|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
anagat dokładnie!! cały poród i wszystko co sie z nami potem dzieje bedzie niespodzianka wiec po co do tego dokladac jeszcze zastanawianie sie nad placia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
To w Anglii znają płeć?? Irlandczycy są strasznie przesądni.. może to kolejny powód? ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() Dla mnie taką niespodzianką były dwie kreski na teście, że już mi wystarczy ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak nie skorzystać z takich udogodnień ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
a ja miałam dzis pracowity dzień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() normalnie nie wiem skąd tyle egerii dzis we mnie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
witam worcilam z lezakowania w spzitlau spedzialam 8 dni, ogolnie nie wiedza co to za bol kotry do dzis odczuwam- albo macica sie powieksza z miesniami,albo dzidzia cos uciska, albo faktycznie spojenie łonowe sie rochodzi i tyle co mi powiedzieli. Ogolnie szyjka, łozysko, i dzidzia ok ;] -chyba bedzie dziewcyznka ;] wiec bedziemy mieli parke hihi;]ale plec potwierdza pewnie na usg genetycznym 4 listopada i tyle co u mnie pozdrawiam cieplutko te kotre mnie pamietaja ;] hihi
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję córci i tym samym parki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agabi wspaniałe wieści ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po badaniach naljepiej powiedzcie, ze wstydliwe i nie chcialo pokazac i tyle... bo teraz marudza o plci, a potem beda wymyslac imiona... ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2293 |
Zadomowienie
|
Gucia, żebyś wiedziała, że już wymyślają...A co do płci, to tata Tż ma do powiedzenia tyle, że jeśli będzie "baba", to on, Tż niestety nie wdał się w niego...Bardzo mnie takie gadanie irytuje, nieraz już pokłuciłam się z Tż przez to, a on swojej rodziny broni, bo mówi, że to starsi ludzie, i mają prawo cieszyc się z wnuka/wnuczki...A ja z kolei nie lubię, jak mi się coś na siłę narzuca i wtrąca...Teraz w niekupowanie ciuszków, a pózniej w wychowanie...Więc aż do Pl nie chce mi się przez to wracać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.Bedzie dziewczynka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie robie obiadek na jutro
![]() ![]() a robię tak późno bo jutro na 10:30 mam wizyte, potem kilka spraw, a Mąż po 13 leci do pracy... i pewnie musiałabym się śpieszyć... Trzymajcie kciuki za mnie i dzidzię jutro...pliisss...lecę do kuchni... Buźka
#2296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
ewelajna w Twoim przypadku to tylko bliźniaki wchodzą w grę i to koniecznie parka
![]() Moja szwagierka ostatnio z pięcio minutowej rozmowy telefonicznej, wydedukowała że będę miała dziewczynkę ![]() ![]() ![]() gucia zwalenie winy na męża to jest jakieś rozwiązanie ![]() Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2011-10-24 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Wtajemniczenie
|
ja po badaniu i też wszystko oki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a maluch sobie dziś spokojnie leżał, za mało słodkiego zjadłam pewnie no i dziś na poczekalni się ponad godzine nasiedziałam niestety, postaram się jutro wrzucić fotke ![]()
#2300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te dzisiejsze wieści od was potęgują u mnie niecierpliwość ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() No a synuś może nie miał chęci na sesję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kuruj sie kochana ![]()
![]() |
#2302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no, chyba, ze ktos ma taka sytuacje jak Ewelajna... tak zle a tak niedobrze ![]() Co do przesadow, wrozb itp... mi zawsze z wrozenia obraczka wychodzilo, ze bede miec pierwszego chlopca... jakos nie wyszlo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2304 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Gratuluję wsysttkim pozytywnych wiadomości na wizytach, ja na swoją jeszcze trochę muszę poczekać, ale się już strasznie niecierpliwię. A tak poza tym to śliczne zdjęcia powrzucałyście na maila.. ![]() ![]() Tez chyba muszę coś wrzucić, choć trochę się wstydzę.. ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-10-24 o 22:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
A sterylizator jest konieczny?
Kurcze, ja nie zamierzam karmić butlą. Byłby to dla mnie wstyd i hańba, bo w mojej rodzinie karmi się piersią, nikt jakoś wcześniej nie miał z tym problemu. Więc i ja myślę, że nie będę miała. Zagadnieniu butelek poświęcę minimum uwagi. W razie totalnego emergency, tu w szpitalu dają butle i mleko, więc akurat tym się nie zamierzam przejmować. Ja nigdy nawet nie widziałam u mnie w rodzinie butelki w domu noworodka ![]() ![]() Najważniejsze jest pozytywne nastawienie, nie? Ale jestem masakrycznie wzdęta..zupełnie nie wiem czemu. Bo dziś zupełnie nie mam po czym.. P.S. Ciekawe jak to wszystko nam będzie wychodziło po porodzie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Ale super zdjęcia wstawiłyście.. WSZYSTKIE!!! Piękne mamuśki się szykują ![]() Karolca, sukienka rewelacja..Też taką chcę!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez często myślę, jak to będzie. To wszystko wydaje się takie trudne - te maleństwa są takie kruche! Oglądałam dziś filmik o kąpaniu dziecka - któraś z dziewczyn załączyła.... Mam nadzieję, że damy radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() już Ci odpisuję na priv o zajęciach ![]() Cytat:
![]() a na aktywnych 9 miesiącach zaczynamy od rozgrzewki, ostatnio spacerowałyśmy na bieżni, dziś na rowerze jeździłyśmy. Potem na sali:ćwiczenia na piłce albo z takimi gumami rozciągającymi, głównie na nogi i pośladki. Instruktorka przypomina cały czas, żeby brzucha nie napić, więc super ![]() ![]() niestety mimo zapisanych 4 byłyśmy we 2 i jeszcze następny tydzień mamy szansę, a jak za 2 tyg nie będzie więcej chętnych to z zajęć nici ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zadomowienie
|
Lena, ja się nie boję kruchości dziecka. Ja kąpałam noworodki jako 11 latka, nosiłam, przewijałam. W szpitalu też mam okazję potrenować
![]() Te , które widziały jak położne po porodzie dzieciaczka obracają góra dół, to mogą sobie wyobrazić, jak będzie się czuł mój mąż, jak ja będę tak naszym dzieckiem wywijała hehe ![]() To czego ja nie jestem pewna, to jak zachowam się ja sama podczas porodu, moje ciało po porodzie..Jakie to będzie uczucie, jak pokarm będzie z piersi kapał.. Bo tego to nie miałam jeszcze okazji poczuć ![]() A jeżeli będę karmić piersią, to nie zamierzam wprowadzać nic dopóki nie będę musiała wrócić do pracy. Czyli ok 6 miesięcy ( w Ire macierzyńskie to 26 tygodni). Spać idę , bo jutro do roboty na 7:30;/;/ Aaa idę też jutro do antenatal clinic. Ciekawe jak to tu wygląda i czy dostanę jakiś termin na USG ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() będę nadrabiać w pracy ![]() a teraz uprzzejmie donoszę że będzie ♥ CÓRECZKA ♥ tak byłam nastawiona, że to chłopak, że wczoraj cały wieczór się przyzwyczajałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a z gorszych wiadomości to mam nisko położone łożysko. Jeśli się nie podniesie będzie problem. :/ zostałam ostrzeżona, że jak zacznę krwawić (prawdopodobieństwo dużo wyższe niż w innych ciążach) to mam jechać szybko do szpitala bo tzn., że łożysko mi się okdleja. ![]() ale jest naszczęście 90% prawdopodobieństwa, że się podniesie w ciągu następnych kilku tygodni także staram się nie martwić. Wyznaczyli mi dodatkowe USG 30.01. Jak się nie podniesie do tego czasu to cesarka mnie czeka (oj nie chce nie chce ![]() mam nie ćwiczyć i dużo odpoczywać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Zariah Gratuluje córeczki! ![]() Faktycznie musisz bardzo uważać na siebie! Pewnie to będzie bardzo męczące, ale czego się nie robi dla dobra dziecka -my kobiety to chyba automatycznie jesteśmy gotowe na takie poświęcenia ![]() Liczcie na to że łożysko się podniesie i będziecie mogli cieszyć się bardziej aktywnie ciążą. Monika_Krk my z mężem tez bardzo chcielibyśmy odzić z maluszkiem na basen. A w Krakowie z tego co wiem to w Parku Wodnym można właśnie od 3 miesiąca, gdzieś jeszcze? Pozdrawiam i lecę na badanie krzywej cukrowej, oby nie było zwrotów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.