Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 16:07   #2221
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wrzuciłam dzisiejsze zdjęcia i siebie w nowej sukience
Świetna kiecka Super się prezentujesz i brzuszek fajniusi

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
A to takie sprzęty mądrze zrobione

Cytat:
Evvcia - mogę wiedzieć gdzie u Ciebie ten "tłuszczyk" o którym pisałaś, się znajduje???
Oj jest, jest go pełno pewnie utrudnia wyczucie ruchów bobaska, bo jeszcze nic nie czuję...

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czasami sklepy osiedlowe sa super!! mozna w nich znalezc fajne ubrania i nie trzeba jechac do centrum handlowego, pamietam jak mieszkalam w Wawie na Chomiczowce i wlasnie w sklepie osiedlowym kupilam moj ulubiony golf i szalik, a cena tez byla naprawde super.
Ooo, na pierwszym roku mieszkałam na Chomiczówce uwielbiałam bazarek na Conrada, fajne rzeczy można było tam wyhaczyć

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja za Wami znowu nie nadazam staram sie podczytywac na biezaco bylam dzisiaj na zakupach i kupilam sobie dwie bluzeczki bez rekawow takie dlugie do pupy, sweterek i dwie bluzki z dlugim rekawem, tez dluzsze bo wiekszosc mojej garderoby odkrywa mi juz dawno brzuch kupilam tez trzy pary spioszkow malutkiej, dwie bluzeczki i trzy pary mini skarpeteczek a w piatek jedziemy do meza znajomych z pracy (tzn kolegi z pracy i jego zony, ja ich obojgu nie znam ) bo proponowali nam rzeczy po swojej coreczce, ktora urodzila sie w marcu tego roku, no i chca zebysmy sobie popatrzyli co chcemy itd troche mam stresa, bo mam juz malo kontaktu z niemcami, a tu trzeba sie dogadywac, no ale ja i tak malomowna jestem ostatnio boje sie obcych ludzi normalnie
Słodziutkie ciuszki ja też chcę takie kupować i brzusio duuuuzi

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Monia nie chce Cie martwic, ale mi tak od 20 tc twardnial w poprzedniej ciazy i musialam brac mnostwo lekow p/skurczowych zeby donosic i mialam nakaz zeby wiecej lezec niz chodzic.
Sprobuj wiecej odpoczywac, choc wiem ze przy Twoim szalonym trybie zycia nie jest to takie proste.
A jak to odczuwasz??? Tak jakby Ci sie stawial i takie dziwne uczucie w brzuszku masz?
U mnie przy każdym badaniu gin mówi, że mam dość twardą macicę i ciągle powtarza, żebym brała magne B6, więc biorę codziennie

Jestem po maratonie bibliotekowym, ale się nalatałam ufff. A teraz sobie leżę najedzona jak dzik

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:07   #2222
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:

Ja mialam tez juz kilka sztuk, ale wszystkie te ubranka takie unisex byly, ani niebieskie ani rozowe, ale teraz skoro juz znamy plec to poszalalam i kupilam rozowe to pierwsze ''plciowe'' ubranka jakie mamy zobaczymy w piatek co od tych znajomych przywieziemy, bo poki co maz rozmawial z nimi o sprzetach typu podgrzewacze butelek, sterylizator do butelek itp
wiec powiem szczerze, ze jesli chodzi o "sprzet", to wg mnie tylko zagraca... mleko mozna podgrzac w garnku, wysterylizowac mozna wrzatkiem... jedyne co, to polecalabym zainwestowac w elektryczny odciagacz do mleka... ale to moze dopiero kiedy bedzie wiadomo, ze sie bedzie karmic
Stary 2011-10-24, 16:08   #2223
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Ja chcialam w sumie miec po 5 sztuk ale bodziakow na dlugi rekaw mam juz chyba z 12 i w ogole mam faze na body - inne ubranka mnie nie interesuja No ale mam tez spiochy, musze jeszcze dokupic kilka, ale to powoli tylko kurcze wszystko rozowe albo bezowe, a ja bym chciala tez inne kolory miec....

Śliczne masz te ubranka, już nawet nei że słodkie i różowe, ale w ogóle ciuszki dziecięce są urocze heheh I brzusszek masz taki zaokrąglony jak piłeczka

My z Tż zakupimy pierwsze ubranko po USG, jeśli powiedzą nam, jaka płeć to różowe lub niebieskie, a jak nie powiedzą to jakimś w neutralnym kolorze, np żółtym bo jest wesoły Niestety, teściowa wkurza mnie powoli swoim gadaniem. Przy każdym telefonie(sic!) pada pytanie, czy już coś kupiliśmy, po czym ostrzeżenie żebyśmy absolutnie ale to absolutnie NIC nie kupowali, bo jest za wcześnie(20tc). I dodaje, co ładnego widziała w sklepie i co zamierza kupić, jak dowie się płci. Twierdzi, że rodzina kupować może, a rodzice najwcześniej w 7 mieś. lub nawet na koniec ciąży. Te jej "porady" a wręcz nakazy to już terror powoli, bo rozumiem, że wypowie raz czy dwa swoją radę ale nakazywać mi przy każdej okazji??? Może kiedyś były czasy bez skanów itp, więc kobieta miała mniej pewności co do prawidłowego rozwoju ciąży, teraz to się zmieniło. I o ile nie kupowałam nic wcześniej w pierwszych mieś. to teraz już uważam jest zielone światło, by zacząć kupować pierwsze ciuszki.....No, to się pozaliłam, ale kurczę, nawet moja własna mama mi nie narzuca, kiedy mam zacząc robić zakupy dla własnego maluszka!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:11   #2224
gosica502
Wtajemniczenie

Engela trzymam kciuki

Emigra jakie prześliczniaste ubranka normalnie się zakochałam w nich
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:13   #2225
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
wiec powiem szczerze, ze jesli chodzi o "sprzet", to wg mnie tylko zagraca... mleko mozna podgrzac w garnku, wysterylizowac mozna wrzatkiem... jedyne co, to polecalabym zainwestowac w elektryczny odciagacz do mleka... ale to moze dopiero kiedy bedzie wiadomo, ze sie bedzie karmic
Sterylizator chcialabym miec, a podgrzewacz byl na pulpicie jak nie mielismy mikrofalowki - a ze teraz mamy to w niej bede pogrzewac napewno
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:14   #2226
joanaros
Zakorzenienie

ewelajna takie gadanie jak ma twoja teściowa to tylko niszczy całą przyjemność Ja nie wyobrażam sobie kupowania potem wszystkiego na hura. Moi teściowie o wyprawce ani słowa nie wspominają, TŻ najchętniej po urodzeniu. Ja i tak robie po swojemu
Zaś moja mama sie bardzo cieszy i jak coś spotka w ciuchu to kupuje
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:17   #2227
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Śliczne masz te ubranka, już nawet nei że słodkie i różowe, ale w ogóle ciuszki dziecięce są urocze heheh I brzusszek masz taki zaokrąglony jak piłeczka

My z Tż zakupimy pierwsze ubranko po USG, jeśli powiedzą nam, jaka płeć to różowe lub niebieskie, a jak nie powiedzą to jakimś w neutralnym kolorze, np żółtym bo jest wesoły Niestety, teściowa wkurza mnie powoli swoim gadaniem. Przy każdym telefonie(sic!) pada pytanie, czy już coś kupiliśmy, po czym ostrzeżenie żebyśmy absolutnie ale to absolutnie NIC nie kupowali, bo jest za wcześnie(20tc). I dodaje, co ładnego widziała w sklepie i co zamierza kupić, jak dowie się płci. Twierdzi, że rodzina kupować może, a rodzice najwcześniej w 7 mieś. lub nawet na koniec ciąży. Te jej "porady" a wręcz nakazy to już terror powoli, bo rozumiem, że wypowie raz czy dwa swoją radę ale nakazywać mi przy każdej okazji??? Może kiedyś były czasy bez skanów itp, więc kobieta miała mniej pewności co do prawidłowego rozwoju ciąży, teraz to się zmieniło. I o ile nie kupowałam nic wcześniej w pierwszych mieś. to teraz już uważam jest zielone światło, by zacząć kupować pierwsze ciuszki.....No, to się pozaliłam, ale kurczę, nawet moja własna mama mi nie narzuca, kiedy mam zacząc robić zakupy dla własnego maluszka!
Skad ja to znam .... moja tesciowa to samo. Ona rodzila 36 lat temu, ale jest pewna ze 56 rozmiar bedzie stanowczo zbyt maly dla noworodka tak samo moja babcia, ze dzieci takie male sie nie rodza A najbardziej mnie urazila jak dowiedziawszy sie o stracie dziecka mojej szefowej wykrzyczala mi prawie ze dlatego nie powinno sie nic kupowac dla dziecka .... poczulam sie jak ... nie wiem, jakbym miala nie cieszyc sie ciaza i dzieckiem, bo wszystko mozliwe... No cholera to mam gole dziecko ze szpitala do domu wziac i z nim na zakupy jechac - bo jeszcze sie przeciez zdarza ze kobiety rodza martwe dzieci Nie wiem czy to przez nia oszczednosc przemawia i szkoda jej kasy na rzeczy dla dziecka czy co.....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:20   #2228
agabi
Rozeznanie

kilka godzin mnie nie było i 5 stron nadrabiałam

przepiękne macie brzucholki dziewczyny

ja już po wizycie. a raczej po wizytach.kardiolog założył mi holtera.tak wiec monitorowana przez 24 godz jestem .jutro się okaże co z moim sercem... no i byłam u gin na usg. wszystko z Maluszkiem dobrze to chłopczyk na razie moje problemy z sercem nie odbiły się na synku.oby tak dalej
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:31   #2229
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje
Ty tez masz fajny brzus no a o figurze nie wspomne
wogole fajna dziewczyna z Ciebie, bije z Ciebie duzo radosci

Cytat:
Jej, nie martw sie tym wogole, wlacz 'ignora'
Jak by zbyt marudzila to wogole nie mow ze cos kupiliscie i juz.
Moja tesciowa sie zdziwila ze chcemy wozek przed porodem kupic ale to pewnie wynika to z tego ze tak sie w starszych czasach nie robilo i tyle. Nie podejrzewam zeby byla przesadna ale nawet jakby to bym poprostu robila swoje i siedziala cicho (zreszta zawsze tak robie, taka moja natura cichego uparciucha, bo nie lubie sie z ludzmi konfliktowac ). My chyba tak samo kupimy 1-szy ciuszek po polowkowym, wiecej napewno nie wytrzymam!

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
ja już po wizycie. a raczej po wizytach.kardiolog założył mi holtera.tak wiec monitorowana przez 24 godz jestem .jutro się okaże co z moim sercem... no i byłam u gin na usg. wszystko z Maluszkiem dobrze to chłopczyk na razie moje problemy z sercem nie odbiły się na synku.oby tak dalej
To super ze masz holtera, tylko sie nie wysilaj w tym czasie i nie denerwuj. Moja kumpela miala holtera w dzien kiedy sie uczyla jezdzic samochodem i potem na wykresie ta jedna godzina za kolkiem wygladala bardzo dramatycznie
Gratuluje synka
Jeszcze wam napisze apropos wczesnych zakupow. Mysle ze po polowkowym mozna smialo ruszac nawet z duzymi zakupami. Wczoraj mi kumpela opowiedziala ze jak byla na porodowce to przywiezli dziewczyne z blizniakami, w 7 miesiacu. Urodzily sie przedwczesnie a rodzice NIC jeszcze dla nich nie mieli. Ojciec dzieci w amoku latal do sklepow zeby kupic najpotrzebniejsze rzeczy, ciagle sie klocil z zona/dziewczyna o te zakupy, mnostwo niepotrzebnych nerwow
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:33   #2230
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
aguśkaa83 Tobie też nie wierze,że tyle ważysz!
ja tez zastanawiam sie czy waga mi sie nie popsula przypadkiem
ale dzis moja mama wrocila po wyjezdzie i stwierdzila ze schudlam
Cytat:
Ponoc twardnienie brzucha jest tez zwiazane z probnymi skurczami macicy, ktora przygotowuje sie do porodu po prostu. Ja bym skonsultowala to z ginkiem
tylko to twardnienie macicy o ktorym Ty piszesz czyli skurcze Braxtona-Hicksa to sa inne skurcze przygotowujace macice do porodu i wystepuja pozniej. A te od 20tc sa patalogiczne, wiem bo mialam sama w tamtej ciazy ;/
Cytat:
a tak pamietam jak pisalas karolca o tym. a nie u mnie to twardnieje kilka rzy dziennie, ale juz sama nie wiem (moze popadam w jakas paranoje juz) moze wtedy kiedy chce mi sie siku, moze wtedy kiedy mam wzdecia...juz nie wiem czy to normalne czy niewiec dzisiaj skoro mam okazje to sobie leze caly dzien w lozku.
Monia jesli kilka razy dziennie Ci twardnieje brzuszek to upominalabym sie na Twoim m-scu o to zeby lekarz zbadal Ci dlugosc szyjki macicy (w usg dopochwowym to mozna zmierzyc). Bo jak tak twardnieje czesto w tym etapie ciazy to jest niefizjologiczna sprawa i mysle ze moze Ci sie skracac szyjka macicy a to za wczesnie jeszcze na to.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:34   #2231
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Skad ja to znam .... moja tesciowa to samo. Ona rodzila 36 lat temu, ale jest pewna ze 56 rozmiar bedzie stanowczo zbyt maly dla noworodka tak samo moja babcia, ze dzieci takie male sie nie rodza A najbardziej mnie urazila jak dowiedziawszy sie o stracie dziecka mojej szefowej wykrzyczala mi prawie ze dlatego nie powinno sie nic kupowac dla dziecka .... poczulam sie jak ... nie wiem, jakbym miala nie cieszyc sie ciaza i dzieckiem, bo wszystko mozliwe... No cholera to mam gole dziecko ze szpitala do domu wziac i z nim na zakupy jechac - bo jeszcze sie przeciez zdarza ze kobiety rodza martwe dzieci Nie wiem czy to przez nia oszczednosc przemawia i szkoda jej kasy na rzeczy dla dziecka czy co.....
Moja też prawie 30 lat temu rodziła, ciążę miała wtedy zagrożoną, może dlatego...ale czasy się zmieniły! I zresztą to jje podejście jest takie fałszywe, bo to MY mamy nie kupować, a ona już się szykuje na zakupy, o czym informuje nas telefonicznie podczas rozmowy, ze to ładnego widziała, a to i że kupi, jak tylko nam lekarz powie płeć. Jej wytłumaczenie, że rodzina może kupować a my nie, jest śmieszne, bo tłumaczy to tym, że rodzina jak kupi, to nic nam nie powie hahha Podczas gdy ona opowiada wszystko ze szczegółami, jakie śpioszki ładne widziała dla dziewczynki, bo ona pragnie mieć wnusię Moja mama też chce kupować, a teściowa mi potrafiła powiedzieć, że pewnie moja mama tak jak ona nie czeka na wnuka/wnuczkę bo ma już troje.... Więc takie teksty strasznie mnie rażą, z tymi zakupami etc. Przecież cuszki ciążowe dla siebie też kupuję, bo ciało się zmienia, i nie zastanawiam się, czy mogę czy nie mogę, bo a nuż....I tak zrobimy po swojemu, a ona najwyżej się sfochuje, bo obrażać się lubi....Poza tym, bardzo chętnie przyjme prezenty dla dzidzi w postaci ubranek od rodziny, teściów i znajomych, ale sama też chcę mieć tą radość, mam już wiele rzeczy upatrzonych np w internecie, razem z Tż wybieraliśmy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 16:41   #2232
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
juz wiecej odpoczywam. nie rozumiem za bardzo okreslenia ''stawianie sie brzucha''. przewaznie twardy jest wtedy jak mam wzdecia...i uczucie wzdeciowe podobne do tego ktore mialam przed ciaza. martwie sie.zadzwonie do mojej poloznej albo polskiego gina.
tak sie mowi "stawia sie macica", w pozniejszym etapie to nawet juz widac jak jedna strona brzuszka tak jakby sie stawiala do gory.
Mam nadzieje ze to nie to co ja mialam, moze to inny problem.
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
U mnie przy każdym badaniu gin mówi, że mam dość twardą macicę i ciągle powtarza, żebym brała magne B6, więc biorę codziennie
ja teraz tez biore magnez ale w poprzedniej ciazy nie wystarczyl niestety. Mialam takie skurcze ze musialam brac fenoterol i Isoptin. Bylo tez pod uwage brane zakladanie krazka, zeby nie urodzic zbyt wczesnie, ale na szczescie obylo sie bez tego.
Cytat:

gratuluje syneczka
no i super ze z dzidzia wszystko ok.
Ciekawe jak Ci wyjdzie badanie holtera...
SZYMONEK

Stary 2011-10-24, 16:46   #2233
ewelajna25
Zadomowienie

Agabi, gratuluję chłopczyka! Mam nadzieję, że dalsze badania wyjda pomyslnie, a najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką
Stary 2011-10-24, 16:55   #2234
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
a tak pamietam jak pisalas karolca o tym. a nie u mnie to twardnieje kilka rzy dziennie, ale juz sama nie wiem (moze popadam w jakas paranoje juz) moze wtedy kiedy chce mi sie siku, moze wtedy kiedy mam wzdecia...juz nie wiem czy to normalne czy niewiec dzisiaj skoro mam okazje to sobie leze caly dzien w lozku.
Ja też nie wiem czy mi się "nie stawia", nie twardnieje...nie wiem jak to rozpoznać, ale tak samo jak mam wzdęcie lub chce mi się siku...to czuję takie dziwne coś jakby "czuję macicę" tam w środku...i brzyszek też czuję, że twardnieje na dole...ale czy to to to nie wiem...

Cytat:
Mała tez piekne zdjecia no i sliczna dziewczyna z Ciebie
Za te słowa b. dziękuję... i wzajemnie oczywiście
Mam do Ciebie kochana pytanie apropo tematu "twardniencia" j.w. Czasami mam tak jak napisałam wyżej...i nie wiem czy to normalne...ostatnio się depilowałam tam na kucaka...pod prysznicem i jak wstałam...to czułąm dziwnie podbrusze...i lekko stwardniało ale na chwilkę...Nie wiem jak to rozpoznać, więc prosze cię opisz to swoimi słowami tak dla mnie...
coś chciałam jeszcze zapytać i mi wyleciało z głowy...

Dziewczyny nie wiem jak mam jutro mojego lekarza poprosić, żeby mnie zbadał tak ginekologicznie, bo on mnie jeszcze nie badał USG zawsze robi ale nie bada..?? a chcę wiedzieć czy z szyjka ok? Was badaja normalnie??

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:56   #2235
cziqua
Zadomowienie

no to moja babcia wczoraj wypalila z tekstem ze mamy wózka przed porodem nie kupowac no to ja jej mówe w czym w takim badz razie przywieziemy malucha ze szpitala skoro chcemy wozek 3w1 a b abcia na to to jak ty bedziesz w szpitalu to sebastian kupi a ja jej że takiego wała ze najpóźniej w marcu wózek bedzie i basta

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:59   #2236
tikki85
Zakorzenienie

Agabi gratulacje synusia .
Stary 2011-10-24, 17:04   #2237
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

agabi cieszę się że wszystko z dzidziolkiem dobrze, trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki No i gratuluję synusia Zadowolona jesteś że to mężczyzna??

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

ewelajna teściowa trochę przesadza... Sama się cieszy z wnuka i zakupy robi, a wam chce odebrać radość? Przecież to wasze dziecko, macie prawo się cieszyć, robić zakupy i przygotowywać się do przyjścia maluszka na świat. Staraj się to ignorować i nic jej nie mów o zakupach, skoro jej to ulży
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:04   #2238
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
A co do zzo, to położna na SR powiedziała mi, że niektórzy anestezjolodzy odmawiają znieczulenia, jeśli ktoś ma duzy tatuaż na plecach, a ja takowy posiadam... więc w sumie nie wiem po co ta kłótnia z M. była
Ja nie odmawiam Możesz mnie wynająć

Ale żeście popisały..

Ale się dziś nasmiałam, bo po pracy pojechałam na zakupy i miałam w bagażniku ciężki plecor plus siata plus mały 6-o pak małej wody mineralnej..
I jak się wypakowywałam przed domem zagadał mnie gościu od netu, że ma jakąś ofertę do przedyskutowania (młody silnie i zdrowo wyglądający facet). No więc mówię mu, że zapraszam do domu, tylko zbiorę te wszystkie zakupy. On się pyta, czy może mi jakoś pomóc i sięga do siaty, a ja z uśmiechem mówię mu, że i owszem , tylko że wszystko ciężkie
I co on na to?? Rękę z siatki przesunął do tego małego 6-o paku wody min i tylko ją wniósł do domu A ja z resztą ciężkich jak cholera siat normalnie prawie się posikałam, tak się biedaczek przestraszył dźwigania ciężaru.

Co do seksu, ja mam ochotę wielką odkąd mdłości przeszły, a męża ni ma Oj biedny będzie za te 3 tygodnie jak go wreszcie dopadnę Będzie się działo hihi..

Ewelajna, mój mąż już kilka razy robił trasę Irlandia- Śląsk. A ostatnio razem wracaliśmy( w czerwcu).
Jechaliśmy sobie z psiakiem Polska-Niemcy-Austria- Włochy- we Francji zostaliśmy na 5 dni, a potem już tylko Anglia i Ire

Ja mogę jeździć dopóki nie każą mi prowadzić. Kierowcą to ja się nie urodziłam

Muszę się uczyć do kursu , który mam w piątek.
Kurcze kurs jest o różnych sytuacjach emergency w anestezjologii położniczej. Ja mam zawsze pecha, zacznę czytać i się dopiero zacznę stresować
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:09   #2239
rybka13
Zakorzenienie

anagat trafiłaś na prawdziwego dżentelmena może gdybyś była w 9 msc ciąży wziął by coś jeszcze?? bezwstydnik....
Stary 2011-10-24, 17:14   #2240
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

glupie gadanie

a najlepiej, to nie mowcie jaka plec...

Cytat:
gratuluje synka

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Ale się dziś nasmiałam, bo po pracy pojechałam na zakupy i miałam w bagażniku ciężki plecor plus siata plus mały 6-o pak małej wody mineralnej..
I jak się wypakowywałam przed domem zagadał mnie gościu od netu, że ma jakąś ofertę do przedyskutowania (młody silnie i zdrowo wyglądający facet). No więc mówię mu, że zapraszam do domu, tylko zbiorę te wszystkie zakupy. On się pyta, czy może mi jakoś pomóc i sięga do siaty, a ja z uśmiechem mówię mu, że i owszem , tylko że wszystko ciężkie
I co on na to?? Rękę z siatki przesunął do tego małego 6-o paku wody min i tylko ją wniósł do domu A ja z resztą ciężkich jak cholera siat normalnie prawie się posikałam, tak się biedaczek przestraszył dźwigania ciężaru.
nooo... to sie chlopak nadzwigal
Stary 2011-10-24, 17:16   #2241
ewelajna25
Zadomowienie

Anagat, ja czasem dżwigam zakupy, bo jak pojadę do sklepu np po rybe, to wyjde zawsze z pełną siatką, i pozniej trzeba to przetransportowac z bagaznika do domu...A moj kolega z pracy, to po prostu jak jego dziewczyna byla w ciazy, to juz wrecz przesadzal. Potrafil wyjsc z pracy i jechac do domu, zeby tylko wniesc jej zakupy do mieszkania, byle nie musiala nic dzwigac( a nie miala zagrozonej ciazy ani nic z tych rzeczy, wieksze zakupy tez robili razem), choc prakowala tuz pod domem a mieszkanie bylo na parterze....No ale on chuchal i dmuchal:P Jestem zdania troska tak, ale bez przesady, cos tam zawsze podniesc mozna
Stary 2011-10-24, 17:23   #2242
rybka13
Zakorzenienie

ewelajna to chyba ty pisałaś o tym, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza jak się chce latać...? Ja pierwsze słyszę o tym. Jakimi liniami latasz? Czy wszystkie tego wymagają?I od którego tygodnia, miesiąca trzeba to mieć?
Stary 2011-10-24, 17:26   #2243
tikki85
Zakorzenienie

Ewelajna a ja nigdy siatek z zakupami nie noszę i nie nosiłam, bo mi mój M. nie pozwala. Mówi, że głupio wygląda jak on idzie ze mną a ja niosę reklamówki...no chyba, że mam jakieś leciutkie

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Rybka13 ja czytałam kiedyś, że tylko w III trymestrze trzeba mieć takie zaświadczenie ale i tak linie lotnicze mogą się nie zgodzić na lot.
Stary 2011-10-24, 17:38   #2244
Mała!
Zakorzenienie

Właśnie oglądam na polsat cafe poród!......ALE...SUPER miała znieczulenie więc nie bolało ja tak bardzo...ale wszystko dokładnie pokazali i wiecie co nie pękła! nie nacieli jej nic... a dziecko spore za raz chyba bedzie kolejny poród zobaczę...czy pęknie...
Tylko u nas tak rutynowo sie to robi... oj kolejny to cesarka też wszytko pokazują

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-10-24 o 17:40
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:38   #2245
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Ewelajna a ja nigdy siatek z zakupami nie noszę i nie nosiłam, bo mi mój M. nie pozwala. Mówi, że głupio wygląda jak on idzie ze mną a ja niosę reklamówki...no chyba, że mam jakieś leciutkie

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Rybka13 ja czytałam kiedyś, że tylko w III trymestrze trzeba mieć takie zaświadczenie ale i tak linie lotnicze mogą się nie zgodzić na lot.
Ja noszę, jak jadę na zakupy sama, jak jedziemy razem, to nosi tylko mąż...Denerwuje się na mnie, że robię czasem takie duże zakupy zamiast zaczekac na niego, ale jak planuję iśc sama na większe, to biorę plecak. Ale generalnie, nie uważam, żeby mala siatka z zakupami, nic ciężkiego , mogła mi zrobić krzywdę, nie mówię o ciężarach...Do tego, maz nie pozwala mi nic w domu przesuwac ani nosic, co tez jest lekka przesada, bo nie wszystko jest ciezkie, no ale mile, ze tak sie troszczy

Rybka, latam ryanair'em, zresztą lotnisko mamy niemal pod nosem...W tym roku jednak wybierzemy się jednak autem, musimy tylko ustalić, na kiedy zakupić bilety na prom. W ryanair wymagają takiego zaświadczenia od kobiety po 28 tc, wydanego nie dluzje niz 2 tyg przed planowanym lotem. W okresie na jaki planujemy podroz bede juz po 28 tc, a wiadomo, ze w Polsce tez zabawimy chwile czasu, wiec wracajac musialabym udac sie ponownie po nowe zaswiadczenie, i co, jelsi wtedy bym uslyszala, ze lot wykluczony???? Wiec zostaje nam auto...
Stary 2011-10-24, 17:38   #2246
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Anagat, ja czasem dżwigam zakupy, bo jak pojadę do sklepu np po rybe, to wyjde zawsze z pełną siatką, i pozniej trzeba to przetransportowac z bagaznika do domu...A moj kolega z pracy, to po prostu jak jego dziewczyna byla w ciazy, to juz wrecz przesadzal. Potrafil wyjsc z pracy i jechac do domu, zeby tylko wniesc jej zakupy do mieszkania, byle nie musiala nic dzwigac( a nie miala zagrozonej ciazy ani nic z tych rzeczy, wieksze zakupy tez robili razem), choc prakowala tuz pod domem a mieszkanie bylo na parterze....No ale on chuchal i dmuchal:P Jestem zdania troska tak, ale bez przesady, cos tam zawsze podniesc mozna
Ja to bym chciała nie nosić.. Marzenie. Ostatnio musiałam olej opałowy dolać do zbiornika, a mój kochany mąż nie pomyślał i zostawił olej w 20 litrowym baniaku.. Tu w ogóle o ciążę nie chodzi, ja kilka lat temu miałam tzw. wypadnięty dysk.. normalnie się poryczałam jak ten olej podnosiłam.. część wylałam na siebie:/

A z że zakupów nie cierpię i rzadko robię, to jak już robię to mam i napakowany plecor i ze 3 cieżkie siaty plus komórka w kieszeni i klucze do auta w zębach

A w pracy wiecznie to pacjenta głowę trzeba podnieść, to maszynę anestezjologiczną przesunąć(ciężkie cholerstwo).

Ja się ze sobą nie cackam, chociaż chciałabym..
Ale jak mąż będzie, to już tylko w pracy będę dzwigać

P.S. ale jem pyszny rosołek

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-24 o 17:42
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:39   #2247
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem czy mi się "nie stawia", nie twardnieje...nie wiem jak to rozpoznać, ale tak samo jak mam wzdęcie lub chce mi się siku...to czuję takie dziwne coś jakby "czuję macicę" tam w środku...i brzyszek też czuję, że twardnieje na dole...ale czy to to to nie wiem...

Za te słowa b. dziękuję... i wzajemnie oczywiście
Mam do Ciebie kochana pytanie apropo tematu "twardniencia" j.w. Czasami mam tak jak napisałam wyżej...i nie wiem czy to normalne...ostatnio się depilowałam tam na kucaka...pod prysznicem i jak wstałam...to czułąm dziwnie podbrusze...i lekko stwardniało ale na chwilkę...Nie wiem jak to rozpoznać, więc prosze cię opisz to swoimi słowami tak dla mnie...
coś chciałam jeszcze zapytać i mi wyleciało z głowy...

Dziewczyny nie wiem jak mam jutro mojego lekarza poprosić, żeby mnie zbadał tak ginekologicznie, bo on mnie jeszcze nie badał USG zawsze robi ale nie bada..?? a chcę wiedzieć czy z szyjka ok? Was badaja normalnie??
kurcze juz tak super dokladnie nie pamietam...
Ale bylo to takie uczucie jakby przechodzil prad w brzuszku (nie bolesne ale dziwne i nieprzyjemne troche) i tego nie dalo sie z niczym innym pomylic, bo czuc to bylo wlasnie tak jakby brzuch robil sie jak z kamienia. Przewaznie po jednej stronie twardnial. No i potem tak jak juz Monii napisalam, nawet bylo to widac, po jednej stronie brzuch sie uwypuklal i nie byla to dzidzia, tylko tak jakby twardy powiekszony kawalek miesnia. Z poczatku trwalo to pare sekund a potem to juz nawet takie skurcze czulam przez minute i wystepowalo to bardzo czesto w ciagu dnia.
Teraz tego nie mam, nie mam zadnego twardnienia brzuszka. No i przy badaniu szyjke mam super dluga pozamykana.
A w poprzedniej ciazy szyjka moja byla juz od 20tc z jednej strony otwarta! Miala ksztalt litery V, bo z drugiej byla zamknieta na szczescie.
I dlugosc szyjki w 20tc mialam taka jak niejedne kobiety w ostatnich tygodniach ciazy przed porodem. Lekarz byl bardzo przejety, mowil nawet o koniecznosci zalozenia krazka ale na szcescie obylo sie bez tego.
Za to musialam brac leki p/skurczowe procz magnezu o ktorych pisalam, a po tych lekach znow serducho duzo szybciej pracuje i czulam bardzo duze kolatania serca mimo iz z sercem nie mam problemow. Jednak te leki mialy takie dzialania niepozadane. Ale donosilam do 38 tc. W pierwszy dzien 38 tc urodzilam I gdyby nie ten lekarz nie wiem czy bym donosila
A Tobie byc moze stwardniala tez macica ale to ze raz na jakis czas to sie podzieje to nic strasznego. Oby nie dzialo sie to czesto na tym etapie ciazy. A odnosnie badania ginekologicznego, to powinien Cie raz na jakis czas przebadac, czy nie masz infekcji pochwy np, moj podczas badania tez sprawdza szyjke a potem jeszcze podczas usg dopochwowego sprawdza dokladna dlugosc szyjki.
A odnosnie tych skurczow jeszcze (tego twardnienia brzuszka), to takie cos wlasnie czuc jak sie rodzi, pierwsze skurcze to twardnienie brzuszka plus bol jak na okres, tak zaczyna sie porod, tak to czuc.

anagat taki facet to nie facet
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-10-24 o 17:41

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 17:39   #2248
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Nie załamuj mnie ja lecę jeszcze w IItrym, ale będę wracać już w III
To ja muszę się dowiedzieć, żeby się nie okazało że nie mam tu powrotu...
Stary 2011-10-24, 17:41   #2249
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Właśnie oglądam na polsat cafe poród!......ALE CZAD...SUPER miała znieczulenie więc nie bolało ja tak bardzo...ale wszystko dokładnie pokazali i wiecie co nie pękła! nie nacieli jej nic... a dziecko spore za raz chyba bedzie kolejny poród zobaczę...czy pęknie...
Tylko u nas tak rutynowo sie to robi...
Mała, brzmii, jakbyś tylko na to czekała hahahha No szkoda, że nie mam polskiej tv, bo też jestem ciekawa porodu, i mojemu chciałabym pokazać. Ostanio czytaliśmy sobie chyba z 2 h relacje dziewczyn z porodu z takiej stronki, do której któraś z was podała linka, i Tż jest teraz "gotowy na wszystko"
Stary 2011-10-24, 17:45   #2250
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
ewelajna to chyba ty pisałaś o tym, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza jak się chce latać...? Ja pierwsze słyszę o tym. Jakimi liniami latasz? Czy wszystkie tego wymagają?I od którego tygodnia, miesiąca trzeba to mieć?
Kazda z lini lotniczych ma swoje wlasne reguly dotyczace ciezarnych. Planujac lot nalezy sie tego na wlasna reke dowiedziec, z reguly jest wszytsko ladnie opisane na ich stronach internetowych.
Dziewczyny,jestescie wszystkie takie ladne i brzuszki ciazowe sliczne
Czytam Was, jestem ale jakos nie mam weny do pisania, chyba mam juz glowe w chmurach troche (tzn mysle o podrozy i planuje)
Acha i umowilam sie do mojego ´doktorka 3.11 w czwartek. Mam nadzieje ze dowiem sie juz plci

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości