|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
no mały głodomur śpi od 1.5 godz jedynie przysypia przy cycku
i śpi bardzo płytko każdy hałas ją budzi ale pobujam ją i dalej śpi dzięki Bogu niech pośpi chociaż godzinkę jeszcze
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciala zeby moja sie delikatniej ruszala!!!
Oliwia przy niej to byl śpioch, leń i nie wiem co jeszcze! A ta?? ona wiecznie dupą kręci nie wspomne o żebrach ktore mam juz tak pokopane ze szok! cala obolala jestem, kazdy ruch czuje tak jakby chciala zaraz wyjsc przez powloki brzuszne i ze moj mega tluszcz tego nie asekuruje?;/ ehehe
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Glamourous-to straszne...teraz to ja juz chyba całkiem osiwieję ze zmartwień o córeczkę......
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
glam dla mnie jak teraz juz kropelki mam i tylko czekaja w razie w to juz nic chyba straszne nie jest,
Aniu teraz sobie wyobraz 2 tygodnie nie spania ciaglego i ciaglego krzyku malutkiej swojej..... takze dla mnie kazdy taki maluch to zloto Na pewno bede zmeczona, ale ja to jakos inaczej do tego podchodze, sama nie wiem czemu ale jestem tak pozytywnie naladowana ze szok! Nie bedzie mi latwo na pewno, najbardziej sie chyba boje nocy ze jedna druga bedzie wybudzala.....no ale trudno. Jakos sie przemecza ![]() a wiecie co bedzie za 2 lata??? JA BEDE SOBIE SIEDZIALA A ONE BEDA SIE BAWIC!!!!!!!!!!!!!!!!! SAME!!!!!! ZE SOBA!!! najwyzej skarzyc beda na siebie albo sie mordowac![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- glam twoja Soniusia jest niesamowita!!!!!!!!!!! uwielbiam takie lobuzy kochane!
|
|
#2585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co opisałaś... No to sobie popłakałam... Ja sobie nie umiem wyobrazić porodu martwego dziecka... chyba by musieli mi cesarke zrobić.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-24 o 16:17 |
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)- potem tez o dzieci nie dbaja...ale im sie rodza dzieci zdrowe...wielka niesprawiedliwosc losu co nie?kolezanka podobno po tym wszystkim bardzo sie zaangazowala w taki ruch dzialajacy przy twoarzystwie przyjaciol dzieci- wlasnie dla rodzicow po stracie. i np organizowala w tym miesiacu dzien dziecka utraconego w naszym miescie ( to akurat chyba bylo 15 pazdziernika- a ja jakos krotko przed tym bylam w szpitalu wiec mi jej mama o tym opowiadala). ale na pewno po czyms takim ciezko sie podniesc przez dlugi czas... ja sama bylam w takim szoku ze nie wiedzilalam w ogole co powiedziec i tez sie poplakalam jak ona mi to opowiadala...jeszcze do tego doszla atmosfera szpitalna- no bo to ten sam szpital....straszne ale widac ze ta jej mama- polozna byla chyba na takim etapie ze miala potrzebe rozmowy na ten temat...
|
|
#2587 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam identyczne śpioszki te z pieskiem tylko wykończone zielonym kolorem ![]() Ja dziś odsypiałam nocke od 11-15. Nadal nie czuje się najlepiej. W środę mam wizyte i gina, coś mi ręce swędzą od kilku dni w nocy bardziej już nie mam pomysłu od czego, powiem mu o tym mam nadzieje, że to nie są problemy z wątrobą wogole dzis zla jestem, brzuch mnie boli rano był taki twardawy teraz już jest normalny, zaczynam świrować
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Sonia dzis np sie pol dnia bawi miska plastikowa- wklada do niej poduszke i robi sobie gniazdko albo lodke albo rakiete, albo zabawki w niej nosi. dla mnie piekne jest ze dzieci tak niewiele potrzebuja, czasem z glupoty sie ciesza jak nie wiem co ostatnio z 2 godziny bawila sie walkiem do ciasta takim drewnianym- mowila ze to jej dzidzia, zawijala w kocyk, karmila, ukladala w pudeklu do butow jako w lozeczku...jakby nie miala 10 lalek, wozeczka i innych takich bajeranckich akcesoriow a jaka awantura byla jak ktos walek do szuflady wlozyl- ze co my z jej dzidzia robimy ![]() no i tekstow przesmiesznych dziennie produkuje tyle ze spamietac nie idzie. wczoraj mama z siostra udawaly dzidziusie- blizniaki a Sonia je zabawiala. i tez awantura bo im "na niby" dawala grzechotke a one soie ta grzechotke na niby zabi eraly
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sonia to dopiero artystka
|
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja coś wesołego opowiem.
![]() Mamy znajomych z 2letnią córeczką (przekochane dziecię- niezapeszając) i jej tłumaczyli, że mam dzidzię w brzuchu itd. a że dość często się widzimy, to pamięta o tym i ostatnio ze spaceru idąc nas odwiedzili (tak tydz temu) wchodzą- ich córeczka przodem i jeszcze w kurtce maszeruje do pokoiku i krzyczy: -oooo wanienka!!! o łóżeczko!!! Mogę zobaczyć dzidziusia!!! A ja do niej: -rybko, dzidziuś jest jeszcze w brzuszku (pokazałam na mój bebzol) a ona: -hm... (zrobiła minę zadumaną, obróciła się do wózka i mówi) oooo wózek, to się dzidzia będzie wozić!!! Tym ostatnim mnie rozwaliła!
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
glam wlasnie ja bylam sama i paietam jak latem surowki z trawy robilam i inne cuda!
no po prostu kosmos, jak przyjaciolki nie bylo to ja myslalam ze umre, stalam tylko w bramie i patrzylam kiedy przyjedzie do babci! tego wlasnie nie chcialam dla swojego dziecka, bo tu gdzie mieszkamy nie ma dzieci w jej wieku wiec juz w ogole bylaby zupelnie sama--- okropne!. Wiszka to moja pod koniec 30 tygodnia wazyla wedlug tych tabel 2200.... ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Tincia usmialam sie !To zona mojego chrzestnego jak byla w ciazy 3 lata temu to tez sie az poplakalam ze smiechu. Ich synek mial wtedy 6 lat i gral w domu w pilke taka leciutką pokrytą takim meszkiem i kopnal Magdzie w brzuch, ale tak delikatnie ze ledwo co poczula i mowi do niego - Michalku uwazaj, nie mozna tak robic na co Michal do niej - a co? ziarenko sie pożyga?
|
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale sobie drzemke strzeliłam
Siedzę, piję cappucinko i oglądam "Rozmowy w toku" - boże co za puste dziewczyny, solarium daje awans na vip-a Ciśnienie mierzyłam niedawno i troszkę za wysokie Glam smutna historia... Mam nadzieję, że u nas dziewczyny będzie wszystko dobrze z dzieciaczkami. Bardzo Wam tego życzę ![]() Aniu korzystaj z chwili ciszy
|
|
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Glam - bardzo smutna historia aż się popłakalam ...
Tincia, Darusiaaaa - dzieciaczki fajne pomysły mają i różne śmieszne rzeczy mówią ![]() princessskaa - też oglądam rozmowy w toku nie możliwe są te dziewczyny
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
A mowilam wam jakie imiona sonia proponuje dla blizniakow? Hamburger i frytka
![]() Wczoraj aparatka mala sie zsikala- juz byla w pizamce. Ja wchodze do lazienki a ona sama w zlewie spodenki pierze ![]() Ale stosunkiem do brzuszka to mnie zaskakuje, jak przyszla do mnie do szpitala to pierwsze pytanie czy moze pocalowac dzidziusie. I z ogromnym przejeciem pomagala skrecac lozeczko, ciuszki chce ciagle ogladac... Tylko sie boje ze jej sie potem odmieni i bedzie zazdrosna
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
prince widzialam 3 minuty jak jedna cos mowila i przelaczylam:P
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz i wybor imion masz z glowy, gorzej jak bedzie 2chlopcow. Moze Hamburger i Hotdog wtedy Mam nadzieje, ze Soni nie odmieni sie stosunek do rodzenstwa |
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
glam nie obejdzie sie bez zazdrosci, dlatego wlasnie bedziemy musialy sie rozdwajac (ja) roztrajac(ty) zeby starszaki nasze nie byly odrzucone, nie czuly sie na boku
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
glamourous masz rację to okropne, ale niestety prawdziwe. Podejrzewam, że ta dziewczyna nic nie czuła, po niej było widać, że jej wszystko jedno. Takie kobiety nie powinny mieć dzieci.
Podobną tragedię co Twoja koleżanka przeżyła moja znajoma, ale ona była w UK i to było jej pierwsze dziecko. Pojechała do szpitala zaniepokojona, bo nie czuła ruchów dziecka a tam nawet nie sprawdzili czy tętno jest. Teraz na szczęście ma już 2 letnią córeczkę. Otrząsnęła się z tej tragedii. Mój też niedelikatny, ale dobrze że aktywny. Tyle, zę dla odmiany to on atakuje moje dolne partie Zgadzam sie z tobą - to nie matka to potwór. |
|
|
|
#2599 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a historia przednia -Ciociu, ale ja się boje. -Czego??- pytam - No, że dzidzia mnie złapie Cytat:
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeeeeeezuuuuuuuuuuuuuuu uuuuu
ZABIJE ZA ROLADE LODOWĄ!!!!!!!!!!!!!!! Tż wraca po pracy i juz dzwonilam zeby kupil rolade, rodzynki i bita smietane!
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
wiszka moja gin dokladnie mierzy wymiary glowki i z tych wymiarow patrzy w takie tabele i podobnie po kosci udowej jakos to mierzy.
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
Spadam coś podziałać.
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
ja na brak tluszczu absolutnie narzekac nie moge! natomiast Oliwia przy tym adehadowcu to po prostu oaza spokoju.
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi apetytu narobilas!!! Padlam... moja rodzicielka dzis wyczytala w horoskopie, ze DZIS urodze. i twardo sie tego trzyma |
|
|
|
|
#2607 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie mogę takich rzeczy No to u mnie wszystko sprzęt usg wylicza też z tych pomiarów, ostatnie takie dokładnie badanie mam 29listopada wtedy zapadnie decyzja czy poród będzie naturalny czy potrzebne będzie CC.
|
|
|
#2608 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja_dalia o żesz w mordę, co za wyrachowany kanar żeby ciężarnej... a ciuszki śliczne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() glam omg ale historia i patrz jej mama jest położną, pewnie ma wyrzuty sumienia do dziś ![]() co za historia ![]() jestem w totalnym szoku ![]() Darusia padłam z tego ziarenka co się porzyga ![]() Wróciłam od lekarza i ogólnie nie jest źle, przynajmniej nie jest gorzej Dzieki dziewczyny za 3manie kciuków Cholestazy nie mam bo aspat i alat w normie, tylko mam alp 2xpodwyższone- no ale powiedział, ze teraz nic z tym nie robimy, mam badaĆ po porodzie Białych krwinek oczywiście mam powyzej normy tzn. 19tys.... no ale nie rosną bo ostatnio miałam 19,9 tys.- więc może byĆ, ale i tak ich za duzo Co dziwne wzrosła mi ilośĆ czerwonych krwinek ![]() aha i przytyłam przez 3 tygodni 900g ![]() A no i z tego powodu że mam łożysko stopień 3- to zbadał przepływy i ilośĆ wód płodowych- są w normie... tylko mam bacznie czuĆ ruchy dziecka i w razie czego to na ip (no dzisiaj w nocy jak poszłam siusiu nie czułam małego kompletnie, więc go "zignęłam" palcem to mi odpukał- takze spokojnie zasnęłam) Acha i miała 0-1 erytrocytów w moczu(bakterii brak całe szczęście)- to powiedział, zeby się tym nie rpzejmowaĆ bo to się mieści w granicy normy No i pytałam o to drętwnienie palcy- pow. że po niektóre ciężarne tak mają i powinno przejśĆ po porodzie, na pytanie o te igiełki w dole brzucha- pow. że tam sie wszystko rozszerza więc nie mam się czym martwiĆ Szyjka się skraca(nie wiem czy się cieszyĆ czy martwiĆ w sumie tym faktem a go nie zapytałam) ale jest zamknięta Także zdałam relację ---> czyli nie jest źle, chyba Pisałyscie o paleniu w ciąży- z tego powodu, ze mam szybko dojrzewające(wolę to stwierdzenie, niż"starzejace" ![]() chociaz pare razy zdarzyło mi się byĆ biernym palaczem- ale rzadko- to chyba nie przez to
|
|||||
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam sie nad bigmakiem i mcchikenem
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
nie mamy jeszcze listopada, a moje dziecko jedyne lapcie w jakich chce chodzic to NORMALNE SKÓRKOWE GÓRALSKIE BAMBOSZE!
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- wiszka ale cc z powodu rozmiarow dziecka, czy ja cos przeoczylam??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

i śpi bardzo płytko każdy hałas ją budzi ale pobujam ją i dalej śpi dzięki Bogu niech pośpi chociaż godzinkę jeszcze

)- potem tez o dzieci nie dbaja...ale im sie rodza dzieci zdrowe...wielka niesprawiedliwosc losu co nie?
dzisiaj przychodzi położna to ją zapytam ostatnio mnie poprawiała ale kurczę nie umiem jej przystawić tak jak pokazywała