|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Świetna kiecka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem po maratonie bibliotekowym, ale się nalatałam ufff. A teraz sobie leżę najedzona jak dzik ![]() ![]()
![]() |
#2222 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]()
![]() |
#2223 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Śliczne masz te ubranka, już nawet nei że słodkie i różowe, ale w ogóle ciuszki dziecięce są urocze heheh I brzusszek masz taki zaokrąglony jak piłeczka ![]() ![]() My z Tż zakupimy pierwsze ubranko po USG, jeśli powiedzą nam, jaka płeć to różowe lub niebieskie, a jak nie powiedzą to jakimś w neutralnym kolorze, np żółtym bo jest wesoły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Wtajemniczenie
|
Engela trzymam kciuki
![]() Emigra jakie prześliczniaste ubranka normalnie się zakochałam w nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
ewelajna takie gadanie jak ma twoja teściowa to tylko niszczy całą przyjemność
![]() ![]() Zaś moja mama sie bardzo cieszy i jak coś spotka w ciuchu to kupuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Rozeznanie
|
kilka godzin mnie nie było i 5 stron nadrabiałam
![]() przepiękne macie brzucholki dziewczyny ![]() ja już po wizycie. a raczej po wizytach.kardiolog założył mi holtera.tak wiec monitorowana przez 24 godz jestem .jutro się okaże co z moim sercem... no i byłam u gin na usg. wszystko z Maluszkiem dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak by zbyt marudzila to wogole nie mow ze cos kupiliscie i juz. Moja tesciowa sie zdziwila ze chcemy wozek przed porodem kupic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() Gratuluje synka ![]() ![]() ![]() Jeszcze wam napisze apropos wczesnych zakupow. Mysle ze po polowkowym mozna smialo ruszac nawet z duzymi zakupami. Wczoraj mi kumpela opowiedziala ze jak byla na porodowce to przywiezli dziewczyne z blizniakami, w 7 miesiacu. Urodzily sie przedwczesnie a rodzice NIC jeszcze dla nich nie mieli. Ojciec dzieci w amoku latal do sklepow zeby kupic najpotrzebniejsze rzeczy, ciagle sie klocil z zona/dziewczyna o te zakupy, mnostwo niepotrzebnych nerwow ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | ||
Zakorzenienie
|
ja tez zastanawiam sie czy waga mi sie nie popsula przypadkiem
![]() ale dzis moja mama wrocila po wyjezdzie i stwierdzila ze schudlam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze to nie to co ja mialam, moze to inny problem. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i super ze z dzidzia wszystko ok. Ciekawe jak Ci wyjdzie badanie holtera...
![]() |
#2233 |
Zadomowienie
|
Agabi, gratuluję chłopczyka! Mam nadzieję, że dalsze badania wyjda pomyslnie, a najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za te słowa b. dziękuję... i wzajemnie oczywiście ![]() Mam do Ciebie kochana pytanie apropo tematu "twardniencia" j.w. Czasami mam tak jak napisałam wyżej...i nie wiem czy to normalne...ostatnio się depilowałam tam na kucaka...pod prysznicem i jak wstałam...to czułąm dziwnie podbrusze...i lekko stwardniało ale na chwilkę...Nie wiem jak to rozpoznać, więc prosze cię opisz to swoimi słowami tak dla mnie... coś chciałam jeszcze zapytać i mi wyleciało z głowy... ![]() Dziewczyny nie wiem jak mam jutro mojego lekarza poprosić, żeby mnie zbadał tak ginekologicznie, bo on mnie jeszcze nie badał USG zawsze robi ale nie bada..?? a chcę wiedzieć czy z szyjka ok? Was badaja normalnie??
![]() |
#2235 |
Zadomowienie
|
no to moja babcia wczoraj wypalila z tekstem ze mamy wózka przed porodem nie kupowac
![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Agabi gratulacje synusia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- ewelajna teściowa trochę przesadza... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale żeście popisały.. Ale się dziś nasmiałam, bo po pracy pojechałam na zakupy i miałam w bagażniku ciężki plecor plus siata plus mały 6-o pak małej wody mineralnej.. I jak się wypakowywałam przed domem zagadał mnie gościu od netu, że ma jakąś ofertę do przedyskutowania (młody silnie i zdrowo wyglądający facet). No więc mówię mu, że zapraszam do domu, tylko zbiorę te wszystkie zakupy. On się pyta, czy może mi jakoś pomóc i sięga do siaty, a ja z uśmiechem mówię mu, że i owszem , tylko że wszystko ciężkie ![]() ![]() I co on na to?? Rękę z siatki przesunął do tego małego 6-o paku wody min i tylko ją wniósł do domu ![]() ![]() ![]() ![]() Co do seksu, ja mam ochotę wielką odkąd mdłości przeszły, a męża ni ma ![]() ![]() ![]() Ewelajna, mój mąż już kilka razy robił trasę Irlandia- Śląsk. A ostatnio razem wracaliśmy( w czerwcu). Jechaliśmy sobie z psiakiem Polska-Niemcy-Austria- Włochy- we Francji zostaliśmy na 5 dni, a potem już tylko Anglia i Ire ![]() ![]() Ja mogę jeździć dopóki nie każą mi prowadzić. Kierowcą to ja się nie urodziłam ![]() Muszę się uczyć do kursu , który mam w piątek. Kurcze kurs jest o różnych sytuacjach emergency w anestezjologii położniczej. Ja mam zawsze pecha, zacznę czytać i się dopiero zacznę stresować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
anagat trafiłaś na prawdziwego dżentelmena
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a najlepiej, to nie mowcie jaka plec... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2241 |
Zadomowienie
|
Anagat, ja czasem dżwigam zakupy, bo jak pojadę do sklepu np po rybe, to wyjde zawsze z pełną siatką, i pozniej trzeba to przetransportowac z bagaznika do domu...A moj kolega z pracy, to po prostu jak jego dziewczyna byla w ciazy, to juz wrecz przesadzal. Potrafil wyjsc z pracy i jechac do domu, zeby tylko wniesc jej zakupy do mieszkania, byle nie musiala nic dzwigac( a nie miala zagrozonej ciazy ani nic z tych rzeczy, wieksze zakupy tez robili razem), choc prakowala tuz pod domem a mieszkanie bylo na parterze....No ale on chuchal i dmuchal:P Jestem zdania troska tak, ale bez przesady, cos tam zawsze podniesc mozna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Zakorzenienie
|
ewelajna to chyba ty pisałaś o tym, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza jak się chce latać...? Ja pierwsze słyszę o tym. Jakimi liniami latasz? Czy wszystkie tego wymagają?I od którego tygodnia, miesiąca trzeba to mieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
Ewelajna a ja nigdy siatek z zakupami nie noszę i nie nosiłam, bo mi mój M. nie pozwala. Mówi, że głupio wygląda jak on idzie ze mną a ja niosę reklamówki...no chyba, że mam jakieś leciutkie
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Rybka13 ja czytałam kiedyś, że tylko w III trymestrze trzeba mieć takie zaświadczenie ale i tak linie lotnicze mogą się nie zgodzić na lot. |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Właśnie oglądam na polsat cafe poród!......ALE...SUPER
![]() ![]() Tylko u nas tak rutynowo sie to robi... oj kolejny to cesarka też wszytko pokazują ![]()
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-10-24 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rybka, latam ryanair'em, zresztą lotnisko mamy niemal pod nosem...W tym roku jednak wybierzemy się jednak autem, musimy tylko ustalić, na kiedy zakupić bilety na prom. W ryanair wymagają takiego zaświadczenia od kobiety po 28 tc, wydanego nie dluzje niz 2 tyg przed planowanym lotem. W okresie na jaki planujemy podroz bede juz po 28 tc, a wiadomo, ze w Polsce tez zabawimy chwile czasu, wiec wracajac musialabym udac sie ponownie po nowe zaswiadczenie, i co, jelsi wtedy bym uslyszala, ze lot wykluczony???? Wiec zostaje nam auto... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z że zakupów nie cierpię i rzadko robię, to jak już robię to mam i napakowany plecor i ze 3 cieżkie siaty plus komórka w kieszeni i klucze do auta w zębach ![]() A w pracy wiecznie to pacjenta głowę trzeba podnieść, to maszynę anestezjologiczną przesunąć(ciężkie cholerstwo). Ja się ze sobą nie cackam, chociaż chciałabym.. Ale jak mąż będzie, to już tylko w pracy będę dzwigać ![]() P.S. ale jem pyszny rosołek ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-24 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bylo to takie uczucie jakby przechodzil prad w brzuszku (nie bolesne ale dziwne i nieprzyjemne troche) i tego nie dalo sie z niczym innym pomylic, bo czuc to bylo wlasnie tak jakby brzuch robil sie jak z kamienia. Przewaznie po jednej stronie twardnial. No i potem tak jak juz Monii napisalam, nawet bylo to widac, po jednej stronie brzuch sie uwypuklal i nie byla to dzidzia, tylko tak jakby twardy powiekszony kawalek miesnia. Z poczatku trwalo to pare sekund a potem to juz nawet takie skurcze czulam przez minute i wystepowalo to bardzo czesto w ciagu dnia. Teraz tego nie mam, nie mam zadnego twardnienia brzuszka. No i przy badaniu szyjke mam super dluga pozamykana. A w poprzedniej ciazy szyjka moja byla juz od 20tc z jednej strony otwarta! Miala ksztalt litery V, bo z drugiej byla zamknieta na szczescie. I dlugosc szyjki w 20tc mialam taka jak niejedne kobiety w ostatnich tygodniach ciazy przed porodem. Lekarz byl bardzo przejety, mowil nawet o koniecznosci zalozenia krazka ale na szcescie obylo sie bez tego. Za to musialam brac leki p/skurczowe procz magnezu o ktorych pisalam, a po tych lekach znow serducho duzo szybciej pracuje i czulam bardzo duze kolatania serca mimo iz z sercem nie mam problemow. Jednak te leki mialy takie dzialania niepozadane. Ale donosilam do 38 tc. W pierwszy dzien 38 tc urodzilam ![]() ![]() A Tobie byc moze stwardniala tez macica ale to ze raz na jakis czas to sie podzieje to nic strasznego. Oby nie dzialo sie to czesto na tym etapie ciazy. A odnosnie badania ginekologicznego, to powinien Cie raz na jakis czas przebadac, czy nie masz infekcji pochwy np, moj podczas badania tez sprawdza szyjke a potem jeszcze podczas usg dopochwowego sprawdza dokladna dlugosc szyjki. A odnosnie tych skurczow jeszcze (tego twardnienia brzuszka), to takie cos wlasnie czuc jak sie rodzi, pierwsze skurcze to twardnienie brzuszka plus bol jak na okres, tak zaczyna sie porod, tak to czuc. anagat taki facet to nie facet ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-24 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To ja muszę się dowiedzieć, żeby się nie okazało że nie mam tu powrotu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny,jestescie wszystkie takie ladne i brzuszki ciazowe sliczne ![]() Czytam Was, jestem ale jakos nie mam weny do pisania, chyba mam juz glowe w chmurach troche (tzn mysle o podrozy i planuje ![]() Acha i umowilam sie do mojego ´doktorka 3.11 w czwartek. Mam nadzieje ze dowiem sie juz plci ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.