|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Dzień Dobry
![]() Tak jak większosc ja również niewyspana, nocka do bani ![]() ![]() Dzisiaj byłam z badaniami u internistki, jutro anestezjolog i 2 listopada ![]()
![]() |
#3032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia też jakiś czas tak gardłowo mówiła, trochę jakby nosowo też, np muCHa to to CH było takie własnie gardłowe, dużo słów takich miała, ale teraz juz ładnie je mówi masz polskie znaki ?, bo zawsze jak do Ciebie piszę, to zapominam ze ty mozesz nie widziec tych wszystkich śćęą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Zakorzenienie
|
Andziot
no to mam nadzieje, ze mu przejda te "gardlowki" ![]() nie mam polskich znakow, ale zazwyczaj sie domyslam, gdzie te miekkie s,c i inne sa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Wtajemniczenie
|
jeny, co ci? ja takie miala pod koniec ciąży
![]() Nika bawi się na zrobionej przeze mnie macie- kolorowy kocyk na dywanie i pelno zabawek dookoła, oczywiście fika na wszystkie strony już, co bedzie jak zacznie chodzić ![]()
![]() |
#3035 |
Wtajemniczenie
|
Trochę wysokie Agus
![]()
![]() |
#3036 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ps. moja siostra jak bylam u fryziera(kosmetyczki jednocześnie) napisala mi sms: "zapytaj pani czy zrobi mi wasika?" a ja szok mysle jakiego wasika?? ![]() a to chodziło o depilacje wąsika, ma taki mały zarost pod noskiem ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-10-24 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz chyba automatycznie czytam tak, jak byc powinno, no czasami mam w oczach ??? ale po chwili juz wiem o co chodzi ![]() Dobra laski kochane, musze leciec do banku bo samochod se zakupilam w sobote, tzn. jeszcze nie zakupilam bo po pieniadze wlasnie musze isc, w kazdym razie autko na mnie juz czeka ![]() Dodam tylko, ze nie jezdzilam jakies 3 lata ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Zakorzenienie
|
nie wiem co mi
jestem nerwus totalny pracy mam strasznie duzo a dzisiaj nie mam weny zeby cokolwiek robic ![]() pojade zawiesc fotki do wywowalania too jak sie przewietrze to mi troche ulzy czuje sie jakby mi ktos mlotem przywalil w leb i tak od 3 dni ![]() a dzisiaj spalam 10h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
Zadomowienie
|
ja tez nie przepadałam - wolałam samochody
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3040 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny - kiedy sie przebija/kiedy przebijacie uszka córeczkom ??
bo ostatnio w galerii na zakupach widzialam dziewczynke, mlodsza od olenki, przynajmniej tak mi sie wydawalo - ze zlotymi kolczyczkami w uszkach ![]() ![]() i tz stwierdzil, ze smiesznie to wyglada, jak dziewczynki nie maja wloskow na glowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja nie wysypiam sie od kilki dni bo niko szybko wstaje i budzi sie czasem przez te zabki w nocy z placzem ![]() niko chce wam cos napisac bo slinka jej cieknie na widok lapka i klawiatury ![]() na kolanach ja trzymam ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() ja mialam przebijane w wieku 6 lat ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, gdybyście chciały nabyć zawieszki LAMAZE znów promocje
#3043 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- My mamy krzesełko do karmienia Brevi, drogie wprawdzie było,bo prawie 500 zł,ale podoba mi się,Hania lubi w nim posiedzieć (jest opuszczane,ale Hanka i tak się podnosi i siedzi sama prosto,więc nie zabraniam jej skoro sama się dźwiga i sama siedzi). http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1570215 <---- takie mamy,tylko zielone z myszkami |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |
Raczkowanie
|
Kasia - trochę Was ksiądz podliczył... My płaciliśmy 500zł za ślub.
Cytat:
Jadę do męża, będę wieczorkiem. Nie piszcie za dużo ![]()
![]() |
#3045 |
Raczkowanie
|
Ja też nie lubię przebitych uszu u niemowląt, bo mam wrażenie, że takiemu głównie leżącemu dzieciaczkowi nie za wygodnie jest z metalem w uszkach... Moja koleżanka przekłuła swojej rocznej córeczce uszka i dziecko wycierpiało się bardzo, nie spalo ze dwa tygodnie, płakało i nie dało się jej wytłumaczyć, że "chcesz byc piekna to cierp" . Także mówię
![]()
#3046 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas wsio ok. Strasznie zajeta jestem ostatnio. Dzis troszke luzu, ale mam zamiar zaczac planowac wielka podroz. Antek zadziwia mnie cotraz bardziej np. ostatnio SAM zasnal na matce na brzuszku... az musialam go obudzic, bo wystraszylam sie ze cos mu sie stalo ![]() ![]() ![]() Daisy kochana u nas nocki lepiej. Nie wiem co ma wplyw na to, ale Antek chyba mial ciezki okres, bo w dzien marudny, w nocy cyrki... teraz od dwoch dni lepiej... Co do krzeselka to ja mam wlasnie ten Chicco Polly co podawalas. Stoi w kartonie, bo mam zamiar wymienic na inny kolor. Widzialam je na zywo i podobaly mi sie najbardziej sposrod dostepnych w sklepie i do 100 funtow. Ja zaplacilam 75 funtow i plusem bylo rozkladane oparcie i dodatkowa miekka oslona na siedzisku. TUTAJ masz filmik o tym krzeselku. Jest jeszcze wersja na rok 2012 chyba i to juz jest lezaczek i krzeselko w jednym ![]() 24kasia duzo Was bedzie kosztowal ten slub... ja za dekoracje placilam 1500zl chyba z robocizna. Dla Mary spoznione zyczonka imieninowe!!!!! ![]() Tymonku, Kubusiu, Adriunku, Fiammi i Julka dla Was najlepsze zyczenia z okazji miesiecznic!!! ![]()
#3047 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Zakorzenienie
|
Spice, no ja właśnie cos takiego do zabawy chciałam kupić jak Gabi wyrośnie z huśtawki ale z drugiej strony myślałam - że przecież nie chcę ładować ją w chodzik no i byłam w kropce... Dałaś mi dobry pomysł aby odkręcić kółka... wtedy nie da sie w tym chodzić, prawda?
Paulizia, 75futnów? To super cena! Ja właśnie o tym Chicco myślałam albo jeszcze Fisher Price no chyba, ze jeszcze coś innego wykukam. To spicowe tez ciekawa propozycja.... czuję, że będę mieć dylemat Ślicznie o Antosiu napisałaś.... ![]() Lolusiu, jak wypad się udał ?? Relację poproszę! Mam nadzieję, że Antonek naprawiony na dobre i śpi ładniusio w nocy ?
![]() |
#3050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zamierzam sama o tym decydowac, jesli kiedys bedzie chciala, to sobie przebije. Z gory pisze, ze nie chce nikogo urazic, ale jak dla mnie kolczyki u malych dzieciaczkow to porazka, sama nie wiem czy bardziej to smieszne, czy tragiczne i troche cyganskie. Pomijam juz taki drobny szczegol jak bezpieczenstwo - dzieciaki w przedszkolu raczej na kolczyki nie uwazaja i moze sie stac krzywda, oczywiscie nie musi, ale ryzyko jest wieksze niz jak kolczykow nie ma. "cudo" to renault scenic, co prawda nie mlody juz bo 10letni, ale na tzw. rozruch dla mnie jest akurat, przynajmniej jak nim gdzies przywale, to szkoda nie bedzie. No i co, po co te prognozy pogody ja sie pytam ![]() ![]() Acha, wlosy nadal mi leca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
Eve 2 miesiace to juz trwa ?
![]() ![]() Powodzenia w powrocie na droge ![]() Lolus Tesknimy ![]() Paulizia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze mną gorzej ![]() Cytat:
26 tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A krzesełko bym chciała takie wypasione, ale kasy nie ma, więc pewnie kupimy zwykłe z IKEA, o TAKIE. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Eve 10-cio letnie, to w miarę nowe wg mnie ![]() My jeździliśmy autem 17-sto letnim ![]() Teraz zmieniliśmy na 8-mio letnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
super, że Juluś już się lepiej czuje ![]() Cytat:
![]() dziękuję. dziś już normalnie. już wczoraj było w porządku, bawiła się z dziadkiem, tylko musiałam być w pobliżu Cytat:
![]() ------ Ania po intensywnej zabawie zrobiła wielką kupę i teraz odsypia ten wysiłek ![]() dziękujemy za komentarze w albumie ![]() Edzik to słodki zalotnik ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 |
Zadomowienie
|
Nasze było dość drogie,ale na szczęście nie my za nie płaciliśmy,tylko dziadki. Sama bym nie kupiła tak drogiego, bo tak jak napisała Eve, szkoda kasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zakorzenienie
|
średni mam humor moje drogie
do tego boli mnie okropnie brzuch przez t oco opisywałam w K... konsultowałam to z kolezanka prawniczka i rozjaśniła mi sprawe i jestem zbulwersowana/ załamana... matal śmiesz twierdzić ze ten skok bedzie trwał jeszcze 3 tyg? ![]() w najoptymistyczniejszej wersji 2 bo seba jest przetrzymany ![]() w takim razie ja Ci pakuje sebe i w piatke prosze sobie go zabrac:P boże chyba bym na nogach do wawy pobiegła za moim skrzeczkiem ![]() pieke sobei TAKI chleb jak byłam mała to moj tata napisał mi kartke z lista zakupów, zrobił sobie jaja i napisał HLEP (chleb) i nie kupiałam bo nie wiedziałam o co chodzi ![]() MA KTOS PRZEPIS NA FAJNY DOMOWY CHLEB Z ZIARNAMI????!!! do pieczenia w piekarniku
#3056 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieki, albo nie, nie dzieki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak jak pisalam, u nas nie bylo dlugo uzywane, a uzywane bylo wylacznie do jedzenia bo balabym sie zostawic dziecko w takim wysokim krzeselku zeby sie bawilo ![]() Ale kazda zrobi jak uwaza, mozna tez dac rade bez krzeselka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
Chicco sa wysokie, fakt taca tez trzyma i teoretycznie dziecko nie ma prawa sie wydostac, ale lepiej nie kusic losu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sorry, mogę skłamać: "Graża, ten skok już się kończy!" Ja mogę mieć, jeśli chcesz. Ale ostrzegam, że jego się je bochenkami ![]() Cytat:
![]() Inne standardy ![]() Ja nie znam chyba nikogo, kto miałby auto nowsze niż 5 lat, a za to najstarsze ma 19 (wśród moich znajomych). Z krzesełkiem się zgadzam. Fajny bajer, takie wypasione, ale nie jest potrzebne. Dlatego chcemy tanie. Ale jednak BEZ sobie nie wyobrażam. Jako opiekunka korzystałam często i to nawet u 2,5-latków ![]() Ale tylko do jedzenia ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-10-24 o 16:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.