|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Hej Dziewczyny. Mam chwilkę, więc opiszę co się u mnie ostatnio działo. Ostrzegam, że to będzie długa opowieść.
. Bolało bardzo, trochę pękłam, o 16.47 miałam już Maluszka, był dwukrotnie owinięty pępowiną, bardzo siny ale dostał 10/10 pkt Apgar. Ważył 2570gr, i miał 47cm długości. TŻ przeciął pępowinę i położyli mi Maluszka na piersi![]() GRATULUJĘ WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM Staram się nadrobić czytanie ufff................ciężk o mi to idzie Edytowane przez Magdalena512 Czas edycji: 2011-10-25 o 13:12 |
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Domiks gdzie Ty się kobieto podziewasz? Mało Cię tu
.Molla jutro będzie finał moich bieganek bo rano wiozę chłopaków odpowiednio do przedszkola i pracy i przycupnę u mamy. Na 10 biorę syna na bilans 4latka, załatwiłam że jutro go przyprowadzę bo potem mogę nie być dyspozytywna , potem z powrotem małego do przedszkola a ja do mamy i będę czekać na mężaTak wogóle to ja chcę zrobić dużo przed porodem, tylko że to taka robota że się ją powtarza więc nic mi to nie da, hehe, bo porządki to się co chwilę robi. Ale w sumie ja sobie tak szyjkę chcę rozewrzeć .A serio to nie chcę przenosić bo nie chcę drugiego koloska rodzić |
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje cieszę się, że wszystko dobrze się skoczyło chociaż nie było łatwo |
|
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Magdalenko świetny poród, choć też z tym tętnem maluszka to Cię trzymali i trzymali
.Maleństwo cudowne, jakie czarne włoski i ciemne oczka Gratuluję kochana .
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
No i mamy kolejna dzidzie- Magdalena mega gratulacje, synus jest przeslodki i fajnie ze sie podzielilas wrazeniami z porodu
Niech sie maluszek zdrowo chowa i szybko nadrabia wage a tobie zycze szybkiego powrotu do formy Dziewczynki trzeba by liste mam rozpakowanych aktualizowac bo tyle sie dzieje ostatnio ze niedlugo sie pogubimy... Duzo cos porodow przedwczesnych na naszym watku wiec statystycznie wyada chyba ze cala reszta sie przeterminuje
|
#2796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jejku jak tak zaczynam czytać opisy porodów zaczynam się bać ...a maluszek śliczniutki i ile ma włosków jjejjjjj
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() klask i: gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuśja dziś byłam na wizycie i dostałam skierowanie do szpitala ![]() mam wysokie ciśnienie 140/100 i ginka podejrzewa też że mogę mieć tą cholestaze. ryczę jak bóbr bo nie chcę tam iść ale muszę. czekam na tż aż wróci z pracy to mnie zawiezie. idę pakować torbę...
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdalena- współczuje tego zakończenia narkozowego, ale wszystko dobre, co się dobrze kończy
Masz 3cie serduszko na świecie i oby wszystko toczyło się swoim szczęśliwym tempem glam- wypluj te przeterminowania :P bo kurde nie zamierzam... Jakbym miała jakiś wpływ na to... hehe...kasiowa- spokojnie... to dla dobra dzidzi... lepiej iść niż pluć sobie w mordkę, że coś nie tak... Nie Ty pierwsza, nie ostatnia. A może szybciej z dzidziusiem do nas wrócisz
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-25 o 13:17 |
|
|
|
#2799 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie_wiem miała ten sam termin co ja... Cytat:
![]() A w jakim wieku masz starsze dzieci? Glam, Sonia jest niesamowita, nudzić się z nią nie da ![]() Dziś rano tradycyjnie wstałam o 6, wyprawiłam towarzystwo i ... poszłam spać dalej. Wstałam o 12 (z przerwą na mierzenie cukru). W nocy nawet tyle nie śpię bez chodzenia do toalety. Mam wrażenie, że organizm jakoś się szykuje, jestem bardziej senna (chyba że to pogoda), bardziej się męczę (a waga stoi w miejscu), no i na koniec jeszcze mam katar No nic, lecę na zakupy, po południu kolejne zebranie w szkole. Wczorajsze na szczęście było krótkie i się nie zestresowałam ocenami starszego U młodego nie ma ocen, więc luzik
|
|||
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Glam proszę mi się tu nie bawić w statystyki
![]() , a listę Ania aktualizuje bo sekundkę wcześniej zerkałamDreamnes a co to za wpychanie się na czołówkę listy z terminem na 12listopada, a dziewczyny z wcześniejszymi terminami są za tobą , pewnie jakiś chochlik namieszał .Kasiowa bidulko, wiem jaki to stres, my mamy ten sam termin nie? Trzymaj się i nie smutkaj |
|
|
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze, ze wszystko dobrze się skończyło GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ROZPAKOWANYCH ![]()
|
|
#2802 | ||
|
Raczkowanie
|
Magdalena512 Gratuluje
ale Twój synek ma czarne włoski Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny ze mną chyba coś nie tak z jednej strony chciałabym już rodzić, a z drugiej się boję i nie czuję się gotowa. Normalnie zaczynam świrować
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z ust mi wyjelas to do kasiowej- jak cos sie dzieje to leiej byc pod opieka niz w razie czego zalowac... A w szpitalu jest suuuper ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Jagoda ja jestem pierwsza chetna do rzeterminowania, chociaz dosc mam tego swedzenia i wnetrznosci dotkliwie skopane ale caly czas sie modle zeby za wczesnie nie urodzic...tylko akurat u mnie szanse na dottrwanie choc do 38 tc sa marne niestety...
|
|
#2804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, duzo ma wloskow- mialas zgage? ![]() Kasiowa lepiej, ze beda Cie mieli na oku, no patrzac po tp to juz chyba ciaza donoszona prawie? moze wrocisz juz ze swoja dzidzia? |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Kurczę nie mam tyle czasu dla was ile bym chciała mała albo wisi na cycku albo ją próbuję uśpić ale dzisiaj mi dała pospać obudziłyśmy się obie o 10 rano wcześniej zasnęła o 7 rano chyba się odwdzięczyła za wczoraj a teraz siedzę i nogą ją bujam i próbuję uśpić bo co chwila płacze![]() Dominej, nie_wiem gratulacje ![]() ![]() Przepraszam dziewczyny że nie nadążam z listą ale próbuję nadganiać jak mała śpi ![]() A własnie zapomniałam się pochwalić że już 2 razy mała nam obsikała łóżko w tym raz zrobiła kupę dzisiaj że aż na podłogę poleciało i babci się oberwało ja stałam i płakałam ze śmiechu Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-10-25 o 13:52 |
|
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
dreamnes,princessskaa - sliczne pieseki macie
My planujemy zakup psa ale dopiero za jakiś czas ![]() nie_wiem - serdecznie gratuluję dominej - gratuluje i dużo zdrowka Wam zycze goldika - ja podpisywałam umowę w punkcie TP,sprzęt dostałam od razu,podłączyłam sama,zaczeło działac po 2 dniach ale to dlatego że bralam też TV. glamourous - Twoja córka jest super ![]() nikaa2,joamic1 - sliczne maice kocyki ![]() Magdalena512 - slicznego masz synka,jak dużo włoskow ma ![]() kasiowa4 - przykro mi z powodu skierowania do szpitala,ale jak mus to mus pomyśl ze dla dobra maluszka to robisz ![]() Witam serdecznie Dziś nie czuje się najlepiej... już myslałam że na IP pojadę bo było mi niedobrze i mialam twardy brzuch i bolał mnie co jakiś czas tak w okolicach pępka(po bokach i trochę wyżej) - czy to skurcze przepowiadające??Czy te przepowiadające to takie jak na @?? Może głupie wyda Wam się to pytanie ale ja naprawdę nie wiem jak to jest. Wziełam ciepła kąpiel,poleżałam i narazie przeszlo. Miałam iść oddać tel na gwarancję i opąłcić rachunek ale nie ruszam się dziś z domu. Zobaczymy jak będę się czuła później.
|
#2808 |
|
Raczkowanie
|
Zgagę miałam. Ale pierwsze moje dziecko też urodziło się z bujną czuprynką, a zgagi wtedy nie miałam
. Mam córkę 10,5 roku i syna prawie 8 lat.Zapomniałam napisać, że miałam super opiekę przy porodzie. Od momentu jak odeszły mi wody, położna była przy mnie non stop (wspaniała bardzo ciepła, super kobieta) , a właściwie to dwie, bo jeszcze uczennica. Masowały, zagadywały, rozśmieszały i cały czas bacznie obserwowały postępy. Tylko lekarz mi się trafił jakiś dziwny, zakręcony strasznie, jak mi wenflon zakładał to masakra jakaś była, koło 5 minut to trwało i bolało jak cholera . Dobrze, że to położna poród odbierała, a nie on .
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko dzieki za odp w sprawie neo
bo nie dosc ze ciezko mi bez stalego dostepu do Was to jeszcze moja uczelnia funkcjonuje na internecie (wszekie zmiany, zadania domowe, odwolane zajecia sa w necie publikowane). Mozliwe, ze cos sie dzieje jakby nie patrzec ma zielone swiatlo na rodzenie ![]() Mi wczoraj gin pokazywal jak mam rodzic ![]() a i mnie ustawial na fotelu i pokazywal pozycje do porodu. Fajnie, ze mimo nawalu pacjentek chcialo mu sie poswiecic czas na niby porod
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klask i:![]() przezyłaś stresu,wszystkiego dobrego życzę ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- a co ma zgaga do ilości włosów? bo ja też mam zgage
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
DOMNIEJ, Nie_wiem, Magdaleno gratuluje Wam Maluszków
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenko Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
liczny maluch i dzielna mamusia!
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Fallen jest taki przesad, ze jak ma sie zgage to urodzi sie wlochate dziecko
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Mowi sie, ze jak kobieta ma zgage w ciazy to dzieciątku wloski rosną.
Nie wierze- ja z Oliwia mialam non stop zgage, od rana do rana i tak w kolko a mloda jak sie urodzila miala tylko irokeza na samym srodku glowy ![]() w dodatku czarnego a teraz wloski ma biale
|
|
#2815 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanko!
Dziewczyny co kupowalyscie sobie do wyprawki w aptece DOZ?
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie ze lekarz pokazał Ci jak przeć i oddychać choć pewnie wyglądało to śmiesznie w wykonaniu Twojego lekarza
|
|
#2817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wiecie ja to nie mam żadnego stresa już w sumie poza tym by z dzieciątkiem było dobrze ![]() miałam o coś pytać....jak odróżnić upławy od wód płodowych??? bo mam kurna czasem wodę na wkładce i nie wiem co to... Niby nie wycieka jak leżę czyli to nie powinny być wody... W ogóle da się to odróżnić? Moja znajoma mówi, ze jej np. wody nie chlusnęły tylko miała po trochu takiej cieczy z różowymi nitkami na gaciach
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-25 o 14:21 |
||
|
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
wrzucam pierwsze nie ciążowe zdjęcia moje
pierwsze ciążowe dla porównania a bałam się że nie zrzucę długo kg
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- była u mnie znajoma, ma 3 dzieci i twierdzi, że urodzę w ciągu tygodnia a ja mam wrażenie, że przenoszę ... stwierdziła, że za dobrze wyglądam i ją to martwi hmm... |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenko gratuluje jeszcze raz, twoj synek jest przepiekny
dla meza za wsparcie![]() kasiowa trzymaj sie kochana wez nr do kogos i dawaj nam znac co u was![]() glam ja tam tez sie nie piszze na przeterminowanie ![]() Aniu i nie musisz sie tlumaczyc, kazda z nas rozumie, ze teraz masz sporo na glowie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Aniu swietnie wygladasz ![]() ostatnio w lumpku stal taki kosz z pajacami, spiochami itd, wszystko takie cudne, jak nowe, no ale... 90 rozowych a bardziej chlopiece na samym dnie, no i nie moglam sie dogrzebac, bo mi brzuch sie na kancie zaczepial
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-25 o 14:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

. Bolało bardzo, trochę pękłam, o 16.47 miałam już Maluszka, był dwukrotnie owinięty pępowiną, bardzo siny ale dostał 10/10 pkt Apgar. Ważył 2570gr, i miał 47cm długości. TŻ przeciął pępowinę i położyli mi Maluszka na piersi

.
.
gratuluje
.
klask i: gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś
Jakbym miała jakiś wpływ na to... hehe...
U młodego nie ma ocen, więc luzik
mała albo wisi na cycku albo ją próbuję uśpić ale dzisiaj mi dała pospać obudziłyśmy się obie o 10 rano
wcześniej zasnęła o 7 rano chyba się odwdzięczyła za wczoraj a teraz siedzę i nogą ją bujam i próbuję uśpić bo co chwila płacze

wez nr do kogos i dawaj nam znac co u was