|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Cytat:
![]() ![]() Amela mi się buntuje i ogłosiła strajk głodowy, je tylko grejfruta, reszta jest be i nawet nie chce spróbować. Ale pewnie odreagowuje ten szpital, to daję jej spokój.
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też jeszcze szybciej wiał jak usłyszał że się dre i go gonie, a u nas w tym miejscu jest głęboko bo jakieś z 1,5 będzie, pogłębialismy niedawno. Normalnie to nigdy sam tam nie chodzi nawet jak z kimś to jest trzymany za rękę albo na smyczy ,tej do prowadzania dzieci oczywiscie ![]() Jeszcze nie jeden siwy włos nam przybedzie a" im dalej w las tym więcej wilków" ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Tak na pewno odreagowuje szpital ,zgłodnieje to zje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Minka współczuję przeżyć ![]() Izumi witaj ![]() ![]() a ja dzisiaj w nocy mało nie zabiłam Tżta ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Libra kisi się i jabłka w nią zapakowałam, ale będzie problem przy przeprowadzce ![]() ![]()
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
witaj Izumi i dziekujemy za komplement.
Fajnie, ze u was coraz lepiej!!!! U nas dzisiaj troszke imieninowo, ale nie wiem czy ktos zajrzy bo jako takich imienin nie wyprawiam. Mala moja mleka nie chce wcale, po prostu nie chce. Dalam jejkrowie to tylko oddal butelke mowiac beee
![]() |
#755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia Zosia też w ogóle nie chce pić mleka, ani nestle junior ani krowiego. Próbowałam też dać jej nan 3,też nie chce. Jak widzi butelkę to mówi bleee. Płatki z mlekiem też blee ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- ona je tylko parówki, mięso, warzywa i owoce. I pije litrami picie
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
my z mlekiem problemu nie mamy tfu tfu, zjada 3 razy na dobę po 210 ml. Ale jak raz mu dałam mleko w miseczce z płatkami czekoladowymi to odruch rzygowy był od razu
![]() a mnie coś dzisiaj się głowa zawraca ![]() ![]()
#757 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro mój tz jedzie do Poznania na szkolenie wiec jak mu się uda to wyskoczy do Ikei i kupi. Tylko jestem ciekawa czy kwadratowy stolik jest też w zielonym kolorze? bo ja bym chciala zielony stolik i rózowe krzesełko a nie odwrotnie. A te okrągły jest duzo większy? Bo boję się, ze jak na to miejsce gdzie ma stać- za duzy ![]() Cytat:
czasem sie zastanawiam czy nie je za duzo tych owoców bo potem w nocy czy nad ranem strasznie się napina i bączki sadzi... Cytat:
Co do piosenki o krasnoludkach to moja uwielbia "my jestesmy krasnoludki". Puszczam jej na youtube ta wersje z minimini. I ona śpiewa z nimi te momenty "hopsasa, hopsasa" "ojojoj,ojojoj", "nununu,nununu", "oj tak tak, oj tak tak". Fajnie to brzmi ![]() ![]() minka- współczuję przeżyć... i nie obwiniaj się ![]() U nas Wercia jak jest u dziadków to zawsze jak dziadzia zje kolację to ona już wie i biegnie do szafki gdzie jego lekarstwa i woła "dziadzai, dziadzia". Bo dziadek zawsze po kolacji połyka leki. Oczywiscie pudełko dobrze zabezpieczone i cały czas jest pilnowana. Nic nie ma na wierzchu. Ostatnio teściowa juz w lózku przypomniala teściowi o tabletkach... a on na to "no widzisz, nie ma Werci to już nie miał mi kto przypomnieć" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miło, że zajrzałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do zabkowania to nasza tez zawsze robiła akcje nocne i wtedy wiedzialam ,że za 2-3 dni będzie kiełek na wierzchu. raz nawet wylądowaliśmy na pogotowiu bo wiła się z bólu w spazmach. A na drugi dzien był ząb... A najgorzej mała przechodziła właśnie 3-ki... Moje dziecko uwielbia pomidory a ma chyba na nie uczulenie bo jak zje to na drugi dzień ma calą buźke suchą i obszczypaną (takie placyki z delikatnymi krosteczkami) i całe plecy delikatnie wysypane. a że od jakiegoś czasu je codziennie to ciagle tak wygląda. Od wczoraj odtsawilam, zobacze czy zejdzie...
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubuś pomidory też uwielbia, jak dostaje kanapkę z pomidorem i szynką, to najpierw ściąga pomidora, potem pokazuje gołą kromkę (tzn. z szynką tylko) i trzeba mu nowy plasterek dać, jak zje tak kilka to na kanapkę już nie ma ochoty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też obawiam się czy Zosia nie je za dużo owoców. Cytrusów nie może jeść, bo ma uczulenie. Spróbuje jeszcze wyszorować dobrze skórkę i wtedy jej dać. Zosia też lubi bardzo tą piosenkę o krasnoludkach i ciągle jej słucha. Fajnie tańczy przy niej i też próbuje naśladować ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Zosia pomidory tak średnio lubi, woli ogórki. Wczoraj byliśmy w sklepie i na cały głos się darła guła ( ogórka).
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Witam Wszystkich,
Izumi - witam ponownie. Dobrze że u Was lepiej i Michaś coraz bardziej przystojny ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
moja w ogole odrzucila mleko, nie chce no to nie, zmuszac jej nie bede.....
asiu ciezko powiedziec ile ale jest wiekszy od kwadratowego, ale laski ci dobrze pisza kup tez taborecik lub 2 krzeselka, nawet jak ktos do werci przyjdzie to sobie posiedza a jak nie to ty usiadziesz z nia. Ja tez na tym siadam a jak w ciazy to moja wage wytrzymuje to jest niezle! ![]() ale duuuzo mi wygodniej usiasc z nia, razem malujemy,rysujemy , jemy itd.
![]() |
#762 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej nie robie takich kanapek bo robi dokładnie tak samo. Najpierw zjada wszystko z góry, potem zgryza/zlizuje masło a na chleb już nie ma ochoty. Więc dostaje wszystko osobno. Albo sam chleb, albo samą szynkę w łapkę albo samego pomidorka czy serek... Cytat:
![]() Własnie też sie zastanawiam... czy nie za dużo, bo ona potrafi zjeśc całe jablko a zaraz po tym wola "baban" (banan) i MUSI dostać choć kawałek. Tak samo wg mnie dużo pije... tzn jak ma np. kubusia wodę czy coś w niekapku czy innym czymś to pije normalnie (tak 1,5-2 kubusie dziennie) a jak jej dam w butelce ze smokiem to ile jest to wydoi i woła jeszcze... bo ją butla usypia i chyba jej dobrze ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() tam teraz stoi nasze rozłożone łózko, szafa i jej łóżeczko i jest ledwo przejście...
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-10-25 o 11:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do zjadania pomidora to u nas już pomidor się znudził, teraz hitem sa ogórki, najlepiej konserwowe ![]() A cwaniara tez je co chce, dziś zrobiłam jej placki owsiane z dżemem i dżem zlizała, a potem przybiegła do tz'te sępić ketchup z tostów, bo też uwielbia ![]() ![]()
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
mróweczko- widzę Cię. napisz nam cosik
![]() jak tam gadulstwo gabi?? Dorównuje naszej Lence?? ![]()
#766 |
Wtajemniczenie
|
mrowak widze cię!!!!!!!!!!! co u was???
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak wiec zabralam i od dziś znów niekapek... A z tej szklanki to pije sama?? Bo Wercia jak widzi, ze my pijemy to też nam spija i bardzo dobrze jej idzie ale do lapek jej nie daję bo by porozlewala chyba. A jak ten kubek 360 stopni? laski które mają... polecacie?? ![]()
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam nigdy tego kubka 360 stopni
![]() |
#769 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
sąsiadów zkrzykniesz w końcu to tylko 50kg (jak się nie mylę) tyle że niewygodne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój nie lubi dżemu w ogóle nic co słodkie od razu ma cofkę |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Kubuś uwielbia picie z kubka lub ze szklanki, ja mu trzymam a on pieknie pije! lubi też łyżeczką picie sobie nabierać - teść go tak wyszkolił....bierze z szuflady łyżeczkę, nabiera sobie, dmucha (jak mu się ciepłe wydaje) i tak sobie pije
![]()
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#772 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wujek google powiedział ze można przez net zamówić i dostarczą do wybranego empiku, no i mnóstwo tego w sklepach netowych i na all też coś było. a jakie ściany robisz u ninki? i jakie wszystko (no tylko mebelki i tapet misia znam) ja bym emigrowała Cytat:
![]() stolik my mamy lack (ten zwykły, kwadratowy, bo na mamuta miejsca nie mamy). Tylko tam wybór kolorów też mniejszy lenka też nieco mniej mleka pije (znaczy troche zostawia w butelce), ale nie dużo. Co do warzyw jeszcze to moja jeszcze NIGDY ŻADNEGO warzywa na surowo nie zjadła. Znaczy zdarzyło jej się do japy wziąć, ale wypluwała zaraz. I ja też jej nie pytam co chce jeść. Daję-ma jeść, a jak nie to nie. Chyba że się gdzieś spieszę a ona gardzi tym co dostała, to daje coś innego.
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Wercia też uwielbia pic ze szklanki, a nie daj jej jak pijesz...
![]()
#774 |
Zakorzenienie
|
sara moja lubi ten kubek bardzo, chociaz szklanki wiadomo fajniejsze, ale spacer czy cos to kubek bierze zawsze.
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- a to chyba Asia pytala o kubek nie Sara:P
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Widziałyście to na żywca?? fajne??
http://allegro.pl/nowosc-fisher-pric...872466681.html ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- darusia- własnie czytam opinie o nim i sa raczej nieciekawe... ![]()
#776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak już jej coś daję to herbatnika, ale ostatnio nie wchodzą jej, ew. piekę ciasteczka owsiane, ale też jednego zje i nie chce. A jak widzi cukiereczki to aż jej się oczy świecą, chyba babcia dała jej kiedyś spróbować i dlatego teraz woła ![]() ![]() laski potrzebuję wózek parasolkę, taką coby jako tako jeździła. Chodzi o to, żeby była tania i lekka, chcę ją zabrać na Malezję i w razie jak mi się rozwali albo zaginie, żeby żal nie było. Brać najtańszą na allegro?? co myślicie o takiej?? http://allegro.onet.pl/wozek-spacero...883878914.html
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze mam pytanie- czy ma któraś z was krzeselko-uczydełko fishera?? już jakiś czas się nad nim zastanawiam bo widze, że ma dobre opinie. pamiętam jak koleżanka miała dla córki i mala dużo sie na nim bawiła. Tylko zastanawiam się czy juz nie za późno... troche drogię wiec nie wiem czy ryzykować...
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Moja nie przepada za słodyczami mimo, ze próbowała. Kiedys wiecej chciała a teraz nawet jak jesteśmy u rodziców i tam leżą ciastka na stole to podchodzi, chce. My jej dajemy a ona włozy do buzi, nawet nie ugryzie i z miną jakby dostała kupę odkłada na stół... czasem ma dzień, ze zje ale rzadko. I to raczej dostaje takie suche, zwykłe, bez czekolady...
#778 |
Zakorzenienie
|
kolezanka ma dla cory uczydelko ale naszej to w ogole nie obchodzi, przeszla obok i poszla, tamta cos robila to naszanawet uwagi nie zwrocila, az dziwne.
Asia troche z niego leci, to nie niekapek, ale ja z tgo jestem zadowolona, wiadomo ze co dzieciak to inaczej, my mamy chyba z 5 niekapkow i sa nowe bo mala zadnego nie chciala a kubka nie odpusci. Teraz dla Amelki tez sie w niekapki bawic nie bede tylko kupie jej kubek od razu.
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tu jestem prawie codziennie i czytam właściwie na bieżąco... wypadłam z obiegu...jakoś mi tu obco już nieważne O tym co i w jakich ilościach Gabrysia mówi mogłabym książkę całą napisać, a nie chcąc drażnić np.Megi podam tylko kilka zapisanych przykładów zdań (tak, zdań, nie pomyliłam się-ona sadzi całymi zdaniami, oczywiście zjadając przyimki i inne drobiazgi) - Tata był tutaj, posied pjacy,pa pa. - Mama situje mleto, pęć sypała. - Zosia, siadaj tutaj, bjanoc. - Bjudną łapę maś. - Siadaj dywanu Bysiom, dadać. Tłumaczyć czy dacie radę? To tylko kilka z zapisanych przykładów. Uczy się słów w mig-usłyszy i natychmiast powtarza jak jej się spodoba. Niestety kiedyś na spacerze usłyszała też coś, co przełożyła sobie na "tuwa mać" ![]() U mnie samej średnio. Nie zaśmiacając wątku napiszę tylko tyle, że rozpoczęłam walkę z samą sobą, różnymi mniejszymi i większymi demonami przeszłości i teraźniejszości, paroma nieodkurzanymi od długiego czsu sprawami, a to dopiero początek...może jakoś się odnajdę za jakiś czas. Spóźnione OGROMNE gratulacje dla Agi-wyglądasz super, a dzieci masz przecudne!! Podziwiam! Izumi, pięknie mi zięć rośnie! Trudno uwierzyć, że te wszystkie maluchy są już takie duże.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-10-25 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
Oliwia je czasami slodycze, jakiegos kinderka, mambe, ciastko itd.
Teraz strajkuje wiec nie chce nic oprucz jogurtow..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.