SĄ TERMINY PORODOWE, ALE TAKŻE STARANKOWE - Dzidziuś 2012/2015 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 08:43   #4441
ariana77
Raczkowanie

Dot.: SĄ TERMINY PORODOWE, ALE TAKŻE STARANKOWE - Dzidziuś 2012/2015

Emigra brzuszek coraz ładniejszy, oby tak dalej

Hyzia witaj

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość

A tak na przyszłość dziewczyny rada- do każdej stłuczki wzywajcie policję! Choćby to miała być rysa! Ja od dzisiaj tak będę robić, chociaż mam nadzieję, tfu tfu, że nie będę musiała...
bardzo dobra rada, mąz mi to samo powtarza, ze jesli nie moja wina to zawsze wzywać policję, ja całe szczęscie jeszcze stłuczki nie miałam, ale ostatnio mało jeżdzę bo do pracy jeździmy jednym samochodem.

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość

Na kolejne zusy nas nie stać a jako bezrobotna się nie rejestruję, ponieważ mamy plany otwarcia nowej firmy na mnie i gdyby udało się zajść w ciążę, o przyda mi się przerwa w opłacaniu składek chorobowego, bo wtedy będę mogła dostać macierzyński około 6000zł miesięcznie. Nie wiem, czy czytałyście wątek na wizażu o zakładaniu firmy w ciąży? To właśnie taka sytuacja A do lekarza i tak zawsze chodzę prywatnie, bo państwowo, to się ciężko dostać, nie można się zapisać dzień wcześniej, tylko trzeba o 6 rano normalnie dzwonić i czekać z numerkiem, bo może przepaść. Tragicznie jest to rozwiązane w tej przychodni. Muszę w końcu się wziąć za to i znaleźć jakąś inna
Ilonka a bedziesz zakładać w ogóle całkiem nową firmę ( drugi sklep albo w zupełnie innej branży, czy tą samą tylko na Ciebie zeby to macierzyńskie duże wziąć? W moim przypadku akurat firma jest na mnie i ja musiałabym nie płacić przez bodajże 3 miesiące tego ubezpieczenia a potem zapłacić najwyższe żeby dostać to bardzo wysokie macierzyńskie.

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Uważam, że jest to bardzo nie odpowiedzialne podejście! Właśnie nie! Nie zawsze się układa. I powiedzenie, że Bóg dał dziecko to i na dziecko da, też mnie nie przekonuje. Trzeba stworzyć warunki, aby to dziecko mogło przyjść na świat w jak najbardziej komfortowych warunkach, gdzie jest miłość, uczucia i nie ma lęku o to co jutro włożę do garnka.
No niestety Gucia ma rację, oczywiście zdarzają sie wyjątki, ale widze po ludziach, ze jak jest bieda i dziecko to z regóły młodzi zaczynaja się o wszystko kłócić i potem często prowadzi to do rozwodów. Oczywiście nie zawsze tak jest - nie można generalizować. Ale strsznie duzo jest ostatnio rozwodów w moim otoczeniu ( az mnie to zaczyna przerażać) i to z róznych powodów: kilka bo była wpadka i przymusowy ślub jak jeszcze byli bardzo młodzi - to akurat uwazam za najbarzej prawdopodbne i nie ma się czemu dziwić, albo bo się rodzina za bardzo wtrącała - a z biedy mieszkali razem z tą rodziną, więc trudno im było tego uniknąć, albo bo własnie mieli za mało pieniedzy i same problemy z tym związane - pieniadze nie sa najwążniejsze, ale bez nich trudno jest żyć i czesto wtedy konflikty są na porządku dziennym, człowiek jest rozdrażniony i wyżywa się na najbliższych. Czesto pary nie wytrzmują próby czasu : jesli ciągle zmagaja się z problemami, nawet głupia budowa domu, wspólna praca, wtrącanie się innych mogą prowadzić do rozwodu. Albo siedzenie kobiety w domu ( znam dwa takie przypadki - jedna przez całe małżeństwo nie pracowała, mają dziecko które chodzi już do szkoły i przy pierwszym wyjeździe meza za praca za granice zdradziła go w niecałe pół roku - chyba z nudów, w drugim przypadku, tak rodzice jej mieszali w głowie, bo im się zięć nie podobał, ze tez w końcu się rozwiedli). Dużo tez zalezy od stazu związku i własnie od tego jak saobie potrafią radzić z problemami, gdyż ludzie czesto próbują uciec od problemów - poznają wtedy kogoś innego i wydaje im się ze ta inna osoba jest lepsza, bo przy niej nie ma takich problemów itd ( czesto jest tak ze kobiety po prostru odchodza od biednego meza gdy poznają kogoś kto umie sobie klepiej poradzić w życiu. Ja np jestem bardzo pewna swojego męża ( choć mam przykłady w moim otoczeniu ze nie zawsze mozna być tego pewnym) pracujemy razem, razem budujemy dom, kedyś nam się nie przelewało, mieszkanie z rodziną tez znamy, ale przeszliśmy wszystkie te "próby" i inne i wiem ze będziemy razem, wiem bo dobrze znam mojego meża. Po prostu pasujemy do siebie, sprawdzilismy się w dobrych i złych chwilach. Bo jak jest dobrze to nie ma problemu z utrzymaniem zwiazku, gorzej jak sa jakies problemy. Poza tym staram się nie spoczywac na laurach i dbac o siebie. Chcę się podobac mężowi cały czas, wiem ze mnie kocha, ale to nei znaczy ze mam chodzić w porozciąganych dresach itd. faceci są wzrokowcami i nic tego nie zmieni. Ale jak się zyje w biedzie i nie ma co do garnka włożyć, dzieci płaczą, to trudno jest dbac o siebie - zbyt wiele kobet wtedy popada w depresję. Wiele par dobiera się też ze starchu ze nikogo innego nie znajdzie, a wdzisiejszych czasach znaleźć porządnego faceta, z którym w dodatku zwiąże nas chemia, zainteresownia itd nie jest wcale takie łatwe. Mam kilka samotynych koleżanek po 30-tce i uwierzcie mi nie chca być same, a są. Kiedyś miały bardzo duże wymagania co do facetów - teraz sa one zupłenie inne - już ima nawet nie przeszkadza, facet po rozwodzie z dzieckiem, a kiedyś by na takiego nie spojrzały. I to może być ich pułapką.
ariana77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:47   #4442
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Malenstffo to może najwyższy czas wybrac się do lekarza, albo po prostu na usg!

Gratuluję naprawy okularów

A po cio na usg?

Co do okularów to już 2 raz mi ta śrubka wylatuje!! Dobrze, że wypada zawsze tak, że ją znajduję Ale muszę pójść do optyka, żeby mi z tym coś zrobił...bo to jedna i ta sama strona...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:47   #4443
ariana77
Raczkowanie

Cytat:
Heh..od wczoraj mnie jakoś inaczej zaczął brzuch boleć...tak jakby połowa..lewa...o ile to możliwe...i czasami z prawej, ale jednak więcej z lewej...i tak jakby czasami pachwinę czuję...nie wiem czy to jest taki rozciągliwy ból czy jaki...na pewno nie @...heh...
Życzę ci żeby to nie było nakręcanie się. Ja jednak wiem po sobie, ze przy staraniach mozna się nieźle nakręcic i miec wszystkie objawy. Zrób test taki bardziej czuły to się uspokoisz, jesli zaciążyłaś to przy takich objawach test powinien juz wyjść pozytywny.
Stary 2011-10-25, 08:54   #4444
Malensstfo
Zakorzenienie

Nie nakręcam się i takich dolegliwości bym podświadomością nie wywołała..poza tym tylko tak piszę, bo może któraś miała coś podobnego...a z testem jeszcze poczekam może 2 dni i zrobię...
Stary 2011-10-25, 08:55   #4445
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ariana77 Pokaż wiadomość

No niestety Gucia ma rację, oczywiście zdarzają sie wyjątki, ale widze po ludziach, ze jak jest bieda i dziecko to z regóły młodzi zaczynaja się o wszystko kłócić i potem często prowadzi to do rozwodów. Oczywiście nie zawsze tak jest - nie można generalizować. Ale strsznie duzo jest ostatnio rozwodów w moim otoczeniu ( az mnie to zaczyna przerażać) i to z róznych powodów: kilka bo była wpadka i przymusowy ślub jak jeszcze byli bardzo młodzi - to akurat uwazam za najbarzej prawdopodbne i nie ma się czemu dziwić, albo bo się rodzina za bardzo wtrącała - a z biedy mieszkali razem z tą rodziną, więc trudno im było tego uniknąć, albo bo własnie mieli za mało pieniedzy i same problemy z tym związane - pieniadze nie sa najwążniejsze, ale bez nich trudno jest żyć i czesto wtedy konflikty są na porządku dziennym, człowiek jest rozdrażniony i wyżywa się na najbliższych. Czesto pary nie wytrzmują próby czasu : jesli ciągle zmagaja się z problemami, nawet głupia budowa domu, wspólna praca, wtrącanie się innych mogą prowadzić do rozwodu. Albo siedzenie kobiety w domu ( znam dwa takie przypadki - jedna przez całe małżeństwo nie pracowała, mają dziecko które chodzi już do szkoły i przy pierwszym wyjeździe meza za praca za granice zdradziła go w niecałe pół roku - chyba z nudów, w drugim przypadku, tak rodzice jej mieszali w głowie, bo im się zięć nie podobał, ze tez w końcu się rozwiedli). Dużo tez zalezy od stazu związku i własnie od tego jak saobie potrafią radzić z problemami, gdyż ludzie czesto próbują uciec od problemów - poznają wtedy kogoś innego i wydaje im się ze ta inna osoba jest lepsza, bo przy niej nie ma takich problemów itd ( czesto jest tak ze kobiety po prostru odchodza od biednego meza gdy poznają kogoś kto umie sobie klepiej poradzić w życiu. Ja np jestem bardzo pewna swojego męża ( choć mam przykłady w moim otoczeniu ze nie zawsze mozna być tego pewnym) pracujemy razem, razem budujemy dom, kedyś nam się nie przelewało, mieszkanie z rodziną tez znamy, ale przeszliśmy wszystkie te "próby" i inne i wiem ze będziemy razem, wiem bo dobrze znam mojego meża. Po prostu pasujemy do siebie, sprawdzilismy się w dobrych i złych chwilach. Bo jak jest dobrze to nie ma problemu z utrzymaniem zwiazku, gorzej jak sa jakies problemy. Poza tym staram się nie spoczywac na laurach i dbac o siebie. Chcę się podobac mężowi cały czas, wiem ze mnie kocha, ale to nei znaczy ze mam chodzić w porozciąganych dresach itd. faceci są wzrokowcami i nic tego nie zmieni. Ale jak się zyje w biedzie i nie ma co do garnka włożyć, dzieci płaczą, to trudno jest dbac o siebie - zbyt wiele kobet wtedy popada w depresję. Wiele par dobiera się też ze starchu ze nikogo innego nie znajdzie, a wdzisiejszych czasach znaleźć porządnego faceta, z którym w dodatku zwiąże nas chemia, zainteresownia itd nie jest wcale takie łatwe. Mam kilka samotynych koleżanek po 30-tce i uwierzcie mi nie chca być same, a są. Kiedyś miały bardzo duże wymagania co do facetów - teraz sa one zupłenie inne - już ima nawet nie przeszkadza, facet po rozwodzie z dzieckiem, a kiedyś by na takiego nie spojrzały. I to może być ich pułapką.
Arianka zgadzam się z tym co napisałaś
A pod boldem podpisuję się obiema rękami!

Cytat:
A po cio na usg?

Co do okularów to już 2 raz mi ta śrubka wylatuje!! Dobrze, że wypada zawsze tak, że ją znajduję Ale muszę pójść do optyka, żeby mi z tym coś zrobił...bo to jedna i ta sama strona...
No wiesz, jak coś boli, to trzeba to sprawdzić. I nie mówię teraz o ciąży. Bo z tego co piszesz, wygląda na to, że faktycznie coś Cię tam boli i coś jest nie tak. No chyba, ze się nakręcasz pomału.....

A Wy już się staracie od tego cyklu tak?

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 09:03   #4446
Malensstfo
Zakorzenienie

Tak, staraliśmy się od tego cyklu.

Zobaczę co się będzie dziać. Narazie nigdzie nie pójdę, bo niedługo może być @, więc nie pójdę do lekarza cieknąca..ale jak się nic nie zmieni, to się do gina wybiorę...
Stary 2011-10-25, 09:06   #4447
hyzia
Raczkowanie

Cytat:
Uważam, że jest to bardzo nie odpowiedzialne podejście! Właśnie nie! Nie zawsze się układa. I powiedzenie, że Bóg dał dziecko to i na dziecko da, też mnie nie przekonuje. Trzeba stworzyć warunki, aby to dziecko mogło przyjść na świat w jak najbardziej komfortowych warunkach, gdzie jest miłość, uczucia i nie ma lęku o to co jutro włożę do garnka.
Rozumiem Ale my mamy dobrą sytuację materialną i na pewno dziecko będzie miało bardzo komfortowe warunki
Pozdrawiam
hyzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 09:07   #4448
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, staraliśmy się od tego cyklu.

Zobaczę co się będzie dziać. Narazie nigdzie nie pójdę, bo niedługo może być @, więc nie pójdę do lekarza cieknąca..ale jak się nic nie zmieni, to się do gina wybiorę...
No to w takim razie trzymam kciuki! Mnie te Twoje dzisiejsze objawy nieco zaniepokoiły, w ogóle nie skojarzyłam ich z ciążą. Ale mam nadzieje, że to jednak to!!!

Emigra cały czas zapominam! Super brzuch!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 09:36   #4449
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Guciu, super, że przejmujesz stres od przyjaciela Postawa godna pochwały

Arianko, to będzie nowa firma, też handel, ale inne tematy. Ta firma jest męża i ma już kilka lat, a z moją się wstrzymywaliśmy od jakiegoś czasu i teraz jak się dowiedzieliśmy o możliwości dużego macierzyńskiego, to szkoda nie skorzystać. Całe lata człowiek płaci te niesamowicie wielkie zusy i nic z tego nie ma, więc chociaz raz się opłaci.

Co do podejścia, że jakoś będzie to tez nie rozumiem, ale chyba koleżanka nie miała na myśli, że na dziecko ich nie stać a i tak zamierzają je zrobić

My czekaliśmy długo i moim zdaniem już jakiś czas temu dalibyśmy sobie radę, gdyby było trzeba, ale bez takiej potrzeby trochę bimbaliśmy, zamiast się zawodowo rozwijać. Dziecko mogło to przyspieszyć, bo już nieraz widziałam jak się pięknie młodzi sprężali, kiedy ciąża pojawiała się troszkę wcześniej niż planowali No ale zaczynamy teraz a ja mam coraz większe obawy, że nie będzie łatwo.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 09:37   #4450
marao
Zadomowienie

GG do marao

Emigra śliczny brzusio
Madzialenka Marcelek super imię, kojarzy mi się z Marcelino
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
No dokładnie. Az dziś do męża zadzwoniłam aby mi utwierdził w przekonaniu, że to że pracuję, nie oznacza że nie dnam o dziecko. Ja bym fizia dostała leżąc od 11 tyg ciąży w domu Jak się tylko poczuję źle to dzownię do pracy i rzucam wszystko, ale tak... Sprawia mi to wielką przyjemność i jestem szczęśliwa idąc do pracy.
I to najważniejsze, że jesteś szczęśliwa. Szczęśliwa mama to szczęśliwe bobo. Ja siedzę w domu drugi tydień i zaczyna mi odbijać powoli.
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
A ja właśnie zadzwoniłam do laboratorium i... 31 paźdż jest zamknięte wrrrr No zarąbiście. 5 list. odrabiają ale ja 9 mam wizytę i mi wyniki nie zdąrzą się chyba zrobić.
Ale Ty masz tylko krew, mocz i cukier, to Ci powinni na drugi dzień zrobić. A najlepiej zadzwoń i zapytaj. U mnie w labie mają taką tabelkę i tam jest zapisane ile się czeka na co.
Cytat:
Moja mama wróży z obrączki i włosa i do tej pory wróżyła dobrze
Moja też to robi. Ja w to nie wierzę za bardzo.
Cytat:
..wszystkie najfajniejsze sceny zawarte są w zwiastunie...
Jak w przypadku 3/4 polskich filmów.
Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
No to zazdraszczam i podejścia i sytuacji finansowej, my byśmy się teraz nie utrzymali z 1 pensji szara polska rzeczywistość - oboje po studiach, praca w zawodzie, a kasa marna..... dobra, nie narzekam najważniejsze, że pracę mamy
i zdrowie w miarę.

U mnie wczoraj była koleżanka z pracy z jajami i powiedziała, że u nas znowu zwalniają Chyba się firma zaczyna kończyć powoli
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:11   #4451
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Maraoś, ja przepraszam, ale nie rozumiem zdania o babie z jajami i zwolnieniach

A tak poza tym, to jak się czujesz? Jest ciutkę lepiej?
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:17   #4452
Malensstfo
Zakorzenienie

Ja o te jaja też miałam zapytać, hehe
Stary 2011-10-25, 10:24   #4453
marao
Zadomowienie

GG do marao

Sorki ale mam ostatnio problemy z wysławianiem się. Przyjechała do mnie koleżanka przywieźć mi jajka - koleżanka z pracy. Opowiadała, że u nas w pracy znowu dają wypowiedzenia

A tak w ogóle to mąż mi właśnie odebrał wyniki Toxo przez pomyłkę oznaczyli mi obydwie klasy i obydwie są ujemne. Kamień z serca

Czuje się "bez zmian" Wczoraj pojechałam z mężem na zakupy i tak mnie zmuliło, że ledwo zdążyłam do wc po powrocie. resztę dnia przeleżałam. Dzisiaj mama przyjdzie mi ugotować jakąś zupę i mięso, bo ja się w ogóle ne tykam surowizny. Zapach z lodówki, zmywarki i kosza na śmieci przyprawia mnie o wymioty. Całe dni spędzam leżąc, bo jest mi w miarę dobrze w takiej pozycji.
Stary 2011-10-25, 10:25   #4454
Mamba_2008
BAN stały

A ja nie mam dla was czasu Wczoraj rano praca a potem drapanie ściany do wieczora mam tak zniszczone ręce że hej
Ludzie ale pędzicie z tymi postami Ja wczoraj weszłam na wątek padł mi net i sie wkurzyłam i wyłaczyłam laptopa
Mamba_2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:29   #4455
ariana77
Raczkowanie

QUOTE=ilonkaczapela;30138 203]

Arianko, to będzie nowa firma, też handel, ale inne tematy. Ta firma jest męża i ma już kilka lat, a z moją się wstrzymywaliśmy od jakiegoś czasu i teraz jak się dowiedzieliśmy o możliwości dużego macierzyńskiego, to szkoda nie skorzystać. Całe lata człowiek płaci te niesamowicie wielkie zusy i nic z tego nie ma, więc chociaz raz się opłaci.
[/QUOTE]
Ilonka
to fajnie ze coś nowego planujecie zawsze to więcej pieniązków wpadnie a przecież w obecnym biznesie juz macie kogoś zatrudnionego wiec was zaczyna odciążać pewnie, byle tylko znaleźć na to czas. Masz podobną sytuacje jak ja bo razem pracujecie z mężem - a to jest szkoła przetrwania dla małżeństwa, jedna babka która własnie z mężem prowadzi biznes już ponad 20 lat powiedziała mi kiedyś, jak chcielismy dopiero otworzyć firmę: jeśli wspólna praca was nie skłóci/nie zniszczy waszego małżeństwa to przejdziecie wszystko. no i przez te prawie 6 lat nie zniszczyła, więc mysle ze juz nam to nie grozi Ja jak tylko się wprowdzimy do nowego domu i będę miec więcej czasu tez chcę otworzyć drugi biznes -tym razem już bardziej mój- juz kiedyś pisałam o tym, ale żeby zrobić to z głowa musze mieć własnie więcej czasu.

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj była koleżanka z pracy z jajami i powiedziała, że u nas znowu zwalniają Chyba się firma zaczyna kończyć powoli
Marao, ale Ciebie przecież nie mogą teraz zwolnić!Choć się pewnie stresujesz tym ze innych mogą zwolnić. Dobrze ze udało Ci się szybko zaciążyć, bo inaczej mogłabyś mieć problem. Teraz to faktycznie wszędzie się słyszy że kiepsko o pracę, dużo firm zwalnia.
Stary 2011-10-25, 10:30   #4456
Malensstfo
Zakorzenienie

Czyli dobrze się domyślałam

Mam nadzieję Marao, że wkrótce zaczniesz się lepiej czuć

A ja dobrze, że dziś sobie wzięłam wafle ryżowe, bo znów mnie od kanapek odrzuca, to chociaż te wafle będę jeść...i jogurt mam...
Stary 2011-10-25, 10:34   #4457
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Sorki ale mam ostatnio problemy z wysławianiem się. Przyjechała do mnie koleżanka przywieźć mi jajka - koleżanka z pracy. Opowiadała, że u nas w pracy znowu dają wypowiedzenia

A tak w ogóle to mąż mi właśnie odebrał wyniki Toxo przez pomyłkę oznaczyli mi obydwie klasy i obydwie są ujemne. Kamień z serca

Czuje się "bez zmian" Wczoraj pojechałam z mężem na zakupy i tak mnie zmuliło, że ledwo zdążyłam do wc po powrocie. resztę dnia przeleżałam. Dzisiaj mama przyjdzie mi ugotować jakąś zupę i mięso, bo ja się w ogóle ne tykam surowizny. Zapach z lodówki, zmywarki i kosza na śmieci przyprawia mnie o wymioty. Całe dni spędzam leżąc, bo jest mi w miarę dobrze w takiej pozycji.
Marao to faktycznie lekko nie masz Ja dalej nie posiadać @ więc czekam. Dzisiaj już konkretnie mnie pobolewa więc pewnie na dniach zawita

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Czyli dobrze się domyślałam

Mam nadzieję Marao, że wkrótce zaczniesz się lepiej czuć

A ja dobrze, że dziś sobie wzięłam wafle ryżowe, bo znów mnie od kanapek odrzuca, to chociaż te wafle będę jeść...i jogurt mam...
Malenstfo a my prawie na tym samym wozie jedziemy tylko że mnie tak nie mdli czasami coś tam mi sie cofnie ale przypisuję to raczej niestrawnością i czekam na @
Stary 2011-10-25, 10:36   #4458
Malensstfo
Zakorzenienie

Ja myślę, że jak dojdzie do likwidacji zakładu, to już nic nie da, ale się nie znam...
Stary 2011-10-25, 10:38   #4459
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Życzę ci żeby to nie było nakręcanie się. Ja jednak wiem po sobie, ze przy staraniach mozna się nieźle nakręcic i miec wszystkie objawy. Zrób test taki bardziej czuły to się uspokoisz, jesli zaciążyłaś to przy takich objawach test powinien juz wyjść pozytywny.
No właśnie kiedy najlepiej zrobić test ??? bo na pudełkach pisze że wykrywa ciąze już od 6 dnia po zapłodnieniu Cięzko dojść do łądu z tymi wszystkimi testami
Zresztą człowiek tak się nakręca czasami że hej
Stary 2011-10-25, 10:39   #4460
Malensstfo
Zakorzenienie

Ja też nie piszę, że mam mdłości i że uważam to za bankowy jakiś objaw, tylko po prostu odrzuca mnie od kanapek, nie mam na nie ochoty...a wczoraj wszystko było ok, tzn. też jadłam jakieś małe porcje i w domu obiad, taki na jaki miałam ochotę i było dobrze.

Dziś rano jak zjadłam też było ok...a wafle kupiłam wczoraj tak na wszelki wypadek, żeby trochę ich pojeść, to może żołądek dojdzie do stanu używalności
Stary 2011-10-25, 10:41   #4461
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Marao, ale Ciebie przecież nie mogą teraz zwolnić!Choć się pewnie stresujesz tym ze innych mogą zwolnić. Dobrze ze udało Ci się szybko zaciążyć, bo inaczej mogłabyś mieć problem. Teraz to faktycznie wszędzie się słyszy że kiepsko o pracę, dużo firm zwalnia.
No mnie już w tej chwili zwolnić nie mogą, więc tym się nie stresuje. Jeśli firma ogłosi upadłość to mi będzie placił ZUS więć ja że tak powiem mam sytuację pewną, do końca macierzyńskiego. Później tylko czeka mnie szukanie pracy. A z ciążą to mi się naprawdę udało, bo nie mam pewności czy by mnie np teraz nie zwolnili. Zresztą w tej firmie to już nikt nie ma pewnosci. Wszyscy się tylko modlą żeby przetrwać ostatni dzień miesiąca.

Edytowane przez marao
Czas edycji: 2011-10-25 o 10:43
Stary 2011-10-25, 10:42   #4462
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamba_2008 Pokaż wiadomość
No właśnie kiedy najlepiej zrobić test ??? bo na pudełkach pisze że wykrywa ciąze już od 6 dnia po zapłodnieniu Cięzko dojść do łądu z tymi wszystkimi testami
To zależy jeszcze jakiej czułości jest test..taki zwykły zazwyczaj jest od 25 mg i taki lepiej jest w dniu @ robić...a są czulsze 10, które można robić wcześniej...jeśli się nie mylę...
Stary 2011-10-25, 10:43   #4463
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Też się tego boję, szczególnie, że generalnie nie najlepiej z tymi moimi cyklami no i wiek już nie najniższy Ale niestety wcześniej bałabym się ryzykować, tym bardziej przed pewną umową w pracy, zeby mieć chociaż macierzyński
kurcze ja o tym też myślę bo nie mam umowy o pracę tylko umowę zlecenie i podobno od nowego roku ma się to zmienić ale czy tak się stanie
Stary 2011-10-25, 10:44   #4464
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Napisane przez Mamba_2008 Pokaż wiadomość
Ja robiłam 5 dni przed planowaną @ i był cień cienia drugiej kreski. Najlepiej jednak w dniu @, bo tak na prawdę to do dnia @ jeszcze wszystk się może zdarzyć nawet jak test pokaże II kreseczki.
Stary 2011-10-25, 10:45   #4465
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
To zależy jeszcze jakiej czułości jest test..taki zwykły zazwyczaj jest od 25 mg i taki lepiej jest w dniu @ robić...a są czulsze 10, które można robić wcześniej...jeśli się nie mylę...
No cóż ja czekam na plamienie bo mam już takie bóle typowe jak zaczyna się @ na szczęście trwa tylko 3 dni więc jakoś to przetrwam a ty kiedy się spodziewasz ?? Bo u mnie to zgaduj zgadula
Stary 2011-10-25, 10:45   #4466
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej w ogole robic test jak sie @ spozni - chocby jeden dzien, ale napewno nie wczesniej niz przed jej terminem.... ja robilam w 27 czy 28 dc (cykl mial byc 28 dniowy) i ten czulszy test byl negatywny, dopiero w 32 czy 33 dc mi pokazal 2 kreski
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:48   #4467
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Ja robiłam 5 dni przed planowaną @ i był cień cienia drugiej kreski. Najlepiej jednak w dniu @, bo tak na prawdę to do dnia @ jeszcze wszystk się może zdarzyć nawet jak test pokaże II kreseczki.
Dobra ja przestaję o tym myśleć ale jak się Was czyta to człowiek czasami chciałby się już pochwalić tą radosną nowinką
Stary 2011-10-25, 10:49   #4468
Malensstfo
Zakorzenienie

Ja wiem, że tak najlepiej robić, napisałam tylko teoretycznie, że te czulsze można wcześniej zrobić

Ja obstawiam 30 albo 31.10, ale też nie mam pewności, czy w tym miesiącu dobrze to określiłam..zobaczymy
Stary 2011-10-25, 11:15   #4469
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
najlepiej w ogole robic test jak sie @ spozni - chocby jeden dzien, ale napewno nie wczesniej niz przed jej terminem.... ja robilam w 27 czy 28 dc (cykl mial byc 28 dniowy) i ten czulszy test byl negatywny, dopiero w 32 czy 33 dc mi pokazal 2 kreski
A ok czyli mam jeszcze trochę czasu ewentualnie jak nie przyjdzie @ bo to dopiero 28 dc

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Boze wy taki piszecie ze brzuch boli, piersi przed @ po w trakcie a ja @ przez 2 lata nie mialam i nawet nie pamietam tego uczucia
O Ja jak ma @ to umieram przez pierwszy dzień ale tak że i wymioty i czasami omdlenia także bez mocnej tabletki ni huhu A za piersi nie można mnie już w ogóle chwycić i mam nawet taki większy stanik żeby się w tym czasie mieścicły

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
No to zazdraszczam i podejścia i sytuacji finansowej, my byśmy się teraz nie utrzymali z 1 pensji szara polska rzeczywistość - oboje po studiach, praca w zawodzie, a kasa marna..... dobra, nie narzekam najważniejsze, że pracę mamy
No ja powiedzmy że trochę zahaczam o swój zawód no ale tak jak pisałam nie mam umowy o pracę a jak ją będę miała to znów mniejsze zarobki i w koło Macieju
Stary 2011-10-25, 12:03   #4470
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Marao Dzowniłam do lab i na WR się czeka 3 dni. Ale kit, chyba pójde w sobotę, toż do środy do 16 zdąrzą mi wyniki dojść (przez net odbieram).

Gucia i jak obronił się??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości