![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
A Twoje uczucia rozumiem i pewnie bylabym caly czas zabeczana..... Ja bym Milki nie oddala do szpitala choc przez lzy bym sie nia opiekowala, co dom to dom ale to tez rozumiem... dawaj znac co sluchac, w sumie to nie mam czasu na wizaz ale tu zagladam ze wzgledu na Milke ![]()
![]() |
#4082 |
KOTerator
|
Milka grzecznie przespała całą noc. Rana wygląda lepiej - zrobił się strupek. Do weta więc nie jadę.
![]() Dostała biegunkę, chyba przez Acanę, teraz będzie dostawać tylko mokrą karmę, później pomyślę czym ją karmić (mam nadzieję da radę jeść Orijen bo to by mi wychodziło najtaniej - Sonia zawsze ma duży zapas, który ciężko skończyć). Zjadła już śniadanie i popiła, ale ja albo jej muszę trzymać miskę pod nosem, albo kota nad miską ![]() Futerko linieje. Na podwórku było jej zimno, do tego z otwartą raną, a teraz jak mamy w domu 25 stopni +/- i jeszcze jest przykryta... Niedługo będzie łysa ![]() Pierwszy raz dzisiaj zaczęła się myć, umyła jedną łapkę i tyłek ![]() ![]() Rany po sterylizacji i amputacji wyglądają naprawdę ładnie, zaczyna się goić, jak zdejmiemy szwy to już będzie super, już nawet futerko zaczęło rosnąć. Łapka przednia źle wygląda, ale może faktycznie jak się zrobi ziarnina i się zabliźni to będzie się mogła na niej podpierać. Właściwie kotek musi tylko potrafić się sam umyć (już próbuje, więc będzie coraz lepiej), chodzić do kuwety (chodzi, ale nie potrafi wyjść, jak nabierze sił to na pewno będzie lepiej) i chodzić do jedzenia (jak potrafi przejść do kuwety to i do misek myślę, że trafi, tylko teraz nie zastanawia się jeszcze, że można by było coś zjeść) i ułożyć się do spania (jeszcze nie daje radę). W reszcie jej pomożemy ![]() Rybiorek dziękuję za odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zadomowienie
|
Witam, nasza Tiga wczoraj cos ucichła mówie do męza pewnie twoją sałatka rybną się zainteresowała lecimy do kuchni i co widzimy kot na blacie je rybkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ciesze się, że już jest lepiej. Łapka zacznie się lepiej goić to i kotek lepiej sie poczuje ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kotki inaczej patrza na niepelnosprawnsc, poprostu ucza sie z nia zyc, jasne ze kalekie kotki nie maja szans na wolnosci ale z dobrymi ludzmi w domu to inna sprawa, jak tak czytam historie Milki to mysle ze jak kiedys pomysle o nastepnym kocie to jednak nie rasowy, na takie zazwyczaj sa chetni.... Ja mysle ze plusem jest to ze Milka w ogole wykazuje chec robienia czegokolwiek, gdyby tak lezala w depresji (a kotom po traumie zdarzaja sie takie rzeczy) to leczenie mogloby miec inny rezultat Z kazdym dniem bedzie lepiej, gdyby nie odleglosc to na ochotnika zglosilabym sie do dyzurow przy Milce ![]()
![]() |
#4086 |
KOTerator
|
![]() Rybiorek: Mam to szczęście, że pracuję w domu, chociaż ostatnio nie można tego nazwać pracą ![]() ![]() Uwaga, uwaga - jeszcze lepsze wieści - otworzyłam klatkę, poszłam po papier toaletowy a Milka myk z klatki i przebiegła z 3 metry, ledwo ją złapałam ![]() ![]() Milka ma leżeć przez minimum 2 tygodnie jeszcze, więc robi szybkie postępy. Depresja jej nie grozi - ma postawione uszka, mruczy, miauczy, rozgląda się na wszystkie strony i nawet dzisiaj próbowała muchę upolować w klatce ![]() Rybiorek uratowałaś już Cycka i Skutera, nie wiadomo co by z nimi było, gdyby nie Ty, więc jak coś, to na rasowego mogę dać "rozgrzeszenie" - sama mam to wiem czemu można chcieć rasowego ![]() Dziadek śpi dużo w dzień, w nocy 3-4 godzinki i siedzi z Milką, mówi do niej, woła ją a ta mruczy albo śpi i ma go gdzieś ![]() Babcia pracowała w szpitalu i niejedno widziała, ale jest przerażona stanem kota... Dbają bardzo o nią, chodzą po cichu - nawet dziadek z laską nauczył się cicho przechodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do pomocy to ja sie do Ciebie nie umywam, fakt ze zycie Cyckowe bylo zagrozone smiertelnie ale byl w jednym kawalku, choc jak widac on zle zniosl znecanie sie nad nim przez dzieciaki, zostala mu trauma i boi sie naprawde zupelnie niegroznych rzeczy, to jego myslenie nad wszystkim wynika z obawy ze cos sie stanie, Skuter przy nim wyglada na odwazniaka bo pcha sie wszystko sprawdzic, bo on nie wie ze cos zlego moze sie stac Cytat:
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-10-24 o 11:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | ||
KOTerator
|
Już widzę te billboardy: Rybiorek Company i śpiący Skuter z Cyckiem
![]() Cytat:
![]() Mi Sonia też pomaga ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4090 |
KOTerator
|
Milka dała się dzisiaj dokładnie oglądnąć, zauważyłam, że coś z tą przednią łapką jednak jest nie tak
![]() ![]() Pojechałam do weta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milka ma mieć jutro kolejną... czwartą już (amputacja, sterylizacja, operowana przednia łapka) operację jutro, tym razem ma mieć składaną przednią łapkę na płytkach i śrubach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasz weterynarz tego nie robi ![]() ![]() Załamać się można... Robię wszystko co mogę i ciągle za mało ![]() Trzymajcie kciuki za tą biedulkę jutro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj jutro znac, zaraz jak cos bedzies wiedziec, bede jutro zagladac tyle przeszla, musi sie dac!!!!!!! ![]()
![]() |
#4092 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Rano dowiem się, czy ten dobry ortopeda a daleko zgodził się operować, czy będzie operował ktoś bliżej ale nie specjalizujący się tylko w kościach... Dam znać. Już tak się do niej przywiązaliśmy, a jeżeli operacja się nie uda, to już nie mam żadnych innych opcji, żeby jej pomóc... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
musi sie zgodzic czesto ogladam programy o ratowaniu zwierzat i czasami nie do uwierzenia jakie operacje potrafia lekarze zrobic
![]() |
#4094 | |
KOTerator
|
Cytat:
Gdyby to była Sonia, to już bym była w drodze do Wrocławia albo Warszawy, ba, do Berlina bym pojechała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Zakorzenienie
|
Ja i moja Odetka trzymamy kciuki ( a raczej pazurki) za Milkę, uda się!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
KOTerator
|
Dziękujemy za trzymanie kciuków i proszę tak je trzymać do jutra
![]() EDIT: Przypomniałam sobie o zdjęciach robionych telefonem przy oględzinach Milki - ok. 5 minut po ich zrobieniu zrozumiałam, że coś jest nie tak i 10 minut później byłyśmy już w drodze do jej szpitala... ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-25 o 00:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy wszyscy kciuki, cala moja ludzko-kocia rodzina czyli ja, maz, Cycek i Skuter czekamy na wiesci
![]() |
#4099 |
KOTerator
|
O 12 ma operacje u tego lepszego ortopedy, po operacji jak już się czegoś dowiem to dam znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
Również trzymam kciuki za Milkę,
ta mała silna jest i ma chęć do życia a to najważniejsze, musi się udać ![]() ![]()
#4101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4102 |
KOTerator
|
Jeszcze niedawno największym moim problemem było to, że kotek się przez 3 dni nie załatwił
![]() Mam nadzieję, że te wieści będą dobre, bo nie lubię przekazywać złych ![]() O kotce tylko myślę, nie mam do niczego głowy, o pracy to nawet nie mówię ![]() ![]() Proszę od 12 trzymać kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Wtajemniczenie
|
My również mocno trzymamy kciuki za Milkę
![]() Musi być dobrze!
#4104 | |
KOTerator
|
Dziękuję Ci bardzo
![]() Dam znać wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Zakorzenienie
|
zajrzałam... przeczytałam i również mocno trzymam kciuki za operację koteczki
![]()
#4106 |
Zakorzenienie
|
ja to juz trzymam od wczoraj kciuki
#4107 |
KOTerator
|
Milka jeszcze nie miała operacji... Nie wiem, kurcze, krowa się na wsi cieliła czy coś... Teraz się za nią biorą... Rozmawiałam z ortopedą, powiedział, że złamanie jest 'stare' ale wszystko jest to zrobienia, no to zobaczymy...
Dam znać jak już coś będę wiedzieć i jak wrócę do domu... U mnie wszyscy już od zmysłów odchodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4109 |
Zakorzenienie
|
Ja też czekam z niecierpliwością, mamy nadzieję,że się uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
Też czekam niecierpliwie i to od kilku dni, cały czas podglądam temat, i czuję że nie obejdzie się bez drobnych problemów ale w ostatecznosci powinno być dobrze
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.