|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Co do pierwszego zdjecia o co chodzi z piąstkami?
Mój jak dostaje i ssie butle to ma rączki w piąstki. Przy karmieniu piersią czasami też. Yyy? przy butli widzę że je i przełyka a mimo to ma piąstki ?!
|
|
|
|
#3212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Tobołek Cytat:
A jak tak Filip i okupacja cyca?
|
|
#3213 |
|
kosmitka
|
Tak na szybko tylko napiszę,że dostałam skierowanie do szpitala. Oczywiście nie pojechałam, byłam prywatnie u chirurga, dostałam leki i może jakoś przejdzie. Póki co nawet leków nie wykupiłam, bo boję się ze względu na Franka.
|
|
#3214 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze jedno moje spostrzeżenie: Stefek uwielbia mi zasypiać na klacie. Co go odłoże do łóżeczka, to po 10 minutach jest płacz. Dziś nie miałam czasu żeby go wkładać i wyciągac z łóżeczka więc spróbowałam polożyć go na brzuszku i usnął.
Chyba mu nie zaszkodzi, że tak długo na brzuchu? ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- A jaka diagnoza? Bo brzmi poważnie...
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę
Mam tę niebieską za 65 zł.Mąż mówi do Benia "fifolku" i "telewizorku" (między innymi)
|
#3216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czemu telewizorku? ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Znikam kąpać Kwilona... Muszę go obudzić
|
|
#3217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulujemy ładnego przybierania na wadze![]() Cytat:
Dla ciociów wizażowych machający Szymek i najcudowniejszy uśmiech na świecie |
|||
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, super i jaki podobny do Ciebie
![]() Małgosia- że tak powiem KIJOWO. Znowu mam jakiś mały kryzys. Mały ładnie ssie piersze 3 minuty a później płacze wypluwa cycka. Podaję mu znowu i znowu i płacz i on nie chce.Przerzucam na drugą pełną pierś ssie znowu kilka minut, zasypia a po pobudce sytuacja jak wcześniej. Naciskam, mleko leci, wszystko ok... więc sama nie wiem o co chodzi. Co byście pomyślały gdyby u was tak robił? Poza tym siedzę wkurzona a jednocześnie jest mi cholernie źle. Ponieważ właśnie pokłóciłam się z ojcem. I mam swiadomość, że powinnam zaciskać teraz zęby i udawać że jest ok, bo w końcu w każdej chwili może go zabraknąć, ale nie umiem I teraz kiedy wkurzony wyszedł mam wyrzuty, ale ile można. Już od dziecka tłumacze się ze wszystkiego jak głupia, spowiadam z każdego wyjścia chociażby na podwórko... Teraz od kiedy jest tż to prawie nie mamy prywatności. Tzn w ciągu dnia. Nie da się normalnie pogadać, bo zaraz z pokoju się tato wtrąca- często nie dosłyszy to dopytuje , jak tż wyjdzie to przychodzi od razu spytać gdzie on jest, jak odpiwiadam że wyszedł to musi koniecznie wiedzieć gdzie jest, gdzie poszedł. I oczywiście dzisiaj powiedziałam, że po prostu wyszedł i niech mnie nie pyta o to i zostawi mu odrobinę prywatności to zrobił mi awanturę, że ja go wyobcowuję czy jak to tam, że jestem arogancka... Ja wiem, że on się przyzwyczaił, że wszystko wie, że jest tu królem i panuje nad wszystkim, ale kurde, przecież to takie zabieranie prywatności. Ja wiem, że mieszkamy u niego, ale przecież to nie zobowiązuje go do wkraczania w nasze małe życie ( potrafi przyjść i mnie opierniczać, że jak ja to się odezwałam do tż ) i wiedzieć wszystko o nas a już tym bardziej o tż który może mieć swoje sprawy itp. A ja byłam pozbawiona swojej rpzestrzeni wiec teraz walcze o jego przestrzeń. Bo wg niego skoro mieszkamy pod jednym dachem to powinno być tak, że my mówimy gdzie wychodzimy na ile po co i w ogóle. Może to nic, ale jakoś mnie to już wkurza. Musiałam się wygadać wybaczcie Chcę mieć swój kącik |
|
|
|
#3219 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej Babolki
ja znów wieczorową porą.... pogoda u Nas tragiczna..leje-bez przerwy od wczoraj rana. końca nie widać dziś byliśmy na kontroli na 6 tyg. ze mną ok wszystko ![]() rozmawiałam też z ginem o antykoncepcji i chyba założę spiralkę w listopadzie. dzieciolka drugiego nie planujemy...więc to najlepsza opcja z tego co uzgodniliśmy. aaa...zostały mi 3kg do wagi z grudnia ..lekarz powiedział co mam jeść.. i mam nadzieję,że zrzuce. biore się za siebie..bo brzuch jak stoje jest ok..ale jak siadam..to porażka ![]() a moja Sara rozwija się super,lekarka się pozachwycała jaka silna itd. wszystko z nią w porządku. mąż mówił (bo ja byłam u gina obok gabinet i nie widziałam nic)że badała bioderka,sprawdzała uszka ,oczy i wagę..itd. aaa...może się komuś przyda: pamiętacie jak pisałam ,że Sara czasem strasznie płacze jak robi kupkę? dziś u niej było to samo podobno.. weszli do gabinetu z uśmiechem a po chwlili płacz straszny.szły pierdy i kupka..po kilku minutach cisza i dziecko happy... lekarka powiedziała,że to nie kolka...tylko prawdopodobnie ta dyschezja niemowlęca..i że samo to mija.powiedziała,że dalej mogę jeść prawie wszystko. ale poleciła picie hebraty koperkowej(mi) i picie czegoś w stylu espumisan-też mi. wtedy do małej coś dojdzie z mlekiem i powinno jej pomagać w jelitkach-a jednocześnie nie będę jej faszerować kropelkami. .cieszę się czasem mnie też..bo takie wyrwanie się pomaga psychicznie się rozprężyć.ja zaczynam od jutra konkret![]() Cytat:
Cytat:
2.super ja ostatnio byłam w znajomej i moja Sara też polubiała huśtawę i mam nadzieję,że w swojej jej się nie odwidziCytat:
ehh...nie wiem czemu oni tak zwlekają z cesarkami rzadkie...moja też.ale to normalne i są ok Cytat:
cudne uśmiechy ..i cudny synuś a to moje uśmiechy słodkie...z soboty. godz..po 22..zamiast spać-to ja guguam i się cieszę.
|
|
#3220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja swojego nigdy nie mogę przyhaczyć , zawsze jak się śmieje to nie mam aparatu, a jak polece to ten już płacze ![]() Cytat:
wtedy czekam jak zgłodnieje i go przystawiam ponownie, a co do przysypiania no niestety taki urok że przy piersi najlepiej się przysypia, mój zasypia co wieczór przy piersi i w ciągu dnia przyspia, ale odłożony już otwiera oczka w 5zł![]() jeśli masz taką sytuację z piersiami że z jednej chce z drugiej nie, spróbuj mu dać tą "nie lubianą" z pozycji z pod pachy, ja go tak oszukiwałam i sie łapał, bo czuł ze jest przystawiany jak do tej "z której chciał pić", teraz pije z obu nie ma znaczenia która, ale miałam takie sytuacje i go lekko wtedy oszukiwałam ![]() co do kontroli... kochana jak ja cię rozumiem ale jestem jej takk wdzięczna teraz że mi pomaga że szok..moja mama nie chciała zgodzić się na ślub bo z nią tego nie uzgodniłam także wiesz mały koszmar przeżyłamobiecane zdjęcie w dżinsach i staś przy karuzeli (jakość kiepska ale widać jak się rzuca )http://www.youtube.com/watch?v=feYyij6Kf8o
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-24 o 21:17 |
|||
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, ale on się normalnie podczepia pod jednego i drugiego, podsypia też normalnie od samego początku , ale teraz doszło wypuszczanie piersi i łapanie od nowa, po 4 takich turach zaczyna się wkurzać, drzeć- bo inaczej tego nie nazwę i przetrzymanie go tylko rozjusza. Dostał butle to ledwo ją jadł bo tak jeszcze zaciągał po tym płaczu-furii. Wczoraj przez ten wyjazd był cały dzień na butli i wydaje mi się że się rozleniwił
![]() Co do mamy, to faktycznie podobnie. I dobrze, że już trochę przeszło. Obyśmy nie były takie same kiedyś ![]()
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-24 o 21:33 |
|
|
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#3223 | |||||
|
Rozeznanie
|
To tak jak mój
Codziennie kupa musi być ![]() Cytat:
Ja jednak muszę dokupić kilka, bo nie wyrabiam się z praniem ![]() Cytat:
smrodek nieziemski a konsystencja również podobna tylko mój robi bardziej wodnisteJaaaa ale słodka Kapka ach te oczęta a minki również robi uroczeCytat:
![]() Chustę kupił firmy NapiBaby Cytat:
![]() Cytat:
Co do wagi…mi jeszcze brakuje 4kg do zrzucenia do wagi przed ciąży ale ja bym tak chciała aby z 10kg jeszcze poleciało, bo przed ciążą troszkę sobie nabrałam Też się pochwalę, że wchodzę w spodnie przed ciąży tylko jeszcze ten brzuszek ale poćwiczymy i będzie znowu kaloryfer
|
|||||
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak karmisz na siedząco ? Też często karmie na siedząco, ale szczerze mój bąbel je tak porządnie i dobrze ciągnie na leżąco , najje się i chociaż śpi w nocy w miare na te dwie godziny..
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przystojniak.... fajna ta karuzelka.....taka duza....i fajna melodyjka... widze ze dzisiaj dzien chwalenia to i ja sie pochwale..... malutka w czapeczce bo meczy ja jeszcze katarek....
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cotynato , może być tez i tak że butla go rozleniwiła, mój jak sie nauczuł smoczka to tego dnia nie chciał mi ssać cyca tak "zassysać" głęboko, ale teraz już odróżnia cycka od smoka i jest znowu ok
|
|
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja karmiona jest mm ale i tak czasami zasypia mi przy butli na 5 min potem znowu je i znowu zasypia. Karmienie trwa czasami 30 min
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- 19natka88 Dla ciociów wizażowych machający Szymek i najcudowniejszy uśmiech na świecie To ja Ci tez pomacham.....i calusa przesle za ten slodki usmiech... ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- jak to sie stalo ze pominelam ta cudowne fotke.... ![]() No sliczna ......nic tylko schrupac....
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Cześć miałam wam napisać co z tym espunisanem co koleżanka bierze zamiast dawać małej
"biorę ten dla dorosłych. on jest bez recepty. maxymalnie można łyknąć 2 kuleczki, co 6 godzin, wszystko jest na ulotce. u nas pomagało poradziła mi to położna środowiskowa, która do nas przychodziła" Też sobie dziś kupię, chociaż od wczoraj mała wali po 2 wielkie kupy na raz - zawsze druga w trakcie przewijania Ale nadal widzę jak się pręży. Mąż zaczął wołać na nią "obsraluszek". Wczoraj ją przewijam, już mam brać czystą pieluchę, a tata do niej "zrób mamie siusiu" I nim skończył mówić mała jak na zawołanie się posiusiała
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cze
od wczoraj już mnie łamie i nie chciałabym żeby mnie położyło![]() Dziękujemy za wszystkie komplementy ![]() cotynato Szymek ma podobne jazdy przy piciu, robię tak,że jak zaczyna płakać to go podnoszę do pionu - wtedy zazwyczaj beknie, uspokoi się i potem znowu ssie ładnie Co do sytuacji z tatą to też bym chyba nerwowo nie wytrzymała ![]() stokrotka kolejny śmieszek mały Cytat:
![]() MoniaZ82 i kolejna ślicznotka |
|
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dzieki za komplementy ![]() pisze z tel.z lozka..bo mala podpieta wiec sorki za bledy.![]() Natka.ale smieszek slodki!!a jaki do mamy podobny Malgos przystojniak niezly ![]() Monia sliczna Olivka. Oczka ma przekochane ! ![]() 81monia to prawda.wczoraj pisalam.bylam u polskiej lekarki i to samo polecila.bo dziecko z mlekiem dostanie dawke ![]() Natka mnie jak bralo...to paracetamol (max dawka dzienna) herbata co chwile goraca,ja ubrana grubo..i w kazdej chwili jak Sara spala,to pod koldre. Pomoglo mi,bo sie wypocilam
|
#3233 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas dzis nocka dobra, ale młoda dostała flache, wtrąbiła jakies 80 ml i spała od 22.30 do 4.30 mama sie wyspała co prawda na tym był koniec spania, padła dopiero o 7.30 po wsunięciu z obu piersi ![]() ja mam chyba mało kaloryczne mleko bo ona mi wieczorem woła jedzonka co godzinę... ![]() pogoda ładna wiec niebawem ruszamy na spacerek ![]() Cytat:
przystojniaczek mały i faktycznie podobny bardzo do ciebieCytat:
![]() a co do piersi to nie wiem...moze powietrze łyka? moze sprobuj go odbić? moja sie czasem rzuca to ją biorę do odbicia i często beknie i je dalej ![]() Cytat:
za wizytę i zielone a Sarunia jest cudna Cytat:
a Staś to juz taki niemowlak dorosły jest Cytat:
![]() Cytat:
![]() musze i ja mojej fote cyknąć na dzien chwalenia się Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3234 |
|
kosmitka
|
Cudne te Wasze dzieciątka, nie mogę się napatrzeć
.Jesteście wredne jędze, ja jeszcze w nic się nie mieszczę, nawet w bluzki, a spodnie nawet na łydki mi nie wchodzą. Pierwsza urodziłam a najgrubsza jestem, masakra. Utyłam w ciąży jakieś 35 kg, schudłam ok 25-26 kg, ale jeszcze 10kg mi zostało do zgubienia .Z tym szpitalem to jakaś porażka, nie wiem, co oni podejrzewają. Chirurg, do którego poszłam prywatnie, mówi, że to moze być coś z jelitami, które tak reagują na moją chorobę wrzodową i wylewanie żółci i jakiegoś kwasu gdzieś tam. Przepisał mi leki, ale czekam na swojego pediatrę, by skonsultować, czy mogę brać w trakcie karmienia Franka .---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Danika - u nas też wołanie jedzenia co godzinę , w nocy także - jestem tym zmęczona potwornie.
|
|
#3235 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
musisz zacisnąc zeby i jakos spróbowac sie dogadac, ja trzymam za to kciukiCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
zabije powieszę rozstrzelam ................. wryyyyyyyyyyyyyyy Przepraszam, ale właśnie mnie ktoś zdenerwował Dzwoni do mnie kobieta od adresów domen internetowych i informuje, że ktoś chce wykupić u nich 3 domeny o podobnej nazwie jak moja firma. Notabene domeny, które kiedyś my mieliśmy, ale za dużo było opłat i zrezygnowaliśmy. Firma jest z mojego regionu i tez się ma zajmować wnętrzami. Więcej nie powiedziała,bo nie może. No normalnie mnie szlak mało nie trafił. Tak ciężko sobie wymyślić inna nazwę firmy. My mamy skrót początkowy ViM... od Vilq i Maleństwo - czyli męża i mojego nicku klubowego nissana. A skąd im się to wzięło? Jedyna firma jaką mi się udało znaleźć VIM... to w stanach - swoją drogą super fotograf. W Polsce jest ...ViM - też zajmują się fotografią i filmami dotyczącymi dziedzictwa historyczno – kulturowego. I teraz nie wiem czy ktoś się chce wkupić w naszą markę czy to podpucha, żebyśmy my z powrotem wykupili domeny. Na razie stwierdziłam, a sprzedajcie. Zobaczymy jak puszczą stronę co to za jedni i wtedy do nich zadzwonię i nawciskam. Ciekawe jak się takie coś zastrzega w patentowym? Swoja droga to chyba oni takiej nazwy firmy nawet nie maja tylko adresy stron chcą takie jak nasze. Idę na śniadanie ryż z jabłkamiMam nie lada zagwozdkę. ![]() ![]() Jak ubrać małą na pierwszy spacer - ona ma dopiero tydzień, a na dworze mimo słońca tak rześko dziś i wiatr. Do pani doktór jakieś 10 minut pieszo z wózkiem.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-25 o 10:10 |
|
|
|
#3237 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
czy wasze maluszki tez sie tak wpatruja w pusta sciane ??
|
|
#3238 |
|
kosmitka
|
MoniaZ a dla mnie odwrotnie - receptą na chudnięcie jest właśnie karmienie piersią, czemu myślisz, że trzeba przestać karmić?
|
|
#3239 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do ubioru, to ja 2-tygodniowego Fabiana ubieram tak: bodziak na dł rekaw, spodnie i skarpetki, czapeczka, na to za duży ciapły polarowy pajac z kapturem i w wózku przykrywam ciepłym kocem+ osłonka. Fabian jest cieplutki, wiec raczej nie marznie i grzecznie sobie śpi na spacerkach ![]() Cytat:
i niestety w biodrach jeansy nie przechodzą
|
|
#3240 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I znowu przystawiam i po chwili znowu to samo. On nerwus się denerwuje...W efekcie coraz częściej odciągam do butli, daje mu i je spokojnie. Zresztą ostatnio mieliśmy małe kryzysy i zaczęłam myśleć o całkowitym przejściu na mm. Współczuję Ci przepraw z tatem. Są takie typy osobowości, które nigdy się nie zmienią i myślę, że dopóki będziecie pod jednym dachem będzie Wam ciężko się dogadać. Z drugiej strony warto próbować. Cytat:
Można zastrzec nazwę, czyli zalatwić sobie tzw. r Zalatwia się w Urzędzie Patentowym. Można to zrobić na Polskę lub/i na UE, świat...jak chcecie. Nie wiem ile to trwa. Ja ubieram: body długi rekaw, półśpiochy, polarowy kombinezonik i przykrywam kocykiem albo dwoma no i na to przykrycie z wózka. A. Oczywiście czapeczka - zakładam bawełnianą i na to polarowy kaptur z kombinezonu.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

przy butli widzę że je i przełyka a mimo to ma piąstki
?!

(między innymi)
Gratulujemy ładnego przybierania na wadze

I teraz kiedy wkurzony wyszedł mam wyrzuty, ale ile można. Już od dziecka tłumacze się ze wszystkiego jak głupia, spowiadam z każdego wyjścia chociażby na podwórko... Teraz od kiedy jest tż to prawie nie mamy prywatności. Tzn w ciągu dnia. Nie da się normalnie pogadać, bo zaraz z pokoju się tato wtrąca- często nie dosłyszy to dopytuje