarnąć, no i zakleić te dziury po nieszczesnej półce która spadła, tż od tyg. się nie umie za to zabrać.

Wczoraj przebimbał całą niedzielę, ja byłam w pracy a on cały dzień grał w play station z kumplami z Polski on line, juz mu powiedziałam że dzisiaj nawet niech nie próbuje włączać bo pomału czuje się jak by Ci kumple z nami mieszkali bo codziennie ich słyszę
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:01   #4869
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hi
Potem zakupy w lumpku - kombinezon misiowy na 68, kurteczka polarowa na 68 i cieplejsza na 80, śpiochy, bluza z kapturkiem dwustronna.
Dla siebie 3 bluzeczki (w tym 2 ciążowe) i spodnie ciążowe H&M za 40 zł nówki sztuki ze wszystkimi kartkami w końcu, bo te co mam mi z tyłka zjeżdżają
po co ci kurteczka polarowa na 80 cm,czy wtedy jak będzie dzidzia się w nią mieściła nie bedzie na nią za ciepło

Musiałam puścić muzykę bobasa mojej córeczce bo tak sie wierciła i teraz jest trochę spokojniejsza,mam nadzieje ,że będzie to na nią działać jak sie urodzi
Wkurzyłam się bo koleżanka wytłumaczyła mi o co chodzi z liczeniem wymienników węglowodanowych w diecie w hipoglikemi i zjadłam jedną kanapkę z twarożkiem i dżemem na śniadanie ,a to i tak za dużo węglowodanówChyba pójde jednak do diabetologa jak radziłaś mi Renata,tylko czy ja potrzebuje do niego skierowanie
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:24   #4870
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Ja jeszcze w wyrku ale już głodne jesteśmy to trzeba wstać
Mam chałeczkę, uwielbiam z masłem i kakao...mniammmm....
Wczoraj pierwszy raz zrezygnowałam z kawy(bo tak to 1 dziennie piłam) i zaczęłam pić kawę zbożową, ale jakaś przymulona byłam cały dzień. Wiem że można pić w małych ilościach kawę i dlatego cały czas piłam ale chce się przestawić na przyszłość. No i właśnie, co o tym myślicie??: Moja przyjaciółka mówiła mi że jak karmiła synka cycem i piła kawę(1) to ten jej mało spał a jak zaczęła pić zbożową to już spał spokojnie.
ja już nie piję, mi dietetyczka powiedziała że od ciągłej dawki kofeiny, nawet w małych ilościach dziecko może się uzależnić... może być bardziej płaczące czy nerwowe po porodzie więc wolę dmuchać na zimne i przerzuciłam sie na zbożową albo kakao

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Zuzia ja też się boję, że nie zdążą otworzyć bo oficjalnie to ba być gotowe to skrzydło jakoś pod koniec stycznia....

kurcze ale lenia złapałam a miałam jechać po wózek....
niby oficjalnie mówiła nam w sob że w połowie grudnia ale nie wiedzą czy na pewno uda im się - także jeśli nie to już na pewno się nie załapiemy trudno, przy kolejnym
w ogole na SR jest ze mną laska o tym samym tp co mój ciekawe ciekawe czy się spotkamy czy nie
Jaki kolor wózka wybieracie my wybraliśmy szaro-turkusowy/morski (cięzko mi zawsze zdecydować przy tym kolorze) ze środkiem w krarteczkę szaro-morską

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:36   #4871
dolores181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maga83 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny. Staram się jakoś funkcjonować chociaż jest bardzo ciężko, ale za każde słowo wsparcia bardzo dziękuję. Bardzo to ważne w takiej chwili. Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś zajrzeć na wasz wątek i podzielić się lepszymi wiadomościami, bo teraz tylko to nas trzyma, że następnym razem się uda
ogromnie ci współczuję , aż mnie zmroziło jak to przeczytałam , tym bardziej że tego samego dnia miałysmy ostatnią miesiączkę i na ten sam dzień wyznaczony termin porodu, no i obie miałysmy mieć córeczki , ja bym chyba sie załamała tak pragnę tej córeczki bo synków mam już trzech , mam nadzieję że następnym razem wam się uda, a lekarze nie wiedzieli czemu serduszko przestało bić?
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 11:45   #4872
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Kochane ja znowu o tym chrzcie, ale tym razem mam pytanie do tych, które zyją w związku nieformalnymi są wierzące.

Jak myślicie czy u Was chrzest nie bedzie problemem? Tz. czy ksiadz nie bedzie sprawiał problemów? U mnie ksiadz moze kręcic nosem i to niemało, chyba jedynie kasa tutaj pomoże.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:52   #4873
mala_stopka
Zadomowienie

Zośka to tylko i wyłącznie zalezy od księdza...
znam przypadki, ze ksiądz powiedział, ze owszem udzieli chrztu jak rodzice obiecają, ze sie pobiorą no mega suchar...i gdzie tu prawdziwa wiara i dobrowolność?
ja ten Wam będzie robił trudności to jedź do innego, nie ma co z nimi walczyć.... bo są też przyjaźni i ludzcy księża, których nie obchodzi czy rodzice mają ślub, tu przecież chodzi o dziecko....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:53   #4874
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dziękuję za odpowiedzi, to mnie bardziej zmotywowało żeby odstawić kawę i pić tylko zbożową

Zuzia nam sie spodoba wózek zielono czarny.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:54   #4875
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
ja już nie piję, mi dietetyczka powiedziała że od ciągłej dawki kofeiny, nawet w małych ilościach dziecko może się uzależnić... może być bardziej płaczące czy nerwowe po porodzie więc wolę dmuchać na zimne i przerzuciłam sie na zbożową albo kakao

niby oficjalnie mówiła nam w sob że w połowie grudnia ale nie wiedzą czy na pewno uda im się - także jeśli nie to już na pewno się nie załapiemy trudno, przy kolejnym
w ogole na SR jest ze mną laska o tym samym tp co mój ciekawe ciekawe czy się spotkamy czy nie
Jaki kolor wózka wybieracie my wybraliśmy szaro-turkusowy/morski (cięzko mi zawsze zdecydować przy tym kolorze) ze środkiem w krarteczkę szaro-morską
nam tez mówili, że może się uda w grudniu otworzyć bo tak jest szpital przepełniony a ostatnio, że chyba będzie styczeń

aaa tato właśnie do mnie dzwonił i jak narzekałam, że nie mam pomocy ze strony rodziców tak teraz mam u to taką ze huh ( Zuzia starczy na wózek w wersji lux i na mufkę )

wybraliśmy kolor taki beżowo - kawowy ze środkiem w beżowe kwiatuszki - nr 4145 chyba go pojadę zamówić a co
a Wasz też ładny
najbardziej mi szkoda, bo chciałam fotelik purple blossom a już nie ma tego koloru
Stary 2011-10-24, 11:56   #4876
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
znam przypadki, ze ksiądz powiedział, ze owszem udzieli chrztu jak rodzice obiecają, ze sie pobiorą no mega suchar...i gdzie tu prawdziwa wiara i dobrowolność?
ja ten Wam będzie robił trudności to jedź do innego, nie ma co z nimi walczyć.... bo są też przyjaźni i ludzcy księża, których nie obchodzi czy rodzice mają ślub, tu przecież chodzi o dziecko....
Tak, moglabym ochrzcic dziecko w innej parafii, ale musi byc zgoda ksiedza z mojej parafii, no i tyle na temat...
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:56   #4877
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
ja znam dokładnie taką samą sytuację - młodzi mieli zaklepany termin slubu, a kilka miesiecy wczesniej były chrzciny. Z tego co wiem kasą nie smarowali.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:01   #4878
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry kochane
mam pytanko odnosnie tej kawy, bo ja pije ta ricore czy ja mozna popijac, czy lepiej na calkiem zbozowa sie przerzucic?

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:08   #4879
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Kochane ja znowu o tym chrzcie, ale tym razem mam pytanie do tych, które zyją w związku nieformalnymi są wierzące.

Jak myślicie czy u Was chrzest nie bedzie problemem? Tz. czy ksiadz nie bedzie sprawiał problemów? U mnie ksiadz moze kręcic nosem i to niemało, chyba jedynie kasa tutaj pomoże.
Ja słyszałam, że jeden ksiądz w Kędzierzynie nieźle się ceni sam ślub 2000 zł u nas tez ksiądz robi problem co do związków nieformalnych, ale pierwsze chrzci i wyznacza odrazu datę ślubu.

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dzien dobry kochane
mam pytanko odnosnie tej kawy, bo ja pije ta ricore czy ja mozna popijac, czy lepiej na calkiem zbozowa sie przerzucic?
Ja piłam bezkofeinową sypaną "Night&Day" - znikome ślady kofeiny, więcej ma herbata czarna

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 12:08   #4880
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry kochane

oj dziwnie z tą kawą
ja piję jedną normalną z mlekiem dziennie ( nawet położne pozwoliły mi 2 mam takie ciśnienie) a teraz lekarz jak mi przepisał Cordafen to poowiedział, że z racji tego, że obniża ciśnienie mogę pić jeszcze jedną bo inaczej mogę fiknąć
Stary 2011-10-24, 12:11   #4881
kamciurka
Zakorzenienie

aaa pokaze Wam bo poprzychodzily mi paczuszki z tych aukcji, jestem super zadowolona bo wszystkie ciuszki w b. dobrym stanie i niedrogo
http://allegro.pl/sliczny-kombinezon...1.html#gallery

http://allegro.pl/zestaw-dla-chlopca...8.html#gallery

http://allegro.pl/disney-z-tygryskie...818167771.html

http://allegro.pl/coolclub-iekny-dre...816099767.html

http://allegro.pl/name-it-cieply-wel...4.html#gallery

aaaa i polecam te legginsy sa naprawde fajne, fakt material z tych nie za grubych, ale na teraz sa akurat no i bardziej sa jak grube rajstopy ale takie naprawde grube niz jakas tam bawelna, ale nie wyciagaja sie polecam je http://allegro.pl/30-hag-polskie-leg...869436398.html

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że jeden ksiądz w Kędzierzynie nieźle się ceni sam ślub 2000 zł u nas tez ksiądz robi problem co do związków nieformalnych, ale pierwsze chrzci i wyznacza odrazu datę ślubu.

Ja piłam bezkofeinową sypaną "Night&Day" - znikome ślady kofeiny, więcej ma herbata czarna
mialam ja kiedys dobra jest, tylko ja wole rozpuszczalna
Cytat:
oj dziwnie z tą kawą
ja piję jedną normalną z mlekiem dziennie ( nawet położne pozwoliły mi 2 mam takie ciśnienie) a teraz lekarz jak mi przepisał Cordafen to poowiedział, że z racji tego, że obniża ciśnienie mogę pić jeszcze jedną bo inaczej mogę fiknąć
no wlasnie mi tez nikt nic nie mowil a cisnienie tez mam 100/60 max. 110/65jwiec chyba bede ja dalej popijac i tyle

Niki

Alex
Stary 2011-10-24, 12:17   #4882
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
aaa pokaze Wam bo poprzychodzily mi paczuszki z tych aukcji, jestem super zadowolona bo wszystkie ciuszki w b. dobrym stanie i niedrogo

http://allegro.pl/zestaw-dla-chlopca...8.html#gallery

http://allegro.pl/disney-z-tygryskie...818167771.html

http://allegro.pl/coolclub-iekny-dre...816099767.html

http://allegro.pl/name-it-cieply-wel...4.html#gallery

aaaa i polecam te legginsy sa naprawde fajne, fakt material z tych nie za grubych, ale na teraz sa akurat no i bardziej sa jak grube rajstopy ale takie naprawde grube niz jakas tam bawelna, ale nie wyciagaja sie polecam je http://allegro.pl/30-hag-polskie-leg...869436398.html

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

mialam ja kiedys dobra jest, tylko ja wole rozpuszczalna

no wlasnie mi tez nikt nic nie mowil a cisnienie tez mam 100/60 max. 110/65jwiec chyba bede ja dalej popijac i tyle
super zakupy

a ja ciśnienie mam takie samo i powiedział, że nawet lepiej jak wypiję taką slabą kawę bo inaczej to ja nie funkcjonuje ;/ a probowałam odstawić wierz mi to spałam całymi dniami

aaa jade po wózek
Stary 2011-10-24, 12:18   #4883
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
nam tez mówili, że może się uda w grudniu otworzyć bo tak jest szpital przepełniony a ostatnio, że chyba będzie styczeń

aaa tato właśnie do mnie dzwonił i jak narzekałam, że nie mam pomocy ze strony rodziców tak teraz mam u to taką ze huh ( Zuzia starczy na wózek w wersji lux i na mufkę )

wybraliśmy kolor taki beżowo - kawowy ze środkiem w beżowe kwiatuszki - nr 4145 chyba go pojadę zamówić a co
a Wasz też ładny
najbardziej mi szkoda, bo chciałam fotelik purple blossom a już nie ma tego koloru
to extra pomoc
Ja chciałam ciemniejszy środek, na spacerówkę to bankowo bo dziecko może ciapać jakimś jedzonkiem z rączki
a że wierzch bierzemy ten morski to żeby nie było aż tak kolorowo stonowałam ciemnym szarym, tak że bude i pokrywkę gondoli mamy morską, dolną częśc, torbę i parasolkę szarą, środek ten w krateczkę. A spacerówka z wierzchu morska, środek krateczka, przykrywa na nogi też morska a pręt obity ciemno szarym do czego będzie pasowała szara torba i szary parasol
Cytat:
dzien dobry kochane
ricore ma 60% cykori i 40% kofeiny wiec jej sie wyzbyłam i tylko zbożową popijam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:23   #4884
*Agatek*
Zakorzenienie

Wróciłam

Kurier z paczką przyjechał przed 10 jak wychodziłyśmy akurat
Ale teraz dopiero rozpakowałam moje zbiory Ładuję akumulatorki w aparacie i potem pstryknę fotkę grupową Caaaaaała komoda kosmetyków aż się ciepło na serduszku robi na ten widok

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Nooo to jakaś plaga jest na tych TŻ zmiennych!! mój też jak już staneło na Jagodzie to teraz, że jednak Majka.... fakt, że mi się oba podobają (stąd był ten dylemat), ale jak tak dalej pojdzie to jeszcze na porodowce będzie się zastanawaiał... albo w urzędzie :P
A niby baby są niezdecydowane a tu o, wyszło szydło z worka dosłownie... z wora!!
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dziwie sie, ze w spodnie sie mieszcze, bo już 12 kg na plusie mam :P Pewnie dlatego wszyscy mysla, ze jestem w 9 miesiacu :P
też się mieszczę tylko nie zapinam spodni tylko mam gumkę założoną
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ja sie mieszcze w spodnie tylko guzik mnie cisnie pod brzuchem;p moja mama mowi ze jak byla ze mna w ciazy to nie bylo spodni ciazowych to nosila te tylko gumke w guzik i petelke;p
ja robię dokładnie tak samo dlatego nie kupuję spodni bo dla mnie to strata kasiory a 10 kg na plusie jestem ale poszło w i uda zamiast do malca szkoda, że nie poszło w cycki...

Mam du.ę jak Jeniffer Lopez
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
to też krzywa kochanami w szpitalu robili taka z 2pobieraniami i w labku też jak byłam wcześniej i za każdym razem nazywali to krzywa i miałam skierowanie na krzywą
no nie rozumiem no 1 i 2 h po wypiciu mierzyli Ci? Bo mi tylko po 2 h pobrali ponownie krew ale to pogmatwane
Cytat:
dzien dobry kochane
ricore jest rozpuszczalna chyba nie? To można, gorzej jest z sypaną. Niby 1 raz dziennie kawka nie zaszkodzi - tak na ulotkach wyczytałam

BebiBebi, ciezaroweczka gratki za niewyhaftowanie ja miło nie wspominam glukozy

ciezaroweczka chyba pomyliłaś imiona Haniuli z Magą

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:26   #4885
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwszy raz zrezygnowałam z kawy(bo tak to 1 dziennie piłam) i zaczęłam pić kawę zbożową, ale jakaś przymulona byłam cały dzień. Wiem że można pić w małych ilościach kawę i dlatego cały czas piłam ale chce się przestawić na przyszłość. No i właśnie, co o tym myślicie??: Moja przyjaciółka mówiła mi że jak karmiła synka cycem i piła kawę(1) to ten jej mało spał a jak zaczęła pić zbożową to już spał spokojnie.
Chyba rzeczywiście coś w tym jest

Ja nie piłam kawy prawie połowę ciąży, bo mi się od niej niedobrze robiło.
Niedawno zaczęłam znów, ale nie codziennie i to małą słodką czarną jak już taką z fltra
Zbożowa to dla mnie nie kawa, ale jak będzie trzeba to odstawię tę normalną

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
co do spodni to ja dalej chodze w tych z przed ciązy tylko że juz sie nie dopinam, dlatego na nie zakładam pas ciązowy i dłuższy sweter i jest ok
Fajnie, że tak dajesz radę, mnie irytowały te rozpięte porki

Cytat:
a wy tak piszecie o tych koszulach do szpitala, a u nas do porodu i poźniej też daja takie wypasione białe worki z rozcięciem z przodu, w niektórych do pępka
Ciekawe jak to u nas jest

Cytat:
Napisane przez enaria Pokaż wiadomość
Ale przyznaje się też że odwiedziałam entliczek... i kupiłam parę śpioszków, jakieś body, skarpeteczki... jakiś pajacyk...
na jedych śpioszkach jest napis: "Mleczkiem karmi mnie mamusia, a tatuś na rękach husia"... a na jedym body: "50% mamy i 50% taty"

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
po co ci kurteczka polarowa na 80 cm,czy wtedy jak będzie dzidzia się w nią mieściła nie bedzie na nią za ciepło
Wg tego co znalazłam w necie nt wzrostu dzieci w poszczególnych miesiącach powinna być dobra akurat na kolejną jesień/zimę
Nie mogłam się oprzeć, bo śliczna, niezniszczona, a kosztowała całe 3,5ozł

Zmykam, bo mąż w domu
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:26   #4886
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
na ulotce w szpitalu właśnie wyczytałąm, że herbata czarna ma w sobie KOFEINĘ byłam w szoku! A laski mówiły, że chyba błąd, bo to niby 'teina' się nazywa kofeina czy teina, jeden kij- nie piję bo za mocne dla mnie

Stary 2011-10-24, 12:27   #4887
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam
zaczynamy dziś 25tc
tylko po tej wczorajszej tragicznej wiadomości mała nie daje o sobie znaku ;(
oczywiście noc nie przespana schizuje ;/
dziś byłam na pobraniu krwi wyniki dopiero w piątek bo mam toxo zobaczymy co z tą anemią bo porobiły mi sie nawet rany na ustach ;/
Widzę Kochana ,że z Ciebie taka sama panikara jak zemnie
Nie stresuj się,Maleńska odezwie się ,napewno ułożyła się inaczej i dlatego nie czujesz ruchów!!

Na wiadomośc od Magdy popłyneły mi łzy- bardzo mi przykro!

Dzisiaj byłam na badaniach,za mocz ,morfologię i obciążenie glukozą płaciłam razem 22 zł. Glukoza wstrętna ale dałam radę.Wyniki odbieram po 14.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:27   #4888
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
super zakupy

a ja ciśnienie mam takie samo i powiedział, że nawet lepiej jak wypiję taką slabą kawę bo inaczej to ja nie funkcjonuje ;/ a probowałam odstawić wierz mi to spałam całymi dniami

aaa jade po wózek
dziekuje

no wlasnie dlatego ja chyba narazie tez bede ja popijac, bo bez kawki nie funkcjonuje

fajnie juz po wozeczek, pamietam jak bylam w ciazy z corka to dostalismy wozek od kuzyna po jego corci i mialam go juz jakos w 6 miesiacu, to jezdzilam sobie nim po domku, przymierzalam sie do niego pamietam te radoche
Cytat:
to extra pomoc
Ja chciałam ciemniejszy środek, na spacerówkę to bankowo bo dziecko może ciapać jakimś jedzonkiem z rączki
a że wierzch bierzemy ten morski to żeby nie było aż tak kolorowo stonowałam ciemnym szarym, tak że bude i pokrywkę gondoli mamy morską, dolną częśc, torbę i parasolkę szarą, środek ten w krateczkę. A spacerówka z wierzchu morska, środek krateczka, przykrywa na nogi też morska a pręt obity ciemno szarym do czego będzie pasowała szara torba i szary parasol

ricore ma 60% cykori i 40% kofeiny wiec jej sie wyzbyłam i tylko zbożową popijam
no wlasnie wiem, ze ma tam troszke tej kofeiny, ale chyba jednak poki cisnienie takie niskie dalej sobie ja bede popijac

Niki

Alex
Stary 2011-10-24, 12:33   #4889
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Wg tego co znalazłam w necie nt wzrostu dzieci w poszczególnych miesiącach powinna być dobra akurat na kolejną jesień/zimę
Nie mogłam się oprzeć, bo śliczna, niezniszczona, a kosztowała całe 3,5ozł
a no na zimę następną dzieciak wlezie w nią będzie w sam raz jak patrzę na rozmiary: 56,62,68,74,76,80 to styknie na 100% a za 3,50 to nie ma tragedii Moja kuzynka 7 miesięczne dziecko- syna ubierała w rozmiar 74/80

Stary 2011-10-24, 12:35   #4890
NataliaM1103
Rozeznanie

Głosuję na nr 6
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości