Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 13:52   #4921
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ja też na kakale albo na zbożówce lece ale raz na miesiąc sie kawki napiję takiej z pół łyżeczki i polowy kubka mleka
idę do ginki zaraz więc trzymajcie kciuki
mam to samo...

zaciśnięte!! I foto chcemy!!!!!!!!!
bez foty się nam tutaj nie pokazuj!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:54   #4922
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

odebrałam wyniki:
przed podaniem glukozy :86mg
po obciążeniu glukozą :145 mg
po obciążeniu to chyba zadużo mi wyszło co nie?po południu dzwonie do lekarza i zobaczymy co mi powie

Wczoraj zauważyłam pierwsze rozstępy na dole brzucha

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2011-10-24 o 14:02
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:55   #4923
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Oj piszecie takie historie o tych chrzcinach, coś czuję, że u mnie też będzie się działo. Tyle dobrze, że ksiądz siedzi czasem cicho jak mu się kasę da, ale zeby mi od razu nie wyznaczał daty ślubu hola hola.

Agatek
to są te jednorazowe zakupy co zrobiłaś? Ile zaplaciłas za wszystko? Kupowałaś u kilku sprzedawców czy u jednego?

BebiBebi ja mieszkam w wiosce obok Kędzierzyna, chociaz dzieki Tobie wiem, zeby w Kedzierzynie na księży uważać Bo mi portfel posprzatają

MartuNiunia, a do spowiedzi poszłaś? Czy nawet już sie tam nie wybrałaś ? Ksiadz Ci powiedział, że do komunii nie macie iść? Już bym wolała tak, niż słuchać całe kazanie o sobie. A Twojej szwagierce to niezle pojechał.. Zobaczymy jak bedzie u nas..

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-24 o 13:59
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:03   #4924
MMONIKA9
Wtajemniczenie

u mnie napewno będzie problem z ochrzczeniem bo tu ksiądz zawsze robił problemy kilku znajomych tż mieli problemy jeździli po innych kościołach bo tu za nic nie chciał ochrzcić bo żyli w grzechu -czyli bez ślubu siostra TŻ ma tylko cywilny i też miała problem z ochrzczeniem bo ksiadz ich namawiał na ślub koscielny itp ale ślub powinien być brany bo młodzi tego chcą bez przymusu a nie że ktoś ich do tego zmusił bo to jest według mnie zmuszanie wiec ja tu chyba w tej parafii nie będe chrzcić tylko gdzieś indziej nie wiem jeszcze gdzie bo to jeszcze mam czas
Stary 2011-10-24, 14:04   #4925
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Agatek
to są te jednorazowe zakupy co zrobiłaś? Ile zaplaciłas za wszystko? Kupowałaś u kilku sprzedawców czy u jednego?
U jednego sprzedawcy zamówiłam to, co dziś na fotce pokazałam. Za wszystko niecałe 500 zł

A u drugiego niecałe 100 zł wyszło
Robiłam zakupy tylko u 2 sprzedawców- polecam sprzedawcę gapa_kids
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki:
po obciążeniu to chyba zadużo mi wyszło co nie?po południu dzwonie do lekarza i zobaczymy co mi powie
nie wiem czy dużo za dużo- nie znam się ja po obciążeniu miałam 131. A jadłaś coś słodkiego dzień wcześniej?

Dziewczyny co myślicie o tym wózku???
Bardzo mi się podoba- 2w1 szukam właśnie, trochę ciężki, bo 17 kg ale cena nie wiem czy nie za niska, czy jak?

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-24 o 14:06
Stary 2011-10-24, 14:05   #4926
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Agatek jak zobaczyłam Twoje zakupy to, aż mi się oczy zaświeciły
Niestety ja mogę jedynie zaktualizować listę zakupowo-wyprawkową bo jak dla mnie to jeszcze za szybko na kupno kosmetyków, boję się że się przeterminują.

a powiedzcie, kiedy należy przejść z głębokiego wózka na spacerówkę Wydaje mi się, ze wtedy gdy dziecko już stabilnie siedzi... a jak Wy myślicie?
no ja moją córkę przełożyłam do spacerówki jak miała 5 miesięcy, a stabilnie siedziała w wieku 7-8 miesięcy, ale ja to zrobiłam ze względu na to, że robiło się już ciepło... Teraz sąsiadki syn ma 8 miesięcy i jeszcze nie siedzi sam tak stabilnie, a w spacerówce jeździ już od lipca bo wyrósł z gondoli, także wydaje mi się, że to indywidualna sprawa, a w spacerówce dziecko przecież można też na leżąco wozić, tym bardziej jak ciepło, bo jak zima to wiadomo lepiej gondola
Cytat:
Napisane przez o MMONIKA9 Pokaż wiadomość

a ja kupiłam maleństwu 2 kocyki http://moda.allegro.pl/kocyk-kocyki-...887883530.html ciekawa jestem ich jakości - w domu będą je miała jako kołderkę uszyję tylko poszewkę i w środek pojdzie kocyk stwierdziłam że w domu i tak jest ciepło do tego dzidzia na poczatku peweni będzie w rożku to taki kocyk do przykrycia w zupełności starczy, sobię kupiłam koszule nocną rozpinaną do karmienia http://moda.allegro.pl/l-xl-koszule-...884307845.html jeszcze mam zapiar kupić 3 prześcieradełka, powolutku muszę zacząć wszystko kompletować bo tu już prawie 8mc się zaczyna torbę chce mieć wczesniej spakowaną bo nigdy nic nie wiadomo z tą moją szyjką , boje sie że mogę zacząć szybciej rodzić
Monika świetne te kocyki i te koszule z żyrafą dodałam sobie do obserwowanych i może też zamówię jak przyjdą to podziel się info jak na żywo wyglądają...
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
podziwiam Was ze umiecie tak licytowac Kama cudne te rzeczy a ceny

ja nigdy nic nier wylicytowalam;/ zawsze mnie ktos uprzedzil;/ nie lubie allegro

a co do kawy to mi w ogole nie smakuje;p
dzięki Kinia ale u mnie to przypadek kliknę cenę i albo wygram albo nie też nie przepadam za aukcjami, a większość z tych to chyba było w ogóle na kup teraz

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:07   #4927
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
MartuNiunia, a do spowiedzi poszłaś? Czy nawet już sie tam nie wybrałaś ? Ksiadz Ci powiedział, że do komunii nie macie iść? Już bym wolała tak, niż słuchać całe kazanie o sobie. A Twojej szwagierce to niezle pojechał.. Zobaczymy jak bedzie u nas..

do spowiedzi mogła iśc ale rozgrzeszenia i tak by nie dostała a co sie z tym liczy nie moze isć do komunii (jeżeli nei są po ślubie lub mają tylko cywilny) niestety tak to jest dla mnei to jest chore bo jeżeli ktoś ma chociaż ten cywilny no to są małżeństwem składali sobie przysięge co innego jak sie żyje w wolnym związku wkurza mnei to wtrącanie się kościoła do życia ludzi w jaki sposób żyją to ich wybór!!!!!!!!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 14:12   #4928
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
U jednego sprzedawcy zamówiłam to, co dziś na fotce pokazałam. Za wszystko niecałe 500 zł

A u drugiego niecałe 100 zł wyszło
Robiłam zakupy tylko u 2 sprzedawców- polecam sprzedawcę gapa_kids

nie wiem czy dużo za dużo- nie znam się ja po obciążeniu miałam 131. A jadłaś coś słodkiego dzień wcześniej?

Dziewczyny co myślicie o tym wózku???
Bardzo mi się podoba- 2w1 szukam właśnie, trochę ciężki, bo 17 kg ale cena nie wiem czy nie za niska, czy jak?
O kurde kasiata Ty :P , tz. już nie, ale zakupy super, juz sama bym chciała porobić takie zakupy W necie jednak taniej, bo u mnie w okolicy są tylko dwa firmowe sklepy z takimi akcesoriami dla dzieci.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
do spowiedzi mogła iśc ale rozgrzeszenia i tak by nie dostała a co sie z tym liczy nie moze isć do komunii (jeżeli nei są po ślubie lub mają tylko cywilny) niestety tak to jest dla mnei to jest chore bo jeżeli ktoś ma chociaż ten cywilny no to są małżeństwem składali sobie przysięge co innego jak sie żyje w wolnym związku wkurza mnei to wtrącanie się kościoła do życia ludzi w jaki sposób żyją to ich wybór!!!!!!!!!!!
Mnie to tak samo wkurza. Każdy żyje tak jak chce i jak sie księża wtryniają na kolędzie, jak wypominają to sie czasem w głowie nie mieści. Mój były ksiądz, tz. ksiądz na emeryturze, nawet nie wiem jak sie tam na niego mówi ma dwójke dzieci i jakoś dali radę je ochrzcić. Nie wiem kiedy je zdążył zrobić, ale raczej przed święceniami, chociaż czy to tam wiadomo ?
Stary 2011-10-24, 14:15   #4929
uska000
Zadomowienie

Agatku ale zes nakupila;p mnie prawie to samo czeka tylko czekam na wyplate

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:25   #4930
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

MartuNiunia, a do spowiedzi poszłaś? Czy nawet już się tam nie wybrałaś ? Ksiądz Ci powiedział, że do komunii nie macie iść? Już bym wolała tak, niż słuchać całe kazanie o sobie. A Twojej szwagierce to nieźle pojechał.. Zobaczymy jak będzie u nas..
Ksiądz powiedział nam to tak nie na forum tylko jak sami byliśmy, że do spowiedzi możemy iśc jesli chcemy, ale rozgrzeszenia nam dać nie może bo to bez sensu... bo spowiadamy się z tego, że żyjemy razem bez ślubu, prosimy o rozgrzeszenie i obiecamy poprawę - a jaką poprawę? skoro nadal będziemy żyć razem (czyli jak gdyby kontynuować ten grzech), więc generalnie nie może nam dać rozgrzeszenia, a to czy pójdziemy do komunii to już sprawa naszego sumienia, bo generalnie bez rozgrzeszenia nie powinno się iść do komunii, ale wiadomo, że co niektórzy to pójdą "na pokaz" do komunii nie zależnie od tego czy rozgrzeszenie mają.
Więc my do spowiedzi nie szliśmy wcale, do komunii na mszy też nie, wcale to dziwnie nie wyglądało, bo obecnie dużo ludzi ma dzieci a nie ma ślubu. A ksiądz na mszy przecież z ambony nie będzie krzyczał "to są ci rodzice co ślubu nie mają a dziecko chrzczą!" -

A ślub braliśmy teraz w czerwcu, czyli synek miał 3 lata i 9 miesięcy i niósł nam obrączki idąc w parze..... z księdzem także ksiądz po marudzi po marudzi, ale chrzest dziecku w końcu da bo przecież co to dziecko zawiniło ?
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:27   #4931
*Agatek*
Zakorzenienie

Zoska, oj tam od razu kasiasta dobrze, że dostaję co miesiąc kasę z urzędu, to robię zakupy, póki mogę, a co! Zaszaleć można a jest dla kogo szaleć hihi

uska000 a no jak masz urodzić pierwsza to szykuj się szykuj!!

Dziewczyny ten sprzedawca gapa_kids jest mega! Zamówiłam w piątek o 1 w nocy, dzwonią do mnie przed 10 rano w ten sam dzień, że mam im podać kolory bo chcą już wysłać paczkę o 12 a dziś przed 10 kurier przywiózł mega szybko! Ekstrymalnie ekstra tak się cieszę, że zamówiłam i już to mam, że szok! Jestem taka dumna z siebie.... Normalnie zaraz popadnę w jakiś samozachwyt

Stary 2011-10-24, 14:31   #4932
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski

bylam dzis z mama na miescie i jak zwykle Lence kupiła sliczny komplecik

A ja kupiłam 2 flanelowe pieluchy - bo wiecej nie mieli chociaz sama do konca nie wiem do czego one sluza

a jutro jedziemy do hurtowni i tam chce obkupic Lenusie

No i mam dylemat bo chcemy dzis zamowic łózeczko z całym arsenałem a ja nie moge sie zdecydować

bardzo podoba mi sie to łózeczko :
http://allegro.pl/lozeczko-buk-haft-...884782149.html
ale to wyposazenie juz nie, tzn te hafty mi sie nie widzą a chce u jednego sprzedawcy kupowac
Pierwsze wpadło nam w oko to:
http://allegro.pl/arus-16el-lozeczko...875022221.html
ale z kolei tu jest materac gryka pianka a ja chcialam gryka-pianka-kokos i nie wiem
poradzcie !

Agatek, Monika super zakupy
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:33   #4933
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
U w a g a - chwalę się!
jeszcze dostałam gratis 1 pieluchę flanelową żółtą i rękawiczki 'niedrapki dla niemowląt'
ekstra zakupy! Nie mogę doczekać się kiedy moje 4 paczki przyjdą

Cytat:
aha miałam wkleić zdjęcia mojego prezentu jaki dostałam i zapomniałam mam to samo co Agatek
super ! fajnie dostawać takie prezenty

Cytat:
odebrałam wyniki:
ja dzisiaj jak robiłam to miałam tylko po podane, bo z przed pojechało do laboratorium i miałam 100 mg, a Pani powiedziała, że 160 mg to jest jakieś ryzyko.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:38   #4934
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no to machnęłam rosół z lenistwa

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
aaa pokaze Wam bo poprzychodzily mi paczuszki z tych aukcji, jestem super zadowolona bo wszystkie ciuszki w b. dobrym stanie i niedrogo
http://allegro.pl/sliczny-kombinezon...1.html#gallery

http://allegro.pl/zestaw-dla-chlopca...8.html#gallery

http://allegro.pl/sliczny-kombinezon...1.html#gallery

http://allegro.pl/disney-z-tygryskie...818167771.html

http://allegro.pl/coolclub-iekny-dre...816099767.html

http://allegro.pl/name-it-cieply-wel...4.html#gallery

aaaa i polecam te legginsy sa naprawde fajne, fakt material z tych nie za grubych, ale na teraz sa akurat no i bardziej sa jak grube rajstopy ale takie naprawde grube niz jakas tam bawelna, ale nie wyciagaja sie polecam je http://allegro.pl/30-hag-polskie-leg...869436398.html

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

mialam ja kiedys dobra jest, tylko ja wole rozpuszczalna

no wlasnie mi tez nikt nic nie mowil a cisnienie tez mam 100/60 max. 110/65jwiec chyba bede ja dalej popijac i tyle
fajowe zakupy
ja musze kupić legginsy ale takie grube chcę
Cytat:
Wróciłam

Kurier z paczką przyjechał przed 10 jak wychodziłyśmy akurat
Ale teraz dopiero rozpakowałam moje zbiory Ładuję akumulatorki w aparacie i potem pstryknę fotkę grupową Caaaaaała komoda kosmetyków aż się ciepło na serduszku robi na ten widok

A niby baby są niezdecydowane a tu o, wyszło szydło z worka dosłownie... z wora!!

:

:
kocham rozpakowywac paczki
Cytat:
U w a g a - chwalę się!
jeszcze dostałam gratis 1 pieluchę flanelową żółtą i rękawiczki 'niedrapki dla niemowląt'
Cytat:
podziwiam Was ze umiecie tak licytowac Kama cudne te rzeczy a ceny

ja nigdy nic nier wylicytowalam;/ zawsze mnie ktos uprzedzil;/ nie lubie allegro

a co do kawy to mi w ogole nie smakuje;p
zaszalałas kochana
Cytat:
aha miałam wkleić zdjęcia mojego prezentu jaki dostałam i zapomniałam mam to samo co Agatek
fajne prezenty
ja juz kosmetyki w większosci mam- mama mi z dojczlandii przywiozła
Cytat:
odebrałam wyniki:

Wczoraj zauważyłam pierwsze rozstępy na dole brzucha
no niby norma do 140..ale poczekaj co lekarz powie
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:39   #4935
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Dzień dobry

Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach w Szkole Rodzenia
Ogólnie jestem bardzo zadowolona! Czekają mnie ciekawe 8 tygodni
Dostaliśmy trochę gadżetów i ogólnie spotkanie było bardziej organizacyjne i zapoznawcze

Cytat:
Napisane przez enaria Pokaż wiadomość
No też niedawno to przechodziłam i do tej pory mnie "trzepie" jak wspomnę wypicie tych 75 g cukru... bleeee...
... cóż "uroki" ciąży
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ja też właśnie jestem po glukozie... myślałam, że zwymiotuje, az mnie to w gardło piekło takie słodkie
Ja o dziwo całkiem dobrze zniosłam to badanie Najbardziej dokuczało uczucie drapania w gardle Dobrze, że to już za mną

Cytat:
odebrałam wyniki:
Ja na kartce z wynikiem miałam napisane normy i po obciążeniu mój wynik wynosił 120 a norma do 140.

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 14:44   #4936
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A ja kupiłam 2 flanelowe pieluchy - bo wiecej nie mieli chociaz sama do konca nie wiem do czego one sluza

No i mam dylemat bo chcemy dzis zamowic łózeczko z całym arsenałem a ja nie moge sie zdecydować

ale to wyposazenie juz nie, tzn te hafty mi sie nie widzą a chce u jednego sprzedawcy kupowac
ale z kolei tu jest materac gryka pianka a ja chcialam gryka-pianka-kokos i nie wiem
poradzcie !

flanelowe pieluchy też mam aż 6 są mięciutkie - niby do przytulania dla dzieciaczka- bądź jako ochrona przed wypadnięciem czegoś z pieluszki (stosuje się wtedy, kiedy używa się pieluch tetrowych- tak mi teściowa tłumaczyła). Tetra wydaje mi się bardziej taka hmm.. nie wiem jak opisać

A co do materaca- niby lepszy jest materac- gryka-kokos od pianki-gryka-kokos (tak czytałam w opiniach matek). Więc zależy już od Ciebie na co się zdecydujesz

A łóżeczko mega śliczne

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
ekstra zakupy! Nie mogę doczekać się kiedy moje 4 paczki przyjdą
ooo to już teraz na czasie paczuszki przyjdą??? jak ja nie mogłam się doczekać, to tylko ja wiem... taka... ekscytacja

Stary 2011-10-24, 14:45   #4937
uska000
Zadomowienie

Agatku a mam pytanie dlaczego pampersy 2?? i czemu tyle rodzaji chusteczek?? bo mnie to zastanawia ;>

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:48   #4938
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
hej mamuski

poradzcie !

śliczne te łóżeczka...
pierwsze- samo łóżczko mi się bardziej podoba ale w drugim fajniejsze "wyposażenie"
ale CI pomogłam
Stary 2011-10-24, 14:51   #4939
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatku a mam pytanie dlaczego pampersy 2?? i czemu tyle rodzaji chusteczek?? bo mnie to zastanawia ;>
lepiej kupić większe niż za małe- 1 masz 2-5 kg, a 2 masz 3-6 kg (a większość dzieci rodzi się od 2,5-4 kg) i lepiej sobie taką dwójkę 'podwinąć' (nic nie wyleci, nie bój się- w szpitalu niby zalecają kupić dwójki) niż za mały pampers, który by uciskał, był za mały. Tak mi się wydaje bynajmniej
A jeśli moje dziecie urodzi się z masą mniej niż 2 kg to pewnie dokupiłabym jedną paczkę, jeśli 2 byłaby solidnie za duża mam nadzieję, że wyjaśniłam

A rodzaj husteczek wolałam dwa (bambino i pampers, trzecie to nie chusteczki, a 'peklanki'- pachnące worki na brudne pieluszki ) wybrać, 'w razie co' gdyby jakieś malcowi nie podpasowały

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-24 o 14:59

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 14:55   #4940
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
lepiej kupić większe niż za małe- 1 masz 1-2 kg, a 2 masz 2-3 kg (a większość dzieci rodzi się od 2,5-4 kg) i lepiej sobie taką dwójkę 'podwinąć' (nic nie wyleci, nie bój się- w szpitalu niby zalecają kupić dwójki) niż za mały pampers, który by uciskał, był za mały. Tak mi się wydaje bynajmniej

A rodzaj husteczek wolałam dwa (bambino i pampers, trzecie to nie chusteczki, a 'peklanki'- pachnące worki na brudne pieluszki ) wybrać, 'w razie co' gdyby jakieś malcowi nie podpasowały
wylecieć nie wyleci ale jak popodwijasz cos to wtedy tez moze bobaska uciskac i uwierac chyba
a rozmiar 2 jest od 3 do 6 kg
1 jest od 2 do 5kg wiec mysle ze raczej male szanse ze któras z nas urodzi dzidzię większą niz 5 kg
Stary 2011-10-24, 14:57   #4941
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
wylecieć nie wyleci ale jak popodwijasz cos to wtedy tez moze bobaska uciskac i uwierac chyba
1 jest od 2 do 5kg wiec mysle ze raczej male szanse ze któras z nas urodzi dzidzię większą niz 5 kg
o tak sorry, mój błąd!! 2 są od 3-6 kg
Podwija się niby tylko tam koło pępka, żeby pępuszka nie zakrywało- o to chyba chodzi

Stary 2011-10-24, 14:58   #4942
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
to extra pomoc
Ja chciałam ciemniejszy środek, na spacerówkę to bankowo bo dziecko może ciapać jakimś jedzonkiem z rączki
a że wierzch bierzemy ten morski to żeby nie było aż tak kolorowo stonowałam ciemnym szarym, tak że bude i pokrywkę gondoli mamy morską, dolną częśc, torbę i parasolkę szarą, środek ten w krateczkę. A spacerówka z wierzchu morska, środek krateczka, przykrywa na nogi też morska a pręt obity ciemno szarym do czego będzie pasowała szara torba i szary parasol

ricore ma 60% cykori i 40% kofeiny wiec jej sie wyzbyłam i tylko zbożową popijam
ufff wróciłam ze sklepu a że był on aż na Bródnie to mi trochę zeszło
Zuzia miałaś rację - cenę mi zaproponowali fajną, trochę pojojczałam i zamówiłam:
wózek spacerowy
gondolę Fashion
osłonkę na nóżki do spacerówki
moskitierę
torbę
rączkę skórzaną
adaptery do fotelika
fotelik maxi cosi cabrio
i baza easy fix jak mówiłam

aaaaa i mam mufkę

aaaa i z kolorami to dopiero zaczeła się jazda
spacerówka będzie w kolorze takim beżowym szarawym ( b. ładny) i środek w bezowo - białe kwiatki
a z gondolą miałam mega problem bo się nie mogłam zdecydować i stanęło na tym że będzie taka szaro - perłowa buda, pałąk i spód a wnętrze takie hmmm mocno malinowe wyglada fajnie

a Twoje kolory też super dla synusia też bym wybrała turkusowe bo fajne zestawy mieli

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dziekuje

no wlasnie dlatego ja chyba narazie tez bede ja popijac, bo bez kawki nie funkcjonuje

fajnie juz po wozeczek, pamietam jak bylam w ciazy z corka to dostalismy wozek od kuzyna po jego corci i mialam go juz jakos w 6 miesiacu, to jezdzilam sobie nim po domku, przymierzalam sie do niego pamietam te radoche

no wlasnie wiem, ze ma tam troszke tej kofeiny, ale chyba jednak poki cisnienie takie niskie dalej sobie ja bede popijac
ja popijam i nie będe rezygnować

a wózek hehe dostałam kasę i w pół godz pojechałam na zakupy
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Kochana ja wiem ze kawę w ciaży można w małej ilości i po ciąży również, u Ciebie jeszcze to ciśnienie.Ja też cały czas piłam, a przecież niektóre mamuśki od razu po zajściu w ciaże odstawiły. Ale zaczęłam sie właśnie nad tym zastanawiać jak ona będzie oddziaływać na maluszka przy karmieniu. Zostało mi 10 tyg. wolała bym się już przyzwyczaić do zbożowej żeby mieć to z głowy. Ja sie tylko chciałam dowiedzieć czy ktoś miał jakieś doświadczenie w związku z tym karmieniem i piciem kawy., żeby nie było że się mądruję.
Acha mi też lekarz nie zabronił pić kawy, to są tylko moje przemyślenia.......
moja siostra i jedna i druga piły kawę i w ciąży i jak karmiły i dzieciaki spały i u jednej ( 4 dzieci) i u drugiej ( 2 ).
Tak wygląda moje doświadczenie, dlatego nie stresuj sie na zapas
Cytat:
U w a g a - chwalę się!
zaszalałaś
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

w ciążowe??
sprzed ciąży
( pisałam, że ciąża upośledza noooo:b rzydal
Cytat:
hej mamuski

a jutro jedziemy do hurtowni i tam chce obkupic Lenusi

poradzcie !
yyy to nie wiem jak Ci w każdym coś nie pasuje to ja bym szukała jeszcze czegoś innego

alez jestem zadowolona z wózka
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:58   #4943
MartuNiunia87
Rozeznanie

Byłam dziś na spacerku z małym i potem na zakupach i powiem, że przetrzymałam troszkę siku bo nie było gdzie, teraz mam takie lekkie bóle w pachwinach i w kroczu takie uczucie jak by mi się od środka "rozszerzało" czy coś, jakoś nie pamiętam żebym miała takie coś z synusiem. Miała któraś z was coś takiego ? normalnie się boję aż ;(
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:00   #4944
ewula83
Rozeznanie

Agatek super zakupy,az Ci zazdroszczeJa juz nie moge sie doczekac tych zakupow.

Magda bardzo wpolczuje i trzymaj sie kochana.

Co do kawy to ja pije jedna dziennie,moja lekarka jest jakas dziwna powiedziala,ze do 5 filizanek mozna,wszystko mozna robic,nawet na nartach moge jezdzic.A jak powiedzialam,ze twardnieje mi brzuch i wydaje mi sie ze juz nie powinnam pracowac,tymbardziej,ze jest to praca fizyczna to mialam wrazenie,ze uwaza mnie za leniwca ktoremu nie chce sie juz pracowac.Masakra,mam ochote zmienic lekarza,ale jeszcze zostalo mi dwa miesiace...Jutro mam wizyte,musze z nia powaznie porozmawiacW Polsce chyba bardziej przejmuja sie ciaza lekarze,nawet jak plamilam w 6 tygdniu nie dostalam zadnych tabletek.Juz glupio mi latac w pracy z tym brzuchem.Niby to tylko trzy razy w tygodniu,ale to jest dla mnie wysilek,potem brzuch twardy i boli.Boje sie,zeby wczesniej nie urodzic.Mysle,zeby sie zwolnic...To sie wyzalilam
Stary 2011-10-24, 15:05   #4945
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
mam jeszcze do Was pytanie, w wee dostałam ciuszki od znajomych są ok ale częśc z nich jest poplamiona marchewką i teraz sama nie wiem co z nim zrobic, macie jakieś sposoby na pozbycie się plam??
Mi podoba się 1 i 3
Podobno takie plamy z marchewki świetnie wybiela... słońce Ale ile w tym prawdy nie wiem, bo sama jeszcze nie testowałam

Dzisiaj posegregowałam ciuszki od siostry i wychodzi, że już troszkę rzeczy mam Zapełniłam tym całą komodę i jeszcze nieużywany barek Ależ ja się cieszyłam jak dziecko, jak to układałam

No i pochwalę się, że w zeszłym tygodniu zamówiłam na allegro płaszczyk. Załamałam się, bo wszystko co mierzyłam było opięte na brzuchu a tu jeszcze ponad 3 m-ce mi zostały. Wróciłam do domu, weszłam na allegro i wylicytowałam taki płaszczyk:
http://allegro.pl/jsfn-brazowy-plasz...873523062.html
Dzisiaj listonosz przyniósł mi paczkę i jestem baaaardzo zadowolona Doszyłam tylko haftkę na wysokości brzusia, żeby mi nic nie podwiewało i teraz jest super
A jak go szukałam, to nie w ubraniach ciążowych tylko w zwykłych, tylko w kryterium wyszukiwania wpisałam "grzybek"

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Agatko pytałam o to jaką matę edukacyjną dostałam od siostry. O taką:
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ba...871332836.html
Kupiłam ją dla mojej chrześnicy na Mikołajki i teraz mój Dzidek będzie się nią bawił Może nie jest jakaś full wypas, ale myślę, że i tak będzie fajna

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Mnie to dopiero upośledziła Wczoraj byli u nas znajomi. Wzięłam sobie herbatę, cukiernicę i już miałam wrzucić cukier do filiżanki, kiedy przypomniałam sobie, że.... od 3 lat nie słodzę
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:06   #4946
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
o tak sorry, mój błąd!! 2 są od 3-6 kg
Podwija się niby tylko tam koło pępka, żeby pępuszka nie zakrywało- o to chyba chodzi
nie mam pojecia...
te huggiesy mają wyciecie na pępuszek...ale podobno one są lipne...
czy Pampersy te mniejsze tez mają??
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ufff wróciłanim ze sklepu a że był on aż na Bródnie to mi trochę zeszło
Zuzia miałaś rację - cenę mi zaproponowali fajną, trochę pojojczałam i zamówiłam:
wózek spacerowy
gondolę Fashion
osłonkę na nóżki do spacerówki
moskitierę
torbę
rączkę skórzaną
adaptery do fotelika
fotelik maxi cosi cabrio
i baza easy fix jak mówiłam

aaaaa i mam mufkę

aaaa i z kolorami to dopiero zaczeła się jazda
spacerówka będzie w kolorze takim beżowym szarawym ( b. ładny) i środek w bezowo - białe kwiatki
a z gondolą miałam mega problem bo się nie mogłam zdecydować i stanęło na tym że będzie taka szaro - perłowa buda, pałąk i spód a wnętrze takie hmmm mocno malinowe wyglada fajnie

a Twoje kolory też super dla synusia też bym wybrała turkusowe bo fajne zestawy mieli

ja popijam i nie będe rezygnować

a wózek hehe dostałam kasę i w pół godz pojechałam na zakupy

moja siostra i jedna i druga piły kawę i w ciąży i jak karmiły i dzieciaki spały i u jednej ( 4 dzieci) i u drugiej ( 2 ).
Tak wygląda moje doświadczenie, dlatego nie stresuj sie na zapas

zaszalałaś

sprzed ciąży

yyy to nie wiem jak Ci w każdym coś nie pasuje to ja bym szukała jeszcze czegoś innego

alez jestem zadowolona z wózka
gratuluję zakupu
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na spacerku z małym i potem na zakupach i powiem, że przetrzymałam troszkę siku bo nie było gdzie, teraz mam takie lekkie bóle w pachwinach i w kroczu takie uczucie jak by mi się od środka "rozszerzało" czy coś, jakoś nie pamiętam żebym miała takie coś z synusiem. Miała któraś z was coś takiego ? normalnie się boję aż ;(
nie wiem kochana... ja nie ialam nic takeigo... moze wez nospe i sie połoz na troszkę
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Podobno takie plamy z marchewki świetnie wybiela... słońce Ale ile w tym prawdy nie wiem, bo sama jeszcze nie testowałam

Dzisiaj posegregowałam ciuszki od siostry i wychodzi, że już troszkę rzeczy mam Zapełniłam tym całą komodę i jeszcze nieużywany barek Ależ ja się cieszyłam jak dziecko, jak to układałam

No i pochwalę się, że w zeszłym tygodniu zamówiłam na allegro płaszczyk. Załamałam się, bo wszystko co mierzyłam było opięte na brzuchu a tu jeszcze ponad 3 m-ce mi zostały. Wróciłam do domu, weszłam na allegro i wylicytowałam taki płaszczyk:
http://allegro.pl/jsfn-brazowy-plasz...873523062.html
Dzisiaj listonosz przyniósł mi paczkę i jestem baaaardzo zadowolona Doszyłam tylko haftkę na wysokości brzusia, żeby mi nic nie podwiewało i teraz jest super
A jak go szukałam, to nie w ubraniach ciążowych tylko w zwykłych, tylko w kryterium wyszukiwania wpisałam "grzybek" [COLOR="Silver"]

)
bardzo ładny płaszczyk
Stary 2011-10-24, 15:07   #4947
agacia_cz
Zadomowienie

Agatek mam dokładnie takie same zakupy jak Ty! tylko pampersy 1
mała się przebudziła jak tata wrócił z pracy ulżyło mi jak nie wiem co...
teraz mój tż pokazuje nasze kochane autko honde prelude kupcowi sprzedajemy bo nie nadaje się na rodzinne autko

pampersy nie mają wycięcia na pęuszek ale nie są też takie wysokie porównywalne do tych z biedronki następna paczkę kupię właśnie tych biedronkowych...

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-10-24 o 15:10
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:09   #4948
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Agatek super zakupy,az Ci zazdroszczeJa juz nie moge sie doczekac tych zakupow.

Magda bardzo wpolczuje i trzymaj sie kochana.

Co do kawy to ja pije jedna dziennie,moja lekarka jest jakas dziwna powiedziala,ze do 5 filizanek mozna,wszystko mozna robic,nawet na nartach moge jezdzic.A jak powiedzialam,ze twardnieje mi brzuch i wydaje mi sie ze juz nie powinnam pracowac,tymbardziej,ze jest to praca fizyczna to mialam wrazenie,ze uwaza mnie za leniwca ktoremu nie chce sie juz pracowac.Masakra,mam ochote zmienic lekarza,ale jeszcze zostalo mi dwa miesiace...Jutro mam wizyte,musze z nia powaznie porozmawiacW Polsce chyba bardziej przejmuja sie ciaza lekarze,nawet jak plamilam w 6 tygdniu nie dostalam zadnych tabletek.Juz glupio mi latac w pracy z tym brzuchem.Niby to tylko trzy razy w tygodniu,ale to jest dla mnie wysilek,potem brzuch twardy i boli.Boje sie,zeby wczesniej nie urodzic.Mysle,zeby sie zwolnic...To sie wyzalilam

Zwolnić? Nie no ewula tego nie rób, może jakoś przetrzymaj, albo L4? Nie wiem dokładnie gdzie pracujesz i co robisz, ale kasa jednak jest potrzebna, chyba, że z tym problemu nie masz, ale ja sama nie wiem, że chyba bym przetrzymała z tym stazem , nie szłabym wtedy na zwolnienie, bo to zwolnienie lekarskie było podstawa do przerwania stazu, ale u Ciebie na pewno sprawa wyglada inaczej.

Przetrzymaj jakoś ;*
Stary 2011-10-24, 15:15   #4949
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

ale jak się pieluszke zapnie i wywinie na zewnątrz to nic maluszka nie będzie uwierać ja też dostałam sama też 2 bym kupowała bo między 1 a 2 nei ma dużej różnicy a koleżanki mi mówiły że najlepiej już jest brać 2 własnie

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

ja mam już teraz takie bóle jak za długo wstrzymuje albo jak sie w nocy budze z pełnym pęcherzem to tak mocno boli że jak się podnosze z łóżka to juz w ogole muszę "muszelkę" przytrzymywać bo mam wrażenie że za chwilkę się porsiuram, straszne to no ale niestety mały robi coraz większy nacisk na pęcherz w sobote to był koszmar bo 8 razy wstawałam do łazienki cała nocka nie przespana bo prawie co godzine pobudka była
Stary 2011-10-24, 15:15   #4950
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ale jak się pieluszke zapnie i wywinie na zewnątrz to nic maluszka nie będzie uwierać ja też dostałam sama też 2 bym kupowała bo między 1 a 2 nei ma dużej różnicy a koleżanki mi mówiły że najlepiej już jest brać 2 własnie
ja tylko teoretyzuję bo nie wiem ;P
mam dostac pieluchy na pierwszy miesiąc od kolezanki wiec wiecie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości