|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() ![]() odzywajcie sie dziewczyny ![]() Cytat:
wózek ![]() 2 koszulki z długim rękawkiem sukienunię z body różowym ![]() kółko do siedzenia po porodzie ![]() duzo nie? ![]() ![]() ![]() po świętach będzie wielka akcja kupowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() dobrej nocki mamusie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() ![]() n1kotynka no właśnie widzę, że troszkę się obijasz z zakupami! Datę masz na ostatnie dni grudnia a Ty o! Ale spoko znam lepsze od Ciebie... np. pearl ![]() ![]() Nie ma co się spieszyć- jestem zdania, że jeśli jest czas i pieniądz to można pozamawiać ![]()
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
Maga, nie wiem co powiedziec ![]() ![]() ![]() Bylam dzis u lekarza , no i glukoza wyszla zle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ah humor tylko stracilam przez to ![]() Najwazniejsze ze z dzidzia ok wazy juz 1198 gram ![]() ![]() ![]()
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ze z bobaskiem ok ![]() wykąpałam sie ale nie che mi sie isc spac samej bez małża ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
melduję się i odmeldowuję, dobranoc laseczki
![]() rety zostawić Was na kilka godzin a tu juz 4 strony nowego wątku i chyba 3 starego.... ![]() nadrobie jutro, pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |||||||
BAN stały
|
No i ominelo mnie otwarcie nowej czesci . No nic melduje sie na 4. stronie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam skurcze od kilku dni, czasem mnie tak zlapie, ze brzuch jak kamien i bol w dole ![]() ![]() DOBRANOC ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#98 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
hahahah ![]() ![]() ![]() ![]() ide spać.. łeb mi pęka... DobryNocnik :P ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() spamerka ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
oj nie załapałam się na wielkie otwarcie
![]() no ale witam się z Wiktorkiem w 3 już części ![]() ![]() ![]() AgaMili mam to samo z brzuszkiem ... wizyta dopiero 31.10 już się stresuję co powie lekarz ![]() Ciekawe jak tam nasza agawoo
#101 |
Rozeznanie
|
Cóż, ja się mogę dopisać do dziewczyn, które tylko podczytują ![]() Poza tym wiadomość od Magi mnie tak zmroziła, że cały dzień nie mogłam się pozbierać.... ![]() U nas wszystko dobrze, właśnie 25tydzień ciąży zaczęliśmy, nie mogę w to uwierzyć ![]() Byliśmy dwukrotnie na usg 3D, ale syneczek nie chciał współpracować, zasłaniał buźkę rączkami, za to pięknie pokazał resztę. Szczególnie prezentował wielkie stopy hehe ![]() W środę wizyta u mojego gina, pokaże mu wyniki badań. Z wyprawki mam tylko ciuszki, sporo ciepłych bluz, kocyk, troszkę ciuszków grzebalniowych, a ostatnio siostra wylicytowała 2 paczki na eybayu- w sumie 80sztuk. Pewnie koło końca listopada będzie mi wysyłać z UK, tak żebym wiedziała co mam i co dokupić. Nie mam nic z kosmetyków, gadżetów, rzeczy do pokoiku, bo dopiero remont zaczynamy. Konkretne zakupy będziemy robić koło połowy grudnia. Edytowane przez Lily Rose Czas edycji: 2011-10-24 o 23:34 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Ja również witam się na kolejnej części wątku.
Podczytuję Was kiedy tylko moge, własnie skończyłam chyba z 15 stron nadrabiania. Nie mam kiedy pisać, ale widzę że Agatek wrócila i buszuje już po forum ![]() Maga83 bardzo Ci współczuję i szczerze mówiąc nie wiem co Ci napisać, bo żadne słowa nie pomogą, ale trzymaj się ![]() Pearpearl nie zamartwiaj się tak tą obroną bedzie dobrze ![]() Nie pamiętam co komu napisać, bo po prawie tygodniowej przerwie nie da się tak wejśc w tematy. Brakuje mi czasu bo ja tak jedna nogą u rodziców jeszcze a drugą u siebie na nowym a co za tym idzie sprzątanie, mycie, ustawianie ogolne porzadki, pojedyncze wizyty rodziny mniej cierpliwej (i niekoniecznie mile widzianej bo to większości to wizyty z ciekawości i jakieś różne komentarze "to nie macie jeszcze krzeseł w kuchni? a narożnik też nie nowy?przecież na raty mozna wziąć" itp rzeczy) co już powoli wyprowadza mnie z równowagi, tak jak i komentarze rodziny jak dzwonia do domu do rodziców i ja odbieram to z kolei a to ty jeszcze tu mieszkasz? nie wyprowadziłaś się? to na co Wam ten dom?tyle mieszkaliście osobno i jeszcze teraz po kościelnym nadal osobno? Ach....aż szkoda słow, bo u mnie to chyba każdy myśli że jak już stoi dom to już wszytko, a gdzie wykończenie, a gdzie pieniądze żeby się urządzić. Powoli kupujemy najpotrzebniejsze rzeczy ale bysmy musieli chyba bank obrabować żeby na wszystko starczyło, jak ja to mówie mamy dom ale nie stać nas żeby w nim zamieszkać ahhh az mi smutno. No to wróciłam po długiej nieobecności pomarudziłam to mogę znowu zniknąć na dłuzej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||||
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
![]() nie śpię dzisiaj od 4 ![]() ![]() Cytat:
![]() np. łóżeczko wybrane, tylko trzeba zamówić, komoda - też wycieczka jeden dzień do ikei żeby załatwić transport i ok ![]() a ciuszki to na allegro będę kupować bo w sklepach jest masakra, siostry się nie palą z pomocą a mam też zapisane w ulubionych co fajniejszego znalazłam ![]() jeżeli chodzi o zakupy to wizyta w aptece i będzie ![]() także nie wygląda to chyba wszystko tak źle :P poza tym póki nie mam komody to nie mam gdzie tego trzymać bo mam tak małe mieszkanie ![]() ale po świetach będę szaleć i będę się chwalić zakupami bo lekarz mnie też upomina, że na początek grudnia to ja mam już być gotowa ![]() ![]() Cytat:
![]() i jaka dzidzia już duża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wasze mieszkanie i mieszkacie jak chcecie! jak do mnie jedna z siostr przyjechała w odwiedziny i zaczęła jak ona by nasze mieszkanie przemeblowała gadać to jej powiedziałam ze swoj dom to ona juz ma a to jest nasz i wara! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Dzis mam test obciazenia glukoza. Ledwie wrocilam po podaniu i za jakies 20 min wszystko zwymiotowalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
hejka
![]() ja tez mam kosz mojzesza... mialam nie kupowac ale dostalam od znajomej z pracy za darmola wiec do sypialni bedzie jak znalazl ![]() Ktoras pokazywala tutaj wozeczek na duzych kolach taki jasny... mi sie on bardzo podoba.. lubie duze kola a nie takie maciupkie ![]() ![]() Pogoda do bani.. w nocy spac nie moge.. ostatnio moja mloda tez byla malo aktywna ale dzis mnie o 5.30 obudzila takimi lekkimi kopniaczkami ![]() maga83... jest mi bardzo przykro z powodu Twojej straty... to takie niesprawiedliwe ..... mam nadzieje ze jakos to przetrzymacie i bedziecie niedlugo cieszyc sie z nowego potomka ... |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A i poniżej moje wczorajsze zakupki (bluzka nowa Mexx 11 zł) : |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
------------------------------------------ Witajcie dziewczyny! Mi się dzisiaj troszkę lepiej w nocy spało, wstałam o dziwo tylko dwa razy siku. I o 9 pobudka dopiero. Ale coś mnie głowa boli. miłego dnia ![]()
![]() |
#108 | |||||
Zadomowienie
|
ja kupiłam w sklepiku takim mniejszym u siebie w miasteczku ocieplane wewnątrz z polarkiem bardzo fajne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale już duża dzidzia!! Cytat:
![]() ![]() śliczne ![]() bry mamuśki!! ![]() nesce spamerce też dzień dobry ![]() ostatni dzien przed wyjazdem do szkoly dzisiaj wiec się udzielac za bardzo nie będę chyba sobie zablokuję wizaż ![]() śniły mi się dzisiaj wózki całą noc że wybrałam wreszcie graco symbio a nie murę 4 bo ta pierwsza lżejsza i mi się kot do niej zmieści ![]() mała aktywna całą noc była a mi było niedobrze coś. ale śniadanko musli i kawka zbożowa i od razu lepiej pewnie głodomorra była głodna ![]() macie już takie wyprawki że jadę w ten weekend do kuzynek po te pudła z rzeczami będę sobie segregować i zrobię listę wreszcie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- a no i wstawiam zaraz zdjecia nowe do klubiku bo to już 7miesiąc! ![]()
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
ja kupiłam m z tego płaszczyka i na brzuszek mam trochę miejsca wydaje mi się że jest jeszcze za duży ;/ na razie biegam albo w ciepłej bluzie albo w kurtce narciarskiej ale ta jest już na styk
![]() a brzuch też mi codziennie twardnie i boli wizyta również 31.10...
#110 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Obudził mnie dzwonek kuriera ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A komentarzami się nie przejmuj ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy Wy dziewczyny jak macie taki ten aspiratorek Frida do nosa kupujecie też zwykłą gruszkę ? Chciałam Wam powiedzieć, że jak macie obok siebie gdzieś aptekę DOZ (Dbam o Zdrowie) to możecie zamówić produkty przez internet i odebrać na drugi dzień w aptece w cenach prawie hurtowych. Np. Sprawdziłam gaziki jałowe 3 szt. w aptece 1,40 zł, a przez internet 0,56 zł. Witaminki Vitaminer prenatal ok.7 zł tańsze. Wystarczy zamówić za minimum 20 zł. Przesyłka i odbiór nic nie kosztuje ![]()
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski
![]() wstalam rano wykapalam sie i mialam plan isc na miacho, ale w trakcie sniadanka skonczyl sie prad;/ i teraz siedze z mokra glowa i czekam az zakichana elektrownia wlaczy;/ zyc nie umierac;/
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do leków w aptece: - paracetamol w czopkach (dla zbicia gorączki w razie co) - herbatka koperkowa na kolki - tak jak pisała Lucy, że lepiej kupić coś ziołowego właśnie tam ![]() - herbatka rumiankowa (wg. uznania- ja nie kupuję ![]() - maść nagietkowa (nie pamiętam na co ![]() - rumianek (do przemywania oczek) Aspirator zamówiłam oraz wkłady do aspiratora i od razu spray do noska na katarek ![]() ![]() ![]() ![]() A przez DOZ zamawiałam raz femibion natal 2- było po niecałe 55 zł, a teraz (jeśli ktoś ma kartę na punkty to jest taniej- jeśli nie, to można ją założyć po wydaniu min. 50 zł) kupiłam w aptece (za 50 zł)- Euro Apteka/Apteka Polonez z zielonym krzyżykiem i zielonym napisem o takim ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-25 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja często nie mam prądu ![]() ![]()
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi tez brzuch twardnieje a jak poloże sie na boku to jest najgorzej ale na szczęscie w czwartek do ginki idę ![]() Dzień dobry mamusie ![]() mam dobry humor bo nie musiałam dziś w nocy kilka razy na siku wstawac i wyspałam sie jak nigdy : |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziewczyny!!
Dla smakoszek czarnej sypanej kawy: 2x250 gram TCHIBO FAMILY 10,99 zł ![]() nie napisałam gdzie.... ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-25 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
przełamuje sie mówie DZIEŃ DOBRY
![]()
#118 |
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Ja juz w pracy, po 3 dniach wolnego - rozleniwiona ![]() Co do noska to ja kupuje i gruszke i aspirator. Gruszka dobra na "twarde glutki" a aspirator na mokry katar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Ja mam tylko fridę
![]() Do zakupów aptekowych dodam od siebie jeszcze bephanten (dobry na pupkę, sutki i jako nawilżenie do zwykłego termometru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Spałam u TŻ ta, tz oglądałam dzisiaj sufit w nocy u TŻta , nie umiałam zasnąć, ciągle myśli mi krążą wokół tego chrztu. Chyba dla minimalnego uciszenia księdza weźmiemy ślub cywilny w marcu, chociaż te pieniądze możemy dać też jemu byle by dziecko ochrzcił, eh daremne. Chyba uciekam do łóżka, bo ja to się nigdy nie wyśpię jak należy, a w ogóle pada teraz deszcz u mnie i nic mi sie już nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.