|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
aleeeeeeeeeee tu cicho
![]() ja właśnie powolutku zbieram się z Małą i jedziemy na warsztaty muzyczne. Nie byłyśmy już ponad miesiąc ![]() marta a jaką metodą Mały jest rehabilitowany ![]()
![]() |
#4022 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My dzisiaj mieliśmy wypad do CH. Nareszcie kupiłam Oliwce kombinezon. W Smyku były dosyć fajne. Chciałam kupić sobie kozaki i ubrania, ale 36 mi z tyłka spadały ![]() Oliwia z ojcem sobie smacznie śpią. Chyba se kawkę wypiję... ![]()
![]() |
#4023 |
Rozeznanie
|
Nie zdążyłam się pochwalić, a Ty pamiętasz - dziękuję Ci ego
![]() Czas nieubłaganie zasuwa - dopiero próbowałam się odnaleźć w roli mamy od nowa, a tu już 8 miesięcy za nami - ech....... tylko mi się wydaje, że mi w kalendarzu nie przybywa ![]() Pochwaliłam ostatnio tu moje dziecię, że całe nocki przespała i co?? - radar jej zadziałał i skończyło się dobre - ostatnie dwie nocki masakralne ![]() ![]() Dziś babcia 2 pojechała i trochę pusto się zrobiło w domu. Niby czekam kiedy sama porządzę, ale jak przychodzi czas wydelegowania babci to tak jakoś smętnie się robi... Jutro mam wolne, więc postaram się choć w części nadrobić zaległości wizażowe. Tymczasem pozdrawiam ![]()
#4024 |
Zadomowienie
|
szymelka - ja rowniez gratuluję!
![]() Kurcze 8 miesiecy, to faktycznie brzmi juz tak dorosle. Mi czas tez bardzo szybko leci, przeciez jeszcze wczoraj bylam w ciazy ![]() ![]() ego_ego -gratulacje z okazji rocznicy slubu ! ![]() Ugotowalam mojemu dziecięciu słoiczki i pol dnia mi zlecialo nawet nie wiem kiedy. Zrobilam 2 wersje: kurczak, marchewka, por, ziemniak, pietruszka i oczywiscie ulubiona dynia, a druga z kalafiorem i brokulem (ale tego tylko 5 sloiczków, bo jednak boimy sie bąków ![]() A teraz ululałam dziecko i mam chwilę na wizaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |||||
Rozeznanie
|
![]() ![]() Z nowości to mam tylko to, że dzisiaj przebiliśmy Anastazji uszka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze dobrze ![]() Cytat:
![]() Gratulacje pracy ![]() I zdrówka życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, ale ja lubię się martwić na zapas ![]() A tak wogóle to gratulacje dla wszystkich dzieciaczków z okazji skończonych miesięcy, wyjścia ząbków i nowych umiejętności ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a nocy współczuje, dziś na pewno bedzie lepiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() cos ta Twoja Leniutka wyczulona na pochwały ![]() A my niedawno wstaliśmy ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Zakorzenienie
|
kasienkakg ja się w sumie cieszę, że on nie ma ząbków jeszcze, bo myciem wieczornym bym go rozbudzała tylko, a tak zasypia przy cysiu i spokój
![]() aguchaw zazdroszczę nocy ![]() Byliśmy u lekarza. Płucka i gardło czyste ![]() A dzisiaj biduś spał ze 4 razy po godzinie-dwie, także miałam lajtowy dzień ![]() Wstawiłam parę zdjęć do albumu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Zadomowienie
|
Cześć, weekend się skończył i Mateusz znowu nie pozwala mi na chwilę dla siebie. Znowu nie mogę Was przeczytać.
Wy tu piszecie o słoiczkach, a Mateusz tylko cycuś. Łyżeczką nic podać nie mogę. Próbujemy więc BLW. Ale nadal Młody nic nie je. Dwa razy dziennie z nim zasiadam i proponuję różne rzeczy. Przeważnie poliże każdą (brokuły i kalafior zupełnie nie są ciekawe). Ale marchewka, kurczaczek, jabłko, gruszka, banany, chleb, makaron i kluski są ciekawe. Ale tylko do lizania, no makaron i kluseczki zostają zawsze wyciućkane. Ale jak tylko kawałeczek się oderwie i trafi do buzi, to jest wielka obraza i ostentacyjne wypluwanie. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() Łał, nieźle. Gratuluję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | ||||
Raczkowanie
|
hej
![]() gratulacje dla wszystkich solenizantów ![]() Cytat:
![]() moje dziecko nic nie pije, soczków - zadnych, wypróbowałam wszystkie chyba, herbatek-ale pilismy tylko koperkową, na brzuszek, spokojnych snów ![]() ![]() spróbuje wiec i z malinową Sliczny chłopczyk z Mateuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super fotki, ale jaki Dawidek ruchliwy ![]() ![]() ![]() super ze tak ładnie przybiera ![]() Cytat:
![]() ![]() Tity duzo zdrówka dla Leonka ![]()
![]() |
#4030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zapomniałam napisać że mała smakuje ciągle kciuk ( jak jej wypadnie smoczek w nocy) i już ma zdrapaną skórkę na palcu ![]() Udaliśmy się dziś na spacer w nosidle i miałam na sobie kurtkę rozpiętą i zawiało mi szyję ![]() Tity widzisz nie było się co martwić Szymelka dla Lenki 100 lat ![]() Ego ego gratulacje, jak ją uczcicie ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |||||||
Zadomowienie
|
gratulacje dla Lenki Szymelki za 8 m-cy
![]() na rehabilitacji było.....FATALNIE Mateusz darł się cały czas, zaczął zaraz po tym jak usłyszał płacz innego dziecka. jakiś wrażliwy jest na płacz innych dzieci bo jak usłyszy to zaraz podkówka, spojrzenie na mamusię i w ryk no i tak płakał że aż noskiem pociągał. podobało mu się tylko jak siedział. co rehabilitantka go na plecy położyła to w ryk, na brzuszku jeszcze jako tako chociaż też popłakiwał. no koszmar. poćwiczył z 15 minut i koniec bo to bez sensu jak zapłakany cały. w dodatku był zmęczony bo to akurat pora spania była w każdym razie mamy ćwiczyć w domu, szczególnie lewą rączkę i kolejna rehabilitacja za 2tyg. no i sklerozę mam i nie zapytałam o ten samolocik ![]() ![]() ![]() ego jeśli chodzi o ćwiczenia to mamy cały czas to samo, czyli przewroty z pleców na brzuch i odwrotnie, ale to akurat to sam sobie robi ![]() i to chyba tyle Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
rehabilitowany jest Bobathem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bobovita malinowa z dziką różą. a ja kupiłam dziś hipp malinowa z dziką różą ale chyba mniej mu smakuje Cytat:
a Leonek boski i jaki już duży ![]() ![]() dziękujemy ![]() moja pierwsza reakcja była taka sama ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Zadomowienie
|
Mateusz jest bez smoczkowy. I kciuk zaczął ssać ok. 3 miesiąca i strasznie się tym martwiłam. Aż tu nagle, ok. 6 miesiąca po prostu przestał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | ||||
Zakorzenienie
|
A po co? Bo sama chyba się nie domagała?
![]() Cytat:
ale brokuły mu nie podchodzą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale w pewnym momencie ssał kiuka no i przeszło Cytat:
![]()
![]() |
#4034 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane!
Tyle razy chcialam was nadrobic i tyle razy nie udalo sie, wiec juz sobie daruje, bo i nie pamietam co mialam odpisac i pisze nie ze swojego kompka, wiec cytowanie mi ucieklo ![]() Wszystkim dzieciaczkom gratuluje kolejnych miesiecy i zdobytych umiejetnosci oraz nowych zabkow ![]() My z Nino od wczoraj jestesmy w Polsce. Lot byl w porzadku i spanie w nocy i w dzien, wiec jestem szczesliwa, ze ten problem mi odpada. Trudne jest podrozowanie samej z dzieckiem ale jakos dalam rade ![]() Ostatni raz w Polsce bylam rok temu i keidy tu znow przylecialam to poczulam sie tak strasznie obco... ![]() ![]() ![]()
#4035 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pracowity dzień miałaś. Mnie też tak czasem nachodzi i gotuję na 2 tyg. Lence. ![]() Cytat:
![]() no tak bardzo wyczulona - mogłaby też zmieniać zachowanie, kiedy skarżę na nią ![]() ![]() ![]() Cytat:
Odpoczywaj i spędzaj czas z rodziną. Oni na pewno na Was doczekać się nie mogli i teraz nacieszyć się muszą na trochę. Czas szybko zleci i niedługo będziesz się dziwiła, że już wracać musisz...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ostatnio nie mam kompletnie czasu na komputer. Z Mają co drugi dzień chodzimy na rehabilitację i ostro ćwiczymy w domku. Na szczęście już widać poprawę i mała nie trzyma już tak głowy jak przedtem. W nocy nadal często mamy pobudki i to nawet co godzinę i tylko po to aby się przytulić. No ale za to od trzech dni kładziemy się razem tak około 15 i śpimy sobie 2 godziny. Tyle, że muszę być obok bo sama to pośpi ale tylko 30 minut. Szymekla gratki z okazji 8 miesięcy ![]() Tajka i kasieńka gratuluję nowych ząbków ![]() Kasieńka a jak robiłaś te słoiczki?bo ja do tej pory zrobiłam jabłko i marchew no ale zupki też by mi się przydały.
#4037 |
Zadomowienie
|
marta_27 my też bobathem i Kala je uwielbia. Jeździmy 2 razy w tyg. plus mata (viofor) i będę chciała tak do końca roku ale zobaczę co powie neurolog 10 listopada.
Raz zdarzyło się, że Kala przepłakała całe ćwiczenia ale właśnie powodem było inne płaczące dziecko. Warsztaty to część zajęć dla młodych mam na które zapisałam się w lipcu. Wszystko w ramch UE. Mamy miałyśmy zajęcia z psychologiem i fotografem...uczyłyśmy się robić fotki naszym pociechom (18 mamy wernisaż), maluchy chodzą na zajecia plastyczne, muzyczne i przyrodnicze ![]() Dziś na muzycznych Mała była zafascynowana graniem na gitarze. Dostałyśmy kaskaniety i grałyśmy swoją rolę w piosence o zwierzątkach. Było super. Kala siedziała u mnie na kolanach i próbowała mi wyrwać instrument, żeby trafił jej do buzi. Zabawy było co niemiara a jak sie śmiała gdy inne dzieci naśladowały odgłosy zwierząt. Bezcenne
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Tez bym miala stracha
![]() ![]() Szymelka- Buziole dla Lenki ![]() U nas nocka byla okropna, bo Lena ma glutki i jej na klacie siedzialy... Teraz dopiero idzie spac, bo zasnela w drodze ze sklepu w samochodzie i nie chciala spac. W sklepie sie smiala do wsyztskich ludzi nawet tych co mieli skwaszona mine ![]() Lena juz ladnie wstaje jak tylko ma czego sie chwycic, poza tym zasowa juz niezle raczkujac... tylko ostatnio polubila bardziej stanie i ciezko jest nawet ja trzymac na kolanach bo wstaje Tity- dobrze, ze nie jest tak zle z Leosiem ![]()
#4039 | |||
Rozeznanie
|
biedna Majeczka z tym katarem
![]() ![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Szymelka gratuluję skończonych 8 miesięcy ![]() ![]() ![]() Mój mały przez weekend kiedy byłam w szkole był z tż u mojej mamy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny teraz na weekend przestawiamy czas, nie? Ciekawa jestem jak to nasze maluchy przejdą?Teraz mała budzi mi się o 6 rano i wariuje do 8 ciekawe czy nie będzie wstawała o 5
![]()
#4041 | |
Zadomowienie
|
szymelka - gratulacje dla Lenki!
![]() Cytat:
[QUOTE=Natka3008;30127629] ![]() ![]() Z nowości to mam tylko to, że dzisiaj przebiliśmy Anastazji uszka ![]() Jak mała to zniosła? [QUOTE=marta_27;30130723] pokaż jaki kombinezon ![]() jutro zrobię zdjęcie, bo nigdzie w internecie nie mogę znaleźć, chyba z najnowszej kolekcji jest ![]() Oliwka dziś nie chciała jeść zupki Bobovity warzywa z wołowiną i się nie dziwię bo ochydna jest, Zostawia w ustach taki gorzki posmak. Za to na kolacyjkę chętnie wszamała mannę z gruszką i o 20 zasnęła. Jakieś to moje dziecię nerwowe ostatnio. Mam wrażenie, że na mnie krzyczy. 5 minut na kolanach nie usiedzi, rzuca się na wszystkie strony. całe szczęście posiedziała chwilę w łóżeczku to dwa prania zdążyłam wyprasować.
![]() |
#4042 |
Rozeznanie
|
izunia, tajka, patrycja, mordka - wielkie dzięki za gratulacje
![]() ![]() tajka - Twoja Lenka jak szalona pędzi - niesamowita jest!!!! patrycja - spóźnione gratulacje dla Alanka za 8 miesięcy ![]() izunia też się zastanawiałam nad tą zmianą czasu. Jakoś nie uśmiecha mi się wstawanie o 5 ![]() ![]()
Szymek ![]() Lenka ![]() Edytowane przez szymelka Czas edycji: 2011-10-24 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękujemy za życzenia zdrówka dla Leosia ![]() Po wczorajszym śpiącym dniu, nie chciał zasnąć wieczorem, a ja już od 21 zasypiałam i byłam zła. Ostatecznie zasnął po 23...Dzisiaj kaszel jest, ale humorek dobry . Jak nie będzie wiało to pójdziemy na pół godzinki na spacer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Raczkowanie
|
hejo
![]() nie miałam ostatnio czasu na wizaż, na weekend przyjechali znajomi, a dziś wyjeżdżamy z Łucją najpierw do mojej przyjaciółki a potem odwiedzić dziadków nie doczytałam niestety co napisałyście przez ostatnie 2 dni ale w weekend nadrobię ![]() spóźnione życzenia z okazji 7 miesięcy dla Idalki ![]() ![]() i już teraz składamy życzenia dla Oliwki i Mateusza za 7 miesięcy ![]() ![]() dla wszystkich maluszków i mam radosnych dni i spokojnych nocy ![]() do weekendu ![]()
![]() |
#4045 | ||
Zakorzenienie
|
My ostanie 3 nocki miałyśmy kiepskie, nigdy tak źle nie spała,
budzi się w nocy, popłakuje, dzisiaj już było lepiej, a wczoraj popełzła kawałek ![]() ![]() Ciesze się ale jak już opanuje ta umiejętność do końca, to zacznie się dla nas nowa era ![]() wszędzie będę musiała ja brać ze sobą, nawet na siku ![]() Cytat:
to znaczy że UK to twój DOM ![]() ![]() ciesz się pobytem w Pl Cytat:
zresztą do teraz jak przygotuję jej obiad nie wiem czy zje cały słoiczek i 1 łyżeczkę lubi jeden słoiczek, tzn. zje bez plucia itp jogurty lubi ![]() harrods a ty wracasz do pracy? mnie też ciarki przeszły ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------
![]() |
#4046 | ||
Zakorzenienie
|
Witamy porannie
![]() Ja z bólem gardła ale energią za dwoje ( narazie) Wiolka z obgryzionym kciukiem ![]() Cytat:
![]() Spytaj Mateuszka czemu odrzucił - może sprzedam ten patent małej ![]() Cytat:
![]() Kwartalinka miłego wypadu ![]() Iizabelaa nie je źle, wierz mi. Cały słoiczek objadku - kiedy ja się doczekam ![]() Gratulacje dla Pełzaka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myslę, cały słoiczek to trochę na wyrost napisałam ![]() bo tylko 2 razy nam się zdarzyło zjadła tak Hipp, Puree jarzynowe z indykiem standard to u nas jednak 1/2 małego słoiczka ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
ale jakoś nie widzę w tym nicv złego, u niemowląt odruch ssania jest naturalny, uspokaj je to, więc bałabym się że w końcu i tak kciuk znacznie ssać ale uzywamy tylko do zasypiania, co sobie chwalę bo dam smoka i mi odpływa, i tak się rozpłacze w topwarzystwie (bo ona się boi ramieszania, wiekszej ilości ludzi itp) po ssie troche smoka i potem juz jest ok
![]() |
#4048 |
Zadomowienie
|
hello
![]() moja Niunia właśnie roznosi huśtawkę ![]() my na razie zrezygnowalismy z przebicia uszków. chyba pozwolimy Małej samej zadecydować ![]() iizabelaa ![]() kochana ja z Kalą robiłam siusiu jak miała 2 miesiące. Chyba wtedy miała jakiś skok rozwojowy bo na chwikę nie dalo jej się samej zostawić. Był płacz i tyle... a powiedzcie mi jak z tym glutenem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
nika ja wprowadzam od 6, małe ilości, tak jak teraz się zaleca
decyzja należy do ciebie, czy Kala jest alergiczka ze pediatra tak powiedziała?
#4050 | ||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dziewczyny ale się wyspałam dziś. ahhhhh ![]() ![]() już dawno nie byłam tak wyspana i jeszcze za oknem słońce świeci. cud, miód, malina po prostu ![]() Cytat:
![]() my będziemy chodzić na rehabilitację dopóki sam chodzić nie zacznie więc jeszcze długo ![]() ale fajne te zajęcia, ciekawe czy u nas takie są bo z chęcią bym poszła. gdzie tego trzeba szukać? Cytat:
![]() nie przejmuję, przynajmniej staram, hehe ![]() ![]() Cytat:
![]() 7 m-cy to już tak poważnie brzmi Cytat:
![]() Mateusz też na tym etapie chyba co Idalka w weekend przepełzał pół pokoju, ale tak śmiesznie to robi. leży na brzuszku, odchyla na bok główkę a potem drugą rączką robi zamach i już jest bliżej. i tym sposobem nauczył się wracać z brzuch na plecy. leży na brzuchu, kładzie główkę na podłogę a potem dupkę odwraca ![]() i od jakiegoś czasu namiętnie ćwiczy czworaki. podnosi się jednocześnie na rączkach i dupkę do góry, ale wytrzymuje tak kilka sekund |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.