|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]()
![]() |
#4922 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
odebrałam wyniki:
przed podaniem glukozy :86mg po obciążeniu glukozą :145 mg po obciążeniu to chyba zadużo mi wyszło co nie?po południu dzwonie do lekarza i zobaczymy co mi powie Wczoraj zauważyłam pierwsze rozstępy na dole brzucha Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2011-10-24 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Wtajemniczenie
|
Oj piszecie takie historie o tych chrzcinach, coś czuję, że u mnie też będzie się działo. Tyle dobrze, że ksiądz siedzi czasem cicho jak mu się kasę da, ale zeby mi od razu nie wyznaczał daty ślubu hola hola.
Agatek to są te jednorazowe zakupy co zrobiłaś? Ile zaplaciłas za wszystko? Kupowałaś u kilku sprzedawców czy u jednego? BebiBebi ja mieszkam w wiosce obok Kędzierzyna, chociaz dzieki Tobie wiem, zeby w Kedzierzynie na księży uważać ![]() ![]() MartuNiunia, a do spowiedzi poszłaś? Czy nawet już sie tam nie wybrałaś ? Ksiadz Ci powiedział, że do komunii nie macie iść? Już bym wolała tak, niż słuchać całe kazanie o sobie. A Twojej szwagierce to niezle pojechał.. Zobaczymy jak bedzie u nas.. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-24 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Wtajemniczenie
|
u mnie napewno będzie problem z ochrzczeniem bo tu ksiądz zawsze robił problemy kilku znajomych tż mieli problemy jeździli po innych kościołach bo tu za nic nie chciał ochrzcić bo żyli w grzechu -czyli bez ślubu siostra TŻ ma tylko cywilny i też miała problem z ochrzczeniem bo ksiadz ich namawiał na ślub koscielny itp ale ślub powinien być brany bo młodzi tego chcą bez przymusu a nie że ktoś ich do tego zmusił bo to jest według mnie zmuszanie wiec ja tu chyba w tej parafii nie będe chrzcić tylko gdzieś indziej nie wiem jeszcze gdzie bo to jeszcze mam czas
![]()
#4925 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u drugiego niecałe 100 zł wyszło ![]() Robiłam zakupy tylko u 2 sprzedawców- polecam sprzedawcę gapa_kids ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny co myślicie o tym wózku??? Bardzo mi się podoba- 2w1 szukam właśnie, trochę ciężki, bo 17 kg ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-24 o 14:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do spowiedzi mogła iśc ale rozgrzeszenia i tak by nie dostała a co sie z tym liczy nie moze isć do komunii (jeżeli nei są po ślubie lub mają tylko cywilny) niestety tak to jest dla mnei to jest chore bo jeżeli ktoś ma chociaż ten cywilny no to są małżeństwem składali sobie przysięge co innego jak sie żyje w wolnym związku wkurza mnei to wtrącanie się kościoła do życia ludzi w jaki sposób żyją to ich wybór!!!!!!!!!!! ![]()
![]() |
#4928 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zadomowienie
|
Agatku ale zes nakupila;p mnie prawie to samo czeka tylko czekam na wyplate
![]()
#4930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc my do spowiedzi nie szliśmy wcale, do komunii na mszy też nie, wcale to dziwnie nie wyglądało, bo obecnie dużo ludzi ma dzieci a nie ma ślubu. A ksiądz na mszy przecież z ambony nie będzie krzyczał "to są ci rodzice co ślubu nie mają a dziecko chrzczą!" - ![]() A ślub braliśmy teraz w czerwcu, czyli synek miał 3 lata i 9 miesięcy i niósł nam obrączki idąc w parze..... z księdzem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Zakorzenienie
|
Zoska, oj tam od razu kasiasta
![]() ![]() ![]() uska000 a no jak masz urodzić pierwsza to szykuj się szykuj!! ![]() Dziewczyny ten sprzedawca gapa_kids jest mega! Zamówiłam w piątek o 1 w nocy, dzwonią do mnie przed 10 rano w ten sam dzień, że mam im podać kolory bo chcą już wysłać paczkę o 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4932 |
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() bylam dzis z mama na miescie i jak zwykle Lence kupiła sliczny komplecik ![]() A ja kupiłam 2 flanelowe pieluchy - bo wiecej nie mieli ![]() ![]() a jutro jedziemy do hurtowni i tam chce obkupic Lenusie ![]() No i mam dylemat bo chcemy dzis zamowic łózeczko z całym arsenałem a ja nie moge sie zdecydować ![]() bardzo podoba mi sie to łózeczko : http://allegro.pl/lozeczko-buk-haft-...884782149.html ale to wyposazenie juz nie, tzn te hafty mi sie nie widzą ![]() Pierwsze wpadło nam w oko to: http://allegro.pl/arus-16el-lozeczko...875022221.html ale z kolei tu jest materac gryka pianka a ja chcialam gryka-pianka-kokos ![]() poradzcie ! Agatek, Monika super zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj jak robiłam to miałam tylko po podane, bo z przed pojechało do laboratorium i miałam 100 mg, a Pani powiedziała, że 160 mg to jest jakieś ryzyko.
![]() |
#4934 | |||||
Zakorzenienie
|
no to machnęłam rosół z lenistwa
![]() Cytat:
![]() ja musze kupić legginsy ale takie grube chcę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja juz kosmetyki w większosci mam- mama mi z dojczlandii przywiozła ![]() no niby norma do 140..ale poczekaj co lekarz powie |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach w Szkole Rodzenia ![]() Ogólnie jestem bardzo zadowolona! Czekają mnie ciekawe 8 tygodni ![]() Dostaliśmy trochę gadżetów i ogólnie spotkanie było bardziej organizacyjne i zapoznawcze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja na kartce z wynikiem miałam napisane normy i po obciążeniu mój wynik wynosił 120 a norma do 140.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() flanelowe pieluchy też mam aż 6 ![]() ![]() A co do materaca- niby lepszy jest materac- gryka-kokos od pianki-gryka-kokos (tak czytałam w opiniach matek). Więc zależy już od Ciebie na co się zdecydujesz ![]() A łóżeczko mega śliczne ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- ooo to już teraz na czasie paczuszki przyjdą??? ![]() ![]()
![]() |
#4937 |
Zadomowienie
|
Agatku a mam pytanie dlaczego pampersy 2?? i czemu tyle rodzaji chusteczek?? bo mnie to zastanawia ;>
#4938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze- samo łóżczko mi się bardziej podoba ale w drugim fajniejsze "wyposażenie" ![]() ale CI pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli moje dziecie urodzi się z masą mniej niż 2 kg to pewnie dokupiłabym jedną paczkę, jeśli 2 byłaby solidnie za duża ![]() ![]() A rodzaj husteczek wolałam dwa (bambino i pampers, trzecie to nie chusteczki, a 'peklanki'- pachnące worki na brudne pieluszki ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-24 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rozmiar 2 jest od 3 do 6 kg 1 jest od 2 do 5kg wiec mysle ze raczej male szanse ze któras z nas urodzi dzidzię większą niz 5 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podwija się niby tylko tam koło pępka, żeby pępuszka nie zakrywało- o to chyba chodzi ![]()
![]() |
#4942 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zuzia miałaś rację - cenę mi zaproponowali fajną, trochę pojojczałam i zamówiłam: wózek spacerowy gondolę Fashion osłonkę na nóżki do spacerówki moskitierę torbę rączkę skórzaną adaptery do fotelika fotelik maxi cosi cabrio i baza easy fix jak mówiłam ![]() aaaaa i mam mufkę ![]() ![]() ![]() aaaa i z kolorami to dopiero zaczeła się jazda ![]() spacerówka będzie w kolorze takim beżowym szarawym ( b. ładny) i środek w bezowo - białe kwiatki ![]() a z gondolą miałam mega problem bo się nie mogłam zdecydować i stanęło na tym że będzie taka szaro - perłowa buda, pałąk i spód a wnętrze takie hmmm mocno malinowe ![]() ![]() a Twoje kolory też super dla synusia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a wózek hehe dostałam kasę i w pół godz pojechałam na zakupy ![]() Cytat:
Tak wygląda moje doświadczenie, dlatego nie stresuj sie na zapas ![]() Cytat:
![]() sprzed ciąży ![]() ( pisałam, że ciąża upośledza noooo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() alez jestem zadowolona z wózka ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Rozeznanie
|
Byłam dziś na spacerku z małym i potem na zakupach i powiem, że przetrzymałam troszkę siku bo nie było gdzie, teraz mam takie lekkie bóle w pachwinach i w kroczu takie uczucie jak by mi się od środka "rozszerzało" czy coś, jakoś nie pamiętam żebym miała takie coś z synusiem. Miała któraś z was coś takiego ? normalnie się boję aż ;(
![]() |
#4944 |
Rozeznanie
|
Agatek super zakupy,az Ci zazdroszcze
![]() ![]() Magda bardzo wpolczuje i trzymaj sie kochana. Co do kawy to ja pije jedna dziennie,moja lekarka jest jakas dziwna powiedziala,ze do 5 filizanek mozna,wszystko mozna robic,nawet na nartach moge jezdzic.A jak powiedzialam,ze twardnieje mi brzuch i wydaje mi sie ze juz nie powinnam pracowac,tymbardziej,ze jest to praca fizyczna to mialam wrazenie,ze uwaza mnie za leniwca ktoremu nie chce sie juz pracowac.Masakra,mam ochote zmienic lekarza,ale jeszcze zostalo mi dwa miesiace...Jutro mam wizyte,musze z nia powaznie porozmawiac ![]() ![]()
#4945 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj posegregowałam ciuszki od siostry i wychodzi, że już troszkę rzeczy mam ![]() ![]() ![]() No i pochwalę się, że w zeszłym tygodniu zamówiłam na allegro płaszczyk. Załamałam się, bo wszystko co mierzyłam było opięte na brzuchu a tu jeszcze ponad 3 m-ce mi zostały. Wróciłam do domu, weszłam na allegro i wylicytowałam taki płaszczyk: http://allegro.pl/jsfn-brazowy-plasz...873523062.html Dzisiaj listonosz przyniósł mi paczkę i jestem baaaardzo zadowolona ![]() ![]() A jak go szukałam, to nie w ubraniach ciążowych tylko w zwykłych, tylko w kryterium wyszukiwania wpisałam "grzybek" ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Agatko pytałam o to jaką matę edukacyjną dostałam od siostry. O taką: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ba...871332836.html Kupiłam ją dla mojej chrześnicy na Mikołajki i teraz mój Dzidek będzie się nią bawił ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Mnie to dopiero upośledziła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
te huggiesy mają wyciecie na pępuszek...ale podobno one są lipne... czy Pampersy te mniejsze tez mają?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zadomowienie
|
Agatek mam dokładnie takie same zakupy jak Ty!
![]() mała się przebudziła jak tata wrócił z pracy ulżyło mi jak nie wiem co... teraz mój tż pokazuje nasze kochane autko honde prelude kupcowi sprzedajemy bo nie nadaje się na rodzinne autko ![]() pampersy nie mają wycięcia na pęuszek ale nie są też takie wysokie porównywalne do tych z biedronki następna paczkę kupię właśnie tych biedronkowych...
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-10-24 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwolnić? Nie no ewula tego nie rób, może jakoś przetrzymaj, albo L4? Nie wiem dokładnie gdzie pracujesz i co robisz, ale kasa jednak jest potrzebna, chyba, że z tym problemu nie masz, ale ja sama nie wiem, że chyba bym przetrzymała z tym stazem , nie szłabym wtedy na zwolnienie, bo to zwolnienie lekarskie było podstawa do przerwania stazu, ale u Ciebie na pewno sprawa wyglada inaczej. Przetrzymaj jakoś ;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak się pieluszke zapnie i wywinie na zewnątrz to nic maluszka nie będzie uwierać ja też dostałam ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
ja mam już teraz takie bóle jak za długo wstrzymuje albo jak sie w nocy budze z pełnym pęcherzem to tak mocno boli że jak się podnosze z łóżka to juz w ogole muszę "muszelkę" ![]() ![]()
![]() |
#4950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dostac pieluchy na pierwszy miesiąc od kolezanki wiec wiecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.