Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 14:35   #2311
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Droga Shiro myślę, że nikt nie zlał Twojego posta . Nie pamiętam, żeby któraś inna dziewczyna spała w innym pokoju niż dziecko. Z tego co mi się przypomina to Brumek, chyba Patik i Brunetka. Wydaje mi się, że reszta mam śpi z maluchami w jednym pokoju (a niektóre i łóżku ). Ja planuję moją przed świętami przenieść do jej pokoju (jak będę miała kasę na urządzenie go, na razie to graciarnia jest).

Może napisz dokładnie co byś chciała wiedzieć?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:38   #2312
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Shirko ja też nie wiem, co odpisać.
My śpimy w 3
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:42   #2313
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dziewczynki proszę nie zlejcie mojego posta poprzedniego

Shirko, mały na razie śpi w naszej sypialni w łóżeczku. Ale planujemy przenieść go do jego pokoiku czym prędzej. Pokój tuż obok więc nie boję się że nie usłyszę.
Tylko najpierw TŻ musi sprzątnąć swoje graty które tam zalegają już bym to dawno zrobiła, ale wszystko mu do pracy potrzebne No to leży, i tym sposobem na łóżeczko miejsca nie ma
Ale w przyszłym tygodniu dokupimy Adasiowi szafę i będzie przeprowadzony

A my po szczepieniu.... uffff...... potężny płacz przy wkłuciach, buzia cała mokra od łez
na szczęście w miarę szybko się uspokoił i teraz śpi. Oby tak dalej...
Aaa.... no i mój kluseczek waży 6900 a ja się dziwię że coś mi ciężej nosidełko dźwignąć

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-10-24 o 14:47
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:43   #2314
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Hejka
My żyjemy Właśnie skończyłam stary wątek. Tż niedawno wrócił z De więc mam trochę czasu dla siebie i na wizaz. Teraz się będę mogła udzielać i napiszę co u nas.
To miłe, że ktoś zauważył nasz brak

Gratulacje z okazji wszystkich ukończonych tygodni, miesięcy.
Nam już 12sty tydzień leci
Ale mam nadrabiania jestem na drugiej stronie
za 12 tygodni, to i tak jesteś dalej niż ja, bo moje zaległości zaczynają się na pierwszej stronie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

U nas nocka ok, ale mnie i tak glowa boli, bo spalam w oparach alkoholu produkowanych przez tzta, ubije dziada
myślałam, że to tylko ja tak mam po tym jak tż popije nie dość, że napić się nie można, to potem jeszcze kac dopada
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witam się poniedziałkowo

Ale mnie Szymon dzisiaj w nocy zaskoczył! Absolutnie go nie chwalę!
Położyłam go spać o 19.30 - obudził się o 23.30 na jedzonko i spał i spał...
Wyspana obudziłam się o 5, a moje dziecko śpi! Obudził się na jedzonko o 5.30. Aż podeszłam do łóżeczka sprawdzić, czy oddycha, później szukałam śladów karmienia, że może nie pamiętam... Ale moje piersi i koszula mówiły same za siebie.
Nakarmiłam małego i ściągnęłam jeszcze 180 ml...
Dodam, że zawsze budził się w nocy co 2 h na karmienie.

Mój łobuziak skończył dzisiaj 13 tygodni!
za skończone tygodnie i pięknie przespaną nockę
Cytat:
hej kochane!

taka prośba do tych które wróciły do swoich sypialni a maluszki śpią u siebie jak to zrobiłyście i jak organizacja? Brumek ty tak chyba masz proszę o rady bo chcę wrócić do mojej sypialni bo mój mąż chyba znajdzie drugą żonę
mogę się tylko podzielić doświadczeniem po starszej, bo Hania jak na razie dalej z nami w sypialni, tylko, że Maję przenieśliśmy jak miała prawie roczek (uważam, że za późno) zostawiałam otwarte drzwi i jej marudzenie budziło mnie tak samo jak gdy była z nami w sypialni - szłam nieprzytomna i karmiłam.... nie wiem co Ci jeszcze napisać
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:03   #2315
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Droga Shiro myślę, że nikt nie zlał Twojego posta . Nie pamiętam, żeby któraś inna dziewczyna spała w innym pokoju niż dziecko. Z tego co mi się przypomina to Brumek, chyba Patik i Brunetka. Wydaje mi się, że reszta mam śpi z maluchami w jednym pokoju (a niektóre i łóżku ). Ja planuję moją przed świętami przenieść do jej pokoju (jak będę miała kasę na urządzenie go, na razie to graciarnia jest).

Może napisz dokładnie co byś chciała wiedzieć?
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Shirko, mały na razie śpi w naszej sypialni w łóżeczku. Ale planujemy przenieść go do jego pokoiku czym prędzej. Pokój tuż obok więc nie boję się że nie usłyszę.
Tylko najpierw TŻ musi sprzątnąć swoje graty które tam zalegają już bym to dawno zrobiła, ale wszystko mu do pracy potrzebne No to leży, i tym sposobem na łóżeczko miejsca nie ma
Ale w przyszłym tygodniu dokupimy Adasiowi szafę i będzie przeprowadzony

A my po szczepieniu.... uffff...... potężny płacz przy wkłuciach, buzia cała mokra od łez
Aaa.... no i mój kluseczek waży 6900 a ja się dziwię że coś mi ciężej nosidełko dźwignąć
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
za 12 tygodni, to i tak jesteś dalej niż ja, bo moje zaległości zaczynają się na pierwszej stronie

myślałam, że to tylko ja tak mam po tym jak tż popije nie dość, że napić się nie można, to potem jeszcze kac dopada

za skończone tygodnie i pięknie przespaną nockę

mogę się tylko podzielić doświadczeniem po starszej, bo Hania jak na razie dalej z nami w sypialni, tylko, że Maję przenieśliśmy jak miała prawie roczek (uważam, że za późno) zostawiałam otwarte drzwi i jej marudzenie budziło mnie tak samo jak gdy była z nami w sypialni - szłam nieprzytomna i karmiłam.... nie wiem co Ci jeszcze napisać

dzięki no właśnie ja też pamiętam tylko Brumka boję się że nie będę go słyszeć na czas teraz jak zaczyna stękać to ja się zbieram i robię mleko i nie ma wielkiego ryku też mamy pokój obok pokoju, a obawiam się tego że usłyszę go za późno jak już będzie rozbudzony za bardzo a tera piję i dalej ładnie śpi albo wkładam smoka i spokój ehhh ciężko mi jakoś chociaż chyba mój mąż już oczekuje że wrócę do sypialni
Stary 2011-10-24, 15:07   #2316
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
za wiek i wieeeelkie za przespaną nockę, moja jak przesypia (ostatnio niestety coś jej się odwidziało) to też jestem bardzo zdziwiona, a cyce cierpią
Dziękuję , oby więcej takich.

Cytat:
Piękna waga, toż to klocek, a nie kluseczek. Ciekawe ile Malwinka waży-ostatnio przybierała po 250g na tydzień i też ją ciężko nosić-ja daję radę ze 2 minuty.

Sweet tak spojrzałam na Twój podpis i chyba masz źle wpisane-czy Twój synek w 6 tygodniu życia ważył 5360 g? To chyba nie możliwe żeby dziecko przybrało 2kg w 4 tygodnie, bo on chyba miał problemy z wagą, która szybko spadała o ile dobrze pamiętam...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:22   #2317
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki no właśnie ja też pamiętam tylko Brumka boję się że nie będę go słyszeć na czas teraz jak zaczyna stękać to ja się zbieram i robię mleko i nie ma wielkiego ryku też mamy pokój obok pokoju, a obawiam się tego że usłyszę go za późno jak już będzie rozbudzony za bardzo a tera piję i dalej ładnie śpi albo wkładam smoka i spokój ehhh ciężko mi jakoś chociaż chyba mój mąż już oczekuje że wrócę do sypialni
Niania elektroniczna może pomoże . Ja mam jakąś z lidla albo netto .Tteż się nad tym zastanawiam, czy usłyszę (w niani) jak się wierci i wybudza. Trochę z tego powodu nie chcę jej jeszcze przenosić (drugi powód to graciarnia w pokoju i brak mebli ). Kubę przeniosłam do jego pokoju jak miał rok. Nie mogę sobie przypomnieć jak to w nocy było. Chyba go raz karmiłam i spał do rana .

My teraz mamy małą w sypialni, śpi w swoim łóżeczku metr od naszego łóżka. Nie masz możliwości wstawić łóżeczka do sypialni, czy nie chcesz?

Ostatnio, to śpimy we 4 w pokoju, bo Kuba w nocy do nas przychodzi i ładuje się między mnie a Tż.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 15:31   #2318
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Sarenka śpi u siebie sama. Mamy AngelCare, wszystko elegancko słychać.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:43   #2319
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej

Gratulacje za wszytskie skończone tygodnie, i miesiące i inne okazje

Moje dziewczynki dostały jabłuszko jednak im teraz dałam, zaraz beda mięc od ur pół roku czyli 4 skorygowane

oblizywały się, na razie po łyżeczce. Ale i tak ich miny były bezcenne
Stary 2011-10-24, 15:46   #2320
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane!

taka prośba do tych które wróciły do swoich sypialni a maluszki śpią u siebie jak to zrobiłyście i jak organizacja? Brumek ty tak chyba masz proszę o rady bo chcę wrócić do mojej sypialni bo mój mąż chyba znajdzie drugą żonę
przez kilka dni po powrocie ze szpitala spała ze mną w łóżku.
Pamiętam jak Wam nawet pisałam tu że łóżeczko mogę wyrzucić
Ale jakoś sie udało, odkładałam do łóżeczka, po 6 razy podchodziłam, brałam na ręce i odkładałam. Aż się nauczyła.
My śpimy w sypialni, Sarenka u siebie w pokoju. Początkowo używałam niani, ale teraz nawet jej nie zabieram ze sobą, i tak dobrze słyszę jak się budzi.
Taki mam sen, nawet nie musi się rozpłakać. Wystarczy że macha łapkami i mruczy.
Chociaż zdarzało się, że spałam jak niedźwiedź i tż mnie budził..ale to rzadko.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Ja sie doczekalam w koncu okresu.. i traz nie chce mi si skonczyc 8 dzien i nic nie zapowiada konca
we wtorek Zuzik miał szczepienie.. Mama zniosła dzilni, Zuzik zniósł zle, ale najbardziej płakał tatuś
Mała podwoiła wage urodzeniowa i urosła przez prawie 3 miesiace 11 cm, czyli niby ma 65, al po mojemu ma wiecej
dla wszystkich maluszków za nowe tygodnie, miesiace, pierwsze posilki, nowe umiejtnosci

Zuzianka konczy dzisiaj 3 miesiace
i z dnia na dzien zaczela jesc ogromne ilosci zjada 210 ml mleka i dopija około 50 ml. herbatki na kazdy posilek, a ma ich 5 dziennie
klask i: za 3 miesiące Zuziaka.
Apropo okresu: dzisiaj mija równo miesiąc od ostatniej @ no i nie ma kolejnej. Co jest?
Mamy mesiączkujące już -powiedzcie. Przed ciążą zawsze miałam regularne co 28d. Możliwe że teraz będę miała nieregularne cykle? Help

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
eee, to nie ja nie mialabym dziecka, tylko moi rodzice mnie... rzecz dziala sie za komuny w Gdyni, malo prawdopodobne by mnie znaleźli (chyba)
nauka ze zrozumieniem się kłania u mnie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Mam pytanko, czym leczyłyście pleśniawki u dzieci???
nystatyna. A co Ala ma pleśniawki?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Co robicie dobrego na obiad?
Mi ostatnio brakuje coś veny
mi też brakuje weny. Dzisiaj mielone z ziemn i ogórki korniszony.
Zawsze kombinuję coś na szybko.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.... ma któraś z Was mate edukacyjną Fisher Price Rainforest? tą kwadratową?
Mam. Listki się nie ruszają, motylki nie kręcą- chyba tż źle złożył.
Gra na 2 poziomach. Albo głośniej,albo cicho.
Jest fajna. Sara ją lubi.

Cytat:

klask i:
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:54   #2321
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
dziewczynki proszę nie zlejcie mojego posta poprzedniego
Shirko
my tez zastanawiamy się żeby niedługo zrobić Jasiowi przeprowadzkę
co do organizacji to nie widze problemu elektroniczna niania i tyle choc podejrzewam że sama go usłyszę
pozatym u Jasia w pokoju mam małą kanapę do karmienia
i przewijak tez jest,
własciwie teraz w nocy właśnieidziemy tam sie przewijać i tyle

w piątek idziemy w 3 na impreze firmową do TZta
impreza przebierana
własnie kombinuje stroje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 15:55   #2322
marzena_S
Zadomowienie

Agulaaabar, tak jak dziewczyny pisały- listki się nie ruszają. Co do głośności to już na tym bardziej cichym trybie dobrze słychać melodyjki. Co do zabawek to jest pomarańczowe lusterko, niebieski słonik, papuga, tukan, małpka i dwa motylki przymocowane na stałe. W aukcji było napisane, że zabawki nie są oryginalne? Albo, nie było zdjęć innych? Jeśli wygląd maty nie jest zgodna z opisem to dogadaj się ze sprzedającym odnośnie zwrotu.

Shira, to ja Ci napiszę jak to u Nas wygląda. O 19 szykujemy kąpiel w Haniowym pokoju, później karmienie, mała dostaje smoka i o 20 kładę ją w łóżeczku. Nie zasypia od razu, rozgląda się, gada, piszczy, ale zasypia sama. Czasami zapłacze i jeśli pogłaskanie po głowie czy gadanie do niej nie pomaga to chwilę ją nosimy, a jak się uspokoi to odkładamy i wychodzimy. Trwa to tak do 21, czasami krócej czasami dłużej, ale zawsze śpi sama w pokoju... do czasu pierwszego nocnego karmienia. Nie mamy żadnej niani, doskonale słychać jak mała zaczyna jęczeć i mlaskać, a jak już zdążymy się położyć (pierwsze karmienie ok 24-1) to wybudza mnie już czasem delikatne popłakiwanie. Później biorę ją do nas tylko i wyłącznie z własnej wygody, bo Hania po pierwszym karmieniu wybudza się na jedzenie co 2,3 godz i tak sobie śpimy razem do 9. Jeśli z czasem będzie się wybudzała np.raz to będę ją odnosić, a jak w ogóle to po prostu do rana będzie u siebie spała.(taką mam nadzieję ) Dodam jeszcze, że w ciągu dnia mała nie śpi w łóżeczku(śpi na spacerze, albo drzemie w huśtawce, czy na macie) i wieczorem widać jest ono dla niej atrakcyjne. Mam nadzieję, że jakoś pomogłam.
Stary 2011-10-24, 16:05   #2323
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Paticzku @ musi się unormować. Ja mam znowu @ a od ostatniej minęło 2,5 tyg a przed miałam regularne

Moja Agata tez dzis próbowała jabłuszka. Smakowało jej najbardzej ze wszystkch dan do tej pory.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:17   #2324
brunetka2000
Zakorzenienie

Shira, ja póki co śpię z małą w pokoju, ale ona w swoim łóżeczku. Więc ci nie pomogę Jakoś nie mam odwagi jej samej zostawić

Patik, tak ma i to zapewne jest powód, że ciężko jej idzie jedzenie. Jutro mamy szczepienie to poproszę pediatrę o receptę na to.
A co do okresu to ja już miałam ze 3 A przy tym krążku, jeszcze mam plamienia.

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-10-24 o 16:19
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:17   #2325
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Sweet tak spojrzałam na Twój podpis i chyba masz źle wpisane-czy Twój synek w 6 tygodniu życia ważył 5360 g? To chyba nie możliwe żeby dziecko przybrało 2kg w 4 tygodnie, bo on chyba miał problemy z wagą, która szybko spadała o ile dobrze pamiętam...
hmm......... no wczoraj byl wazony 5770g wiec chyba mozliwe
Igorek jest tego zywym przykladem

waga ie spadala tylko w 10 dniu po urodzeniu nie worcila do wagi urodzeniowej....maly niedojadal bo ja nie mialam pokarmu praktycznie wcale noi jak zaczal jesc MM to zaczal szybciutko przybierac ladnie..... lekarka sie cieszyla bardzo jak zobaczyla wage wiec chyba jest oki powiedziala ze musi sobie odbic za te dni glodowki

ja wlasnie wrocilam od lekarza .............
kupilam sobie kurtke zimowa
i tube w kolorze bezowym ......
jestem jakas śnieta......

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-10-24 o 16:19
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:19   #2326
BABONIK
Zadomowienie

Shira- ja póki co z Nikosiem w pokoju. Ale Nadię po 3 m-cach przeniosłam do swojego,początkowo była z niąnią elektroniczną,ale po chwili okazało się,że jest zbędna,bo ja mam pokoj dzieci trochę dalej od sypialni,ale nawet najmniejsze zakwilenie słyszałam przez sen tego nie da się przespać jakoś tak jesteśmy zaprogramowane

Aania- piękna waga Adasia

AgaG.- to i tak widzę masz spokojnie,bo mój też jak sie napije to ma mega fantazje i chce żonkę "wykorzystać" a żona wtedy oporna jak nigdy

A jeśli chodzi o BZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzyka nko to czy któraś z Was ma problemy z libido?? bo u mnie leży i kwiczy

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:19   #2327
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
klask i:

No to super! Brawa się Nadii należą za odwagę

E tam oszalał. Po takim czasie jak wyszło to mógł nie skojarzyć, też bym się mocno zastanawiała co to jest.
Lepiej że się przejmuje niż gdyby miał bagatelizować pewnie rzeczy.

A my się do szczepienia niebawem zbieramy....
ja pewnie tez ale moj maz
zamiast podejsc spokojnie do sprawy
to narobil paniki.......
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:39   #2328
pieleszka
Wtajemniczenie

hej dziewczęta znowu Was nie nadrobię... a tylko parę dni mnie nie było... ale teraz postaram się być na bieżąco
wczoraj chrzciliśmy Hanię i nasza królewna po raz pierwszy była grzeczna w kościele tylko zakwiliła jak jej ksiądz główkę polał wodą. "imprezka' po Mszy też się udała tzn. rodzinka zadowolona, my też
a w tygodniu mój mąż mnie totalnie zaskoczył i zabrał swoje dziewczyny czyli Hanie i mnie nad morze na 3 dni do spa. Był to prezent dla mnie z okazji naszej rocznicy ślubu (wczoraj mieliśmy). Nie podejrzewałam go o to, że coś takiego wymyśli. A pomysł ze spa okazał się idealny-po takim relaksie mam nowe siły do noszenia Haneczki, bo ta przyczepka uwielbia być na rękach i potrafi to skutecznie wrzaskiem wymusić...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:07   #2329
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Shira- ja póki co z Nikosiem w pokoju. Ale Nadię po 3 m-cach przeniosłam do swojego,początkowo była z niąnią elektroniczną,ale po chwili okazało się,że jest zbędna,bo ja mam pokoj dzieci trochę dalej od sypialni,ale nawet najmniejsze zakwilenie słyszałam przez sen tego nie da się przespać jakoś tak jesteśmy zaprogramowane

AgaG.- to i tak widzę masz spokojnie,bo mój też jak sie napije to ma mega fantazje i chce żonkę "wykorzystać" a żona wtedy oporna jak nigdy

A jeśli chodzi o BZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzyka nko to czy któraś z Was ma problemy z libido?? bo u mnie leży i kwiczy
Ja mam baboniku i to faktycznie dość spore. Igi ma ponad 4 m-ce, a my tylko jeden raz.

Patik, ojjj ja mam strasznie nieregularne. Wczoraj dostałam właśnie @. Szkoda, że jedno się nie zmieniło. Trwają 7-8 dni...

nerolciu zdrowiejcie!
Kurde, teraz jest ta aura najgorsza jeśli chodzi o choróbska.

Aaniu to już III tura szczepień, prawda? Ja idę w śr.

Laski Igor zrobił kupę identyczną jak marchewka w słoiku. Konsystencja i kolor. TO po marchewce, prawda?

OMG Bella pół roczku!!!! Aż mi się nie chce wierzyć! Na dwie księżniczki, to Ci chyba będzie szło więcej słoiczków
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-10-24 o 17:10
Stary 2011-10-24, 17:24   #2330
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Sprobowalby mnie dotknac, to bym ubila, polozyl sie po 1, a rano mial zaprowadzic dziewczyny do przedszkola, tym mnie jeszcze bardziej rozezlil. No i musialam ja isc, zostawilam Antka z nadzieja, ze mu sie rozwyja, ale niestety byl solidarny z tatusiem i spal.

A jesli chodzi o to na b..., to u mnie masakra, jeszcze nic z tych rzeczy, maz probuje, ale ja nie moge, nie chce mi sie, nie czuje w ogole potrzeby...

Pieleszko super, ze chrzciny sie udaly!
Ania piekna waga Adasia!
Shira ja przenosilam starsza corke jak miala 5-6 miesiecy. Spokojnie slyszalam jak sie wybudzala. Poczatkowo na kazde karmienie do niej chodzila, ale jak zaczela sie strasznie czesto budzic, to zaczelam rozkladac u niej kanape i po pierwszym karmieniu (ok.1,2) juz tam zostawalam z nia w lozku. Antka nie przeniesiemy, bo nie mamy gdzie.
Nerola zdrowia! Szkoda Izuni, ze juz musi miec antybiotyk.
Brunetko my tez mielismy nystatyne, ale to z przepisu lekarza.
Patik organizm musi sie wyregulowac. Po porodzie Zuzi pierszy okres dostalam po ponad 8 m-cach, a nastepny po 50 dniach! Chyba nie musze pisac, ze mialam schizy, zem w ciazy...
Marina tak, to po marchewce...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:29   #2331
BABONIK
Zadomowienie

Marinko- jeśli jadł marchewkę,to będzie mieć bardzo marchewkową kupę.Karoten to dość mocny barwnik

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

AgaGuernsey,Marinka- widze ,że u Was też kolorowo w pożyciu hmmmmm w zasadzie mi żal mojego męża... bardzo chciałby nadrobić brak z okresu ciąży ale ja zupełnie nie daję rady... aż mnie odpycha od seksu... i co tu robić?? zastanawiam się ,może jak wezmę tabsy anty to libido wzrośnie

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:33   #2332
Marina1
Zakorzenienie

Aga, Babonik dziękuję za odpowiedz Ta kupa jest taka bardziej dorosła, niż jajecznicowate :co jest:

No ja mam też lekkie wyrzuty sumienia z tego powodu, ale no nie potrafię się zmusić, odrzuca mnie od seksu. A to dla mnie dziwne, bo raczej nie miałam nigdy nie miałam problemów z libido. A teraz to mnie wręcz odrzuca, nawet o tym nie myślę.
Stary 2011-10-24, 18:45   #2333
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie już wstało na początku też marnie było, bo wtedy łózko = spanie, tylko i wyłącznie ale nawet szybko taki stan minął, po połogu już było ok.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Aaniu to już III tura szczepień, prawda? Ja idę w śr.
tak, trzecia jeszcze jedno wkłucie za 6 tyg i przerwa do lipca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 19:01   #2334
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.... ma któraś z Was mate edukacyjną Fisher Price Rainforest? tą kwadratową?
Cytat:
Kupiłam tą matę na allegro - używana... ma niekompletne zabawki, calkiem inne niż oryginalne... poza tym wydaje mi się że nie działa w 100% sprawnie... Wasza też gra tak cicho? listki mają się poruszać czy nie?
Ja mam. Listki i motylki się nie ruszają. Są dwa poziomy regulacji głośności

Cytat:
Laski Igor zrobił kupę identyczną jak marchewka w słoiku. Konsystencja i kolor. TO po marchewce, prawda?
Mój Szymek robi pomarańczową kupę jak ja wypiję sok marchewkowy

Patik - urodziłam 25 lipca, a pierwszą miesiączkę dostałam 17 września ( karmię tylko i wyłącznie piersią ) - była zdecydowanie bardziej skąpa niż zwykle i trwała tylko 3 dni. W tym miesiącu 17, 18, 19 października miałam plamienie - wystarczyła wkładka.

Baboniku - u mnie wręcz przeciwnie Zaraz po okresie połogu współżyliśmy ok. 3 razy w tygodniu - oboje mieliśmy na to wielką ochotę Teraz niestety dzieli Nas kilkaset km, ale 4 listopada mąż przylatuje i będzie się działo

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
tak, trzecia jeszcze jedno wkłucie za 6 tyg i przerwa do lipca
Ania, a na co jest to wkucie za 6 tyg. po III turze? Kurczę myślałam, że po tych III turach będzie na jakiś dłuższy czas spokój...
My w tym tygodniu planujemy wybrać się na II turę...

EDIT: Dziewczyny kaloryczne jest Karmi? Bo praktycznie codziennie przed snem piję i trochę się boję żeby mi jeszcze większy brzucholek nie urósł

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-10-24 o 19:03
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 19:12   #2335
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam wieczornie. Nadrobiłam zaległości.
Brumek gratuluję zimnej krwi. Zapewne to była jakaś chora kobieta, dobrze że została w tym sklepie i nie szła za wami aż do domu, bo dopiero mogłabyś mieć kłopoty.

A co do historii Moni, to mnie mama na chwilę zostawiła pod sklepem, a że byłam już chodząca to sobie poszłam i się zgubiłam. Na szczęście jakaś pani najpierw znalazła mnie płaczącą, a później odnalazła moją mamę. Szczerze, to nie wiem jak można dziecko pod sklepem zostawić.

Bella - uściskaj od nas dziewczyny z okazji 6 miesięcy.

Byłam dziś w Tesco, widziałam deserki Bobovita w promocji. Dwa za 3,49 (chyba).

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
EDIT: Dziewczyny kaloryczne jest Karmi? Bo praktycznie codziennie przed snem piję i trochę się boję żeby mi jeszcze większy brzucholek nie urósł
Na etykiecie powinnaś mieć napisane ile zawiera cal.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 19:49   #2336
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

co do fantazji -
moje libido też leży, nawet nie kwiczy

Cytat:
OMG Bella pół roczku!!!! Aż mi się nie chce wierzyć! Na dwie księżniczki, to Ci chyba będzie szło więcej słoiczków
bella pół roczku już !

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Sprobowalby mnie dotknac, to bym ubila

No i musialam ja isc, zostawilam Antka z nadzieja, ze mu sie rozwyja, ale niestety byl solidarny z tatusiem i spal.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
A co do historii Moni, to mnie mama na chwilę zostawiła pod sklepem, a że byłam już chodząca to sobie poszłam i się zgubiłam. Na szczęście jakaś pani najpierw znalazła mnie płaczącą, a później odnalazła moją mamę. Szczerze, to nie wiem jak można dziecko pod sklepem zostawić.
Mój tata i wujek wzięli na spacer do miasta moich trzyletnich wtedy braci. Poszli do sklepu i jeden im zginął. Na szczęśćcie ktoś go na policje odprowadził. Mama prawie zabiła tatę jak wrócił z jednym do domu. Dwóch dorosłych facetów zgubiło trzylatka
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-24, 19:50   #2337
Marina1
Zakorzenienie

A jeszcze co do seksu
To zabezpieczałam się ( w sumie po co? ) tymi plastrami evra, ale zrezygnowałam z tego, bo nie ma wcale bara bara, a to jednak kosztuje trochę na miesiąc. A po co kupować bez sensu.

A gdzie agadus? Beatki też dawno nie było, już u niej po chrzcinach...
Stary 2011-10-24, 20:00   #2338
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ania, a na co jest to wkucie za 6 tyg. po III turze? Kurczę myślałam, że po tych III turach będzie na jakiś dłuższy czas spokój...
My w tym tygodniu planujemy wybrać się na II turę...

To szczepienie to jest jeszcze jedna dawka na wzwB.

Karmi ma około 45 -50 kcal/100 ml (zależy czy smakowe czy nie). Więc przeciętnie, wiele soków w kartonie ma podobnie

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Mój tata i wujek wzięli na spacer do miasta moich trzyletnich wtedy braci. Poszli do sklepu i jeden im zginął. Na szczęśćcie ktoś go na policje odprowadził. Mama prawie zabiła tatę jak wrócił z jednym do domu. Dwóch dorosłych facetów zgubiło trzylatka
też bym ubiła....
Cytat:
A jeszcze co do seksu
To zabezpieczałam się ( w sumie po co? ) tymi plastrami evra, ale zrezygnowałam z tego, bo nie ma wcale bara bara, a to jednak kosztuje trochę na miesiąc. A po co kupować bez sensu.

dokładnie... i to jest kolejny powód dla którego nie biorę tabletek... mąż w domu na weekendy a ja będę cały tydzień to w siebie pakować...

A ja w ogóle ładnie męża pożegnałam - zbudziłam się do małego po 3.00, później patrzę na zegarek z myślą że za 5 minut TŻowi budzik zadzwoni. Jak się położyłam to nie słyszałam budzika, w ogóle nie słyszałam jak się zbierał; no ale śmiał się ze mnie, że przyszedł się pożegnać ze mną, a jak się schylił nad łóżeczkiem to od czułej żony usłyszał tylko "jak go obudzisz to cię uduszę..." oczywiście spałam to nic nie pamiętam

Stary 2011-10-24, 20:04   #2339
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:

U mnie tak samo ochoty całkowicie brak. Mogę żyć bez tego zupełnie w tej chwili
Stary 2011-10-24, 20:04   #2340
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
To szczepienie to jest jeszcze jedna dawka na wzwB.

Karmi ma około 45 -50 kcal/100 ml (zależy czy smakowe czy nie). Więc przeciętnie, wiele soków w kartonie ma podobnie

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

też bym ubiła....

dokładnie... i to jest kolejny powód dla którego nie biorę tabletek... mąż w domu na weekendy a ja będę cały tydzień to w siebie pakować...

A ja w ogóle ładnie męża pożegnałam - zbudziłam się do małego po 3.00, później patrzę na zegarek z myślą że za 5 minut TŻowi budzik zadzwoni. Jak się położyłam to nie słyszałam budzika, w ogóle nie słyszałam jak się zbierał; no ale śmiał się ze mnie, że przyszedł się pożegnać ze mną, a jak się schylił nad łóżeczkiem to od czułej żony usłyszał tylko "jak go obudzisz to cię uduszę..." oczywiście spałam to nic nie pamiętam

co do libido to ja mam dość fajne odbijam sobie brak w ciazy, a później połóg i pobyt w Łodzi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości