|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: SĄ TERMINY PORODOWE, ALE TAKŻE STARANKOWE - Dzidziuś 2012/2015
Emigra brzuszek coraz ładniejszy, oby tak dalej
Hyzia witaj Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po cio na usg? ![]() Co do okularów to już 2 raz mi ta śrubka wylatuje!! Dobrze, że wypada zawsze tak, że ją znajduję |
|
|
|
|
#4443 |
|
Raczkowanie
|
Życzę ci żeby to nie było nakręcanie się. Ja jednak wiem po sobie, ze przy staraniach mozna się nieźle nakręcic i miec wszystkie objawy. Zrób test taki bardziej czuły to się uspokoisz, jesli zaciążyłaś to przy takich objawach test powinien juz wyjść pozytywny.
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nakręcam się i takich dolegliwości bym podświadomością nie wywołała..poza tym tylko tak piszę, bo może któraś miała coś podobnego...a z testem jeszcze poczekam może 2 dni i zrobię...
|
|
|
|
#4445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pod boldem podpisuję się obiema rękami! Cytat:
A Wy już się staracie od tego cyklu tak?
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, staraliśmy się od tego cyklu.
Zobaczę co się będzie dziać. Narazie nigdzie nie pójdę, bo niedługo może być @, więc nie pójdę do lekarza cieknąca..ale jak się nic nie zmieni, to się do gina wybiorę... |
|
|
|
#4447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale my mamy dobrą sytuację materialną i na pewno dziecko będzie miało bardzo komfortowe warunki ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emigra cały czas zapominam! Super brzuch!
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu, super, że przejmujesz stres od przyjaciela
Postawa godna pochwały![]() Arianko, to będzie nowa firma, też handel, ale inne tematy. Ta firma jest męża i ma już kilka lat, a z moją się wstrzymywaliśmy od jakiegoś czasu i teraz jak się dowiedzieliśmy o możliwości dużego macierzyńskiego, to szkoda nie skorzystać. Całe lata człowiek płaci te niesamowicie wielkie zusy i nic z tego nie ma, więc chociaz raz się opłaci. Co do podejścia, że jakoś będzie to tez nie rozumiem, ale chyba koleżanka nie miała na myśli, że na dziecko ich nie stać a i tak zamierzają je zrobić My czekaliśmy długo i moim zdaniem już jakiś czas temu dalibyśmy sobie radę, gdyby było trzeba, ale bez takiej potrzeby trochę bimbaliśmy, zamiast się zawodowo rozwijać. Dziecko mogło to przyspieszyć, bo już nieraz widziałam jak się pięknie młodzi sprężali, kiedy ciąża pojawiała się troszkę wcześniej niż planowali No ale zaczynamy teraz a ja mam coraz większe obawy, że nie będzie łatwo.
|
|
|
|
#4450 | |||
|
Zadomowienie
|
Emigra śliczny brzusio
Madzialenka Marcelek super imię, kojarzy mi się z Marcelino Cytat:
Cytat:
Moja też to robi. Ja w to nie wierzę za bardzo. Jak w przypadku 3/4 polskich filmów. Cytat:
U mnie wczoraj była koleżanka z pracy z jajami i powiedziała, że u nas znowu zwalniają Chyba się firma zaczyna kończyć powoli
|
|||
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Maraoś, ja przepraszam, ale nie rozumiem zdania o babie z jajami i zwolnieniach
![]() A tak poza tym, to jak się czujesz? Jest ciutkę lepiej? |
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o te jaja też miałam zapytać, hehe
|
|
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Sorki ale mam ostatnio problemy z wysławianiem się. Przyjechała do mnie koleżanka przywieźć mi jajka - koleżanka z pracy. Opowiadała, że u nas w pracy znowu dają wypowiedzenia
A tak w ogóle to mąż mi właśnie odebrał wyniki Toxo przez pomyłkę oznaczyli mi obydwie klasy i obydwie są ujemne. Kamień z serca ![]() Czuje się "bez zmian" Wczoraj pojechałam z mężem na zakupy i tak mnie zmuliło, że ledwo zdążyłam do wc po powrocie. resztę dnia przeleżałam. Dzisiaj mama przyjdzie mi ugotować jakąś zupę i mięso, bo ja się w ogóle ne tykam surowizny. Zapach z lodówki, zmywarki i kosza na śmieci przyprawia mnie o wymioty. Całe dni spędzam leżąc, bo jest mi w miarę dobrze w takiej pozycji. |
|
|
|
#4454 |
|
BAN stały
|
A ja nie mam dla was czasu
Ludzie ale pędzicie z tymi postami Ja wczoraj weszłam na wątek padł mi net i sie wkurzyłam i wyłaczyłam laptopa
|
|
|
|
#4455 |
|
Raczkowanie
|
QUOTE=ilonkaczapela;30138 203]
Arianko, to będzie nowa firma, też handel, ale inne tematy. Ta firma jest męża i ma już kilka lat, a z moją się wstrzymywaliśmy od jakiegoś czasu i teraz jak się dowiedzieliśmy o możliwości dużego macierzyńskiego, to szkoda nie skorzystać. Całe lata człowiek płaci te niesamowicie wielkie zusy i nic z tego nie ma, więc chociaz raz się opłaci. [/QUOTE] Ilonka to fajnie ze coś nowego planujecie zawsze to więcej pieniązków wpadnie a przecież w obecnym biznesie juz macie kogoś zatrudnionego wiec was zaczyna odciążać pewnie, byle tylko znaleźć na to czas. Masz podobną sytuacje jak ja bo razem pracujecie z mężem - a to jest szkoła przetrwania dla małżeństwa, jedna babka która własnie z mężem prowadzi biznes już ponad 20 lat powiedziała mi kiedyś, jak chcielismy dopiero otworzyć firmę: jeśli wspólna praca was nie skłóci/nie zniszczy waszego małżeństwa to przejdziecie wszystko. no i przez te prawie 6 lat nie zniszczyła, więc mysle ze juz nam to nie grozi Ja jak tylko się wprowdzimy do nowego domu i będę miec więcej czasu tez chcę otworzyć drugi biznes -tym razem już bardziej mój- juz kiedyś pisałam o tym, ale żeby zrobić to z głowa musze mieć własnie więcej czasu. Marao, ale Ciebie przecież nie mogą teraz zwolnić!Choć się pewnie stresujesz tym ze innych mogą zwolnić. Dobrze ze udało Ci się szybko zaciążyć, bo inaczej mogłabyś mieć problem. Teraz to faktycznie wszędzie się słyszy że kiepsko o pracę, dużo firm zwalnia. |
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli dobrze się domyślałam
![]() Mam nadzieję Marao, że wkrótce zaczniesz się lepiej czuć ![]() A ja dobrze, że dziś sobie wzięłam wafle ryżowe, bo znów mnie od kanapek odrzuca, to chociaż te wafle będę jeść...i jogurt mam...
|
|
|
|
#4457 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że jak dojdzie do likwidacji zakładu, to już nic nie da, ale się nie znam...
|
|
|
|
#4459 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zresztą człowiek tak się nakręca czasami że hej |
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie piszę, że mam mdłości i że uważam to za bankowy jakiś objaw, tylko po prostu odrzuca mnie od kanapek, nie mam na nie ochoty...a wczoraj wszystko było ok, tzn. też jadłam jakieś małe porcje i w domu obiad, taki na jaki miałam ochotę i było dobrze.
Dziś rano jak zjadłam też było ok...a wafle kupiłam wczoraj tak na wszelki wypadek, żeby trochę ich pojeść, to może żołądek dojdzie do stanu używalności |
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
No mnie już w tej chwili zwolnić nie mogą, więc tym się nie stresuje. Jeśli firma ogłosi upadłość to mi będzie placił ZUS więć ja że tak powiem mam sytuację pewną, do końca macierzyńskiego. Później tylko czeka mnie szukanie pracy. A z ciążą to mi się naprawdę udało, bo nie mam pewności czy by mnie np teraz nie zwolnili. Zresztą w tej firmie to już nikt nie ma pewnosci. Wszyscy się tylko modlą żeby przetrwać ostatni dzień miesiąca.
Edytowane przez marao Czas edycji: 2011-10-25 o 10:43 |
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4463 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam 5 dni przed planowaną @ i był cień cienia drugiej kreski. Najlepiej jednak w dniu @, bo tak na prawdę to do dnia @ jeszcze wszystk się może zdarzyć nawet jak test pokaże II kreseczki.
|
|
|
|
#4465 |
|
BAN stały
|
No cóż ja czekam na plamienie bo mam już takie bóle typowe jak zaczyna się @ na szczęście trwa tylko 3 dni więc jakoś to przetrwam a ty kiedy się spodziewasz ?? Bo u mnie to zgaduj zgadula
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej w ogole robic test jak sie @ spozni - chocby jeden dzien, ale napewno nie wczesniej niz przed jej terminem.... ja robilam w 27 czy 28 dc (cykl mial byc 28 dniowy) i ten czulszy test byl negatywny, dopiero w 32 czy 33 dc mi pokazal 2 kreski
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4467 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że tak najlepiej robić, napisałam tylko teoretycznie, że te czulsze można wcześniej zrobić
![]() Ja obstawiam 30 albo 31.10, ale też nie mam pewności, czy w tym miesiącu dobrze to określiłam..zobaczymy |
|
|
|
#4469 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Ja jak ma @ to umieram przez pierwszy dzień ale tak że i wymioty i czasami omdlenia także bez mocnej tabletki ni huhu A za piersi nie można mnie już w ogóle chwycić i mam nawet taki większy stanik żeby się w tym czasie mieścicły---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- No ja powiedzmy że trochę zahaczam o swój zawód no ale tak jak pisałam nie mam umowy o pracę a jak ją będę miała to znów mniejsze zarobki i w koło Macieju |
||
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Marao Dzowniłam do lab i na WR się czeka 3 dni. Ale kit, chyba pójde w sobotę, toż do środy do 16 zdąrzą mi wyniki dojść (przez net odbieram). Gucia i jak obronił się?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

A do lekarza i tak zawsze chodzę prywatnie, bo państwowo, to się ciężko dostać, nie można się zapisać dzień wcześniej, tylko trzeba o 6 rano normalnie dzwonić i czekać z numerkiem, bo może przepaść. Tragicznie jest to rozwiązane w tej przychodni. Muszę w końcu się wziąć za to i znaleźć jakąś inna

Dobrze, że wypada zawsze tak, że ją znajduję 

Chyba się firma zaczyna kończyć powoli
Ja wczoraj weszłam na wątek padł mi net i sie wkurzyłam i wyłaczyłam laptopa

Ja jak ma @ to umieram przez pierwszy dzień ale tak że i wymioty i czasami omdlenia także bez mocnej tabletki ni huhu A za piersi nie można mnie już w ogóle chwycić i mam nawet taki większy stanik żeby się w tym czasie mieścicły