Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-23, 20:57   #3571
LawdyMissClawdy
Przyczajenie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Czy mój jadłospis na R jest poprawny?
I. płatki owsiane 4 łyżki na wodzie+gruszka+ 100 g serka fety
II chleb+ masło+ szynka+ pomidor
III jabłko+ garść mieszanki studenckiej (orzechy)
Obiad Wołowina w sosie+ ryż brązowy+ sałata zielona ze śmietaną
Kolacja Jajko

Nie wiem czy jest to poprawne, nie jestem pewna szczególnie obiadu. Jeśli nie to, to może być tuńczyk w wodzie zamiast tej wołowiny? Czy powinnam zrezygnować z ryżu?
Na kolacje jedno jajko, dwa? Bez żółtka?
I najważniejsze pytanie. Pije drożdże na włosy, służą mi. Gdzie powinnam w jadłospisie je umieścić i czy z czegoś zrezygnować?

Uczę się od Was, ale przyznam, że trochę się w tym gubię :P.

Proszę o odpowiedź, ponieważ diete chciałam zacząć od jutra rana, a nie wiem czy to ma ręcę i nogi.
LawdyMissClawdy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 21:02   #3572
LawdyMissClawdy
Przyczajenie

R

Śniadanie 4 łyzki płatków owsianych na wodzie, gruszka, 100g fety
II chleb, masło, szynka, pomidor
III jabłko, mieszanka studencka orzechów
Obiad Wołowina w sosie, sałata z śmietaną
Kolacja 2 białka z jaj

Czy ten jadłospis jest dobry? Gdzie powinnam umieścić pół drożdży które pije na włosy? Proszę o rady, jutro mój pierwszy dzień
Stary 2011-10-23, 21:14   #3573
travis
Zakorzenienie

GG do travis

leniwo niedzielny......
1. miska owsianki na mleku z wkrojonym jablkiem
2. 2 jablka
3. 2 kromki pelnoziarnistego chleba z wedlina chuda + 200 g gotowanego brokułu
4. serek wiejski 200g
Stary 2011-10-23, 21:18   #3574
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
leniwo niedzielny......
2. 2 jablka
4. serek wiejski 200g

WYMIANA :

Kallla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 21:22   #3575
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
leniwo niedzielny......
2. 2 jablka
4. serek wiejski 200g
Co to jest?!

Moje dzisiejsze U:

przed śniadaniem 2 szklanki wody,jedna z cytryną i miodem,druga czysta i wafel ryżowy wieloziarnisty z masłem

I:
Koktajl wysokobłonnikowy na 3/4 szklanki mleka
Miseczka twarogu z mieszanką bakaliową(żurawina,rodzyn ki,nerkowce,suszone jabłko i gruszka),
2 kromki miodownika litewskiego z masłem orzechowym (to chlebek pszenny na miodzie, z rodzynkami,smakuje jak piernik),jabłko,kawa czarna

gdzieś po drodze inka z mlekiem

II:
miseczka z fuuurą zielonej sałaty,pomidorem i szynką z indyka, na to 5 placuszków cukiniowych(skład: starta cukinia,jajko,czubata łyżka mąki orkiszowej razowej, 2 łyżeczki homo, 1/3 startej mozzarelli light), długa kromka żytniego chleba na naturalnym zakwasie z masłem

III:
jabłko i jogobella light

IV:
sałatka z:
gotowanego brokuła, groszku zielonego, szynki drobiowej,zielonego ogórka, 2 jajka gotowane i łyżeczka musztardy

dzisiaj chyba z 2 litry wody,dużo zielonek herbaty,2 kawy z mlekiem

i jak?
Stary 2011-10-23, 21:25   #3576
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
leniwo niedzielny......
1. miska owsianki na mleku z wkrojonym jablkiem do owsianki wrzuć jakis wsad - na przykład orzechy, przyprawy (cynamon + jabłko ), otręby, siemię...
2. 2 jablka brak białka, węgli - lepiej jakies kanapki z obkladem
3. 2 kromki pelnoziarnistego chleba z wedlina chuda + 200 g gotowanego brokułu Obiad to to nie jest Mięso/ ryba/ strączkowe + węgle (warzywa) + tłuszcze (oliwa, olej lniany), węgle (kasza, ryż dziki)
4. serek wiejski 200g jak nie jesteś na R to węgle + wsad jakiś warzywny
Czy to jest R czy U czy P? Poza tym jw.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość

Moje dzisiejsze U:

przed śniadaniem 2 szklanki wody,jedna z cytryną i miodem,druga czysta i wafel ryżowy wieloziarnisty z masłem

I:
Koktajl wysokobłonnikowy na 3/4 szklanki mleka
Miseczka twarogu z mieszanką bakaliową(żurawina,rodzyn ki,nerkowce,suszone jabłko i gruszka),
2 kromki miodownika litewskiego z masłem orzechowym (to chlebek pszenny na miodzie, z rodzynkami,smakuje jak piernik),jabłko,kawa czarna

gdzieś po drodze inka z mlekiem

II:
miseczka z fuuurą zielonej sałaty,pomidorem i szynką z indyka, na to 5 placuszków cukiniowych(skład: starta cukinia,jajko,czubata łyżka mąki orkiszowej razowej, 2 łyżeczki homo, 1/3 startej mozzarelli light), długa kromka żytniego chleba na naturalnym zakwasie z masłem

III:
jabłko i jogobella light

IV:
sałatka z:
gotowanego brokuła, groszku zielonego, szynki drobiowej,zielonego ogórka, 2 jajka gotowane i łyżeczka musztardy

dzisiaj chyba z 2 litry wody,dużo zielonek herbaty,2 kawy z mlekiem

i jak?
Miodownik Obiad Jedynie ta trójka.... jakieś węglę by się przydały - może orzechy, albo coś takiego? Poza tym dobrze
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 21:35   #3577
travis
Zakorzenienie

GG do travis

staram sie zrzucic, udalo mi sie w przeciagu 3 tygodni schudnac 3-4 kg wiec chyba dobrze. na obiad zazwyczaj jem jakies mieso, ale to dlatego ze jadam w pracy a dzisiaj niedziela i ialam lenia

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

przykladowy jadlospis z piatku:
1.owsianka, okoo 250ml dosc geste
kawa latte
2. kromeczka chleba brazowego z maslem orzechowym, kilka kostek melona, jablko
3. ryba pieczona bez tluszczu z warzywami z pray(brokol,fasola marchewka) buraczek cwiklowy sztuk 1
4.jablko, mala goraca czekolada na wodzie
5. platki wheatbix

moze byc? R oczywiscie
Stary 2011-10-23, 22:09   #3578
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
staram sie zrzucic, udalo mi sie w przeciagu 3 tygodni schudnac 3-4 kg wiec chyba dobrze. na obiad zazwyczaj jem jakies mieso, ale to dlatego ze jadam w pracy a dzisiaj niedziela i ialam lenia

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

przykladowy jadlospis z piatku:
1.owsianka, okoo 250ml dosc geste
kawa latte
2. kromeczka chleba brazowego z maslem orzechowym, kilka kostek melona, jablko
3. ryba pieczona bez tluszczu z warzywami z pray(brokol,fasola marchewka) buraczek cwiklowy sztuk 1
4.jablko, mala goraca czekolada na wodzie
5. platki wheatbix

moze byc? R oczywiscie
wtf.
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 22:10   #3579
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;30111387]Moje dzisiejsze, leniwe i beztreningowe U (plan jest taki, że teraz zaczynam trening na siłę, a po 1,5 miesiąca wejdzie porządna redukcja i rzeźba )

Ocet jabłkowy z wodą i miodem
I. 2 jajka na miękko z michą sałatki warzywnej z łyżką oliwy z oliwek i 2 tostami pszennymi

II. Siemię lniane mielone zaparzone na szklance mleka z cynamonem, wkrojona gruszką, garścią rodzynek i odrobiną miodu.

III. Talerz barszczu białego zabielanego, pół kabanosa wieprzowego, 4 pulpeciki mięsne i 30g kaszy, sałatka warzywna.

IV. Serek wiejski 200g z musem jabłkowym i łyżeczką miodu, garść rodzynek

Ocet jabłkowy z wodą i miodem

V. 1,5 fileta śledziowego, wafel ryżowy z serem żółtym, 200g kefiru naturalnego, pół pomidora.

Nie jest za dużo?[/QUOTE]

Up?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 22:18   #3580
emelie
Wtajemniczenie

Utrzymanie

Śniadanie: 2 duże i grube czekoladowe pancakes (mąka pszenna pełnoziarnista, jajko, mleko 3,2%, kakao, szczypta soli, gorzka i mleczna czekolada -> smażone na małej ilości oleju rzepakowego) z twarogiem półtłustym i dżemem malinowym

II śniadanie: 2 kromki razowca z masłem, sałatą, wędliną drobiową, pomidorem i szczypiorkiem/twarogiem półtłustym wymieszanym z jogurtem naturalnym, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem i ziołami; gruszka

Obiad: ziemniaki z wody; pulpety indycze w sosie koperkowym; surówka z pekinki

Kolacja: sałatka z makaronu pełnoziarnistego, smażonego na oleju rzepakowym kurczaka, warzyw i dressingu oliwno - ziołowego

Do picia: 1,5l wody, pokrzywa, różne herbaty
Stary 2011-10-23, 22:56   #3581
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Czy to jest R czy U czy P? Poza tym jw.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Miodownik Obiad Jedynie ta trójka.... jakieś węglę by się przydały - może orzechy, albo coś takiego? Poza tym dobrze
Zapomniałam,że jeszcze zjadłam dzisiaj kostkę gorzkiej czekolady :P tylko kosteczka bo nie miałam ochoty,ale rodzice kupili i zachwalali,że taaaka dobra, to cóż było zrobić,trzeba było sprawdzić a przed chwilą skończyłam pić kakao a jogurt i jabłko to u Babci wpadło, a miałam ochotę w sumie tym bardziej, że po jogobelli lihgt nic mi nie jest,a cierpię na mega wzdęcia po większości jogurtach a te nie dość,że mi krzywdy nie robią, to je uwielbiam a orzechy już były to śniadania i masło orzechowe, więc nie zaprzątałam sobie nimi głowy węgli tak późno nie jadam bo się nie lubimy o tej porze
Stary 2011-10-23, 23:03   #3582
julink
Raczkowanie

dziseijsze R!
sniadanie-2 kromki chleba-jedna z paprykarzem i łososiem,druga z sałatą i plastrem mozarelli light.
obiad-nóżka kaczki, 2 łyżki kaszy gryczanej, 3 łyzki kapusty czerwonej.
podwieczorek-mały jogurt naturlany z wrzuconą garścia slonecznika,dyni,żurawiny
kolacja-połowa puszki makreli w sosie pomidorowym,kilka łyzek wieśniaka.
jeszcze godzinę temu wpadł pomidor z pieprzem jako przekąska
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 23:10   #3583
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość
Zapomniałam,że jeszcze zjadłam dzisiaj kostkę gorzkiej czekolady :P tylko kosteczka bo nie miałam ochoty,ale rodzice kupili i zachwalali,że taaaka dobra, to cóż było zrobić,trzeba było sprawdzić a przed chwilą skończyłam pić kakao a jogurt i jabłko to u Babci wpadło, a miałam ochotę w sumie tym bardziej, że po jogobelli lihgt nic mi nie jest,a cierpię na mega wzdęcia po większości jogurtach a te nie dość,że mi krzywdy nie robią, to je uwielbiam a orzechy już były to śniadania i masło orzechowe, więc nie zaprzątałam sobie nimi głowy węgli tak późno nie jadam bo się nie lubimy o tej porze
A no jak tak to dobrze

Ja uważam na desery - od czasu do czasu sobie pozwalam na ciasta... wiadomo (sernik to chyba do końca będzie za mną chodził, ale już go nigdy nie spróbuję )
Stary 2011-10-23, 23:17   #3584
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
A no jak tak to dobrze

Ja uważam na desery - od czasu do czasu sobie pozwalam na ciasta... wiadomo (sernik to chyba do końca będzie za mną chodził, ale już go nigdy nie spróbuję )
Uwielbiam sernik!Wszystko co serowe Ostatnio trochę "wyluzowałam" i od czasu do czasu pozwalam sobie na jakiś "wyskok", bardzo długo nie jadłam nic słodkiego, a ostatnio zaszalałam - drożdzówka z ciasta połfrancuskiego z gruszką do kawy w centrym handlowym, dla mnie to istne szaleństwo ;P ale bez wyrzutó,czyli zdrowo. Wiem,że jeszcze długo będę uważała na to co jem, to kwestia tego,że wiem jak długo i ile pracowałam na to, na czym teraz stoję. Dlaczego piszesz,że już nigdy nie spróbujesz sernika?

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
dziseijsze R!
sniadanie-2 kromki chleba-jedna z paprykarzem i łososiem,druga z sałatą i plastrem mozarelli light.jaki chleb?jak ciemny to ok,ale sama sałata to za mało jeśli chodzi o warzywa,poza tym ok
obiad-nóżka kaczki, 2 łyżki kaszy gryczanej, 3 łyzki kapusty czerwonej.ok
podwieczorek-mały jogurt naturlany z wrzuconą garścia slonecznika,dyni,żurawinyok
kolacja-połowa puszki makreli w sosie pomidorowym,kilka łyzek wieśniaka.ok
jeszcze godzinę temu wpadł pomidor z pieprzem jako przekąska
ogólnie ok, ale wydaje mi się jakoś tak "smutno". Czegoś mi tutaj brakuje.
Stary 2011-10-24, 00:04   #3585
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Pokaż wiadomość
serio? a ja kojarzę, że Irish jest to od x czasu /czytałam poprzednie wątki/ i nie zmieniło się zupełnie NIC. jeszcze parę dni temu znów widziałam kabanosa. czy parówkę, co za różnica.
Zgadzam się

Siedzę na wizażu nie od dzis (ponad 4 lata) i widzę co Irish je - nie wiele się zmienia

A co do cholesterolu - gdyby było tak ładnie to tata nie miał by mocno ponad normę - mama prawie się bała, bo stan był mocno nie tak. Więc zluzuj ok? A ja w "amerykańskich naukowców" nie wierzę - raz gadają to, raz to. Mój dietetyk (fachowiec, siedzi w branży od lat), nie sugeruje się badaniami "amerykańców" i nie poleca wieprzowiny - tłuste mięso i nic poza tym. Chuda wołowina jest znacznie lepsza. A smalec - tłuszcze trans, utwardzone - tak tak, jedzmy to, bo przecież "amerykańce" polecają...

A i amerykanie to najbardziej otyły naród - spójrz na Japończyków (długowieczni, zdrowi - dieta na rybach, soi, owocach morza, odpowiednich węglach, warzywach owocach) - zdrowi jak ryba (u nich wiek powyżej 90 lat to norma). U was cholesterol ponad normę to norma - no ale... ja nie jestem zapatrzona w USA. Patrzę na Instytut Żywienia - nie na naukowców, czy na psedo diety cud. Słucham się fachowców. Od tego w końcu są. I mówię, co oni twierdzą. Nie podpieram się Dukanem, bo znam konsekwencje - znajomi moi stosowali - efekty są, ale kosztem dla zdrowia - w niektórych przypadkach - ludzie wyglądają po niej tragicznie jakby chemioterapię przeszli.

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-10-24 o 00:11
Stary 2011-10-24, 00:54   #3586
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Zgadzam się

Siedzę na wizażu nie od dzis (ponad 4 lata) i widzę co Irish je - nie wiele się zmienia

A co do cholesterolu - gdyby było tak ładnie to tata nie miał by mocno ponad normę - mama prawie się bała, bo stan był mocno nie tak. Więc zluzuj ok? A ja w "amerykańskich naukowców" nie wierzę - raz gadają to, raz to. Mój dietetyk (fachowiec, siedzi w branży od lat), nie sugeruje się badaniami "amerykańców" i nie poleca wieprzowiny - tłuste mięso i nic poza tym. Chuda wołowina jest znacznie lepsza. A smalec - tłuszcze trans, utwardzone - tak tak, jedzmy to, bo przecież "amerykańce" polecają...

A i amerykanie to najbardziej otyły naród - spójrz na Japończyków (długowieczni, zdrowi - dieta na rybach, soi, owocach morza, odpowiednich węglach, warzywach owocach) - zdrowi jak ryba (u nich wiek powyżej 90 lat to norma). U was cholesterol ponad normę to norma - no ale... ja nie jestem zapatrzona w USA. Patrzę na Instytut Żywienia - nie na naukowców, czy na psedo diety cud. Słucham się fachowców. Od tego w końcu są. I mówię, co oni twierdzą. Nie podpieram się Dukanem, bo znam konsekwencje - znajomi moi stosowali - efekty są, ale kosztem dla zdrowia - w niektórych przypadkach - ludzie wyglądają po niej tragicznie jakby chemioterapię przeszli.
Skad wzielas tych amerykanskich naukowcow to nie wiem
o dziwnej agresji bijacej z tego postu tez sie nie wypowiem. Miejsce mojego zamieszkania nie ma najmniejszego znaczenia, a widze ze zrobilas sobie atak na calego,

Prawda jest taka, ze jezeli ktos jest mlody i zdrowy tak jak Irish, to cholesterolu nie ma sie co obawiac. Twoj tato jest w innym wieku i ma inne potrzeby, wiec porownywanie go do mlodej kobiety jest nietrafione.

Nastepnie, jezeli chodzi o sojowe produkty w Japonii a to co jest u nas na rynku, to niebo a ziemia. U nas w Polsce soja to zapychacz stosowany do tuczenia zwierzat (doslownie) i ludzi (w przenosci), zapychacz najnizszej jakosci. Jakby mnie ktos zapytal co jest lepsze, soja czy wieprzowina, to bym wskazala na to drugie. Naprawde.

Jakbys wziela do reki ksiazke Gaweckiego, to bys zobaczyla tam mnostwo jadlospisow gorszych od tych Irish, a nadal zgodnych z zasadami przedstawionymi przez IZZ.
Ja tez jestem dietetykiem, wiec wiem co mowie, nie mialam zamiaru Cie obrazac, ale reagowanie tak emocjonalnie na zwykly jadlospis wydalo mi sie troche przesadzone.
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 06:09   #3587
LawdyMissClawdy
Przyczajenie

Dzień dobry )
Jeszcze raz wklejam, bo nie wiem czy mogę zjeść taki obiad :P Na śniadanie właśnie idę. No i najważniejsze. Co z tymi nieszczęsnymi drożdżami?

R

II chleb pełnoziarnisty, masło, szynka, pomidor
Kolacja 2 białka z jaj

Czy ten jadłospis jest dobry? Gdzie powinnam umieścić pół drożdży które pije na włosy?
Stary 2011-10-24, 08:05   #3588
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Napisane przez LawdyMissClawdy Pokaż wiadomość
Dzień dobry )
Jeszcze raz wklejam, bo nie wiem czy mogę zjeść taki obiad :P Na śniadanie właśnie idę. No i najważniejsze. Co z tymi nieszczęsnymi drożdżami?

R

II chleb pełnoziarnisty, masło, szynka, pomidor
Kolacja 2 białka z jaj

Czy ten jadłospis jest dobry? Gdzie powinnam umieścić pół drożdży które pije na włosy?
Mało i jakoś ubogo.
-śmietane zamień na jogurt nat.
-na kolację zjedz całe dwa jajka, dorzuć nawet 2 plastry szynki drobiowej, warzywa
-nie wiem co z drożdżami, raczejn się nimi nie najadasz więc powiedzmy, że one nie liczą się do bilansu kalorycznego
Tyle odemnie.

WYMIANA :

Edytowane przez Kallla
Czas edycji: 2011-10-24 o 08:29
Stary 2011-10-24, 09:12   #3589
maluchna
Raczkowanie

Moje R ( na razie się nie ważę, poczekam jeszcze ze 2 tyg, chcę zgubić ok 3kg, ale moja dieta to raczej lekkie R, więc poczekam pewnie trochę dłużej)

Śn: owsianka z 3 łyżek płatków na połowie szklance mleka 2% z 3 łychami homo naturalnego, wkrojona gruszka, posypana cynamonem, 2 suszone morele posiekane, garstka suszonych bananów, kilka rodzynek.

kawa z mlekiem

IIŚn: bułka ciemna ze słonecznikiem, z jajkiem na twardo i szczypiorkiem, śliwka.

mięta.

O: wołowina gotowana, marchew gotowana, 2 wafle ryżowe

1h fitnessu, ok 10min biegu

K: jajecznica z 2 jajek na plasterku szynki drobiowej, sałatka z pomidorów,cebuli i jogurtu naturalnego
mięta.

ok 2 l wody.
maluchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 09:28   #3590
LawdyMissClawdy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kallla Pokaż wiadomość
Mało i jakoś ubogo.
-śmietane zamień na jogurt nat.
-na kolację zjedz całe dwa jajka, dorzuć nawet 2 plastry szynki drobiowej, warzywa
-nie wiem co z drożdżami, raczejn się nimi nie najadasz więc powiedzmy, że one nie liczą się do bilansu kalorycznego
Tyle odemnie.
Z tą kolacją zrobię jak radzisz. Warzywa, chyba najlepsze w tym przypadku bogate w białko? Czy soczewica będzie dobra? Czy tego typu warzywko to nie najlepszy pomysł na kolacje?
Stary 2011-10-24, 10:56   #3591
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluchna Pokaż wiadomość
Moje R ( na razie się nie ważę, poczekam jeszcze ze 2 tyg, chcę zgubić ok 3kg, ale moja dieta to raczej lekkie R, więc poczekam pewnie trochę dłużej)

Śn: owsianka z 3 łyżek płatków na połowie szklance mleka 2% z 3 łychami homo naturalnego, wkrojona gruszka, posypana cynamonem, 2 suszone morele posiekane, garstka suszonych bananów, kilka rodzynek.

kawa z mlekiem

IIŚn: bułka ciemna ze słonecznikiem, z jajkiem na twardo i szczypiorkiem, śliwka.

mięta.

O: wołowina gotowana, marchew gotowana, 2 wafle ryżowe

1h fitnessu, ok 10min biegu

K: jajecznica z 2 jajek na plasterku szynki drobiowej, sałatka z pomidorów,cebuli i jogurtu naturalnego
mięta.

ok 2 l wody.
Mi się ogólnie podoba,ale wywaliłabym te wafle ryżowe w obiedzie.Jeżeli chcesz węgli do obiadu to daj ciemny ryż albo makaron a jeżeli chcesz ich unikać, a nie najadasz się i dlatego dojadasz wafle,to daj więcej warzyw albo mięsa
Stary 2011-10-24, 11:29   #3592
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Napisane przez LawdyMissClawdy Pokaż wiadomość
Z tą kolacją zrobię jak radzisz. Warzywa, chyba najlepsze w tym przypadku bogate w białko? Czy soczewica będzie dobra? Czy tego typu warzywko to nie najlepszy pomysł na kolacje?
Soczewica jest z warzyw strączkowych a te są niezastąpione na redukcji więc myślę, że będzie ok.

moja RRRRR na dziś : (siłowy obwodowy+aeroby 1,5 h łącznie)

ś: owsianka na mleku z 3 łyżek mix płatków, pół banana, garść mieszanki studenckiej, kubek kawy z mlekiem

śII: 3 małe kromki chleba słonecznikowego 1. z wiesniakiem i miodem 2. z wieśniakiem połową plastra żółtego sera i pomidorem 3. z wiesniakiem, pomidorem i czarnymi oliwkami, kubek zielonej herbaty z ananasem

przekąska: jabłko, garść rodzynek

o: udko kurczaka bez skóry duszone w sosie własnym, z marchewką, groszkiem i porem, kasza kuskus, brokuł, kubek rumianku z miodem

k: jajecznica na plasterku szynki, pomidor, kubek rumianku

WYMIANA :

Edytowane przez Kallla
Czas edycji: 2011-10-24 o 12:01
Stary 2011-10-24, 12:00   #3593
Zelka_07
Raczkowanie

RRRRRR

ś: owsianka (3ł owsianych, 2ł otrebów żytnich, łycha siemienia, duże jabłko, połowa wieśniaka, cynamon, mleko)

godzina siłowo
25min stepper

2ś: micha gęstego leczo, piętka chleba
o: warzywa na patelnie, wątróbka
k: 2 sadzone z odrobiną sera, pomidor z cebulką, resztka wieśniaka (jakies 2 łychy zostały)

ślicznie proszę o ocenke
Stary 2011-10-24, 12:08   #3594
daria715
Raczkowanie

Wczorajsze utrzymanie;

Śniadanie; owsianka ( 5łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych,szklanka mleka, 3 duże śliwki, jabłko, cynamon) + 2 kostki gorzkiej czeko; garść słonecznika.

Po; kompot.

Obiad; filet smażony bez panierki, ziemniaki z masłem i buraczki z chrzanem.

Po; napój kawowy waniliowy 3in1.

Podwieczorek; galaretka z mandarynką i serkiem danio; kompot.

Po; 2 wafle ryżowe.

Kolacja; 3 kromki chleba razowego'polskie zboża' z masłem, domowym pasztetem z królika i ogórkiem kiszonym.

Po; znowu 2 wafle ryżowe do filmu
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:07   #3595
kaszanka0620
Raczkowanie

Moje wczorajsze, hehe szczerze nie polecam ;/

sniadanie:jogurt
2 sniadanie: (4 jaja)smazone z pomidorem cebula szynka i papryka,2 kromki chleba zmaslem kawa na mleku
pomiedzy:lyzka nutelli i masla orzechowego
obiad: ryz,kurczak w sosie morelowymi marchewka gotowana
kolacja: hummus i 2 pity

w miedzy czasie pije tak ok 3 litra wody,masa owocow(uwielbiam) i moja zmora -slodycze.
Sniadanie jadam kolo 10 a obiad o 5 takze nic godnego nasladowania
no i to byloby na tyle ;d
kaszanka0620 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:36   #3596
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Napisane przez kaszanka0620 Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze, hehe szczerze nie polecam ;/

sniadanie:jogurt
2 sniadanie: (4 jaja)smazone z pomidorem cebula szynka i papryka,2 kromki chleba zmaslem kawa na mleku
pomiedzy:lyzka nutelli i masla orzechowego
obiad: ryz,kurczak w sosie morelowymi marchewka gotowana
kolacja: hummus i 2 pity

w miedzy czasie pije tak ok 3 litra wody,masa owocow(uwielbiam) i moja zmora -slodycze.
Sniadanie jadam kolo 10 a obiad o 5 takze nic godnego nasladowania
no i to byloby na tyle ;d
To po co to wrzucasz i co to w ogóle jest ? I nie martw się, nikt normalny nie będzie brał z Ciebie przykładu.

WYMIANA :

Stary 2011-10-24, 15:28   #3597
ponette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kallla Pokaż wiadomość
Soczewica jest z warzyw strączkowych a te są niezastąpione na redukcji więc myślę, że będzie ok.

moja RRRRR na dziś : (siłowy obwodowy+aeroby 1,5 h łącznie)

ś: owsianka na mleku z 3 łyżek mix płatków, pół banana, garść mieszanki studenckiej, kubek kawy z mlekiem super(mogłoby być o 1Ł płatków więcej, ale i tak ślicznie)

śII: 3 małe kromki chleba słonecznikowego 1. z wiesniakiem i miodem 2. z wieśniakiem połową plastra żółtego sera i pomidorem 3. z wiesniakiem, pomidorem i czarnymi oliwkami, kubek zielonej herbaty z ananasem przesmacznie i jest róznorodność, a jakieś masełko/tłuszcz był?

przekąska: jabłko, garść rodzynek fajnie jako przekąska

o: udko kurczaka bez skóry duszone w sosie własnym, z marchewką, groszkiem i porem, kasza kuskus, brokuł, kubek rumianku z miodem idealny obiadek

k: jajecznica na plasterku szynki, pomidor, kubek rumianku też świetnie
Jadłospis wg mnie bez wad!Godny polecenia

Moge prosić o ocenę mojej R?
1. owsianka(4Ł płatków, 1Ł otrębów, 2ł siemienia, jajko, mleko sojowe light, mrożonka kompotowa), Rooibos z łyżeczką melasy
2. 250ml mleka 0,5% i duże jabłko (po ponad godzinnym treningu na koniu)
3. ok 150g indyka z mieszanką Karaibską, sałata z marchewką z olejem lnianym, koperkiem i czosnkiem
4. wieśniaczek 150g z garstką orzechów
5. placuszki cukiniowo marchwiowe (cukinia, marchewka, mąka orkiszowa 1850, jajko, otręby pszenne) z serkiem kozim i burakiem parowanym (nie mogę jeść czysto białkowych kolacji - źle się czuję, a na wadze wcale nie jest mniej; po węglach na noc waga spada - nie mam pojęcia czemu tak mam)
do picia woda, herbata slim grejfrutowa 0,5l, biała z mango i porzeczką, kawa cykoriowa z odrobiną mleka.

Jak to się prezentuje? Nie za dużo?
II cel - 52kg
III cel - 50kg
ponette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:54   #3598
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Napisane przez ponette Pokaż wiadomość
Jadłospis wg mnie bez wad!Godny polecenia

Moge prosić o ocenę mojej R?
1. owsianka(4Ł płatków, 1Ł otrębów, 2ł siemienia, jajko, mleko sojowe light, mrożonka kompotowa), Rooibos z łyżeczką melasy
2. 250ml mleka 0,5% i duże jabłko (po ponad godzinnym treningu na koniu)
3. ok 150g indyka z mieszanką Karaibską, sałata z marchewką z olejem lnianym, koperkiem i czosnkiem
4. wieśniaczek 150g z garstką orzechów
5. placuszki cukiniowo marchwiowe (cukinia, marchewka, mąka orkiszowa 1850, jajko, otręby pszenne) z serkiem kozim i burakiem parowanym (nie mogę jeść czysto białkowych kolacji - źle się czuję, a na wadze wcale nie jest mniej; po węglach na noc waga spada - nie mam pojęcia czemu tak mam)
do picia woda, herbata slim grejfrutowa 0,5l, biała z mango i porzeczką, kawa cykoriowa z odrobiną mleka.

Jak to się prezentuje? Nie za dużo?
Dziękuję za ocenę. Śniadanie było mniejsze bo szłam rano ni siłke, nie lubię jeść dużo przed ćw W drugim sniadaniu grzanki były posmarowane cienko masłem.
Jakiej firmy jest ta biała herbata z mango i porzeczką ?
Już po raz kolejny widzę u kogoś placuszki z cukini, chyba w tym tyg pojawią się i u mnie, póki jeszcze cukinia jest w sklepach

Twój jadłospis jest bardzi fajny, tylko kolacja wydaje mi się trochę ciężka ale jak czujesz się dobrze po niej to ok.

WYMIANA :

Stary 2011-10-24, 16:51   #3599
arivolla
Przyczajenie

Utrzymanie (nie mam wagi, dlatego prosze o obiektywne ocenki):

śniadanie:
płatki z pszenicy z mekiem i rodzynkami
2 duże kromki chleba pszennego z szynka z indyka, serkiem Turek
warzywa
mandarynka

II śniadanie:
serek wiejski
kiwi, jabłko

obiad:
barszcz czerwony
1/3 woreczka kaszy jaglanej, panierowane dzwonko z łososia, buraczki, surówka z kapusty pekińskiej

marchewka, mandarynka, kiwi

podwieczorek
rogal z ciata francuskiego z jabłkiem

kolacja
2 kromki razowego ze szprotkami wędzonymi, pasztetem sojowym
warzywa, miska kapusty kwaszonej
plaster ananasa, plaster melona, pół pomarańczy, jabłko

Będę wdzęczna za każdy komentarz
arivolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 19:33   #3600
morphine88
Zadomowienie

U:

1. owsianka z siemieniem, serkiem wiejskim, mleczkiem kokosowym, migdałami, płatkami Rafaelki i wiórkami kokosowymi .
2. dwie (solidne ;-)) kromki chleba ziarnistego żytniego na zakwasie z turkiem śmietankowym i kilkoma plastrami polędwicy drobiowej (zapomniałam warzywa! a tak uwielbiam paprykę ).
w międzyczasie: garść orzeszków ziemnych
3. 200g piersi z kurczaka smażonej na niewielkiej ilości oleju, 1/2 woreczka kaszy gryczanej, pomidory z jogurtem naturalnym i ziołami.
po: domowe razowe ciasto z szynką, serem i ziarnami
ok. 35 minut ćwiczeń (w tym: rozgrzewka, 8 min abs, buns, arms i stretch)
4. (wiem, beznadziejny poteningowy, ale TAKĄ miałam ochotę ;-)) porcja sałatki jarzynowej, kromka chleba jw. z kilkoma plastrami polędwicy, pomidor z ziołami.
po: będą marchewki i herbata. zapewne

wszem i wobec ogłaszam, że dzisiejsza owsianka bije wszystkie inne na głowę

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2011-12-04 o 15:15
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości